![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty, część 4 ale nie ostatnia :)
Cytat:
Kochanie, czy Ty myślisz że ja wiem co to znaczy pętelkować ? Przecież mi to matula-krawcowa zawodowa pokazała. Ustawienia zmieniałyśmy na wszystkie możliwe i nitki i wszystko.... ale to chyba jednak wina tego mechanizmu wewnętrznego z drugą nitką (diagnoza Dankowa). Tak jak mówię szyć szyje i będę wytrwale traenowała, ale kiedyś pewnie kupię taką śliczniutką jak mi się marzy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
A moja Danusia, też zawodowa krawcowa, orzekła, że ta masyzna jest tak super, że ona nawet nie wie, jak na niej szyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Co Ty.... moja śmigała jak zawsze. Też ma Łucznika od lat, tylko takiego nowszego - milion ściegów etc. Ale też jej tam coś nawaliło (bo ona kiedyś daaawno temu miała pracownię krawiecką i szyła bardzo bardzo dużo) i teraz rzadko po niego sięga zniechęcona tymi utrudnieniami. A szkoda, bo pięknie szyje.
Pamiętam jak uszyła mi w przedszkolu suknię na przedstawienie - grałam Kopciuszka. Suknia była bajkowa ! Szkoda, że nie mamy żadnych zdjeć ![]() Miałam cudowne loki, tą bajeczką sukienusię na sobie , a na to zgrzebny, umorusany fartuszek. Potem fartuszek poleciał frrrrrrrrru i ukazała się wszystkim ta cudowna kreacja, którą zaraz po przedstawieniu jedna z mam kupiła swojej córce... no i tyle miałam z niej radości ![]() PS Zielonka co to za głuche telefony ? ![]() Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2012-07-03 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Sioodemka oczywiście, że mi się łazienka podobała i te turkusowe ręczniki
![]() Zdradzę Wam tajemnice Magda tak piszę, bo nie chce żeby koś do niej przyjechał i jej pobrudził w tym jej pięknym mieszkanku ![]() Ale mnie się nie pozbędzie, wnętrze ma w sobie to coś co sprawia, że dobrze się tam siedzi ![]()
#275 |
Zakorzenienie
|
no już dobrze dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Madziu to Ty bądz raczej grzeczna i nie podpadaj więcej M 7.
Wróciłyśmy z miasta wjechałyśmy na 30 pietro PKiN. Z góry oglądanie pięknej panoramy miasta , oraz jak wszystko znika ze strefy kibica, reklamy i nawet poduchy na tarasie też były wyłącznie na Euro. Teatry dla dzieci nieczynne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz co?????? Te poduchy były rewelacyjne!!! Rozumiem że bilet też kosztował odpowiednio mniej? Skoro poduchy były jedną z atrakcji a je zabrano, to powinien również stanieć bilet.... Swoją drogą jest to smutne, że Polska nastawiona na zagranicznych klientów to Polska miękkich fajnych poduszek, a ta po imprezie to znów komuna. To jestem niepozytywnie zaskoczona. ![]() Kochana, polecam ci pójście z malutką na basen, może na ten otwarty na Moczydle?? Buziaki A i jeszcze może pomysł na piątek wieczorem: http://sztukarnia.pl/bajkowa-ceramika/
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2012-07-03 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Tereniu a dlaczego uważasz, że podpadłam Sioodemce?
#279 |
Wtajemniczenie
|
U mnie skwar sie z nieba leje, już miałam nadzieję na deszcz, bo zaczęło grzemieć i d...może jeszcze będzie padać.
U mnie wylewka zrobiona, teraz tynki się robią i będzie pięknie. Tylko tak mi jeszcze trzeba z worek pieniędzy ![]() I znalazłam parę fajnych pomysłów - może skorzystacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
U nas też gorąco i duszno, aż wentylator włączyłam, czego prawie nigdy nie robię.
Figa całkiem fajne pomysły ![]() Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2012-07-03 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
Pomysły wyszukane na facebooku http://www.facebook.com/pages/Crendo...94797540599902
Zielona będzie tłumaczyć, bo po włosku wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
Madzia, świetne!
![]() ![]() ![]() U nas też skwar. Od wieeeelu dni ani kropla deszczu nie spadła. Moje roślinki by padły, gdybym nie podlewała wieczorkiem. A pelargonie, które są wystawione na str.południową się gotują w skrzynkach... ![]() ![]() Ale i tak wolę +40 niż -1. Najfajniejszą temperaturę mam w piwnicy, więc gdy mi za ciepło schodzę sobie do "andergrandu" ![]() ![]()
#283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A u nas przed 30 minutami skończyła się ulewa: padało, wiało i gradem rzucało - tak z 1,5 godziny. A cały dzień był spokój: cisza przed burzą chyba ![]() Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2012-07-03 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
To ja chcę tylko deszcz. Bez gradu i burz. choć znów grzmi
![]() I jeszcze jedno zastosowanie piłeczki tenisowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Figa super pomysły
![]() U nas dzisiaj nie jest gorąco, ale za to pochmurnie, więc mamy troszkę wytchnienia od upałów, za to burza wczoraj była taka, jakiej jeszcze w życiu nie widziałam, niebo przez cały czas rozświetlały błyskawice, jak fajerwerki, grzmot nie ustawał i tak chyba z godzinę, a ulicą płynęła rzeka. Psowata i kotowata wystraszone szukały u nas pocieszenia, aż mi ich żal było, ale cóż na naturę nie ma sposobu Kolorowych snów, zmykam do kuferka, który nabiera wyglądu i jeszcze jedną kartkę mam do skończenia, a czas ucieka ![]()
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mówiąc że Terenia nie chce się do mnie przyłączyć ![]()
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry najpiękniejsze na świecie!
A ja się nie bawię w FB. Wiem, że czasem bywają tam ciekawe informacje, ale mimo wszystko... szkoda mi czasu, a wiem, że to kolejny pożeracz i wciągacz. Figuś, fajne pomysły!!! Szczególnie to ze spinaczami jako przechowywaczami wstążek wydaje mi się rewolucyjne, bo jakbym nie robiła porządku we wstążkach, zawsze mam supeł. Dziś to przetestuję! ![]() Czy wy też tak macie, że choćbyście sprzątały i dbały o dom, za 2 dni znów robi się bałagan???Oszaleję chyba!! A już najgorsza jest podłoga. Kocham moją sunię baaaardzo, ale jest to straszny brudas! ![]() Ach, jaki spadł wczoraj u nas grad, wielkości piłeczek golfowych. Masakra zupełna z tą pogodą.... W każdym razie, dzionek zaczęłam od jagódek z serkiem wiejskim,mmmmmm, pyszności! Buziam wielce i mile! Mła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
|To jeśli o inspiracje idzie, to mam kilka ramkowych
![]() Sama myślę o takiej fantazyjnej półce i pewnie kiedyś sobie zrobię. Póki co mam mnóstwo zobowiązań, zamówienia, wymianka, prace domowe (komoda wciąż czeka na malowanie)- nie wyrabiam na zakrętach. Buziam Was mocno i... tym co marzyłe o kredensach przesyłam adresik - cena okazyjna według mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Witam z samego ranka, mnie 9,30 to już nie ranek
![]() U mnie też na śniadanko jagody, ale z jogurcikiem naturalnym - też pychotka Zielonka z tym porządkiem to tak jest ![]() ![]() Ja moją psowatą nauczyłam, że stoi na jednym schodku i czeka, aż pozwolę je wejść do domu, jak pada lub jest błoto wycieram jej podwozie i łapy, nie da się wytrzeć dokładnie, ale zawsze jest troszkę mniej błota, no ale do tego dochodzi jeszcze sierść ![]() ![]() Miłego dnia wszystkim życzę ![]()
#290 |
Zakorzenienie
|
No piękny kuferek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Sioodemką, kuferek extra! Niech tylko młodzi grymaszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Rano pisałam do Was ale jak mówicie zeżarrrrło mi posta.
Nie miałam już więcej czasu by pisać powtórnie. Goniłyśmy z Alą do Wioski Indiańskiej Wielkiego Wodza Winnetou w ogrodach Zamku Królewskiego. Były wspaniale gry, podchody, zwyczaje itp. Zieloniuchna dzięki za linka na te warsztaty z gliną. Będziemy w piątek. Teraz obiadek i lecimy na basen ten pod bokiem. Kicka ja też nie umiem cie namierzyć na facebooku. Figa czy otrzymalaś juz moją przesyłkę??? Edytowane przez Terenia18 Czas edycji: 2012-07-04 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Świetne inspiracje wrzucacie
![]() a na tym blogu co M7 wrzuciła to już mi sie cosik podoba ![]()
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Alinko - kufer bardzo ładny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
mi przypadły do gustu np. http://mb-vintage.blogspot.com/2012/...zufladami.html schować to to pod ławę i mam dodatkowe miejsce na przydasie i siedzenie na w razie "w" i podnóżek" no 3w1!
Czekam tylko na TŻtowskie zdanie, bo to on tu zarabia tylko, ale fajne! Chociaż oczywiście, ja bym to zaraz przerabiała, kupiła materiał jakiś i to obiła, a do góry jakąś mieciusą podusię pod pupcie ![]()
#296 |
Zakorzenienie
|
witajcie kochane nadrobiłam 6 stron plotek
![]() ![]() ![]() ![]()
#297 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko szybkie buzi.Ale zwariowany czas...może jutro uda sie jakieś relacje...
#298 |
Zakorzenienie
|
Ja też Was miłe moje pozdrawiam. Strasznie zapracowana jestem. Całuski. Dobrej nocki życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#300 |
Zakorzenienie
|
Część Słoneczka!
U mnie wczoraj nieudane podejście do szycia, ale nie poddaję się. Na pewno źle założyłam nitkę. Dziś ściągnęłam sobie instrukcję obsługi do maszyny i będę działać nadal, do skutku! Ale co ja tam mogłam źle założyć? Jasny gwint....:/ Ech, wczoraj akurat jak miałam ochotę coś podziałać, wychodziliśmy na koncert. Psia kość ![]() mb vintage ma fajne materiały, tak btw, ale na razie, póki się nie nauczę nie psuć wszystkiego co mi wpadnie w ręce, będę szyła z poszewek szmateksowych ![]() Cmoki smoki i miłego dzionka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.