|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
Ale upał, rozpływam się
Katunia, martucha ja jeszcze tydzień urlopu a potem wracam do przedszkola. Rosi to może karkonosze, sudety? |
|
|
|
#272 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
och Besenova wróciłabym tam z chęcią
|
|
#274 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi jedźcie do Chorwacji
![]() znajdziecie wolne pokoje bez problemu ![]() i macie i góry i morze ![]() a my jeszcze nie zgraliśmy zdjęć ![]() ale upał 36 stopni
|
|
|
|
#276 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym pojechała ale bym się bała jechać z ciemno bo nie wiem gdzie szukać
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno jest pewna, jechać gdzieś trzeba
![]() A może Polańczyk i poplażować można i góry też w razie co ja nie byłam, ale podobno fajnie tam.Ja też jeszcze tydzień. |
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi bo to tak jak my trzeba
na spontana ![]() w piatek zakupy pakowanie i plan 3 dni w czorsztynie i jeden w tatralandii w sobote rano wstajemy leje deszcz pijemy kawe leje coraz bardziej no ale nic zapakowalismy sie pojechali dojazdzamy do bramek na A4 i maż pyta eeeeeeee a jak bysmy nad morze pojechali?? not o mu mowie ze kurde tyle km no ale gdzie nas zawiezie tam bedzie super no i wyladowalismy na drodze na szczecin mąz mówi pobierowo albo dziwnówek..... mowie mu ty decyduj ty jestes organizator wycieczki pod szczecinem siedzimy w korku (chyba miał z 6 km) z nudów odpaliłam blukonekta i patrze co u was i czytam Kasia pojechała nad morze ... zaraz zaraz a gdzie na nad to morze pojechała szpaeram szperam i oczom nie wierze Dziwnów toż to 3 km dalejno i dzwonie - no tak siedza na plaży zgadałysmy sie przez tel ze sie musimy spotkac na miejscu dojechalismy do dziwnówka i nawet nie spostrzeglismy jak wyladowalismy w dziwnowie z noclegiem byl kłopot ale sie po wielu próbach udało no i geberalnie mieszkalismykilka domków od Kasi rodziców a kilkanascie domków od kasi ![]() Natula przeszczesliwa wodą morzem iwlgachną piaskownicą jak tylko w nocy sie przebudzała to na spiocha wołala " MAMA NIE NIE ODA PAPA" jak wstawała rano leciała do okna odrzucala firanke i krzyczała Oda papa grabki łopatke w reke i stoi przy drzwiach ![]() spacer po deptaku wygladał mniej wiecej tak idziemy deptakiem dochodzimy do uliczki prowadzącej na plaże Natula podskakuje w wózku i krzyczy ODA ODA!!!! generalnie wodnik szuwarek buzia sina łapki lodowate ale ona do wody ![]() z Tomciem oczywiście od razu złapali kontakt tatusiowie zresztą też sie polubili ![]() kolejny wyjazd zaplanowany na za pare tygodni ![]() ![]() z mniej przyjemnych rzeczy - dzis zawiozlam nasz nowiutki piekniutki wózeczek do reklamacji - bo sie kur!!!!!na zapsuł i uprzejma pani mi powiedziała: cytuję " alęż proszę pani wózkiem po piachu to sie nei jeździ!!!!" no to sie pytam grzecznie " kurrr. gdzie sie jedzi po kaflach mam jedzić zeby sie nie nasypało do hamulca???? ja mieszkam na wsi to mam piach to to mam po pokoju nim jeździć...., ja rozumiem że fotelik to jest do auta ale wózkiem to myślałam że po drogach sie jeździ a nie po pokoju " to mi pani powiedziała "ale wie pani co trzeba było bo zaimpregnowac!!!" no to jej mowie " ale on ma trzy tygodnie to co ja mam smarować - ozumiem jak by miał trzy lata to trzeba naoliwić ale po trzech tygodniach?? pani brakło argumentu i wypisała karte reklamacji - dostałam gruchota takiego zastepczego i za 2 tyg mam dzwonic:/ jak kupowlismy go to było sielsko anielsko a jak przyszło do reklamacji to już tak sielsko nie było:/
|
|
#280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak spedzilas dluuugi weekend? po upadku orbisu i triady to ja juz jakos bym bala sie jechac z ktorymkolwiek biurem z polski gdziekolwiek zawsze bym miala nas.rane w gacie i odpowiednie emocje zapewnione ![]() mnie osobiscie bardzo podobalo sie w tatralandii... atrakcji full a do tego sauna w ktorej bosko mozna sie zrelaksowac... ale na to to tez przydalaby sie pogoda bo wiekszosc zjezdzalni jest na zewnatrz... w basenowej tez bylismy ale tam mi sie juz tak bardzo nie podobalo... pelno dziadkow i zero atrakcji tylko moczenie tylka... ale to tez nie jest mega tania opcja...Cytat:
mam nadzieje ze naprawia wozek i bedzie ok...ufff nadrobilam ![]() Madzia fajnie ze maz zlozyl wypowiedzenie, urlopuje sie i ma juz wszystko w d... ![]() Bzyczko wspolczuje rozlaki z tztem... dacie rade!! daleko ma ten poligon? jak przeczytalam twoj wpis to sie wystraszylam ze gdzies na misje pojechal czy cos... dobrze ze tylko poligon... goraco w tej dojczlandii ze siedze i czuje jak pot splywa mi po plecach moglabym caly dzien pod prysznicem siedziec... rozmrozilam lodowke, ugotowalam obiad i teraz czekam na tzta... idziemy na zakupy bo lodowka swieci nicoscia... jak wroce to musze jeszcze zadanie na jutro zrobic... ojj nikt nie mowil ze bedzie latwo...aaa i wiemy juz ze oprocz przeplywowego ogrzewacza pradu lodowka tez pobiera nam dosc duzo energii... za 3,5 dnia kiedy nie bylo nas w domu zuzyla przeszlo 7 kwh... czyli za miesiac zuzywa ok. 70 kwh... to chyba duzo czy sie myle? rozmrozilam ja dzisiaj, bo ponoc jak jest oblodzona to wiecej zuzywa... ale teraz juz nie zaobserwujemy bo wiecej rzeczy chodzi Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2012-08-20 o 16:24 |
||
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Anika to mojej mamie tak kiedyś kiedyś pan powiedział, jak moj wózek po 2 tygodniach zawieźli na reklamację do sklepu, bo mu rurki pordzewiały chromowane. Że się nie jeździ po mokrym
Samba misja by nam dupska uratowała ale dopóki nie będzie musiał jechać z rozkazu to ja go nei puszczę! A poligon jakieś 400km od nas. Jak macie zamrażarkę to też rozmroź. Nam rachunki podnosi własnie zamrażarka bo oblodzona jest ale mam sporo mięsa więc nie mam jak rozmrozić a teraz za gorąco by wozić to mięso w tą i z powrotem do mojej mamy.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2012-08-20 o 18:48 |
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Na to wygląda
Jak mąż wrócił z pracy to też się do niego przykleiła, a potem schowała mu buty Pewnie żeby już nigdzie nie uciekł![]() Bzyczko przekichane z tym poligonem, po kiego grzyba oni tam jadą? Na czym taki wyjazd polega? I nie może przyjechać w międzyczasie na weekend? |
|
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Agus, Katunia, Anika super że wakacje udane! Samba zazdroszcze tych weekendowych wycieczek! A ty nie miałaś się pochwalić waszym mieszkaniem? bo fotki miały być jak kupowaliście meble a do jakiej szkoły chodzisz, językowej?Marta super bateria, taka w moim stylu Bzyczka a mąż będzie was w weekendy odwiedzał? Współczuje rozłąki... ale upał...ledwo zipie w środe mam usg 3d więc trzymajcie kciuki, może się dowiem w końcu kto we mnie siedzi
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu oni teraz szykują miejsce dla reszty żołnierzy, a na poligonie ćwiczą różne akcje
odbijanie zakładników, strzelanie, no to co się może przydać w razie wojny nie ma szans na przyjazd na weekend. Po pierwsze jak pisałam wolne mogą mieć (a i to niekoniecznie) tylko niedziele o ile nie będzie żadnych patroli a do tego połączenie z drawska do Lubania-porażka. No nic, musimy jakos wytrzymać
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Mona kciuki!!! Ależ długo Cie twój dzidziol trzyma w niepewności
|
|
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz codziennie zajęcia z języka? W czasie weekendu się obijałam, nawet na zakupach byłam , poczytałam, a teraz przeżywam, że jutro muszę iść do pracy. Do tego wraca z urlopu szef, który jest delikatnie mówiąc upierdliwy, więc chęci mam przeogromne!70 kWh to naprawdę sporo, przyjmuje się że gorsze energetycznie lodówki ciągną do 500 kWh rocznie. Może masz naprawdę starą lodówkę albo bardzo dużą? Rosi - zaproś na imprezę, upij, daj papier do podpisania Ja jedną przyjaciółkę w górach mam, mieszkam sama nad morzem więc mnie nie kusi, ale kogoś bym w ciepłe kraje przesiedliła![]() Anika - zazwyczaj takie nieplanowane rzeczy wychodzą najfajniej. Dobrze, że się nie dałaś sprzedawczyni. Mojej mamie kiedyś sprzedawczyni nie chciała przyjąć reklamacji butów zimowych twierdząc, że nie są do chodzenia w złe warunki atmosferyczne - przecież zimy u nas takie suche i słoneczne
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Samba jeszcze dziś mąż musiał iść do pracy, bo cos z urlopem było nie tak. Ale od 17 ma już wolne i do 1 października
Ktosiu nieźle... i jeszcze mu buty schowała. Ana też słyszałam , ze Palańczyk jest super. Mona kciuki. Dziś szefowa wezwała męża na koniec pracy. Zapytała się tylko co z ty mankiem. Więc mąż grzecznie jej powiedział, ze nic, bo on się nie czuje winny. Kobieta powiedziała tylko, ze "ok, po sądach i tak cię nie będę ciągała" buahaha
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze 2 wypłaty od nich dostanie, więc zobaczymy |
|
|
|
|
#290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co za ludzie anika a reklamowałaś w ramach niezgodności?pytali się czy chcesz naprawę czy wymianę? ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
śliweńko to wrzuć namiary do k. Bo my w następnym roku chcemy gdzieś w tamte okolice jechać.
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Aż zobaczyłam gdzie ten Polańczyk i....eeee...za daleko dla nas
blisko 700km. My w przyszłym roku chcemy uderzać na Włochy do Loretto
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Od nas 520 km.
Baja Włochy powiadasz super.
|
|
|
|
#294 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Anika widać że mała zachwycona, super!
Madziu szefowa jest poniżej krytyki... Polańczyk ![]() Bzyczko, Madziu a ja mam 400 km ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- A ja po farbowaniu włosów właśnie wysuszyłam robiłam jednak tą farbą co ostatnio |
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz bardzo uparte dzieciątko![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dasz radę, silna babka jesteś! Były już aż tak długie wyjazdy? Cytat:
Włochy, super! Tam masz kogoś z rodziny, o ile dobrze kojarzę...?Dzień dobry! Ale była burza w nocy A teraz znowu upał Obiadek na szczęście jest, mąż wczoraj wieczorem ugotował gulasz, ja tylko dogotuję kaszę i będzie
|
||
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu wyjeżdżał już, ale nigdy na tak długo. W 2010 wyjechał do Kielc ale to wtedy przyjeżdżał chyba co weekend. Później był Rzeszów ale to były 2 tygodnie nie całe, teraz w czerwcu też był poligon ale tygodniowy. Sprawdzałam z ciekawości jakie jest połączenie pkp z drawska do lubania i wyszło na to że jechałby ponad 12 godzin z milionem przesiadek :/ A we Włoszech Tż ma siostrę, więc wylądujemy u niej. Sprawdzałam ostatnio ceny biletów lotniczych dla naszej trójki i wyszło by blisko 2 tysiące
Ja na obiad dzisiaj ugotuje pomidorową z ryżem, Lila lubi i ja zjem a na jutro będzie mięso z zupy ![]() U nas w nocy też burza była, prąd wyłączyli a ja sama :/nie cierpię tego! A teraz póki co jeszcze chłodno na dworze, ale już widzę że słońce wychodzi czyli upału ciąg dalszy :/
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2012-08-21 o 10:26 |
|
|
|
#299 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadciąga... ![]() Cytat:
bo spontany sa najlepsze! super wakacje, ale przygody z wózkiem nie zazdroszcze.. Cytat:
dasz rade!! Cytat:
![]() trzymam kciuki! Cytat:
żyje, byłam na coponiedziałkowym treningu i po przeczytaniu sms które wysyłałyśmy do siebie o 1 w nocy stwierdzam że wypiłyśmy za dużo ![]()
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

, cegły, popiół ze spalania w piecach w zimie to norma i co Wam jeszcze przyjdzie do głowy). To że jest nieumyte, to w sumie nie jest wielki problem, bo stłuczka szklana czy pocięte wióry plastikowe i tak są myte.

A teraz znowu upał