![]() |
#271 | |
BAN stały
|
Dot.: Problem z mężem...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie rozumiem dlaczego wy to tak na serio odbieracie? Nie mialam na mysli tego ze autorka ma tę książkę traktować jak poradnik życiowy czy coś :/ Prawda jest taka, ze pewne opisane kwestie w tej ksiązce na facetów działają, wiem z doświadczenia. CO NIE znaczy ze należy do takich ksiązek podchodzic aż tak serio..... Autorka niestety przez lata robiła co mąż chciał, dala sie zamknąć w domu, nie miala własnego życia i koleżanek, dlatego może przeczytanie tej książki na pewne kwestie otworzyło by jej oczy, chociaż prawda jest taka ze wkoncu juz sie otworzyły same. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
BAN stały
|
Autorko, dobrze robisz. Bądź silna. Nie ulegaj mu, bo to próba sił z jego strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak ogólnie to brawo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
High Quality Since 2007
|
Mam nadzieję autorko, że właśnie lub za chwilę będziesz się dobrze bawić z koleżankami i że wrócisz ze świeżą perspektywą do domu
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poza tym, jak sama zauważyłaś, tylko niewielka część rad z niego jest sensownych. Reszta to bzdury, manipulacja i chamstwo. Osoba, która ma problem z postrzeganiem tego, jak powinien wyglądać zdrowy związek (a taka jest autorka wątku) może mieć spore problemy po przeczytaniu tego podręcznika, bo zwyczajnie nie odróżni dobrych rad od złych. Proszę, nie polecaj jej tej bzdurnej książki.
![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Zwłaszcza te manipulacje mnie tak odrzuciły. Zamiast zachęcać do szczerych rozmów z partnerem i rozwiązywania problemów, takie poradniki "uczą" jak zastawiać na facetów pułapki i jak wyjść na swoje za wszelką cenę, a on biedny nawet nie będzie wiedział co się dzieje i ani się nie obejrzy a już będzie do ciebie uwiązany do końca życia. Super związek, super porady, nie ma co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuchając dziewczyn łzy pchały mi się do oczu, jakbym żyła na innej planecie - to maż może zrobić zakupy, obiad, myć podłogi.... ![]() A najgorsze jest to ze jak ja mialam powiedziec co u mnie to czym sie mialam pochwalić, ze mam cudownego psa... One zaraz mnie wyczuły,a gdy tylko bardzo, bardzo zdawkowo im powiedzilam jaka mam sytuacje to wszystkie jak jedna ze zdziwieniem przyznały,że znając mnie sprzed lat nie potrafia zrozumiec co ja z nim jeszcze robie, objechały mnie rowno i chyba dobrze bo one mnie znaly kiedys i mojego tez mialy okazje poznac, przyznaly ze juz wtedy im on nie dokonca pasował, ale byly swiecie przekonane ze JA z moim charakterem go znienie i sie nie dam.... Teraz musze sobie wymyslec jakas madra gadke na jutro, bo postanowiłam ze musi sie wyprowadzić i zastanowic sam kim ja dla niego jestem Ale to bedzie trudne, bo ja jakims dziwnym trafem przy nim jestem taka malutka i strasznie mnie to denerwuje... Ale sie rozpisałam ale musialam to z siebie wyrzucić... W |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzisz, dobrze się bawisz ![]() Teraz pora na to, żeby on zrealizował swoje groźby (choć nadal uważam, że tego nie zrobi). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
BAN stały
|
Ja bym go nie pakowała. Nie wchodziła w awanturyZapytałabym tylko: to kiedy się wyprowadzasz? Na spotkaniu było cudownie, już planujemy kolejne...ja realizuję swoje plany, kiedy ty wreszcie zrealizujesz swój? Wróć, jak zaakceptujesz mnie taką, jaką jestem, a nie jako twoją służącą. "
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
Po całej nocy rozmyslań doszłam do wniosku, że ja nie chce być z nim dalej i teraz czuje sie okropnie, ze to jednak ja chce to zakonczyć. Mam wyrzuty sumienia ze tyle sie ostatnio mu nagadalam jak mi to zalezy i chce to ratowac, a teraz mam w glowie tylko jedna mysl - chce juz byc sama i miec świety spokój. Nie wiem jak mam mu spojrzec w oczy, czuje sie z tym zle i dobrze. Jestem chyba jakas nienormalna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |||
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wczorajsze spotkanie się udało ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio mu nagadałaś że ci zależy i co, zrobił on coś pożytecznego z tą wiedzą? Powiedział że jak pójdziesz na spotkanie z koleżankami to... rozwód. Tego chcesz? Ciągłej emocjonalnej szarpaniny? Notabene uważam że nie wiem czy facet nie ma jakiejś kochanki, z tego co opisujesz wiele na to wskazuje. A w oczy spójrz mu normalnie: odważnie, z podniesioną głową, spokojnie. Bez awantury. Stwierdź fakt i wytłumacz dlaczego tak. I koniec. Życzę wszystkiego dobrego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#288 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami rozstanie to najlepsze wyjście, zwłaszcza kiedy widzisz, jak ktoś świadomie niweczy Twoje wysiłki i dobrą wolę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Juz wiem, że mnie zdradził. Przed chwila dowiedziałam sie od tego kumpla. Jak on to ujął, że był "bardzo niegrzeczny". Powiedział mi z kim, to też był szok, bo ta osoba jest starsza od niego o dobre 10 lat. To było jednorazowy wyskok jak on to ujął, ale jezeli on mogł tak to wiem że mógł to zrobić nie raz. Czuję się jak idiotka, bo jak on to ujał wszyscy się zorientowali tylko nie ja
![]() ![]() ![]() ![]() Idiotka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się cieplutko ![]()
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że to wyszło teraz, a nie za 10 lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę CI dużo siły...mam nadzieję, ze dzisiaj powiesz mi zeby sie wkoncu wyprowadził....Pamiętaj ze nawert jeśli zrobił to tylko raz to moze sie to powtórzyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co zamierzasz zrobić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Czuje sie mega źle... A jak mi tu zaczęto sugerować ze on moze kogos miec to ja bylam pewna ze nie, pozniej jakies watpliwosci ale i tak nie wierzyłam w to do końca.
Jak ja głupia ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Powiem mu wieczorem ze ma sie spakowac i nawet nie mam ochoty mu tłumaczyć dlaczego, mam go dość.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Teraz przynajmniej już z "czystym sumieniem" będziesz mogła wystawić mu walizki za drzwi. Bez poczucia winy w jakie Cię wcześniej wpędził. Trzymam kciuki
![]() |
#298 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | ||
High Quality Since 2007
|
Trzymaj się Kochana! Teraz już wiesz, że starałaś się, ale to nie Ty zawiniłaś. Dużo siły Ci życzę, choć jak masz ochotę, to płacz i krzycz - wyrzucaj z siebie złe emocje!
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.