Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 21:28   #271
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)

Cholerko O matko! Ale Ty masz przygody w tym szpitalu... Teraz już chyba możesz jeść?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:29   #272
nicRu
maszyna, nie człowiek

Macie szczęście - jak miałam zapalenie płuc i nagle skoczyła mi temperatura do 40*C z kreskami a potem zasłabłam, to mnie nie chcieli w ogóle przyjąć... Powiedzieli moim rodzicom, że moooże, moooże gdybym sobie wbiła coś w krtań, tak to święta i szpital zapchany staruszkami :|
Stary 2012-09-12, 21:31   #273
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
1.Leze od dzis w szpitalu, mialam miec dzis operacje, wiec caly dzien bez jedzenia i picia. o 17 mi powiedzielu, ze ups, jednak jutro...i to byc moze, bo obiecac mi nie moga. Nie wiem juz czy smiac sie czy plakac.

2.Panie w sali pochrapuja, a ja o tej godzinie jeszcze nie potrafie -
1. To akurat normalka jest. Nigdy nie wiadomo czy jakaś operacja się nie przedłuży, czy będą komplikacje.
2. To dla mnie było najgorsze właśnie w szpitalu
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:32   #274
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
baby,

ten kubek termiczny http://allegro.pl/kubek-termiczny-te...578198368.html ma w necie kilka dobrych opinii, że podobno nie przecieka i trzyma ciepło, a taniocha
na taki kubek byłabym chętna

Dziś do mnie dotarło, że jeszcze tylko 2 dni pracuję, a potem koniec. Pora wracać na uczelnie i po drodze zaliczyć jeszcze praktyki. Jest mi z tego powodu strasznie smutno. Nie sądziłam, aż aż tak się zżyję z niektórymi ludźmi z pracy. Pożegnania są najgorsze.
Wyżaliłam się

— Arthur Schopenhauer
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:33   #275
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
A co potrzebujesz??
Mam kilka fragm. do przetłumaczenia ale już mi dziewczyny dużo pomogły. A dobrze znasz?

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Przestawić się na maszynkę elektryczną? To jedyne znane mi rozwiązanie, które poskutkowało...
A właśnie - po elektrycznej nie jest się szorstkim? Jak ona goli? Bo chciałam kiedyś K. sprawić ale jak miałam coś takiego do nóg to nie były gładkie

Cytat:
Ja bym byla chetna tylko dopiero jak wyjde ze szpitala...

Lalaith, znajoma byla au pair i z kolei furore robil moj makaron ze szpinakiem. Czuje sie slawna

Leze od dzis w szpitalu, mialam miec dzis operacje, wiec caly dzien bez jedzenia i picia. o 17 mi powiedzielu, ze ups, jednak jutro...i to byc moze, bo obiecac mi nie moga. Nie wiem juz czy smiac sie czy plakac.

4 godziny czekalam na roznych krzeslach, bo co prawda przyjeli mnie, ale lozka nie bylo

W koncu polozyli mnie na oddziale endoskopii, w chyba 12 osobowej sali srednia wieku - 60, ale same sympatyczne panie, z ktorymi nawet pozartowac mozna. Kokietuja kazdego meskiego lekarza ktory sie napatoczy a glownym tematem jest to, co ktora zje po powrocie do domu. Dzisiejsza fantazja - golonka

A ja boje sie operacji, srub, plytek, narkozy, bolu i w ogole okazalam sie bardziej potrzaskana niz sadzili, i pokazali mi zdjecie pooperacyjne pacjenta ktory mial podobne zlamanie - srub i plytek tyle, ze na zlomie zarobilabym majatek. Jak dobrze pojdzie, to jutro mnie czeka to samo...byc moze uda sie przed poludniem i nie bede musiala burczec z glodu caly dzien ale kto ich tam wie.

Panie w sali pochrapuja, a ja o tej godzinie jeszcze nie potrafie - dzieki opatrznosci za duzy telefon z internetem

Trzymamy kciiuki
Będziesz musiała uważać na magnesy
Stary 2012-09-12, 21:39   #276
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
A właśnie - po elektrycznej nie jest się szorstkim? Jak ona goli? Bo chciałam kiedyś K. sprawić ale jak miałam coś takiego do nóg to nie były gładkie
Z moich doświadczeń-żaden nie drapał po takiej maszynce

Cholerko podziwiam Twoje opanowanie...Ja bym już dawno stamtąd uciekła albo na wstępie zrobiła jakiś raban, za który później pewnie by mi się oberwało Przesyłamy Ci dużo ciepłych myśli!
Stary 2012-09-12, 21:42   #277
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
Mam kilka fragm. do przetłumaczenia ale już mi dziewczyny dużo pomogły. A dobrze znasz?

Trzymamy kciiuki
Będziesz musiała uważać na magnesy
Jeżeli chodzi o golarki to też nikt Ci 100 % gwarancji nie da, bo każda skóra reaguje inaczej, ale poczytaj sobie o golarkach brauna - od serii 3 golarek(koszt w sklepie koło 250 zł) do ostatniej czyli 7 jest akcja satysfakcji gwarantowanej - w razie niezadowolenia do 100 dni używania można zwrócić do firmy pośredniczącej między klientem a Braunem i wtedy do 4 tyg zwracają pieniądze. Także jakby mu nie podeszła to nie wyrzucicie pieniędzy w błoto, bo to jednak ryzyko
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:46   #278
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Z moich doświadczeń-żaden nie drapał po takiej maszynce
o to chodziło

Kasiencja ja bym chyba cos chciała

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Yenes Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o golarki to też nikt Ci 100 % gwarancji nie da, bo każda skóra reaguje inaczej, ale poczytaj sobie o golarkach brauna - od serii 3 golarek(koszt w sklepie koło 250 zł) do ostatniej czyli 7 jest akcja satysfakcji gwarantowanej - w razie niezadowolenia do 100 dni używania można zwrócić do firmy pośredniczącej między klientem a Braunem i wtedy do 4 tyg zwracają pieniądze. Także jakby mu nie podeszła to nie wyrzucicie pieniędzy w błoto, bo to jednak ryzyko
To chyba nie do mnie a do Oli
Ja pytam bo też się nad tym zastanawiam ale boję się, że nie ma takiej "gładkości" jak po jednorazówce
Stary 2012-09-12, 21:48   #279
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam rzucenie wszystkiego i wyjazd na drugi koniec swiata, albo chociaz na drugi koniec kontynentu To zdecydowanie dobrze robi
Chętnie bym się urwała na ten miesiąc i wróciła na gotowe ale jak ja tego nie przypilnuję to będzie katastrofa

Cytat:
Dzis moja pierwsza 12stka z dzieciakami. Mialy wstac ok 8, wstaly przed 7 i przyszly do mnie zaryczane do lazienki cos belkoczac (moj angielski z rana jest taki sobie, w ciagu dnia sie rozkrecam i rozumiem coraz lepiej ;p). Potem maly sie pozygal po sniadaniu Pozniej bylo juz z gorki, poza malymi incydentami
Irlndczykom smakuje moja polska kuchnia i cholerkowe muffinki
to miałaś dzień pełen wrażeń od samego rana

Cytat:
Ja bym byla chetna tylko dopiero jak wyjde ze szpitala...

Lalaith, znajoma byla au pair i z kolei furore robil moj makaron ze szpinakiem. Czuje sie slawna

Leze od dzis w szpitalu, mialam miec dzis operacje, wiec caly dzien bez jedzenia i picia. o 17 mi powiedzielu, ze ups, jednak jutro...i to byc moze, bo obiecac mi nie moga. Nie wiem juz czy smiac sie czy plakac.

4 godziny czekalam na roznych krzeslach, bo co prawda przyjeli mnie, ale lozka nie bylo

W koncu polozyli mnie na oddziale endoskopii, w chyba 12 osobowej sali srednia wieku - 60, ale same sympatyczne panie, z ktorymi nawet pozartowac mozna. Kokietuja kazdego meskiego lekarza ktory sie napatoczy a glownym tematem jest to, co ktora zje po powrocie do domu. Dzisiejsza fantazja - golonka

A ja boje sie operacji, srub, plytek, narkozy, bolu i w ogole okazalam sie bardziej potrzaskana niz sadzili, i pokazali mi zdjecie pooperacyjne pacjenta ktory mial podobne zlamanie - srub i plytek tyle, ze na zlomie zarobilabym majatek. Jak dobrze pojdzie, to jutro mnie czeka to samo...byc moze uda sie przed poludniem i nie bede musiala burczec z glodu caly dzien ale kto ich tam wie.

Panie w sali pochrapuja, a ja o tej godzinie jeszcze nie potrafie - dzieki opatrznosci za duzy telefon z internetem
Trzymam kciuki, żeby jutro w końcu Cię poskładali i żeby ręka się goiła najszybciej jak to możliwe
I fajnie, że panie z sali takie normalne przynajmniej wesoło masz
Trzymaj się

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:51   #280
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
To chyba nie do mnie a do Oli
Ja pytam bo też się nad tym zastanawiam ale boję się, że nie ma takiej "gładkości" jak po jednorazówce
Masz rację
Inteligencja i 23 się kłaniają

Aa cholerko podziwiam, ja bym chyba oszalała. Ale ja baardzo niecierpliwa jestem.
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:52   #281
cholernarejestracja
Copyraptor

Omd, toc raban nic tu nie pomoze a tak to chociaz pielegniarki sa dla mnie mile, bo ja dla nich tez, wpuszczaja mi Pande po godzinach odwiedzin i zartuja

Kasiencja, to w takim razie ja na bank bede chciala ten kubek termiczny, z reszty moge zrezygnowac. Moglabys za mnie zalozyc? W razie czego moge tez poprosic Pande zeby Ci przelew zrobil, albo sama sprobowac...

Taa, z magnesow juz sie smialam, zwlaszcza, ze od przyjaciela dostalam ostatnio taka zabawke skladajaca sie chyba ze 100 namagnesowanych kuleczek, ktore mozna w rozne ksztalty laczyc

A te elementy sa chyba tytanowe, i ponoc sie nie pika ale najprawdopodobniej bede miala druga operacje z wyciaganiem, bo za duzo tego, i za duze.

Wredna Myszko, do konca dnia juz moglam, nawet Panda mi przywiozl kebab za co Panie w sali mnie obrzucily zazdroscia ale od jutra rana znow na czczo.

Hm, po mnie z ta zlamana reka karetka nie chciala w ogole przyjechac. Musieli mnie wiezc znajomi na pobliski punkt medyczny w Ketach, a stamtad do Oswiecimia, na sor...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 21:55   #282
kika17
Wtajemniczenie

GG do kika17

Co do golarek Brauna, mój TŻ ma właśnie taka, generalnie jest fajna, ale TŻ ma bardzo gęsty, twardy i ciemny zarost i nie jest nigdy ogolony tak mega idealnie, ale przez pare godzin nie drapie, niestety bardzo szybko mu odrastają włosy. Ale i tak polecam, zero podrażnień, zero zacięć.
kika17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:01   #283
Lenkapuma
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36483236]O Boże! O Boże! Kupiłam najpiękniejszą torebkę na świecie!

Aaaaaa, to wszystko jasne
I jak poszło?[/QUOTE]
Pięęęęękna

Chyba dobrze poszło. W trakcie nie mieli dużo uwag (głównie drobnostki do wyjaśnienia na miejscu), teraz oczekiwanie na oficjalny raport około miesiąca.
Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
pisałaś w końcu gdzie chodzisz na salsę, bo nie wiem czy przeoczyłam
Viva salsa!
Cytat:
Kociary-jak często musi jeść 4 tygodniowy kociak?
Nie wiem, ale wiem, że musi być 3 razy dziennie tulony przez Lenkę. Dawaj go no tu!

Schodzi mi opalenizna. Skóra roluje się nawet z łydek !!!

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

cholerko, a co Ty właściwie na tym koniu robiłaś? Skakałaś przez przeszkody?
A może konno strzelałaś z łuku?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:08   #284
cholernarejestracja
Copyraptor

E nie, zwyczajnie jechalam, tylko kon bryknal na konia z tylu, a pozniej zaczal strasznie wyrywac do przodu, uskoczyl w bok no i spadlam
Stary 2012-09-12, 22:09   #285
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Laski, czemu się nie wpisujecie w wątku o spotkaniu?

Ola_gie Mój używa golarki (głowy sobie uciąć nie dam, ale chyba Braun) i jest idealnie gładki, krostek też nie widzę

Cytat:
Wredna Myszko, do konca dnia juz moglam, nawet Panda mi przywiozl kebab za co Panie w sali mnie obrzucily zazdroscia ale od jutra rana znow na czczo.
Mnie by musiał przywieźć moją ulubioną pizzę z Pizza Hut Chociaż po całym dniu to nawet suchą bułką z masłem bym się zajadała.
To najedz się dziś I oby jutro obyło się bez komplikacji

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 22:17   #286
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Omd, toc raban nic tu nie pomoze a tak to chociaz pielegniarki sa dla mnie mile, bo ja dla nich tez, wpuszczaja mi Pande po godzinach odwiedzin i zartuja
obliski punkt medyczny w Ketach, a stamtad do Oswiecimia, na sor...
Wiem, że raban by nic nie dał ale ja pewnie z tych nerwów bym coś tam nawywijała...Dlatego tym bardziej Cie podziwiam Trzymam kciuki za jutro!

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale wiem, że musi być 3 razy dziennie tulony przez Lenkę. Dawaj go no tu!
To maleństwo jeszcze z niczym sobie prawie nie radzi
Mojej cioci podrzucili przez płot 3-tygodniowego kotka...Przez tydzień się nim zajmowała, odżył troszkę a teraz wyjeżdża na kilka dni więc ja mam się nim zająć. A muszę codziennie chodzić do pracy, rodzice wyjeżdżają. I się zastanawiam-jeździć do niego co chwilkę do domu czy zabrać ze sobą do pracy i ulokować w łazience?
Stary 2012-09-12, 22:20   #287
gg22
Zakorzenienie

bosszzzzze jak ja się koszmarnie dzisiaj czuję
Cholerka połamana i jest dzielna, a ja siorpię bo mnie boli i wyglądam jak bokser po nieudanej walce
mam nadzieję, że jutro już będę miała wyniki, bo jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem. W ogóle co za bezsens jechać na tydzień na Ukrainę i brać antybiotyki

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36483824]Jest idealna. Gdybym miała opisać perfekcyjną torebkę to wyglądała by właśnie tak...

http://collectables.co.uk/fossil-vin...bag-brown.html

Załącznik 4878707[/QUOTE]

rzeczywiście piękna

akceptuję

Cytat:
Napisane przez Tomaszynka Pokaż wiadomość
Może tylko się przegrzała i wyłączyła chwilowo? Próbowałaś ją włączyć po jakimś czasie? Ja mam dość długie włosy i kiedy miałam mniej porządne suszarki niż moja aktualna to przy ich suszeniu też mi się wyłączały ale po jakiś 15-20 minutach działały.
no niestety, próby reanimacji zakończyły się fiaskiem

Cytat:
Czy Wam tez nie dziala opcja "przeszukaj ten watek"?

Irlndczykom smakuje moja polska kuchnia i cholerkowe muffinki
a to jest taka?

musisz im gotować?

Cytat:
Może napisz jakie 20 rzeczy wymyśliłaś to będziemy wiedziały w jaką chcesz iść stronę? Bo inaczej zaczniemy rzucać książkami, kubkami, ramkami i świeczkami

mam już 23- napiszę jutro bo dzisiaj nie mam już siły

Cytat:

po porstu książkowy opis tego co dzieje się w szpitalach jedyne pocieszeniem jest to, że człowiek nie jest w tym sam, ze traktują tak każdego.
podziwiam Cię kochana za Twój optymizm mimo tego wszystkiego.
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 00:23   #288
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

hahahahah dostałam 5 z egzaminu który pisałam w poniedziałek :d właśnie wypiłam pół flaszki ze współlokatorem bo oboje dostaliśmy 5

chyba sobie cos kupię w ramach nagrody jakieś propozycje?
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 00:52   #289
d0minika_1992
Zakorzenienie

GG do d0minika_1992

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
hahahahah dostałam 5 z egzaminu który pisałam w poniedziałek :d właśnie wypiłam pół flaszki ze współlokatorem bo oboje dostaliśmy 5

chyba sobie cos kupię w ramach nagrody jakieś propozycje?
Brawo

Mnie czeka w piątek poprawka

a z propozycji hmm buty, torebka, koszula, perfumy ... itd.

Edytowane przez d0minika_1992
Czas edycji: 2012-09-13 o 00:54
d0minika_1992 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 06:10   #290
kasiencja
Pani Buka

dobra dziewczyny, to założę wątek w klubie żeby wiedzieć co i jak.
Cholerko jasne, mogę założyć za Ciebie, tylko powiedz jaki kolor

Cytat:
Napisane przez mimi_91 Pokaż wiadomość
Dziś do mnie dotarło, że jeszcze tylko 2 dni pracuję, a potem koniec. Pora wracać na uczelnie i po drodze zaliczyć jeszcze praktyki. Jest mi z tego powodu strasznie smutno. Nie sądziłam, aż aż tak się zżyję z niektórymi ludźmi z pracy. Pożegnania są najgorsze.
Wyżaliłam się
może uda Ci się z nimi trzymać jakiś kontakt?

Cytat:
mój ma elektryczną (tylko już taką nie pierwszej nowości) i niestety przyznaję, że nie goli zupelnie na gładko. za to właściwie w ogóle nie ma podrażnień i przez to zapomina o balsamie po goleniu a z drugiej strony, chyba mu lepiej z takim lekkim zarostem

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 07:47   #291
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Pięęęęękna

Chyba dobrze poszło. W trakcie nie mieli dużo uwag (głównie drobnostki do wyjaśnienia na miejscu), teraz oczekiwanie na oficjalny raport około miesiąca.
Wiem, że piękna

Aż miesiąca? Dłuuugo...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:44   #292
cholernarejestracja
Copyraptor

Komedii ciag dalszy zepsul im sie przenosny rentgen bez ktorego nie moga zrobic operacji. Nie chca im pozyczyc z innego bloku, wiec jezeli dzis naprawia, to operacja bedzie, a jak nie, to nie no i tradycyjnie - jezeli zaden nagly wypadek sie nie zjawi. Wiec znow gloduje, ale dzis chociaz dostalam kroplowke

Kasiencja, czerwony poprosze
Stary 2012-09-13, 08:58   #293
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
akceptuję
Bo nie znasz ceny .

Jak się nazywał klub na Krakowskiej, do którego chodziłaś?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:03   #294
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Komedii ciag dalszy zepsul im sie przenosny rentgen bez ktorego nie moga zrobic operacji. Nie chca im pozyczyc z innego bloku, wiec jezeli dzis naprawia, to operacja bedzie, a jak nie, to nie no i tradycyjnie - jezeli zaden nagly wypadek sie nie zjawi. Wiec znow gloduje, ale dzis chociaz dostalam kroplowke

Kasiencja, czerwony poprosze

Przynajmniej jesteś dzielna trzymaj się!

Robił ktoś z Was niedawno meble na zamówienie i może polecić jakiegoś wykonawcę?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:14   #295
cholernarejestracja
Copyraptor

Niewiele mi poza optymizmem zostaje

A jakie meble? Bo Panda robil kuchnie i jestesmy bardzo zadowoleni.
Stary 2012-09-13, 09:21   #296
2016070953
Konto usunięte

Cholerko, trzymaj się dzielnie
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:55   #297
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:

A jakie meble? Bo Panda robil kuchnie i jestesmy bardzo zadowoleni.
Zdecydowanie nie kuchnię - urządzam sobie pokój jak na razie nie mogę znaleźć spełniającego moje oczekiwania biurka, ale niewykluczone, że zdecydowałabym się też na jakieś inne meble sypialniano-biurowo-dzienne

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cholerko, widzę że bierzesz silikonową formę do tarty - myślisz, że jako jedyna w gospodarstwie domowym () forma na tartę nada się taka silikonowa? Czy lepiej kupić "twardą"? Bo o ile muffinki zdecydowanie preferuję piec w silikonie, tak nie wyobrażam sobie robić w tym tarty, bałabym się, że mi się rozleci

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 09:58   #298
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:
biedna, trzymaj się
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

może uda Ci się z nimi trzymać jakiś kontakt?
na pewno w jakimś stopniu się uda jednak smutno będzie mi odchodzić z tej pracy. Najśmieszniejsze jest to, że szefowa jest w stanie trochę się do mnie dostosować i zatrudnić mnie na część etatu tak, żebym mogła studiować i pracować, ale do tego potrzebny jest mi plan zajęć, a moja kochana uczelnie poda go pewnie ze 3 dni przed rozpoczęciem roku akademickiego Wiele też zależy od tego jak będę miała rozłożone zajęcia...

Do piekących Dziewczyn
Czy silikonowe formy do tarty np.
http://allegro.pl/promocja-silikonow...574293443.html

są dobre??

btw. Paskudna jest dzisiaj pogoda, a ja jeszcze nie mam jesiennych butów

— Arthur Schopenhauer
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:01   #299
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość

Cholerko, widzę że bierzesz silikonową formę do tarty - myślisz, że jako jedyna w gospodarstwie domowym () forma na tartę nada się taka silikonowa? Czy lepiej kupić "twardą"? Bo o ile muffinki zdecydowanie preferuję piec w silikonie, tak nie wyobrażam sobie robić w tym tarty, bałabym się, że mi się rozleci

ja się wtrącę i powiem z mojego doświadczenia

forma silikonowa jest ok, nic się nie rozwala. Jest za to inny problem. Ciężko mi było pokroić tartę bo bałam się żeby nie uszkodzić foremki (nie przeciąć jej nożem)
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:08   #300
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_91 Pokaż wiadomość

Do piekących Dziewczyn
Czy silikonowe formy do tarty np.
http://allegro.pl/promocja-silikonow...574293443.html

są dobre??

btw. Paskudna jest dzisiaj pogoda, a ja jeszcze nie mam jesiennych butów
ja uwielbiam silikonowe, ale akurat nie do tarty(jak dla mnie środek by sie uginał pod ciężarem i bym wywaliła ciasto używam silikonowych do babek albo okrągłej ale ma szklane dno
Ale mogę podpowiedzieć, że jak chcesz taką dokładnie jak w linku to jest obecnie za 10 zł z gazeta 'ale pychota '
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości