Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 20:44   #271
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Lecę do łóżka. Padam na pyszczek Dobrej nocy
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:01   #272
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
No to dziewczyno zaszalałaś! Możesz się podzielić

Mokka- w sumie to na władce nawet nie mam, tylko przy wkładaniu tam palucha taaakkkk. Wiem, niezły ze mnie wariat.

Wiecie, że w tych sutkach może coś być. Znów się zaczęłam nakręcać
pomyliło mi się :P dobrze że siostra cioteczna przyjeżdża w weekend i tez się starają więc się z nią podzielę

jak nie wykorzystam tego to prześlę wam, tej która następna będzie testować

mam nadzieję że nie będę ich potrzebowała za miesiąc

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
dobranoc, kolorowych snów
Stary 2012-10-10, 21:07   #273
nuna2
Zakorzenienie

bolą mnie cycuchy jak nie wiem, muli mnie a jednocześnie ciagle jestem głodna.... ale miło wiedzieć, że mam małą iskierkę pod sercem....

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

dziękuję za gratki teraz tylko czekać aż dzidzia będzie rosła.
Stary 2012-10-10, 21:08   #274
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wiecie co?
Został mi jeden test, w dodatku paskowy, więc taki do robienia jak już nie mogę wytrzymać (1zł na all). No i doszłam do wniosku, że skoro jutro mam wyniki bety, to zrobię go teraz. Trudno mi opanować mimikę twarzy, jeden kącik ust zaczyna się przy lewym uchu, a drugi przy prawym. Oooooo tak ->

No to wrzucam fotkę testu sprzed 10 minut. Formalności: w lipcu ostawiłam tabletki, pierwszy cykl po antywłamaniówkach 27 dni, kolejny - 30 dni. Mam nadzieję, że ten potrwa 9 m-cy. Dziś 26 dc.

Łooooooo Gartuluję! Cóż za wysyp, naprawdę owocny ten miesiąc! Super. Jeszcze raz Gratuluję i widzimy się na mamuśkach majowo-czerwcowych

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:08   #275
lady_malgo
Rozeznanie

Chyba zrobię ten test jutro bo już nie dam rady wytrzymać...
Tylko teraz tak się zastanawiam, czy to będzie wiarygodne, bo mam znów torbiel na jajniku i kiedyś przez to testy wychodziły mi pozytywne a ciąży nie było.

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:09   #276
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mi się przestawiło, bo jeszcze niedawno miałam chcicę na mięso i fast foody

Też się napiję, piwa nie mogę to chociaż sok
Ja cały czas mam chęć na konkretne jedzenie. Żadne zupki nie wchodzą w grę. Tylko syte konkretne jedzenie
Ale słodkie łazi za mną codzienie, na przykład teraz od 2 dni chodzi za mną tort Taki sam biszkopt z bitą śmietaną i owocami
To dla Ciebie też szklaneczke stawiam

Cytat:
Dobranoc

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:10   #277
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko teraz tak się zastanawiam, czy to będzie wiarygodne, bo mam znów torbiel na jajniku i kiedyś przez to testy wychodziły mi pozytywne a ciąży nie było.
No t może test i beta dla pewności co

Ok kładę się spać i ja słodkich snów kochane
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:11   #278
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
zrób, ja bym też nie wytrzymała
choć z drugiej strony... nie wiem co Ci doradzić
Stary 2012-10-10, 21:11   #279
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zrobiła test,ale jeśli mówisz ,że sytuacja może się powtórzyć to już masz to w świadomości i będziemy się cieszyć ostrożnie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:12   #280
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
radziłabym bete, bo pewniejsza i szybciej wychodzi.
Stary 2012-10-10, 21:14   #281
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
spinka brałaś slub miesiąc przede mną hihi:P
Może niesłusznie, ale te Twoje hi,hi odebrałam jako złośliwość, że Ty masz już ciąże a spinka jeszcze nie. Niezbyt ładnie to wygląda.

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
takl sobie dopiero uświadomiłam, że zaraz połowa ciąży minie u Luny, Isi i Mokki. ale szybko
Masz racje, leci ten czas, u mnie 19 tydzień, więc w sumie to prawie półmetek. W sumie powinnam mieć 18 tydzień, ale gin stwierdził, że mam ciążę starszą o tydzień i tak mu cały czas wychodzi z USG. No ja tam się z nim kłócić nie będę.

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

a u mnie,w sobote zaczne 30 tydz,maly niezle bryka sobie,czasem jak leze juz przed spaniem zrobi to tak z nienacka,ze bardzo mnie tym wystraszy,az maz czasem sie wystraszy mojego naglego ruchu i stekniecia
poza tym na szczescie idziemy do przodu bez zadnych problemow.
brzuch coraz wiekszy,rozstepow jeszcze wiecej,no i kilogramow tez co za tym idzie powoli zaczynaja mnie pobolewac plecy.No ale czego sie niezniesie dla swojego malego szczescia
i tak to u nas,a jak Ty Isia? jak apetyt,jak samopoczucie i moze pierwsze ruchy?
pozdrawiam Was Wszystkie cieplutko i przeslylam Wam duzo szczesliwych ciazowych fluidkow!

No super, że wszystko ok. Kopniaki takie mocne to już nic miłego, wiem, bo pamiętam, jak mnie córka raz kopnęła, to przez kilka dni bolało. Teraz mały też kopie ale tak lekko, czuje jak się wierci, przewraca, więc miło. Apetyt ok, tylko mięsa znieść nie mogę, no jakoś mnie odrzuca.
Powiedz mi, naprawdę tak dużo przytyłaś? Możesz napisać ile? Bo ja dobijam 4 kilogram, ale wiadomo, że najwięcej się tyje w ostatnim trymestrze. Nie martw się, za to bobas będzie tłuściutkim rozkosznym brzdącem.

Cytat:
Dziewczyny macie tak czasem, że was sutki bolą, bo mnie od paru dni dokuczają. Jak je dotykam to takie nieprzyjemne uczucie. A wcześniej to w ogóle jeden ten po prawej stronie to był trochę ciemniejszy i jakiś taki siny... Nie wiem o co chodzi
Małgoś, ja też tak miałam, jeszcze nawet nie przypuszczałam, że jestem w ciąży. Szczypało, bolała jakbym igły tam miała. Nawet zakładanie stanika to była tortura. Całe piersi też bolały ale tak przeważnie miałam przed @, więc tym się nie przejmowałam. Ale sutki... brrr mąż miał zakaz dotykania ich.

Wiecie co??? Załamałam się, samochód mi padł. Jak ja mam teraz żyć? Jutro mam wizytę u lekarza i miałam jechać z córką na zakupy. A teraz co??? AUTOBUS!!!???? Mam jakiś talent do unieruchamiania samochodów. Najpierw popsuł się męża samochód jak wracałam z wczasów, teraz mój się rozkraczył. No trudno, trza se przypomnieć jak to było kiedyś, bez auta.
Spotkałam dziś znajomego. Powiedział coś miłego, że jakby mnie zobaczył na ulicy to by mnie nie poznał bo zmieniłam się na twarzy. Na co ja z przerażeniem - naprawdę???. A później mówię - wiesz, zmieniłam kolor włosów, więc to pewnie to.
A teraz tak myślę, czy ja naprawdę się zmieniłam? Może jutro wkleje zdjęcie w klubie i poproszę o szczere opinie?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:16   #282
nuna2
Zakorzenienie

IsiaG teraz to mi sie przykro zrobiło, to było do tego, e równy miesiąc przede mną- w sensie gratulacji. i nie jestem w żadnym sensie złośliwa. Ale każdy szuka swoich podtekstów.;/
Stary 2012-10-10, 21:30   #283
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
O tez porze powinna być już tylko zbożowa. A pączek dobry o każdej porze
my sie kładziemy spać o 1-2 w nocy... wiec dla nas 19sta to środek dnia
Cytat:
Mokka- w sumie to na władce nawet nie mam, tylko przy wkładaniu tam palucha taaakkkk. Wiem, niezły ze mnie wariat.

Wiecie, że w tych sutkach może coś być. Znów się zaczęłam nakręcać
nooo... to ja tam dalej trzymam kciuki
Stary 2012-10-10, 21:33   #284
123spinka
Zadomowienie

IsiaG nie odebrałam tego jako docinkę ale też nie zajarzyłam że chodzi o ślub
bardziej uznałabym że to doping z nuny strony

nuna2 wszystko ok
Stary 2012-10-10, 21:35   #285
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
radziłabym bete, bo pewniejsza i szybciej wychodzi.
hmmm... no to lady rób, ale jak wyjdzie pozytywny to będziemy się wszystkie cieszyć ostrożnie A jeśli przy torbieli test może wyjść zakłamany, to myślę że z betą byłoby podobnie
Stary 2012-10-10, 21:42   #286
Luna0
Zakorzenienie

Ja mialam torbiele i nigdy mi test nie wyszedl pozytywny
lady nie wydaje mi sie zeby tak bylo, poprostu jak wyjdzie pozytywny to skoczysz na bete a ta napewno nie bedzie fałszywa
trzymam kciuki
do jutra

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:50   #287
123spinka
Zadomowienie

i ja lecę
obejrzę sobie Mamma Mia !
dobranoc
słodkich snów i zafasolkowanych efektów
Stary 2012-10-10, 21:51   #288
lady_malgo
Rozeznanie

Luna- a jakiego rodzaju miałaś torbiele? Bo ja mam te endometrialne niestety... a one mogą fałszować

No ale nic. Zrobię i tyle. Dzięki dziewczyny za wsparcie

26.06.2010-
Stary 2012-10-10, 21:59   #289
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
U mnie i tak jest dobrze, bo ok 20 stopni mimo braku ogrzewania (mam nowe okienka + ocieplony blok), ale jakoś tak ciągnie nie wiem skąd. Niby 20 stopni a nieprzyjemnie rano się wstaje.
Więc czekam na ogrzewanie Może jak się mury ogrZeją to będzie inaczej.
A jak będzie mocno hajcowało to po prostu będę często wietrzyć, na zdrowie nam wyjdzie
(...)
No to faktycznie nie masz źle. Mój blok jest niestety ocieplony tylko po bokach, a mi ciągnie od piwnic przez ten parter i nie ogrzeją se zbyt any bloku, bo wychłodzona ziemia i piwnice swoje robią No, ale mówi się trudno, trzeba żyć dalej..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dupa bo myje sie co dwa dni heh..
nawet siedziec nie moge zeby sie uczesac, paznokcie wymalowac czy cokolwiek.. niczym to nie przypomina "lezec i pachniec"

dłuzy sie jak cholera ale mimo to nie moge uwierzyc ze tak szybko bedzie polowa, leci dzien za dniem

moge wam opowiedziec moj super ciekawy dzien... no wiec po pisaniu z wami przyszla mama i zrobila mi parowki
bylam tez siku i uwaga uwaga umylam zeby
potem bylam strasznie zmeczona-tak zmeczona! caly kark i plecy bola od lezenia a na dodatek jak za dlugo leze to kolo 13 zaczyna mnie bardzo glowa bolec wiec sila rzeczy musialam sie przespac
teraz sie obudzilam i czekam na mame ktora zamowila mi kebaba i ma go przyniesc

a najbardziej lubie to ze ide spac w nudne popoludnie a budze sie jak juz sie sciemnia i coraz blizej do powrotu Tz

ale czad nie ?
No serio czad :-P kebab do rąk własnych! Ja nie miałąbym, szans! I popiwram - leżakuj sobie pachnąca! I oby plecki dzielnie to znosiły

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
no tak,jakas chwile temu sie odzywalam,ale tak to stale Was podgladam i caly czas wyczekuje tych wspanialych wiadomosci.Ciesze sie,ze niedawny zastoj nieco minal,ale mam nadzieje,ze wkoncu wszystkie z nas tutaj zadomowione rozszerza watki na wizazu,w nieco innej kategorii
zwlaszcza te Dziewczynki,co byly mniej wiecej na moim etapie,bo juz czas zeby i do Was usmiechnal sie los!

a u mnie,w sobote zaczne 30 tydz,maly niezle bryka sobie,czasem jak leze juz przed spaniem zrobi to tak z nienacka,ze bardzo mnie tym wystraszy,az maz czasem sie wystraszy mojego naglego ruchu i stekniecia
poza tym na szczescie idziemy do przodu bez zadnych problemow.
brzuch coraz wiekszy,rozstepow jeszcze wiecej,no i kilogramow tez co za tym idzie powoli zaczynaja mnie pobolewac plecy.No ale czego sie niezniesie dla swojego malego szczescia
i tak to u nas,a jak Ty Isia? jak apetyt,jak samopoczucie i moze pierwsze ruchy?
pozdrawiam Was Wszystkie cieplutko i przeslylam Wam duzo szczesliwych ciazowych fluidkow!
O kurczę jak to miło się czyta.. i to fakt czas zasuwa, że szok.. ciekawe kiedy mój szkrab zacznie się wiercić, oby nie był za mocnym piłkarzem hihi
Cytat:
Wiecie co?
Został mi jeden test, w dodatku paskowy, więc taki do robienia jak już nie mogę wytrzymać (1zł na all). No i doszłam do wniosku, że skoro jutro mam wyniki bety, to zrobię go teraz. Trudno mi opanować mimikę twarzy, jeden kącik ust zaczyna się przy lewym uchu, a drugi przy prawym. Oooooo tak ->

No to wrzucam fotkę testu sprzed 10 minut. Formalności: w lipcu ostawiłam tabletki, pierwszy cykl po antywłamaniówkach 27 dni, kolejny - 30 dni. Mam nadzieję, że ten potrwa 9 m-cy. Dziś 26 dc.
Pachnie pasażerem, trzymam kciuki i czekam do jutra!
Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak z innej beczki, ale ciągle doczytuję wiec chciałam napisać nasze typy...

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

A teraz ponieważ jest tu wysp fasolek to prosze żeby wszystkie ciężarówki poczarowały troszkę żeby reszta dziewczyn też zafasolkowała!!
Już się robi moja droga. Łapcie dziewuszki fluidki ciążowe

Cytat:
Mokka- u mnie 27 dc. Brałam w tym cyklu dupka, co by z moich wyliczeń wynikało, że @ przyjdzie w niedzielę dopiero, ale jestem chora więc może się cosik przesunąć...

Dziewczyny macie tak czasem, że was sutki bolą, bo mnie od paru dni dokuczają. Jak je dotykam to takie nieprzyjemne uczucie. A wcześniej to w ogóle jeden ten po prawej stronie to był trochę ciemniejszy i jakiś taki siny... Nie wiem o co chodzi
Cycuchy wrażliwieją i ciemnieją lekko w ciąży właśnie, więc kto wie...

Cytat:
bolą mnie cycuchy jak nie wiem, muli mnie a jednocześnie ciagle jestem głodna.... ale miło wiedzieć, że mam małą iskierkę pod sercem....

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

dziękuję za gratki teraz tylko czekać aż dzidzia będzie rosła.
OJ będzie będzie i to prędko, sama się przekonasz jak ten czas będzie zapierdzielał!

No nic kobitki, ja zmykam spać i aż się boję ile rano poranne ptaszki naskrobią do nadrabiania Kolorowych snów!

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-10-10 o 22:01
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 22:32   #290
...Skierka...
Zakorzenienie

i odpowiedzialam znow przez ppomylke w starym watku...

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Musze sie wam wyżalićPo prostu mój majster w pracy ciągle mnie szantażuje bo sytuacja jest taka że nie ma tyle pracy i mamy w czwartki i piątki lub tylko piatki postoje.Najcześciej wtedy mamy urlopy bezpłatne.Albo ZMUSZA żeby odrabiać te dni po 16 godzinA ja nie chce robić po tyle godzin jak sie staramy.On wtedy szantażuje mnie że pójdzie do szefa,a szef to taki sk... że szkoda gadaćAlbo ja mam życie ustawione pod zmiany w pracy i np,lekarzy tak ustawiam.A on mi wtedy wyskakuje z nadgodzinami,ja mówie że nie moge bo mam plany i znowu jazda.Ostatnio mnie straszył że jest kryzys a ja jestem niedyspozycyjna i mam dyspozycyjna 24h/na dobe.W piątek ustawił nas z takimi kobietami na mycie takich ogromnych wózków.Nie dość że praca cholernie ciężka fizycznie to mycie taką chemia że jak przyszłam do domu to było mi niedobrze,a musiałyśmy to wdychać przez 8 godzi.Wiem że w tym tygodniu też bedzie mnie znowu zmuszał i szantażował żeby iśc na te wózki,a ja sie po prostu boje nie chce wdychać tekj chemii jak sie staramy.W przyszłym tygodniu mam ustawione 2 wizyty u lekarzy u dentysty i u gina i już mnie brzuch boli z nerwów że znowu będzie szantazowanie.Tż uważa że jak bede tak ciągle odmawiać to w końcu mnie zwolni,a wtedy moge zapomnieć o staraniach bo z jednej wypłaty przy kredycie się nie utrzymamyNiedobrze mi aż jest z tych nerwów.Pracy raczej nie moge zmienić bo mam tą prace załatwioną po znajomosci i dobrze się tam zarabia
Iza wspolczuje ci takiej pracy, albo takiego wspolpracownika... wiesz, wydaje mi sie z jednej strony ze praca nie moze zawładnąc wszystkim, a z drugiej strony wiadomo ze praca jest wazna... no ale rodzina tez jest ważna, i musi być równowaga, jak praca to praca, a dom i rodzina też musi mieć swój czas, bo jednak to rodzina jest najważniejsza... szkoda ze nie kadzy to rozumie...

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Hej kobitki! Nie było mnie chyba ze 2 tyg., pewno nikt za mną nie tęsknił i dawno o mnie zapomniałyście, ale ja o Was nie! To ile byłam nieobecna nie wynika z lenistwa, a zmian w życiu. Tutaj tyle jest pisane, że nawet z dobrymi chęciami nie było szans nadrabiać regularnie i pisać na bieżąco Mój TŻ mieszka obecnie ze mną, bo znalazł pracę w okolicznej miejscówce, a co za tym idzie wiele się dzieje pomimo, że pracuje po 10-12h.. Latałam w międzyczasie po lekarzach, badania.. wiadomo, jak to w ciąży. I na dodatek przyjechała na tydzień moja młodsza siostra, która studiuje w Łodzi a więc daleeeeko od domu i to też zabiera czas..

Co tam u Was? Widzę, że kilka nowych mamusiek się szykuje, moje serdeczne GRATULACJE !!!

Gdybym chciała napisać co i jak przez ten czas rozwinęło się u mnie to ojoj.. W skrócie to byłam u nowego ginekologa, niedosyt był taki, że wróciłam do dawnego lekarza mojego dziadzia i tam czuję się o wiele lepiej zbadana i sprzęt jest lepszy najwidoczniej skoro u szpitalnego lekarza nie słychać nawet bicia serca i nie widać kręgosłupa dziecka. Starszy pan zmierzył mi obwód główki, brzuszka, przezierność.. w szpitalu NIC...zdjęcie dziecka z usg dużo mniejsze było..lipa! Następny termin mam na 25.10. U enedokrynolog na razie bez zmian, odebrałam wczoraj wyniki i byłam i tsh mi spadło do poziomu 1,33 więc dawki leku nie podnosimy póki co To tak w mega skrócie. Mam nadzieję, ze u Was wszystkich wszystko zmierza w dobrym kierunku
heej no super że masz teraz TZ po ręką - to zrozumiałe że masz mniej czasu na wizaz
a propo endokrynolog, czy masz jakies problemy z tarczycą, czy to zwykle kontrolne badania?

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny, mam pyt. Rozmawiałam przed chwilą z mamcią, mówię jej, że wyszłam na chwilę na zakupki i... kupiłam sobie taki piękny wrzos, że postwiłam go w osłonce i stoi w salonie, a ona mi na to że wrzos przynosi nieszczęście, że raczej pasuje bardziej na cmentarz i żebym go może wyrzuciła, ale w sumie ona to dokładnie nie wiem, bo tak tylko słyszała, że tak sie mówi o wrzosie....bleble ble
I co mam zrobić, w zabobony nie wierzę, ale coś się chyba wystrachałam Co Wy na to?
a ja kupiłam 3 wrzosy... to jak nieszczescie, to juz mega
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Pamiętamy Zaglądaj do nas częściej

Będzie już napewno dobry wynik

Wystaw na balkon

Dobra idę sprzątać dalej, może odgonie od siebie te durnowate myśli:/
Bo wiecie dojże,że objawów praktycznie wcale nie było to jeszcze ustępują te co były. Czyli przeszły zaparcia i wzdęcia, brzuch spowrotem płaski(prawie),piersi jako tako bolą jak się oprę czy mocniej przycisnę. I to wszystko, nic kompletnie nic się nie dzieje.
A 6 tydzień to raczej za szybko na ustępowanie objawów.
Kurde wiem,że schizuje,wiem... Do gina szybciej się nie dostanę niż w poniedziałek.
A po jednym poronieniu,gdzie też nic mi nie dolegało i wszystko było normalnie,a jednak serduszko nie biło to mam stracha i zmartwienie...
Idę podłogi myć.
nie martw sie kochana na zapas duzo dziewczyn cala ciaze przechodzi bez zadnych wielkich objajwow, moja kolezanka dopieroo w 9 miesiacu ciazy chodzila tylko z 2 razy w nocy do toalety - ot wszystko na całą ciąże
Cytat:
jednak jest... widac wam coś??
gratulacje dla następnej MAMUSI!! KRECHA JAK NIC! klask i:

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 22:35   #291
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny czytam was cały czas na bieżąco ale na telefonie temu nie zacytuje i nie odpisze.Gratuluje nowym mamusiomJutro nie bede miała czasu cały dzień wejść na forum po pracuje od 10 do 22:/Zajrze w piatek,nie piszcie za dużo

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 23:23   #292
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dziewczyny! Cierpię na brak czasu a Wy tyle piszecie
wyszłam z pracy po 17, byłam zawieźć polisę koledze, myłam podłogi, byłam na kawie u ciotki, gadałam przez godz z koleżanką ze studiów przez komórę i dopiero włączyłam laptopa

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
MI się podoba Nikodem i Mikołaj a mężowi nie za bardzo więc w przypadku małego mężczyzny będzie chyba Szymon
do córeczki nie miałam zbyt wiele do powiedzenia ma być Alicja i już

ale najpierw muszę zajść w ciąże
Moje typy

Cytat:
Cudnego mam mężulka. Dba o mnie, choć małpka dla niego jestem i nie zasługuję hihi
ja moge to samo o sobie powiedzieć

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Ja siedzę i czytam, bo miałam kilka strom no nadrobienia, zaznaczam wilocytuj, a tu na końcu ZONK - nowy wątek

Cytat:
Wiecie co?

O ja! Gratki

Chyba Wam przynoszę szczęście, ledwo dołączyłam a tu same zaciązone

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 23:31   #293
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jestem w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Beta HCG 76,96!!
Wiedziałam :P GRATULUJĘ!!!!

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
uu mnie na pewno będzie Idalia albo Tymon

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

serka wiejskiego z truskawkami nie widziałąm zacofana jestem
U nas też kiedyś będzie Tymon jeśli chodzi o chłopaka to w ogóle nie ma innej opcji, jakoś tak się przyjęło za to z dziewczynką mamy problem, no ale wiecie ja to mam jeszcze masę czasu, żeby nad imionami się zastanawiać

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dupa bo myje sie co dwa dni heh..
nawet siedziec nie moge zeby sie uczesac, paznokcie wymalowac czy cokolwiek.. niczym to nie przypomina "lezec i pachniec"

dłuzy sie jak cholera ale mimo to nie moge uwierzyc ze tak szybko bedzie polowa, leci dzien za dniem

moge wam opowiedziec moj super ciekawy dzien... no wiec po pisaniu z wami przyszla mama i zrobila mi parowki
bylam tez siku i uwaga uwaga umylam zeby
potem bylam strasznie zmeczona-tak zmeczona! caly kark i plecy bola od lezenia a na dodatek jak za dlugo leze to kolo 13 zaczyna mnie bardzo glowa bolec wiec sila rzeczy musialam sie przespac
teraz sie obudzilam i czekam na mame ktora zamowila mi kebaba i ma go przyniesc

a najbardziej lubie to ze ide spac w nudne popoludnie a budze sie jak juz sie sciemnia i coraz blizej do powrotu Tz

ale czad nie ?
Kochana nie zazdroszczę, ale dla dziecka wszystko 3maj się nam ciepło i leż kochana, i odpoczywaj

Cytat:
Witajcie
Poranny test też wyszedł bladziutki, poszłam więc na betę, wyniki jutro w południe. Tz powiedział, że niby tam coś widzi, ale zaczeka na wynik bety. Zresztą to on idzie je jutro odebrać
A ja stoluje sie dzisiaj u mamy, tz ma na popołudnie, więc korzystam z wolnego

Cytat:
Wiecie co?

Widać dwie krechy więc

Ale dziewczyny lecicie, chyba faktycznie chcecie do końca tego miesiąca na pykac te 5tys postów ale udało mi się nadrobić wszystko jutro mnie nie będzie bo jadę do swojego urologa, proszę trzymajcie kciuki żeby mi się znowu jakieś kamienie nie przypałętały

Edytowane przez 07_Pati_07
Czas edycji: 2012-10-10 o 23:32
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 07:13   #294
nuna2
Zakorzenienie

hejo dziś mnie obudziły poranne mdłości, więc jednak chyba objawy są zalezne i indywidualne u każdych z nas.
Anoxxe czekam na informacje potwierdzające kolejną ciążę.

Spinka dziękuje, bo naprawde o niczym złym nie pomyslałam.;*
Stary 2012-10-11, 07:25   #295
yolanda9
Zadomowienie

Witam z kawką!
Cytat:
Luna- a jakiego rodzaju miałaś torbiele? Bo ja mam te endometrialne niestety... a one mogą fałszować
No ja wlaśnie tez mam torbiel endometrialną i w zeszłym cyklu wydawało mi się, że widzę cień na teście... więc coś w tym jest...

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Chyba Wam przynoszę szczęście, ledwo dołączyłam a tu same zaciązone

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny lecicie, chyba faktycznie chcecie do końca tego miesiąca na pykac te 5tys postów ale udało mi się nadrobić wszystko jutro mnie nie będzie bo jadę do swojego urologa, proszę trzymajcie kciuki żeby mi się znowu jakieś kamienie nie przypałętały
za wizyte i brak kamieni
Cytat:
hejo dziś mnie obudziły poranne mdłości, więc jednak chyba objawy są zalezne i indywidualne u każdych z nas.
a to na pewno!

Ależ u mnie dzisiaj zimno jest... no ale chociaż dobrze, ze czwartek i weekendzik wolny...
U mnie te dni się chyba skończyły, więc teraz pozostaje mi "jedynie" grzecznie i cierpliwie czekać

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 07:26   #296
monini2507
Zakorzenienie

Hej
Ale miałam sen śniło mi się że robiła test ciążowy i wyszedł pozytywny taki cień cienia aż myślałam że to się dzieje na prawdę ale niestety nie.
I już robiła zdjęcie moim i tele i chciałam Wam wstawic i pokazać

Ja jutro tradycyjnie wybywam ale będę z Wami bo bart założył neta u babci tak tak nie będe już miała tyle nadrabiania i będę na bieżąco
Stary 2012-10-11, 07:44   #297
lady_malgo
Rozeznanie

Hej. Niestety test zrobiłam i wyszła I krecha. Podłamana jestem, bo miałam owulkę, jajeczko pękło, bzykanko było i du.pa blada. Już nic z tego nie rozumiem.
Brzuch już małpowo boli więc czekam na nią... Wcale z utęsknieniem nie czekam na kolejny cykl. Rzygać mi się już chce od tego wszystkiego. Znów ta pierdo.lona nadzieja się zakradnie znów będzie ból i rozczarowanie.

26.06.2010-

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 07:47   #298
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Niestety test zrobiłam i wyszła I krecha. Podłamana jestem, bo miałam owulkę, jajeczko pękło, bzykanko było i du.pa blada. Już nic z tego nie rozumiem.
Brzuch już małpowo boli więc czekam na nią... Wcale z utęsknieniem nie czekam na kolejny cykl. Rzygać mi się już chce od tego wszystkiego. Znów ta pierdo.lona nadzieja się zakradnie znów będzie ból i rozczarowanie.
Strasznie mi przykro że wyszła ta wredna jedna krecha i wiem co przezywasz bo ja mam zawsze tak samo ale złość późnej przechodzi i wraca chęć posiadania dzidzi
A Twój Tż się badał pod tym katem może wyślij go na badania
Stary 2012-10-11, 07:53   #299
Szejda
Rozeznanie

Witam dziewczynki!
Kawa juz na biurku, muszę się postawić na nogi, bo jeszcze spie
Tak pieszecie o imionach, to ja powiem jaka jest u mnie sutuacja
Kiedyś leciał traki serial 39 i pół i nie wiem czy pamiętacie tam był Żywisław i z Tż się zastanawialiśmy jak to będzie zrobniale i wyszło nam Żywek i tak nam się spodobało, że jak rozmawialiśmy o dziecku to zawsze mówiliśmy "jak będzie Żywek" i tak się przyjęło, że nasi znajomi, też już mówią Żywek i nie mogą się doczekac jak już Żywek będzie Dziewczynka to będzie Dobrawa ale jeszcze to się może zmienić. Jeśli chodzi o Żywka to pewnie imię zostanie zmienione

Miłego dnia!

Cytat:
Wiecie co?

II kreseczki jak nic. Gratuluje

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Heeh
Byłam u gina, innego niż do tej pory, powiedział, żebym chodziła do tamtego, skoro już zaczęłam.
USG mi nie zrobił, nagadał,żeby zbadać TŻta (w sumie racja) ale chociaż zapisał co nieco, bo jak się okazało malutka infekcja mnie nawiedziła. Cóż, zdarza się, zwłaszcza przy takim ochłodzeniu ... odporność poleciała no i masz babo placek.
No więc ten cykl sobie chyba daruję, a przynajmniej nie będę na niego się jakoś nastawiać, nie będę robić monitoringu ani nic, Clo też nie biorę, więc olewka.
Tempę będę tylko mierzyć, bo nie chcę wypaść z rytmu no i wolę wiedzieć, kiedy się spodziewać @
Daruj sobie, daruj, fasolka będzie z zaskoczenia
Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
STOI !!
a co? my też kobiety, też mamy swoje prawa

Sophia_1 synek Szymon tak samo jak my
Mój bratanek ma na imię Szymon i jest bardzo wesołym chłopcem

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej
Ale miałam sen śniło mi się że robiła test ciążowy i wyszedł pozytywny taki cień cienia aż myślałam że to się dzieje na prawdę ale niestety nie.
I już robiła zdjęcie moim i tele i chciałam Wam wstawic i pokazać

Ja jutro tradycyjnie wybywam ale będę z Wami bo bart założył neta u babci tak tak nie będe już miała tyle nadrabiania i będę na bieżąco
Może to proroczy sen Za tydzień się wyjaśni

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 07:54   #300
lady_malgo
Rozeznanie

Tak, tż się badał i wszystko ma cacy elegancko.

26.06.2010-
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości