|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
lunka Skarbie w wyrko i leniuchowanie!! zero pomocy siostrze, bo teraz to Ty potrzebujesz pomocy, nie ma tez dzieciakow u Ciebie!!! dbaj o Was, a na pewno wszystko bedzie w porzasiu
![]() matko kochana, dziewczyny, ja juz dzis 3x drzemke mialam i nadal mi sie oczy kleja |
|
|
|
#4742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=MoTyleKsw;36971658]
Cytat:
![]() Cytat:
Leż i dużo wypoczywaj kochana a na pewno wszystko będzie dobrze!!! Buziaki dla Ciebie i maleństwa
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#4743 |
|
Zadomowienie
|
Luncia, chciałam tylko dodać, że odzywaj się do Nas cały czas, bo się martwimy! Mi ciągle ten Twój post chodzi po głowie...
![]() Spiorę Twój chudy tyłek, jak nie będziesz leżeć i jednocześnie stale relacjonować co u Ciebie
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
to jest głupota.. ludzie mówią 'bez przesady to tylko ciąża, nie choroba' albo co innego jeszcze.. a tu wlaśnietak trzeba uważać.. jakby nie można było bez komplikacji.. jak sobie pomyśle, ze po stracie jednej dzidzi moja ciąża bedzie zagrożona czyms.. to po prostu aż ciary przechodzą.. inne chodzą pijane, palą i dzieci tych nie chcą to ciąże przechodzą bez zarzutu.. a tu takie numery.. jakby ktoś na górze nas za coś karał..
musiałam to napisać.. bo tak mnie to irytuje wszystko.. :[ Lunka trzymaj sie kobitko i odpoczywaj! *
|
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aa i stres jest bardzo przeciwwskazany więc już się nie zamartwiam, poprostu jest coś nie tak wiec dostałam lekarstwo-leżenie i tyle. Nie potrafie myślec że może być cos nie tak.. nie moge się nawet popłakać zeby się nie stresować więc poprostu wybudowałam mur w myśleniu "poleże i się sklei" mam nadzieje ze to dobre myślenie...
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-10-08 o 20:24 |
||
|
|
|
#4746 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Odpoczywaj zatem, jak napisałaś plackiem leżymy!!!! Oj troche mi ulżyło, będzie dobrze, mądra z Ciebie mamuśka Magdaammm, mnie też to niesamowicie wkur, nie ma sprawiedliwości na tym świecie, ale przecież nikt nam nie obiecał, że łatwo też będzie Co nas nie zabije, to jedynie wzmocni ... mam nadzieję
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
moja przyjaciolka tez nie miala zadnych objawow, oprocz cyckow, ktore tez tylko na poczatku jej doskwieraly
urodzila zdrowa core bez zadnych komplikacji w czasie ciazy
|
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Ze mnie też straszna panikara ale w końcu byłam na szpitalnym USG bo chodze do poradni, luteine jem więc nic a nic więcej by mi tam nie narobili
a gin zapytał czy mnie położyć, bo chyba bał się że będę gonić
|
|
|
|
#4750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby działo się bardzo źle to byś dostała skierowanie do szpitala na już Także leżymy i obijamy się ile wlezie i się napewno łożysko przyklei na swoje miejsceNo ja już w wyrku i żegnam się na dzisiaj bo odpływam. Buziale
|
|
|
#4751 |
|
Raczkowanie
|
ale nasmarowałyście, oj masakra, tak trzymać
!!tak, wyregulował, ale też nie jest co do dnia, raczej z wahaniami +/- 1-2 dni, a wcześniej miałam 36-40 dniowe cykle, teraz to tak 31-32. Ogólnie jestem zadowolona ![]() LunaO koniecznie odpoczywaj, ale grunt to odpowiednie nastawienie, a Ty je masz! ![]() Kasiula199 nie smuć się, lada moment nowe staranka ![]() a my dziś z TŻ byliśmy na wizualizacji łazienki, zamówiliśmy płytki i będą jeszcze w tym tygodniu. Teraz Tż robi w naszym domku karton-gipsy na poddaszu, pewnie przyjdzie o północy, a jutro na 7 wstaje. Kochany jest Tylko z powodu domu jakoś w tym cyklu mało było przytulania tych dniach, więc szanse niewielkie..Miałam o tym nie myśleć, nie wkręcać nic a jednak, d....a zła jestem na siebie, że swoje kłucia i pikania jajników biorę za dobry omen , muszę się wziąć w garść
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki czytam Was cały czas,ale nie mam siły pisać
Pierwsza inseminacja niestety nie przyniosła efektu![]() ![]() Już to powoli przeżyłam, i szykuję się do kolejnej! Modlę się żeby się udała
|
|
#4753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech się w końcu wykaże![]() Cytat:
A jeśli to nie tajemnica - w której klinice byliście?
|
|
#4754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Eh narobiłam w koncu wczoraj za bardzo nie miałam czasu pisac bo jakąś wenę na gotowanie załapałam i zrobiła ja głupia 2 sałatki i pyszne klopsiki z sosem. Powiem Wam ze uwielbiam gotować ![]() A teraz życze miłego slonecznego dzionka |
|||
|
|
|
#4755 |
|
Zadomowienie
|
Witam się. Dziś bedzie mnie mniej, muszę trochę poogarniać mieszkanie, bo już mi lżej, tylko kaszel troszku meczy.
Miłego dnia.
|
#4756 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Dziś dzień jak co dzień. Rano masakra, wstałam dopiero po 3 drzemce a teraz kawaka w pracy stawia na nogi. Wczoraj popołudnie spędziałm w kuchni, upiekłam szarlotke, zrobiłam fasolkę po bretońsku, gulasz na dzisiaj i jeszcze zupę krem z pieczarek. W łóżeczku jeszcze kilka stron książki i odpadłam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=MoTyleKsw;36971658] Cytat:
Tatą się nie przejmuj, też napewno sie ucieszy i jak dziudziuś będzie na świecie to zobaczysz jaki będzie w nim zakochany Dbaj o siebie i dużo zdrówka życzęCytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4757 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wszystkiego najlepszego na nowej drodze ![]() [QUOTE=Kejthx;36968735] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie martw sie, na pewno wszystko bedzie ok, skoro lekarze nie upierali sie przy szpitalu to nie jest zle...gdyby dzialo sie cos powaznego to polozyliby Cie i nie mialabys nic do gadania.takze,,,lez i rob NIC Cytat:
wierze w to![]() witajcie wtorek a mi juz sie nie chce :P powiedzcie mi prosze, bo mam pytanie o testach owulac.... zrobilam wczoraj i w erminowym czasie byly prawie rownego koloru kreski,,, slabe kolory oba ale prawie rowne...aleee.. po czasie ...jakies godziny-dwoch-*trzech jak spojrzalam to ta testowa byla slabsza od kontrolnej..... to uwazac test za pozytywny skoro na poczatku w tych 15 minutach byly podobne?? aaa colourblue zapodaj przepis na sałatke z porem? ![]()
Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-10-09 o 08:14 |
|||||||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś zła jak osa
Wkurzyłam się na szefową...Pomogła mi ze swoją propozycja pracy, po bankructwie mojej firmy, więc powinnam być wdzięczna, ale nie mam ochoty (i obowiązku) być w pracy 24 godziny na dobę. Wysłała mi rano maila z pretensjami, że wieczorem nie odebrałam od niej telefonu. To prawda- nie odebrałam. Było późno, leżałam już z mężem w łóżku. Postanowiłam, że zadzwonię wcześnie rano, przed pracą, ale zdarzyłam przeczytać maila i jestem teraz wściekła. Muszę się uspokoić zanim zadzwonię, żeby czegoś nie powiedzieć złego, bo zależy mi na tej pracy. Nie mam umowy, więc w każdej chwili może mi nowe szefostwo powiedzieć, że to koniec, a nie mogę sobie na to pozwolić. Mam nadzieję, że ona też to przemyślała i ochłonęła. Sama ma rodzinę, dzieci. Mam nadzieję, że będzie już luz jak zadzwonię, chociaż dzwonić się troszkę teraz boję.
|
|
|
|
#4759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale rzmam kciuki żebyście się dogadały. A ja już w pracy i kawka. Miłego dnia Drogie Panie
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś się porozumiałyśmy. Pogadałyśmy chwilkę. Poprosiła bym to ja wieczorami/ po południu do niej dzwoniła, tak o Tak żeby wiedziała jak się czuję, jak było w pracy itd. Spoko, na to się zgadzam. Zadzwonię sama z "meldunkiem" o rozsądnej porze i będę wiedziała, że później nie zadzwoni i mam wieczór dla siebie ![]() Dopijam kawkę i do pracy. Dopiero wtorek, a ja się czuję jak przy czwartku. |
|
|
|
|
#4761 |
|
Rozeznanie
|
Witam was dziewczyny. Nie było mnie 2 dni a tu tyle do nadrabiania. Tak więc ostatnią godzinę poświęciłam na czytanie was
Santom- gratuluję z całego serca ! Udało się ![]() Lunka- Biedactwo Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Moja koleżanka też miałą problemy z łożyskiem i urodziłą w piątek śliczną zdrową córeczkę. I wcale nie leżała za bardzo. Rozumiem Cię, że nie chcesz leżeć w szpitalu, zwłaszcza, że nic Ci tam nie będą dawać. Jeśli zastosujesz się do porad lekarza to jak najbardziej popieram twoją decyzję, żeby zostać w domu. Szpital niepotrzebnie by Cię zestresował i więcej z tego byłoby szkody niż pożytku ! Dastino- uda się. Jak nie teraz to w kolejnym cyklu Colorblue- nie wkręcaj sobie ! bo jak cię dorwę w moje ręce ![]() ![]() Dziewczyny jestem chora Z nosa się leje, mówić nie mogę. Wczoraj musiałam iść na zajęcia, ale przez to jeszcze bardziej się doprawiłam, choć ciepło byłam ubrana. Tż po mnie zajechał później i doszłąm do wniosku, ze koniecznie jedziemy do sklepu czapkę kupić dla mnie bo nie dam rady wyzdrowieć bez niej (a nie mam żadnej w domu- nawet przypałowej jakiejś) No i oczywiście czpki nie kupiłam, za to kupiłam buty. Śliczne botki brązowe Na czapkę już nie starczyło. Znalazłąm nawet jedną bardzo ładną, pasującą mi do twarzy ale jak Tż powiedział, że ona 40 zł kosztuje to się załamałam. No i nie kupiłam jej. Muszę poszukać gdzieś taniej. Choć przez to łażenie bez czapki to się załatwię pewnie na amen. Tak więc jak wróciliśmy do domu to była 18. Tżcik zrobił mi obiado-kolacyję i po wszamaniu ok 20 oczy same mi się już kleiły więc poszłam spać. Dziś mam 26 dc. Na zmianę mam mokry śluz ze smarkami ( czyli smarkam z dwóch stron
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wtorkowo
![]() Powiem wam że mi od owulki zaczynają się jazdy i może faktyczni jest coś nie tak ze mną W tamtym cyklu też tak było tzn że zaczynam już latać w nocy do kibelka siku
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heeh Dzien dobry, ja nie wyspana. Piszecie tyle, że ciężko nadrobić ![]() Przytulam wszystkie, które dostały @ ... Luna, Ty masz leżeć i ani się waż iść do siostry czy cokolwiek dźwigać! Motylek - cieszę się, że 1 wizyta pozytywnie ![]() Santom - wierzysz już? ![]() Color - ciesz się brakiem objawów a jeśli się obawiasz może skocz do gina?Lady - kuruj się! To na razie tyle muszę do robotyPa! Hehe doczytałam o sikaniu - ja też tak mam, że w 2 fazie cyklu więcej sikam i latam nawet w nocy. Ostatnio zaczęłam zauważać, że sikanie nasila mi się też w okolicach samej owu ![]() Więc nie jestem sama ufff
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-10-09 o 08:59 |
|
|
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
nie ogarniam już tego wątku... Tak na szybko (szkoda, że trzeba tylko pocieszać zamiast gratulować) Lunka trzymaj się, kochanie i dbaj o siebie. Wiesz, że my tu wszystkie trzymamy kciuki! Dmoc szkoda, że się nie udało. To była pierwsza inseminacja, nie? Dzastin Ja się z rana wkurzyłam na młodego! tak się guzdrał, że myślałam, że szlag mnie trafi a jeszcze na każdą moją uwagę ma zawsze 10 odpowiedzi UFF jak ja go kiedyś zamorduje....No i chyba nie przywitałam nowych dziewczyn - WITAM i życzę powodzenia Boli mnie podbrzusze, czuję jakby było napęczniałe, do tego kłuje mnie raz z jednej, raz z drugiej strony. Śluzu płodnego już nie ma tylko taki białawy - progesteronowy a szyja długa i twarda. Czyli wszystko w normie. Widać, że tabletki działają odpowiednio. Niestety nie omijają mnie ich skutki uboczne : zgaga, mdłości i ciężki cyc ... no nic albo rybka albo pipka. miłego
|
#4766 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=MoTyleKsw;36971658] Cytat:
![]() Cytat:
Kochana leż leż i jeszcze raz leż a wszystko będzie dobrze i łożysko sie przykleiCytat:
:glasiu :Cytat:
Ja też mam teraz problemy w pracy i szczerze mówiac mam przez to takiego doła że odechciewa mi sie wszystkiego![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-09 o 09:02 |
|||||||
|
|
|
#4767 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie nakręcaj się każdym piknięciem czy czymś innym. Ja tak robiłam w 1 cs ,a później wyłam jak @ przyszłaCytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=magbes;36979438]poki @ nie ma to .... wiadomo .. jest nadzieja ![]() nie zamawiacie bo sie boicie, ze rozmiar nie bedzie pasowal :P nie lubie kupowac butow w ogole, bo zawsze mam schize ze za male, za duze...itd witaj mężatko wszystkiego najlepszego na nowej drodze Cytat:
Wiesz ja pamiętam,że były tam gotowane jajka pokrojone w kawałeczki i pokrojona drobno pora i majonez, ale nie mogę sobie przypomnieć czy coś jeszcze![]() Cytat:
![]() Super,że sobie wyjaśniłyście! No i witam się wtorkowo!!! Oczywiście z kawcią i śniadankiem ![]() Zaraz koniec tego lenistwa. Trzeba mieszkanie ogarnąć,ale to jak się spręże to raz dwa i po kłopocie, a później lenistwo bo obiad w lodówce ![]() Lunka jak się czujesz? Mokka,Isia ciężarówki a Wy?
|
|
|
#4768 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A Ty zdrowiej szyciutko i gratuluje udanych zakupów![]() Cytat:
Leci 6 tydzień więc już 2 tyg wytrzymałam to wytrzymam jeszcze jeden ![]() Cytat:
Te nasze Kacpry to chyba mają to genetycznie wbudowane. Bo ja jak mojego szykuje do szkoły to kilka razy liczę do 100 i modle się,żeby już wyszedł zanim go szurnę. Najpierw meksyk ze wstawaniem jest, jęczenie,marudzenie. Później ubiera jedną skarpetkę 10 min! Dosłownie trzeba stać nad nim bo inaczej nie ubierze się wcale. A to nie takie spodnie,a to nie taka bluza, a to buty sobie za luźno zawiązał i będzie deptał więc trzeba poprawiać
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie wam wyżalić
Po prostu mój majster w pracy ciągle mnie szantażuje bo sytuacja jest taka że nie ma tyle pracy i mamy w czwartki i piątki lub tylko piatki postoje.Najcześciej wtedy mamy urlopy bezpłatne.Albo ZMUSZA żeby odrabiać te dni po 16 godzinA ja nie chce robić po tyle godzin jak sie staramy.On wtedy szantażuje mnie że pójdzie do szefa,a szef to taki sk... że szkoda gadaćAlbo ja mam życie ustawione pod zmiany w pracy i np,lekarzy tak ustawiam.A on mi wtedy wyskakuje z nadgodzinami,ja mówie że nie moge bo mam plany i znowu jazda.Ostatnio mnie straszył że jest kryzys a ja jestem niedyspozycyjna i mam dyspozycyjna 24h/na dobe.W piątek ustawił nas z takimi kobietami na mycie takich ogromnych wózków.Nie dość że praca cholernie ciężka fizycznie to mycie taką chemia że jak przyszłam do domu to było mi niedobrze,a musiałyśmy to wdychać przez 8 godzi.Wiem że w tym tygodniu też bedzie mnie znowu zmuszał i szantażował żeby iśc na te wózki,a ja sie po prostu boje nie chce wdychać tekj chemii jak sie staramy.W przyszłym tygodniu mam ustawione 2 wizyty u lekarzy u dentysty i u gina i już mnie brzuch boli z nerwów że znowu będzie szantazowanie.Tż uważa że jak bede tak ciągle odmawiać to w końcu mnie zwolni,a wtedy moge zapomnieć o staraniach bo z jednej wypłaty przy kredycie się nie utrzymamy Niedobrze mi aż jest z tych nerwów.Pracy raczej nie moge zmienić bo mam tą prace załatwioną po znajomosci i dobrze się tam zarabia
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-09 o 09:31 |
|
|
|
#4770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lunka najważniejsze że masz pozytywne nastawienie
Odpoczywaj i wykorzystuj siostrę ile się da - nie miej skrupułów ![]() Dzastin jak tam sytuacja? Tak jak dziewczyny mówią - póki nie ma @ jest nadzieja... 3mam kciukasy ![]() Cytat:
Nie poddawaj się Może tym razem się uda Cytat:
![]() Witam się wtorkowo Trochę się stresuję przed wizytą u tego specjalisty od leczenia niepłodności. Mam nadzieję, że będzie miał dla mnie dobre wieści i nie jest ze mną aż tak źle Ale wydaje mi się że ziółka naprawdę zadziałały (dzięki magdammm ) - jak nigdy czułam pikanie jajników w okolicach owulki a teraz już zaczynają się schizy bo ciągle czuję takie ciągnięcie od strony jajnika z którego była owulka a to dopiero trzeci dzień po... Eh... Zobaczymy co mi powie doktorek. Mam nadzieję, że potwierdzi że w tym cyklu owu była...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

A wtedy wiadomo - napewno przyjęłaby info o Twojej ciąży lepiej gdy sama będzie znowu w ciąży

*
Jak się przyrządza tego kurczaka w kapuście? 

klask i:
)

A jeśli to nie tajemnica - w której klinice byliście?

tak się guzdrał, że myślałam, że szlag mnie trafi a jeszcze na każdą moją uwagę ma zawsze 10 odpowiedzi