|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Francja (po raz drugi)
Moge sie zapytac w aptece kolo mnie co sie na to bierze tylko samo usniezenie bolu? Bo nie rozumiem tych ruszajacych sie dziasel... moze lekarz to powinien zobaczyc jednak, czemu nie chcesz isc do lekarza?
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
aft nie musisz miec ale te zele co podalam wczesniej mimo ze sa na afty to na dziasla ogolnie tez powinny pomoc
nie robia Ci sie tam kieszaonki przy tych zebach ? zeby jakies zapalenie sie nie zrobilo. plukaj szalwia, rumiankiem jak masz |
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
pan w aptece mowi ze maja na to triplex
|
|
|
|
|
#274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopiero okolo wrzesnia o to sie starac bede... No i lekarz w sumie tego nie musi widziec, ja to mialam juz kilka razy. Zawsze jak gdzies sie spiesze i biegne np. To pozniej mi sie to robi. A z tym ruszajacym sie dziaslem, to nie wiem jak to wytlumaczyc.. Jak sa zeby i miedzy nimi ten fragment dziasla to poprostu on mi sie tak jakby od zebow oczepia i rusza troszke i wtedy dziasla cale bola.. Nie umiem tego inaczej opisac.. To po kilku dniach przechodzi zawsze, ale jednak bol robi swoje.. Cytat:
Dzis juz troche lepiej jest, na szczescie ![]() dziekuje Ci bardzo ![]() pojde po pracy do apteki i kupie
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
25 euro to nie jest zle jakby sie cos dzialo powazniejszego to zglosze sie po namiary
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
malinka to ja tez mam cos takiego ze jakby odstaja czasem ale to jakby nadwrazliwosc dziasel . Ale czasem . odkad specjalne pasty stosuje to wielka roznica jest
dobrze ze ceny za lekarza jeszcze nie najgorsze Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-02-20 o 20:23 |
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
No i ból przeszedł
Obyło się bez leków, ale kupię sobie to co Rena mi napisała to będę mieć na zaś
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
skoro juz jestesmy przy temacie medycznym... to orientujecie sie moze jak sie maja ceny ginekologa prywatnie z usg????
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
ja mam jak na razie karte ekuz z nfz, studencka, wiec ona dziela tylko jak sie zachoruje w styli grypa czy cos, tak doraznie. a jesli chce innego lekarza to mi nie zwracaja, bo to jest jakby na moje rzadanie. po za tym jakby cos wyszlo nie tak, to oni nie zwracaja za leczenie za granica chorob przewleklych.
inna kwestia to czekanie na zwrot kosztow i szarpanie sie z nimi... kaza wykladac calosc sumy na poczatek ( czyli trzeba dysponowac okreslona kwota) i dopiero za kilka dlugich tygodni laskawie zwracaja, albo i nie.... dlatego stwierdzilam, ze moze lepiej isc prywatnie, ze ostatecznie wyjdzie na to samo... |
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
no to po prostu Cie wyniesie tyle ile kosztuje to normalnie z tego co pamietam
po prostu nic nie zwroca |
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takiej sytuacji najlepiej wybrac niedrogiego lekarza, by wylozyc mniejsza gotowke, skoro na zwrot trzeba czekac lub nigdy sie go nie otrzyma. Chyba moje rozumowanie jest logiczne. Jak zaplacisz 25 euro i Ci nie zwroca, to mniej boli niz jak zaplacisz 60 euro i czekasz 3-4 miesiace na zwrot a potem powiedza ze zwroca ale tylko polowe. Poniewaz lekarze roznie biora to szukasz niedrogiego i tyle, potem wysylasz o zwrot jak odda Ameli czy inne cos to fajnie, a jak nie to po prostu mniej boli kieszen. Ja jeszcze u ginekologa nie bylam, a wlasciwwie powinnam, bo mam za duze krwawienia, mam namiar do ginekologa od mojego lekarza internisty ale nie wiem ile wizyta jeszcze i czy moge polecic. |
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglada tu ktos jeszcze?
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
ja
ale obawiam się, że wątek powoli umiera śmiercią naturalną
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka a juz ci lepiej?
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
z dziąsłem juz ok
![]() przeszło ![]() za to teraz mnie rozłożyła choroba dobrze, że w pt wcześniej kończe, no i teraz, że weekend wolny to sięmoże podlecze cos
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
wylecz wylecz
mnie migdalki bola ale i tak na zwolnieniu jestem wiem moge wylezec |
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale już dziś lepiej i oby już tylko w tą stronę szło ![]() A Tobie życzę zdrówka
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
uwierz mi wcale i sie nie chce siedziec miesiacami na zwolnieniu a na to sie zapowiada
dzieki Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-03-03 o 19:28 |
|
|
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
ale dzisiaj piekna byla pogoda w paryzu....
wiosennie i slonecznie )zastanawialm sie ostatnio, zeby w wakacje poproacowac jako opiekunka do dziecka. wlasciwie od czerwca jestem wolna... a przydaloby sie pare groszy... czy ktos cos moze poradzic?? a moze ktos ma znajomych, ktorzy szukaja?? )))
|
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny.. co myslicie o tym: 2 tyg.zalega mi szef z wyplata, i odpowiedz : Jak beda lepsze wyniki sprzedazy pensja bedzie na czas..... Kurfa ...jak sie nie zalamac w tym kraju ? Dodam, ze nie mam nawet najnizszej...
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie ladnie, ja bylam dzisiaj w ogrodzie luksemburskim, ale bylo za zimno, zeby siasc i czytac ksiazke jak mam tam zwyczaju.
co do chorob, to mam katar juz 3 tydzien, nie wiem czy to tez sie liczy? |
|
|
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
na katar polecam inchalacje z olejkiem eukaliptusowym, badz innym jaki farmaceuta poleci. jezeli nie masz ochoty siedziec nad gankiem z recznikiem, to chociaz posiedz w wannie z tymi olejkami ( kilka kropel). To pomaga
chyba ze to alergia, wtedy to tylko ulzy, ale nie przejdzie... |
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Rena liczy sie, liczy
![]() ja z katarem mecze sie od pazdziernika:/ ParisParisienne w okolicach wakacji mysle, ze jakies offerty ptacy na opiekunke sie znajda bez problemu. Duzo osb wyjezdza na wakacje i szuka zastepstwa. Sama bede jechac na prawie 2 miesiace do PL i ktos mnie zastapic bedzie musial.. Mysle ze nie bedziesz miala problemu ze znalezieniem takiej pracy ![]() dzis znow piekne sloneczko moze w koncu wiosna do nas przyszla
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
no mam nadzieje,ze cos znajde
![]() dziewczyny, potrzebuje kupic serek homogenizowany typu DANIO waniliowy. Wiem, ze to moze dziwne, bo w koncu zyjemy w ojczyznie Danone, ale nigdzie go nie znalazlam, a chce koniecznie zrobic sernik na zimno. Ktos zna jakies inne serki, albo wie gdzie dostane danio. Bylam w monoprix, carrefour, auchan, franprix... |
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sa inne serki homogenizowane
|
|
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
ale waniliowe?? musze sprobozac, acz kolwiek troche sie obawiam, bo to ciasto urodzinowe...
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w Lidlu chyba ostatnio kupowalam, ale sa tez pewnie w innych sklepach w smaku dobre, konsystencja tez ok.. Tylko ja dawalam ich mniej niz Danio i bylo ok
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
z tym lidlem dobry trop
ja dzis kupilam activie waniliowa ( taka zwyka ) na sprobowanie i tez jest calkiem dobra w sumie troche rzadka, ale ostatecznie jak nic lepszego nie znajde to moze byc... dzis w poszukiwaniu przepisow na sernik na zimno ( mam jeden, ale chcialam zobaczyc cos nowego), natrafilam na bajecznie wygladajacy sernik z biala czekolada i truskawkami... hmmm chyba tez go sprobuje zrobic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.