Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 09:05   #271
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja bym reflektowała na cyckową pomoc bo u mnie z tym krucho
No tydzień to bym też sie martwiła jakby kupy nie było.
Trzy dni to dla mnie już schiz ale przy dokarmianiu mm to jest oki.

A tu moje maleństwo przy karuzelce sie cieszy i rozmawia do misów
ja już sie nie mogę doczekać mojej karuzelki, mała dostanie na święta
może sie wtedy czymś zajmie
a mleczkiem chętnie bym sie podzieliła bo dziś to rekord pobiłam
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Jak ten laktator się sprawuje? Zadowolona jesteś?
parę dni temu narzekałam tu na niego, ale dziś śmiało mogę polecić, widocznie wtedy miałam za mało pokarmu także jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Mozesz produkcję otworzyć
to samo mi Tż napisał dziś

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:07   #272
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cześć kochane!
A my dzisiaj pospaliśmy do 9:15 - ja z dzieciaczkami. Kuba nadal śpi...

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
W sensie rozbierane?

Ja też wyrażam zgodę

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
O paracetamolu nie słyszałam aczkolwiek kuzynka swojej małej czymś sparowała na kilka minut przed szczepieniem miejsce gdzie ma być zastrzyk
Ja rozmasowuję miejsce przed ukłuciem.

Cytat:
tż wymyślił że zrobi dziurke w materiale na tą plastikową jakby śrube, kawałek deski i przykręcił tą nakrętką która w zestawie jest

z FP z misiami

O taka:

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...810501352.html

Taki mam plan i tego sie bede trzymać
A widzisz...może też o tym pomyślę

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witamy się z odchowalnią, ależ minęło, u nas dzisiaj oficjalnie 3 miesiące , kiedy to zleciało aż się wierzyć nie chce. Teraz będziemy przeżywać, nabywane umiejętności naszych maluszków.

Katiem prawda święto prawda, 3 miechy stuknęły bo nasze to środowe maleństwa ale dzisiok 29 więc oficjalny 3 miesiąc zaczęty

A jakie widzisz różnice w zachowaniu

Moja miała w weekend skok, sporo marudziła mało spała, jedynie w nocy i co mamy a no pięknie rozmowy uskuteczniamy, normalnie Sonia mnie zaczepia, bo patrzy na mnie i nagle zaczyna wołać "Aaaauuu". Od jakiegoś czasu, delikatnie podnosi główkę a łapana za rączki podciąga się do siadania . Posadzona w bujaku zachwyca się zabawkami (fakt, że krótko ale ten zachwyt jest niesamowity wielkie oczy i buzia zrobiona w ciup) i wali rączkami po tych zabawkach i je łapie.
We wtorek miałam koszulę w paski założoną i trzymając małą na rękach, ona wpatrzona w te paski rączką i paluszkami po nich jeździła
Kubuś ładnie śpi. Generalnie jest bezproblemowym dzieckiem, a ja się pytam wkoło czy to możliwe? Zabawki to też chwilowy zachwyt, ale próbuje je chwytać. najczęściej jednak rozgląda się się po pokoju i szuka mnie. Wpatrzony jak w obrazek. Ładnie trzyma główkę. mówi "a gu" a jak ma w buzi smoka to wychodzi "koj koj koj"
I tak jak na początku mylił dzień z nocą tak teraz potrafi przespać 7 godzin.

Teraz od 1,5 tygodnia mam przerąbane bo starszy chory i jestem z dwójką sama. I nie mogę poświęcić Kubie tyle czasu ile bym chciała, 1,5 tygodnia to bardzo dużo

Konczi my mamy z isofixem Maxi cosi Pearl.
wejdz na testy Adac.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-11-29 o 09:09
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:07   #273
zielona1911
Zakorzenienie

Fajna ta ramka,chyba tez sobie sprawie takie dwie dla siebie na pamiątke. Wogole u mnie kazdy dzieciak ma swoj kuferek i tam ma wszystko począwszy od testow ciązowych,zdjeć z usg po nawet świeczki z tortów

Moj tez dlugo kupy nie robil i jego bąki strasznie smierdzialy. Po tygodniu poszla pierwsza kupa a po nich kolejne,teraz znowu dziennie robi kilka,mimo ze jem czekolade. U mnie wydaje mi sie ze powodem mogla byc ogorkowa bo jadlam ja trzy dni
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:16   #274
Sojka1990
Zadomowienie

Iwcia dodaje normalnie do mleka, bełtam w butli i wsio, tylko smoczek trzeba przystosować ja zrobilam ręcznie- nożem naciełam kreseczke małą (ścisnełam sobie końcówkę smoczka, żeby się zrobił płaski i ciach nożykiem delikatnie w miejscu otworu) musi być większa dziurka żeby mleczko przchodziło bo robią się takie maleńkie grudki od kleiku
Stary 2012-11-29, 09:16   #275
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
parę dni temu narzekałam tu na niego, ale dziś śmiało mogę polecić, widocznie wtedy miałam za mało pokarmu także jestem zadowolona
Nowy kupowałaś? Ile płaciłaś?
Ja mam ten problem że z prawej ładnie schodzi jak laktatorem czy ręcznie robię, ale z lewą mam problem, bo czuję że cyc pełny, bo aż nie raz boli, a leci tylko jakby z jednego kanalika. I tak się zastanawiam czy silniejszy laktator by mi wyssał ze wszystkich kanalików W tej lewej to wiecznie czuję ciężar mleka a nie mogę tego ściągnąć. Mati jak się dossie to leci mu dobrze ze wszystkich a ja nie mogę tak. A mam laktator pożyczony elektryczny Aventa.
Stary 2012-11-29, 09:21   #276
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale fajnie! Ostatnie karmienie mieliśmy o 2!

I znowu bez gazów i zatkania -kupka właśnie poszła jak marzenie

Chyba się u nas naprawdę zmienia na lepsze!
dorasta

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
U nas dzisiaj marudna noc, ale jakoś się udało. Teraz czekam, ąz Jaś się obudzi na jedzenie.

Ja sobie wymyślilam, że zamiast karuzeli kupie sam pałąk i będę zawieszać coraz to nowe zabawki. A na karuzele jak cos przyjdzie czas.

My dzisiaj zaczynamy 4 tydzień
sto lat

Cytat:
dzień dobry
tyle naskrobałyście że nadrobie to poźniej.
Dziś obudziłam sie z takim bólem cycków że myślalam ze nie wyrobię.Twarde jak skały.
Laktator poszedł w ruch i dziś ściągnęłam 350 ml moje cycki oszalały chyba może z którąś sie podzielić ?
Zdecydowałam że dziś idę do pediatry bo tydzień bez kupy to już przesada..martwię się niby wszędzie sie naczytałam że może jej nie być nawet do 2 tyg w co wierzyć mi sie za bardzo nie chce..
podziel się

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
U nas codzienny standardowy strój to body z krótkim, spodenki, bluzeczka z długim i skarpetki Śpiochom mówię nie, chyba że na noc w połączeniu z bodziakiem z długim rękawkiem. Jeszcze niedawno lubiłam stroić Alę w sukieneczki, rajstopki, ale mi przeszło za bardzo teraz się wierci i wszystko jej się zwijało i podciągało.

Kurcze, chciałam dać Młodej na noc swoje odciagnięte mleczko bo odciągnęłam 120 m wieczorem i okazało się że smoczek 3+ ją zalewa jak pije moje mleko. A przy mm nie było problemu, chyba jest gestsze od mojego. Koniec końców dostała cycka jednak.

I dostałam 8 litrów lodów tiramisu... uwielbiam, chyba sobie nie odmówię, tylko wywalę to kakao którym są posypane żeby nie przesadzić. W sumie po czekoladzie nic się nie dzieje, ale takiego "żywego" kakao to się trochę obawiam.

Ten kleik się po prostu wsypuje do butli z mlekiem i miesza, czy to wymaga jakiejś dodatkowej "obróbki"? Sorki za głupie pytanie ale ja ciemna jestem w tej kwestii To jest kleik ryżowy, bezsmakowy?
ja piję od kilku dni naturalne kakao na mleku. na razie ok

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-29, 09:22   #277
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Nowy kupowałaś? Ile płaciłaś?
Ja mam ten problem że z prawej ładnie schodzi jak laktatorem czy ręcznie robię, ale z lewą mam problem, bo czuję że cyc pełny, bo aż nie raz boli, a leci tylko jakby z jednego kanalika. I tak się zastanawiam czy silniejszy laktator by mi wyssał ze wszystkich kanalików W tej lewej to wiecznie czuję ciężar mleka a nie mogę tego ściągnąć. Mati jak się dossie to leci mu dobrze ze wszystkich a ja nie mogę tak. A mam laktator pożyczony elektryczny Aventa.
Kupowałam nowy na allegro, dałam 240 zł.
Ja mam tak że do prawej więcej mi wogóle mleka nachodzi, pewnie przez to że mała przystawiam częściej do niej.
Ten laktator ma naprawdę niezłą siłę ssania więc pewnie by dał rade odblokować u Ciebie te reszte kanalików , bo jak ja robiłam ręcznym babyono to z jednego leciało a po przyłączeniu do tego Medeli to ładnie ciągnie i leci chyba z 5
Zielona to mnie pocieszyłas, że nie tylko u nas tak jest z tymi kupami
na 13 jestem umówiona do lekarki, zobaczymy co powie..

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-11-29 o 09:25
Stary 2012-11-29, 09:25   #278
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry
tyle naskrobałyście że nadrobie to poźniej.
Dziś obudziłam sie z takim bólem cycków że myślalam ze nie wyrobię.Twarde jak skały.
Laktator poszedł w ruch i dziś ściągnęłam 350 ml:mdleje: moje cycki oszalały chyba może z którąś sie podzielić ?
Zdecydowałam że dziś idę do pediatry bo tydzień bez kupy to już przesada..martwię się niby wszędzie sie naczytałam że może jej nie być nawet do 2 tyg w co wierzyć mi sie za bardzo nie chce..
OMG wow!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:26   #279
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałam nowy na allegro, dałam 240 zł.
Ja mam tak że do prawej więcej mi wogóle mleka nachodzi, pewnie przez to że mała przystawiam częściej do niej.
Ten laktator ma naprawdę niezłą siłę ssania więc pewnie by dał rade odblokować u Ciebie te reszte kanalików , bo jak ja robiłam ręcznym babyono to z jednego leciało a po przyłączeniu do tego Medeli to ładnie ciągnie i leci chyba z 5
No właśnie z prawego mi tak leci a z lewego może raz tak było, ale Mati jak ssie to z wszystkich siura bo ma pełną buźkę mleka. Muszę dziś z Kropkiem pogadać o zakupie.
Stary 2012-11-29, 09:27   #280
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Konczi ja z szybkim pytaniem bo ty masz leżaczek tego lwa z fp
czy on się łatwo przenosi z miejsca w miejsce?
za ten pałąk się go przenosi?
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:32   #281
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

pytanie nie do mnie , ale też mam ten leżaczek i powiem tak łatwo sie przenosi ale ja nie chwytam za pałąk, tylko po obu stronach tam gdzie jest materiał nałożony na leżaczek
za pałąk to bym sie bała że go urwę
Tamlin u nas długi czas musiałam przekonywac Tż do zakupu laktatora,stwierdził że jak mi dobrze idzie ręką ściąganie to po co mi laktator, ale że mnie już cycki bolały od ich maltretowania to już nie wiedział..w sumie to nie mały wydatek a bałam sie że sie nie sprawdzi, cud że go mam , uratował mi dzis cycki, sterczały jakbym sztuczne miała

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-11-29 o 09:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 09:35   #282
lidka0308
Zadomowienie

dzięki Niegrzeczna
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:43   #283
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!

ja przenoszę go jak leżaczek za boki, za pałąk bym się bała zresztą w większości odpięty u nas jest

o niegrzeczna już odpowiedziała dokładnie popieram
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-11-29 o 09:49
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:43   #284
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki Niegrzeczna
Nie ma za co

IGA

Maja

Stary 2012-11-29, 09:46   #285
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Konczi najpierw Zośka dostawała kleik- zaczynałam od pół łyżki do butelki mleka, codziennie zwiększałam ilość kleiku aż doszłyśmy do mega gęstego, potem pozostalismy chwile na takim gęstym a teraz już jemy kaszki (bobovita wziełam bo kleik też bobowita i nie chciałam mieszać) nie robię jej tak gęstej jak na opakowaniu, zaczełam od 4pełnych miarek takich jak do mm na 150ml mleka.

a Zośka najadała się kleikiem ?
Stary 2012-11-29, 09:46   #286
Iwoncia81
Zakorzenienie

Matko marzy mi sie któryś z tych dwóch strojów kąpielowych

http://m.allegro.pl/przedmiot,gorace...783669158.html

http://m.allegro.pl/przedmiot,kostiu...801813575.html
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:03   #287
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a Zośka najadała się kleikiem ?
Najada się i zjadała go dużooo więcej niż samego mleka
Stary 2012-11-29, 10:06   #288
Dearlie
Zakorzenienie

Hej. A mi Antek na nowo w nocy budzi się co 3 h, a już tak ładnie sypiał po 4-5 godzin. I co dziwne dałam mu na noc 120ml mleka na próbę, wciągnął je i tak obudził się po 3h. Sama nie wiem czy już czas, aby wskoczyć na tę większą porcję mleka.

Dziewczyny piszecie o tym trzymaniu główki. Nasz Antek w sumie niemalże od początku dźwigał główkę z pozycji na brzuszku. Ze względu na kolki, bardzo często kładziemy go w tej pozycji. Od jakiegoś tygodnia bardzo ładnie już sztywno ją unosi w górę. A od którego do którego tygodnia powinien ją unosić przy podnoszeniu do siadu? Ja to chyba nawet będę się bała sprawdzić czy ją w tej pozycji unosi, z obawy, że zrobię mu krzywdę.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

A oto mój skarbek
Śliczny synuś.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja za Cobenem przepadam i ostatni leży na półce nawet opisu z tyłu nie przeczytałam Dostałam też ostatniego Nesbo.
Kocham Cobena! Jo Nesbo też jest świetny, choć czytałam chyba tylko 2 książki jego. Bardzo lubię jeszcze Alex Kava, przeczytałam wszystkie jej książki, oprócz najnowszej ( w całym zamieszaniu nawet nie wiem czy już się w Polsce pojawiła).

Ja właśnie czytam "Błękitną krew" Cobena Ja mam taki sposób na czytanie aktualnie książek, że robię to w toalecie.

Cytat:
Dzień dobry.
Zobaczcie jakie piękne ramki znalazłam, trzeba babciom pod choinkę zamówić
http://allegro.pl/ramki-ramka-zdjeci...754706009.html
W ogóle mają piękne cacka.
Tamlin ja właśnie z 2 tygodnie temu wpadłam na identyczny pomysł z prezentem dla babć! Z tym, że znalazłam te ramki na allegro najpierw za 39zł, a później za ok. 24zł, ale cena z Twojej aukcji zdecydowanie pobiła te moje.
Stary 2012-11-29, 10:08   #289
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa dziewczyny jaką nianię elektroniczną kupić, macie jakieś typy???
my mamy taką http://allegro.pl/motorola-mbp-30-el...830946198.html jestem bardzo zadowolona z kamerki bo piotrek bardzo wierci się przez sen i wydaje różne dzięki, raczej nigdy nie budzi się z płaczem i dzięki kamerce mogę spojrzeć czy ma zamknięte oczka i nadal śpi czy już wstał
zasięg wypróbowany na razie w mieszkaniu 75m, jest wszędzie
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
U nas dzisiaj marudna noc, ale jakoś się udało. Teraz czekam, ąz Jaś się obudzi na jedzenie.

Ja sobie wymyślilam, że zamiast karuzeli kupie sam pałąk i będę zawieszać coraz to nowe zabawki. A na karuzele jak cos przyjdzie czas.

My dzisiaj zaczynamy 4 tydzień
brawa dla Jasia
Cytat:
Ja bym reflektowała na cyckową pomoc bo u mnie z tym krucho
No tydzień to bym też sie martwiła jakby kupy nie było.
Trzy dni to dla mnie już schiz ale przy dokarmianiu mm to jest oki.

A tu moje maleństwo przy karuzelce sie cieszy i rozmawia do misów
ale mu dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 10:17   #290
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Najada się i zjadała go dużooo więcej niż samego mleka

hmm no właśnie Duśka zjada 120 i nadal głodna jest więc dodaję jeszcze 30 mleka jej ale może ja za mało daję tego kleiku ???? na noc jej daję i tylko raz dziennie, dobrze ?

Iwcia ale masz słodziaka w domu
kraven za piękne 4 tygodnie .. ehh kiedy to zleciało !

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Tamlin Duśka taką ramkę dostała na chrzest z grawerem jej imienia i daty narodzin - jest super
Stary 2012-11-29, 10:21   #291
Kalpana
Zakorzenienie

Krystian wczoraj jadł ok. 10 wieczorem i obudził się przed 5 rano, bo zrobił kupę i zaraz usnął, a do jedzenia wstał dopiero o 7.30.... Aż wstałam do niego zobaczyć, czy wszystko jest ok...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:31   #292
Sojka1990
Zadomowienie

Konczi a ile jej sypiesz??? widzisz Duśka starsza sporo od Zośki więc możesz dawać więcej ja zaczynałam od połowy łyżki bo jeszcz2 mscy nie miała, sypnij śmiało na 120mł mleka 3 miarki te dołączone do mm.
Ja daje raz- przed snem
Stary 2012-11-29, 10:38   #293
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi a ile jej sypiesz??? widzisz Duśka starsza sporo od Zośki więc możesz dawać więcej ja zaczynałam od połowy łyżki bo jeszcz2 mscy nie miała, sypnij śmiało na 120mł mleka 3 miarki te dołączone do mm.
Ja daje raz- przed snem

ja zaczęłam w zeszłym tyg od połowy miarki i teraz daję jedną ... wow 3 ? to gęste będzie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

mamuśki zamawiała któraś strój św mikołaja na all ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 10:39   #294
Sojka1990
Zadomowienie

i o to chodzi żeby było gęste im gęstrze tym bardziej sycące.
Stary 2012-11-29, 10:41   #295
katiem
Wtajemniczenie

Iwoncia sexi sexi. Ten z frędzlami bardziej mi się podoba, ale nie równo się opalisz jak te frędzle będą zwisać

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-29, 10:42   #296
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.
Zobaczcie jakie piękne ramki znalazłam, trzeba babciom pod choinkę zamówić
http://allegro.pl/ramki-ramka-zdjeci...754706009.html
W ogóle mają piękne cacka.

Kochana zanim ona zacznie siedzieć sama, tak pewnie to jeszcze kilka miesięcy minie.

Muszę to sprawdzić. Ja też z kochających książki Kryminały, sensacyjne

Jak ten laktator się sprawuje? Zadowolona jesteś?

Moja normalnie, a Mati ma ponad 6 kilo, tyle miał prawie 3 tygodnie temu.
dzięki za podsunięcie pomysłu więc prezent mam już z głowy

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Fajna ta ramka,chyba tez sobie sprawie takie dwie dla siebie na pamiątke. Wogole u mnie kazdy dzieciak ma swoj kuferek i tam ma wszystko począwszy od testow ciązowych,zdjeć z usg po nawet świeczki z tortów
fajnieteż chcę w końcu kupić ładne pudełeczko Mai i tam wszystko włożyć, ale wciąż jest coś ważniejszego do zrobienia...
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:01   #297
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ale szalejecie jak od rana latam urzad, zus, kawiarnia, bank potem musze jechac kupic plytki bo juz chca zakladac, nosz istne szalenstwo a do tego maz mnie zostawil pojechal sobie do szwajcarii po jakies lozko które razem z osoba lezaca podnosi sie do pionu... dla babci która miala nie przezyc dzisiejszej nocy, jestem zla bo babcia ma pelno wnukow ktorzy rodzin nie maja i mogli by jechac albo chcoaz syn jej ale nie dlaczego, musial jecchac tzet/ wiec zpostalam sama z nie dklonca zdrowymi dzieci i soba i tyle.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:14   #298
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Z mojego miasta Mi też się marzy piękny strój na szczupłym ciele, ale pewnie przyjdzie mi w barchanowych gaciach i koszulce do kolan paradować bo wstyd się rozebrać.

Cytat:

mamuśki zamawiała któraś strój św mikołaja na all ?
Dla dziecka czy dorosłego?
Ja dla Matiego taki mam:
http://allegro.pl/stroj-swietego-mik...801473001.html i taki jeszcze:
http://allegro.pl/stroj-swiateczny-s...813024899.html
Stary 2012-11-29, 11:23   #299
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
i o to chodzi żeby było gęste im gęstrze tym bardziej sycące.

spróbuję dać jej dzisiaj 2 miarki i zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ale szalejecie jak od rana latam urzad, zus, kawiarnia, bank potem musze jechac kupic plytki bo juz chca zakladac, nosz istne szalenstwo a do tego maz mnie zostawil pojechal sobie do szwajcarii po jakies lozko które razem z osoba lezaca podnosi sie do pionu... dla babci która miala nie przezyc dzisiejszej nocy, jestem zla bo babcia ma pelno wnukow ktorzy rodzin nie maja i mogli by jechac albo chcoaz syn jej ale nie dlaczego, musial jecchac tzet/ wiec zpostalam sama z nie dklonca zdrowymi dzieci i soba i tyle.

jejku muszę odpocząć bo czytając posta Asiulki doczytałam że jest zła bo babcia noc przeżyła boziu ..
Asia rozumiem Twoje oburzenie no zawsze tak że Ci co bez zobowiązań życiowych to zawsze mają mało czasu .. no i męża Twego pewnie sumienie ruszyło że to babcia .. ehh a Ty to zabiegana jesteś, a kiedy kawiarnia ruszać ma ?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Z mojego miasta Mi też się marzy piękny strój na szczupłym ciele, ale pewnie przyjdzie mi w barchanowych gaciach i koszulce do kolan paradować bo wstyd się rozebrać.

Dla dziecka czy dorosłego?
Ja dla Matiego taki mam:
http://allegro.pl/stroj-swietego-mik...801473001.html i taki jeszcze:
http://allegro.pl/stroj-swiateczny-s...813024899.html

cudne ale mi o strój na dorosłego potrzebny
Stary 2012-11-29, 11:26   #300
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
jejku muszę odpocząć bo czytając posta Asiulki doczytałam że jest zła bo babcia noc przeżyła boziu ..
Asia rozumiem Twoje oburzenie no zawsze tak że Ci co bez zobowiązań życiowych to zawsze mają mało czasu .. no i męża Twego pewnie sumienie ruszyło że to babcia .. ehh a Ty to zabiegana jesteś, a kiedy kawiarnia ruszać ma ?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

cudne ale mi o strój na dorosłego potrzebny
Konczi a gdzie Ty to doczytałaś, przecież Asia nic takiego nie napisała

A dorosłego mikołaja w ciuchach widziałam u nas 2 dni temu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości