Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 21:21   #211
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ależ się rozpisałyście.

Od 2 dni podaje małej probiotyk, ale okropnie przy tym płacze. Ponieważ nie weźmie butli do buzi, wtrzykuje jej go strzykawką. Probiotyk rozpuszczam w wodzie. Czy myślicie że mogę go rozpuścić w swoim mleku? Może będzi smaczniejsze.
Ja podawałam małemu probiotyk w mm to myślę że i w swoim możesz ale najlepsze do podania są te w kroplach .
Stary 2012-11-28, 21:22   #212
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Asiulka ja też uwielbiam Cobena i Gerritsen, a z romansów Sparksa. Właśnie czytam Ostatniąą piosenke sparksa i Doline umarłych Gerritsen
sparks tak piekna była i wciaz ja kocham (film beznadzieja) a dolina umarlych super! ja juz zakupilam kolejna gerritsen a czekaja jeszzce na mnie 3 w kolejce no ale pytam kiedy?

Ostatnia piosenke akurat ogladalam jak w ciazy byłam, a ze wtedy plakalam na wszystkim to i na filmie tez
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:26   #213
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
To ja tylko powiem coś na temat Tracy Hogg - moja przyjaciółka, która została mamą rok temu, próbowała się dostosować do rad Tracy i skończyła z depresją. Nie udawało jej się z jej synkiem wprowadzić "Łatwego Planu" i uważała, że to jej wina i jest beznadziejną matką...

Tracy wprowadza klasyfikację niemowlaków - chyba 5 typów i należy rozwiązać test, żeby poznać jakim typem jest twoje dziecko. Nie miałam pojęcia co zaznaczyć np. w pytaniu o to "jak budzi się twoje dziecko", bo odpowiedzi były albo "zawsze płacząc" albo "zawsze uśmiechnięte". Tylko że moje dziecko budzi się raz tak, a raz tak

Druga sprawa, która mi się nie podoba u Tracy, to karmienie co 3 godziny. Takie karmienie było modne ponad 20 lat temu. Teraz się karmi na żądanie, kiedy dziecko jest głodne!

Też czytam "Mamo tato co ty na to" i jeszcze "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" dr Karpia.
Ja Tracy nie czytałam.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ona na żywo nie ma takich oczoje...ych kolorów, tu zdjęcie jest mocno podrasowane. Też się nad nią zastanawialiśmy, ale ona po podniesieniu boków ma tylko 72 cm średnicy, więc dla naszego bąbla byłaby za mała.

Apropo mat - czy matę na której jest "piszczałka" mogę wyprać w pralce?
ja piorę - normalne pranie - 40 stopni

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
dla dzieciaczkow za ukończone miesiące

moja Oliwka z okazji przeniesienia się na odchowalnie przespala 11 godzin w nocy z dwiema krótkimi przerwami na jedzonko
no pięknie

I dziekujemy za życzenia, ale okazało się że mamy jutro Więc jutro się nie wychylam

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:27   #214
kraven
Zakorzenienie

To oglądnij jeszcze Szczęściarza.

A I wciąż ją kocham to moja ulubiona książka Sparksa. Dopóki jej nie napisał to uwielbiałam Ślub.

Jasiu zjadł butle i tera zasnął. Więc i ja zmykam. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:32   #215
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość

my mamy taki fajowy projektor w huśtawce naszej księżniczki i działa cuda mała nie widziała jeszcze dobrze motylków w karuzeli a na poruszjące się gwiazdki i księżyc na "firance" już reagowała

co do mat to my jeszcze nie mamy, ale planujemy zakup takiej:

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ma...772318001.html

co myślicie?
jaka macie huśtawkę? mata fajna ale moim zdaniem te tiny love sa lepsze

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

moje dziecię dnia dzisiejszego (heheh z piłeczką ping pongową w policzku
ogladam zdjecie Zuzanki a tz do mnie - to nasza Giulia ? faktycznie podobne sa!!!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja też
a że na Lenę czekałam kilka lat to całkiem sporo się tego nazbierało

dziewczyny, poczytałam o tej zmianie smoczka i sama też spróbowałam. i efekt taki, że mała zjada tyle ile do tej pory ale już tak się nie męczy przy ciągnięciu.
bo dotychczas tak się nasapała, że w trakcie jedzenia zasypiała mi kilkakrotnie. mleko stygło, a że ona zimnego nie wypije to latałam w kółko by je podgrzać.
teraz zjada za jednym zamachem
super ze ok echo a powiedz mi zmienilas w tej butelce dr borwns na 2 ? ja tez bym moze spróbowała

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Maggie, m_moni dzięki
To wrzucam mojego myśliciela W ten weekend planuję drugie podejście do sesji, TŻ obiecał że będzie grzeczny
zazdroszcze talentu!!

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Zosia jak miała 3 tygodnie miała koszmarnie ropiejące oczko. Ja nigdy w życiu czegoś takiego nie widziałam. Byłam przerażona. Pojechaliśmy do szpitala na okulistykę bo to niedziela była. Dali kropelki Floxal. Już następnego dnia była duża poprawa. A po 3 dniach wszystko już było ok. A naprawdę było koszmarnie, zresztą zobaczcie na zdjęciu
biedactwo kochane

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam sie na odchowalni! rany, kiedy to zlecialo, dopiero w styczniu po zrobieniu testu zajrzalam po raz pierwszy na forum mama z klasa

zaraz nadrobie, pierw szybkie pytanko- mamy karmiace mm, podajecie maluchom wit D? my nie podawalismy, ale tesciowa byla u jednej babki majacej 3miesiecznego bobasa i tamta podaje. tesciowa sie uparla zeby Mikiemu tez dawac a ja nie chce przedawkowac
trzeba podawac dziwne ze pediatra nie pytala? moja za kazdym razem pyta.

Cytat:
Znaleźliśmy w końcu sposób na kąpiel Jasia. Po karmieniu usnął, po 1,5 h go wybudziłam i kąpiel obyła się bez żadnego płaczu

Widze, że wybieracie bajery. Ja właśnie wybieram matę i nie wiem na którą się zdecydować. Rozważam miedzy FP Rainforest a Tiny love Kick and Play.

Kupie chyba jeszcze tego żółwia i mam jeszcze pozytywkę o tą http://allegro.pl/zabawki-rozwojowe-...794447956.html
I jeszcze to kupię http://allegro.pl/little-tikes-160f-...818416295.html

A Wasze dzieci skupiają sie na projektorach?
moja bardzo sie interesuje w ogole to głowę mi od tv odwraca ostatnio i cieszy sie

Cytat:

Ja jeszcze nie odważyłam się po porodzie malować paznokci... Boję się, że mały się obudzi, a lakier jeszcze nie wyschnie
ja tak samo

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam jeszcze pokazać fajne zabawki w stylu Lamaze, ostatnio u siebie w sklepie je znalazłam i piękne są. Na przykład:
http://allegro.pl/bright-starts-sens...797662688.html
http://allegro.pl/taggies-bright-sta...814779713.html
http://allegro.pl/bright-starts-graj...814788782.html
Tą ostatnią kupię Matiemy na mikołaja bo świetna jest.

Super
małpka i zebra boskie !!!

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
ja mam nianię z firmy ORAVA i sobie chwalę bardzo czuła

tamlin trzymaj się ciepło i trzymam kciuki żeby raz dwa dolegliwość przeszla

dziękuje dziewczynom ktore wyraziły zgodę na moj dostęp do maila zwracam się z prośbą do kogos o podanie tych namiarów jeżeli pozostała część nie wyraziła sprzeciwu chciałabym tez wstawiac tam niektóre prywatniejsze zdjęcia
ja tez nie mam nic przeciwko!!!

znajoma mi poleciła ten balsam do smarowania klatki piersiowej maluszków w razie infekcji http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...-ml-12259.html
moze sie przyda naszym zakatarzonym

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

KOnczi projektor pokazuje scenke z puchatka ruchoma. melodie piekne, sam sie wlancza jak dziecko zaplacze. i ma tez system dzienny. warto na prawde
a jesli chodzi o foteliki to ja nie wiem jaki wy macie, my mamy normalny fotelik maxi cosi.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-11-28 o 21:35
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:39   #216
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Doskonale rozumiem... dlatego moje dziecię śpi w naszym łóżku... Skoro już przebrana i nakarmiona to mi się nie chce odkładać, bo i tak wiem, że zaraz z powrotem będę musiała wstawać... (tak jak pisałam, nie chce spać w łóżeczku). W dzień będę próbowała.
Dzisiaj natomiast zasnęłam przy jednym karmieniu w nocy i obudziłam się z gołym cyckiem jak mała wzywała mnie na następne...

Gda leżaczek działał 25 minut. Ja do niej gadałam, ona sobie patrzyła na półkę i było ok.

Tamlin z karuzelą też już próbowałam - też chwilę działała, tak z 15 minut.
:
Ja przy Pawle non stop zasypiałam w fotelu z nim na rękach i z gołym cyckiem. Ale mamy takie fotele rozkładane więc po prostu na mnie spał. I mąż mnie zawsze budził i nakrywał

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Dzięki za wskazówkę.
Ja robię na półautomacie. Kolorki to wynik częściowo aparatu (canon) a częściowo obróbki
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do pielęgnacji pupy. Na szczęście dziś jakby postęp Pupa nie jest już taka czerwona tylko różowa i widać że się goi, mam nadzieję że to nie złudzenie.

Powiedzcie mi jak zapodajecie dzieciom krople? Bo ten mój prawie zawsze wypluwa.. Jedyny sposób to z butli z mlekiem, ale mam go tak wobec tego karmić 4x dziennie??
Dzięki za odp.
Ja podaję na łyżeczce probiotyk, ale nie wypluwa

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Boże, karuzelka uspała mi dziecko aż sie zaryczałam już drugi raz
Te melodyjki boskie i ten projektor wyswietla motylki na scianach i suficie
A ja rycze jak dziecko ja pierdykam
Jak ją zamontowałaś na łóżeczku?

Cytat:
cześć dziewczyny.

ekg i echo serca w porządku kolejna kontrolna wizyta za pół roku.
uff, kamień z serca...

debil

ja podaje na łyżeczce wymieszane z mlekiem.
mała dosyć szybko się nauczyła.
nie miała wyjścia, muszę podawać jej różne specyfiki 9-10 razy dziennie
super wiadomość

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-28, 21:40   #217
weronika_91
Zakorzenienie

KASIAM ja zmieniłam smoka na 2 w butli dr brownsa tyle że kopiłam już zwykłego smoka w rossmainie .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 21:40   #218
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość

a co do miłości do książek to na pewno ją zaszczepisz
ja i TŻ też wiecznie jesteśmy zaczytani, więc gdy dzieci będą widziały takich rodziców to same wezmą przykład
Cytat:

to tak jak ja, uwielbiam książki, mam ich mnóstwo.
tak samo czasopisma, kilka z nich kupuję regularnie i po przeczytaniu zachowuję.
nie śmiejcie się ze mnie bo wiem że to za wcześnie ale zaczęłam pomału gromadzić biblioteczkę mojej córci. co miesiąc kupuję kilka książek . są to zarówno książeczki dla dzieci, kolorowanki ale także lektury.
gromadzę jej także płyty z bajkami.
Oj, tez uwielbiam czytać... w ciąży pochłaniałam nawet po 2 ksiązki dziennie i ubolewam teraz że nie mam czasu. U nas nie przejdzie to bym jedną ręką mogła trzymać książkę przy karmieniu, bo tą ręką muszę królewnie cycka podtrzymywać I ksiązki też już jej kupuję Dziś zamówiliśmy "O wróbelku Elemelku" bo do tej pory mieliśmy z biblioteki a uwielbiamy

Cytat:
Ależ się rozpisałyście.

Od 2 dni podaje małej probiotyk, ale okropnie przy tym płacze. Ponieważ nie weźmie butli do buzi, wtrzykuje jej go strzykawką. Probiotyk rozpuszczam w wodzie. Czy myślicie że mogę go rozpuścić w swoim mleku? Może będzi smaczniejsze.
Ja rozpuszczam w swoim mleku Wypija bez problemu. A co podajesz? My mamy Latopic.

Cytat:

Szymek też i ostatnio często mu sie to zdarza hihi :p a dziś poraz kolejny nad ranem calego go przebieralam bo zrobił kupę po same uszy prawie hehe i w końcu ostatnie 7 pampersow dwójek poszło w kąt i wprowadziłam mu już trójeczki i pasują idealnie a jeszcze 2 tyg temu jak próbowałam je to były meeega za duze rośnie mój facet rośnie
My niedługo będziemy chyba na 4 przechodzić Masakra

Coraz ładniejsze te nasze dzieciątka
Stary 2012-11-28, 21:45   #219
sandra23s
Zadomowienie

\

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Witam się i ja z 6tygodniową Polą

Czy Waszym dzieciom też tak się rozlała ta szczepionka poszpitalna? Pola ma ją taką wielką jak mój kciuk. Teraz się taka zrobiła i nie wiem czy tak powinno być
Dziś rano znów mi tak głęboko i nagle zasnęła. Bawimy się po karmieniu a ona nagle w płacz wiec biorę ją na ręce a ona znów tak mocno zacisnęła oczy i zmarszczyła twarz i zasnęła jak zabita. Nie reagowała na dotknięcia, dopiero po paru minutach pojawił się odruch Moro i oczy były normalnie zamknięte. Leżałam i patrzyłam czy oddycha. Myslicie że powinnam pędzić z tym prędko do lekarza?
I jeszcze jedno pytanie. Czy mogę zaszczepić małą jak będzie miała 8 tygodni czy to za późno?
ja bym poszla do lekarza

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mała ma pełno wizyt do kwietnia juz poumawianych...okulista,k ardiolog, neurolog,ortopeda, hirurg...rehabilitacja 2 razy w tyg zalatwiona tylko ze narazie musze sama ok 3 tyg bo papierki troszke trwaja...czekamy na rozmowe z profesorem kiedy nas przyjma na oddzial w sprawie Prehtla...z kolkami troszke lepiej mala noszona brzuszkiem w dół,z poduszka do nagrzewania nawe spi,rurke do odpowietrzania mamy,sab simplex,ampułki na flore bakteryjna,czopki na gazy i herbatka przepajamy,ja mam scisla diete bo ona tylko na moim mleku...dzis konczymy 3 msc urodzeniowy,na wadze 3,740 kg...moje dziecko spi mi na kolanach,sluchamy chillout a mali rozbujnicy w przedszkolu...,zycie moze byc piekne

slyszeliscie o tych sztangistach??caly wieczor przepłakałam...

jak bys potrzebowala to mam 5 kateterów windi.moge ci przeslac

angel co za dziad z tego ksiedzaale ty sie kochana nie przejmuj
ja mam taka znajoma co jej tez sie imie Pola nie podobaz racji tego,ze mieszkamy w niemczech ,raz powiedziela mi ,ze będą za małą wołali POLAK a potem wymyslila,ze dzieci są okrutne i bedą ja przezywac Po (czyt.pu)czyli pupa,posladki,dupa
nosz ☠☠☠☠a...za przeproszeniemto juz bylo przegiecie pały,wiec jej nawstawialam

ja dzis caly dzien w trasie.mała spala mi na spacerze od 13 do 18.myslalam,ze wieczorem bedzie cyrk ale spi grzecznie

a mi sie cos na malym paluszku u nogi zrobilo.taki jakby odcisk albo nie wiem co.leci z tego krew i podchodzi ropą.boli

tż mi chrapie,zaraz skarpeta pojdzie w ruch

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:50   #220
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie odważyłam się po porodzie malować paznokci... Boję się, że mały się obudzi, a lakier jeszcze nie wyschnie
Ja już nie maluję, bo Zuzia ma jakiś czujnik lakieru. Ilekroć pięknie spała, a ja malowałam paznokcie, tzn. kończyłam już nakładać lakier na ostatniego 10 pazurka, mała zaczynała płakać. Lakier oczywiście jeszcze nie wysechł, więc same wiecie co było dalej...
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam jeszcze pokazać fajne zabawki w stylu Lamaze, ostatnio u siebie w sklepie je znalazłam i piękne są. Na przykład:
http://allegro.pl/bright-starts-sens...797662688.html
http://allegro.pl/taggies-bright-sta...814779713.html
http://allegro.pl/bright-starts-graj...814788782.html
Tą ostatnią kupię Matiemy na mikołaja bo świetna jest.
zarąbista zebra
i ten ptak z wytrzeszczem
Cytat:
Fajnie, że jest jeszcze tyle ludzi, którzy wolą czytać papierowe książki, a nie na kompie... Też lubię czytać, a teraz kiedy młoda tyle je wieczorem przed snem to można nadrabiać
Hehe 700zł no ładnie
Ja się ostatnie zaczytuje w romansidle o wampirach. Normalnie nigdy bym nie przypuszczała, że będe coś takiego czytać, ale na każdy kolejny tomik czekam z niecierpliwością jak na dobry serial.
kocham normalne ksiażki. i jakoś nie mogę się przekonać do innej formy. poza tym ebooki nie pachną tak ładnie
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Maggie widzialam juz fotki na fb sliczniasta jest Zuzanka, zreszta kazda Zuzia jest slodka.

Zuzia uwielbia wiersze tuwima i brzechwe, lokomotywa okulary to zna praktytcznie na pamiec
dziękujemy masz racje, że wszystkie Zuzanki są słodkie znam 7-letnią Zuzię i również po Niej wlaśnie zmałpowałam imię. Mam nadzieję, że moja będzie równie mądrą dziewuszka
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ogladam zdjecie Zuzanki a tz do mnie - to nasza Giulia ? faktycznie podobne sa!!!
a nie mówiłam!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:51   #221
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam nianię z firmy ORAVA i sobie chwalę bardzo czuła

tamlin trzymaj się ciepło i trzymam kciuki żeby raz dwa dolegliwość przeszla

dziękuje dziewczynom ktore wyraziły zgodę na moj dostęp do maila zwracam się z prośbą do kogos o podanie tych namiarów jeżeli pozostała część nie wyraziła sprzeciwu chciałabym tez wstawiac tam niektóre prywatniejsze zdjęcia
W sensie rozbierane?

Ja też wyrażam zgodę
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 21:54   #222
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Ja już nie maluję, bo Zuzia ma jakiś czujnik lakieru. Ilekroć pięknie spała, a ja malowałam paznokcie, tzn. kończyłam już nakładać lakier na ostatniego 10 pazurka, mała zaczynała płakać. Lakier oczywiście jeszcze nie wysechł, więc same wiecie co było dalej...

ja sobie kupilm przyspieszacz do lakieru co by szybciej wysychal 10-15 sekund i suchutkie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:07   #223
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

super ze ok echo a powiedz mi zmienilas w tej butelce dr borwns na 2 ? ja tez bym moze spróbowała

tak, zmieniłam na 2
mała już się tak nie męczy podczas jedzenia.
wcześniej piła kilkanaście minut, z butli zeszło niecałe 40 ml a ona przysypiała, po kilku minutach przebudzała się i dojadała resztę.
teraz wcina na raz 90-100 ml.
ale i tak chce jeść co 2 godziny
rumiankową herbatką nie da się oszukać.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:11   #224
marzenka1984
Rozeznanie

Witajcie Kochane odchowalni

[QUOTE=angel166;37852565]
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Czy dzisiaj środa??? Bo w takim razie moj Kubuś i Sonia Bafi kończą dzisiaj 3 miesiące Kiedy to zleciało?
Z tej okazji wczoraj wrzuciłam zdjęcia na maila.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Dearlie dla Antosia[/QUOTE]

no to wszystkiego naj naj lepszego. Jagodka za równo tydzień skończy 3miesiace. ale ten czas leci masakra!

w ogóle zapomniałem Wam powiedziec,że ksiądz wczoraj wysmial jej inie. że nazwaliśmy dziecko jak krowę. bo jego krowa z dzieciństwa tak sie nazywala i że zrobiliśmy jej krzywde na całe zycie i kiedyś nam za to podziekuje:/
co za patafian z tego książulka, ja bym nie podarowała i bym na skargę poszła do kogoś wyżej i jeszcze jemu nawciskała.
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że ksiądz z mojej parafii ma wnuki ciekawe.

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Melduję się i ja na odchowalni
Jejku jak ten czas leci - Julka kończy dziś dokładnie 2 miesiące. W piatek było pierwsze szczepienie - dzielna córcia była - zaplakała przy wkluciach, ale szybko się uspokoiła. A w niedzielę chrzciliśmy - mała całą msze przespała - moj aniołeczek kochany. W nagrodę kupiłam jej karuzele do łóżeczka - jest nią zachwycona
brawa dla Julki Mój Maks dzisiaj też skończył 2 miesiące i wszedł w 3 szybciutko dzieciaczki rosną.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
moja też już kilka razy "powiedziała" nie
oczywiście też wiem, że to całkiem przypadkiem, ale zawsze miało to miejsce w zabawnej sytuacji
ja akurat do niej gadałam jakieś farmazony i pytam ją "tak"? a ona do mnie "nie"

no aż mnie wstrząsnęło jak przeczytałam o tych dzieciaczkach i ich mamie
nasz cudowny kraj powala głupotą zbyt często

kochana normalne że czasem nerwy puszczają
moja wczoraj takie fanaberie przy cycku odstawiała, że już miałam ochotę ją zostawić i iść w cholerę
macierzyństwo jest słodkie czasami ale często też najtrudniejsze ze wszystkich ról jakie nam przypadają
przeproś córcię i ukochaj a wybaczy ci szybciutko

a gdzie ty się ukrywałaś moja bratnia duszo czytająca?
jakbym o sobie czytała
też uwielbiam mieć książki
w mojej księgarni internetowej czeka na mnie już koszyk za ponad 700 zł
kiedy ja to kupię?
któraś mama pisała że zazdrości gda czasu na czytanie
ja czytam w czasie karmienia
na jednym ręku niunia w drugim książka i tym sposobem mam czas na moje ukochane hobby
a jakie najbardziej lubisz? romanse, kryminały......?
Jakbym mogła nie wychodziła bym z księgarni a jak wejdę do empiku to każdy regał z książkami muszę zaliczyć, niestety teraz nie mogę sobie pozwolić na kupowanie książek bo też uwielbiam zapach nowych i nieczytanych jeszcze mm ale całe szczęście są biblioteki

Cytat:
Boże, karuzelka uspała mi dziecko aż sie zaryczałam już drugi raz
Te melodyjki boskie i ten projektor wyswietla motylki na scianach i suficie
A ja rycze jak dziecko ja pierdykam
A jaka to karuzelka?

Cytat:
witam sie na odchowalni! rany, kiedy to zlecialo, dopiero w styczniu po zrobieniu testu zajrzalam po raz pierwszy na forum mama z klasa

zaraz nadrobie, pierw szybkie pytanko- mamy karmiace mm, podajecie maluchom wit D? my nie podawalismy, ale tesciowa byla u jednej babki majacej 3miesiecznego bobasa i tamta podaje. tesciowa sie uparla zeby Mikiemu tez dawac a ja nie chce przedawkowac
Mi pediatra powiedziała mimo, że w mm jest wit D to mój Maks ma duże ciemiączko tak więc muszę podawać. Nie przedawkuję się jej. Wyciskam codziennie po kąpieli przed butlą jedną kapsułkę.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde ostatnio tz zwrocil mi uwage,ze ja za kazdym razem jak ukladam malucha do snu to klade go na boku i daje kołdre między nogi tzn.jedna nózka przykryta a druga na kołdrze i spi w samych bodach i ma gołe nóżki.. Od kilku tygodni robilam tak bez zastanowienia po co a przeciez ja tak samo ukladam sie do snu i nienawidze spac w skarpetkach.A maluszek chyba podal sie na mnie bo uwielbia tak zasypiac

aaa wogole od dwoch dni spie z dwójką dzieci ja w srodeczku spie. Oskar powiedzial ze niechce z tatą spac bo ma gorące kolana ;D
gorące kolana hahaha.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:11   #225
katiem
Wtajemniczenie

Konczi my mamy maxi cosi do 9 kg. bo ten kolejny to już dziecko musi siedzieć.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-28, 22:15   #226
marzenka1984
Rozeznanie

A pochwalę się Wam jak Maks lubi kąpiel na brzuszku i jak ładnie trzyma łepetynkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0567.jpg (46,4 KB, 64 załadowań)
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:47   #227
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
colds dziś zrobię tak jak Ty i dam jeszcze małemu przed moim pójściem spać to może nie obudzi mi się koło 2 jak to zazwyczaj jest.

My bodajże w poniedziałek zmieniliśmy smoki na większe i Jaśko nawet więcej dzięki nim wypija bo wcześniej wypił połowę, wiercił się, marudził, kopał nóżkami.
Mam nadzieję, że przejdzie u Was ten sposób. Daj znać jutro jak to tam wyszło w praniu

Melcia wypijała 150ml i płakała o więcej, a teraz znowu wypija po 120ml. Nie wiem, o co chodzi

Iwoncia - Nie przejmuj się Może kładź w ten sposób Alanka codziennie? Niech ćwiczy

Cytat:
Moje dziecko zasnęło po kapieli i nie chce się obudzić na jedzenie. A pewnie jak się położe, to od raz ubędzie wrzask
Często tak miałam w pierwszym miesiącu. Normalnie bałam się iść spać.. Człowiek taki nierozbudzony to o wiele gorzej funkcjonuje

Cytat:
Przepraszam , ale mogłabyś mi napisać co to jest ten probiotyk i dlaczego Go podajesz? Pewnie już ten temat był, ale jakoś nie pamiętam nic..

Cytat:
Szymek też i ostatnio często mu sie to zdarza hihi :p a dziś poraz kolejny nad ranem calego go przebieralam bo zrobił kupę po same uszy prawie hehe i w końcu ostatnie 7 pampersow dwójek poszło w kąt i wprowadziłam mu już trójeczki i pasują idealnie a jeszcze 2 tyg temu jak próbowałam je to były meeega za duze rośnie mój facet rośnie
Melcia na początku, w pierwszych kąpielach, to robiła siusiu i kupkę po kąpieli.. prosto na ręcznik
My w przyszłym miesiącu kupujemy już 3.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja też z tych czytających, kryminały kocham, najbardziej cobena, wszystkie poskromione teraz przerzucilam sie na tess gerritsen ale romamnsami tez nie p[ogardze a co tyle ze ja nie mam kompletnie czasu niestety a ja jak zacznę czytać to w domu nic nie zrobię i nie bede spac po nocach poki nie skoncze czytac
Też uwielbiam czytać, ale nie mam czasu. Wykorzystuje wolny czas na inne zajęcia. Choć ostatnim czasem, przed snem, czytam sobie gazetę z historiami Wiecie.. wszystkie w stylu ''z życia wzięte''. Kiedyś się wystrzegałam,a tu masz ci babo placek . Żal mi zaczynać książek.. bo ja to z tych, co za jednym zamachem całą książkę.. Takiego Coelho czy Zafona

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
A pochwalę się Wam jak Maks lubi kąpiel na brzuszku i jak ładnie trzyma łepetynkę
Minka przeboska! Aż TŻa zawołałam żeby zobaczył
Stary 2012-11-28, 22:53   #228
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
tak, zmieniłam na 2
mała już się tak nie męczy podczas jedzenia.
wcześniej piła kilkanaście minut, z butli zeszło niecałe 40 ml a ona przysypiała, po kilku minutach przebudzała się i dojadała resztę.
teraz wcina na raz 90-100 ml.
ale i tak chce jeść co 2 godziny
rumiankową herbatką nie da się oszukać.
ooo czyli nie tylko mój Jaś domaga się częściej jedzenia
Stary 2012-11-28, 23:22   #229
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:

tak podajemy witaminę D od początku, bo już przy wypisie dostaliśmy takie zalecenie i pediatra też to powtarzał...

Cytat:
A Wasze dzieci skupiają sie na projektorach?
tak, jak już pisałam dzisiaj moja malutka uwielbia projektor ze swojej huśtawki, tylko że on świeci głównie na firankę wokół, a nie tak jak standardowe urządzenie tego typu w sufit, nie wiem czy nie miała by za wysoko tych wzorków jeszcze

Cytat:
Filusia88
Tak powiedziala ze godzine przed szczepieniem dac pol lyzeczki paracetamolu,ze niby ukłucie mniej boli niewiem,ona jest lekarzem...
ehhh pierwsze słyszę, ale dziwne to dla mnie jest trochę, ale masz rację to ona jest lekarzem w końcu... przy najbliższej wizycie (w styczniu dopiero) zapytam o to naszą panią doktor

kasiam187 taką mamy huśtawkę i póki co jest lekiem na całe zło

http://allegro.pl/fisher-price-husta...812106190.html
Stary 2012-11-28, 23:30   #230
weronika_91
Zakorzenienie

O paracetamolu nie słyszałam aczkolwiek kuzynka swojej małej czymś sparowała na kilka minut przed szczepieniem miejsce gdzie ma być zastrzyk
Stary 2012-11-29, 01:12   #231
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ją zamontowałaś na łóżeczku?

tż wymyślił że zrobi dziurke w materiale na tą plastikową jakby śrube, kawałek deski i przykręcił tą nakrętką która w zestawie jest

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

A jaka to karuzelka?

z FP z misiami

O taka:

http://allegro.pl/fisher-price-c0108-karuzela-z-misiami-projektor-i2810501352.html

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Iwoncia - Nie przejmuj się Może kładź w ten sposób Alanka codziennie? Niech ćwiczy
Taki mam plan i tego sie bede trzymać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 03:52   #232
Iwoncia81
Zakorzenienie

Nie spać ludzie co jest???
Tylko ja nie śpie ??
Stary 2012-11-29, 05:12   #233
Iwoncia81
Zakorzenienie

Zaraz zaczne pisemny monolog
Stary 2012-11-29, 05:16   #234
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry Iwoncie kiedy ty sie wypisz ?
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 05:20   #235
Iwoncia81
Zakorzenienie

W sumie czuje sie wyspana
Gorzej jak teraz bym znowu usneła a o 8 pobudka.
Za 20minut tż z pracy wraca więc nie opłaca sie zasypiać
Stary 2012-11-29, 05:21   #236
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
Duska po 5 wstała na butlę i nie ma mowy o spaniu, mamo dawaj oziego pobawię się ..no i gada z nim od 5:45 ....to se Was poczytam na etapy rzecz jasna

Cytat:
Zuźka ma już całkiem pokaźną biblioteczkę i płyty z bajkami i z kołysankami...

chyba zasnęła....
w tym foteliku jeszcze trochę powinna pojeździć, nie?
śliczności ! pewnie że pojeździ jeszcze

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
aga super wieści!
Iwoncia, Konczi też kupiłam żółwia tylko ja dla starszaka na gwiazdkę, jeszcze puzzle i słodkości i nic więcej nie dostanie, bo dziś mu kupilam kołdrę,poduszkę,prześcier adło i komplet poscieli i wydałam ponad 200zł....

oj widze że dzieci to rozpieszczane ... ja tez kupuję jedną zabaweczkę bo od reszty pewnie też coś dostanie a to za dużo przecież i trzeba będzie schować by później dawkować nowości jej

Cytat:
ja też
a że na Lenę czekałam kilka lat to całkiem sporo się tego nazbierało

dziewczyny, poczytałam o tej zmianie smoczka i sama też spróbowałam. i efekt taki, że mała zjada tyle ile do tej pory ale już tak się nie męczy przy ciągnięciu.
bo dotychczas tak się nasapała, że w trakcie jedzenia zasypiała mi kilkakrotnie. mleko stygło, a że ona zimnego nie wypije to latałam w kółko by je podgrzać.
teraz zjada za jednym zamachem

ja zmieniłam i wróciłam do pierwszego bo Duśka w 5 minut wypiła i jeszcze chciała ... no masakra jakaś więc niech ciągnie jeszcze na 0+

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
jeszcze dla chrześniaków prezenty chce zamówić z allegro.
http://allegro.pl/s-na-farmie-smily-...825741927.html co myślicie? dla chłopca 1,5 roku,słabo mówi.a może macie jakieś typy?

myślę że to fajny prezent, w real widziałam taki komputerek który uczy kolorów kształtów cyferek też fajny bajer

Cytat:
Maggie, m_moni dzięki
To wrzucam mojego myśliciela W ten weekend planuję drugie podejście do sesji, TŻ obiecał że będzie grzeczny

piękności .. cudne foty oj pamiątka będzie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Zosia jak miała 3 tygodnie miała koszmarnie ropiejące oczko. Ja nigdy w życiu czegoś takiego nie widziałam. Byłam przerażona. Pojechaliśmy do szpitala na okulistykę bo to niedziela była. Dali kropelki Floxal. Już następnego dnia była duża poprawa. A po 3 dniach wszystko już było ok. A naprawdę było koszmarnie, zresztą zobaczcie na zdjęciu

o jejku faktycznie strasznie wyglądało ale dobrze że szybko przeszło

Cytat:
A ja dzisiaj mam pewne obawy bo położyłam alana na brzuszku, podłożyłam mu ręce lekko pod siebie żeby mógł główke dźwignąć a tu nic
Postękał , rozłożył łapki i tak sobie leżał 2 ninuty liżąc po chwili piąstke.
Potem podkulił nóżki i dupke podniósł do góry a główką nie ruszył
Niby każde dziecko inaczej sie rozwija, a ja sie jakoś zmartwiłam.
Za tydzień bedzie miał 3 m-ce a główki z brzuszka nie dźwiga. Ogółem jakiś leniwy i marudny

Iwuś a byliście u neurologa??? a główkę przekręca w lewo i w prawo czy też nie ??

u nas z podnoszeniem i przekręcaniem nie ma problemów ... zresztą taka wiercipięta jest że wszędzie chce i do siadania to pierwsza jest

Cytat:
Wyglądają bardzo fajnie, i z naturalnego włosia. A to dla siebie tylko czy zajmujesz się malowaniem?

dla bratowej chcę ... sama jestem teoretycznie kosmetyczką i mam pędzel sztuk 3 do pudru do cieni i do pomadki jeszcze z czasów szkolenia się i w życiu nikogo nie pomalowałam to nie moje zamiłowanie jednak ... chciałam kilka razy wrócić ale nie czuję ręki do tego

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
no ona właśnie drze się w niebogłosy, wygina do tyłu i za nic jej do cyca nie da się przystawić
rzeczywiście pionizowanie pomaga
ale jak próbuję znowu do cyca to jest ryk
wczoraj chyba tak z 10 podejść było zanim zjadła trochę
teraz już nie jadła od 17
boję się obudzić, bo ryk będzie na bank
czekam aż sama się obudzi
ale nigdy wcześniej tak nie miała
od wczoraj dopiero

no ja thrillery też pochłaniam pasjami

w hm jeszcze nie byłam - dziękuję za podpowiedź

gda ja za kurtkę chcę zapłacić tak do 300 zł maks choć i to uważam że to jest dużo
za bardzo przyzwyczaiłam się do kupowania świetnych rzeczy w szmateksach - często z metkami dobrych firm za grosze
teraz mi ciężko wydać grubszą kaskę na ciuchy
wolałabym za to sobie książek nakupować albo coś dla niuni
no i przyzwyczajona jestem sporo kasy odkładać na konto oszczędnościowe czytaj konto mężabo on na głupoty nie lubi wydawać i dzięki temu mam spokojną głowę, że w razie jakichś kłopotów jesteśmy zabezpieczeni
ooo to podobnie ja mam .. wolę coś Duśce kupić niż sobie a ona ma wszystkiego w nadmiarze ale mimo wsio zawsze zakup dla niej tak bardzo cieszy

Cytat:

my podajemy co drugi dzień ale dlatego że bardzo szybko na mm przeszliśmy a tam już coś tej witaminy jest ... z pediatrą tak mamy ustalone ...

kurna duśka mi kicha aaaaaaaa oby się nie rozchorowała!
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 05:22   #237
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witamy się z odchowalnią, ależ minęło, u nas dzisiaj oficjalnie 3 miesiące , kiedy to zleciało aż się wierzyć nie chce. Teraz będziemy przeżywać, nabywane umiejętności naszych maluszków.

Cytat:
Cześć kochane

Czy dzisiaj środa??? Bo w takim razie moj Kubuś i Sonia Bafi kończą dzisiaj 3 miesiące Kiedy to zleciało?
Z tej okazji wczoraj wrzuciłam zdjęcia na maila.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Dearlie dla Antosia
Katiem prawda święto prawda, 3 miechy stuknęły bo nasze to środowe maleństwa ale dzisiok 29 więc oficjalny 3 miesiąc zaczęty

A jakie widzisz różnice w zachowaniu

Moja miała w weekend skok, sporo marudziła mało spała, jedynie w nocy i co mamy a no pięknie rozmowy uskuteczniamy, normalnie Sonia mnie zaczepia, bo patrzy na mnie i nagle zaczyna wołać "Aaaauuu". Od jakiegoś czasu, delikatnie podnosi główkę a łapana za rączki podciąga się do siadania . Posadzona w bujaku zachwyca się zabawkami (fakt, że krótko ale ten zachwyt jest niesamowity wielkie oczy i buzia zrobiona w ciup) i wali rączkami po tych zabawkach i je łapie.
We wtorek miałam koszulę w paski założoną i trzymając małą na rękach, ona wpatrzona w te paski rączką i paluszkami po nich jeździła

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 05:35   #238
Konczita
Zakorzenienie

i ozi znudził się już Niuni teraz karuzela i panda w ruch poszły
jak dobrze że tyle bajerów dla dzieci teraz jest

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
u nas już cisza i spokój
Uwielbiam wieczory :P
Zośka dziś dostała pierwszy raz kaszkę jabłkową wtrząchneła 180ml i poszła spać

Mała kończy za tydzień 3 msc i też główki nie trzyma na brzuszku, jedynie wtedy kiedy jest oparta brzuszkiem o poduszkę od kanapy to wtedy podnosi wysoko i się rozgląda (zdjęcie na fb) w pionie potrafi utrzymać, próba trakcji jak robiłam to do siadu ciągnie głowę za sobą, ale przy opuszczaniu głowa leci do tyłu gdzieś od połowy drogi.

o proszę jak ładnie zjadła .. od jakiej kaszki zaczynałaś???
rozumiem, że przez pewien czas sam kleik podawałaś a później włączyłaś kaszkę raz dziennie ?

Cytat:
kurde ostatnio tz zwrocil mi uwage,ze ja za kazdym razem jak ukladam malucha do snu to klade go na boku i daje kołdre między nogi tzn.jedna nózka przykryta a druga na kołdrze i spi w samych bodach i ma gołe nóżki.. Od kilku tygodni robilam tak bez zastanowienia po co a przeciez ja tak samo ukladam sie do snu i nienawidze spac w skarpetkach.A maluszek chyba podal sie na mnie bo uwielbia tak zasypiac

aaa wogole od dwoch dni spie z dwójką dzieci ja w srodeczku spie. Oskar powiedzial ze niechce z tatą spac bo ma gorące kolana ;D

hahahaaa dzieci są boskie !

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melcia też tak wpycha, czasem tak mocno, że aż słychać jakby miała wymiotować albo zaczyna się dusić własną śliną..
Czasem zastępuje Jej rączkę smoczkiem..

u nas smoczek się nie sprawdza niestety

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A oto mój skarbek

śliczności maleńkie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

KOnczi projektor pokazuje scenke z puchatka ruchoma. melodie piekne, sam sie wlancza jak dziecko zaplacze. i ma tez system dzienny. warto na prawde
a jesli chodzi o foteliki to ja nie wiem jaki wy macie, my mamy normalny fotelik maxi cosi.

chyba się skuszę i pod choinkę jej podarujemy taki

Cytat:
Konczi my mamy maxi cosi do 9 kg. bo ten kolejny to już dziecko musi siedzieć.

yhh właśnie ja już bym chciała taki dla siedzącej księżniczki

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość

słodkości !
Stary 2012-11-29, 05:38   #239
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Iwuś a byliście u neurologa??? a główkę przekręca w lewo i w prawo czy też nie ??

u nas z podnoszeniem i przekręcaniem nie ma problemów ... zresztą taka wiercipięta jest że wszędzie chce i do siadania to pierwsza jest

kurna duśka mi kicha aaaaaaaa oby się nie rozchorowała![/COLOR]
Nie byliśmy u neurologa, główke przekręca w prawo i.lewo, a jak podciągam za rączki to trzyma sztywno.
Mam nadzieje że to tylko lenistwo, a i przyznam sie że ostatnio na brzuszku nie kładłam kilka dni

Jejku spanie mnie bierze
Stary 2012-11-29, 05:47   #240
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Nie byliśmy u neurologa, główke przekręca w prawo i.lewo, a jak podciągam za rączki to trzyma sztywno.
Mam nadzieje że to tylko lenistwo, a i przyznam sie że ostatnio na brzuszku nie kładłam kilka dni

Jejku spanie mnie bierze

to póki co nie ma co się martwić układaj go na brzuszku mimo że nie lubi zakładam ... i wsio będzie ok

oj mi też chce się spać ale nie grozi mi to do wieczora .. o 18 będę z duśką w łóżeczku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości