![]() |
#271 |
królikoholiczka
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
Dzień dobry
![]() ![]() ![]()
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie więc tylko się cieszyć skoro centymetry lecą. kilogramy wiadomo zależnie od cyklu w jakim jest kobieta wachaja sie jak horagiewka, a to sie coś zje i i wypije więcej albo ciezkostrawnego czy nawet sól która wodę zatrzymuje , do wc też z zegarkiem w ręku nie chodzisz. czasem po prostu mieśnie sie budują, czynników może być dużo. centymetry dobry wyznacznik ...choc ja tam staromodnie na wage patrze mimo wszystko hehe
![]() ![]() dzieńdoberek laseczki ![]()
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wagi w domu nie mam, jak u kogoś jestem i wiem że ten ktoś ma to proszę o użyczenie na moment ![]() ![]() ![]() Śniadanie zjedzone, sama w domu jestem to skorzystam i na full rozkręcę muzykę i poćwiczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ajj jak mi się dziś super spało, krótko ale wspaniale ![]() ![]() No więc tak, może po prostu sporo ćwiczysz. Mięśnie są cięższe niż tłuszcz. Pół kilograma mięśni zajmuję czterokrotnie mniej miejsca niż tyle samo tłuszczu. Stąd lecą centymetry a nie waga ![]() Ja też od Nowego Roku do galopu się biorę. Miałam od dziś... ale nie wyszło ![]() ![]()
#275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Dzisiaj postanowiłam że muszę kupić hula- hop i będę kręcić od stycznia. Jak zobaczyłam ile tego jest to w głowie mi się zakręciło ![]() Z kuleczkami czy bez, cięższe czy lżejsze, jaka średnica? Ehh.... możecie coś doradzić? Ja to kompletnie zielona w temacie jestem
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Witam!
Myślę, że od dzis powoli będę wracać na właściwe tory, bo po wczorajszej mini stypie(24 osoby) parę kawałków sernika i ciasta biszkoptowego wpadło+ jeszcze parę kieliszków ajerkoniaka, tak więc podejrzewam że te 1,2kg co mi ubyło, to pewnie wróciło, ale ważyć się narazie nie będę, poczekam do niedzieli ![]() Mój okres też leci w kulki, w listopadzie był dwa razy i od tego momentu ani widu, ani słychu, no ale co ja się dziwie za dużo stresów ostatnio:szkoła, użeranie się z przyszłym ex-mężem i na koniec śmierć babci, a teraz zastanawianie się co dalej, bo wraz z śmiercią babci nasz sytuacja finansowa uległa pogorszeniu i nie wiadomo czy nie trzeba będzie mieszkania zamieniać na mniejsze, żeby niższe opłaty były, no nic będziemy jeszcze myśleć! Ogólnie może i dobrze, że wagi nie masz w domu, przynajmniej Cię nie kusi, żeby na nią co chwilę wchodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że wszystkie zaczynamy od stycznia ze wzmocnioną siłą
![]() Ja najpierw będę musiała zrzucić te kilka kg co wpadło od świąt. Pewnie do wagi podpisowej będę cały styczeń schodzić. Nie chcę nawet ważyć się i sprawdzać ile wpadło bo tylko sobie humor zepsuje. Wystarczy jak widzę, że kurtka ledwo co się dopina a była luźna i wyglądam w niej jak eskimos ![]()
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Ale spokój dzisiaj....
Czyżby wszystkie dziewczynki szykowały się już na zabawę Sylwestrową? ![]() Ja pazurki tylko umalowałam dzisiaj. W tym roku zostajemy w domu z czego nawet się cieszę ![]() Dobranoc ![]()
#280 |
Zakorzenienie
|
Hejka ![]() Carla masz rację... cisza jak makiem zasiał ![]() ![]() Każda już chyba wystrzałową kreację obmyśla albo... buszuje ostatnie godziny w kuchni bo od pierwszego wszystkie się spinamy ![]() Ja wczoraj zbytnio czasu nie miałam bo była akcja Lodówka ![]() Wczoraj miałam już ograniczać jedzenie no ale jak to zwykle bywa nie udało się ![]() ![]()
#281 |
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Ja wczoraj pod względem jedzenia kiepsko, bo opuściłam drugie śniadanie i podwieczorek, a przerwa między obiadem i kolacją wyniosła 8,5 godziny ![]() ![]() ![]() ![]() Już widzę nachosy, chipsy, sałatki z majonezem i inne mordercze jedzenie ![]() MARINA, właśnie nie ćwiczę dużo, 3 razy w tygodniu tylko po pół godziny. A centymetry głównie z bioder lecą ![]() No ale skoro mam się cieszyć z cm, a nie przejmować "świątecznymi" kilogramami to nie ma sprawy ![]() Głodna jestem jak cholera, idę na śniadanie ![]() Nie zawitam tu już dziś, także życzę Wam wszystkim wystrzałowej imprezy w miłym towarzystwie, a Nowego Roku bez większych zmartwień i duuuuużej ilości straconych kilogramów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja to może nie po lodówce, bo już od jakiegoś czasu świeci pustkami ![]() ![]() I to by było na tyle z wczorajszego grzecznego powrotu na właściwe tory! Dziś to sobię odbiję, bo mam zamiar w domu zrobic sobie mały maraton z zumbą i nie ma czym grzeszyć za bardzo, bo w barku został tylko 1,5l szampan z zeszłego sylwestra, tak więc zdecydowanie powinnam być grzeczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, mogę się przyłączyć?
![]() w prawdzie nie chce zrzucać 40 kg, ale 30 na pewno ![]() obecnie waże ok 98 kg przy 170 cm ![]() ![]() opowiem Wam krótko moją historie: maj 2008-82kg (waga utrzymywana od kilku lat) marzec 2009-95 kg po rozstaniu zaczęłam się obżerać, codziennie wieczór chipsy i piwo ![]() sierpień 2009-85 kg luty 2010- 83 kg i śmierć Mojego Taty (nie radzę sobie, znów zaczyna się obżeranie na maxa-tak reaguje na stres) maj 2010-95 kg ![]() luty 2011- 72 kg ![]() Do września 2011 w miare utrzymywałam wagę. Pojechaliśmy do Grecji i się zaczęło ![]() Zaczęły się stresy w pracy, które doprowadziły do jej zmiany w maju 2012 (90 kg) , ale w nowej pracy stresy jeszcze większe, odpowiedzialność bardzo duża, nieludzkie wymagania itd ![]() ![]() grudzień 2012-98 kg ![]() To właściwie wszystko, i wiem, że jestem żałosna ![]() ale teraz mam mega motywacje bo w maju 2014 wychodzę za mąż ![]() w lipcu 2013 wybieram się już na przegląd sukien i muszę jakoś wyglądać ![]() ![]() Także od stycznia: zero słodyczy, białkowe kolacje, w miare możliwości regularne jedzenie ( z tym mam największy problem ze względu na pracę), dużo warzyw, owoce najlepiej do południa no i orbitrek i hantelki 5 razy w tygodniu ![]() Mam nadzieje, że z Wami mi się uda ![]() a prześledze wątek jak będę miała więcej czasu ![]() mój cel to maj 2014- 69 kg ![]() życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku bo ja powoli zbieram się do TŻ ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-12-31 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Pysia witaj
![]() ![]() ![]() Co do regularności posiłków... zawsze możesz coś rano przygotować i w pojemniczki do pracy zabrać, sałatkę, kanapkę czy ewentualnie jakiś jogurt czy owoc. ogolnie jak centymetry lecą to tylko się cieszyć ![]() Mysiunia ja już miałam bez słodyczy ale wczoraj na wieczór jeszcze poleciała czekolada ciasteczkowa Ritter Sporta, co mnie bardzo ucieszyło to już jakoś przestała mi smakować ale zjadłam, skoro była już otwarta ![]() ![]() Dziś na Sylwestra planuję się najzwyczajniej upić ![]() ![]() ![]() ![]() Bawmy się dziś, jedzmy, pijmy bo to ostanie godziny naszej swawoli ![]() ![]()
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak jesteśmy w dwójke to oczywiście ide coś zjeść ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Waga nie jest żadnym wyznacznikiem.
Miałam gdzieś zdjęcia dwóch babek jena miała wyższą druga niższą wage, a ta z wyzsza wyglądała dużo lepiej. U mnie fatalnie, problemy rodzinne dają w kość. |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scio będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Pysia to jest regularnie w miare możliwości.
Wie jak to jest bo pracowałam w sieciówce (salon komputerowy) i najczęściej było tak, że jak przygrzałam sobie jedzenie to akurat się robiła kolejka. Pamiętam dni, że od rana do wieczora (pracowałam po 12 godzin) miałam 15 minut przerwy. Marina zerkałam na PnŚ i astrolog mówiła, że to ma być świetny rok dla raka. Więc biore się w garść i licze na schudnięcie i znalezienie pracy w zawodzie, co będzie się wiązało z wyprowadzeniem od teściów ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żyje się tu większości za głodową pensję, robi po 12h i ma się z tego 15 minut przerwy.. A kto zgarnia cały zysk.. masakra. Po prostu mi jako młodemu pokoleniu na samą myśl się odechciewa tu żyć :P
Blog podróżowo-dietetyczno-przemyśleniowy ![]() Edytowane przez gorzala Czas edycji: 2012-12-31 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ide na rano ok 7 śniadanie o 13 jakiś obiad i po 18 kolacja jak ide na popołudniu ok 8 śniadanie, ok 11.30 drugie śniadanie, ok 16 obiadokolacja, ok 21.30 przekąska (bo zdycham z głodu) ![]() inaczej już się nie da, ale będę twarda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie możesz zjeść wieczorem białko z warzywami. Ja ostatni posiłek jem między 20.30 a 21.30 to mięso z warzywami. Chodzę spać godzine po ostatnim posiłku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Pysia a może tak rób aby coś zjadać chwilę przed rozpoczęciem pracy. Wtedy ta przerwa do kolejnego posiłku będzie krótsza. Po prostu małe śniadanie zaraz po przebudzeniu i drugie tuż zanim zaczniesz Swoją zmianę. Ogólnie to masakra, że nawet napić się nie można... Płyny powinno się dostarczać systematycznie przez cały dzień.
Scio a nie wiesz może jaki rok dla Bliźniaka ?? ![]()
I start: 7 maja 2012 II start: 31 lipca 2014 ......... 134,9 1 stycznia 2015..........121,9 6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 - 120 - 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80 Edytowane przez Marina__ Czas edycji: 2012-12-31 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
dzieńdoberek laseczki
![]() Pysiam witaj ![]() no własnie ja tez sie dołaczam do pytania Marinki , bo ja też bliźniak ![]() ![]() Marinka pewnei rok bedzie nieobliczalny jak wszystkie bliźniaki ![]() ![]() Ja nei imprezuję dziś , w domku z meżem i synkeim bedę, ale szampana zaliczymy wszyscy hehe bo misiek też lubi ![]() ![]() Miłego dzionka i wieczorka dla wszystkich balujacych i tych zapracowanych nieimprezujących , tych smutnych i wesołych i oby Nowy Rok był dobrze skonsumowany , radosny i spełniający marzenia wszystkich laseczek z forum i nie tylko. ![]() ![]()
#295 |
królikoholiczka
|
Nio a ja chce wiedzieć jaki dla lwa będzie ten rok
![]() Dziewczynki ja niestety nie będę imprezowac bo pracuje i jutro też więc nie da rady ![]() ![]()
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
a moje hula hop jeszcze nie przyszło, ciekawe czemu
![]() happy new year. i dosiego ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- ja spedzam w domu z nosem w ksiazkach.. jaki sylwester taki nowy rok wiec moze oceny na koniec tez beda adekwatne ![]()
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
królikoholiczka
|
A lew?
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Ale podejrzewam, ze jakby prowadząca zapytała to y powiedzieli, ze tez dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.