|
|
#271 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
Super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie na razie nie wolno nic cwiczyc,nawet łazic za bardzo nie.Mam duzo lezec,jak najczesciej polegiwac w ciagu dnia ....
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam 4 odcinek Plotkary.
Coś bym zjadła ale nie wiem co.
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż prawie sie odzywa....Obiados zjadł nawet.Cóż za poswięcenie z jego strony ![]() ![]() Pojadła,popiłam i jak juz sie wysiedze na necie to ide na drzemke
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-01-20 o 15:15 |
|
|
|
|
#274 |
|
Konto usunięte
|
A ja się najadłam krówek i teraz mam zgagę i mi się nie chce obiadu...
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam nic dobrego do przekąszenia
|
#276 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też z TŻetem wynajmowałam przez jakiś czas ale tak myśląc to to co płaciliśmy za wynajem teraz płacimy za swoje w ratach. I mamy swoje remonty szmery bajery i jest super zostało nam jeszcze 24 lata spłacania hahaha ale gdzieś trzeba mieszkać ;p ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Zapraszam wszystkie na jabłecznik
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
wróciłam z pracy właśnie, zdążyłam zjeść pół arbuza i Was nadrobiłam )witam nowe mamy, gratuluję wizyty udanej |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż Kraków kocham miłością nieskończoną i nie zamieniłabym nigdy przenigdy no chyba, że na jakieś ciepłe kraje.. ! Włochy mi się marzą, Hiszpania..ehh, tam taki "mój" klimatMnie najbardziej w wizji takiego kredytu na 30 lat przeraża to, że musisz założyć, że przez te 30 lat miesiąc w miesiąc będziesz silna, zdrowa, pracująca i będziesz miała z czego pokryć tą ratę.. a tak naprawdę do ostatniej raty dom/ mieszkanie jest banku i jak nie masz to przepadło..Kocham swojego Tżta i chciałabym być z Nim całe życie ale też nie wiadomo jak nasze życie się potoczy, czy Jemu się nie odwidzi i co przyniesie. No boję się takiego kredytu jednak, ale może to dlatego, że ja gówniarz jestem, 21 dopiero w lutym będzie lat i jeszcze tak podchodzę. ![]() Dawaj ten jabłecznik !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-01-20 o 15:52 Powód: . |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38753396]A ja się najadłam krówek i teraz mam zgagę i mi się nie chce obiadu...
[/QUOTE]Ale warto było zjeść te krówki Cytat:
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie jestem wiele starsza. Mam 23 lata i też nie wiem co to będzie ale jestem dobrej myśli, w końcu coś trzeba z życiem robić a w moim przypadku jak bym nie zaryzykowała to bym nie miała. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- ![]() też pewnie macie na 25 lat ;p ja już siwieje, ale life is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas but są chwile for których warto life! ;D
|
|
#281 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
określa dokładne miejsce, gdzie i w jakim zakładzie zostało wyprodukowane i zbadane.
Cytat:
) z tymi bąbelkami i TŻ-em.od tego tu jesteśmy )) nam sie zawsze możesz wyżalić! a dla męża kopniak, że się nie stara załagodzić. Chociaż jak sobie przypomnę, moja mama z teściową miała podobnie.. mnie gdzieś też po drodze babcia nastawiała trochę przeciwko mamie, ale jak już byłam starsza to się nie dawałam. A tata.. no coż synek..nie potrafił się opowiedzieć po jednej stronie. Moja mum się śmieje, że musiała przeczekać teściową... bo jak już lata swoje doszły to i jakoś się zmieniła i teraz chociaż to wielka miłość nie jest, ale już na imieniny itp mama z tatą razem jeżdżą ale 20 lat po ślubie się to odmieniło![]() Cytat:
)))Cytat:
)Cytat:
Cytat:
zazdroszczę teraz z gdańska tanie loty są więc jak odchowamy trochę Małego to koniecznie chciałabym pojechać. w sumie dobrze że masz toxo z głowy, ja też tym się nie muszę tak martwić![]() Cytat:
co do TZ, mężów itd.. to mój lubi gotować i dobrze gotuje także jak tylko jest taka możliwość to nie stoję przy garach... zreszta od początku ciąży jakoś mi to gotowanie średnio wychodziło, wiec już w ogóle się trzymała z daleka od kuchni. a dzisiaj zaszalałam i zrobilam makaron z pikantnym sosem z awokado i pomidorów. Ale wyszło ))) pycha..
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
Z kredytem jest ciężko, ale jak się wynajmuje to trzeba te same pieniądze oddać i nic z tego nie ma. Przy kredycie chociaż za 30 lat mieszkanie będzie wasze, przy wynajmie - możecie zostać z niczym jak miesiąc nie zapłacicie.
My chcemy stawiać dom. Póki co wzięliśmy małą pożyczkę na zakup działki. Nie wiem co będzie potem. Mamy dom do sprzedania w Lublinie, ale nikt nie chce go kupić na razie. Podejrzewam, że to przez teścia, który ma wkur...ący charakter i może zniechęcić każdego A domek jest ładny, po generalnym remoncie...
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięli kredyt na mieszkanie, na pół życia, żeby było dla dzieci, tułali całe życie, pilnowali domu, aby było dla mnie i dla brata, odkładali każdy grosz na kredyt, nie jeździli na wakacje, ani dobrym autem, nie wysyłali nas do dobrych szkół tylko kredyt i kredyt... a myśmy dorośli i oboje wyjechaliśmy do anglii i tyle ... strasznie smutno |
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Puki co sobie radzimy. Oboje mamy stałą pracę, dziecko w drodze. jest dla kogo się produkować ![]() Fakt kredyt to poważna decyzja i trzeba czuć się na siłach. Ja jednak widze więcej plusów niż minusów ![]()
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
coś dla fanek musteli: http://www.agito.pl/mustela-bebe-zel...onaloverride=1
z kredytem jest cieżko to prawda...ale z drugiej strony swój własny kąt, a koszty często niewiele większe niż wynajmu. no i mieszkanko zawsze w razie co można odnająć komuś, wynająć pokój itd. u mnie jak było ciężko z kasą to brałam pod uwagę wszelkie opcje, łącznie z tymczasową przeprowadzką do rodziców. Ale na szczęście dobrze się skończyło. jak mam kryzys to zawsze sobie powtarzam: mój kąt, z nikim nie dzielę kuchni, mogę łazić nago i głośno się kochać z mężem
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale z drugiej strony ratę kredytu de facto płacimy nieco niższą niż wynajem takiego mieszkania (metrażowo w Krk) a przynajmniej, kiedyś coś z tego będzie... Dzieciarnia jak wyjedzie to mieszkanie będą mogli wynająć i jest to stały miesięczny dochód, lub sprzedać i kupić sobie coś innego i jakoś spożytkowawszy te pieniądze, a jak się płaci za wynajem to nigdy nic się nie zwróci Zawsze można mieszkać z teściową ![]() Ale powiem Wam historię z drugiej strony: jechałam kiedyś w windzie z sąsiadką i ona się biedna żaliła, że młodzi z nią mieszkają (syn, synowa i czteroletni wnuczek), mają działkę i odkładają pieniądze na budowę... I ona czeka z utęsknieniem aż się wyprowadzą bo jak to stwierdziła "też chciała by sobie czasem pierdnąć! W końcu jest u siebie a nigdy nie może być sama z mężem Bo albo młodzi są, a jak nie ma to musi wnuka pilnować i jest jak jest![]() Także każdy medal ma dwie strony
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo tak
My wynajmujemy domek z ogrodem ale planujemy kupic swój własny domek z kawałkiem ogródka
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
gusia brawa za udana wizyte
raptowna wyslij kawalek jablecznika Ja ugotowalam sobie dzis pomidorowa, ale po jednym talerzu, mam niedosyt, ze chyba co innego chcialam ![]() Waga wzrosla juz 2 kg przybralam od wyjscia ze szpitala TZ pojechal ze znajomymi na basen, a ja bycze sie z Marysia w domu. Nie chce jezdzic teraz na basen, jak tak wszystko lape szybko, wole byc zdrowa.
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
My z TŻ też wzięliśmy w ubiegłym roku kredyt na mieszkanie. Zostało nam jeszcze 29 lat
Zamierzamy spłacić wszystko wcześniej, ale czas pokaże czy nam się uda W naszym przypadku w sumie innej opcji nie było. Jedni i drudzy rodzice mieszkają w blokach, gdzie metraż jest dość ograniczony (pomijając już kwestię tego, że nie wyobrażam sobie na dłuższą metę mieszkać na kupie, nawet gdyby miałby to być dom jednorodzinny ) Mieliśmy więc do wyboru mieszkać w wynajmowanym mieszkaniu i płacić więcej niż za ratę kredytu lub zakasać rękawy i podpisać cyrograf z bankiem
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wchłonęłam obiad- pierwszy raz robiłam własnoręcznie talarki z ziemniaków, bo zawsze kupne i jak dłuuuugo się one robią ;P
Ale pychotka, do tego pierś z kurczaka w panierce i zielona fasolka ![]() Teraz mąż poszedł spać, a ja mam czas na wizażowanie i chyba napiszę coś na blogu ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że obędzie się bez pożyczki, bo odkładamy od dnia ślubu na remont, ale z racji, że pojawi się dziecko musimy też kupić auto. Ale jestem pełna nadziei. Najwyżej mała pożyczka, czy kredyt, albo meble na raty i do przodu
|
|
|
|
|
#292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Przezierności nie miałam robionej, bo dzidziol za mały, coś tam niby mierzył i niby jest wszystko w normie i kolejną wizytę będe miała dopiero 18 lutego... wychodzi na to że chyba nie będe miała robionej mówił że na następnej wizycie zmierzy wszystko... ? nie kumam tego...Ale się nie martwię, wiem i czuję że wszystko będzie dobrze
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jak byłaś u niego to było za małe na to badanie. a 18 lutego w którym tygodniu będziesz?? |
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w wolnej chwili zapraszam na bloga
|
|
|
|
#295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakby nie mieli tego kredytu i mieszkania, to pewnie by wynajmowali i płacili tyle samo. I też by musieli oszczędzać i na wakacje nie jeździć.Cytat:
Żałuję tego bardzo, bo kasę wtopiliśmy i po 2 latach się wyprowadziliśmy do rodziców A tak kasa by była i może obyłoby się teraz beż pożyczki na działkę Jak tego nie sprzedamy to się załamię chyba.Pożarłam się z TŻ Poszedł do pracy, mam święty spokój przynajmniej.
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
A mój TŻ wrócił z córą od teściowej. Zdążyłam obejrzeć 3,5 odcinak Plotkary.
Przeszłam na tryb "ciche dni". Jutro mam imieniny, ale znając go da d..y.
|
#298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję udanej wizyty, ś;iczne boboJakbyś była w wątku majowo - czerwcowym to boedactwo przeżywałabyś wszystko na końcuy , a tu jesteś naszą prowodyrkąCytat:
Ja się nigdzie nie zapisuję, bo w moim mieście nie ma takich zajęć, ale zamierzam chyba chodzić na basen![]() Cytat:
![]() BYłam na zakupach i kupiłam sobie spodnie ciążowe Wczoraj myślałam, że już mi brzuszek wyszedł, ale rano jednak stwierdziłam że to jeszcze nie to, tylko tłuszczyk
|
|||
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, my mamy jeszcze 27... Mieliśmy już spłacone 5 lat z 25, ale "uciekaliśmy" przed CHF i z Santandera i przewalutowaliśmy kredyt na PLN i dobraliśmy na remont, jednak, żeby utrzymać ratę musieliśmy wydłużyć spłatę na 30lat... Kosmos. My nie mieliśmy wątpiwości co do zakupu mieszkania i kupiliśmy je jeszcze przed ślubem. Innej opcji nie było, bo jak dla nas mieszkanie z rodzicami odpada. I tak mieszkamy ze sobą 7,5 roku, po ślubie 6, a łącznie ze sobą 15,5 |
|
|
|
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz fachowcy to tacy partacze, ze szok. Nam łazienkę i przedpokój robił fachowiec i jesteśmy niezadowoleni. Robił szybko i na odwal niektóre rzeczy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

(Piątkowa wizyta obrazowa z dzidzią
)
Super

nie mam nic dobrego do przekąszenia 

12.06.2010

mówił że na następnej wizycie zmierzy wszystko... ? nie kumam tego...