![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Ja to nie cierpiałam kupować staników jak nie wiedziałam o istnieniu staników brytyjskich w szerokiej rozmiarówce. Ale odkąd je odkryłam i odkąd nauczyłam się je dobierać, staniki stały się najmilszą częścią mojej garderoby.
Chociaż obecnie już się nimi tak nie ekscytuję. Butter, nie pochwaliłaś się jakie modele Panache wybrałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Xzora, nie umiem znaleźć. Jeden mam taki: http://www.bradea.pl/produkt/biuston...-juna-czerwony ale czarny. A ten superbra bordo, ale nie widzę go na stronie, może jakaś stara kolekcja czy coś. |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
June mierzyła kiedyś, fajna jest! Bordo to może Melody? http://images.littlewoods.com/is/ima...P153_12_267XPl
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo...ten: http://www.google.pl/imgres?um=1&cli...&tx=186&ty=117 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
To Porcelanka w nowym wydaniu, ładna jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, ładna. A Ty jesteś normalnie stanikowy mózg! Niesamowite!
Kupiłam jeszcze jeden z polskiej firmy, Dalia chyba. To dziadostwo?? |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie lubię kupować staników |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No nie lubię i juz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#280 | ||
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
![]() ![]() Najlepsze jest to, że jak Wam to opisuję to coś mi zaczyna się w tej kwesti porządkować w głowie, co istotne a co mniej. Teraz pozostaje skleić to do kupy i nadać sensowny wygląd ![]() Przepraszam za niechlujny schemat ale robiony na szybko ![]() Co do ogrodu mam to szczęście, że wszystko jest już obsadzone i nie muszę się już martwić co i gdzie posadzić (zwłaszcza że się na tym kompletnie nie znam). W przyszłości zamierzam jednak wprowadzić parę zmian, ale póki co nie mam na to czasu i środków ![]() heh skąd ja to znam. Tylko najczęściej im się chyba po prostu nie chce i zbywają takim stwierdzeniem, żeby nie dokładać sobie roboty. Cytat:
![]() ja też nie cierpię kupować staników !!! ![]()
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2013-05-14 o 11:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Betti, wręcz przeciwnie, okazuje się, że Xzora jest odosobniona w lubieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może kiedyś tak bardziej zawodowo zajęłabym się stanikami - trochę na allegro, ale bardziej po znajomych, znajomych - znajomych. Z koleżanką robiłybyśmy szkolenia dot. dobierania staników. Nawet już tak coś planowałyśmy (ona ma swój sklep internetowy), ale na razie to tylko plany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Trochę nie nadążam za tematami. Diana i Zuza, fajnie, że jesteście ![]() Ad. kosmetyków przez internet - praktycznie nie kupuję, ale na pewno darmowa przesyłka by mnie przekonała. A w ogóle zawsze płacę przy odbiorze, więc taka opcja dla mnie to podstawa. Zniechęca mnie brzydka, nieczytelna strona, nie lubię gdy produkty pojawiają się np. w liczbie 20 i trzeba przerzucać strony (lubię opcję "pokaż wszystkie"). Jestem za tym, by były linie bio lub kosmetyki, które rzadziej można znaleźć w drogeriach. Średnia półka: np. lubię kosmetyki Farmony, a w sklepach jest słaby wybór, pojedyncze propozycje zapachowe, rodzajowe. W necie szukałabym większego wyboru w obrębie marki. W ogóle super sprawą byłoby (ale to akurat bardzo kłopotliwe), gdyby obok składu pojawiła się opcja interpretacji składu kosmetyku. To z takich pomysłów na szybko... Ogólnie podziwiam inicjatywę ![]() Fajne staniki wstawiacie, ja już dawno nic nowego nie kupiłam. Noszę usztywniane i nawet ostatnio mi Esotique przypasowały (wyglądowo i rozmiarowo, choć niektóre są twarde). Miśku, podziwiam i trzymam kciuki, intensywnie chyba prace postępują? Ja jestem typem pomiędzy "nie da się" a "jak się nie da, jak się da" - zawsze rozważam, czy w ogóle warto wkładać wysiłek, by uprzeć się i zrealizować swój pomysł, czy jednak można poszukać mniej energochłonnej alternatywy. Wczoraj wreszcie poszłam pobiegać, było super. Kupiłam sobie też fajną zieloną torbę. |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się da, skróciłabym ją. Zabudowę kuchenną zrobiłabym tylko na tej ścianie, co ma 2,60 długości (skoro ma być tylko zlew i kawałek blatu i jakieś szafki). Widziałam takie rozwiązania, że aneks kuchenny był oddzielany całkowicie od salonu ruchomymi składanymi drzwiami, które były zamykane i kuchni nie było widać w ogóle. Moim zdaniem to fajne rozwiązanie, choć pewnie dość kosztowne. Możesz ew. zrobić jakąś mega elegancką zabudowę kuchenną z malutkim zlewem (w końcu to nie do zmywania garów) i nie zakrywać jej wcale. Albo możesz też zostawić ten blat/barek czy jakiś półwysep odgradzający część kuchenną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam taką inspirację i podoba mi się to rozwiązanie (nie chodzi o kolorystykę), nawet z tym oświetleniem nad tą kuchnią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż torbę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam wrzucić torbę, ale nie mogę jej znaleźć w necie. Fajna jest, ażurkowa, zielona w sumie bardzo prosta w kroju, prostokątna, duża. Jak gdzieś zobaczę, to wkleję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te drzwi zamykające aneks to chodziło mi o coś takiego, że zanim masz okno, one zasuwają jedynie szafki kuchenne, widziałam takie rozwiązanie gdzieś w mieszkaniu w jakiejś gazecie wnętrzarskiej i spodobało mi się, ale w sumie tam zależało ludziom na odgrodzeniu całkowitym kuchni, bo była odkryta całkiem na salon. Ten układ co wkleiłaś jest ok i to moim zdaniem najlepszy układ by był. Gdybyś miała puste blaty i eleganckie szafki, to w ogóle by się to w oczy nie rzucało. Takie oświetlenie nad szafkami ja również mam zaplanowane ![]() to masz jak ja. Mi też nie pasują ani z esotiq ani z triumpha, ale pasują mi z la senza - może i tobie przypasują. Kształt ich miseczek jest dla mnie idealny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę obsadzonego ogrodu. Ja jestem niecierpliwa, chciałabym od razu stary ogród z drzewami ![]()
![]() |
#291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście mam zestaw mebli, który ze mną jeździ od kilku lat (odkupiłam kiedyś od koleżanki, która się wyprowadzała za granicę i pozbywała wszystkiego), więc zabieram to do salonu i na razie mam spokój. Będę mogła tam pomieszkać zanim będzie trzeba podjąć decyzję, jak chcę mieć ten salon urządzony. Na kuchnię pomysł mam od dawna - meble z białymi frontami na wysoki połysk, do tego drewniane blaty. A że kuchnię mam połączoną z salonem szerokim przejściem i nic nie jest widoczne z salonu, to nie muszę się zbytnio ograniczać i dopasowywać do salonu. Między szafkami górnymi i dolnymi wkleję szkło a pod nim chcę tapetę, która mi się podoba od dawna. Boję się, że mi się znudzi, więc muszę obmyślić taki montaż tego szkła, żeby można było bez problemu wymienić tapetę na inną. W salonie chcę klasyczne meble, proste w formie - najchętniej drewniane, nie za ciemne, ale nie znalazłam jeszcze nic konkretnie, co by mnie zachwyciło i było w moim zasięgu cenowym. Znalazłam za to firmę całkiem blisko, która robi piękne stoły drewniane, więc może potem, jak przejdę przez tematy rurek, przyłączy i innych takich, to skupię się na meblach i jednak coś w końcu znajdę. Jak nie, to zacisnę pasa i zarobię na takie, jakie mi się będą podobać ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- w ramach relaksu i tego, że wydaję tylko kasę na budowę, a nie na siebie, idę dziś do fryzjera zrobić coś dla siebie. Obetnę tak samo, tylko muszę odświeżyć cięcie i zrobię sobie pasemka/refleksy jaśniejsze, bo strasznie mi włosy mysieją. Jak zrobię te refleksy, to lepiej się czuję i w sumie nie widać potem odrostów, więc wystarczy jak robię to raz na pół roku |
||
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam trawę na całości, ale taka brzydka, trzeba to będzie wszystko zniwelować. Mam też posadzone iglaki przed domem (to był bardzo dobry pomysł, żeby je zawadzic na samym początku - były malutkie, a teraz są prawie takie jak ja) ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- W ogóle Dziewczyny, która firma ma najlepsze jakościowo kolorowe farby? Poszukuje ladnych niebieskich odcieni. Najbliższy moim wymaganiom znalazłam w Dekoralu, ale to jeszcze nie ideał ![]()
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Betti, z mojego doswiadczenia wynika,ze wlasnie dekoral
![]() Misku, to poszukam u siebie la senzy, moze cos mi przypasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy końcówki to tak serio serio trzeba co jakiś czas podcinać? z moimi nic się nie dzieje i tak nie wiem czy iść do tego fryzjera tylko na skrócenie czy nie Cytat:
A z takich gotowych to moja mama miała malarza, który twierdził, że najlepsza jest śnieżka i inną nie chciał malować ![]() la senza zbankrutowała |
||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogród taki właśnie mam i bardzo mnie to cieszy bo też to czekanie aż drzewa konkretnie urosną by mnie wkurzało ![]() Cytat:
![]() Do fryzjera wybieram się już od dawna, ale to dla mnie zawsze straszne przeżycie. Nie mogę jakoś trafić na sensowną fryzjerkę i zawsze wychodzę niezadowolona ![]() Cytat:
ja malowałam śnieżką barwy natury i jestem zadowolona z tych farb, ale nie wiem jakie odcienie niebieskiego mają. Dużo negatywnych opini czytałam natomiast o Duluxie, choć sama byłam zadowlona z serii Kolory Świata ale to było kilka lat temu.
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||
Wtajemniczenie
|
Butter, właśnie chyba będzie ten dekoral
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja to prędko do fryzjera nie zawitam ![]() ![]() Z duluxa mi się pies podoba ![]() ![]() A chciałabym w sypialni jedną ścianę w kolorze TAKIM jak ta sukienka bez ramiączek u góry zdjęcia ![]() ![]()
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
No to chyba jednak mi nie przypasuje
![]() Cytat:
Mieliśmy duluxa, ale i gorzej się malowało i generalnie jakiś był dziwny, nie byliśmy zadowoleni...a przede wszystkim główny wykonawca, czyli mój mąż ![]() Ale to chyba w castoramie nie dostaniesz ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szkoda, przydałby się w gratisie ![]()
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki gratis? Wiesz ile to kudłów wszędzie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Czesc
O dziwo się dziś wyspalam, mimo, ze do pozna oglądałam film ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.