Motywacja by stracic 6 kg - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 09:30   #271
elzadinio
Raczkowanie

Odp: Motywacja by stracic 6 kg

Oj dziewczynki ja juz po pracy i teraz spacerek cwiczyc bede pozniej bo zaraz biore autko i wyruszam na poszukiwania bezglutenowego zarcia -zwiedzilam wszystkie piekarnie w tej wsi i zaden piekarz nie robi nic bez glutenu normalnie sredniowiecze :-( w domu nic nie mam także musze odwiedzic rosmana i dm bo chyba z glodu umre wczoraj o 15 zjadlam ostatni kes tego co mialam !!! Wariuje hehehe dzis w planie a6w i rower ze shrekiem

Motylku ja nie pale duzo ale to nalog i wiem jak sie konczy ...przykro mi z powodu Twojego Taty ale tez wiem jaki to silny nalog i kak trudno szczegolnie po latach sie go pozbyc

Przypomnijcie mi jeszcze o a6w tak co nie polegne ;-)
elzadinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 09:39   #272
Butterfly_27
Zakorzenienie

Dot.: Motywacja by stracic 6 kg

No ładnie ładnie, ja też chcę A6W, ale jak strace nadwyżke, bo moim obecnym weekendzie i jeszcze z kilogram, to też sie zabiorę.
Elzadinio udanych połowów
Butterfly_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 09:56   #273
Karyvlea
Rozeznanie

GG do Karyvlea Send a message via Skype™ to Karyvlea

Hej
A ja mam ochotę się spać położyć, ale muszę brzuszek napełnić i idę zrobić sobie owsiankę. Kompletny brak pomysłu na obiad...
Pozdrowieńka!
Karyvlea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 10:23   #274
Anielicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karyvlea Pokaż wiadomość
Hej
A ja mam ochotę się spać położyć, ale muszę brzuszek napełnić i idę zrobić sobie owsiankę. Kompletny brak pomysłu na obiad...
Pozdrowieńka!
oj zrobiłaś mi ochotę na owsiankę , też sobie zrobię

która się ze mną waży w poniedziałek ???
Anielicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 10:35   #275
Karyvlea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anielicja Pokaż wiadomość
oj zrobiłaś mi ochotę na owsiankę , też sobie zrobię

która się ze mną waży w poniedziałek ???
Ja już mam dość owsianki, jem ją od dwóch miesięcy codziennie
Ja mogę, ale nie wiem, czy ciekawość mnie nie weźmie i nie zważę się wcześniej
Stary 2013-05-10, 10:43   #276
elzadinio
Raczkowanie

Dziewczynki bede plakac w tych sklepach nic nie ma ...wszystko to samo ...monotonia monotonia...ale kupilam sobie 5 paczek moich jagodowych mufinkow po jednej na kazdy dzien ...niestety wykupilam wszystkie wiecej nie mieli :-(
Odwiedzilam turecki sklep i kupilam pelna reklamowe czerwonej papryki (oni maja najleprze) do tego ryz i moj dzisiejszy obiad gotowy -nadziewane papryki (czyt.nadziewane ryzem pokrojana papryka i jajkiem ) bez mieska ...ale tylko tak moge -przydaloby sie tam wsadzic pieczareczki, ale moge tylko pomarzyc hihihi biore sie za gotowanie
Cmok cmok

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Aniolku moge sie wazyc w poniadzialek jak widze co mam jadac to i tak wiem ze waga spadnie -raczej to nieuniknione :-( mam nadzieje ze patyk ze mnie nie zostanie ....chyba popadne w depreche
Stary 2013-05-10, 10:54   #277
Karyvlea
Rozeznanie

Dot.: Odp: Motywacja by stracic 6 kg

Nadziewane papryczki są dobre... w dodatku ryżem, mniam!
Współczuję Tobie no ale niestety, alergii się nie wybiera...

Pamiętaj, że musisz zaspokajać dzienne zapotrzebowanie na kcal bo inaczej może być efekt jo-jo.
Stary 2013-05-10, 13:43   #278
elzadinio
Raczkowanie

Kary tylko z czego ja mam brac te kcal ???? To co jem ma naprawde ich malo i mysle ze jak dobijam do 600 dziennie to sukces moze dzis bedzie wiecej dzieki tym papryka z ryzem ...bedzie tez lepiej jak mi wreszcie przywioza ta kuchnie i bede miala normalna plyte do gotowania bo na tej prowizorce to naprawde porazka i zaczne cos wymyslac np w piekarniku poki co doladuje sie troche mufinkami mimo ze to puste kcal ale z nimi musze tez byc oszczedna bo nastepna dostawa do sklepu za ok 10 dni :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-10, 13:50   #279
Karyvlea
Rozeznanie

Musisz kombinować, jakieś warzywka może, owoce... Nie orientuje się za bardzo co możesz. Może jakieś mięso z grilla?
Stary 2013-05-10, 14:00   #280
Butterfly_27
Zakorzenienie

Oj biedna Elzadinio a patrzyłaś może np. w Rewe, ja kupuję szynkę to jest bez glutenu i ma 3%tłuszczu, nie droga, bo 0,99euro Jest z papryką i bez. W rewe widziałam różne rzeczy bez glutenu.
Stary 2013-05-10, 14:09   #281
elzadinio
Raczkowanie

No to musze zawitac do REWE ..moze popoludniu sie przejade ..Dzieki za podpowiedz :-*

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Miesko tez musi byc specjalne ja wiecej schudne szukajac tego jedzenia hahah

Stary 2013-05-10, 14:23   #282
Butterfly_27
Zakorzenienie

Ja czasami szukam po sklepach coś light to tam na tym pisze glutenfree, na mięsie, parówki nawet znalazłam, takie co mają 3%tłuszczu, ale są drogie, też w Rewe. Może coś znajdziesz dla siebie, trzymam kciuki
Stary 2013-05-10, 18:52   #283
elzadinio
Raczkowanie

A6w zaliczone i 25 minutowy bieg z pieskiem tez jestem szczesliwa i dumna heheh ale brzuszek, a raczej jego miesnie juz zaczynaja sie odzywac oj bedzie bolalo, a tu jutro do pracy trzeba :-/

Stary 2013-05-10, 18:59   #284
Anielicja
Raczkowanie

mniam, mniam papryczki... ulala ja to się zastanawiam co się ze mną dzieje że ja tak na jedzenie reaguję ... to bym zjadła i to też...mniam mniam

ale dietkę trzymam i jak tak patrzyłam dziś w lusterko to tak nawet powiem WAM że zadowolona jestem z efektów dotychczasowej pracy nad sobą, oby tak dalej !!!

TŻ idzie zaraz na jaką popijawe z współpracownikami ... hmm a ja z kumpelą na kijki...nogi mnie bolą niemiłosiernie , dziś jeszcze TŻ mnie na przejażdżkę na motorze do Gliwic zabrał... korki okropne, ciepło i w ogóle, ale było super. Po mój prezent urodzinkowy pojechaliśmy )) he he dostałam telefon jestem bardzo zadowolona !!!

elzadinio bardzo CI współczuję z powodu alergii , trzymaj się jakoś, pomogłabym CI gdyby tylko się jakoś dało...
Anielicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 19:07   #285
elzadinio
Raczkowanie

Gliwice mowisz hihihi Gwarek jeszcze istnieje ??? Za moich czasow to tam sie odbywaly najlerze imprezki hihihi
Buziaczki z okazji urodzinek :-* :-* :-*

Stary 2013-05-10, 22:00   #286
malincia9
Raczkowanie

hej dziewczynki nie wiem jak u Was ale dziś w Białymstoku było max upalnie nie yłam dziś na taebo ale za to wybrałam się pobiegać strasznie ciężko było za 2 tygodnie mam zamiar wystartować w biegu 10-cio km to będzie kolejna motywacja żeby troszkę częściej potruchtać- ja drugi dzień jem same owoce i warzywa jutro wprowadzam kefiry itp. łe znalazłam jakąś dietę oczyszczanie organizmu w 12 dni ale nie wiem czy dotrwam hej Karyvlea mam nadzieję że jesz coś więcej niż pomidora i jogurt light- elzadiniogłowa do góry różne wpadki się zdażają nawet najlepszym co nie oznacza że powinnaś z tym walczyć - pozdrowionka
malincia9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 22:02   #287
Karyvlea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malincia9 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki nie wiem jak u Was ale dziś w Białymstoku było max upalnie nie yłam dziś na taebo ale za to wybrałam się pobiegać strasznie ciężko było za 2 tygodnie mam zamiar wystartować w biegu 10-cio km to będzie kolejna motywacja żeby troszkę częściej potruchtać- ja drugi dzień jem same owoce i warzywa jutro wprowadzam kefiry itp. łe znalazłam jakąś dietę oczyszczanie organizmu w 12 dni ale nie wiem czy dotrwam hej Karyvlea mam nadzieję że jesz coś więcej niż pomidora i jogurt light- elzadiniogłowa do góry różne wpadki się zdażają nawet najlepszym co nie oznacza że powinnaś z tym walczyć - pozdrowionka
Jak się nazywa ta dieta oczyszczająca?
Oczywiście, że nie tylko tym się żywię. To akurat zjadłam po bieganiu. Ja jutro zaczynam drugi dzień biegów, dzisiaj miałam przerwę
Stary 2013-05-10, 22:15   #288
malincia9
Raczkowanie

hej sprawdź jak to jest z chlebem orkiszowym chyba orkisz ma mało glutenu a może nawet wcale- powodzenia

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

w gazecie poradnik znalazłam taką - twój 12 dniowy program oczyszczania1-2 dzień tylko warzywa i owoce, 3-4 dołączasz napoje mleczne, 5-6 wprowadzasz produkty zbożowe, 7-8 białko ser jajka itp., 9-10 ryby, 11-12 białe mięso
Stary 2013-05-10, 22:23   #289
elzadinio
Raczkowanie

Dziewczynki ja dzis w sumie zjadlam dwie papryczki z ryzem i moja mufinke o dziwo naprawde sie tym najadlam i wreszcie bylo to cos na cieplo- nawet moj shrek mi jedna podkradl (papryczke )

Co do diet oczyszczajacych typu tylko woda nie jestem przekonana ,przerabialam to kilka razy- zgodze sie ze szybko sie chudnie ,ale w pewnym momencie czlowieka lapie taki zasys ze nie da sie tego opanowac i konczy sie to skutkiem odwrotnym ..a do tego (w moim przypadku) jeszcze bardziej przesuszona skora i spowolniony metabolizm od tej pory mam z tym problem bo toaleta moglaby byc jak dla mnie otwierana raz na poltorej tyg albo tydzien ?a to bardzo nie zdrowe i tylko pomaga mi herbata puerh i tak juz zostalo do dzis tylko ze teraz mam zakaz picia takich herbatek i zastanawiam sie kiedy wybuchne hahah
Zmykam pod kolderke
Pysiatych i kolorowych snow Wam zycze :-*

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Malincia 10km (szok) !!!!!! Bede trzymac kciuki i czekam na codzienne relacje jak ida cwiczenia i postepy

Stary 2013-05-10, 22:48   #290
Karyvlea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malincia9 Pokaż wiadomość
w gazecie poradnik znalazłam taką - twój 12 dniowy program oczyszczania1-2 dzień tylko warzywa i owoce, 3-4 dołączasz napoje mleczne, 5-6 wprowadzasz produkty zbożowe, 7-8 białko ser jajka itp., 9-10 ryby, 11-12 białe mięso
Ja nie wierzę w takie diety cud, pierwsze dni diety to istna głodówka. Po czymś takim gwarantuje efekt jojo, bo będąc te 12 dni na tej diecie nie widzę innego wyjścia...
Stary 2013-05-11, 06:15   #291
elzadinio
Raczkowanie

Pierwszy spacerek zaliczony kawka tez teraz chwila odpoczynku i do pracki

Dzien dobry przedewszystkim
O dziwo po wczorajszych cwiczonkach brzuch az tak bardzo nie boli i to mnie cieszy -myslalam ze bedzie gorzej . Ciekawe do ktorego dnia dojde hehe Shrek wczoraj podsmiewal sie ze mnie i stwierdzil ze po buzi mizernieje ma chyba troche racji ,ale to chyba z powodu tej diety i tych wszystkich zakazow :-/ dobrze ze go mam bo widze ze mu tez smutno i sie stara mnie pocieszac ,caly czas mowi ,ze przywykniemy i jeszcze chwila i stanie sie to norma ...nawet moj synus to zrozumial bo jak szedl do mnie z cukierkiem to stanal spojrzal i powiedzial 'oj mamo ty przeciez nie mozesz ' i ta minka jaka zrobil ;-(
Dzis w planach mam jazde na rolkach hmm jadac z moim malym to wygladam jak lamaga ale ppswiece sie hihihi

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Kary znowu nowy avatarek - sliczny roz

Motylku jak tam w pl???

Anielicja jakie plany na dzis ???

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Malincia nie zapomnij o dzisiejszym treningu !!!!

Stary 2013-05-11, 09:20   #292
malincia9
Raczkowanie

hej ja nie jestem głodna jem dużo owoców i warzyw może nawet za dużo dzis wprowadzam napoje fermentowane na wadze kilogram w dół więc samopoczucie jeszcze lepsze, o 11:30 wybieram się z Zosią na basen potem mam nadzieję znaleść chwilę na bieganie albo dluższy spacerek - Elzadinio super że jesteś Ty nasza matywatorko a co u Ciebie w planach na dziś

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

ale ze mnie sierota Elzadionio przecież Ty dziś na rollle śmigasz ja właśnie zaliczyłam trening z gazety Shape z ewą chodakowską kupiłam to kilka dni temu alejakoś nie mogłam się zebrać i jestem baardzo pozytywnie zaskoczona super płyta a pot kapał po nosie Elzadiono jak chcesz to Ci zakupię taką gazetkę zpłyt i wyślę naprawdę super ehh piękny dziś dzień- mała ucina sobie drzemkę ehh piękny dzień
Stary 2013-05-11, 09:28   #293
elzadinio
Raczkowanie

Malincia buziol i pytanko - przy polaczeniu warzywa owoce i fermentowane pr.mleczne moj brzuch chyba by mi tego nie darowal i nie wypuscil by mnie z kibeka hihihi nie boisz sie tego ? Chyba ze w ten sposob wlasnia dziala ta dieta
Ja zaraz jak wroce ze spacerku biore sie za poruszanie biodrami w rytmie odkurzacza pozniej rolki z synkiem na obiadek papryka (powtorka z rozrywki ) moze wyciagne shreka na rowerek :p no i nie moge zapomniec o a6w
Stary 2013-05-11, 10:42   #294
Karyvlea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elzadinio Pokaż wiadomość
Pierwszy spacerek zaliczony kawka tez teraz chwila odpoczynku i do pracki

Dzien dobry przedewszystkim
O dziwo po wczorajszych cwiczonkach brzuch az tak bardzo nie boli i to mnie cieszy -myslalam ze bedzie gorzej . Ciekawe do ktorego dnia dojde hehe Shrek wczoraj podsmiewal sie ze mnie i stwierdzil ze po buzi mizernieje ma chyba troche racji ,ale to chyba z powodu tej diety i tych wszystkich zakazow :-/ dobrze ze go mam bo widze ze mu tez smutno i sie stara mnie pocieszac ,caly czas mowi ,ze przywykniemy i jeszcze chwila i stanie sie to norma ...nawet moj synus to zrozumial bo jak szedl do mnie z cukierkiem to stanal spojrzal i powiedzial 'oj mamo ty przeciez nie mozesz ' i ta minka jaka zrobil ;-(
Dzis w planach mam jazde na rolkach hmm jadac z moim malym to wygladam jak lamaga ale ppswiece sie hihihi

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Kary znowu nowy avatarek - sliczny roz

Motylku jak tam w pl???

Anielicja jakie plany na dzis ???

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Malincia nie zapomnij o dzisiejszym treningu !!!!

Słodkiego masz synka

Nie wiem jak u Motylka, ale w stolicy deszczowo i pochmurnie.

Ja lubię zmieniać avatary, taki fetysz.
Stary 2013-05-11, 10:53   #295
Butterfly_27
Zakorzenienie

U mnie pogoda wczoraj i wcześniej była ładna, tzn w PL jestem na sląsku
W gliwicach w gwarku też byłam nie raz, jakie to były czasy
Wczoraj robiliśmy ognisko, chociaż pogoda była niepewna, a dzisiaj juz jest gorzej, spotykamy się z kolejnymi znajomymi, ale już chyba w jakiejś restauracji, bo będzie padać. Pozdrawiam buziaki
Stary 2013-05-11, 11:06   #296
elzadinio
Raczkowanie

Motylku ja jestem z Zabrza
Stary 2013-05-11, 20:45   #297
malincia9
Raczkowanie

hi hi nie gania mnie ja mam stalowy żołądek
Stary 2013-05-11, 22:25   #298
Karyvlea
Rozeznanie

Hej laski
Dzisiaj miałam biegać ale lenistwo mnie opętało i pobiegam jutro
Ale za to przejechałam sobie rowerkiem praktycznie bez zatrzymywania dwa razy pod grókę jestem z siebie dumna Mam nadzieję, że pogoda się poprawi bo dzisiaj było strasznie pochmurnie

A Wy jak się trzymacie?
Stary 2013-05-11, 23:15   #299
elzadinio
Raczkowanie

Ide spac jutro wam wszystko opowiem cmok cmok
Stary 2013-05-12, 07:55   #300
Alicja z Krainy Czarów
utknęła w Króliczej Norze

babeczki jeśli pozwolicie to i ja do Was dołączę

mam te nadprogramowe kilka kilogramów, niby nie jest tego aż taki ogrom a uparciuchy zejść nie chcą i do tego of kors usadowiły się w boczkach i innych "cudownych" miejscach obecnie na liczniku 56kg chcę zejść do 50kg to będzie dla mnie duuuży sukces ah gdyby udało się tak do wakacji, albo chociaż do sierpnia...ogólnie to sobie myślę, że jeśli ograniczę wszelakie słodkości i inne przegryzki + ruch to może coś z tego wyjdzie...

elzadinio robisz A6W? ja też ale fajnie że sama nie jestem, to moze motywację większa będę miała ja na razie na siódmym dniu jestem (tzn. dziś siódmy) po dwóch pierwszych dostałam takich zakwasów ze myślałam aby sobie odpuścić ale powolutku przesżło i teraz jakoś ujdzie.

Butterfly ja też z okolic Śląska ale koszmarna pogoda u nas... aż nosa zza drzwi nie chde sie wyściubić...
liczę na to, ze uda mi się dziś chociaż na spacer wybyć...

Edytowane przez Alicja z Krainy Czarów
Czas edycji: 2013-05-12 o 07:58
Alicja z Krainy Czarów jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości