|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Cytat:
Ginów mam...trzech Fajnie co ? A trzeci to lekarz któego poznałam w szpitalu jak robił mi HSG , to lekarz zajmującyc się tylko niepłodnością , ivf i tak dalej. On przyjmuje w klinice niepłodności/szpitalu oraz raz w tyg w przychodni przyszpitalnej I ja nieźle kombinuje..robie tak by co miesiąc być u któegoś z nich raz jeden raz drugi a raz trzeci...raz ide na nfz raz prywatnie a raz sie widzimy w szpitalu już no jak sie u nas w kraju nie kombinuje to wszystko długo trwa a tak w ciagu roku miałam już wszystkie możliwe badania i co miesiąc usg z czego wydaje kase tylko w sumie na leki...i raz na pare miesięcy na wizytę
|
|
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niegdy nie trafiło się zeby nie było dużego pęcherzyka Raz w szpitalu przed hsg robili mi usg w 10dc i było dużo drobnych i nie było dominującego wcale , ale potem trafilam do lekarza w 20 dc i widział piękny pęcherzyk 25mm , więc musiała mi się opóźnić owulka po zabiegu..może ze stresu czy cuś
|
|
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
A czy te duży dominujący pęcherzyk to oznaka, że masz dokładnie w ten dzień się "przytulać" ?
Czy to jest tylko kontrolnie, czy masz w ogóle jajeczkowanie?
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem 25mm. Srednio rosną 2-3mm na dzien więc wiem za ile mam przyjsc zobaczyć czy jest płyn w zatoce Duglasa
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba jestem zacofana ![]() To kiedy najlepiej współżyć? Jak już pęknie , czy jak jest ten płyn ?? |
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a według mnie i wiecznej delegacji mojego męża trzeba sie bzykać cały okres płodny...czyli od 5 dni przed owulacją do 1 dnia po u mnie to łatwe..mam większą ochote w ten okres i nawet bym testów nie musiała robić ![]() generalnie zołnierzyki są w stanie przeżyć według źródeł do 5 dni , według moich lekarzy do 48h. Z koleji komórka jajowa uwolniona z pęcherzyka jest w stanie przyjąć pleminika tylko przez 6-12h. A dodam ze okres kapacytacji pleminika ( dojrzewanie i aktywacja) trwa u człowieka 6h wuęc wychodzi w sumie na to ze najpoźniej się bzykać w dzien owulacji..bo potem już za późno
|
|
|
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
Linka1984 my tam nie patrzymy i bzykamy się kiedy nam się chce
ale zastanawiam się po co to USG i dokładne sprawdzanie jajeczka (tj. jego wielkość, czy jest dominujące, czy pękło itd.)
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby był na miejscu nie zawaracałabym sobie głowy lekarzami i testami :P
|
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
No to zmienia postać rzeczy
Ja z ciekawości spytam moją Gin czy by mi zrobiła takie USG za miesiąc I czy w ogóle jest to mi potrzebne
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
NIgdy nie mialaś monitoringu ?????? wiesz to dość ważne po jakimś czasie bezowocnych staran. Być może masz LUF - zespoł niepękającego pęcherzyka. Rośnie rośnie i zamiast pęknąć zmniejsza się albo wchłania. Nie zawsze to pakim pęcherzyku zostaje torbielka. Czasem znika i już ale nie pęka. Wtedy mimo obajwów owulacyjnych owulacji nie ma.
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
anyaG25 usg tranwaginalne jak pisze Linka to podstawa, dobrze wiedzieć co i kiedy się dzieje.
Ja dziś ostatnią tabsę wiesiołka wzięłam, owu is comming, lewa strona kłuje... Co do staranek to najlepiej co dwa dni bo za często też nie dobrze. My w zeszłym cyklu codziennie a nawet dwa razy dziennie od 7dc do 19dc, monitoring był pęcherzyk piękny, owu była i co i nic. W tym cyklu 8dc,9dc,12dc i myślę że dziś też będzie atak oby skuteczny.Co do częstotliwości cyklów lekarz z forum nasz-bocian odp mi tak: "Za dużo też nie dobrze, dlatego żeby się jakość nie pogarszała zaleca się współżyć co 2 dni. Chociaż wyczytałam, że niektórzy zalecają codziennie-ja zalecam tak jak mnie uczą ci najbardziej doświadczeni co 2-4 dni."
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-07-25 o 13:07 |
|
|
|
#283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie idę na monitoring! |
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Anya ja widze na pierwszej stronie ze masz teraz 16cs..i nie mialaś takich podstawowych badań jak monitoring ? ehm..to jest dziwne. Po roku bezowocnych nalezało by coś zrobić..czas nie działa na naszą korzyść..a ja widze ze jesteś w powijakach jeszcze ze staraniami
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepiej jest mierzyć max do godziny 8 rano. jak nastawiaj sobie budzik i tyle
|
|
#286 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę czekać do sierpnia aż pójdzie w wynikami do swojego lekarza i ja w sierpniu też do swojej. Wtedy dopiero spojrzy na jego wyniki i powie mi co dalej... Przypomnę ,że żołnierze mojego są do kitu Bardzo mało i bardzo nieruchliwe Dlatego nie kazała mi nic grzebać tylko obserwować swoje cykle i czekać aż poziom plemniczków wzrośnie do odpowiedniej ilości ![]() 16 miesiąc nic się nie udaje ale tak naprawdę to od stycznia wszystko monitorujemy, zapisujemy i się leczymy (Mąż) a ja biorę dopalacze na wszelki wypadek Może więc powinnam wpisać ,ze to 7 cs ??? ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Kupię też sobie lepszy termometr z 2 miejscami po przecinku
|
||
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termometr musi byc z 2 miejscami po przecinku |
|
|
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. witamina C, 2.magnez+b12 3.kwas foliowy 4.beta-karoten 5.cynk 6.selen 7.maca 8. jakieś na receptę na krążenie (dopiszę później nazwę) już wiem : pentohexal ![]() Dodam ,że wszystko to oprócz macy zalecił mu lekarz. Ma to łykać 2 miesiące. Wcześniej brał tylko Salfazin od stycznia do czerwca. Edytowane przez anyaG25 Czas edycji: 2013-07-26 o 09:20 |
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest na nfz więc warto sie z tym oswoić. Ale pewnie da rade naturalnie |
|
|
|
|
#290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny mam do was pytanie ale moze najpierw wam przypomne!!!
29 czerwca dostalam @ wywolany przez dupka,piatego dnia cyklu zaczelam jesc CLO czyli od 3.07-7.07 potem od 8.07 bralam globulki dopochwowe do 10.07 trzy doby.potem od 13 dnia cyklu do 19 byly przytulanki-byly dluzej hehe czyli od 11.07-17.07 tak kazala gin potem od 20 dnia cyklu bralam dupka przez 6 dni czyli od 18.07-23.07. i tu pytanie testa robilam 24 lipca a okres mam miec za 3-8 dni jak bedzie w miare reguralnie.Test wyszedl negatywnie czy jest mozliwosc ze byl za wczesnie zrobiony??? kurde czy wy cos z tego wiecie co napisalam ehhhhh |
|
|
|
#293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Jeśli chcecie zwiększyć ilość i jakość spermy, dobrym pomysłem może być rezygnacja ze współżycia na jeden, dwa dni. Jednak dłuższe przerwy w kochaniu się (więcej niż 3-6 dni) mogą spowodować odwrotny skutek i pozostawić w spermie za dużo starszych, mniej ruchliwych plemników."
|
|
#294 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogólnie test powinno się robić najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. to i tak nie gwarantuje pojawienia się drugiej kreseczki. Ba! nawet jej cienia! nie powinno się robić testu wcześniej też z tego powodu że często gęsto pojawia się krecha a okazuje się że to ciąża biochemiczna, która samoistnie się usunie w dniu spodziewanej miesiączki. Cytat:
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
pirisand-tak dokladnie za 3 do 8 dni jesli sie nie spozni jeszcze bardziej.Mialam w domu testa i strasznie mnie korcilo ehhh
dziekuje ci kochana za odpowiedz
|
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
6 dni duphastonu to strasznie krótko - jego się bierze min 10 dni z tego co mi wiadomo to po pierwsze po drugie 8 dni przed @ test to za wcześnie Tak czasem testują ze 3 dni przed i to tym czulszym testem - w aptekach najczesciej sa w sprzedazy o czułosci 25mU a można kupić taki 10mU wtedy wczesniej wyjdzie bledziutka kreska ale ja bym poczekała..spokojnie zeby nie było faktycznie ze biochem wyjdzie. Ale też bym zagadała z tym dupkiem z lekarzem
|
||
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś owu na bank
Śluz aż mnie zalewa, jajnik lewy nadaktywny z niego pewnie jest owu, zresztą lewy jest bardziej aktywny, do tego tak mi dziś gorąco jak nigdy a w pracy klima dobrze działa. U Nas przytulanka były w 8,9,12,13 dc, dziś 14 dc owu i jeśli mąż mi nie padnie po imieninowym balowaniu może się uda go jeszcze dopaść
|
#298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko że ja wczoraj i przedwczoraj cierpiałam na ból jajników i lało się ze mnie a co do Mężów - oni to lubią jak się ich dopada
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mysle ze czas wspolzycia idealny. Mam nadzieje, że się uda. ![]()
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
no to trzymam za Was dwie kciukale teraz mocno przez 14 dni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

Ginów mam...trzech
raz jeden raz drugi a raz trzeci...raz ide na nfz raz prywatnie a raz sie widzimy w szpitalu już 

W takim razie idę na monitoring!
Mierzę codziennie rano ale godziny się różnią. Czasem jest to 8:00 czasem 9:00 Myślisz, że to może mieć znaczenie?