|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i problem
Witam wiem że takich wątków jest sporo,lecz dziewczyny są juz tak zżyte ze cieżko sie przebić.............
Mój wątek kieruje do dziewczyn które,tak jak ja bardzo chcą dzidziusia(pierwszego,dru giego czy trzeciego....)lecz maja problem z zajściem w ciąże,badz maja jakieś niejasności z miesiaczka,testami itp wiec mam na imie Kinga mam 27 lat,4 letniego synka,męża.O drugą dzidzie staram sie od poczatku roku ale z przerwą czyli gdzies od lutego. Mam miesiaczki bardzo nieregularne a czesto rowniez ich zanik,gin powiedziala ze mam bardzo zachwiana gospodaeke chormonalna oraz pco ![]() Zapraszam wszystkie dziewczyny ktore tez maja jakas nie jasna sytuacje badz jakies problemy ,razem bedzie nam lepiej ![]() NASZE STARACZKI!!!!! kasiapyra............Kasi a.........28 lat................7 cykl anyaG25.............Ania. ..........29 lat................16 cykl Malinka1984...... Ania...........29 lat................12cykl-zawieszono starania do wodwłania Linka1984...........Pauli na........29 lat...............14 cykl kingula111............Kin ga.........27 lat................9 cykl-zawieszone staranka regulujemy hormony i pco pirisand................K asia..........29lat...... ..........6 cykl terrence................. ......................... ......................3 cykl NaamaH6669............... ......................... ................3 cykl emotikona................ Edyta ............. 27 lat............. 1 cykl czarownica_tea.........Do rota........... 30 lat ...........9cykl lalika................... ......................... .......31lat............. 1 cykl Lucy31..............Aneta .............. lat 31......................5 cykl Kiara_kier ........ Ania...............23 lata..................... starania od czerwca'13 czarna_mala.............A neta...........25lat..... ...............1cykl po # PRZYSZLE MAMUSIE!!!!!!!udalo sie aniulla206............Ani a........... 28 lat ...............7 cs.- Fasolinka zalamana-girl..................... .........28lat........... ...... 1 cykl -Fasolinka anna_588................. Ania.............. 27 lat............... 10cs-fasolinka Pradip................... ......................... ........................ fasolinka TP 12-14.06.2014 Goraleczka84........ Agnieszka .......29lat............. 3cykl-Fasolinka TP 15.06.20014 agawa1977................ ......................... ......................... ......-Fasolinka pszczola189..........Ania ............23lata....... .......7 cykl-Fasolinka Aniołkowe Mamusie ![]() czarna_mala.............. ....Aneta..............25 lat...........6tc Edytowane przez kingula111 Czas edycji: 2013-11-29 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Witam
![]() Edytowane przez Agnees_one Czas edycji: 2013-06-03 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
dziekuje ze napisalas!!!!dokladnie tak mysle aby poczekac do piatku lub poniedzialku najdalej i ide do ginekologa,zobaczymy co mi powie ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
kingula, trzymam kciuki żeby się udało!
u mnie też były skomplikowane cykle, bo ja @ miałam raz na 3 miesiące, raz na pół roku, potem brałam luteinę i miałam miesiączkę jak w zegarku, przestałam brać luteinę i ostatni raz miałam @ 14 stycznia, 14 lutego robiłam test.. negatywny wyszedł, a miesiączki nie było dalej... i miesiąc później jadąc do pracy z rana zaczęło mnie mdlić zrobiłam tego było ok 20 marca i co.. okazało się że na teście są 2 piękne kreski i teraz jestem w 18 tyg ciąży! ![]() także, wszystko jest możliwe, trzeba wyluzować nie spinać się, wiem że to ciężko, ale w końcu się uda! ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie martw się, nawet jesli się okaże że jeszcze nie jesteś w ciąży-coć życzę Ci żebyś była, to glowa do góry idz do tego lekarza pewnie juz by cos zobaczyl choc tez nie zawsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny.Ja tez się staram o dzidziusia ale niestety nic mi się nie udaje. Ostatnio @ mi się spoznial 8 dni ale na teście była jedna kreska, nastawiłam się optymistycznie a tu ....rozczarowanie. Także mysle ze to racja NIE SPINAJMY SIE i na sile nie wmawiajmy sobie ze jesteśmy w ciąży(dodam ze ja u siebie wszystkie objawy widziałam).
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dokładnie dziewczyny, stres nam w niczym nie pomoże. Dbajmy o siebie, zdrowo się odżywiajmy, monitorujmy cykle i po prostu bądźmy dobrej myśli! Kiedyś musi się udać!
![]()
#9 |
Rozeznanie
|
no wlasnie szukasz tych obiajow i wydaje sie ze sa ehhhh
a dlugo juza sie starasz o dzidzie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kingula, ja ci powiem z własnego doświadczenia, że idź się porządnie przebadaj, zwłąszcza jak ci się zdarzają nieregularne cykle. Być może jest jakaś prosta do leczenia przyczyna i da się szybko rozwiązać problem. Ja tak miałam. Życzę powodzenia!
![]()
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a moje cykle wygladaja tak: 8.10.2012 poczatek okresu 3.11.2012 poczatek okresu 3.12.2012 poczatek okresu 29.12.2012 poczatek okresu i od stycznia megaaaa stres i nerwy okres wywolany dupkiem po 60 dniach 27.02.2013 poczatek okresu 24.03.2013 poczatek okresu 25.04.2013 poczatek okresu plamienia 3 dni potem 2 dni krwawienie |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
hmm nikt do nas nie dołączy?????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja się staram od lutego i efekty marne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ja tez staram sie od lutego - to moj 4 cykl |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
o jak milo!!!!
![]() napiszcie cos o sobie macie juz jakies dzieci czy to wasze pierwsze? |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja zdecydowałam się na trzecie dziecko- ku zaskoczeniu wielu moich znajomych. Obiecalam sobie ze do trzydziestki urodze dziewczynke bo mam dwóch chlopcow i mam zamiar dotrzymać słowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
brawo ja mam synka ma 4 latka tez maze o 3 dzieciakow,narazie staram sie o druga dzidzie,tez mniej wiecej tak jak wy 4-5 miesiecy.mam nadzieje ze wkoncu sie uda,ale zas mam problem z okresem ehhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja do Was dołaczam. My z meżem staramy sie od 8 miesiecy o nasze pierwsze dziecko.
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Dziewczyny, fajnie tak czytam i witam, że niektóre z Was mają już swoje pociechy ![]() aniulla206- WOW trójka dzieci do trzydzieestki to niezły wyczyn ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Dziewczyny, fajnie tak czytam i witam, że niektóre z Was mają już swoje pociechy ![]() aniulla206- WOW trójka dzieci do trzydzieestki to niezły wyczyn ![]()
#19 |
Rozeznanie
|
witam cie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja staram się o dziewczynke moja wymarzona!!!Duzo się naczytałam o tym jak ewentualnie zaplodnic coreczke wiec tych dni jest w miesiącu bardzo mało ---największe szanse są pare dni przed owulacja. Na razie się trzymam mijego planu chociaż po tych nie udanych miesiącach zaczenam wątpic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja to oczywiście przy pierwszym dziecku, w ogóle nie myslę o płci, najważniejsze, żeby było!
![]()
#22 |
Rozeznanie
|
Ja tez nie myslalam chodz maz chcial bardzo synka i sie udalo hehehe teraz tez mi obojetne co bedzie oby zdrowe
![]() chyba musze isc do ginekologa po tabletki na wywolanie masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
i to jak najszybciej powinnaś pójść do ginekologa. mi się spozniał @ 8 dni i już panikowałam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
kurcze ale mialam delikatna nadzieje ze moze za wczesnie test robilam czy cos ,mam zamiar jutro powtorzyc test jak wyjdzie 1 krecha to w piatek do ginekologa ide
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- no a jak by to inaczej patrzec to mi tez sie spoznia 8-9 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Tez robiłam dwa testy i była jedna kreska także koleżanko nie nastawiaj się za bardzo bo rozczarowanie bardzo boli-wiem z własnego doswiadczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ja juz mialam kilka rozczarowan,i chyba sie do tego przyzwyczailam heheh troszke mi smutno wtedy ale nie zalamuje sie nie placze tak jak niektore dziewczyny,takze jest ok a nadzieje bede miala dopoki nie zrobie testu,jak juz zrobie bedzie 1 kreska to hmmm smutno ale trudno bedzie nastepny miesiac tylko trzeba zrobic pozadek z tym okresem i wywolac wtedy miesiaczke
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
No chyba najwazniejsze to nie zalamywac sie przy kolejnych nieudanych probach, ja tez juz to kilka razy przerabialam. Trzeba sie jakos trzymac i byc dobrej mysli.
#28 |
Rozeznanie
|
mogę do Was dołączyć?
![]()
#29 |
Raczkowanie
|
witamy nowa kolezanke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Witaamy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.