|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam się w nowym wąteczku
Nadrabiam stary: Elain no to super, że Mały przybiera na wadze Rasha no to za kuzynkę takie mocne mocne!Aremaglos no to skacz na tej piłce i trzymam żeby coś ruszyło.Mela fajny ten Twój lekarz. No to mam nadzieję, że do czwartku to już będziesz miała Niunię przy sobie . A jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne to ja będę brała. Mnie nie stać na dwójkę dzieci. Także NA RAZIE zostaniemy przy jednym.Teso Kiss za wizytę położnej i dobre wieści.A teraz nowy wąteczek! Uff spamiary! Perse no nie dziwię się, że Ci się serce krajało. Przecież szkoda takiego Maleństwa jak wymiotuje Charlize za wagę Anulki!Elain za opis. Uwielbiam czytać Wasze opisu .Stokrotka dla Tżta, a dla CiebieNeni co za BABOL z sąsiadki A ja byłam chwilkę na działce, bo normalnie strasznie gorąco było i źle się czułam. Postanowiłam wrócić do domu. Nogi spuchły Tak czytam, że dzieciaczki leżą przy Waszych piersiach to tak się smutam, bo mi raczej nie wyrażą zgody na kp przez leki i chorobę. Ale cóż zrobić, jest jak jest.
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie rozmawiałam z teściową i mi mówi, ze urodzę koło 25 :/ kurde ..może jednak się uda szybciej...Co najgorsze idealnie przepowiedziała poród mojej siostry, która się przeterminowała i zero oznak porodu.... echhh może jej jednak zrobię psikusa!
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Domi, ja juz ostatnio pisalam, ze mi chyba jadra rosna, bo taka spuchnieta tam jestem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Rób psikusa bo ja nie chce aż tyle czekać. Wtedy ma wyznaczona wizyte.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Czytam Was i wpierniczam ptasie mleczko
i już brzuch mnie boli!Znów boli mnie brzuch jak na okres. Jakoś ciężko mi się wbić ostatnio w rozmowę. Strasznie szybko mi lecą te dni ostatnio, może do dlatego że tz miał tydzień urlopu. elaine-blath- dzięki za opis, uwielbiam je czytać, chciałabym już dla Was pisać swój! domciatko- ja już dawno to zauważyłam u siebie, ale była na to przygotowana bo koleżanka mnie kiedyś uświadomiła w tej kwestii. I mam nadzieję, że po porodzie to wrócę tam do stanu wcześniejszego ![]() Jak czytałam te wypowiedzi o używanych laktatorach to sobie przypomniałam ostatnie posty o makijażu i chyba nam już hormony buzują dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- I jeszcze się tak zastanawiałam ostatnio czy też tak macie, że jak coś jecie to dzieci Wam się zaczynają ruszać? Ale nie, że po czasie jak zjecie tylko w czasie jedzenia? Czy to możliwe, że jedzenie tak szybko się "dostaje" do Małego?
|
|
|
|
#277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i przesuwania się tego jedzienia w układzie pokarmowym. Jak jem to ucieka na prawo na dół Reaguje też na ciepło i zimno, np. od kuchenki albo przeciągu |
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Idę pod prysznic bo widzę, że wszystkie nadrabiają |
|
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że w weekend jednak któraś urodzi bo coś stanęło
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie coś jecie to ja idę po Delicje do kuchni
!
|
#283 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życzę dobrej nocy |
||||
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę spać, bo jakiś dziwny dzień dzisiaj... Dobrej nocki
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się wykąpałam i leżę jak ta foka, Ali oczywiście lata na wszystkie możliwe strony, ciągłe adhd
![]() Trzymajcie za mnie jutro kciuki, bo mam powtórkę glukozy
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Dobra- to nadrabiam tak na szybko- znowu z tego co pamiętam z czytania podczas karmienia
![]() Elaine- super opis porodu... Bardzo się cieszę, że Twoja laktacja powoli rusza do przodu mela- uśmiałam się przy opisie Twojej wizyty u ginekologa... Teso- witajcie w domu fiazo- u Ciebie też doczytałam dobre wieści madi- 3-4cm- życzę Ci żeby WItuś urodził się 21 lipca- w urodziny męża ![]() Neni- i co? Oddasz 8zł? lachryma- Twój tekst z jądrami spowodował mój tak duży atak śmiechu taki, że Młody aż cyca wypuścił- wybacz ale dla bezpieczeństwa będę omijać Twoje posty podczas karmienia... ![]() stokrotka- solidne dla męża...dotka- żeby żółtaczka minęła jak najszybciej jakierka- z poprzedniego wątku jeszcze mi się przypomniało ( ![]() shestiger- czyżby poród i u Ciebie się szykował? ![]() Anulka- za laktację I nie pamiętam już komu co miałam napisać ![]() Pewnie mi się w następnym wątku przypomni dla wszystkich, dla dziabniętych i zróbcie ten mega wielki poród w weekend, co? ![]() Dzisiaj Adaś skończył 2 tygodnie - nawet nie wiem kiedy to zleciało... Staramy się wprowadzić plan dnia- między 19-20 kąpiel, jedzonko i spać. Póki co się udaje ale żeby nie zapeszyć.Dzisiaj w nocy Młody spał 7 godzin z jedną pobudką 25minutową na zmianę pieluszki i jedzenie- mój mały zuch! No i rozbroił mnie totalnie dzisiaj- zmieniałam mu pieluchę po jedzeniu bo mu się w trakcie chyba za szybko strawiło no i trzeba było Już pięknie pupa umyta, biorę pieluchę i nagle się posikał. No to ja znowu wycieram, znowu pieluchę biorę... i nagle poszła kupa na przewijak No i mu się ulało...
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego masz powtórkę glukozy?
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
elaine piekny opis porodu Widze, ze moj opis porodu nie "zasluzyl" na miano bycia linkiem w opisach ![]() Dzieci wykapane, najedzone spia. Aleks za godzine na bank obudzi sie na cyca. Nie wiedzialam, ze karmienie cycem jest takie absorbujace. Wisi mi po 1-1,5 h i spi 2h. W nocy jak go wyciagam z lozeczka i biore do siebie to jak "automat". Przysypiam przy tym karmieniu, budze sie odkladam dziecia do lozeczka i dalej w kime. Ponadto nie mam w czym chodzic - tzn nie mam spodni. przydaloby sie cos kupic, ale z tym moim "pociazowym" brzuchem (gdzie wszyscy sie pytaja czy na pewno nie zostalo tam jeszcze jedno dzieciatko dlugie spodnie mam, ale jakies 3/4 lub spodenki by sie przydaly. ehhh
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj, jak się goliłam znowu mi się przypomniał, więc siedziałam na brzegu wanny goląc te swoje "niby jądra" i zaśmiewając się na głos Tż już nawet o nic nie pyta, widzi, że coś z głową nie tak![]() I brawa dla Adasia, okaz zdrowia z niego ![]() ![]() Bo pierwsza wyszła dziwacznie, wynik po godzinie dziwnie wysoki, a po 2 już ok. Dla świętego spokoju powtórzę ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
En pewnie nie zauważyła, a ja dopiero od dzisiaj się tu panoszę
|
|
#290 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja póki nie dopinam swoich przedciążowych spodni
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed to trzymam kciuki za tę glukozę
Ale też nie rozumiem - po co teraz ją robisz?Cynamonowa - nieźle Cię Adaś załatwił - dosłownie A mi mąż do domu wrócił znienacka Niby nic nie robię, a nie lubię jak tak robi I jeszcze dzwoni dzwonkiem jak natręt jakiś ![]() I jeszcze muszę się pożalić- chyba mi się też te spojenie rozłazi jak Enlevee Bolało mnie ostatnio przy chodzeniu, ale teraz zaczęło mnie boleć bardzo
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już wykąpana i ogolona. Brawa dla mnie
a co ![]() A teraz chyba jakiś serial i spać. Obym miała taką noc jak dziś- tylko 2x siku i zero zgagi- już dawno nie miałam takiego luksusu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Aaaa... właśnie miałam Ci pogratulować nowej "fuchy" prezesowej tej części wątku
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szykuje sie wyjazd mojego TZ do Niemiec. Prawdopodobnie juz w polowie sierpnia. Zostane z dwojka dzieciakow sama juz mam pietra jak ja to ogarne, ale rozwazylismy wszystkie za i przeciw i tak musi byc.Mam pytanie, czy jest wsrod nas dziewczyna ktora od razu deklarowala sie na roczny macierzynski?
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obstawiam, że to Kubuś się wciska w kanał rodny... A to ja też Ci - a co mi tam szkodzi...
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale kitu mi nie wcisniesz ze bylas w ciąży jakas nie taka żeby się nie usmiechac do siebie bo sliczna z ciebie dziewczyna
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zostawiłam zakupy na "po ciąży" ale od kiedy Adaś jest na świecie jakoś bardziej skłonna jestem wydać na niego pieniądze niż na siebie ![]() W ciąży nic nie kupowałam- co najwyżej sobie pomacałam, powzdychałam że fajnie byłoby mieć ale nic nie kupowałam bez przymierzania ![]() Co do figury po ciąży- spodnie na tyłek wchodzą ale w pasie to jeszcze dużo wody w rzece upłynie zanim zapnę guzik Co do wyjazdu męża- na długo wyjeżdża? Faktycznie trochę kiepsko ale skoro więcej plusów niż minusów to trzeba zagryźć zęby i zorganizować wszystko. Tyle dobrego, że brzuch po cc już mniej Ci dokucza |
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Zasypiajaca na stojaco witam sie w nowej czesci
![]() Dziecie zasnelo wiec i ja klade sie na jakies 2-3 h. Byla dzis u nas polozna. Mloda ale ze sporym doswiadczeniem i zawodowym i jako matka. Laktacyjnie mnie mocno pokierowala bo Antos cos ostatnio zaczal sie zabawiac cycami a nie w skupieniu jesc. Ide spac. Nie moge pisac bo naprawde juz zasypiam. Paaaaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież ja dalej nie wybrałam koloru cieni do porodu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

bo juz sie nieco zapuscilam. Przy okazji zdalam sobie sprawe z tego, ze dawno nie golilam nog, a przeciez laze codziennie na miasto, wstyd normalnie 

za kuzynkę takie mocne mocne!
za wizytę położnej i dobre wieści.
dla Tżta, a dla Ciebie
i już brzuch mnie boli!

buuu bo juz wsio jest ładnie przetkane a w razie wu po co jakies bakterie...
żeby nie zapeszyć.

12.06.2010
Niby nic nie robię, a nie lubię jak tak robi
Bolało mnie ostatnio przy chodzeniu, ale teraz zaczęło mnie boleć bardzo
juz mam pietra jak ja to ogarne, ale rozwazylismy wszystkie za i przeciw i tak musi byc.