![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ~ Miranda Kerr ~ Część III
Jutrzejsze wydanie THE SUNDAY TIMES STYLE MAGAZINE
![]()
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Może jestem wredna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
W Australii wybrano dziesięć najlepszych olejków z dzikiej róży.
1. Rose-Hip Vital Rosehip Oil 2. Kora Organics Luxurious Rosehip Oil 3. Kosmea Certified Organic Rose Hip Oil 4. Trilogy Certified Organic Rosehip Oil 5. Sukin Certified Organic Rose Hip Oil 6. A'kin Pure Radiance Rosehip Oil Certified Organic 7. Natio Ageless Organic Rosehip Oil 8. Bloom Cosmetics Organic Rosehip Oil 9. Endota-Spa-Rosehip-Oil-25 10. People For Plants Rosehip, Calendula, Chamomile Face Oil
#274 |
Wtajemniczenie
|
A czy któras z Was stosowała kosmetyki Phenome, które mienią się kosmetykami organicznymi? To polska firma, również ma ciekawą ofertę, a ceny są przynajmniej dosyć polskie, nie zagraniczne
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ssage-oil.html Olejek różany do masażu, niestety nie ma ocen. Różana mgiełka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-twarzy.html I olejek do twarzy nawilżający: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...izing-oil.html Jak będę mieć czas, przyjrzę się składom i temu, na ile są organiczne, jak twierdzi producent. Kosmetyki z dziką różą ma też firma Dr. Hauschka, firma apteczna, ale nie mam żadnego produktu. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...senbluten.html |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Australijski portal Daily Telegraph opublikował przedwczoraj dość nieprzyjemny artykuł dotyczący Mirandy. Możemy w nim min. przeczytać, że w tym roku nikt za nią nie tęsknił podczas pokazu Davida Jonesa ponieważ stała się nudna, przewidywalna i zbyt skoncentrowana na sobie. Nikogo już nie bawią jej " oczka " i Orlando siedzący w pierwszym rzędzie. Autor w prześmiewczy sposób opisuje także jej przyjaźń z Annie Kelly i złe wybory, których Miranda dokonuje pod jej wpływem. Być może to właśnie dzięki Annie, Kerr straciła kontrakt z DJ. Pojawiły się plotki, że Miranda ponownie zamierza zmienić agencję ( w 2012 roku przeszła z australijskiej Chic do IMG ) jednak Kelly szybko je zdementowała. Zwrócono również uwagę na jej złe relacje z Therese, która w lutym zrzekła się funkcji jakie pełniła w Kora Organics a potem umieściła na Instagramie obrazek, na którym kwoka robi wyrzuty pisklęciu, że je wychowała a ono tak się odpłaca. Przy okazji znowu powrócił na tapetę George Moskos, który założył Kora Organics, Miranda natomiast niesłusznie przypisuje tę kwestię wyłącznie sobie ( hejterzy często mówią, że Moskos był jej kochankiem a Flynn może być jego synem). Na koniec autor artykułu naigrywa się z dalszej kariery Mirandy, która jego zdaniem jest mocno podkolorowana - dużo słów, które nie mają pokrycia w działaniu. Annie Kelly zapytana o dalsze plany Mirandy powiedziała, że jej podopieczna ma przed sobą mnóstwo pracy i projektów ale wszystkiego dowiemy się w swoim czasie ponieważ zleceniodawcy ze względu na swoją strategię nie pozwalają mówić o tym już teraz. Miranda została także wyśmiana za liczne ustawki z paparazzi oraz obsesyjne promowanie się za pomocą np. Instagramu, na którym o każdej porze dnia i nocy zamieszcza prywatne zdjęcia, które nic nie wnoszą do jej kariery.
Końcówka artykułu była niemiła: " Próba spisania Mirandy na straty byłaby może w chwili obecnej głupim posunięciem. Przecież ona ciągle nas zapewnia, że wiele drzwi stoi przed nią otworem. Tyle tylko, że te drzwi chyba nie chcą się zbyt szybko dla niej otwierać. Może czas aby zdała sobie wreszcie z tego sprawę i przestała bujać w obłokach ". Ps. Jak już wcześniej wspominałam relacje Miranda - Therese chyba faktycznie nie są najlepsze. Miranda nie zamieściła żadnego wpisu np. z okazji Dnia Matki natomiast jedynymi zdjęciami Flynna jakie Therese umieszcza na Twitterze są te zrobione przez paparazzi. Czyżby Miranda nie wysyłała jej żadnych prywatnych zdjęć zrobionych chociażby telefonem ? Zauważcie, że Miranda miała dużo wolnego czasu a mimo to nie odwiedziła rodziny. W tym roku nie było żadnego wpisu z okazji Earth Hour ( a Therese została w tym roku Ambasadorką tej akcji). Może też być i tak, że Miranda pod przykrywką tych wielkich planów tak naprawdę siedzi w domu i czeka aż telefon zadzwoni. Dobrze chociaż, że w ostatnim czasie miała kilka sesji, może wkrótce doczekamy się jakichś efektów. Mnie się ta cała Annie Kelly nie widzi, poza tym jej współpraca z Davidem Jonesem nie zakończyła się najlepiej, może posłużyła się Mirandą z chęci zemsty? Podobno założona przez nią agencja nie jest jakąś wybitną instytucją w Sydney, może dlatego chwyciła Mirandę za nogi i nie chce puścić, nie zważając na to, że wyrządza jej krzywdę. Wątpię aby układ " modelka chcąca za wszelką cenę utrzymać się jeszcze na rynku " plus " nadambitna i żądna pieniędzy agentka idąca po trupach ) zakończył się dobrze. Zauważcie, że odkąd Kelly została agentką Mirandy wokół Kerr narosło wiele niedomówień. Chociażby kwestia wypadku, po którym cierpiąca Miranda jak gdyby nigdy nic zrzuca kołnierz ortopedyczny i wskakuje do wanny żeby zrobić sesję dla Cleo. Wiele osób zarzuca Kelly, że to ona rozsiewa plotki, które mają podgrzać atmosferę - tu wypadek, tam stalker , w miedzyczasie hakerzy włamujący się do skrzynki pocztowej. Przez 6 lat Miranda miała inną agentką, swoją przyjaciółkę Carlii Lyon. W życiu nie widziałam kobiety na oczy. A Annie Kelly ? Robi sobie zdjęcia z Mirandą, jeździ z nią na przyjęcia, chodzą razem do SPA, podlizuje się fanom a podczas wywiadów zachowuje się wobec dziennikarzy tak jakby ochraniała samego papieża ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- nas a Cytat:
Oczywiście każda z Nas ma inną skórę i może komuś te kosmetyki akurat przypadną do gustu ale ja miałam dwa kremy ( w tym zachwalany Happy Eye ) oraz maseczkę do twarzy i ogółem nie polecam tych produktów. Może gdybym jeszcze coś z ich oferty spróbowała, zmieniłabym zdanie ale te kosmetyki do tanich nie należą więc sobie daruję. Nie widziałam żadnych rezultatów, na kilku blogach także spotkałam niezbyt przychylne recenzje. Z tego co pamiętam ta firma chyba dość namiętnie wciska swoje produkty dziewczynom z kanałów Youtube ![]()
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj dobre bioprądy jeśli chodzi o Wujka Google
![]() Kochani jako pierwsi macie przyjemność zobaczyć okładkę drugiej książki Mirandy zatytułowanej " Empower Yourself " 9781401938475.jpg Data publikacji: 20 listopada 2013 Liczba stron: 264 Cena $ 30 Wydawnictwo: Hay House Afirmacje są dla Mirandy narzędziem ułatwiającym wprowadzanie zmian w życiu zawodowym i osobistym. W powyższej pozycji zebrała aż 250 afirmacji które można wykorzystać w celu osiągnięcia i utrzymania zdrowego stylu życia, harmonijnych relacji i szczęścia.
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Paskudny ten artykuł z Daily Telegrap. Ale chyba nie jest to dominująca opinia o M. w jej rodzimej Australii? Nie rozumiem robienia jej zarzutów z publikacji w Instagramie, dziś każda modelka i wielu celebrytów promuje się za pomocą internetu i nikt im nie robi z tego zarzutów. Pan dziennikarz chyba ma jakąś osobistą niechęć do M. skoro uważa, że nic ją nie czeka w karierze. A Pirelli? Będzie już po raz drugi w tym kalendarzu. Każda modelka chciałaby być choć raz sfotografowana do tego kalendarza. Może Australijczycy są znudzeni Mirandą, ale nie mogą chyba zaprzeczyć, że jest najbardziej rozpoznawalną modelką z Australii. Jest bardzo popularna na świecie (choćby nasz wątek może to zaświadczyć
![]() Myślę, że jeszcze jej czas się nie skończył i nie jedno fajne zlecenie przed Mirandą.
#279 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() chciałam zapewnić, że jestem obecna - podczytuję Was codziennie. Praca, opieka nad córeczką i poświęcanie czasu mężowi i dbanie o powórt do formy skutecznie pozbawiają mnie czasu. Stąd też popieram Ewciak, naprawdę trzeba mieć duuużo czasu wolnego aby swoje fotki wrzucać z taką częstotliwością jak M. na różne profile. Też wydaje mi się, że życie takiej osoby jest ....puste lub też bardzo chce epatować swoją prywatnością. Tak mi się wydaje, bo gdyby było inaczej wolałaby czas poświęcić na inne zajęcia, czy na rodzinę. Przyznam, że nie miałabym w ogóle czasu na zakładanie, czy aktualizowanie profili o sobie przy pełnym życiu rodzinnym, pełnowymiarowej pracy i dbaniu o siebie. Co do tego forum, kiedyś niedawno pisałyście o tym, że to skarbnica inspiracji. Napiszcie proszę jakie blogi inspirują Was najbardziej, jakie książki polecacie i ogólem opowiedzcie co Was inspiruje - napędza. Może polecacie jakiś suplement diety, jakiś sklep internetowy ze zdrową żywnością, ciuchami, biżuterią, a może jakiś cudowny krem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że Daily Telegraph to odpowiednik naszego Faktu tudzież Super Ekspresu, więc informacje tam zawarte najlepiej traktować z przymrużeniem oka. Najśmieszniejsze jest to, że kiedy Miranda była jeszcze Aniołkiem i Ambasadorką Davida Jonesa takich słów krytyki było znacznie mniej. Ale nie ukrywam, że Miranda nie cieszy się zbytnią sympatią w swoim ojczystym kraju. Jeśli pojawi się na okładce jakiegoś magazynu to zaraz na oficjalnym Facebooku tego czasopisma płyną gorzkie żale: ojej znowu ona. Kiedy podpisała kontrakt z Clear od razu zarzucono jej, że pieniądze były dla niej ważniejsze niż organiczny styl życia, do którego tak nakłania ( Unilever do którego należy Clear był wielokrotnie oskarżany o testowanie swoich produktów na zwierzętach ). Znalazłam także wpisy australijskich matek, które absolutnie nie zgadzają się z tym, aby ich córki wzorowały się na Mirandzie. Wiele razy zarzucano jej też anoreksję.
Co do wpisów na portalach społecznościowych to być może Miranda korzysta z narzędzi internetowych, dzięki którym informacje pojawiają się od razu na kilku kontach, bez konieczności wprowadzania ich osobno na Twitterze, Facebooku, blogu itp. Wiele słynnych osób korzysta z Instagramu ale jak ktoś nie lubi Mirandy to wiadomo, że może się do jej zdjęć przyczepić. Wiedzie jaką ksywę dostała teraz Miranda i jej rodzinka ? Kerrdashians ![]() ![]() ![]() Ja też trzymam kciuki żeby udało jej się jeszcze zrealizować coś fajnego. Na publikację czeka sesja dla japońskiego Vogue'a i Elle ( mam nadzieję, że będą okładki ) oraz Harper's Bazaar ( nie wiem jaka edycja ale chyba amerykańska, po cichu liczę, że tutaj także będzie okładka skoro do jakiejś Miranda ostatnio pozowała). Bardzo się cieszę, że zobaczymy ją w kalendarzu Pirelli. Co by nie powiedzieć towarzystwo miała doborowe - Helena Christiansen i Alek Wek to niekwestionowane gwiazdy w świecie mody, Isabeli Fontana wciąż jest na fali. W sesji wzięła udział także Alessandra Ambrosio, przynajmniej nikt nie zarzuciłby Mirandzie, że nie wzięli jej do kalendarza bo nie jest już Aniołkiem. Plusem jest również fotograf, bo w wykonaniu Lindbergha kobieca nagość jest elegancka a nie tak wulgarna jak u wujka Terryego ![]() ![]() ![]() Australijczycy by mnie pewnie wepchnęli do torby starego, wyliniałego i zapchlonego kangura a potem jeszcze zaszyli ale mam nadzieję, że australijskie Elle, które zadebiutuje we wrześniu umieści Mirandę na swojej okładce albo na którejś z kolejnych numerów ![]()
#281 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki Phenome przede wszystkim nie są tanie i ja również ich nie polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
No to mnie zasmuciłyście, myślałam, że to dobra marka. Ale znajac życie, i tak pewnie coś od nich wypróbuję, bo wiecie, jak to jest: na własnej skórze najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
#286 |
Zakorzenienie
|
![]()
#287 |
Raczkowanie
|
Gdy weszłam na wątek i zobaczyłam zdjęcia tych olejków to tak się oczy zaświeciły
![]() A o produktach Phenome myślałam ostatnio, wizażanki czytają sobie w myślach. Interesuje mnie również serum Double Serum Clarins, ale cena powala i może pozwolę sobie jak pojawią się u mnie większe zmarszczki, póki co nie jest źle. Tutaj od 4:40 http://www.youtube.com/watch?v=4j4NNoup-qk Wczoraj za to kupiłam maseczkę do skóry głowy w tubie Dermaglin, podobno świetna. Wypadają mi włosy od tego przetłuszczania i myślę, że to coś pomoże. Trochę się boje aplikacji...glinka na długie włosy ;] dziś albo jutro napiszę Wam jaki efekt. Miłego dnia Mirandziaki ![]()
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja jest cena tego serum? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
niestety około 300 zł
![]()
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Powiem szczerze, jak na tę firmę i to jeszcze serum, to nie najgorzej. Trzeba szukać w necie lub polować na zniżki, w Sephorze są chyba 10%, a w Douglasie, który wolę zdecydowanie bardziej niż Sephorę, dostaje się bon 40 zł do wykorzystania (po uzbieraniu iluś tam punktów).
Prezent na urodziny już dostałam, więc chyba serum już nie mogę sobie zażyczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Używacie takiego olejku z dzikiej róży?jak go stosujecie?warto? bo zastanawiam się nad takim olejkiem a serum z wit C tylko serum nie bardzo mogę używać większość mi zupełnie nie pasuje i jeszcze jedno pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Krótki filmik z sesji dla kalendarza Pirelli:
http://www.youtube.com/watch?v=9InD4JqoWdA
#293 |
Zakorzenienie
|
Lara ja polecam wypróbowanie serum z witaminą C. Zużyłam dwie pełnowymiarowe buteleczki olejku z dzikiej róży Trilogy, na forach zagranicznych większość osób pisze że rezultaty występują dopiero po kilku miesiącach stosowania, nawet do pół roku trzeba czekać na efekty Ja tam cudownych zmian nie widziałam, potem kilka produktów z tym olejkiem ( np. krem do mycia twarzy Alterra ) mnie podrażniło. Smarowałam tym olejkiem istniejące już rozstępy, żadnej poprawy.
Jeśli chodzi o serum z witaminą C zmiany są zauważalne niemal od razu - skóra jest rozjaśniona, promienna, pory zwężone, ja śpię na brzuchu więc możecie sobie wyobrazić jaki kolaż mam rano na twarzy a po takim serum skóra jest wyprasowana. Miałam okazję wypróbować dwa produkty - Flavo C 8 % ( jedna buteleczka 15 ml ) oraz Kiehl's Powerful Strenght Line Reducing Concentrate ( 6 próbek ). Na ten drugi lepiej polować na Allegro ( niestety rzadko pojawiają się aukcje ) bo na Ebayu się po prostu biją. Dostępne są dwie pojemności 50 ml i 75 ml. Ja czaję się na pełnowymiarowe opakowanie ale chodzi mi jeszcze po głowie do spróbowania inny produkt firmy It's Skin ( polecany przez Azjatycki Cukier ), z tym że tutaj oprócz serum z witaminą C jest 1o innych opcji do wyboru ( w tym jad żmii, w sam raz dla sypiących się trzydziestek ha ha ![]() Jeśli chodzi o Flavo to czasem w Superpharm są promocje ale moim zdaniem na Allegro chyba jest taniej, poza tym możesz wypróbować buteleczkę o pojemności 3 ml z przesyłką jest to mniej niż 20 zł więc nawet jak Ci nie będzie pasowało to strata finansowa będzie niewielka. Tutaj link do recenzji : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2250,auriga-flavo-c-serum-stara-wersja.html
#294 |
Zakorzenienie
|
Produktem który serdecznie Wam polecam jest krem do rąk firmy Anida, dostępny w aptekach DOZ za 4, 80 zł ( 100 ml ). Zawiera wosk pszczeli oraz olej makadamia. Bez dwóch zdań jego pierwsza pozycja wśród kremów do rąk na KWC jest zasłużona
![]() Link do recenzji: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36584,anida-krem-do-rak-i-paznokci-z-woskiem-pszczczelim-i-olejem-makadamia-stara-wersja.html
#295 |
Zakorzenienie
|
A dla osób, które lubią eksperymentować w domu serum z witaminą C ma także w swojej ofercie Biochemia Urody:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html Moja koleżanka wkrótce przesiada się z Flavo właśnie na ten produkt, bardzo mnie ciekawi jej opinia.
#296 |
Raczkowanie
|
W takim razie kupię jakieś próbki serum z wit,C
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Ewciaku takie serum stosujesz na noc czy rano?raz dziennie? |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Serum stosuję raz dziennie - na noc. Niektóre dziewczyny nakładają potem jeszcze krem, ja tego nie robię ponieważ mam dziwną skórę, która nie chce wchłaniać kosmetyków i zyskałaby na tym jedynie poduszka ). Trzeba uważać bo niektóre produkty z witaminą C brudzą pościel.
#298 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia do kalendarza Pirelli 2014 ukażą się w listopadzie. Oprócz Petera Lindbergha modelki sfotografował także Patrick Demarchelier. Będzie to wyjątkowe wydanie ( nazwano je nawet The Supermodel Edition ) ponieważ zbliża się pięćdziesięciolecie istnienia kalendarza. Jeszcze raz brawa dla Mirandy, to wspaniale, że znalazła się w takim gronie
![]()
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba tutaj na forum mamy spadek formy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | ||
Zakorzenienie
|
Ewciak78 nabrałam chęci na wypróbowanie serum z witaminą C, zwłaszcza, że pomaga zwężać pory (ten problem wraca do mnie jak bumerang).
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że oprócz Mirandy w kalendarzu znalazły się także Alessandra i Isabeli, które też lubię.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.