Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-08-17, 09:27   #271
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆

Pi瘯nie!Twoje wege jad這spisy s bardzo inspiruj帷e... Warzywne szale雟twa, no i te orzeeechy! Intryguje mnie ta wariacja na temat fasolki szparagowej!

Dzi瘯uj Mi這 co takiego us造sze Co do fasolki to u篡豉m s這nego mas豉 orzechowego i skomponowa這 si na prawd smacznie Je郵i jad豉 broku豉 z mas貫m orzechowym to i fasolka powinna Ci posmakowa

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-17, 12:07   #272
dafne95
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 35

Shariana tu鎍zyk w sosie w豉snym. obiad bez mi瘰a,bo dzisiaj u mnie kotlety mielone, a ja nie jadam,tz nie jadam mi瘰a cz瘰to,tylko jak musze i tylko kurczaka,musze czyli czuje 瞠 moj organizm potrzebuje,za to jem ryby
i mam pytanie odno郾ie nutridrink闚 pomagaj Ci? czyta豉m kiedy o nich,nawet wypi豉m kilka,ale jako sie nie przekona豉m
dafne95 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-17, 15:37   #273
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez pani uzytkownik Poka wiadomo嗆
Bardzo dziekuje za wskaz闚ki

Owsiank gotuje na wodzie - kiedy zawsze gotowa豉m na szklance mleka 2%, teraz zamieni豉m po prostu mleko na rzecz twarogu (zostane przy tych 100g - lepiej sie czuje) - wi璚ej bia趾a Czasami poza owsiank dodaje tez ok 50g w ciagu dnia na jakie kanapki/ do orzech闚 lub zjadam jogurt/kefir/ser zo速y- dlatego mowilam o przesadzie
Dzieki za wskaz闚ki dot kaszy- nigdy nie wiem ile zjesc, (mam troche zaburzony o鈔odek sytosci- po ED stad te moje wszytskie pytania ) Musze powoli przekonywac sie do mas豉 i stopniowo zwiekszac kaloryczno軼 jad這spisu.
C騜 b璠 stara豉 si dbac o siebie, odzywiac i nie stresowa nadmiernie tym jedzeniem. Jeszcze raz dzi瘯i!
Skoro Twoim priorytetem jest od篡wienie organizmu, nie zamieniaj mleka na rzecz twarogu - gotuj owsiank na mleku, a twar鏬 dodawaj i tak czy siak . Ja gotuj owsiank na mleku i mimo to dodaj serek homogenizowany na wierzch - w豉郾ie po to, aby wzbogaci 郾iadanie w bia趾o. No i po prostu jest tak dla mnie smaczniej i tre軼iwiej .

Naprawd, nie martw si, 瞠 przesadzisz. Ja uwielbiam nabia i pr鏂z mleka i serka homo do owsianki - do 2giego 郾iadanie i kolacji te cz瘰to jem sery. No i czasem wpada te jogurt b康 kefir. Co innego, gdyby jada豉 p馧 kilo twarogu dziennie i zapija豉 litrem ma郵anki . Jedzenie w ci庵u dnia po troch nabia逝 ze zr騜nicowanych 廝鏚e nie jest przesad. Jest zupe軟ie normalne i na dodatek zdrowe - chyba, 瞠 nabia by Ci nie s逝篡, ale z tego co wiem, to tak nie jest .

P馧 woreczka kaszy/ry簑 to naprawd zwyczajna, standardowa porcja - zak豉daj帷, 瞠 do tego wpadnie jeszcze jakie mi瘰ko i sporo warzyw .

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-17, 18:03   #274
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 86

Poa alpina, Limonka – dzi瘯i, chocia oczywi軼ie zmartwi這 mnie, 瞠 jeszcze tyle roboty przede mn, zw豉szcza, 瞠 tak jak pisa豉m nie mam raczej g這wy do gotowania i jedzenia + od zawsze by豉m bardzo wybredna i wielu rzeczy nie lubi (np. mas豉)

Dzisiaj:
I (8.00): owsianka (20g p豉tk闚, 10g otr瑿闚, starte jab趾o, 造磬a mieszanki bakaliowej)
30min biegania (interwa造, czyli w moim wykonaniu marszotrucht )
II (11.30): grahamka, p馧 z oscypkiem, p馧 z pomidorem, 2 ma貫 marchewki
III (14.30): pancakes (jedno jajko i jedno bia趾o, 30g otr瑿闚) ze start po這w jab趾a i nektarynk – to jedyna potrawa z jajkiem, kt鏎 umiem zrobi

IV (19.00): kroma chleba ciemnego z pomidorem, kromka chleba ciemnego z rzodkiewk, og鏎ek, 3 rzodkiewki

Brak podwieczorku, bo by豉m z ch這pakiem w kawiarni a przy nim wstydz si je嗆 (wiem, 瞠 to bardzo dziecinne…)
Co do wagi to jest tak, 瞠 ja si czuj ze sob dobrze, ale np. moja siostra cz瘰to mi dokucza, 瞠 jestem za chuda i m闚i, 瞠 瞠by si podoba facetom i nie musie kupowa ubra na dzia豉ch dzieci璚ych powinnam co najmniej z 5 kilo przyty…
SybilVane jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-17, 18:08   #275
pani uzytkownik
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 27

Cytat:
Skoro Twoim priorytetem jest od篡wienie organizmu, nie zamieniaj mleka na rzecz twarogu - gotuj owsiank na mleku, a twar鏬 dodawaj i tak czy siak . Ja gotuj owsiank na mleku i mimo to dodaj serek homogenizowany na wierzch - w豉郾ie po to, aby wzbogaci 郾iadanie w bia趾o. No i po prostu jest tak dla mnie smaczniej i tre軼iwiej .

Naprawd, nie martw si, 瞠 przesadzisz. Ja uwielbiam nabia i pr鏂z mleka i serka homo do owsianki - do 2giego 郾iadanie i kolacji te cz瘰to jem sery. No i czasem wpada te jogurt b康 kefir. Co innego, gdyby jada豉 p馧 kilo twarogu dziennie i zapija豉 litrem ma郵anki . Jedzenie w ci庵u dnia po troch nabia逝 ze zr騜nicowanych 廝鏚e nie jest przesad. Jest zupe軟ie normalne i na dodatek zdrowe - chyba, 瞠 nabia by Ci nie s逝篡, ale z tego co wiem, to tak nie jest .

P馧 woreczka kaszy/ry簑 to naprawd zwyczajna, standardowa porcja - zak豉daj帷, 瞠 do tego wpadnie jeszcze jakie mi瘰ko i sporo warzyw .
Bardzo Ci dziekuje za wskaz闚ki
pani uzytkownik jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-17, 18:27   #276
dafne95
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 35

dzisiejsze,ulepszone

P

好iadanie:6 造瞠k kaszy kuskus b造skawicznej,zalanej 180 g jogurtu naturalnego,gar嗆 bor闚ek ameryka雟kich, wkruszone 2 ciastka owsiane
Caffe Latte z malinami

2 好iadanie: dro盥鄴wka z serem i rodzynkami,herbata

Obiad: 7pierog闚 wieko軼i p馧 d這ni,ze szpinakiem i fet polane sosem jogurtowym

Podwieczorek:koktajl (szklanka kefiru,miseczka truskawek,2 造瞠czki miodu lipowego,) gar嗆 mieszanki studenckiej, ciastko owsiane

KOlacja (b璠zie) 3 Kromki chleba z margaryn 1 z serem bia造m,szczypiorkiem,2 ser z馧ty pomidor,3 z nutell

PO kolacji do filmu nachosy serowe z dipem(domowym)

Ocenicie????
dafne95 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-17, 19:16   #277
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafne95 Poka wiadomo嗆
dzisiejsze,ulepszone

P

好iadanie:6 造瞠k kaszy kuskus b造skawicznej,zalanej 180 g jogurtu naturalnego,gar嗆 bor闚ek ameryka雟kich, wkruszone 2 ciastka owsiane
Caffe Latte z malinami

2 好iadanie: dro盥鄴wka z serem i rodzynkami,herbata sama dro盥鄴wka to troch za ma這, tym bardziej ze dro盥鄴wki ze sklepu s ma貫. Dorzuci豉bym tutaj jeszcze banana

Obiad: 7pierog闚 wieko軼i p馧 d這ni,ze szpinakiem i fet polane sosem jogurtowym

Podwieczorek:koktajl (szklanka kefiru,miseczka truskawek,2 造瞠czki miodu lipowego,) gar嗆 mieszanki studenckiej, ciastko owsiane

KOlacja (b璠zie) 3 Kromki chleba z margaryn 1 z serem bia造m,szczypiorkiem,2 ser z馧ty pomidor (dodaj w璠line),3 z nutell

PO kolacji do filmu nachosy serowe z dipem(domowym)

Ocenicie????
Widze post瘼y... Fajnie, 瞠 do posi趾闚 dorzucasz orzechy to nie tylko zdrowe ale i smaczne

Stary 2013-08-17, 21:11   #278
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

Moje P. Dzisiaj ju chyba rasowe.

好iadanie
* kromka chleba z ziarnami dyni + twar鏬 czekoladowy
* owsianka jab趾owa Activia + 造瞠czka otr瑿闚 z 簑rawin + troch malin + 2 造磬i miodu + kilka migda堯w
* nutridrink o smaku tropikalnym
II 郾iadanie
* par闚ka Berlinka obtoczona serem, z dodatkiem jakiego sosu na bazie majonezu
* kromka chleba z ziarnami dyni + serek Turek Light z rzodkiewk
* Inka na wodzie z odrobin miodu
Obiad
* 1 kotlet a'la mielony z mi瘰a indyka z warzywami, sma穎ny na t逝szczu (niewielka ilo嗆: pono by造 suche...)
* 3 ma貫 ziemniaczki gotowane z koperkiem
* troch sa豉tki (rzodkiewka + pomidory + sa豉ta + kie趾i + pestki dyni + jaka oliwa)
* sok 郵iwkowy 250 ml
Podwieczorek
* deserek (ok. 200 g Danio waniliowego [nieca貫 du瞠 opakowanie] + sporo malin + 2 raffaello + troch wi鏎ek kokosowych + gar嗆 migda堯w)
Kolacja
* 2x kromka chleba z ziarnami dyni + pasta z suszonych pomidor闚 + plaster szynki wieprzowej
* miseczka sa豉tki (ta sama, co na obiad)
* nutridrink malinowy
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-17, 21:12   #279
paula684
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 137

Hej dziewczyny wychodze z ed, niestety. Jeszcze niedawno temu moj jadlospis byl "niebrzydki" ale niestety mialam nawrot chorobska. Ale mam nadzieje ze teraz do konca uda mi sie z tego wyjsc! Takze byla bym wdzieczna jak by ktos ocenil moj jadlospis i podpowiedzial co robie zle i jak to zmienic
A wiec tak:
. Grahamka z mas貫m: pol z plastrem sera zoltego 'salami' i ogorkiem, pol z camembertem i pomidorem.
2. Drozdzowka z budyniem, cappucino
O. Talerz zupy gulaszowej
P. Paczka 50g herbatnikow, deser z korona czekoladowy, jablko
K. Grahamka z maslem i szynka drobiowa, pomidor i 2 ogorki kiszone
paula684 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-17, 23:14   #280
_uzytkowniczka
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 2

Cytat:
Ja gotuj owsiank na mleku i mimo to dodaj serek homogenizowany na wierzch - w豉郾ie po to, aby wzbogaci 郾iadanie w bia趾o. No i po prostu jest tak dla mnie smaczniej i tre軼iwiej .
Jaki serek homo uzywasz?
_uzytkowniczka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-18, 08:06   #281
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 86

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka wiadomo嗆
Poa alpina, Limonka – dzi瘯i, chocia oczywi軼ie zmartwi這 mnie, 瞠 jeszcze tyle roboty przede mn, zw豉szcza, 瞠 tak jak pisa豉m nie mam raczej g這wy do gotowania i jedzenia + od zawsze by豉m bardzo wybredna i wielu rzeczy nie lubi (np. mas豉)

Dzisiaj:
I (8.00): owsianka (20g p豉tk闚, 10g otr瑿闚, starte jab趾o, 造磬a mieszanki bakaliowej)
III (14.30): pancakes (jedno jajko i jedno bia趾o, 30g otr瑿闚) ze start po這w jab趾a i nektarynk – to jedyna potrawa z jajkiem, kt鏎 umiem zrobi

IV (19.00): kroma chleba ciemnego z pomidorem, kromka chleba ciemnego z rzodkiewk, og鏎ek, 3 rzodkiewki

Brak podwieczorku, bo by豉m z ch這pakiem w kawiarni a przy nim wstydz si je嗆 (wiem, 瞠 to bardzo dziecinne…)
Co do wagi to jest tak, 瞠 ja si czuj ze sob dobrze, ale np. moja siostra cz瘰to mi dokucza, 瞠 jestem za chuda i m闚i, 瞠 瞠by si podoba facetom i nie musie kupowa ubra na dzia豉ch dzieci璚ych powinnam co najmniej z 5 kilo przyty…
SybilVane jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:23   #282
paula684
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dafne95 Poka wiadomo嗆
dzisiejsze,ulepszone

P

Caffe Latte z malinami hmm.. ok

2 好iadanie: dro盥鄴wka z serem i rodzynkami,herbata tutaj dorzuci豉 bym jaki jogurcik/kakao

Obiad: 7pierog闚 wieko軼i p馧 d這ni,ze szpinakiem i fet polane sosem jogurtowym no... ok

Podwieczorek:koktajl (szklanka kefiru,miseczka truskawek,2 造瞠czki miodu lipowego,) gar嗆 mieszanki studenckiej, ciastko owsiane moim zdaniem tutaj ma這 konkretnie, ale ok

KOlacja (b璠zie) 3 Kromki chleba z margaryn 1 z serem bia造m,szczypiorkiem,2 ser z馧ty pomidor,3 z nutell super!

PO kolacji do filmu nachosy serowe z dipem(domowym) mniami

Ocenicie????
Og鏊nie jest ok , szczeg鏊nie je郵i na tym tyjesz Chocia brakuje mi tu jakiego mi瘰ka na obiad b康 do kanapek na kolacj.
Stary 2013-08-18, 10:44   #283
anne06
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 46

Cytat:
(...)

Hej ! Gdyby do obiadu rzeczywi軼ie wpad kurczak, a do II posi趾u warzywa - by這by naprawd super! Bardzo mi si podoba! Smaczny i warto軼iowy jad這spis. Du穎 chcesz schudn望? Jak jad豉 wcze郾iej? 鑿iczysz? Powodzenia!

(...)
Cze嗆. Chc schudn望 ok 7kg. Teraz mam 63 z hakiem, przy 163cm wzrostu. Wcze郾iej mam wra瞠nie, 瞠 ilo軼iowo jad豉m o wiele mniej i do tego nier闚no, na 郾iadanie i w pracy byle co, a na obiad napycha豉m si, kolacji zazwyczaj nie by這, albo takie 鄉ieciowe przek御ki do filmu. Poza tym z czasem zacz窸am przy robieniu obiadu szykowa dwie r闚ne porcje dla siebie i T. Efekty 豉two przewidzie. Od tygodnia wzi窸am si ostro za diet i wspomagam si jad這spisami znalezionymi na necie, pierwsze co zauwa篡豉m, nie wiem czy to kwestia diety, wyczy軼i豉 mi si cera i lepiej si czuj. Tylko w por闚naniu z tym co jad豉m wcze郾iej nie wiem czy to nie jest za du穎, bo ci庵le czuj si najedzona do oporu, wcze郾iej tak du篡ch porcji na ka盥y posi貫k nie jad豉m, no ale waga minimalnie ale spada i nie jestem opuchni皻a. Co do 獞icze dzi b璠zie rower, a od tego tygodnia, jak ju da豉m rad z diet mam plan godzin dziennie po鈍i璚a na jaki konkretny ruch, bo prac mam siedz帷. Ciekawa jestem po jakim czasie zejd poni瞠j 60kg, Od 3 lat nie mia豉m tak niskiej wagi.
Dzi jad豉m i mam w planie:
I. 2 kromki chleba 篡tniego pe軟oziarnistego na zakwasie, ok 60g. posmarowane 造磬 oliwy z oliwek z natk pietruszki i wyci郾i皻ym czosnkiem, w璠zony 這so brzuszki ok. 100g, kawa
II. ma造 jogurt naturalny z bananem, orzechami w這skimi, 造磬 otr瑿闚 pszennych
III. pier z kurczaka z pieczarkami duszonymi (ok. 200g)z cebul i czosnkiem, do tego p馧 torebki ry簑 br您owego lub kaszy gryczanej
IV. twaro瞠k z paru 造瞠k jogurtu naturalnego i bia貫go sera, porcja ok 100g, z pomidorem, og鏎kiem i kromk chleba 篡tniego ok 30g. Nie wiem czy ser jest chudy czy t逝sty, raczej t逝sty, ale nie przywi您uj w tym wypadku do tego wagi, bo jest to ser robiony w domu, wi璚 bez 瘸dnej chemii, naturalny.
Do picia woda, herbata zielona, szklanka pokrzywy.
anne06 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:18   #284
dezett
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 405

Cze嗆. Do陰czam do w徠ku, ze swoim jad這spisem, U. pod powr鏒 @. Prosz o ocen

6.30 Sn. owsianka z 4 造瞠k p豉tk闚 g鏎skich, otr帳, gar軼i orzech闚 w這skich
na szklance mleka 2% z plastrem twarogu Pi徠nica 0%.
獞iczenia
11. II Sn. 2 kromki razowca na zakwasie z 2 plastrami twarogu Pi徠nica 0%,
avokado pokrojonego w plastry (po這wka po這wki avokado ), z og鏎kiem i sa豉t.
14.30 Obiad. Spory kawa貫k dorsza pieczonego, po這wa woreczka ryzu brazowego,
kapusta kiszona m這da z oliw.
17.Podwieczorek. Nektarynka
20.30 Kolacja. Grahamka z w璠lin z kurczaka, pomidorem i rukol.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-08-18 o 20:14
dezett jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-18, 18:46   #285
Ervisha
Zakorzenienie

U

I owsianka z serkiem wiejskim, malinami, orzechami brazylijskimi i nerkowca

II 3 zrolowane tosty francuskie z domowego wieloziarnistego chleba z czekolad i sosem wi郾iowym

III Tortilla espanola z kukurydza, pieczarkami, papryk i mozzarell

IV sa豉tka owocowa (jab趾o, maliny, brzoskwinia, ma造 jogurt naturalny, migda造)

V Potrawka ry穎wa z soczewic (30g soczewicy, 20g ry簑 br您owego, marchewka, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy i przyprawy)

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 19:38   #286
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 319

Letnie U:

I: trzy kromki chlebka jaglanego w豉snego wypieku z past cebulow i og鏎kiem ma這solnym;
II: kromka razowca z mas貫m orzechowym, kilka moreli;
III: zupa-krem z cukinii zabielana 鄉ietan; na drugie kilka 造瞠k kaszy jaglanej podsma穎nej na oliwie z pomidorami, szpinakiem, mozarell, 鈍ie篡m oregano i pestkami dyni;
IV: kawa z mlekiem, kilka brzoskwi, kilka czekoladek z bombonierki
V: zielone smoothie ze szpinaku i jab趾a z 造磬 siemienia lnianego, pos這dzone daktylem.
Stary 2013-08-18, 19:40   #287
paula684
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
U

II 3 zrolowane tosty francuskie z domowego wieloziarnistego chleba z czekolad i sosem wi郾iowym

V Potrawka ry穎wa z soczewic (30g soczewicy, 20g ry簑 br您owego, marchewka, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy i przyprawy)
Jeej, wszystko jest mniaaaaami Super! Jeste wege, tak?

A to moje (mam nadziej 瞠 lepsze) P z pro軸 o krytyk i uwagi

. Grahamka (100g) z mas貫m: p馧 z serem 鄴速ym, szynk i keczupem, p馧 z camembertem i pomidorem
II. 2 kromki chleba razowego z mas貫m i d瞠mem truskawkowym, jab趾o
O. Woreczek kaszy j璚zmiennej, gulasz wo這wy z pieczarkami i papryk, grzybki marynowane
P. Dro盥鄴wka z makiem (110g), jogurt pitny (500ml) - owoce le郾e
K. Bu趾a z ziarnami (100g) z mas貫m: p馧 z szynk i og鏎kiem, p馧 z serkiem topionym zio這wym i szczypiorkiem, kubek kakao na mleku 3,2%
A teraz konsumuj chipsy Laysy fromage (125g) na kt鏎e mia豉m ochot przez d逝窺zy czas
Stary 2013-08-18, 20:13   #288
olalipiec
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 40

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆
Cze嗆. Do陰czam do w徠ku, ze swoim jad這spisem, U. pod powr鏒 @. Prosz o ocen

6.30 Sn. owsianka z 4 造瞠k p豉tk闚 g鏎skich, otr帳, gar軼i orzech闚 w這skich
na szklance mleka 2% z plastrem twarogu Pi徠nica 0%.
獞iczenia
11. II Sn. 2 kromki razowca na zakwasie z 2 plastrami twarogu Pi徠nica 0%,
avokado pokrojonego w plastry (po這wka po這wki avokado ), z og鏎kiem i sa豉t.
14.30 Obiad. Spory kawa貫k dorsza pieczonego, po這wa woreczka ryzu brazowego,
kapusta kiszona m這da z oliw.
17.Podwieczorek. Nektarynka
20.30 Kolacja. Grahamka z w璠lin z kurczaka, pomidorem i rukol.
radzi豉bym zamieni 0% na twar鏬 p馧t逝sty, kanapki z mas貫m (nie wiem czy by造 posmarowane), do podwieczorku doda豉bym jaki malutki jogurt, ale nie jest to konieczne
olalipiec jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:04   #289
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olalipiec Poka wiadomo嗆
radzi豉bym zamieni 0% na twar鏬 p馧t逝sty, kanapki z mas貫m (nie wiem czy by造 posmarowane), do podwieczorku doda豉bym jaki malutki jogurt, ale nie jest to konieczne
myslalam, ze moge uzywac sera chudego jesli w danym posilku mam np tluszcz z orzech闚 / awokado i np. wlasnie oliwa lub awokado zast瘼owac mas這. ?

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 07:40   #290
hanna_banana
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 15

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆
myslalam, ze moge uzywac sera chudego jesli w danym posilku mam np tluszcz z orzech闚 / awokado i np. wlasnie oliwa lub awokado zast瘼owac mas這. ?
ale co stoi na przeszkodzie 瞠by u篡wa i tego, i tego? twar鏬 odt逝szczony jest pozbawiony warto軼i od篡wczych, lepiej u篡wa p馧t逝stego lub t逝stego. z mojego do鈍iadczenia mas這 baardzo pomaga w odzyskaniu @, dlatego go sobie nie 瘸逝j
hanna_banana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:00   #291
dezett
Zadomowienie

Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX

Cytat:
Napisane przez hanna_banana Poka wiadomo嗆
ale co stoi na przeszkodzie 瞠by u篡wa i tego, i tego? twar鏬 odt逝szczony jest pozbawiony warto軼i od篡wczych, lepiej u篡wa p馧t逝stego lub t逝stego. z mojego do鈍iadczenia mas這 baardzo pomaga w odzyskaniu @, dlatego go sobie nie 瘸逝j
Masz racje, a jakie maslo wybrac? Oczywiscie to tzw prawdziwe, ale wlasnie jakie, extra 82%, oselkowe? Tez staralas sie odzyskac @ dieta?

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat.
Stary 2013-08-19, 09:30   #292
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula684 Poka wiadomo嗆

. Grahamka (100g) z mas貫m: p馧 z serem 鄴速ym, szynk i keczupem, p馧 z camembertem i pomidorem
O. Woreczek kaszy j璚zmiennej, gulasz wo這wy z pieczarkami i papryk, grzybki marynowane
K. Bu趾a z ziarnami (100g) z mas貫m: p馧 z szynk i og鏎kiem, p馧 z serkiem topionym zio這wym i szczypiorkiem, kubek kakao na mleku 3,2%
A teraz konsumuj chipsy Laysy fromage (125g) na kt鏎e mia豉m ochot przez d逝窺zy czas
Dok豉dnie laktoowo : Dzi瘯uj za zerkni璚ie

Stary 2013-08-19, 10:03   #293
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
U

B fajnie jak zawsze

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez paula684 Poka wiadomo嗆

Swietne P! Dolozylabym troche swiezych warzyw i ztodla nnkt tylko, ale og鏊nie zazdroszcz tego luzu w jedzeniu

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez niezamienna_juz_na_nic Poka wiadomo嗆
Letnie U:

I: trzy kromki chlebka jaglanego w豉snego wypieku z past cebulow i og鏎kiem ma這solnym;
II: kromka razowca z mas貫m orzechowym, kilka moreli;
III: zupa-krem z cukinii zabielana 鄉ietan; na drugie kilka 造瞠k kaszy jaglanej podsma穎nej na oliwie z pomidorami, szpinakiem, mozarell, 鈍ie篡m oregano i pestkami dyni;
IV: kawa z mlekiem, kilka brzoskwi, kilka czekoladek z bombonierki
V: zielone smoothie ze szpinaku i jab趾a z 造磬 siemienia lnianego, pos這dzone daktylem.
Smacznie bardzo! Tylko kolacja wydaje mi sie jakas mala

poza schemat.
Stary 2013-08-19, 11:13   #294
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka wiadomo嗆

Dzisiaj:

G這wy do gotowania mie nie musisz, a nawyki 篡wieniowe po prostu trzeba sobie wyrobi . Fakt, to wymaga czasu i wysi趾u - ale warto!

Ja te czu豉m si ze sob dobrze nawet, gdy by豉m na granicy niedowagi. Widzia豉m si w lustrze i podoba豉m si sobie, ale co z tego, kiedy mimo wszystko psychika le瘸豉 i kwicza豉. Ortoreksja, brak cykli, zero libido. Oj nie nie nie, nie warto tak 篡. Zreszt, ca貫 moje otoczenie bez przerwy zwraca這 uwag na to, 瞠 za chudo wygl康am... Oni nie wal 軼iemy, naprawd. Skoro takie uwagi powtarzaj si cz瘰to wobec Ciebie - co musi w tym by.

A Tw鎩 jad這spis niestety zn闚 mi si nie podoba. Zn闚 ja這wo. Zbyt ma這 bia趾a i t逝szczy. Dlaczego wyrzucasz 鄴速ka z jajek? 疾 jedyna potrawa z jajek? A jajecznica? Jajko sadzone? Zwyk貫 jaja na mi瘯ko lub na twardo? Nie wykr璚aj si... A jajo to skarbnica sk豉dnik闚 od篡wczych. I co masz na celu jedz帷 kanapki z samymi warzywami?

Powt鏎z si: nie masz problemu z bogactwem z這穎nych w璕lowodan闚, warzyw i owoc闚 w diecie. Z tym jest ok. Ale MUSISZ pami皻a o bia趾u i t逝szczach. Bez tego nie ujedziesz.

A przed swoim facetem nie powinna si niczego wstydzi, a tym bardziej jedzenia...

Cytat:
Napisane przez pani uzytkownik Poka wiadomo嗆
Bardzo Ci dziekuje za wskaz闚ki
Prosz

Cytat:
Napisane przez anne06 Poka wiadomo嗆
Cze嗆. Chc schudn望 ok 7kg. Teraz mam 63 z hakiem, przy 163cm wzrostu. Wcze郾iej mam wra瞠nie, 瞠 ilo軼iowo jad豉m o wiele mniej i do tego nier闚no, na 郾iadanie i w pracy byle co, a na obiad napycha豉m si, kolacji zazwyczaj nie by這, albo takie 鄉ieciowe przek御ki do filmu. Poza tym z czasem zacz窸am przy robieniu obiadu szykowa dwie r闚ne porcje dla siebie i T. Efekty 豉two przewidzie. Od tygodnia wzi窸am si ostro za diet i wspomagam si jad這spisami znalezionymi na necie, pierwsze co zauwa篡豉m, nie wiem czy to kwestia diety, wyczy軼i豉 mi si cera i lepiej si czuj. Tylko w por闚naniu z tym co jad豉m wcze郾iej nie wiem czy to nie jest za du穎, bo ci庵le czuj si najedzona do oporu, wcze郾iej tak du篡ch porcji na ka盥y posi貫k nie jad豉m, no ale waga minimalnie ale spada i nie jestem opuchni皻a. Co do 獞icze dzi b璠zie rower, a od tego tygodnia, jak ju da豉m rad z diet mam plan godzin dziennie po鈍i璚a na jaki konkretny ruch, bo prac mam siedz帷. Ciekawa jestem po jakim czasie zejd poni瞠j 60kg, Od 3 lat nie mia豉m tak niskiej wagi.
Dzi jad豉m i mam w planie:
I. 2 kromki chleba 篡tniego pe軟oziarnistego na zakwasie, ok 60g. posmarowane 造磬 oliwy z oliwek z natk pietruszki i wyci郾i皻ym czosnkiem, w璠zony 這so brzuszki ok. 100g, kawa
II. ma造 jogurt naturalny z bananem, orzechami w這skimi, 造磬 otr瑿闚 pszennych
III. pier z kurczaka z pieczarkami duszonymi (ok. 200g)z cebul i czosnkiem, do tego p馧 torebki ry簑 br您owego lub kaszy gryczanej
IV. twaro瞠k z paru 造瞠k jogurtu naturalnego i bia貫go sera, porcja ok 100g, z pomidorem, og鏎kiem i kromk chleba 篡tniego ok 30g. Nie wiem czy ser jest chudy czy t逝sty, raczej t逝sty, ale nie przywi您uj w tym wypadku do tego wagi, bo jest to ser robiony w domu, wi璚 bez 瘸dnej chemii, naturalny.
Do picia woda, herbata zielona, szklanka pokrzywy.
Prawda jest taka, 瞠 ma這 przetworzonego i bogatego w b這nnik jedzenia jeste鄉y w stanie zje嗆 wi璚ej nie tyj帷, ale porz康nie najadaj帷 si i przy tym od篡wiaj帷 sw鎩 organizm. Dlatego nie szcz璠 sobie sytych porcji, je郵i wybierasz naprawd zdrowe jedzenie.

A co do ruchu, to nawet te p馧 godzinki dziennie przynosi efekty .

Menu ca趾iem 豉dne! Do obiadu da豉bym jeszcze dodatkowo porcj warzyw.

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:51   #295
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325

Moje R z dzi:

1. owsianka (p豉tki owsiane i p豉tki j璚zmienne) na budyniu czekoladowym z bananem
2. wie郾iak ze szczypiorkiem (troch mi dziecko podjad這 :P), ki嗆 winogron, dwie 郵iwki
3. dwie kanapki z chleba 篡tniego z awokado i w璠zonym filetem z kurczaka, p馧 og鏎ka, p馧 papryki
B璠zie jeszcze:
kawa bez mleka, bez cukru
4. ry z olejem lnianym, pier kurczaka w sezamie, fasolka szparagowa (pewnie si z豉mi i zrobi z bu趾 tart :P)
5. p馧 kostki twaro磬u z jogurtem naturalnym, cynamonem i orzechami w這skimi

I b璠zie bieganie jeszcze (40 minut).

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:21   #296
xzora
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 557

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka wiadomo嗆
Moje R z dzi:

1. owsianka (p豉tki owsiane i p豉tki j璚zmienne) na budyniu czekoladowym z bananem brak 廝鏚豉 bia趾a
2. wie郾iak ze szczypiorkiem (troch mi dziecko podjad這 :P), ki嗆 winogron, dwie 郵iwki brak t逝szczu
3. dwie kanapki z chleba 篡tniego z awokado i w璠zonym filetem z kurczaka, p馧 og鏎ka, p馧 papryki ok
B璠zie jeszcze:
kawa bez mleka, bez cukru
4. ry z olejem lnianym, pier kurczaka w sezamie, fasolka szparagowa (pewnie si z豉mi i zrobi z bu趾 tart :P) ok
5. p馧 kostki twaro磬u z jogurtem naturalnym, cynamonem i orzechami w這skimi

I b璠zie bieganie jeszcze (40 minut).
budy czekoladowy i winogrona to nie najlepsze produkty na redukcj. Do tego sporo nabia逝 - budy na mleku, serek wiejski, a na koniec jeszcze twar鏬. Zamiast tego wprowadzi豉bym jajka i ryby. Np. na 郾iadanie placek owsiany (p豉tki owsiane, jajka i na patelni) .
xzora jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:47   #297
dezett
Zadomowienie

Cytat:
G這wy do gotowania mie nie musisz, a nawyki 篡wieniowe po prostu trzeba sobie wyrobi . Fakt, to wymaga czasu i wysi趾u - ale warto!

Ja te czu豉m si ze sob dobrze nawet, gdy by豉m na granicy niedowagi. Widzia豉m si w lustrze i podoba豉m si sobie, ale co z tego, kiedy mimo wszystko psychika le瘸豉 i kwicza豉. Ortoreksja, brak cykli, zero libido. Oj nie nie nie, nie warto tak 篡. Zreszt, ca貫 moje otoczenie bez przerwy zwraca這 uwag na to, 瞠 za chudo wygl康am... Oni nie wal 軼iemy, naprawd. Skoro takie uwagi powtarzaj si cz瘰to wobec Ciebie - co musi w tym by.

A Tw鎩 jad這spis niestety zn闚 mi si nie podoba. Zn闚 ja這wo. Zbyt ma這 bia趾a i t逝szczy. Dlaczego wyrzucasz 鄴速ka z jajek? 疾 jedyna potrawa z jajek? A jajecznica? Jajko sadzone? Zwyk貫 jaja na mi瘯ko lub na twardo? Nie wykr璚aj si... A jajo to skarbnica sk豉dnik闚 od篡wczych. I co masz na celu jedz帷 kanapki z samymi warzywami?

Powt鏎z si: nie masz problemu z bogactwem z這穎nych w璕lowodan闚, warzyw i owoc闚 w diecie. Z tym jest ok. Ale MUSISZ pami皻a o bia趾u i t逝szczach. Bez tego nie ujedziesz.

A przed swoim facetem nie powinna si niczego wstydzi, a tym bardziej jedzenia...

Prawda jest taka, 瞠 ma這 przetworzonego i bogatego w b這nnik jedzenia jeste鄉y w stanie zje嗆 wi璚ej nie tyj帷, ale porz康nie najadaj帷 si i przy tym od篡wiaj帷 sw鎩 organizm. Dlatego nie szcz璠 sobie sytych porcji, je郵i wybierasz naprawd zdrowe jedzenie.

A co do ruchu, to nawet te p馧 godzinki dziennie przynosi efekty .
Oklaski za ten post! Bardzo bardzo duzo mi u鈍iadomi

Czy mozna go gdzie "powiesi"?
Mysle, ze warto

poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-08-19 o 14:51

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 15:42   #298
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325

Cytat:
Napisane przez xzora Poka wiadomo嗆
budy czekoladowy i winogrona to nie najlepsze produkty na redukcj. Do tego sporo nabia逝 - budy na mleku, serek wiejski, a na koniec jeszcze twar鏬. Zamiast tego wprowadzi豉bym jajka i ryby. Np. na 郾iadanie placek owsiany (p豉tki owsiane, jajka i na patelni) .
Dzi瘯i akurat taki dzie wyszed z tym nabia貫m, na jutro mam zaplanowane w豉郾ie jajka i reszt kurczaka z dzisiejszego obiadu na II i III 郾iadanie Posi貫k nr 2 zjedzony w piaskownicy, dlatego taki s豉by :P placka owsianego jeszcze nigdy nie robi豉m, ale na pewno spr鏏uj.

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:47   #299
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 660

Cytat:
Napisane przez dance makabre Poka wiadomo嗆
Bardzo fajne Utrzymanie- zdrowo, po篡wnie i bez spin, wida, 瞠 jesz na co masz ochot i nie planujesz do przodu, a to si ceni
Dzi瘯i.
Kotlety broku這we jad豉m w knajpie wegetaria雟kiej, dlatego niestety nie jestem w stanie poda Ci przepisu. W necie mo積a ich znale潭 sporo, sama b璠 musia豉 spr鏏owa je kiedy zrobi.
Natomiast pr鏏y odtworzenia ich sosu rozmarynowego podj窸am, na razie bezskutecznie. Jest ob喚dny. Na razie zrobi豉m dwa z przepis闚 znalezionych na blogach, ale 瘸den nie m鏬 si r闚na z tamtym

Moje U wczorajsze

好iadanie:
owsianka z bananem, winogronami, po堯wk brzoskwini i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem
II 郾iadanie: 2 kromki razowca z jajkiem na twardo, pomidorem, papryk i szczypiorkiem
Obiad (na mie軼ie): grillowany dorsz w sosie musztardowo-zio這wym, po trochu: warzyw na parze, fasolki szparagowej z bu趾 tart, mizerii i sur闚ki z sa豉ty, papryki i pomidora
Podwieczorek: kawa貫k sernika na zimno z brzoskwiniami
Kolacja: tortilla z piersi z kurczaka, sa豉t, pomidorem, og鏎kiem konserwowym, cebul i sosem czosnkowym
Stary 2013-08-19, 17:21   #300
dezett
Zadomowienie

Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX

U pod @

Sn. Owsianka na szklance mleka 2% z plastrem twarogu poltlustego, otrebami,orzechami wloskimi i jagodami goji (podobno b zdrowe), zielona herbata
Skalpel Ewa Chodakowska
Obiad. Filet z dorsza na parze, pol woreczka ry簑 br您owego salatka z pekinki pomidora i kopru z oliwa, zielona herbata
Podwieczorek. Jogurt naturalny bakona gesty z wielkim jablkiem i garscia, migdalow, mocna kawa.
Bedzie:
Kolacja. 2 kromki razowca z:
wedlina z kurczaka 3 duze plastry i twarogiem 50/100g?
czy lepiej z jajkiem na twardo albo 2 jajka?
(Chce dobre zrodlo bialka na kolacje ) + salata, kie趾i, rzodkiewka i ogorek kiszony.

poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-08-19 o 17:30
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.