|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX
Cytat:
Co do fasolki to u篡豉m s這nego mas豉 orzechowego i skomponowa這 si na prawd smacznie
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 35
|
Shariana tu鎍zyk w sosie w豉snym. obiad bez mi瘰a,bo dzisiaj u mnie kotlety mielone, a ja nie jadam,tz nie jadam mi瘰a cz瘰to,tylko jak musze i tylko kurczaka,musze czyli czuje 瞠 moj organizm potrzebuje,za to jem ryby
i mam pytanie odno郾ie nutridrink闚 pomagaj Ci? czyta豉m kiedy o nich,nawet wypi豉m kilka,ale jako sie nie przekona豉m |
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
. Ja gotuj owsiank na mleku i mimo to dodaj serek homogenizowany na wierzch - w豉郾ie po to, aby wzbogaci 郾iadanie w bia趾o. No i po prostu jest tak dla mnie smaczniej i tre軼iwiej .Naprawd, nie martw si, 瞠 przesadzisz. Ja uwielbiam nabia i pr鏂z mleka i serka homo do owsianki - do 2giego 郾iadanie i kolacji te cz瘰to jem sery. No i czasem wpada te jogurt b康 kefir. Co innego, gdyby jada豉 p馧 kilo twarogu dziennie i zapija豉 litrem ma郵anki . Jedzenie w ci庵u dnia po troch nabia逝 ze zr騜nicowanych 廝鏚e nie jest przesad. Jest zupe軟ie normalne i na dodatek zdrowe - chyba, 瞠 nabia by Ci nie s逝篡, ale z tego co wiem, to tak nie jest .P馧 woreczka kaszy/ry簑 to naprawd zwyczajna, standardowa porcja - zak豉daj帷, 瞠 do tego wpadnie jeszcze jakie mi瘰ko i sporo warzyw .
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 86
|
Poa alpina, Limonka – dzi瘯i, chocia oczywi軼ie zmartwi這 mnie, 瞠 jeszcze tyle roboty przede mn, zw豉szcza, 瞠 tak jak pisa豉m nie mam raczej g這wy do gotowania i jedzenia + od zawsze by豉m bardzo wybredna i wielu rzeczy nie lubi (np. mas豉)
Dzisiaj: I (8.00): owsianka (20g p豉tk闚, 10g otr瑿闚, starte jab趾o, 造磬a mieszanki bakaliowej) 30min biegania (interwa造, czyli w moim wykonaniu marszotrucht )II (11.30): grahamka, p馧 z oscypkiem, p馧 z pomidorem, 2 ma貫 marchewki III (14.30): pancakes (jedno jajko i jedno bia趾o, 30g otr瑿闚) ze start po這w jab趾a i nektarynk – to jedyna potrawa z jajkiem, kt鏎 umiem zrobi ![]() IV (19.00): kroma chleba ciemnego z pomidorem, kromka chleba ciemnego z rzodkiewk, og鏎ek, 3 rzodkiewki Brak podwieczorku, bo by豉m z ch這pakiem w kawiarni a przy nim wstydz si je嗆 (wiem, 瞠 to bardzo dziecinne…) Co do wagi to jest tak, 瞠 ja si czuj ze sob dobrze, ale np. moja siostra cz瘰to mi dokucza, 瞠 jestem za chuda i m闚i, 瞠 瞠by si podoba facetom i nie musie kupowa ubra na dzia豉ch dzieci璚ych powinnam co najmniej z 5 kilo przyty…
|
|
|
|
#275 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 27
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 35
|
dzisiejsze,ulepszone
P 好iadanie:6 造瞠k kaszy kuskus b造skawicznej,zalanej 180 g jogurtu naturalnego,gar嗆 bor闚ek ameryka雟kich, wkruszone 2 ciastka owsiane Caffe Latte z malinami 2 好iadanie: dro盥鄴wka z serem i rodzynkami,herbata Obiad: 7pierog闚 wieko軼i p馧 d這ni,ze szpinakiem i fet polane sosem jogurtowym Podwieczorek:koktajl (szklanka kefiru,miseczka truskawek,2 造瞠czki miodu lipowego,) gar嗆 mieszanki studenckiej, ciastko owsiane KOlacja (b璠zie) 3 Kromki chleba z margaryn 1 z serem bia造m,szczypiorkiem,2 ser z馧ty pomidor,3 z nutell PO kolacji do filmu nachosy serowe z dipem(domowym) ![]() Ocenicie???? ![]() |
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Moje P. Dzisiaj ju chyba rasowe.
好iadanie * kromka chleba z ziarnami dyni + twar鏬 czekoladowy * owsianka jab趾owa Activia + 造瞠czka otr瑿闚 z 簑rawin + troch malin + 2 造磬i miodu + kilka migda堯w * nutridrink o smaku tropikalnym II 郾iadanie * par闚ka Berlinka obtoczona serem, z dodatkiem jakiego sosu na bazie majonezu * kromka chleba z ziarnami dyni + serek Turek Light z rzodkiewk * Inka na wodzie z odrobin miodu Obiad * 1 kotlet a'la mielony z mi瘰a indyka z warzywami, sma穎ny na t逝szczu (niewielka ilo嗆: pono by造 suche...) * 3 ma貫 ziemniaczki gotowane z koperkiem * troch sa豉tki (rzodkiewka + pomidory + sa豉ta + kie趾i + pestki dyni + jaka oliwa) * sok 郵iwkowy 250 ml Podwieczorek * deserek (ok. 200 g Danio waniliowego [nieca貫 du瞠 opakowanie] + sporo malin + 2 raffaello + troch wi鏎ek kokosowych + gar嗆 migda堯w) Kolacja * 2x kromka chleba z ziarnami dyni + pasta z suszonych pomidor闚 + plaster szynki wieprzowej * miseczka sa豉tki (ta sama, co na obiad) * nutridrink malinowy |
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 137
|
Hej dziewczyny
wychodze z ed, niestety. Jeszcze niedawno temu moj jadlospis byl "niebrzydki" ale niestety mialam nawrot chorobska. Ale mam nadzieje ze teraz do konca uda mi sie z tego wyjsc! Takze byla bym wdzieczna jak by ktos ocenil moj jadlospis i podpowiedzial co robie zle i jak to zmienic ![]() A wiec tak: . Grahamka z mas貫m: pol z plastrem sera zoltego 'salami' i ogorkiem, pol z camembertem i pomidorem. 2. Drozdzowka z budyniem, cappucino O. Talerz zupy gulaszowej P. Paczka 50g herbatnikow, deser z korona czekoladowy, jablko K. Grahamka z maslem i szynka drobiowa, pomidor i 2 ogorki kiszone |
|
|
|
#280 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 2
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 86
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chocia brakuje mi tu jakiego mi瘰ka na obiad b康 do kanapek na kolacj.
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 46
|
Cytat:
Dzi jad豉m i mam w planie: I. 2 kromki chleba 篡tniego pe軟oziarnistego na zakwasie, ok 60g. posmarowane 造磬 oliwy z oliwek z natk pietruszki i wyci郾i皻ym czosnkiem, w璠zony 這so brzuszki ok. 100g, kawa II. ma造 jogurt naturalny z bananem, orzechami w這skimi, 造磬 otr瑿闚 pszennych III. pier z kurczaka z pieczarkami duszonymi (ok. 200g)z cebul i czosnkiem, do tego p馧 torebki ry簑 br您owego lub kaszy gryczanej IV. twaro瞠k z paru 造瞠k jogurtu naturalnego i bia貫go sera, porcja ok 100g, z pomidorem, og鏎kiem i kromk chleba 篡tniego ok 30g. Nie wiem czy ser jest chudy czy t逝sty, raczej t逝sty, ale nie przywi您uj w tym wypadku do tego wagi, bo jest to ser robiony w domu, wi璚 bez 瘸dnej chemii, naturalny. Do picia woda, herbata zielona, szklanka pokrzywy. |
|
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
Cze嗆. Do陰czam do w徠ku, ze swoim jad這spisem, U. pod powr鏒 @. Prosz o ocen
![]() 6.30 Sn. owsianka z 4 造瞠k p豉tk闚 g鏎skich, otr帳, gar軼i orzech闚 w這skich na szklance mleka 2% z plastrem twarogu Pi徠nica 0%. 獞iczenia 11. II Sn. 2 kromki razowca na zakwasie z 2 plastrami twarogu Pi徠nica 0%, avokado pokrojonego w plastry (po這wka po這wki avokado ), z og鏎kiem i sa豉t. 14.30 Obiad. Spory kawa貫k dorsza pieczonego, po這wa woreczka ryzu brazowego, kapusta kiszona m這da z oliw. 17.Podwieczorek. Nektarynka 20.30 Kolacja. Grahamka z w璠lin z kurczaka, pomidorem i rukol. Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-08-18 o 20:14 |
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
U
I owsianka z serkiem wiejskim, malinami, orzechami brazylijskimi i nerkowca II 3 zrolowane tosty francuskie z domowego wieloziarnistego chleba z czekolad i sosem wi郾iowym III Tortilla espanola z kukurydza, pieczarkami, papryk i mozzarell IV sa豉tka owocowa (jab趾o, maliny, brzoskwinia, ma造 jogurt naturalny, migda造) V Potrawka ry穎wa z soczewic (30g soczewicy, 20g ry簑 br您owego, marchewka, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy i przyprawy)
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 319
|
Letnie U:
I: trzy kromki chlebka jaglanego w豉snego wypieku z past cebulow i og鏎kiem ma這solnym; II: kromka razowca z mas貫m orzechowym, kilka moreli; III: zupa-krem z cukinii zabielana 鄉ietan; na drugie kilka 造瞠k kaszy jaglanej podsma穎nej na oliwie z pomidorami, szpinakiem, mozarell, 鈍ie篡m oregano i pestkami dyni; IV: kawa z mlekiem, kilka brzoskwi, kilka czekoladek z bombonierki ![]() V: zielone smoothie ze szpinaku i jab趾a z 造磬 siemienia lnianego, pos這dzone daktylem. |
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to moje (mam nadziej 瞠 lepsze) P z pro軸 o krytyk i uwagi ![]() . Grahamka (100g) z mas貫m: p馧 z serem 鄴速ym, szynk i keczupem, p馧 z camembertem i pomidorem II. 2 kromki chleba razowego z mas貫m i d瞠mem truskawkowym, jab趾o O. Woreczek kaszy j璚zmiennej, gulasz wo這wy z pieczarkami i papryk, grzybki marynowane P. Dro盥鄴wka z makiem (110g), jogurt pitny (500ml) - owoce le郾e K. Bu趾a z ziarnami (100g) z mas貫m: p馧 z szynk i og鏎kiem, p馧 z serkiem topionym zio這wym i szczypiorkiem, kubek kakao na mleku 3,2% A teraz konsumuj chipsy Laysy fromage (125g) na kt鏎e mia豉m ochot przez d逝窺zy czas
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 40
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
myslalam, ze moge uzywac sera chudego jesli w danym posilku mam np tluszcz z orzech闚 / awokado i np. wlasnie oliwa lub awokado zast瘼owac mas這. ?
|
|
|
|
#290 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 15
|
Cytat:
twar鏬 odt逝szczony jest pozbawiony warto軼i od篡wczych, lepiej u篡wa p馧t逝stego lub t逝stego. z mojego do鈍iadczenia mas這 baardzo pomaga w odzyskaniu @, dlatego go sobie nie 瘸逝j
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX
Cytat:
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#293 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#294 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
. Fakt, to wymaga czasu i wysi趾u - ale warto!Ja te czu豉m si ze sob dobrze nawet, gdy by豉m na granicy niedowagi. Widzia豉m si w lustrze i podoba豉m si sobie, ale co z tego, kiedy mimo wszystko psychika le瘸豉 i kwicza豉. Ortoreksja, brak cykli, zero libido. Oj nie nie nie, nie warto tak 篡. Zreszt, ca貫 moje otoczenie bez przerwy zwraca這 uwag na to, 瞠 za chudo wygl康am... Oni nie wal 軼iemy, naprawd. Skoro takie uwagi powtarzaj si cz瘰to wobec Ciebie - co musi w tym by. A Tw鎩 jad這spis niestety zn闚 mi si nie podoba Powt鏎z si: nie masz problemu z bogactwem z這穎nych w璕lowodan闚, warzyw i owoc闚 w diecie. Z tym jest ok. Ale MUSISZ pami皻a o bia趾u i t逝szczach. Bez tego nie ujedziesz. A przed swoim facetem nie powinna si niczego wstydzi, a tym bardziej jedzenia... ![]() Prosz Cytat:
A co do ruchu, to nawet te p馧 godzinki dziennie przynosi efekty .Menu ca趾iem 豉dne! Do obiadu da豉bym jeszcze dodatkowo porcj warzyw.
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Moje R z dzi:
1. owsianka (p豉tki owsiane i p豉tki j璚zmienne) na budyniu czekoladowym z bananem 2. wie郾iak ze szczypiorkiem (troch mi dziecko podjad這 :P), ki嗆 winogron, dwie 郵iwki 3. dwie kanapki z chleba 篡tniego z awokado i w璠zonym filetem z kurczaka, p馧 og鏎ka, p馧 papryki B璠zie jeszcze: kawa bez mleka, bez cukru 4. ry z olejem lnianym, pier kurczaka w sezamie, fasolka szparagowa (pewnie si z豉mi i zrobi z bu趾 tart :P) 5. p馧 kostki twaro磬u z jogurtem naturalnym, cynamonem i orzechami w這skimi I b璠zie bieganie jeszcze (40 minut).
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 557
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy mozna go gdzie "powiesi"? Mysle, ze warto ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-08-19 o 14:51 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Cytat:
akurat taki dzie wyszed z tym nabia貫m, na jutro mam zaplanowane w豉郾ie jajka i reszt kurczaka z dzisiejszego obiadu na II i III 郾iadanie Posi貫k nr 2 zjedzony w piaskownicy, dlatego taki s豉by :P placka owsianego jeszcze nigdy nie robi豉m, ale na pewno spr鏏uj.
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 660
|
Cytat:
Kotlety broku這we jad豉m w knajpie wegetaria雟kiej, dlatego niestety nie jestem w stanie poda Ci przepisu. W necie mo積a ich znale潭 sporo, sama b璠 musia豉 spr鏏owa je kiedy zrobi. Natomiast pr鏏y odtworzenia ich sosu rozmarynowego podj窸am, na razie bezskutecznie. Jest ob喚dny. Na razie zrobi豉m dwa z przepis闚 znalezionych na blogach, ale 瘸den nie m鏬 si r闚na z tamtym ![]() Moje U wczorajsze 好iadanie: owsianka z bananem, winogronami, po堯wk brzoskwini i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem II 郾iadanie: 2 kromki razowca z jajkiem na twardo, pomidorem, papryk i szczypiorkiem Obiad (na mie軼ie): grillowany dorsz w sosie musztardowo-zio這wym, po trochu: warzyw na parze, fasolki szparagowej z bu趾 tart, mizerii i sur闚ki z sa豉ty, papryki i pomidora Podwieczorek: kawa貫k sernika na zimno z brzoskwiniami Kolacja: tortilla z piersi z kurczaka, sa豉t, pomidorem, og鏎kiem konserwowym, cebul i sosem czosnkowym
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX
U pod @
Sn. Owsianka na szklance mleka 2% z plastrem twarogu poltlustego, otrebami,orzechami wloskimi i jagodami goji (podobno b zdrowe), zielona herbata Skalpel Ewa Chodakowska Obiad. Filet z dorsza na parze, pol woreczka ry簑 br您owego salatka z pekinki pomidora i kopru z oliwa, zielona herbata Podwieczorek. Jogurt naturalny bakona gesty z wielkim jablkiem i garscia, migdalow, mocna kawa. Bedzie: Kolacja. 2 kromki razowca z: wedlina z kurczaka 3 duze plastry i twarogiem 50/100g? czy lepiej z jajkiem na twardo albo 2 jajka? (Chce dobre zrodlo bialka na kolacje ) + salata, kie趾i, rzodkiewka i ogorek kiszony.Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-08-19 o 17:30 |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Twoje wege jad這spisy s bardzo inspiruj帷e... Warzywne szale雟twa, no i te orzeeechy! Intryguje mnie ta wariacja na temat fasolki szparagowej!
Co do fasolki to u篡豉m s這nego mas豉 orzechowego i skomponowa這 si na prawd smacznie 
Czasami poza owsiank dodaje tez ok 50g w ciagu dnia na jakie kanapki/ do orzech闚 lub zjadam jogurt/kefir/ser zo速y- dlatego mowilam o przesadzie 
) Musze powoli przekonywac sie do mas豉 i stopniowo zwiekszac kaloryczno軼 jad這spisu.
.