|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
bazile gratulacje!
![]() Goraleczka84 również gratuluję! ![]() Pradip u mnie ogolnie taka sytuacja, torchę dziwna. W tym roku na wielkanoc miały być zaręczyny, a ślub w lipcu. Więc to dla rodziców normalne, ale niestety musieliśmy przesunąć plany ze względu na przykre okoliczności. Ale za dwa tygodnie, mój TŻ planuje się 'nieoczekiwanie' zaręczyć i walnąć prosto z mostu: Będziemy mieli dziecko! ![]()
#272 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Witam,
Chciałabym dołączyć do Waszego zacnego grona ![]() ![]() ![]() Coś o mnie: ciąża zaplanowana i wymarzona ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Goraleczka84 śliczne maleństwo
![]() krzan witamy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
No akurat z tym świętowaniem jest najgorzej. Ale jakoś bedziemy musieli to wszystko pogodzić. Łatwo aż tak nie będzie.
#276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---- poziomkka - super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#277 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry w słoneczną sobotę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poproszę kopa na rozpęd, dopadł mnie leń ![]() Miłego weekendu mamuśki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jesli chcesz zeby Cie dopisac do listy,to daj znac do 30 min(chyba,ze dopiero za tydz...) Przepraszam Was ja dzis jak po ogien,wybywam dzis na caly tydzien,raczej nie bede miala jak Was czytac,wiec prawdopodobnie do uslyszenia za tydzien. Zycze Wam udanych wizyt! Sola jak dajecie rade z zabkowaniem? Moj dzis sie meczyl w nocy 3h,jak na zlosc.Zaraz bedziemy mieli lot i wogole,czlowiek potrzebuje sily,a tu taka klapa.
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale nas tu dużo, coraz więcej... Witam wszystkie nowe czerwcowe mamusie ![]() Ja dziś zaczynam 3 miesiąc ![]() Mam dziś aktywny dzień, zaraz się wybieram do teściowej, a potem z nią w odwiedziny do bratowej, obiadek, pogaduchy, tego mi trzeba! Gratulacje dla wszystkich mam, które słyszały już serduszko, i 3mam kciuki za dziewczyny, które dopiero czekają na te cudowne chwile, alby zobaczyć te swoje milimetry szczęścia ![]() Dobrego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedziemy dziś na imprezę rodzinną i chciałam założyć spódnice ale jak spojrzałam w lustro to stwierdziłam że nie mogę tak jechać bo mi brzucho odstaje ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Mam dobre wieści, piersi znów bolą, brzuch też sie czasem odzywa więc jest dobrze ![]() ![]() Musimy sobie dodawać sił bo czeka nas wspólna i wcale nie łatwa przygoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez właśnie tak mam i przyłapuję się że jak są objawy, to panikuję a jak ich nie ma to panikuje jeszcze bardziej ![]() A i moja inteligencja sięga zenitu ![]() ![]() ![]() ![]() A i witam się w 6 tygodniu ![]()
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Z niecierpliwością czekam na środę, skoro zgodnie twierdzicie że powinno być coś słychać/widać to na pewno nie przekładam wizyty ![]() Pisałyście o dolegliwościach...u mnie jest nie najgorzej chociaż trochę ponarzekać bym mogła ![]() ![]() ![]() ![]() A co do pracy to Wy już informujecie o ciąży tak oficjalnie? Ja zaczynam się powoli zastanawiać kiedy to zrobić bo z jednej strony chciałabym jeszcze popracować (choć nie raz się odgrażałam że nawet ułamek sekundy bym się nie wahała mając okazję się stamtąd wyrwać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Ale mam przyjemny dzień
![]() Prawie w ogóle mdłości, jest energia ;-) Krzan Ja powiedziałam szefowi pod koniec 6 tygodnia, co wiązało się z kiepskim samopoczuciem... Długo pracujesz, może trzeba troszkę odsapnąć? Ja też byłam siłaczką, aż zaczęłam plamić, i ogromnym zmęczeniu nie pozwalającym na normalne funkcjonowanie w pracy! Także, proporcje praca ![]() Pradip Ja mam zazwyczaj płaski brzuch, i dopiero teraz widzę delikatne wypchnięcie- ale jak tylko się ubiorę, to przestaje być widać cokolwiek... jeszcze pewnie kilka tygodni poczekam na zaaokrąglenie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w sumie ok. Raczej w dzień jest większe marudzenie jak już. Noc chyba jedną czy dwie mieliśmy taką, że dałam coś przeciwbólowego, żeby się nie męczyła, potem jak się budziła to brałam do nas do łóżka, żeby nie faszerować tak jej tymi lekami i co się przebudziła to przytulałam zasypiała. Także mogę chyba śmiało powiedzieć póki co ( odpukać ![]() Cytat:
Dziecko sobie poradzi. Nie znam sytuacji, żeby się nie zmieściło ![]() W pierwszej ciąży często mnie brzuch bolał, strzykało w boku praktycznie od początku co było spowodowane rozciąganiem i nie jest to nic niespotykanego. A jak nie bolał brzuch to miałam okres że bolały kości tam w środku, bo też coś tam się rozchodziło. Teraz póki co nie mam takich bóli, pewnie organizm jest bardziej przystosowany, pomimo, że praktycznie wróciłam do swojej wagi. Ale to praktycznie początek, jeszcze może się zmienić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bo ja jestem troszkę "inna" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Anteria założę sie ze nie masz dwóch macic tylko jedna dwurożną czy tak ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---- Macie jakieś przeczucie co do płci? Nie chodzi mi o preferencje. Bo dla mnie płeć jest bez różnicy. Ja mam przeczucie, że będzie druga dziewczynka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Witam wieczorem
![]() W końcu doczytałam wszystko i mam zamiar być na bieżąco ![]() U mnie z objawów to: bolące piersi, tak lekko, i sikanie- dużo sikania. Nie mam mdłości (tfu, tfu), czasami zaboli brzuch. Tak samo miałam w pierwszej ciąży. Dostałam skierowanie na badania, a zapomniałam kupić pojemnik na mocz ![]() Udało nam się w pierwszym cyklu starań po odstawieniu tabletek, do tej pory nie mogę w to uwierzyć. Z najbliższych wie moja mama, teściowa i przyjaciółka. Jak na razie nie mówimy nikomu więcej. I mam problem, bo jestem na stażu, kończy mi się umowa 14 listopada. Nie wiem czy dostanę umowę o pracę (chodzi o tą na czas określony) i nie wiem, czy mówić o ciąży. Chyba nic nie powiem, może jakoś to będzie. A chciałabym dalej pracować... ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Dla mnie też bez różnicy, chociaż tż chciałby syna. Kiedyś zapytał, czy jak druga byłaby też dziewczynka, to czy zgodziłabym się na trzecie. Oszalał chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Witam sie wieczornie.Doczytalam wszystko
![]() krzan witamy w naszym gronie! Mnie dzisiaj rano obudzily.. MDLOSCI! Nie moglam uwierzyc, ale tak.. Mulilo mnie az gdzies do 13, potem przeszlo... Poza tym tak ajk wiekszosci - duzo sikania i ogolne zmeczenie. Piersi jakos nie czuje, a to dziwne bo w pierwszej pamietam ze mnie bolaly... U mnie brzuch niestety zostal po pierwszej ciazy, niektorym wchlania sie od niczego, a niektore musza sie napracowac zeby znowu byl plaski.. No coz, niestety nie mialam w sobie tyle sily i samozaparcia, ale obiecalam sobie ze po drugim dziecku biore sie ostro za siebie. Jednak ciaza jak sie juz ma dziecko jest zupelnie inna.. Kiedys pamietam co wieczor czytalam sobie jakies mamusiowe gazetki, albo grzebalam w necie za wyprawka, taka sie czulam wyjatkowa.. teraz ledwo przyloze glowe do poduszki chce mi sie od razu spac, a nie czytac ... ![]() Na wszystko brakuje czasu... |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
W tygodniu jak wracam z pracy, ogarne trochę itp, zajmę się Milka i zaraz wieczór. Padam koło 21. Dobrze ze Milena zasypia o 19. Jeszcze jakby w nocy ładnie spala...
W pierszej ciąży na początku drzemka po pracy obowiązkowa. Teraz chętnie bym pospala ale nie mam jak. Sent from my Lumia 610 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh a ja się założę że mam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A niemiecki znam, mogę pogadać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle wczoraj miałam 'przyjemnosc' odczuc pierwsze mdlosci. szału ni ma, ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Heh, coraz ciężej mi nadrabiać zaległości
![]() ![]() ANTERIA pierwsze słyszę o takim przypadku, ale też podobnie jak Monica80 jestem ciekawa, czy możliwe jest zajście w drugą ciążę będąc jeszcze w pierwszej ![]() czarno_biala bazile wyjechała chyba na tydzień, więc możesz jej wysłać wiadomość prywatną i na pewno jak wróci dopisze Cię do listy ![]() Sola1 ja mam dziwne przeczucie, że będzie dziewczynka i nie umiem wytłumaczyć dlaczego. Po prostu intuicja ![]() Jeśli chodzi o mdłości to jeszcze ich nie doświadczyłam, mam nadzieję, że nie doświadczę ![]() ![]() Goraleczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2013-10-27 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
O właśnie, zastanawiam się kiedy zwykle lekarze przepisują jakieś witaminy? Ja nie dostałam nic, nawet o kwasie foliowym moja ginka nie wspomniała
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny nie wiem jak jest teraz, ale kiedys witaminy dla ciezarnej nie wszystkie posiadaly jod w skladzie. Ja przez to nabawilam sie guza na tarczycy, bo przez cala ciaze mialam za malo jodu, potem mialam operacje itd... Witaminy polecila mi nawiasem mowiac moja wtedy ginka... Byc moze teraz juz wszystkie maja, nie wiem, patrzcie zeby byl jod. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
kwas foliowy biorę już od jakichś 4 miesięcy, także spoko
![]() Nie podoba mi się to, dziewczyny już miały zlecone badania, dostały witaminy... a ja nic ![]() Może czas pomyśleć nad zmianą lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam na szkołę rodzenia przy Instytucie Matki i Dziecka. Mówiono nam, że jak kobieta zdrowo się odżywia, je kilka razy w tygodniu mięso, warzywa, owoce to nie ma potrzeby brania suplementów, które i tak gorzej się przyswajają niż takie naturalne witaminy. Nie mówię tu o sytuacjach, kiedy kobieta ma anemię czy jakieś inne problemy zdrowotne.
Przy diecie wegańskiej czy wegetariańskiej mówiono tylko o braniu jakiejś witaminy - chyba z grupy B, ale nie bardzo to już pamiętam. Ja brałam tylko kwas foliowy przez pierwsze 3 miesiące. Choć ostatnio słyszałam od mojej dentystki, że ponoć ma działanie rakotwórcze dla kobiety, ale tutaj już wolę się poświęcić i nie ryzykować. Ale podobno w natce pietruszki jest dużo tego kwasu. Mówiono nam też, że robiono też badania, że po jakiś witaminach konkretnych marek dzieci rodzą się większe. Ja tak to nie będę brać gotowych witamin, chyba, że będzie jakiś okres kiedy będzie mniej warzyw czy owoców i stwierdze że przydałoby się jakieś dodatkowe zasilanie, ale tak to tylko kwas foliowy jak wszystko będzie dobrze. Jak się udziałałam w poprzednim wątku na poczekalni to zdania lekarzy odnośnie witamin również były podzielone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.