Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 20:15   #271
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Madzia hej

Pewno już macie dość tych moich wiecznych powrotów
Stary 2014-01-04, 20:17   #272
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Madzia hej

Pewno już macie dość tych moich wiecznych powrotów
Liczymy, że w końcu wrócisz na dłużej

Jak tam Kamilek?

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:29   #273
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Madziu, Kamcio za wysypkowany od dwóch tygodni. Już sama nie wiem na co.. narazie mam maść i czekamy...

Uczymy go nocniczka, ale na 10 razy, 5 się wysika a 5 razy nasika obok więc jeszcze to trochę potrwa :

na wszystkich woła "mama". Pokazuje gdzie babcia, dziadek, tata. Ale jak woła to wszyscy są mama a raz na jakiś czas użyje tata, dziadzi i baba
Ale ma czas, dogadać się umie bo pokazuje tak i nie więc nie ma problemu tylko jak się kłóci to czasem by miał lepiej jakby umiał mówić bo jak słysze te jego "da da da beee" i gestykulacje jak u dobrego aktora to padam ze śmiechu

a Majeczka jak tam?
Stary 2014-01-04, 20:53   #274
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Chciałam Wam życzyć samych dobrych chwil w 2014 roku

Komputer mam sprawny, gorący okres minął więc może znów uda mi się do Was wrócić.
hej
I wzajemnie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blonde ja nie pojadę, bo się cykam. Ja jeźdzę autem raz w miesiącu i to droga dom- rodzice czy koleżanka. A tam jest trasa tirowa, zawsze mega wypadków więc nie. Może kiedyś się odważę. A ona niby by mogła, ale nie ma auta, powiedziała, ze spróbuje czasem od taty pożyczyć,to wtedy byśmy mogły jechać.
rozumiem, ale zawsze to by taniej dla Was było no i razniej

Cytat:
Madziu, Kamcio za wysypkowany od dwóch tygodni. Już sama nie wiem na co.. narazie mam maść i czekamy...

Uczymy go nocniczka, ale na 10 razy, 5 się wysika a 5 razy nasika obok więc jeszcze to trochę potrwa :

na wszystkich woła "mama". Pokazuje gdzie babcia, dziadek, tata. Ale jak woła to wszyscy są mama a raz na jakiś czas użyje tata, dziadzi i baba
Ale ma czas, dogadać się umie bo pokazuje tak i nie więc nie ma problemu tylko jak się kłóci to czasem by miał lepiej jakby umiał mówić bo jak słysze te jego "da da da beee" i gestykulacje jak u dobrego aktora to padam ze śmiechu

a Majeczka jak tam?
dla Kamilka
I zeby mu wysypka zeszła?Az tak dlugo trzyma, 2 tyg?Masz jakies podejrzenia?
Stary 2014-01-04, 20:54   #275
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strong o kurcze... jakaś choroba czy uczulenie? hehe, powiadasz, ze każdy to mama lepiej, niż tata zawsze milej na sercu

U nas Maja to mega gaduła. Na bank we mnie się wdała, nie w męża. Coś czuję, ze będzie miał z nami ciężko. Mówi bardzo dużo, nawet trudne słowe. Zaczyna mówić proste zdania jak "córcia płacze" (r nie mówi, zamienia na l albo omija - różnie). - to na swoją nową lalkę Odmienia takie wyrazy jak baba - baby, tata - taty, mama - mamy, dziadzia- dziadzi. Jak coś jest jej to mówi : Mai, albo moje. Ładnie posługuje się sztućcami i łyżką i widelcem, ale jak ma dzień lenia to wcina rączkami Zapytana jak się nazywa mówi "Maja mniam" buahaha . I ile ma lat mówi, dwa.

aaa i ładnie mówi "Madzia" oczywiscie jak ktoś zapyta, gdzie jest Madzia, to prowadzi go do mnie

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2014-01-04 o 20:55
Stary 2014-01-04, 21:09   #276
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Blonde, hej spóźnione życzenia dla Seby
Co u Ciebie? Jak praca?

Cytat:
I zeby mu wysypka zeszła?Az tak dlugo trzyma, 2 tyg?Masz jakies podejrzenia?
bardzo dużo podejrzeń...

-cytrusy, bo dużo tego było ale wyeliminowałam na kilka dni i nie zeszło więc pozwoliłam znów jeść bo lubi a to zawsze wit. C
-lekarz twierdzi że pampersy ale... jakoś nie wierzę. Zmieniłam rozmiar w tym czasie ale nie firmę więc jakoś mi się nie chce wierzyć no i jak byłam u lekarza to wysypka była na pupci (i to go może zmyliło) bo potem miał też delikatną na rączkach więc, raczej nie to... a w sumie to od pampersa też mogło być na rączkach...
-Na nieszczęcie w tym samym czasie co wyszła wysypka zmieniłam mu płyn do kąpieli. Od pół roku miałam nivea a teraz kupiłam babydream.. nie bałam się uczuleń bo babydream używaliśmy od urodzenia ale kto wie czy nie zmienił się skład albo np. skór Kamila jest wrażliwsza i dopiero teraz reaguje..? W każdym bądź razie od 3 dni używam znów Nivea i czekam czy będą efekty.
- no i jeszcze jedno to proszek do prania, zawsze używałam Vizir, potem kapsułek Vizir a w ostatnim czasie zamiast kapsułek Vizira wzięłam Ariel (promocja) i zrobiłam w nim kilka prań więc też może być... odstawiłam już ariel i też czekam na efekt...

Nic więcej mi nie przychodzi do głowy i nic więcej nie mogę zrobić chyba...
Smaruję maścią na receptę -triderm.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Strong o kurcze... jakaś choroba czy uczulenie? hehe, powiadasz, ze każdy to mama lepiej, niż tata zawsze milej na sercu

U nas Maja to mega gaduła. Na bank we mnie się wdała, nie w męża. Coś czuję, ze będzie miał z nami ciężko. Mówi bardzo dużo, nawet trudne słowe. Zaczyna mówić proste zdania jak "córcia płacze" (r nie mówi, zamienia na l albo omija - różnie). - to na swoją nową lalkę Odmienia takie wyrazy jak baba - baby, tata - taty, mama - mamy, dziadzia- dziadzi. Jak coś jest jej to mówi : Mai, albo moje. Ładnie posługuje się sztućcami i łyżką i widelcem, ale jak ma dzień lenia to wcina rączkami Zapytana jak się nazywa mówi "Maja mniam" buahaha . I ile ma lat mówi, dwa.

aaa i ładnie mówi "Madzia" oczywiscie jak ktoś zapyta, gdzie jest Madzia, to prowadzi go do mnie
O wyspce opisałam Blonde wyżej, przeczytaj proszę może coś doradzisz

a Maja to zdolniacha tylko dwa miesiące do przodu niż mój a jednak duża różnica ale ona już po oczach wygląda na cwaniarę Ile Ci śpi w ciągu dnia?
Stary 2014-01-04, 21:13   #277
kaska87
Zakorzenienie

hej

Strong czy Wy się staracie o kolejnego maluszka? chodzi mi o podpis

Mikuś jutro ma wielki dzień- chrzciny, trzymajcie za nas kciuki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 21:16   #278
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas też jakiś czas temu była wysypka - brzuszek i klatka piersiowa ale szybko zeszło. I też zmieniłam proszek i płyn do kąpieli. Więc obstawiam, ze to od tego, może u was też. Może wróc do poprzednich i zobacz.

Ile śpi? Przeważnie od 19.30- 6.30 i 11-13. Ale wczoraj np. spała z mężem i spała od 19-8. A jak u was?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Kasia

ooo dopiero zobaczyłam podpis Strong

Stary 2014-01-04, 21:19   #279
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Porąbało Was ?!!

ODCHUDZAM SIĘ OD WCZORAJ( to jest ta kolejna próba)!!!! broń Boże narazie w nic nie zachodzę

o matko... i córko

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Kasiu, powodzenia na Chrzcie robicie w lokalu? Jak Ci Mikuś rośnie?

dowaliłaś z tymi staraniami ja się starać będę najwcześniej za 7 lat

Madzia, no zmieniłam już proszek i płyn i czekam.
Myślisz że powinnam też zmienić te pampersy?
Stary 2014-01-04, 21:20   #280
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Porąbało Was ?!!

ODCHUDZAM SIĘ OD WCZORAJ!!!! broń Boże narazie w nic nie zachodzę

o matko... i córko
: cojest: kocham Twoje teksty

aaaa ja wiecie jakie miałam postanowienie na nowy rok? Rzuciłam kawę Kurcze, jak piłam kawę z mlekiem to miałam od razu wzdęcia. A samej kawy nie wypiję. Nie pije jej 4 dni i widzę różnicę.

Stary 2014-01-04, 21:20   #281
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde, hej spóźnione życzenia dla Seby
Co u Ciebie? Jak praca?

bardzo dużo podejrzeń...

-cytrusy, bo dużo tego było ale wyeliminowałam na kilka dni i nie zeszło więc pozwoliłam znów jeść bo lubi a to zawsze wit. C
-lekarz twierdzi że pampersy ale... jakoś nie wierzę. Zmieniłam rozmiar w tym czasie ale nie firmę więc jakoś mi się nie chce wierzyć no i jak byłam u lekarza to wysypka była na pupci (i to go może zmyliło) bo potem miał też delikatną na rączkach więc, raczej nie to... a w sumie to od pampersa też mogło być na rączkach...
-Na nieszczęcie w tym samym czasie co wyszła wysypka zmieniłam mu płyn do kąpieli. Od pół roku miałam nivea a teraz kupiłam babydream.. nie bałam się uczuleń bo babydream używaliśmy od urodzenia ale kto wie czy nie zmienił się skład albo np. skór Kamila jest wrażliwsza i dopiero teraz reaguje..? W każdym bądź razie od 3 dni używam znów Nivea i czekam czy będą efekty.
- no i jeszcze jedno to proszek do prania, zawsze używałam Vizir, potem kapsułek Vizir a w ostatnim czasie zamiast kapsułek Vizira wzięłam Ariel (promocja) i zrobiłam w nim kilka prań więc też może być... odstawiłam już ariel i też czekam na efekt...

Nic więcej mi nie przychodzi do głowy i nic więcej nie mogę zrobić chyba...
Smaruję maścią na receptę -triderm.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

O wyspce opisałam Blonde wyżej, przeczytaj proszę może coś doradzisz

a Maja to zdolniacha tylko dwa miesiące do przodu niż mój a jednak duża różnica ale ona już po oczach wygląda na cwaniarę Ile Ci śpi w ciągu dnia?
dziekuje u mnie jakos leci
Praca ok, jeszcze zalezy z kim pracuje na zmianie
i zobaczymy pod koniec stycznia czy dostane umowe...
teraz mam tydz przymusowego urlopu, bo pracy nie ma...
ale juz kazali mi wybrac tydz do konca marca (bo jeszcze został), tak wiec mysle, ze i ta umowa bedzie, skoro mam urlop bukowacOby...

No to troche tych podejrzen macie...szkoda, ze tak w tym samym czasie...ja jakos najbardziej obstawiam zmiane płynu do kapieli albo proszku.
Obyscie szybko odkryli przyczyne

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

Strong czy Wy się staracie o kolejnego maluszka? chodzi mi o podpis

Mikuś jutro ma wielki dzień- chrzciny, trzymajcie za nas kciuki
ja podejrzewam, ze to o diete chodzi

Powodzenia na jutrzejszy dzien
Stary 2014-01-04, 21:21   #282
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strong jeśli uczulenie ma na całym ciele, to nie przez pampersy. Wtedy by miał bardzo silne tam, gdzie ciało dotyka do skóry.

Stary 2014-01-04, 21:21   #283
kaska87
Zakorzenienie

to pojechałam

w lokalu robimy, dzięki za kciuki

strong Miki rośnie jak na drożdżach, wczoraj zjadł pierwszą marchewkę już taki kontaktowy się zrobił, zaczepia, śmieje się

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-04 o 21:22
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:22   #284
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Porąbało Was ?!!

ODCHUDZAM SIĘ OD WCZORAJ( to jest ta kolejna próba)!!!! broń Boże narazie w nic nie zachodzę

o matko... i córko

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Kasiu, powodzenia na Chrzcie robicie w lokalu? Jak Ci Mikuś rośnie?

dowaliłaś z tymi staraniami ja się starać będę najwcześniej za 7 lat

Madzia, no zmieniłam już proszek i płyn i czekam.
Myślisz że powinnam też zmienić te pampersy?

to jednak dobrze mysle
Powodzenia!

Ja mysle ze zostaw narazie te pampersy...bo skoro czekasz na jakis efekt z płynu i proszku to nawet jak zejdzie to nie bedziesz wiedziała od czego to...stopniowo...
Stary 2014-01-04, 21:34   #285
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Cytat:
dziekuje u mnie jakos leci
Praca ok, jeszcze zalezy z kim pracuje na zmianie
i zobaczymy pod koniec stycznia czy dostane umowe...
teraz mam tydz przymusowego urlopu, bo pracy nie ma...
ale juz kazali mi wybrac tydz do konca marca (bo jeszcze został), tak wiec mysle, ze i ta umowa bedzie, skoro mam urlop bukowacOby...

No to troche tych podejrzen macie...szkoda, ze tak w tym samym czasie...ja jakos najbardziej obstawiam zmiane płynu do kapieli albo proszku.
Obyscie szybko odkryli przyczyne
No to rzeczywiście raczej umowę Ci dają byle by praca była

Z podejrzeniami rzeczywiście dużo.. ale nie przypuszczałam że wystąpi wysypka.

Cytat:
ja podejrzewam, ze to o diete chodzi
mądra kobieta

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Strong jeśli uczulenie ma na całym ciele, to nie przez pampersy. Wtedy by miał bardzo silne tam, gdzie ciało dotyka do skóry.
No te podejrzenie wyszło z tego, że zaczęło się od pośladków. Ale zaczekam jeszcze..

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to pojechałam No nie powiem ale żarcik cudowny

w lokalu robimy, dzięki za kciuki

strong Miki rośnie jak na drożdżach, wczoraj zjadł pierwszą marchewkę już taki kontaktowy się zrobił, zaczepia, śmieje się
Dopiero co gratulowaliśmy Ci syna a on już zupki je super

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
to jednak dobrze mysle
Powodzenia!

Ja mysle ze zostaw narazie te pampersy...bo skoro czekasz na jakis efekt z płynu i proszku to nawet jak zejdzie to nie bedziesz wiedziała od czego to...stopniowo...
No zostawię.. zobaczymy. Nie drapie się jakoś mocno właściwie rzadko więc nie będę schizować.. a do lek nie chce znów iść bo u nas jelitówka i jeszcze z przychodni przyniosę jakieś świństwo.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Madzia, pytałaś o drzemki...

śpi przeważnie 22-9 a w dzień 11-12 i potem 16-17. ZAzwyczaj.

a czasem, (jak dziś) drzemka o 13-15 i spać o 20 do 7

wolę wersję numer dwa ale często bez popołudniowej drzemki jet zmierzły i ciężko wytrzymać do 20tej więc widocznie potrzebuje dwóch drzemek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-05, 07:10   #286
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Strong wróciła i od razu tyle portów, do tego Madzia i juz kolejna strona do nadrabiania

Strong te Twoje teksty my Emilie tez sadzamy, ona na szczęście nie sika obok, ale tez nie zawsze sie wysika, zależy kiedy ja poradzimy... Ale kupy na nocnik jeszcze nigdy nie zrobiła.

Madzia praca dyplomową na temat rozwój mowy Mai? Wow! U nas każdy musiał zrobić tzw opis przypadku, zdiagnozowac dziecko z wadą wymowy i napisać program terapii.

Blonde śliczny tort krem sie zsiadł?
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:37   #287
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika jeszcze co prawda daleko do pisania pracy, ale pomysł z tematem pracy bardzo mi się podobał. O ile nic się nie zmieni

Idę pisać coś na psych rozwojową. Muszę jakąś pracę na zaliczenie oddać.

Stary 2014-01-05, 11:05   #288
metkaa
Zakorzenienie

czesc

blonde super torcik,

Madzia
fajnie ze zadowolona ze studiow jestes,

mysia ja tez bym chyba zmienila lekarza,

strong witaj
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:04   #289
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
ale ten czas leci...
Tasiu gdybym dostala od rodziny ciasta tez bym nic nie robiła, no ale nie mam tak dobrze
biszkopt jak biszkopt, krem mi chyba nie wyszedł...jakis rzadki, dodalam troche zelatyny i licze ze cos z tego tortu bedzie
Generalnie krem bardzo dobry, tylko ta konsystencja

A tort prezentuje sie tak:
oby jeszcze ten krem zgestnial to bedzie pyszny
ale smakowity

Cytat:

Ja po studiach. Fajne przedmioty były. W piątek wprowadzenie do logopedii a dziś kształtowanie się i rozwój mowy u dziecka. Więc mega interesujące. Ten gość, który to prowadził będzie naszym promotorem i już mówił, że mamy myśleć o tematach. Zapytał się, czy ktoś ma małe dziecko i notuje dokładnie od początku co kiedy mówiło, kiedy gaworzyło itp. Więc się zgłosiłam i mówię, ze zapisuję i mam filmiki, to powiedział, ze fajnie by było jakby moja praca dyplomowa była na temat rozwoju mowy u Mai. Jego pomysł przypadł mi do gustu
cieszę się, że zajęcia ciekawe temat pracy też ;D

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Mialam dzisaj ciezki dzien. Bylam w pracy do 13. Potem mialam wizyte u gina i czuje sie troche rozczarowana. Nie pamieta historii, nie kojarzy jakie mam problemy... rozumiem, ze ma duzo pacjentek ale mozna zerknac przed wizyta pacjentki do komputera co sie zlecilo, jakie sa zaleceni i problemy.. generalnie stanelo na tym, ze zrobila mi wymaz i jak sie nie teraz to dostane skierowanie na hsg.
Rozwazam zmiane lekarza, i chyba wybiore sie na nastepna wizyte do klinki leczenia nieplodnosci.
Tz na szkoleniu powinien wrocic po 21. Ja pije piwko zurawinowe, wsuwam chipsy i sie obijam
Milego wieczoru
ehh Ci lekarze... kliniki też poszukaj takiej w miarę, bo niektóre słynna z tego że od razu chcą robić iv... a przynajmniej niektórzy lekarze ;/

Cytat:
Dzień dobry

Komputer mam sprawny, gorący okres minął więc może znów uda mi się do Was wrócić.
witaj
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:10   #290
gochaa_p
Zakorzenienie

no i ją wysypało i to akurat dziś - jak robimy jej roczek :/
ale z drugiej strony - z głowy będzie przynajmniej
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 13:40   #291
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Gosia roczek??już??boszzzz kiedy to zleciało z ospą masz już z głowy przynajmniej. Gorączkuje??czy tylko wysypało?a Jak Wojtuś zniósł, już po?? chodzi już do przedszkola?? u nas ospa szaleje w jednym z przedszkoli i w mojej szkole...drżę okropnie...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 14:56   #292
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Czy u Was też tak ciepło? 12 stopni w cieniu i mega słońce....
U nas -20C

Cytat:
A tort prezentuje sie tak:
oby jeszcze ten krem zgestnial to bedzie pyszny
ale super!

Cytat:
Dzień dobry

No prosze , prosze kogo ja tu widze! Witaj kochana!!!

Czesc dziewczyny

Ja bylam w piatek na koncercie koled Golcow bylo pieknie Wczoraj poszalelismy troche na sniegu z Domino. A dzisiaj jedziemy cala trojeczka na obiad do naszej ulubionej restauracji

Widze ze w Polsce strasznia przedstawiaja zime w NY...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 18:50   #293
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Widze ze w Polsce strasznia przedstawiaja zime w NY...
Noooo..... dziś w faktach mówili, ze robicie zapasy, nie wychodzicie z domów, a szkoły są pozamykane temp ma być ok -35stopni, a odczuwalna nawet -50
Ale zdjęcia faktycznie to potwierdzały
To jak jest na prawdę???

Ale i tak zazdroszczę, widziałam zdjecia, Domino pewnie zadowolony
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-01-05, 19:10   #294
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Metka, Ana
Gosiu ooo, ale przynajmniej będziesz miała z głowy. Ma gorączkę?

Stary 2014-01-05, 19:30   #295
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć, dogorywam przeziębiona w domu, a mąż się mną zajmuje
Musiałam iść w weekend na uczelnie, co opóźnia zdrowienie...no ale to były ostatnie zajęcia w tym semestrze, 3 zaliczenia, więc musiałam.

Gocha, zdrówka dla Ewuni. Może średnie pocieszenie, ale będziesz to miała za sobą. Poza tym podobno im młodsze dziecko, tym łagodniej przechodzi takie choroby. Ja ospę i różyczkę przechodziłam łagodnie, jak miałam kilka lat, a świnkę, jak miała 14 lat makabrycznie...

Madzia, fajnie, że studia Ci się podobają.
Ale o czym masz pisać w związku z Mają? Myślałam, że raczej praca powinna być o zaburzeniach mowy.
A o czym pisałaś na rozwojową?

Strong, cześć, byś już została, co?

Żabcia, trzymajcie się tam, bo w tv to wygląda jak jakaś katastrofa...u nas deszcz i 7 stopni. Mój mąż cały weekend spędził grając w golfa...heheh w styczniu

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 19:43   #296
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć, dogorywam przeziębiona w domu, a mąż się mną zajmuje
Musiałam iść w weekend na uczelnie, co opóźnia zdrowienie...no ale to były ostatnie zajęcia w tym semestrze, 3 zaliczenia, więc musiałam.

Madzia, fajnie, że studia Ci się podobają.
Ale o czym masz pisać w związku z Mają? Myślałam, że raczej praca powinna być o zaburzeniach mowy.
A o czym pisałaś na rozwojową?
Zaliczenia oczywiście do przodu

Nooo... właśnie o to mi chodziło, dlatego pisałam, że u nas każdy badania i opis przypadku robił
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-01-05, 19:45   #297
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter już koniec semestru? U nas się później zaczęły i ostatni zjazd mamy 7-8 marzec Aż się boję pomyśleć, kiedy będzie koniec letniego semestru Co do pracy dyplomowej, to dlaczego wada mowy? ten dr powiedział, ze jak najbardziej o rozwoju mowy też może być, bo przecież to też nas dotyczy. Musimy znać cały rozwój mowy, aby wiedzieć czy jest wada czy nie (wiesz co mam na myśli ). A że Maja fajnie i dużo mówi, to zanim zacznę pisać pracę , to będę miała troszkę tych materiałów uzbieranych. O ile oczywiście taki temat wezmę A co psychologii, to babeczka kazała jakąś pracę na dowolny temat aby był z psychologią rozwojową związany. Nie wiedziałam co wziąć, laski brały rozówj emocjony, społeczny, motoryczny, autyzmu itp. A ja w końcu wzięłam się za indywidualne studium przypadku (na studiach miałam robione na przykładzie moje brata , który miał wtedy 11 lat)) teraz to sobie przerabiam. Mam tam analizę rysunku, rozmowa z dzieckiem, obserwacja jego zachowania podczas badania, wywiad z mamą dziecka, KSI (choynowskiego) - swoją drogą masz może arkusz tego KSI? ja mam, ale jest zapisany a potrzebuję czysty. Inaczej będę musiała przepisywać. No i na koniec jak wyglądał jego rozwój w sferze emocjonalnej, fizycznej, społecznej.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Bika nie wiem, nam kazał sobie samemu wybrać temat. Powiedział, ze jest jeszcze masa czasu, ale mamy myśleć. I rzuciła akurat taki temat, który wam napisałam. Powiedział, ze miał kiedyś jedną studentkę, która fajnie to zrobiła, do tego były filmy.

Stary 2014-01-05, 19:54   #298
ButterBear
Zakorzenienie

Bika, tak, zaliczenia do przodu

Madziu, spokojnie pytam tylko Wiadomo, że to prowadzący mówi, o czym pisać

Co do Twojej rozwojowej - uwielbiam stwierdzenie 'temat dowolny'. Samo wymyślenie tematu zajmuje najwięcej tematu
Nie mam tego arkusza niestety...więc nie pomogę.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 20:00   #299
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter no własnie, taki dowolny temat, to też nic prostego z tą pracą dyplomową, z tego co zrozumiałam tez tak ma być, każdy ma sam sobie wymyślić. Nawet się ktoś pytał, ze on nam da tematy do wyboru, to powiedział, ze nie. Zobaczymy.... jeszcze dużo czasu.
Mam nadzieję, ze mój temat tzn. to indywidualne studium przypadku dziecka będzie ok - tzn. ze będzie pasowało jej W sumie na zajęciach poza prenatalnym rozwojem dziecka mówiła tylko o różnych metodach badań. Więc to by pasowało. Zobaczymy.

A w ogóle to miałam wtopę na studiach. ( u tego profesora co ma być promotorem). Siedzę, piszę sobie smsy z mężem. Telefon skitrany za piórnikiem. Pisałam z taki przejęciem, a tu nagle głos profesora :Jesli to do mnie Pani pisze tego smsa, to musze panią zasmucić , ze nie odbiorę, bo mam głos w trakcie zajęć wyłączony" potem dodał, ze jeśli mąz się pyta, gdzie mu obiad zostawiłam, to moge mu odpisać

Stary 2014-01-05, 20:08   #300
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

A w ogóle to miałam wtopę na studiach. ( u tego profesora co ma być promotorem). Siedzę, piszę sobie smsy z mężem. Telefon skitrany za piórnikiem. Pisałam z taki przejęciem, a tu nagle głos profesora :Jesli to do mnie Pani pisze tego smsa, to musze panią zasmucić , ze nie odbiorę, bo mam głos w trakcie zajęć wyłączony" potem dodał, ze jeśli mąz się pyta, gdzie mu obiad zostawiłam, to moge mu odpisać
O Matko
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości