![]() |
#271 |
Konto usunięte
|
Dot.: TŻta związek z kuzynką- oceńcie
Mam nadzieję, że cisza ze strony Autorki to nie objaw, że Misiu obiecał, że tatuażu nie zrobi i żyli długo i szczęśliwie (dalej we troje, tylko lepiej to ukrywając).
Czy tylko ja mam taki mało sympatyczny charakter, że po trzymiesięcznym ,,związku" po takiej akcji po prostu zerwałabym kontakt, a na jego próby ze strony takiego polipa odpisałabym soczyste ,,idź być obrzydliwy gdzie indziej?" albo coś nieco mniej uprzejmego? Bo mam takie refleksje na swój temat właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Historia rodem z "Dlaczego Ja". Bardzo chore, bardzo niemoralne ale niestety ludzkie, takie historie się zdarzają. Mam nadziej, że autorce uda się wyplątać z tego układu, odbudować poczucie własnej wartości i stworzyć udany związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie to ewidentna zdrada. Mówi Ci ze kocha inną a co z Tobą? jestes na doczepkę? na spełnienie jego seksualnych fantazji? A jeśli podczas seksu z Tobą będzie myślał o niej? Kiepska sprawa ![]()
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w rodzinie tez tak było i bez problemu zawarli ślub kościelny, nie można natomiast kuzynostwu z I linii, czyli jeśli rodzice byliby rodzeństwem ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-15 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Fuu, ale chory układ. Obrzydliwe.
Dziewczyno, na twoim miejscu nie pakowałabym się w taki związek. Dziewczyny mają rację, gość jest trwale i głęboko związany z kuzynką. Pomyśl tylko. Przecież miał inne dziewczyny i z nimi zerwał (nie akceptowały jego związku z nią). A z nią jego związek wciąż wygląda tak samo. Może świadomie cię nie okłamuje, ale w takim razie sam siebie okłamuje. To nie jest "żeńska wersja jego". Każdy, kto ma rodzeństwo przeciwnej płci, wie że związek siostrzano-braterski wygląda inaczej. ![]() Poza tym, może oni teraz uważają, że uprawianie seksu byłoby nieetyczne, ale to się może zmienić. W Polsce związek z kuzynem nawet pierwszego stopnia nie kwalifikuje się jako kazirodztwo, mogą się nawet hajtnąć. Dzieciom też to może nie zaszkodzić... przecież są małżeństwa kuzynów, większość ma zdrowe dzieci. Pomyśl, jeśli kiedyś spotkają taką parę... Układ uważam za chory, dlatego że bawią się w jakieś erotyczno-romantyczne gierki i jednocześnie idą w zaparte, szukają innych partnerów, którym opowiadają o swoim związku i vice versa... to jest dopiero obleśne, nie to, że ktoś się zakocha w kuzynce. I jaki to "facet idealny"? Facet idealny, to nie taki, z którym nigdy nie masz konfliktów, nie ma o nic pretensji czy gorszego humoru, tylko jak już taki, który nie jest w wieloletnim, romantyczno-erotycznym w związku z inną kobietą.
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: doczytałam. E-prawnik twierdzi że ślub cywilny można w takiej sytuacji zawrzeć - niedozwolone są śluby w linii prostej, ślub kościelny jest niedozwolony do czwartego stopnia pokrewieństwa, ale można dostać dyspensę. Autorko - ewakuuj się.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2014-01-15 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Jestem świeżo po Wilku z Wall Street, więc polecam zabrać jegomościa na film i w momencie, kiedy jeden z bohaterów, który ożenił się z kuzynką odpowiada dlaczego wziął się za nią i co zrobiłby, gdyby urodziło im się upośledzone dziecko - mrugnąć do niego znacząco :P
Swoją drogą film super, więc nie pożałujesz ![]()
![]() Edytowane przez mpt Czas edycji: 2014-01-15 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
BAN stały
|
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Coś jest z tobą mocno nie tak. Na terapię idź. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
A, no widzisz. Przeglądałam ten wątek wcześniej i wydawało mi się, że przeczytałam wszystkie strony, teraz więc zajrzałam już tylko na ostatnią. Napisałam posta po przeczytaniu zacytowanego przeze mnie i wpadł mi w oko post Wampierza. Więc zaczęłam szperać. W końcu łatwiej google przekopać, niż zauważyć że się kilka stron wątku pominęło
![]()
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Dlatego uważam, że ich związek i "wyrzeczenie" są chore.
Sama znam małżeństwa kuzynów I stopnia, tylko że to normalni ludzie i po prostu, zaręczali się i brali ślub a nie odstawiali jakieś chore jazdy. W dzisiejszych czasach można też zrobić badania genetyczne, żeby znać ewentualne ryzyko jakichś chorób dziedzicznych. BTW takie ryzyko występuje tylko, jeśli rodzina jest obciążona genetycznie. Wszyscy, których znam, mają zdrowe dzieci.
![]() |
#282 |
BAN stały
|
nie rozumiem czemu oni (ponoć) koncentrują się na tym, że nie mogą ze sobą ten tego
![]() Albo facet po prostu lubi trójkąty, jego kobieta też, może się nudzą tylko we 2, i szukają frajerki, która zaakceptuje ''poligamię'', szkoda tylko, że jeśli tak, to kłamią dziewczynie jak najęci zamiast grać w otwarte karty. Całuski, przytulaski, pląsanie nago, tatuażyki ale coś jeszcze nu nu nu, dobre sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Jestem w szoku, zaraz wracam
![]()
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Obawiam się, że milczenie autorki nie oznacza nic dobrego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
BAN stały
|
Cytat:
Babcia zachywcona, bo babcie to zwykle są ślepe, pewnie jej przez myśl nie przejdzie, że oni by coś mogli więcej ze sobą ten tego ![]() Może. Fajne story, mi się podoba ![]() Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2014-01-15 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
albo faceta kręcą, w jakiś tam sposób, niedostępne dziewczyny. taki fetysz. autorka się wstrzymuje z seksem (jej prawo, oczywista oczywistość żeby nie było). no i pseudo związek z kuzynką i też, że niby seks nu nu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Konto usunięte
|
A chlopak nie bzyknie ani tu, ani tu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Chłopak nie ma do Ciebie za grosz szacunku - okej.
Ale że Ty sama siebie nie szanujesz? Tego nie łapie. Na Twoim miejscu nie wierzyłabym w ani jedno Jego słowo - jak dla mnie, to skoro chodzą nago w swoim towarzystwie (!) to pewnie i ze sobą spali. Tu już nawet nie chodzi o niego, tylko o Ciebie - że jesteś to w stanie zaakceptować i godzisz się na to. Miej trochę jakiegoś poczucia własnej godności i skończ to, bo nie wierze że takie rzeczy się dzieją, serio.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Urabia mnie, co Wam będę ściemniać. Wysłałam maila. Jasno napisałam, że nie widzę innego wyjścia, niż zerwanie. Mówię, żeby nie przyjeżdżał, ale on nie dopuszcza takiej możliwości, mówi, że musimy porozmawiać na żywo bo on ma mnóstwo do powiedzenia, a ja podobno przypisuję kuzynce za dużą rolę w jego życiu. Nie mówię, że do niego wrócę, ale nie wykluczam tego. Wiadomo przecież było, jak to się potoczy, jesteście mądre, wszystko dało się przewidzieć. A ja mówiąc "nie przyjeżdżaj" myślę tylko "przyjedź, przyjedź!"... Wściekajcie się, macie prawo, trudno, nie jestem na tyle silna psychicznie. Przed jego wizytą przeczytam sobie cały wątek od początku do końca, wydrukuję maila, którego mu wysłałam, spróbuję nie dać się omamić. Ale- ogarniam wizytę u psychologa. Muszę iść do lekarza rodzinnego po skierowanie (dzwoniłam, dowiedziałam się). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Nie biczuj się, jesteś mądrą dziewczyną, tylko młodą i w ciężkiej sytuacji
![]() Jeśli też uważasz, że to dobry pomysł, pogadać na żywo, to niech przyjedzie. Ale absolutnie NIE do Ciebie. Nie wiem, czy zazwyczaj jest tak, że on u Ciebie nocuje, ale powiedz, że nie zgadzasz się, na nocowanie w Twoim mieszkaniu, że możecie spotkać się na mieście. Żeby nie było tak, że zdenerwowana, nie będziesz mogła się go pozbyć, bo jest u Ciebie w domu i nie ma gdzie iść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Autorko, przede wszystkim fajnie, ze sie odezwalas. Mysle, ze podjelas sluszne kroki, ale obawiam sie ze bezskuteczne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Nie daj się urobić!!!! Walcz o siebie i swój komfort psychiczny (przy nim na pewno go nie doświadczysz) Komuś kto już raz był w toksycznym/nieszczęśliwym związku wbrew logice łatwiej się wpakować w następny podobny. Teraz będzie Cię wpędzał w poczucie winy, że to nic takiego poważnego a Ty rozdmuchujesz aferę czy przekręcasz jego słowa albo coś źle zrozumiałaś.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
Nie daj się urobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Decyzja jest Twoja. Tylko pamiętaj, że zasługujesz na więcej, a więcej od niego nie dostaniesz. Będzie robił, to co robił wcześniej, tylko Ty się nie dowiesz. Może tatuażu nie walnie - nic poza tym. Zmarnujesz tylko czas i będziesz bardziej cierpiała. On Ci powie teraz wszystko, co chcesz usłyszeć - że jesteś najważniejsza, że to tylko kuzyna, że ograniczy kontaktu. Tylko że to nie będzie nic warte.
![]() |
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie popieram nawet rozważania dania mu szansy ale to Twoje życie. Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
po drugiej stronie szafy
|
"ma mnóstwo do powiedzenia" - taaa, już całe mnóstwo powiedział, dziękujemy za więcej rewelacji
![]() Autorko, ja Ci tylko przypomnę Twoje słowa z pierwszego posta w tym wątku: "Mój poprzedni związek był pasmem zdrad ze strony chłopaka i moją obsesją na tym punkcie, bo chciałam ratować związek a czułam że on ciągle to robi- wyciągnęłam z tego lekcję aby nigdy nie dawać drugiej, trzeciej, czwartej "ostatniej" szansy." Wiadomo że rozstanie jest trudne, że boli, że to są duże emocje, że się zaangażowałaś, że nie chcesz tego, ale to dopiero 3 miesiące, każdy tydzień dłużej to więcej emocji, zaangażowania i trudniejsze podjęcie decyzji o rozstaniu. Podobno wyciągnęłaś lekcję z poprzedniego związku - teraz ją wykorzystaj. Nie pchaj się w bagno tego samego sortu, co związek z eksem.
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Badz dzielna, na dluzsza mete wyjdzie Ci to na zdrowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
po drugiej stronie szafy
|
I dobrze dziewczyny piszą - spotkanie w publicznym miejscu, obowiązkowo. Żadnej intymności Twojego lokum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.