|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
A mnie ciągnie do kwaśnego lub ostrego
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikki jesteś boska wiesz ale spokojnie mamuśki, gofry mają dużo kalorii, tyłki nam nie urosną Taką, chciałam leżaczek z wibracjami, osłonke na łóżeczko i nosidełko zwłaszcza http://allegro.pl/mega-zestaw-wypraw...863547100.html Teraz tżta trza wysłać po odbiór, napewno ma klienta tam Rysiu chyba raczkuje mi w brzusiu
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie i do kwaśnego i do ostrego i do słodkiego też
Właśnie naszła mnie ochota na kiszonego ogórka, ale w piwnicy zimno jest i nie chcę chodzić i się wychładzać. Ale za to parówki sobie grzeję i zjem je z chrzanem![]() Dziś jak tak leżę to myślę sobie jak ten czas zapierdziela Niedawno ślubowaliśmy, bylismy nad morzem, robiłam test a teraz już po połowie i czas na wyprawkę. Jak tak szybko zleci to niedługo śluby naszych dzieci będziemy przeżywały i ekscytowały się tym![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Tyle rzeczy za taką kaskę A ta mata jest cudowna
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas, Kasiab zapraszam na gofry zawsze mogę więcej zrobić
![]() Ilkas co to za auto kupujecie ?? Justynka gratuluję 26tc ![]() Madziula czasem zaszaleć można z kaloriami Bardzo fajny zestaw i kolory taie neutralne ma ![]() https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...ne-imiona-2013 |
|
|
|
#275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie odliczanie Jak takie odlicznie to może zakłady zorganizujemy o wirtualne conieco ja obstawiam dziewczynkiKciuki zaciśnięte ![]() Cytat:
Idę zobaczyć na linkdokładnie co tam upolowałaś ![]() ---- Udało Ci się, tyle rzeczy i to za taką cenę! Ja nigdy ńic nie licytowałam, chyba muszę spróbować W ogóle która to nam robi smaka na gofry przed obiadem?
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-01-14 o 15:31 |
||
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie moge jesc ogorkow kiszonych, od samego poczatku ciazy bardzo po nich wymiotuje. TZn. wymiotowalam 3 razy i zawsze jak zjadlam kiszonego ogorka i na sam zapach mnie ciagnie
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tez nam pasował Cytat:
co do prawka to ja tez mam terminowe,konczy mi sie w lipcu 2014 musze zrobić badania lekarskie i dostarczyć do wydziału komunikacji i wyrobią nowe... oplata za badanie + za nowe prawko Cytat:
podobno miejscowe mozna jakies zastosowac,ale najlepiej wie dentysta ![]() Co do porodów SN i CC to nie mam porównania bo miałam CC i teraz też będzie... po pierwszej nie czułam sie tragicznie,w sumie normalnie tylko oslabiona bylam no i rana bolała... cewnik przeszkadzal A co do tej glukozy,cukrzycy ciązowej to w ogóle nie w temacie jestem.. pogadam z ginem na wizycie jak będę
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
hej
obiad ugotowany, zaraz bede się zabierac za nauke ja na pewno bede rodzić w naszym szpitalu. tym, którego tak bardzo chce uniknąć light limara. mam dwie siostry, szwagierkę i pełno znajomych, którym w ostatnim czasie sie urodziły dzieci i wszystkie sa zadowolone. plus odnowiona cała porodówka. emilia trzymam kciuki za ciebie i julka! naiat ja bylam juz na wizycie o okulisty. mam wade -7, ale okulista poiwiedział, że to jeszcze nie tak duza wada, że co innego jakby było więcej niż -10. zbadał mi dno oka, siatkówkę pooglądał i nie mam przeciwskazań do porodu SN. paulka gratuluje udanej wizyty. teraz to ja bym na szpilkach siedziała i czekała na usg
|
#280 |
|
404 Not Found
|
Dziękuję.
Dziękuję. |
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Kocyk 14,99
Body 9,99 Drugie 4,99 W textil markecie ImageUploadedByWizaz Forum1389710515.273295.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super nastawienie dobry dzień ![]() Niki mam świadomość tego że dziecko to nie tylko sielanka... Ale nie chcę się zastanawiać jak sobie poradzę w kryzysowych sytuacjach... Bo się wtedy stresuje i denerwuje malucha ![]() ab_cd super że będziesz z nami częściej... No i dla Michasia... lolitka za rozpoczęty III trymestr. Paulka 30 tetrowych pieluch??? Ja jestem w czarnej d...pie nie mam żadnej... Po co wogóle kupuje się te pieluch ??? a zapomniałam że ty dla dwójki wyprawkę szykujesz ![]() kasiab zdrówka Magdi za kolejny mc. Myskao nie martw się... Jeśli cię to pocieszy to mi się bardzo często wydaje że ja nie jestem w ogóle przygotowana na dzidzie... Ciągle doczytuje że mi czegoś brakuje/././ Emilko 3mam mocno za was kciuki... Bądź dobrej myśli, odpoczywaj i się nie zamartwiaj... Selenti 3mam kciuki za wizytę a zaliczeniami się nie przejmuj... Pallas Rill - mega szybki poród... A i matka szybko się ogarnęła ![]() MamaKtosia łądnie to napisałaś paulka super że waga wraca do normy... No i brawo za bijące serduszka Ufff jeszcze 2 strony...
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Ja postaram sie wyciagnac Tzeta dzisiaj do Pepco
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodac ze siorka porobila mi dzis brzuchowe fotki i jak na nie patrze to nie jest wielki brzuch,ale na zywo wydaje sie byc biggg!!!
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja jeszcze nie wiem.. Następną wizytę mam 7 lutego, więc spokojnie może się dowiecie pierwsze.. |
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monija za kolejny tc. Paulka super że wizyta udana... Już coraz mniej do USG coś tak czuje że tam jest dwóch chłopów u ciebie madziula pochwal się wygraną aukcją, na allegro licytowałaś??? Kurczę niezły ten zestaw i za jaką cenę ![]() NIKI gofryyyyy ![]() Ilkas jaki pojazd kupujecie???
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Równie dobrze - mogłabyś zadać pytanie swojemu TŻ (co myśli na temat obdarowania WAS wyprawką od jego kuzynki, a nie na forum..) Wolna amerykanka, moja droga..
Po drugie - czytanie ze zrozumieniem (nie będziesz jedną księżniczką która nie zna płci na forum.. bo jest wiele kobiet które nie znają płci - np. ja ) Niki - ja robiłam wczoraj gofry - masz sprawdzony przepis ? Podziel się
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
JJJustynAAA no ja mam to szczescie ze pepco i textil mam 4 km dalej niz mieszkam
wczesniej w ogóle do tych sklepów nie chodziłam.Np od czwartku bedą w textilu bodziali za cos około 6 zł i koce cieńkie za 7,00 zł bo widzialam gazetke
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam...
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
Hej ja dzis mam rutynowa wizyte u gina, na 16:00 ale jeszcze dwie babki przede mna....po szkole rodzenia mam mase pytan do pana doktora, TŻ również wiec czekamy
![]() Buziaki dziewczyny!!! |
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki toć ja tam tylko nas bezgofrowców pocieszam
![]() Justyna wkleiłam ![]() Udało sie bo chyba babka coś pokręciła i na dwa dni wystawila tylko a obserwowałam od paru dni leżaczki i sprawdzałam te wystawione w ciągu 24h![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety byliśmy z tż u mojej przyjaciółki, a potem u jego znajomych, którzy tam rodzili i znowu się nazbierało i lipa Może do maja się zmieni, bo serio szkoda mi kasy ![]() A tam, gdzie chodzisz do lekarza, jest podobno szkoła rodzenia, czy położna co prowadzi szkołę rodzenia. Słyszałaś może coś?
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
dzwoniła dziś do mnie położna środowiskowa
przyjdzie do mnie jutro i pewnie będziemy słuchać tętna małej, ale się cieszę bardzo fajna z niej babka, jak z Igą byłam w ciąży też przychodziła,jak się Iga urodziła dużo mi pomogła, pokazała jak kąpać małą , jak pielęgnować potem wszystko za mnie załatwiła, cała papierologię związaną z przychodnią itd..no teraz to już wszystko wiem ale chociaż tego tętna posłuchamy, chociaż od paru dni czuje codziennie małą ![]() Ilkas też mam straszną ochotę na słodkie w tej ciąży i przez Ciebie teraz znowu mam ochotę
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#296 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może umów się wcześniej z jakimś taksówkarzem, jak ktoś już radził. Ja kiedyś jak się przeprowadzałam z stancji do domu na wakacje to zostałam bez samochodu, bo się popsuł. Ale dogadałam się z taryfiarzem i wziął 100 zł a przejechał 80 km i jeszcze czekał aż załaduję i rozładuję bagażnik, a wiecie ile tego jest po całym roku Cytat:
No i niestety nie czytałam nic o tym, żeby można było wyrywać... wydaje mi się, że nie bardzo...Cytat:
Cytat:
Cytat:
aukcja rewelacja super okazję trafiłaś! Cytat:
Zrobiłam obiadek... był pyszny, ale plecy mi odpadają od stania, chociaż starałam się jak najwięcej robić na siedząco... muszę odpocząć przed zmywaniem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie odciągam od nauki
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane!!
pamieta mnie tu jeszcze ktoras? ![]() malo pisze, bo szefowka moja pojechala na urlop sobie, a ja przez to wiecej pracuje. a ze praca w kawiarni to i za bardzo nie mam jak stamtad pisac, bo ciagle ktos przylazi i przy okazji 5 lutego glukoza) bede zalatwiala sobie tutaj zwolnienie. troszke mi szkoda, bo Tz sporo pracuje, wiec bede siedziala sama, ale bede miala okazje dzieki temu do konca ogarnac wyprawke. mam nadzieje, ze nie zwariuje do porodu.w sobote tez troche przyszalelismy z Tz i przez 3 dni mialam dosc bardzo niekomfortowe twardnienia brzucha, bo szlo razem z cisnieniem w dupsku... cos czuje, ze narazie seksowa przygoda sie zakonczy, a przynajmniej ta jednostronna. 3 dzien biore nospe i sie wszystko unormowalo juz ladnie, jutro postaram sie juz nie brac. troche mi szkoda, bo przytulankami sobie nadrabialam bliskosc z mezulem, no ale bedziemy musieli sobie wprowadzic jakis inny plan w zycie ![]() w Norwegii zima przyszla, od kilku dni mamy mrozy i sniegu nawet spadlo troszke, od czwartku do niedzieli ma padac non stop w samochod juz nie wsiadam, bo po pierwsze nasz akumulator odmowil posluszenstwa na amen, a po drugie, zeby podjechac do nas do domu trzeba podjechac na dosc stroma gorke i zawsze mam schizy, ze zaczne sie staczac tylem w dol. tym samym po raz kolejny moge liczyc na niezawodnego meza i wstaje zatem ze mna przed 7, zeby mnie odwiezc do pracy, a po pracy juz sama sobie spacerkiem wracam. chociaz to ta gorsza opcja, bo mam pod gorke non stop troche sobie forme wyrobie przynajmniej![]() no i to chyba by bylo tyle z moich wypocin mam nadzieje, ze za te 3 tygodnie bede mogla byc na biezaco tutaj i ze sil mi nie zabraknie chociaz wlasnie za te 3 tygodnie zacznie sie 3 trymestr(dzis 25t3d) a wtedy niby nowe dolegliwosci dojda, jakby nie bylo bedzie dobrze w koncu kazdy dzien zbliza nas rodzicow do tego malenstwa, no nie? wiec trzeba brac z kazdego dnia garsciami, bo sie kolejny taki sam nie powtorzy
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna no moj maly za noworodka to byl super dzieciak, ile ja spalam, tyle on spal, byle cycek pod nosem, tyle co w pierwszych dwoch miesiacach to chyba nigdy nie spalam
za to teraz nadrabia, szkoda ze z drugim juz takiego luzu nie bedzie zmierzajac do sedna takiego spokojnego noworodka bez brzuszkowych problemow tez Ci zycze martuszka tak mi sie przypomnialo, ze rzucil mi sie w oczy kiedys watek o ciazowej cukrzycy, przejrzyj sobie, moze znajdziesz jakies przykladowe posilki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post43743770 dziecko mi zasnelo na siedzaco po 16:00, dlugi wieczor sie szykuje ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Santom i tak dugo w pracy pociagnelas, takze nie miej wyrzutow sumienia a tak spojrzalam w twoj suwaczek i za 2 dni masz studniowke
|
|
|
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie, ze pamietamy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

W pierwszej ciąży nie doświadczyłam czegoś takiego.

Właśnie naszła mnie ochota na kiszonego ogórka, ale w piwnicy zimno jest i nie chcę chodzić i się wychładzać. Ale za to parówki sobie grzeję i zjem je z chrzanem
Niedawno ślubowaliśmy, bylismy nad morzem, robiłam test a teraz już po połowie i czas na wyprawkę. Jak tak szybko zleci to niedługo śluby naszych dzieci będziemy przeżywały i ekscytowały się tym
(Ktoś mi to wytłumaczy po Polsku - żebym skumała - bo język urzędowy do mnie nie dociera

za dzisiejsze i jutrzejsze wizytujące 
Podziel się