|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Mała obudziła się z drzemki, nakarmię ją i idziemy na spacerek.
Do później!
|
|
#272 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Kacper ma już dziś 2 drzemkę
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
to taki awans
ale mi sie nic nie cchce. aa zaraz gości będę miała
|
#274 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i tak jak Pisała De , wyciągasz ze słoika odpowiednia porcję dla Kacpra? te 4 czy 5 łyzeczek?Dobrze że sie wyspałaś i oby lepiej dziś było i przez najbliżysze 10 latCytat:
Myślę że spokojnie mozesz Mai wprowadzić kleik do mleka. A dokończe później bo zaraz zbieram się do lekarza z Liwką.
|
|
#275 | ||
|
Zadomowienie
|
ryba, a to Ci awans... Faktycznie motywujące bardzo....
Cytat:
Cytat:
Ja czekam na koleżankę, bo ma do mnie przyjechać i na spacer, bo taka śliczna pogoda, że aż żal w domu siedzieć.
|
|
#276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No trzeba Ci przyznać że jesteś zakręcona :p My jesteśmy dzisiaj drugi dzień po marchewce z ziemniakiem, sporo dzisiaj go Zuza zjadła. Musze kupić jakiś słoiczek żeby wiedzieć po ile zjada bo póki co z miseczki jej daje. A jutro chce spróbować podać kaszkę. Ryba z jakiej firmy kupiłaś gruszkę? Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
U mnie po staremu. Nadal leze , wczoraj na badaniu wyszło znowu mniej wód a dziś mi nie robili bo skoro ja nie czuje zeby tam polecialo cos więcej to nie ma sensu męczyć dziecka codziennym USG. Wogole to strasznie dużo śluzu ze mnie leci... A czy wody tez to nie wiem przez ten śluz... Głowa mnie dziś cos boli. Na polu widzę ze ładna pogoda, słoneczko świeci. I to by było na tyle u mnie.
|
|
#278 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj mąż sobie zbiera minusy..![]() Cytat:
![]() Rybka dziękuje za materiały Też używałam dicortinef na ucho, i faktycznie jest na receptęWszystkie dzieciaczki na zdjęciach cuuudoowne Taszanta, metka nie kojarzę Waszych pociech, wrzućcie cosik
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny. przekładam kilka łyżeczek daneg warzywa/owocu do słoiczka który wczesniej wyparzam. Reszte chowam do lodówki. Aten słoiczek podgrzewam w podgrzewaczu a potem daje na taką miseczkę która wczesniej przelewam wrzątkiem i łyżeczkę też przelewam wrzątkiem i dopiero daje małemu
chodziło mi o zobrazowanie ze nie daje mu nałożonej łyżeczki "czubatej" tylko tj moczonej. Marchew czy dynie tak samo podawałam jak podawałam te pierwsze x dni. Teraz marchew czy dynię daje już na łyżeczce normalnie nałożone, w sumie na końcówkę łyżeczki ![]() Za10minut mam gości a ja taki nieogar. ![]() ![]() Pamiętacie jak zepsuła mi sie pralka i żelazko? no pralkę po jakimś czasie naprawiliśmy, ale żelazko musiałam kupic nowe. No nie stać mnie było wtedy na jakieś drogie super. Kupiłam za 100 w promocji z philipsa. Już słabo sie nagrzewa, i nie prasuje trudniejszych materiałów Ps. mąż chyba chce sie pogodzić, bo pisze mi miłę sms ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- zgerbera
|
#280 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
A to teraz ja się chwalę moją Myszką
Edytowane przez kyte Czas edycji: 2014-03-14 o 22:57 |
|
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dziś pada i wieje, i nici ze spaceru, a miałam takie plany
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Ślicznotka U nas jest piękna pogoda i świeci słońce, ale ja nigdzie nie idę bo mnie coś rozkłada
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dlaczego musisz dokarmiać, nie wystarczyłoby częściej przystawiać do piersi ?
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Najważniejszy news jest w końcu kupa ![]() Byliśmy wczoraj dogadać ostatecznie chrzciny.Wyszło nam 55 zł na osobę,targowalismy się ile wlezie ![]() W cenie ostatecznie mamy przystawkę,obiad(2 rodzaje mięsa),3 surówki,ciepłe i zimne napoje bez ograniczeń,owoce i zimną płytę(2sałatki,rózne wędliny,galaretki) Mały sie wietrzy,ja piję kawkę i czytam jeszcze wczorajsze posty ![]() TaszantaWszyscy mówią że po 3 miesiącu najbardziej wypadają.Przynajmniej tak było u kilku moich koleżanek.U mnie też akurat po 3 coś zaczęło się dziać.Ale na razie tragedii nie ma.Maomami mnie załamała że do 8 miesiąca mogą wypadaC ![]() LusesitaWaga Ci super spada,chyba najwięcej do tej pory zrzuciłaś A i cena za chrzciny okazyjna![]() Cytat:
Sądząc po podobnym sposobie pisania na pewno byście się dogadały![]() Też nie lubię być do tyłu z czytaniem ![]() Dobra jesteś,przedostatni wątek poczekalni ![]() Zosia to naprawdę grzeczna dziewczynka jak Ci tak pozwala czytać i czytać ![]() A u Was jest w końcu kupsztal? Ryba A to ci awans KyteJaka śliczniutka .I te oczka Jeśli jeszcze oferta aktualna? ![]() KociakDoczytałam że mała przybiera 260 g na tydzień,to super!Dużo Czytam dalej..... |
|
|
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mała je teraz mleko i wystawiam ją na polko bo musze obiad przygotować a ta maruda mi na nic nie pozwala Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie, że aktualna!Tymek już zaklepany
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
ryba to ci awans :banghead:
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- u mnie tez pogoda srednia bo wieje i slonca nie ma. niby 10 stopni... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pie........ tyle pocytowłam i sobied dłam przez pomyłke odżwież
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Nemosku domyślam się że kupa była spora
![]() U nas dziś poszła po 5 dniach kupa i była gigant
|
#291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babku ja nadal śpię z małym w nocy, bo on nie chce w łóżeczku, ale w dzień przyzwyczajam że drzemka w łóżeczku i czasem się udaje, czasem nie. Teraz wróciliśmy ze spaceru i mały jeszcze dosypia |
|
|
|
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze moja czupryna to przezyjeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
hej!
Gratuluję kupek Kto by pomyślał, że będziemy na nie czekać jak na zbawienie Adaś( odpukać ) nie ma z nimi problemu, raczej w tą drugą stronę. Włosy też zaczynają mi wypadać, ale mam bardzo gęste, więc na razie się nie martwię ![]() Tż odsypia dyżur razem z Adasia, a ją oglądam z Kamilkiem Traktorka Toma co gorsza każe mi śpiewać razem z nim![]() Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja usiądę i będę płakać, moje dziecko jest dzisiaj nieznośne, przepraszam że tak pisze ale naprawdę mam ochotę usiąść i strzelić sobie w łeb.
Żeby mi chociaż powiedziała o co się tak rzuca i krzyczy bo ona dzisiaj nie płacze tylko caly czas krzyczy Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Własnie mi listonoszka przyniosła paczkę:body i buciki na chrzest.Kurcze buty raczje do wymiany bo trochę za duże
![]() KOMOROWSKA Super że z oczkami Natalkii wszystko w porządku IGA U nas podobnie,mały patrzy sie jak jemy z rozdziwiona paszczą.A ostatnio jeszcze dostałam 3 słoiczki po 4 miesiącu i już mnie korci.Ciekawa jestem tego plucio jedzenia ![]() PAULINA za wagę.MajkaAABY To mieliście "przygodę".Ja dzisiaj zatoczylam sie z małym kucając po kombinezon.Aż na tyłku musiałam usiąść żeby złapać jako taką równowagę. Dziki brokuł NIUNIA LINECZKA mój ten mit obalił,wcale się nie przyzwyczaił.Mówisz że do 10 miesiąca?Młody więc wraca do nas do łozka Żartuję![]() BABKUTez mi brakuje małego w naszym łożu.Jakos tak pusto bez niego ;(Czasem w środku nocy go biorę do nas jeszcze a nad ranem obowiązkowo.Musze się pogodzic z koleją losuMAOMAMITeż mam ta książkę,zdjęcia są extra! FIRIAL za wagę.Fajan rodzinna impreza sie Wam szykuje.Zazdroszczę babci ![]() BEATKAZa oponkę ![]() RYBA za postepy kapielowe.Kacper pierdzioszekLecę dalej... Filmik z noworodkiem Cudo!!!Uwielbiam takie oglądać ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Madzik Oby sie małemu poprawił humorek
CórkoPopatrz jaka Ulka grzeczniutka (TFU TFU TFU) Cytat:
wagęCytat:
![]() no i tyle z tego mały sie obudził.. jednak śpi dalej
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-02-21 o 13:34 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Kciuki za Anię
moze mu tez sie humor poprawił,albo to z powodu wyspania 
kiedy zacząć i jakie najlepiej? a kleiki? ehh...tak wiele pytań 
Teraz jak Iga zacznie przybierać to nie będziesz mogła za nią nadążyć. 
Wczoraj z rana wchodzę na stary wątek, patrze no znowu nie mogę napisać żadnej wiadomości, myślę sobie -pewnie znowu wirus na kompie,a tu się okazało że po prostu nowy wątek, i zobaczyłam to dopiero dziś....i stąd te zaległości
Najważniejsze że to dla jej dobra