![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Invimed wrocław
W sumie nie ważne czy mało czy dużo mówny. Ważne żeby dobrze się zajął pacjentem. Ja jestem w tym kompletnie zielona więc nie wiem próbuje się cokolwiek dowiedzieć. A jak bym mogła Was prosić to napiszcie jakie w ogóle pytania zadać na 1 wizycie bo ja już głupieje. W sumie parę mam ale tu są takie weteranki, że może coś podsuniecie jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam cię Mala!! Oprócz dr Ż są jeszcze inni lekarze ja chodzę do dr Lachowskiego pracuje tam dość krótko bo jak się nie mylę zaczął rok temu,ale uważam że jest świetny zawsze tłumaczy wszystko i chętnie odpowiada na pytania w gabinecie czuje się zawsze na luzie,nie mam porównania co do pozostałych lekarzy ale odczucia są bardzo dobre, ja zawsze przyjeżdżam z mężem i dr zawsze mężowi tłumaczy wszystko.Na pierwszej wizycie to raczej pytania będziesz dostawać ty,trzeba wziąść wszystkie dotychczasowe wyniki,ksero dotychczasowego leczenia nie musi to być leczenie z miesiąca na miesiąc tylko ogółem ja miałam trochę z 2008 itd oby było dwa lata,chyba że mąż ma problem to wtedy wystarczy rok.Dostaniesz skierowanie na wyniki które jeszcze powinnaś zrobić i dr powie czy się zakwalifikujesz uwierz mi że wszystkiego się dowiesz na wizycie i w każdym ośrodku procedura jest taka sama!!! Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje ewapop3 za odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Ewa oczywiści że procedury wszędzie są takie same, ale lekarze i ich podejście już nie.
![]() ![]() ![]() ![]() Mala trzymam za Ciebie kciuki ![]() A 2 lata leczenia trzeba mieć udokumentowane do refundacji i jeżeli nie ma się ukończonego 35 roku życia. Ja mam, więc wystarczył tylko rok, a w zasadzie w moim przypadku wystarczyło tylko zaświadczenie o chorobie jaka mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Każdy musi trafić na lekarza, który będzie mu pasował. Bo skrępowanie w gabinecie i brak wiedzy nie współgra z dobrym leczeniem.
Trzymajcie mocno kciuki za mnie, żeby udało się za pierwszym podejściem, bo niestety reszta oocytów nie przetrwała do 5 doby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
Dziewczyn co tu taka cisza?
Ja dzisiaj zaczęłam brać clo, w tym cyklu miałam też iść na hsg, ale do takiego badanie trzeba mieć jeszcze badanie bakteriologiczne, które zobię dopiero po miesiączce, a wtedy minie 12 dni cyklu, w których można robić hsg. Więc trochę się zgapiłam, bo mogłam zrobić wcześniej. Na wizytę do dr. Ż. mam jechać między 10-13 dc na monitoring czy clo coś pomaga, mam nadzieję, że wyhoduję coś ładnego ;-) A czy któraś z Was tez brała clo? Jak się po nich czułyście? |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie na razie bez zmian. Jutro idę do zwykłego gina i mam nadzieję, że uda mi się wydębić skierowanie chociażby na hormony, żeby trochę zaoszczędzić. Bo mamy całą listę badań do ewentualnego in vitro i szukam oszczędności gdzie się da. Jeszcze muszę się przejść do laboratorium na Oławskiej, żeby sprawdzić ceny (bo po co cennik w internecie ![]() I też sobie jutro progesteron zbadam - ciekawe jaki wynik będzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a clo bralam, reagowalam srednio, nie mialam efektow ubocznych poza cienkim endo, ktore juz sama z siebie mam cienkie. przeszlismy wiec na lamettę. Alunia, we wtorek robisz betę, prawda? trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro pierwsza wizyta. Akurat będę miała tak ni w kij ni w oko 6 dzień cyklu, ale trudno. Mam nadzieję, że jakoś to pójdzie w miarę szybko zanim wykończymy się finansowo i psychicznie. Sam dojazd drogi. Mam 100 km, ale czego się nie robi dla dzidzi
![]() ![]() ![]() ![]() Ewapop życzę żeby nie było 9 miesiąca w klinice tylko już nasionko w brzuszku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Ewa napewno sie uda musimy w to wierzyc, a sil i woli walki to chyba kazdej z nas chwilami brakuje. Ja ostatnio w jwdnym dniu dowiedziałam sie ze moja kuzynka jest juz z drugim w ciazy i do tego jeszcze sasiadka tez jest w ciazy i odrazu pojawil sie smutek bo ja walcze tyle lat i nic. W mojej rodzinie moje rodzenstwo, wszystkie kuzynki i kuzyni a mam ich duzo maja dzieci i to po kilka a ja nie moge miec chociaz jednego.
I takie to zycie niesprawiedliwe jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Mala, daj znac jakie wrazenia po wizycie. Ja dzis standard: pregnyl i do domu dzialac. A ile sie naczekalam, to moje....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc pierwsze wrażenie co do dr Żórawskiego pozytywne ![]() ![]() Evapop3 jak byliśmy z mężem w Ikei to wszędzie widziałam ciężarne. Po latach prób to się niestety staje taką naszą małą obsesją. Ja wierzę, że będzie dobrze. Przykład moja szwagierka i szwagier. Przypadek beznadziejny, a jednak mają synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
ja tez sie ciesze że wizyta u doktora udana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Eleo dokładnie nie jestem w stanie opisać jej przypadku, bo widać że nie bardzo chciała o tym gadać i wcale się nie dziwię, bo wszyscy wiecznie ich wypytywali. Ja nie należę do tych wścibskich. Ludzie to czasem wyczucia nie mają. Strasznie mnie to wkurza u mnie jak ktoś pyta: Macie dzieci? Nie. No i temat powinien być urwany jak ja go nie ciągnę dalej, ale nie. Dalej drążą a czemu, a kiedy, a gdzie, a po co , a z czym? No szlag mnie trafia po porostu. Ja nie mam zamiaru wszystkim opowiadać swojej historii eh. Dobra trochę się zirytowałam heheh
Co do szwagierki to z tego co ja wiem wyglądało tak, że starli się ok 11 lat. W tym 9 leczenia w klinikach. Przeszła wszystkie możliwe badania. W szpitalu też poleżała. Zachodziła w ciążę , ale zawsze płód samoistnie się usuwał. Parę inseminacji. 3 nieudane in vitro i załamka totalna. Brak nadziei. Jeździła do Poznania, ale nie wiem do której kliniki, bo średnio mnie to wtedy obchodziło. W końcu mnie ten problem nie dotyczył. W końcu przyjął ją tam jakiś doktorek z Warszawy chyba i znalazł sposób. Też przez in vitro, ale jakoś tak, że potrzebowali krwi brata jej męża. Nie wiem kurczę o co tam chodziło. Miała mnóstwo przeciwciał, które zabijały płody we wczesnej fazie jeszcze. Później musiała do końca 3 miesiąca jeździć na kroplówki, żeby zmniejszać te przeciwciała. Każda kroplówka, a miała co tydzień, 4 tysiące plus droga. Tyle kasy wywalili, że dom i nowy samochód by chyba kupili, ale synka mają ![]() Eleo a ty ile już się starasz? Na stymulacji jesteś czy już poważniejsze kroki? ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Ewapop dziekuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
11 i sukces, wow. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić ich radości po tych 11 latach!
mala, my się z mężem staramy 1,5 roku, ale cały pierwszy rok na luzaku. Co prawda chodziłam do gin (bo czesto wtedy leczylam infekcje) i czasem coś tam bąknęłam, ze działamy i się nie udaje, ale zawsze słyszałam, zebym dała sobie jeszcze czas, bo nawet rok nie minal. Poza tym chodziłam do enelmedu, który wspólpracuje z novum i w moim pakiecie, ktory miałam, doktorka nie miała prawa badać mnie pod kątem niepłodności o_O, Zanim się skapnęłam o co chodzi, minęło parę miesięcy ![]() ![]() w styczniu, po roku, poszliśmy do invimedu, tu powtorzylismy badania i potwierdzilismy ze wyniki sa ok. Ale zaczęliśmy stymulację i tak się stymulujemy już któryś miesiąc. Teraz jest 6 cykl w invimedzie, z czego 5 stymulowany. Ciąży brak :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Tak, wszystko drożne. Ano wlasnie zapewne lada chwila inseminacja.
Ktos tu chyba pytal ostatnio i ziola ojca sroki. Bo jakby co to ja pije ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2014-06-26 o 05:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Mala. Ja na nich w ciaze nie zaszlam jak dotad (pilam 3 cykle, potem 2 m-ce przerwy, teraz pije znowu) ale zauwazylam ze na xiolach mam duuuzo lepsze endo (zwykle cieniutkie) i lepiej sie stymuluje, ladne pecherzyki, wiecej ich. Polecam
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My to w ogóle tak samo idziemy, od stycznia. Tylko ja miałam jeden cykl przerwy ![]() Generalnie @ powinna przyjść w poniedziałek, a temperatury mam od owulacji książkowe. Jednak się nie nastawiam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
danae, ja wlasnie tez teraz bylam na 7:40 i tez dzwonie ok. 20 dnia cyklu :P weszlam ok. 8:30, potem czekanie na zastrzyk, masakra. W ogole wlazłam do gabinetu, a doktor że musi isc na zabieg i zaraz wraca :| nie było go z 10 min. Wyobraziłam sobie że poszedł robić in vitro :|
kochana, trzymam kciuki, jak w zeszlym miesiacu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
Oj, to na rano nie zdarzyło mi się jeszcze długo czekać... Mogliby coś z tym zrobić...
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
A tak chciałam zapytać gdzie te wszystkie zastrzyki dają? tzn w jaka czesc ciała?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie wszystkie moje problemy emocjonalne po operacji są przez duże wachania hormonów i niemożność dostania się do endokrynologa. Jak sie leczy u 3 lekarzy to tak jest. Człowiek łapie się każdej deski ratunku, a tu każdy inna dawka. A Euthyrox brać muszę, bo ochłap tarczycy, który mi został nie funkcjonuje i musze brać leki. Oczywiści na receptę, czyli do lekarza muszę iśc. 2 miesiące temu miałam poważną niedoczynność(tak mnie załatwiła endo z mojej przychodni), a dzisiaj byłam z wynikami u ogólnego i mam nadczynność wwwrrrrrrrrrr. Do mojego endo wizyta dopiero koniec sierpnia(prywatnie, a rejestrowałam się w styczniu, a to i tak tryb przyspieszony). Ostatnio byłam w grudniu(miesiąc po operacji) u mojego endo prywatnie i ubłagałam babkę w rejestracji, żeby poszła zapytać dr czy mnie przyjmie i dałam wyniki badań. Były fatalne. Niodokrwistość, beznadziejne tsh itp. to się zlitował. Czekałam 5 h na tej poczekalni do ostatniego pacjenta. Osoby po operacji wycięcia całej lub prawie całej tarczycy powinni mieć jakieś pierwszeństwo u endo. a tu do żadnego nie można sie dostać jak co do czego przyjdzie. na nfz to nawet nie mówie, ale i prywatnie pół roku co najmniej trzeba czekać. W ogóle przepraszam. Wbiłam Wam się na forum i jęczę, rozpisuję się, mędzę itd., ale tak na prawdę to nie mam z kim pogadać. Wylałam z siebie wszystko prawie. Przepraszam jeszcze raz za zanudzenie, ale spać nie mogę od paru dni i siedzę po nocach. Efekt zbyt dużej ilości hormonów. Od jutra przepisany Euthyrox 88 z Euthyroxu 100, a wcześniej Euthyrox 150 parę dni. Od operacji E75 brałam. Już mam w domu 4 dawki hormonów.Wykończyć mnie chcą chyba Parę dni kiepskiego samopoczucia po przestawieniu dawki i mam nadzieję, że będzie moje upragnione ok 1,00 tsh do zajścia w ciążę takie najlepsze tsh, ale to akurat najmniejszy problem. Gorzej z tym nasieniem męża eh Martwie sie tym kurcze. Chyba mam słabszy dzień. Ponudziłam Wam. Miłego weekendu życzę. A co do ziółek Eleo to nie ma mocnych na to jak zwodnicy niedorobieni. w większości główki plemników nie teges. Taka prawda. Chyba, że się podrasuje mąż tym pro conceptio men, ale cykl i tak przepadnie, bo ma badanie w moim 16 dniu cyklu gdzie przeważnie ok 14-15 wychodził pozytywnie test owulacyjny, a wiadomo że przed badaniem musi zachować wstrzemięźliwość parę dni ![]() ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- ale wypisałam wypracowanie uf nawet nie wiedziałam, że tyle wyjdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. JEST,JEST,JEST ! 24.06.2014r, poziom BHCG 132,00, 26.06.2014r. poziom BHCG 304,7
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mała, niestety zastrzyki sa w brzuch nawet te do inseminacji bo to te same leki na wzrost pęcherzyków. Ale nie obawiaj się, nie są bolesne. maja bardzo cieniutką igiełkę, bo to sa ampułko-strzykawki. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Alunia gratulacje
![]() ![]() Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale od lipca leki do in vitro beda refundowane, oto link ze strony MZ: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/Inf...etoda-in-vitro. Chociaz i az tyle w tym naszym cierpieniu i w dazeniu do posiadania upragnionego maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Same dobre wiesci, dzieki maja
![]() alunia, gratulacje! Cieszymy sie razem z toba!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.