kobiety odpicowane i zaniedbane - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 19:37   #271
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane

kiedy nastawie pralke np na bawełne z syntetycznym to pokrętlo i tak przechodzi przez wszystkie "stacje". i najpierw wiruje delikatnie, później mocno. dla mnie to sie mija z celem. kiedy zakonczy wirowac delikatnie powinnam przesunąć pokrętło żeby nie wirowało mocno? czy jak?
Stary 2014-05-21, 19:41   #272
czekoladkakinder
Raczkowanie

Ja maluje tylko rzęsy i pudruje twarz pudrem nie dającym koloru, osobiście moja skóra mimo, że mam co zakrywać wygląda lepiej bez podkładów itp
Włosy myję co drugi dzień, też nie raz mi się nie chce bo robie to rano ale zmuszam się, bo niestety ale mam z nimi problem, który trzeba leczyć

I czasem są takie dni, kiedy idę ubrana jakoś ładniej niż zwykle, ale czasem po prostu mi się nie chce czy nie mam nastroju i idę na zajęcia w bluzie i trampkach

Powiem tak, nie raz zauważyłam, że "wyszykowana lala" nie oznacza zadbana bo możesz mieć zwykły t-shirt, spodnie i trampki i wyglądać świeżo, zadbanie i wyszykowanie niż niektóre dziewczyny, które uważają, że mając markową torebkę, drogie ciuchy na sobie, tonę tapety, to zatuszują tłuste włosy, boobgryzane paznokcie, plamy na tych ubraniach czy jakieś podarcia itp wiem co mówie, bo znam takie przypadki
czekoladkakinder jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 19:48   #273
oxoxoxoxox
Rozeznanie

Dziewczyno może zakup sobie jakąś pralkę Franię, skoro takiej nie ogarniasz... .. wracając do tematu żadnych pokręteł w trakcie prania się już nie przekręca nie chce na Ciebie naskakiwać ale robisz z siebie troszkę taka sierotkę Marysie... masz już tyle lat, że powinnaś wziąć się lekko w garść
oxoxoxoxox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 19:53   #274
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ Dzwoneczek _ Pokaż wiadomość
kiedy nastawie pralke np na bawełne z syntetycznym to pokrętlo i tak przechodzi przez wszystkie "stacje". i najpierw wiruje delikatnie, później mocno. dla mnie to sie mija z celem. kiedy zakonczy wirowac delikatnie powinnam przesunąć pokrętło żeby nie wirowało mocno? czy jak?
Kompletnie nie rozumiem. Jaką bawełnę z syntetycznym? Chyba albo to, albo to
Nie wierzę, że ogarniam czyjąś instrukcję pralki, nie wierzę

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez oxoxoxoxox Pokaż wiadomość
Dziewczyno może zakup sobie jakąś pralkę Franię, skoro takiej nie ogarniasz... .. wracając do tematu żadnych pokręteł w trakcie prania się już nie przekręca nie chce na Ciebie naskakiwać ale robisz z siebie troszkę taka sierotkę Marysie... masz już tyle lat, że powinnaś wziąć się lekko w garść
Właśnie. Robisz z tego zagadnienie na miarę nagrody Nobla z fizyki. Pewnie przesuwasz wskaźnik w trakcie i pralka wariuje.
Stary 2014-05-21, 19:54   #275
yoona
Zakorzenienie

Autorko, jak wybierzesz jakiś program, to pralka pierze tym konkretym programem, nawet jak przechodzi przez wszystkie inne "stacje"

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 19:55   #276
oxoxoxoxox
Rozeznanie

Ja nie wierze trochę w ten wątek... od zaniedbania po instrukcje pralki
bo biedne studenty nie mają czasu umyć włosów i nie potrafią włączyć pralki....
oxoxoxoxox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 19:57   #277
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

daruj sobie takie komentarze, które nic nie wnoszą do tego wątku.

6 kropka na lewo od stopu - bawełna z syntetycznym?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 19:58   #278
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wierze trochę w ten wątek... od zaniedbania po instrukcje pralki
bo biedne studenty nie mają czasu umyć włosów i nie potrafią włączyć pralki....
No ja mam nadzieję, że to nie jest do końca prawda Ktoś poradził coś? A bo mi się nie chce, a bo ja chciałam tylko powiedzieć, że innych podziwiam. Ktoś pomógł? A bo jeszcze to, a bo ja dalej nie wiem.
Ani dziękuję, ani pocałuj się w nos
Stary 2014-05-21, 20:02   #279
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
masz już tyle lat, że powinnaś wziąć się lekko w garść
nie zauważyłaś, że właśnie do tego dążę? chce coś zmienić i dlatego się dowiaduje. kto pyta nie błądzi

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość

Ani dziękuję, ani pocałuj się w nos
podziękowałam, więc co ty gadasz. przewiń sobie trochę.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

nikt tutaj nie zmusza do czytania tego wątku. więc jeśli się irytujesz to lepiej sobie idź. jeśli jesteś po to żeby się z kogoś wyśmiewać to również żegnam.
Stary 2014-05-21, 20:03   #280
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dziewczyny, spokojnie.

Cytat:
Wszystkie znane mi pralki mają jakby dwa rodzaje wirowania podczas jednego prania. Jedno jest właśnie takie dość delikatne, jakby wstępne, potem pralka się uspokaja, jeszcze pomerda trochę, wypuszcza resztę wody i znowu wiruje, tym razem już porządnie.
Jak już ustawiasz program, to nic nie robisz aż pralka skończy. Dopiero po wyłączeniu możesz sprawdzić czy się dobrze odwirowało i ewentualnie ustawić samo wirowanie jeszcze raz.
Stary 2014-05-21, 20:05   #281
a34
Zakorzenienie

Cytat:
nie zauważyłaś, że właśnie do tego dążę? chce coś zmienić i dlatego się dowiaduje. kto pyta nie błądzi

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

podziękowałam, więc co ty gadasz. przewiń sobie trochę.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

nikt tutaj nie zmusza do czytania tego wątku. więc jeśli się irytujesz to lepiej sobie idź. jeśli jesteś po to żeby się z kogoś wyśmiewać to również żegnam.
Ja ci uratowałam majtki i bluzki, a ty mi tak?

Fajnie, że się okazało, jak jesteś nastawiona do świata i od tego proponowałabym zacząć, bo nawet włosy prosto od fryzjera codziennie rano nie pomogą.
Stary 2014-05-21, 20:06   #282
roseblue
wasza koleżanka

Autorko, nastawiasz program i nie machasz już pokrętłami, bo i tak nic to nie da . Wiruje- ma wirować.
Stary 2014-05-21, 20:11   #283
Pani_Ka19
Raczkowanie

Cytat:
Ja ci uratowałam majtki i bluzki, a ty mi tak?

Fajnie, że się okazało, jak jesteś nastawiona do świata i od tego proponowałabym zacząć, bo nawet włosy prosto od fryzjera codziennie rano nie pomogą.
To mnie rozbawiłaś po kłótni z mężem
Pani_Ka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:13   #284
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spokojnie.

Wszystkie znane mi pralki mają jakby dwa rodzaje wirowania podczas jednego prania. Jedno jest właśnie takie dość delikatne, jakby wstępne, potem pralka się uspokaja, jeszcze pomerda trochę, wypuszcza resztę wody i znowu wiruje, tym razem już porządnie.
Jak już ustawiasz program, to nic nie robisz aż pralka skończy. Dopiero po wyłączeniu możesz sprawdzić czy się dobrze odwirowało i ewentualnie ustawić samo wirowanie jeszcze raz.
Wszystkie pralki z tych nowszych mają stopniowane wirowanie i temperature w zakresie danego programu ,odpowiedniego do tkaniny >ustawiane opcjonalnie w trakcie prania ,po zapałzowaniu
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:14   #285
Pani_Ka19
Raczkowanie

Kurcze, rano przewertowałam cały wątek i byłam przekonana, że jest o dbaniu o siebie, wracam teraz, a tu już uczymy się nastawiać pralki.
W sumie to też ma związek
Pani_Ka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:18   #286
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Wszystkie pralki z tych nowszych mają stopniowane wirowanie i temperature w zakresie danego programu ,odpowiedniego do tkaniny >ustawiane opcjonalnie w trakcie prania ,po zapałzowaniu
A możliwe, te z którymi mam styczność, mają jeszcze temperaturę ustawianą oddzielnie, jakby się ktoś koniecznie uparł temperaturą zmniejszyć rozmiar ubrania, to nikt go powstrzymywał przed zrealizowaniem fanaberii nie będzie
Stary 2014-05-21, 20:37   #287
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A możliwe, te z którymi mam styczność, mają jeszcze temperaturę ustawianą oddzielnie,
u mnie też można temperaturę ustawić oddzielnie, ale nie przy każdym programie
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:59   #288
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Może po prostu nastaw na program "pranie ręczne"

Moją pralkę obsługuje się bardzo intuicyjnie - przy każdym programie jest jego nazwa np. pranie ręczne, ciemne kolory, wełna - chyba z 15 do wyboru. Poza tym w każdym programie można ustawić temperaturę, ilość płukań i prędkość wirowania/wyłączyć wirowanie. To chyba nie takie trudne

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2014-05-21 o 21:02
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:06   #289
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

no ja wlasnie nie wiem jak nastawić to wirowanie bo jest tylko jedno pokrętło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 21:09   #290
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Może po prostu nastaw na program "pranie ręczne"

Moją pralkę obsługuje się bardzo intuicyjnie - przy każdym programie jest jego nazwa np. pranie ręczne, ciemne kolory, wełna - chyba z 15 do wyboru. Poza tym w każdym programie można ustawić temperaturę, ilość płukań i prędkość wirowania/wyłączyć wirowanie. To chyba nie takie trudne
toż mówiłam to od początku!
tyylko wiecie. nie chce komplikować.
ale u mnie w pralce różne programy są na różny załadunek pralki.
i ja odczuwam różnice jak nastawię syntetyczne na pół pralki a wsypie całą.-nie pachnie płynem i jakieś mniej odprane. wiec trza uwzględnić bo później będzie że źle nauczylismy pralkę obsługiwać
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:10   #291
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, nie zauważyłam zdjęć twojej pralki na poprzedniej stronie. Takiej to i ja nie umiałabym obsłużyć
U mnie jak dotkniesz w określonym miejscu w wyświetlaczu to na ekranie pojawia się prędkość wirowania 600/800/1000/1200.

To ja mam chyba pralkę dla takich niekumatych jak ja (nic nie trzeba się uczyć wszystko napisane jak byk) i zapominalskich jak ja (jak skończy się pranie to leci muzyczka)

Z taką na pewno byś sobie poradziła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (24,8 KB, 94 załadowań)

Czas edycji: 2014-05-21 o 21:19
Stary 2014-05-21, 21:13   #292
ckin2u
Zakorzenienie

O rnay ale magiczna pralka

A olejowanie raczej mija sie z celem jesli nie nalozymy pozniej odzywki, oleje same w sobie nie nawilza nam wlosow To odzywka dokancza i zamyka proces olejowania, ale oczywiscie kazdy robi jak uwaza, poza tym kazdemu pasuje co innego.
Nie mam zamiaru o tym dyskutowac

Mi sie tez czesto nie chce ukladac wlosow, poprawiac makijazu w ciagu dnia, malowac paznokci, i nie wygladalam jak milion dolarow - ale moge miec pretensje tylko do siebie i swojego lenistwa.

Chcialabym miec tez idealne dlonie i zgrabne cialo, ale.. samo sie nie zrobi

Wiec autorko do boju- a jak Ci sie nie chce, to nic na sile

Edytowane przez ckin2u
Czas edycji: 2014-05-21 o 21:15
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:14   #293
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie masz co ustawiać, ono się ustawia automatycznie jak włączasz program prania. Ty tylko ustawiasz prędkość wirowania, masz z tego co widzę optymalną, najczęściej używaną, czyli 800. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek zmniejszała albo zwiększała
Stary 2014-05-21, 21:15   #294
Verry
Raczkowanie

Skończyłam czytać na 5 stronie, bo już nie mogłam więcej "Zanurzać się" w tych nieustannych zarzutach. Kiedy przeczytałam twój pierwszy post wiedziałam, że cię tutaj zgnoją, zdziwiłam się, kiedy pierwsze posty były w porządku. No ale się nie zawiodłam. Absurd goni absurd. Ty w końcu też nie wytrzymałaś (a trzymałaś się bardzo długo, mnie już dawno by puściły nerwy) i zaczęłaś się bronić, co tylko nakręcało spiralę.

Nie wiem, co ustaliłyście przez te 5 stron, których nie doczytałam, ale odnośnie stylu mam kilka przemyśleń.

1. Myślę, że dużo dziewczyn wzoruje się na swoich matkach. (Dużo, nie wszystkie). Zauważyłam, że na przykład moje znajome, których mamy nie pracują zawodową w takim zawodzie, który wymaga od nich ładnego wyglądu często nie tyle nie chodzą zaniedbane, co się po prostu nie "stroją" Może twoja mama też nie przykładała dużej wagi do wyglądu, bo też nie było jej to potrzebne? Ja nie chcę obrazić nikogo, zwłaszcza jego mamy. Nie widzę nic złego w tym, że jakaś pani jest zadbana, ale często nie ma na przykład pomalowanych ust, paznokci i nie nosi szpilek. Moja zawsze musiała nosić się elegancko, bo takie miała stanowisko. I ja, patrząc na nią, przejęłam te cechy.
2. Ja też jak jestem chora często nie dam rady po prostu myć głowy. Zawijam się w kołdrę, kocyk i umieram. Bawi mnie to demonizowanie, bo ty masz brudne włosy, jesteś flejtuchem! Jak przetrzymasz włosy jeden dzień dłużej przecież ci nie wypadną. Wszy ani pchły też ci się tam nie zalęgną przecież.
3. Odnosząc się do tych "wyszykowanych koleżanek" moim zdaniem ty po prostu nie znalazłaś swojego stylu Chcesz być oryginalna i się wybić w szarym tłumie - nad tym musisz popracować. Poprzeglądaj strony z inspiracjami (np. zszywka, bardzo lubię znalazłam tam mnóstwo ciekawych stylizacji). I odwiedź second hand. Jak kupisz koszulkę za 4 zł nie będzie ci jej żal nosić, tym bardziej jeśli ją zniszczyć. No i najważniejsze - zaopatrz się w basici. Kilka białych i czarnych koszulek (bez nadruków!), elegancka koszula, spódnica - taka żebyś ubrała i do eleganckiej bluzki i na co dzień. Jeśli jesteś niska to coś krótkiego - długość do połowy uda. No i jeszcze żakiet: najlepiej klasyczny, ale podszewka mogłaby być kolorowa - jeśli podwiniesz, doda to pazura. Nie wiem, jaki masz kolor włosów i skóry, ale 3 kolory zawsze będą modne, klasyczne i "bezpieczne": czerń, szarość i biel. No i jeszcze spodnie! Obowiązkowo dżinsy i jeszcze jakieś materiałowe. Pewnie o jakimś basicu zapomniałam (na pewno zapomniałam), może ktoś dopisze Chcę jeszcze powiedzieć coś jeszcze - prosty strój wzbogacą dodatki - kapelusz, torebka, biżuteria, oryginalne buty. Skup się na nich, jeśli lubisz nosić się prosto No i musisz określić, jaki styl ci się podoba. Ja widziałam dużo "odpicowanych pań", ale wiele z nich wyglądały po prostu tanio, sztucznie, powielały schematy tego, co jest modne. Z tego co pisałaś ja właśnie tak widziałam twoje koleżanki, albo dziewczyny, którym zazdrościsz. Osobiście preferuję nieco inny styl.

Współczuję ci, że tyle się musiałaś nasłuchać

I wierzę, że znajdziesz swój styl. Uważam, że wraz z nim przyjdzie i chęć malowania i chęć stylizacji fryzur.

Trzymaj się.

Ubrania i buty
Verry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:20   #295
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

a jakie ustawienia byście zaproponowały do prania spodni? tych takich cieńszych dżinsów ze stretchem?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

tzn jaki program temperatura i obroty?
Stary 2014-05-21, 21:26   #296
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie ustawienia byście zaproponowały do prania spodni? tych takich cieńszych dżinsów ze stretchem?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

tzn jaki program temperatura i obroty?
U mnie po ustawieniu programu "dżinsy" pojawia się temperatura 30 stopni i 1200 obrotów. Dżinsy wyjmuję wilgotne, niekapiące.

Czas edycji: 2014-05-21 o 21:28
Stary 2014-05-21, 21:29   #297
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

VERRY - dziękuję, takie słowa dodają otuchy

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
U mnie po ustawieniu programu "dżinsy" pojawia się temperatura 30 stopni i 1200 obrotów.
jejciu, ale ci zazdroszę takiej pralki! kiedyś jak będę mieć własne mieszkanie to kupię taką na pewno !

a czy przy tych 1200 obrotów nie wygniotą się za bardzo? kiedys kolezance po praniu zrobily się takie kasne kreski jakby od zagnieceń na ciemnych szarych dżinsach. i nie wiem czy to nie od zbyt duzych obrotów
Stary 2014-05-21, 21:31   #298
ckin2u
Zakorzenienie

Ja zauwazylam ze na 1200 i 40 stopniach ciuchy faktycznie wygladaja dosc slabo,
zaczelam nastawiac na 800 obrotow i 30 stopni, niezaleznie czy sa to dzinsy czy koszulki.
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:32   #299
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
VERRY - dziękuję, takie słowa dodają otuchy

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

jejciu, ale ci zazdroszę takiej pralki! kiedyś jak będę mieć własne mieszkanie to kupię taką na pewno !

a czy przy tych 1200 obrotów nie wygniotą się za bardzo? kiedys kolezance po praniu zrobily się takie kasne kreski jakby od zagnieceń na ciemnych szarych dżinsach. i nie wiem czy to nie od zbyt duzych obrotów
Mi się nie gniotą, w ogóle nie prasuję dżinsów, bo nie ma takiej potrzeby. Przed powieszeniem tylko je "strzącham" i są ok Prasuję tylko koszule

Ja jakbym miała kupować teraz pralkę to celowałabym od razu w pralko-suszarkę, 2 w 1, nie trzeba w ogóle suszyć ubrań

Czas edycji: 2014-05-21 o 21:34
Stary 2014-05-21, 21:34   #300
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Serio? Ja nie mam cienkich piórek, włosy sporo cm za łopatki i spokojnie suszę chłodnym nawiewem ok. kwadransa. Wcześniej spędzają trochę czasu w ręczniku z mikrofibry i kilka minut bez.
ja mam wichute 2300 W i suszę moje długie włosy w średnio 8 minut.
kwestia tego w jaką suszare się zainwestuje. włosów nie suszy się ciepłym powietrzem bo się spalą tylko mocną siłą nadmuchu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości