![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane
kiedy nastawie pralke np na bawełne z syntetycznym to pokrętlo i tak przechodzi przez wszystkie "stacje". i najpierw wiruje delikatnie, później mocno. dla mnie to sie mija z celem. kiedy zakonczy wirowac delikatnie powinnam przesunąć pokrętło żeby nie wirowało mocno? czy jak?
#272 |
Raczkowanie
|
Ja maluje tylko rzęsy i pudruje twarz pudrem nie dającym koloru, osobiście moja skóra mimo, że mam co zakrywać wygląda lepiej bez podkładów itp
![]() Włosy myję co drugi dzień, też nie raz mi się nie chce bo robie to rano ale zmuszam się, bo niestety ale mam z nimi problem, który trzeba leczyć ![]() I czasem są takie dni, kiedy idę ubrana jakoś ładniej niż zwykle, ale czasem po prostu mi się nie chce czy nie mam nastroju i idę na zajęcia w bluzie i trampkach ![]() Powiem tak, nie raz zauważyłam, że "wyszykowana lala" nie oznacza zadbana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Dziewczyno może zakup sobie jakąś pralkę Franię, skoro takiej nie ogarniasz...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wierzę, że ogarniam czyjąś instrukcję pralki, nie wierzę ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Autorko, jak wybierzesz jakiś program, to pralka pierze tym konkretym programem, nawet jak przechodzi przez wszystkie inne "stacje"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Ja nie wierze trochę w ten wątek... od zaniedbania po instrukcje pralki
bo biedne studenty nie mają czasu umyć włosów i nie potrafią włączyć pralki.... |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
daruj sobie takie komentarze, które nic nie wnoszą do tego wątku.
6 kropka na lewo od stopu - bawełna z syntetycznym?
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ani dziękuję, ani pocałuj się w nos ![]()
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
nie zauważyłaś, że właśnie do tego dążę? chce coś zmienić i dlatego się dowiaduje. kto pyta nie błądzi
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- podziękowałam, więc co ty gadasz. przewiń sobie trochę. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- nikt tutaj nie zmusza do czytania tego wątku. więc jeśli się irytujesz to lepiej sobie idź. jeśli jesteś po to żeby się z kogoś wyśmiewać to również żegnam.
#280 | |
po drugiej stronie szafy
|
Dziewczyny, spokojnie.
Cytat:
Jak już ustawiasz program, to nic nie robisz aż pralka skończy. Dopiero po wyłączeniu możesz sprawdzić czy się dobrze odwirowało i ewentualnie ustawić samo wirowanie jeszcze raz.
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że się okazało, jak jesteś nastawiona do świata i od tego proponowałabym zacząć, bo nawet włosy prosto od fryzjera codziennie rano nie pomogą.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
wasza koleżanka
|
Autorko, nastawiasz program i nie machasz już pokrętłami, bo i tak nic to nie da
![]()
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Hrodebert
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Kurcze, rano przewertowałam cały wątek i byłam przekonana, że jest o dbaniu o siebie, wracam teraz, a tu już uczymy się nastawiać pralki.
W sumie to też ma związek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
#287 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moją pralkę obsługuje się bardzo intuicyjnie - przy każdym programie jest jego nazwa np. pranie ręczne, ciemne kolory, wełna - chyba z 15 do wyboru. Poza tym w każdym programie można ustawić temperaturę, ilość płukań i prędkość wirowania/wyłączyć wirowanie. To chyba nie takie trudne ![]() Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-05-21 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
no ja wlasnie nie wiem jak nastawić to wirowanie bo jest tylko jedno pokrętło
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyylko wiecie. nie chce komplikować. ale u mnie w pralce różne programy są na różny załadunek pralki. i ja odczuwam różnice jak nastawię syntetyczne na pół pralki a wsypie całą.-nie pachnie płynem i jakieś mniej odprane. wiec trza uwzględnić bo później będzie że źle nauczylismy pralkę obsługiwać
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jak dotkniesz w określonym miejscu w wyświetlaczu to na ekranie pojawia się prędkość wirowania 600/800/1000/1200. To ja mam chyba pralkę dla takich niekumatych jak ja ![]() ![]() Z taką na pewno byś sobie poradziła ![]() Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-05-21 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
O rnay ale magiczna pralka
![]() A olejowanie raczej mija sie z celem jesli nie nalozymy pozniej odzywki, oleje same w sobie nie nawilza nam wlosow ![]() Nie mam zamiaru o tym dyskutowac ![]() Mi sie tez czesto nie chce ukladac wlosow, poprawiac makijazu w ciagu dnia, malowac paznokci, i nie wygladalam jak milion dolarow - ale moge miec pretensje tylko do siebie i swojego lenistwa. Chcialabym miec tez idealne dlonie i zgrabne cialo, ale.. samo sie nie zrobi ![]() Wiec autorko do boju- a jak Ci sie nie chce, to nic na sile Edytowane przez ckin2u Czas edycji: 2014-05-21 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Skończyłam czytać na 5 stronie, bo już nie mogłam więcej "Zanurzać się" w tych nieustannych zarzutach. Kiedy przeczytałam twój pierwszy post wiedziałam, że cię tutaj zgnoją, zdziwiłam się, kiedy pierwsze posty były w porządku. No ale się nie zawiodłam. Absurd goni absurd. Ty w końcu też nie wytrzymałaś (a trzymałaś się bardzo długo, mnie już dawno by puściły nerwy) i zaczęłaś się bronić, co tylko nakręcało spiralę.
Nie wiem, co ustaliłyście przez te 5 stron, których nie doczytałam, ale odnośnie stylu mam kilka przemyśleń. 1. Myślę, że dużo dziewczyn wzoruje się na swoich matkach. (Dużo, nie wszystkie). Zauważyłam, że na przykład moje znajome, których mamy nie pracują zawodową w takim zawodzie, który wymaga od nich ładnego wyglądu często nie tyle nie chodzą zaniedbane, co się po prostu nie "stroją" ![]() 2. Ja też jak jestem chora często nie dam rady po prostu myć głowy. Zawijam się w kołdrę, kocyk i umieram. Bawi mnie to demonizowanie, bo ty masz brudne włosy, jesteś flejtuchem! Jak przetrzymasz włosy jeden dzień dłużej przecież ci nie wypadną. Wszy ani pchły też ci się tam nie zalęgną przecież. 3. Odnosząc się do tych "wyszykowanych koleżanek" moim zdaniem ty po prostu nie znalazłaś swojego stylu ![]() ![]() ![]() Współczuję ci, że tyle się musiałaś nasłuchać ![]() I wierzę, że znajdziesz swój styl. Uważam, że wraz z nim przyjdzie i chęć malowania i chęć stylizacji fryzur. Trzymaj się. |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
a jakie ustawienia byście zaproponowały do prania spodni? tych takich cieńszych dżinsów ze stretchem?
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- tzn jaki program temperatura i obroty?
#296 |
Zakorzenienie
|
U mnie po ustawieniu programu "dżinsy" pojawia się temperatura 30 stopni i 1200 obrotów. Dżinsy wyjmuję wilgotne, niekapiące.
Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-05-21 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
VERRY - dziękuję, takie słowa dodają otuchy
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() a czy przy tych 1200 obrotów nie wygniotą się za bardzo? kiedys kolezance po praniu zrobily się takie kasne kreski jakby od zagnieceń na ciemnych szarych dżinsach. i nie wiem czy to nie od zbyt duzych obrotów
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Ja zauwazylam ze na 1200 i 40 stopniach ciuchy faktycznie wygladaja dosc slabo,
zaczelam nastawiac na 800 obrotow i 30 stopni, niezaleznie czy sa to dzinsy czy koszulki. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jakbym miała kupować teraz pralkę to celowałabym od razu w pralko-suszarkę, 2 w 1, nie trzeba w ogóle suszyć ubrań ![]() Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-05-21 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kwestia tego w jaką suszare się zainwestuje. włosów nie suszy się ciepłym powietrzem bo się spalą tylko mocną siłą nadmuchu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.