![]() |
#271 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Deklaracja wiary lekarzy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chce usunąć ,to usunę,było sporo czasu i róznych możliwości ![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
zgłosiła się do lekarza, ten wszystko przedłużał i potem już nie mogła dziecka usunąć bo minął na to termin. i ja bym jej nie nazywał wyrachowaną bo nie wiadomo co ten doktorek jej obiecywał, może mówił że jest ok i może trzeba zrobić nowe badania itd a czas leciał a ona mogła mu ufać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Uszkodzony płód, to jednak dla rodzica ciężka sytuacja i różnie ludzie w obliczu takiej tragedii się zachowują, ja bym nie zarzucała tak od razu matce, że jest wyrachowana, tym bardziej że jej nie znamy, nie wiemy co ona myślała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tej sprawie najbardziej bulwersujące jest to, że Chazan robił wszystko, aby ona nie znalazła pomocy gdzie indziej. Przedłużał wszystkie procedury, manipulował ją, długo nie powiedział wprost, że aborcji nie wykona. Gdy już kobieta wiedziała, że tego nie zrobi, zaczęła szukać pomocy w innych miejscach. W innym szpitalu także odmówiono jej pomocy i odesłano do szpitala bielańskiego (tego gdzie leczy prof. Dębski), jednak okazało się, że jest już za późno (było po 24 tygodniu ciąży, więc aborcja nie była możliwa). Biorąc pod uwagę polskie standardy między każdym z tych wydarzeń mogło minąć sporo czasu, a jak wiadomo on ma znaczenie. Kobieta dowiedziała się, że dziecko jest chore w 22 tygodniu ciąży, więc miała tylko 2 tygodnie na wybłaganie sobie aborcji. W tym większość tego czasu manipulował nią Chazan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proces w Straburgu oczywiście wygrała
![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jej przypadku dziecko było zdrowe,to ona miała problem ze zdrowiem.to smutne kiedy dziecko żyje ze świadomością,że matka chciała je usunąć ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
http://slwstr.net/blog/2014/7/5/niel...ci-narodzonych
a to co zrobił Ch, jest niedopuszczalne !! bo to nie jest pierwszy taki przypadek, ale mam nadzieję że ostatni. To jest dramat KOBIETY a nie Ch. czy innych panów w czarnych sukienkach. Jak KK nie przestanie nam grzebać w macicach to będzie tylko gorzej, ale tylko od nas kobiet to zależ, kiedy oddajemy głos do urny i kiedy robimy milion rzeczy innych, codziennych: bo co ludzie powiedzą, bo to tradycja (np. bo babcia będzie smutna, że nie weźmiemy ślubu w kościółku itd.). Takimi zachowaniami sami dajemy im władzę !! A zachowanie ten tej Kobiety - Matki, która teraz cierpi i opłakuje dziecko nazywać wyrachowaniem ... nie znam słów nieobraźliwych na takie słowa!!!!! sama świadomość, że nosi się w sobie chore dziecko, skazane na śmierć, cierpienie - to już jest ból niewyobrażalny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
nic na to nie poradzisz, oni mają taki nawyk a może to obsesja że lubią zaglądać pod pierzynę, zaglądać do macic itd co z tego że to ich nie powinno obchodzić bo przecież człowiek ma wolną wolę, ich to nie interesuje bo wolną wolę można mieć ale wszystko trzeba robić tak aby im pasowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prosze przeczytaj sobie raportw sprawie Dr Chazana klik to bedziesz wiedziala jak on to wszystko przeciagal. I ja jestem w stanie zrozumiec, ze po takim traktowaniu czlowiekowi zyc sie odechciewa i nei ma juz sily dalej walczyc. Przychodzi marazm i depresja. No bo po co? Gdzie sie nie obrocisz to Twojego zdania i Twoich obaw nikt nie szanuje. Niby zyjemy w panstwie prawa a tak naprawde zwykly obywatel prawa nie ma. Do dyskusji o prawa kobiet do aborcji zapraszani sa duchowni tak jakby oni mieli cos w tej kwestii znaczacego o powiedzenia, a zwyklym ludziom glosu sie nie daje. Cytat:
A jak A. Tysiac miala walczyc o dalsza aborcje? Kobiete potraktowano w taki sam sposob jak Chazan potraktowal swoja pacjentke, odebirajac jej jakiekolwiek prawo do decydowania. A. Tysiac bedac w trzeciej ciazy zostala samotna matka bo jej facet sie zwinal. Zostala sama z dwojka dzieci, w ciazy zagrazajacej jej zwrokowi i zapewne bez zadnej pomocy. No i teraz podejmij decyzje. Ususnac dziecko, uratowac wzrok i miec mozliwosc fizyczna opieki nad pozostala dwojka? Czy urodzic trzecie i zostac kaleka bez srodkow do zycia? Kto by jej pozniej pomogl? Dzialacz pro-life? Ty? Ona zostala przebadana przez trzech okolistow, ktorzy zgodnie stwierdzili ze ciaza wywola u niej nieodwracalne zniszczenie wzroku. Ale zadne z nich nie podpisal papierka, ktory by upowaznil jej do aborcji. Kiedy A. Tysiac zglosila sie do szpitala z tym problemem lekarz, ktory ja badal tych badan w ogole nie uwzglednil ![]() I nie dziwie sie, ze walczyla o odszkodowanie. Kobieta teraz nie widzi dalej nizeli 1,5 metra i ma trojke dzieci. Zapewne nie pracuje. I wez teraz sie opiekuj 2 dzieciakow i 1 nowonarodzonym bez zadnych srodkow do zycia. Zyj tylko z zapomogi. No doslowanie piekne zycie w polskim wydaniu. Zmus kogos do donoszenia ciazy, okalecz a potem niech radzi sobie sama bo watpie by tych trzech okulistow czy ginekolog prowadzacy wspomagali ja w jakikolwiek sposob. Mozliwe, ze nie latwo bylo lub jest dziecku A. Tysiac zrozumiec cala sytuacje. Ile ono teraz moze miec lat 6? Podejzewam, ze z wiekiem bedziemu mu latwiej. Przeciez w koncu to ona zaplacila swoim zdrowiem za jego zycie. Ja jestem w 18 tyg ciazy i nie wiem jakby zareagowala na wiesc, ze mam chore dziecko. Wiem, ze nie wyobrazam sobie opieki nad chorym dzieckiem ale nie wiem czy zdecydowalabym sie na usuniecie. Ale nie mowie nie. Juz mnei zycie nauczylo by nigdy nie mowic "ja nigdybym...".
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Ale z tego co wiem, to właśnie doktor Dębski był tym lekarzem, który odmówił aborcji A.Tysiąc, argumentując to tym, że płód nie jest uszkodzony.
Powiedzcie mi czy on faktycznie jest takim swietnym lekarzem, że rozumie kobiece rozterki, i rodziców, podczas trwania ciązy, czy tylko chciał teraz zrobić z siebie medialną gwiazdę? Doszły mnie słuchy że on wcale nie jest taki oh i ah na jakiego sie robi w tv. Czy miał ktoś z nim styczność? Jeśli chodzi o Chazana to nie bede jego osoby komentować bo szkoda na niego jakich kolwiek słów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie rozumiem osób, które zarzucają Alicji Tysiąc, że szukała sprawiedliwości. Należało się jej. I chyba odmawiano jej aborcji nie dlatego, że płód nie był uszkodzony, ale dlatego, że ci lekarze uznali, że groźba utraty wzroku nie jest wystarczającą "utratą zdrowia". Doprowadzono do tego, że obecnie prawie nie widzi, to wszystko w imię obrony płodu. W takiej sytuacji też domagałabym się odszkodowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
uważacie,że powinno się wprowadzić eutanazję?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
W jakim sensie? Jeśli prawo o decydowaniu w którym momencie chce się umrzeć- tak. Tak samo jak prawo do zaprzestania uporczywej terapii bliskiej osoby, gdy już wiadomo, że nie ma szans. Jestem także za tym, nie poddawano uporczywej terapii dzieci w przypadku, których wiadomo, że umrą w ciągu najbliższych dni/tygodni.miesięcy. Tak jest jest np. w Holandii.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy to się trzyma kupy? ![]() To nie ta kobieta miała chodzić i szukać instytucji, tylko lekarz, który powołał się na klauzulę powinien to zrobić. Można odmówić przerwania ciąży, ale pod pewnymi warunkami. Chazan tego nie zrobił. Ograniczył się jedynie do odmowy. Jak widać wystarczy 1 lekarz, który złamał prawo aby skutecznie uniemożliwić przerwanie ciąży zgodnie z prawem. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Nie mam nic przeciwko, oczywiście nie dla każdego kto chce, a jedynie dla terminalnie, nieuleczalnie chorych, którzy wyrażą takie życzenie. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ze ktos w ogole formuuje opinie, ze dostep do jakichkolwiek zawodow mialby byc ograniczony na podstawie pogladow to absurd i zenada.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
ich prawo, dopóki ich prawa nie kolidują z obowiązkami
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
dokładnie jak chcą sobie zakazywać przepisywania tabletek antykoncepcyjnych to niech to robią w swoich prywatnych gabinetach, bo póki co to jest LEGALNE w świetle prawa, a więc każdy człowiek który przychodzi do lekarza na wizytę finansowaną przez podatnika a więc pacjenta powinien otrzymać to po co przyszedł, to tak jakby pójść do apteki po prezerwatywy i usłyszeć że niestety ale pan nie dostanie bo to niezgodne z moim sumieniem, pracodawca od razu by kogoś takiego wywalił, a klient zmieniłby aptekę bez straty czasu (a u lekarza straci się czas bo trzeba zapisać się do innego).
a tu jak widać lekarz może od tak odmówić przepisania tabletek, więc w czym on jest lepszy od farmaceuty czy pani z kiosku? bo co studiował kilka lat więcej i już jest kimś ponad prawem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikt nie ma prawa do nawoływania do łamania prawa. dla mnie to kuriozalne, że trzy tysiące osób podpisuje taką deklarację i nikt się tym nie interesuje. To znak, że w Polsce można publicznie zachęcać do łamania przepisów. Bez konsekwencji. Niepokojący znak, który wskazuje na to, że państwo jest raczej słabe. Co do ograniczania dostępu do zawodów, ze względu na poglądy...tam, gdzie nie sięga prawo, wypadałoby użyć zdrowego rozsądku. Wegetarianin zatrudniający się w rzeźni, po czym odmawiający zabijania krówek z powodu poglądów? Świadek Jehowy zostający transplantologiem? Radykalny anarchista w BOR? xD Jeżeli ktoś ma świadomość, że zawód, który będzie wykonywać, wiąże się z działaniem wbrew jego sumieniu, powinien rozważyć wybór innego zawodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Konto usunięte
|
Ciekawy wywiad z lekarzem pracującym w Niemczech, bodajże na natemat.pl jest.
Dla mnie nie powinna istnieć klauzula sumienia ani tym bardziej istnieć ta deklaracja wiary, bo to stawianie prawa "bożego" ponad prawa ludzi. A piszę bożego w cudzysłowiu, bo tak naprawdę to tylko księża tak grzmią o tym, że aborcja to grzech, i to oni niejako ustanawiają ją jako grzech a nawet morderstwo, w piśmie świętym nic o aborcji nie ma, przynajmniej ja się na nic takiego nie natknęłam. Nadaję z telefonu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Pewnie. W tym wypadku oczywiscie klazula sumienia jest w zgodzie nie tylko z litera, ale tym bardziej duchem przysiegi Hipokratesa, wiec problemu nie ma. No poza tym, ze niektorzy probuja postawic swoja wygode nad wolnoscia przekonan innych
![]() Cytat:
Jakiego lamania przepisow/prawa ![]() Twoje wszystkie przyklady kompletnie nie pasuja, bo porownujesz sytuacje gdzie przekonania moga przeszkadzac w spelnaniu obowiazkow, z sytuacja gdzie to nijak nie przeszkadza w wykonywaniu zawodu lekarza.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mogli umieścić je w gazecie?
![]() |
![]() |
#300 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Straszne... Jako kobieta nie wyobrażam sobie z miłością patrzeć na swoje dziecko w takim stanie, możecie mówić że jestem jakaś bez serca trudno. Jaki los doktorek zgotował tej matce, uraz na całe życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.