|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
zwooooolnijcie, matko pozbawili mnie neta na 1,5 h, a tu już tyle do nadrabiania- pędzicie kobietki nie ma co
![]() Dagunia wiem, że młodych się nie obiera tylko skrobie, ale i tak nie lubię tego robić no ja też przymierzam się niebawem do odstawienia anty dziecko począć czas ![]() mi udało się dobrać odpowiednie tabletki i zbyt wiele na wadze nie podskoczyło na całe szczęście Miss Saeki może coś zjedz? ja właśnie opycham się truskawkami - koleżanka przywiozła omomom
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam wczoraj młode ziemniaczki, ale jakbym chciała skrobane, to bym musiała sama to zrobić, nie mam co liczyć na to, że tż to zrobi
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zajadałam sie czereśniami
|
|
|
|
#276 |
|
Niepoprawna optymistka :)
|
wy zwariowałyście !
poszłam na chwilę na dwór a tu 3 strony agg rozwaliłaś mnie tym żelem w szafce ![]() kolejna mama dołączyła nie jesteś jedyna z dzieckiem aczkolwiek moje tu chyba najmłodsze co za rzadko robię w domu ? trzepiemy dywany bo mamy ich całe dwa ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- ![]() o mniam
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa_mamba13 no ja tak samo szoku doznałam
ja nie wiem wszystkie wolne mają, że tyle skrobią? już wiem skąd później ten bałagan w domu się robi ![]() wszystko przez wizaż
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Przebiję wasze truskawki i czereśnie - jutro robię swoje pierwsze podejście do kiszonych ogórków
Tzn. właściwie potrzymam je krócej bo TŻ woli małosolne i ja też
|
|
|
|
#279 | ||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
jedyny plus braku neta w domu? nie mam jak wejść na wizaż
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa Lund u mnie były dwa słoiki i ostał się tylko jeden, a takie pycha wyszły
![]() Dagunia ja też ale co chwila coś trzeba..._agg_ ja po pracy mam dość kompa i wolę zasiąść sobie z książeczką i ciepłą herbatką
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ja nawet młode ziemniaki obieram
Moja mama i teściowa też ![]() Dagunia, tak, cywilny będzie naszym jedynym ślubem poczynając od tego, że nie jesteśmy wierzący, od lat nie chodzimy do kościoła, nasz światopogląd daleeeko odbiega od wizji kościoła, z bardzo wieloma rzeczami się nie zgadzam, nie chodzę od bardzo dawna do spowiedzi, bo tylko ja mogę siebie oceniać. Po prostu żyjemy w zgodzie ze sobą, starając się nie robić nikomu krzywdy i mnie mój własny 'dekalog' wystarcza ![]() Poza tym, koszty ślubu kościelnego są koszmarne, na wątku PM 2014, niektóre dziewczyny jak piszą, że tu 1000, tam 1000, to lapię się za glowę.. Za dokumenty trzeba dać kasę, za zgodę na ślub w innej parafii - kasa, za sam ślub - kasa, dla kościelnego - kasa, dla oganisty - kasa, dla sióstr - kasa. My płacimy 400zł za ślub i mamy z glowy ![]() Nienawidzę hipokryzji, więc nie mam ochoty robić szopki i kościelnego, zwłaszcza że mieszkamy ze sobą i nie mam ochoty kombinować ze spowiedziami, wyprowadzaniem się na tydzień czy 2 dni do mamy, brakiem seksu itd. Ślub nie w USC, bo mamy wyjątkowo brzydki (zwlaszcza ten, który mamy najbliżej ), ale główny nie lepszy + brak miejsc parkingowych ![]() Tu bierzemy ślub (może z tv kojarzycie )
|
|
|
|
#284 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No offence, ale strasznie mnie to wkurza jak moi znajomi, zazwyczaj kościołosceptyczni biegają na nauki przedmałżeńskie bo mama/babcia/narzeczona chce, albo koronny argument, co ludzie powiedzą... masakra.
|
|||
|
|
|
#285 | |||
|
Niepoprawna optymistka :)
|
Cytat:
chociaż mój Tż już psioczy pod nosem że nie odchodzę od kompa ![]() Cytat:
![]() ja jakoś nie lubię siedzieć na komórce na internecie ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() my też mamy tylko cywilny ślub
|
|||
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja też przebiję, bo robiłam małosolne już 2 razy w tym roku
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu
Witam. A ja: nie prasuje, nie zmywam naczyn, nie wyrzucam smieci, nie kosze trawy, nie myje tarasow, gotujemy wspolnie.To zakres obowiazkow TZ. Wszystko inne uwielbiam robic. Dokladnie sprzatamy dom raz w tygodniu zgodnie z zasada: nie wiecej ja 2h. Na biezaco kazdy dba o to by na koniec tygodnia sie nie narobic
pies po spacerze i po umycie lap, tez grzecznie idzie na legowisko i schnie. Czesany jest 1 raz w tyg. wiec wlosow nie gubi. Podlogi myte vileda, woda z ajaxem plus odrobina occtu, sciereczki z Biedry pomaranczowe rewelacja, okna mr muscle i myjka karcher,, dywanow brak, pies do ogrodu wychodzi 2 razy dziennie, tak wypoczywa na tarasie, lazienki TZ czysci Fistem z Biedry, odswiezacze powietrza: woda i olejki eteryczne (biale kwiaty Rossman). Po korzystaniu z czegokolwiek kazdy ogarnia po sobie. Skladam koszulki po japonsku (film w necie) w 3 sekundy, szafy osobne, kazdy ma porzadek na swoj sposob. Tak wiec prowadzenie domu jest proste. Wystarczy chciec. Jesli czegos nam sie nie chce, nie robimy. Wymyslilismy zasade, ze robimy tylko gdy mamy chec. Rzadko nam sie zadarza nie chciec. Dobierajac sobie kiedys partnera wiedzialam, ze musi to byc facet ktory lubi dbac o dom i rodzine. Zaden udawacz.
Edytowane przez Daisy30 Czas edycji: 2014-06-04 o 12:35 |
|
|
|
#288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wolę to, niż jakby mi miał chodzić gdzieś i imprezować ![]() Cytat:
![]() Dotka, nie znam tego miejsca, ale fajne |
|||
|
|
|
#289 | ||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Mi się marzy cywilny w Grecji Idealny ślub dla mnie to taki : http://slub-w-grecji.pl/img/_rect998..._slider@1@33@1Po powrocie obiad dla najbliższych plus wyświetlane zdjęcia ze ślubu i sesji zdjęciowej. Coś czuję że tak właśnie będzie wyglądał nasz ślub Cytat:
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również biorę ślub cywilny
W moim otoczeniu dwie pary zdecydowały się na kościelny ale w obu przypadkach pod naciskiem jednej ze stron |
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym, zawsze jest możliwość wziąć kościelny w późniejszym terminie. Znam wiele par które wzięły cywilny i np. rok czy 2 lata później chciały wziąć kościelny to wzięły. Ale fakt, nie popieram brania kościelnego tylko z uwagi "bo ludzie tak robią". |
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Dagunia, piękne miejsce!
My chcieliśmy wesele, ale tylko dla najbliższych - wesela na 200 osób mnie przerażają
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa Lund woda, sól i duuuużo czosnku + koperek
![]() ja kupuję ogórki na targowisko w sklepach bym się bała, że będą gorzkie... Dotka90 a pewnie Wasza decyzja i nikomu nic do tego, sama jestem po cywilnym i bardzo mi z tym dobrze, jakoś denerwuje mnie ta cała otoczka związana z robieniem wesela na 102 i spraszaniem całej rodziny- każdy robi jak mu wygodnie i tyle....poza tym kiedyś przemknęło mi przez głowę, aby wziąć ślub kościelny, ba zapytałam nawet księdza o nauki przedmałżeńskie akurat tż nie było w kraju, a ksiądz do mnie jaką mam pewność, że on nie grzmoci innych na boku myślałam, że padnę......Malinowa_mamba13 mój psioczy jak tylko usiądę z książką, od razu mu się na przytulanki zbiera
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nigdy nie weźmiemy kościelnego |
|
|
|
|
#295 |
|
Konto usunięte
|
mi by się marzył ślub cywilny tylko ze świadkami
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czy ktoś ci każe brać? Po prostu uzasadniam, że nie ma obowiązku brać kościelnego jak również chcąc ślub kościelny nie trzeba brać go od razu. |
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby jakieś jest koło mojego bloku ale jeszcze nigdy nie widziałam tam wystawców Będę wybierać najmniejsze ogóraski Wtedy są takie chrupkie ![]() Co do organizowania wesela to mój kolega ze studiów chwali się każdemu kto go chce słuchać że wyda 50 tys. bo robi imprezę w Zakopanem na 120 osób i każdemu organizuje dojazd i nocleg i pojadą do kościoła kuligiem
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nas jest ważna obecność bliskich
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa Lund a są jeszcze tacy co go słuchają?
no ponoć, żeby nie były gorzkie powinno się je moczyć ok. 2 h w zimnej wodzie... oj dziewczęta co my tu o weselach, jak teraz na topie ponoć dużo lepsze imprezki rozwodowe są ![]() jaki ślub by nie był, ważne, aby był z miłości i przetrwał wszystkie problemy jakie czekają na nas w życiu....bo wziąć ślub to nie problem, trudniej jest później...
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

W pracy jestem

13.03.2008

Idealny ślub dla mnie to taki :

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
myślałam, że padnę......
Niby jakieś jest koło mojego bloku ale jeszcze nigdy nie widziałam tam wystawców