Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 12:01   #271
JossStone
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Macie jakiś pomysł na beztabletkowe pozbycie się bólu głowy?
Rumianek, przespać się, nie oglądać tv itp.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:02   #272
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Rumianek, przespać się, nie oglądać tv itp.
Niestety te opcje teraz niemożliwe W pracy jestem
Stary 2014-06-04, 12:05   #273
anex_1989
Zakorzenienie

zwooooolnijcie, matko pozbawili mnie neta na 1,5 h, a tu już tyle do nadrabiania- pędzicie kobietki nie ma co

Dagunia wiem, że młodych się nie obiera tylko skrobie, ale i tak nie lubię tego robić poza tym mój tż czyści je druciakiem ponoć tak mu najwygodniej

no ja też przymierzam się niebawem do odstawienia anty
dziecko począć czas

mi udało się dobrać odpowiednie tabletki i zbyt wiele na wadze nie podskoczyło na całe szczęście

Miss Saeki może coś zjedz?

ja właśnie opycham się truskawkami - koleżanka przywiozła omomom
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:06   #274
_agg_
Zakorzenienie

ja kupiłam wczoraj młode ziemniaczki, ale jakbym chciała skrobane, to bym musiała sama to zrobić, nie mam co liczyć na to, że tż to zrobi
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:06   #275
JossStone
Zakorzenienie

Ja wczoraj zajadałam sie czereśniami
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:14   #276
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

wy zwariowałyście !
poszłam na chwilę na dwór a tu 3 strony

agg rozwaliłaś mnie tym żelem w szafce chyba bym umarła ze wstrętu

kolejna mama dołączyła nie jesteś jedyna z dzieckiem aczkolwiek moje tu chyba najmłodsze

co za rzadko robię w domu ? trzepiemy dywany bo mamy ich całe dwa

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zajadałam sie czereśniami

o mniam

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:20   #277
anex_1989
Zakorzenienie

Malinowa_mamba13 no ja tak samo szoku doznałam ja nie wiem wszystkie wolne mają, że tyle skrobią? już wiem skąd później ten bałagan w domu się robi

wszystko przez wizaż
Stary 2014-06-04, 12:20   #278
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Przebiję wasze truskawki i czereśnie - jutro robię swoje pierwsze podejście do kiszonych ogórków Tzn. właściwie potrzymam je krócej bo TŻ woli małosolne i ja też

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:21   #279
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Rise, my też cywilny bierzemy
Co do ćwiczeń, to ćwiczymy razem: biegamy 3-4 razy w tygodniu + jeździmy na rowerze i trochę machamy hantelkami
Bez kościelnego ? Mogę zapytać czemu tak ? Chyba że nie chcesz to nie odpowiadaj
Cytat:
Napisane przez anex_1989 Pokaż wiadomość
Malinowa_mamba13 no ja tak samo szoku doznałam ja nie wiem wszystkie wolne mają, że tyle skrobią? już wiem skąd później ten bałagan w domu się robi

wszystko przez wizaż
Ja tam w pracy siedzę
Stary 2014-06-04, 12:22   #280
_agg_
Zakorzenienie

jedyny plus braku neta w domu? nie mam jak wejść na wizaż mogę połączyć z netem z telefonu, ale... nie chce mi się wczoraj usiadłam wieczorem, to może z 20 minut posiedziałam i poszłam robić jedzenie i tyle mnie widzieli przy laptopie
Stary 2014-06-04, 12:27   #281
anex_1989
Zakorzenienie

Ilsa Lund u mnie były dwa słoiki i ostał się tylko jeden, a takie pycha wyszły

Dagunia ja też ale co chwila coś trzeba...

_agg_ ja po pracy mam dość kompa i wolę zasiąść sobie z książeczką i ciepłą herbatką
Stary 2014-06-04, 12:29   #282
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa Lund u mnie były dwa słoiki i ostał się tylko jeden, a takie pycha wyszły
Mmm a jak robisz ? Od jutra ma być jakaś promocja w Kaufie na ogórki i te zestawy do kiszenia

Stary 2014-06-04, 12:29   #283
Dotka90
Zakorzenienie

Ej ja nawet młode ziemniaki obieram Moja mama i teściowa też

Dagunia, tak, cywilny będzie naszym jedynym ślubem powodów jest sporo poczynając od tego, że nie jesteśmy wierzący, od lat nie chodzimy do kościoła, nasz światopogląd daleeeko odbiega od wizji kościoła, z bardzo wieloma rzeczami się nie zgadzam, nie chodzę od bardzo dawna do spowiedzi, bo tylko ja mogę siebie oceniać. Po prostu żyjemy w zgodzie ze sobą, starając się nie robić nikomu krzywdy i mnie mój własny 'dekalog' wystarcza
Poza tym, koszty ślubu kościelnego są koszmarne, na wątku PM 2014, niektóre dziewczyny jak piszą, że tu 1000, tam 1000, to lapię się za glowę..
Za dokumenty trzeba dać kasę, za zgodę na ślub w innej parafii - kasa, za sam ślub - kasa, dla kościelnego - kasa, dla oganisty - kasa, dla sióstr - kasa.
My płacimy 400zł za ślub i mamy z glowy

Nienawidzę hipokryzji, więc nie mam ochoty robić szopki i kościelnego, zwłaszcza że mieszkamy ze sobą i nie mam ochoty kombinować ze spowiedziami, wyprowadzaniem się na tydzień czy 2 dni do mamy, brakiem seksu itd.

Ślub nie w USC, bo mamy wyjątkowo brzydki (zwlaszcza ten, który mamy najbliżej ), ale główny nie lepszy + brak miejsc parkingowych

Tu bierzemy ślub (może z tv kojarzycie )
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:31   #284
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
Rise, mój w porównaniu do tego jak wyglądał jak siępoznaliśmy to jest duża różnica, dużo przybrał,bo wcześniej był dosłownie taki patyk no ale pracował po 15h, więc ani nie mógł za dobrze jeść, żeby przybierać, ani też za dużo na tą siłkę nie miał. teraz pracuje krócej, to będzie miał czasu i na to i na to
najgorzej jest zacząć, zwłaszcza jak się dużo pracuje. tak czy siak, powodzenia

Cytat:
Rise, my też cywilny bierzemy
Co do ćwiczeń, to ćwiczymy razem: biegamy 3-4 razy w tygodniu + jeździmy na rowerze i trochę machamy hantelkami
To już coś! Bardzo fajny na początek

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Bez kościelnego ? Mogę zapytać czemu tak ? Chyba że nie chcesz to nie odpowiadaj

Ja tam w pracy siedzę
A czy jest jakiś obowiązek brania kościelnego, bo wszyscy to robią? No offence, ale strasznie mnie to wkurza jak moi znajomi, zazwyczaj kościołosceptyczni biegają na nauki przedmałżeńskie bo mama/babcia/narzeczona chce, albo koronny argument, co ludzie powiedzą... masakra.
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:33   #285
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

Cytat:

wszystko przez wizaż
dokładnie
chociaż mój Tż już psioczy pod nosem że nie odchodzę od kompa
Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
jedyny plus braku neta w domu? nie mam jak wejść na wizaż mogę połączyć z netem z telefonu, ale... nie chce mi się wczoraj usiadłam wieczorem, to może z 20 minut posiedziałam i poszłam robić jedzenie i tyle mnie widzieli przy laptopie
w cale Ci się nie dziwię
ja jakoś nie lubię siedzieć na komórce na internecie

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość

A czy jest jakiś obowiązek brania kościelnego, bo wszyscy to robią? No offence, ale strasznie mnie to wkurza jak moi znajomi, zazwyczaj kościołosceptyczni biegają na nauki przedmałżeńskie bo mama/babcia/narzeczona chce, albo koronny argument, co ludzie powiedzą... masakra.
dokładnie
my też mamy tylko cywilny ślub

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:33   #286
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Przebiję wasze truskawki i czereśnie - jutro robię swoje pierwsze podejście do kiszonych ogórków Tzn. właściwie potrzymam je krócej bo TŻ woli małosolne i ja też

to ja też przebiję, bo robiłam małosolne już 2 razy w tym roku
Stary 2014-06-04, 12:33   #287
Daisy30
Zadomowienie

Wystarczająco Dobre Panie Domu

Witam. A ja: nie prasuje, nie zmywam naczyn, nie wyrzucam smieci, nie kosze trawy, nie myje tarasow, gotujemy wspolnie.To zakres obowiazkow TZ. Wszystko inne uwielbiam robic. Dokladnie sprzatamy dom raz w tygodniu zgodnie z zasada: nie wiecej ja 2h. Na biezaco kazdy dba o to by na koniec tygodnia sie nie narobic pies po spacerze i po umycie lap, tez grzecznie idzie na legowisko i schnie. Czesany jest 1 raz w tyg. wiec wlosow nie gubi. Podlogi myte vileda, woda z ajaxem plus odrobina occtu, sciereczki z Biedry pomaranczowe rewelacja, okna mr muscle i myjka karcher,, dywanow brak, pies do ogrodu wychodzi 2 razy dziennie, tak wypoczywa na tarasie, lazienki TZ czysci Fistem z Biedry, odswiezacze powietrza: woda i olejki eteryczne (biale kwiaty Rossman). Po korzystaniu z czegokolwiek kazdy ogarnia po sobie. Skladam koszulki po japonsku (film w necie) w 3 sekundy, szafy osobne, kazdy ma porzadek na swoj sposob. Tak wiec prowadzenie domu jest proste. Wystarczy chciec. Jesli czegos nam sie nie chce, nie robimy. Wymyslilismy zasade, ze robimy tylko gdy mamy chec. Rzadko nam sie zadarza nie chciec. Dobierajac sobie kiedys partnera wiedzialam, ze musi to byc facet ktory lubi dbac o dom i rodzine. Zaden udawacz.

Edytowane przez Daisy30
Czas edycji: 2014-06-04 o 12:35
Daisy30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:36   #288
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
[

_agg_ ja po pracy mam dość kompa i wolę zasiąść sobie z książeczką i ciepłą herbatką
a ja lubię się odmóżdżyć i już nie myśleć, tylko usiąść i poklikać, no ale teraz nie mam jak
Cytat:
najgorzej jest zacząć, zwłaszcza jak się dużo pracuje. tak czy siak, powodzenia
niech sobie chodzi, co ma innego do roboty wolę to, niż jakby mi miał chodzić gdzieś i imprezować
Cytat:
Napisane przez Malinowa_mamba13 Pokaż wiadomość

w cale Ci się nie dziwię
ja jakoś nie lubię siedzieć na komórce na internecie
nie no, ja sobie włączam w komórce, ale łączę się z nim laptopem, więc nie siedzę na telefonie ale i tak mi się już nie chce

Dotka, nie znam tego miejsca, ale fajne ja też bym chciała tylko cywilny, kościelny mi do szczęścia niepotrzebny
Stary 2014-06-04, 12:37   #289
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:

Dagunia, tak, cywilny będzie naszym jedynym ślubem powodów jest sporo poczynając od tego, że nie jesteśmy wierzący, od lat nie chodzimy do kościoła, nasz światopogląd daleeeko odbiega od wizji kościoła, z bardzo wieloma rzeczami się nie zgadzam, nie chodzę od bardzo dawna do spowiedzi, bo tylko ja mogę siebie oceniać. Po prostu żyjemy w zgodzie ze sobą, starając się nie robić nikomu krzywdy i mnie mój własny 'dekalog' wystarcza
Poza tym, koszty ślubu kościelnego są koszmarne, na wątku PM 2014, niektóre dziewczyny jak piszą, że tu 1000, tam 1000, to lapię się za glowę..
Za dokumenty trzeba dać kasę, za zgodę na ślub w innej parafii - kasa, za sam ślub - kasa, dla kościelnego - kasa, dla oganisty - kasa, dla sióstr - kasa.
My płacimy 400zł za ślub i mamy z glowy

Nienawidzę hipokryzji, więc nie mam ochoty robić szopki i kościelnego, zwłaszcza że mieszkamy ze sobą i nie mam ochoty kombinować ze spowiedziami, wyprowadzaniem się na tydzień czy 2 dni do mamy, brakiem seksu itd.

Ślub nie w USC, bo mamy wyjątkowo brzydki (zwlaszcza ten, który mamy najbliżej ), ale główny nie lepszy + brak miejsc parkingowych

Tu bierzemy ślub (może z tv kojarzycie )
Pytam z ciekawości i też dlatego że sama nie będę brała kościelnego Masz bardzo zdrowe podejście i dzięki Tobie odkryłam kolejne plusy cywilnego - brak spowiedzi i seks
Mi się marzy cywilny w Grecji Szczerze to nie chcę nawet przyjęcia - na chwilę obecną, może mi się odmieni Idealny ślub dla mnie to taki : http://slub-w-grecji.pl/img/_rect998..._slider@1@33@1
Po powrocie obiad dla najbliższych plus wyświetlane zdjęcia ze ślubu i sesji zdjęciowej. Coś czuję że tak właśnie będzie wyglądał nasz ślub
Cytat:

A czy ja napisałam że jest obowiązek ? Wyluzuj
Stary 2014-06-04, 12:37   #290
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ja również biorę ślub cywilny W moim otoczeniu dwie pary zdecydowały się na kościelny ale w obu przypadkach pod naciskiem jednej ze stron

Stary 2014-06-04, 12:38   #291
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinowa_mamba13 Pokaż wiadomość

dokładnie
my też mamy tylko cywilny ślub

Poza tym, zawsze jest możliwość wziąć kościelny w późniejszym terminie. Znam wiele par które wzięły cywilny i np. rok czy 2 lata później chciały wziąć kościelny to wzięły.

Ale fakt, nie popieram brania kościelnego tylko z uwagi "bo ludzie tak robią".
Stary 2014-06-04, 12:39   #292
Dotka90
Zakorzenienie

Dagunia, piękne miejsce!
My chcieliśmy wesele, ale tylko dla najbliższych - wesela na 200 osób mnie przerażają
Stary 2014-06-04, 12:40   #293
anex_1989
Zakorzenienie

Ilsa Lund woda, sól i duuuużo czosnku + koperek
ja kupuję ogórki na targowisko w sklepach bym się bała, że będą gorzkie...

Dotka90 a pewnie Wasza decyzja i nikomu nic do tego, sama jestem po cywilnym i bardzo mi z tym dobrze, jakoś denerwuje mnie ta cała otoczka związana z robieniem wesela na 102 i spraszaniem całej rodziny- każdy robi jak mu wygodnie i tyle....poza tym kiedyś przemknęło mi przez głowę, aby wziąć ślub kościelny, ba zapytałam nawet księdza o nauki przedmałżeńskie akurat tż nie było w kraju, a ksiądz do mnie jaką mam pewność, że on nie grzmoci innych na boku myślałam, że padnę......

Malinowa_mamba13 mój psioczy jak tylko usiądę z książką, od razu mu się na przytulanki zbiera
Stary 2014-06-04, 12:40   #294
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Poza tym, zawsze jest możliwość wziąć kościelny w późniejszym terminie. Znam wiele par które wzięły cywilny i np. rok czy 2 lata później chciały wziąć kościelny to wzięły.

Ale fakt, nie popieram brania kościelnego tylko z uwagi "bo ludzie tak robią".
To takie gadanie...
My nigdy nie weźmiemy kościelnego
Stary 2014-06-04, 12:41   #295
201604250957
Konto usunięte

mi by się marzył ślub cywilny tylko ze świadkami jak tu: http://aifowy.blogspot.com/2012/05/p...ae-i-duze.html ale wiem, że sprawilibyśmy straszną przykrość naszym rodzicom więc sądzę że jeśli już się zdecydujemy to będzie uroczystość w USC z najbliższą rodziną (rodzice, rodzeństwo, moja babcia) i obiad w fajnej knajpie plus impreza na mieście dla znajomych i przyjaciół
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:42   #296
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
To takie gadanie...
My nigdy nie weźmiemy kościelnego

Ale czy ktoś ci każe brać? Po prostu uzasadniam, że nie ma obowiązku brać kościelnego jak również chcąc ślub kościelny nie trzeba brać go od razu.
Stary 2014-06-04, 12:45   #297
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa Lund woda, sól i duuuużo czosnku + koperek
ja kupuję ogórki na targowisko w sklepach bym się bała, że będą gorzkie...
No właśnie nie bardzo mam gdzie kupić na targowisku Niby jakieś jest koło mojego bloku ale jeszcze nigdy nie widziałam tam wystawców Będę wybierać najmniejsze ogóraski Wtedy są takie chrupkie

Co do organizowania wesela to mój kolega ze studiów chwali się każdemu kto go chce słuchać że wyda 50 tys. bo robi imprezę w Zakopanem na 120 osób i każdemu organizuje dojazd i nocleg i pojadą do kościoła kuligiem

Stary 2014-06-04, 12:47   #298
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
No właśnie nie bardzo mam gdzie kupić na targowisku Niby jakieś jest koło mojego bloku ale jeszcze nigdy nie widziałam tam wystawców Będę wybierać najmniejsze ogóraski Wtedy są takie chrupkie

Co do organizowania wesela to mój kolega ze studiów chwali się każdemu kto go chce słuchać że wyda 50 tys. bo robi imprezę w Zakopanem na 120 osób i każdemu organizuje dojazd i nocleg i pojadą do kościoła kuligiem
Potem będzie miałczał, że goście są skąpi i mu wesele się nie zwróciło...
Stary 2014-06-04, 12:47   #299
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
mi by się marzył ślub cywilny tylko ze świadkami jak tu: http://aifowy.blogspot.com/2012/05/p...ae-i-duze.html ale wiem, że sprawilibyśmy straszną przykrość naszym rodzicom więc sądzę że jeśli już się zdecydujemy to będzie uroczystość w USC z najbliższą rodziną (rodzice, rodzeństwo, moja babcia) i obiad w fajnej knajpie plus impreza na mieście dla znajomych i przyjaciół
Już kiedyś widziałam te zdjęcia i miałam wrażenie że Młodzi robią dobrą minę do złej gry, takie smutne te zdjęcia i bez rodziny Dla nas jest ważna obecność bliskich

Stary 2014-06-04, 12:49   #300
anex_1989
Zakorzenienie

Ilsa Lund a są jeszcze tacy co go słuchają?
no ponoć, żeby nie były gorzkie powinno się je moczyć ok. 2 h w zimnej wodzie...

oj dziewczęta co my tu o weselach, jak teraz na topie ponoć dużo lepsze imprezki rozwodowe są

jaki ślub by nie był, ważne, aby był z miłości i przetrwał wszystkie problemy jakie czekają na nas w życiu....bo wziąć ślub to nie problem, trudniej jest później...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości