III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 13:59   #271
allckarola
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Ok dziewczyny ja znikam robic ten obiad bo sama zglodnialam wiec papa nie wiem czy dzisiaj bede bo maz chce mnie gdzies wziasc po pracy bo jutro w koncu swieto i wolne
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 13:59   #272
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Trzymaj się cieplutko w tym szpitalu Odpoczywaj i niczym się nie martw
Dobrze, że lekarz zwrócił na to uwagę, bo lepiej sprawdzić czy wszystko jest dobrze
Ja się dzisiaj dowiedziałam jeszcze, że mam za niskie ciśnienie, zawsze mam prawie takie samo i nigdy nic nie mówi, a dzisiaj się czepiła. 105/60 to chyba takie normalne, nie?
lepiej niskie niż wysokie ja miałam ostatnio 90/50 i dobrze się czuje
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 13:59   #273
małaPaulina
Wtajemniczenie

Simran86 to coś długo Cię beda trzymac... ale dobrze ze chociaz o kobiety w ciąży dbaja w tych szpitalach,wracaj szybko
nmartyna za wizyte

Zapomnialam ze dzis zaczyna mi się 29tydzień

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:01   #274
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Ok dziewczyny ja znikam robic ten obiad bo sama zglodnialam wiec papa nie wiem czy dzisiaj bede bo maz chce mnie gdzies wziasc po pracy bo jutro w koncu swieto i wolne
bawcie się dobrze

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

ale lecicie!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:11   #275
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki:-*
Witam się ze szpitalnego łóżka:-( dzisiaj na wizycie miałam bardzo wysokie ciśnienie i lekarz od razu wystawił mi skierowanie do szpitala. Najlepsze jest to, że jak chodzę na wizyty to zawsze mam podwyższone ciśnienie, a w domu mam książkowe:-( ale powiedział, że nie można tego tak zostawić i trzeba poobserwować... W szpitalu przy przyjęciu już ciśnienie było lepsze i miałyśmy usg i Milenka waży kg:-D (27 t.c. i 4 dni). Cały czas fika jak szalona leżałyśmy też już na ktg i wszystko dobrze. Jak ciśnienie będzie dobre to spędzimy tu 3-4 dni- chyba oszaleje:-( a bananowca to bym wciągneła teraz, już, natychmiast!;-) ściskamy:-*

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Kochana, myślę sobie że lekarz dobrze zareagował, różnie to bywa, lepiej dmuchać na zimne. Poobserwują Cie troszkę i będzie wszystko dobrze- zobaczysz. Czekamy tu na Ciebie.

Cytat:
Hej dziewczynki
Ja też po wizycie dzisiaj
Malutka według USG jest młodsza o tydzień... Według OM jestem mam dokładnie 28t2d, a według USG 27t2d. Ma już ponad kilogram i jest ruchliwa bardzo Wszystkie parametry w normie, łożysko ok, szyjka długa zamknięta więc nic tylko się cieszyć
Szkoda, że dzisiaj moja ginka była nie w humorze, nie dostałam żadnego zdjęcia, nawet na monitorze nic nie widziałam, bo tak go odwróciła za to posłuchałam serduszka
Dowiedziałam się również, że jeżeli nie chcę urodzić za wcześnie, to mam się wstrzymać z seksem Nie wiem dlaczego tak, skoro wszystko jest w jak najlepszym porządku... Chyba trafiłam na zły dzień doktorki

Miałam dzisiaj okropny sen... Śniło mi się, że zaczęłam rodzić, a nie miałam kompletnie nic! Ani dla dziecka ani dla siebie. Tak się zestresowałam, że się obudziłam Mała chyba też odczuła stres mamy bo kopała jak szalona.

No i mój tatuś kochany dzisiaj poszedł do lasu na kurki, a zamiast tego nazbierał dla wnuków jagody. Siostra dla Młodego dostała litr i ja do Lenki też słoik litrowy i teraz wcinamy
Kochany ten mój Tatuś
za wizytę, ciszę się że z dzidzią i Tobą wszystko w porządku. Powiem Ci że ja sny związane z porodem i dzieckiem to mam prawie codziennie tak jest jak człowiek za dużo myśli o tym wszystkim A ja wcinałam przed chwilką pierogi z jagodami. Pycha

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:13   #276
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się ze szpitalnego łóżka:-( dzisiaj na wizycie miałam bardzo wysokie ciśnienie i lekarz od razu wystawił mi skierowanie do szpitala. Najlepsze jest to, że jak chodzę na wizyty to zawsze mam podwyższone ciśnienie, a w domu mam książkowe:-( ale powiedział, że nie można tego tak zostawić i trzeba poobserwować... W szpitalu przy przyjęciu już ciśnienie było lepsze i miałyśmy usg i Milenka waży kg:-D (27 t.c. i 4 dni). Cały czas fika jak szalona leżałyśmy też już na ktg i wszystko dobrze. Jak ciśnienie będzie dobre to spędzimy tu 3-4 dni- chyba oszaleje:-( a bananowca to bym wciągneła teraz, już, natychmiast!;-) ściskamy:-*

Będzie dobrze, lepiej ze lekarz dba o takie e szczegóły. .. no i masz nas

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46935013]hehe ciąża i chorobowe robią z nas innych ludzi Ja posadziłam w ciąży koperek i pietruszkę choć nie znosze ani jednego ni drugiego Ale wszyscy sadzili więc ja też posadziłam, a co, dla męża
A ciasto wygląda super, jak w tym przepisie który rano wstawiłaś

Super, brawa dla chłopaka

Niestabilna no za takie pyszności to powinni się konkretnie odwdzięczać Grunt, że wszyscy zadowoleni
A ciacho Twoje tez wygląda bosko, mam nadzieję że przepis nieskomplikowany bo mam na nie chętkę, a ja na zbyt długie przepisy się nie nadaję

Wróciłam z pracy, fajnie było ich odwiedzić, nawet szef był znośny Ale nikt mi nie powiedział, że ładnie wyglądam Nosz co za bezguście [/QUOTE]

przepis bardzo prosty hihi znajde chwilę to napisze co i jak.

Cytat:
Hej dziewczynki
Malutka według USG jest młodsza o tydzień... Według OM jestem mam dokładnie 28t2d, a według USG 27t2d. Ma już ponad kilogram i jest ruchliwa bardzo Wszystkie parametry w normie, łożysko ok, szyjka długa zamknięta więc nic tylko się cieszyć
Szkoda, że dzisiaj moja ginka była nie w humorze, nie dostałam żadnego zdjęcia, nawet na monitorze nic nie widziałam, bo tak go odwróciła za to posłuchałam serduszka
Dowiedziałam się również, że jeżeli nie chcę urodzić za wcześnie, to mam się wstrzymać z seksem Nie wiem dlaczego tak, skoro wszystko jest w jak najlepszym porządku... Chyba trafiłam na zły dzień doktorki

Miałam dzisiaj okropny sen... Śniło mi się, że zaczęłam rodzić, a nie miałam kompletnie nic! Ani dla dziecka ani dla siebie. Tak się zestresowałam, że się obudziłam Mała chyba też odczuła stres mamy bo kopała jak szalona.

No i mój tatuś kochany dzisiaj poszedł do lasu na kurki, a zamiast tego nazbierał dla wnuków jagody. Siostra dla Młodego dostała litr i ja do Lenki też słoik litrowy i teraz wcinamy
Kochany ten mój Tatuś

ja sie sugeruje tylko Usg bo według om tez starszy chociaż ostatnio na usg wyszło ze synek starszy.
I Gratuluję udanej wizyty i tak jak piszesz moze pani dr miała zly dzien albo sama ma niedobór sexu hihi
A jagodek tez bym pojadla

Cos mi sie pokickalo ja chyba zaczynam 28 a nie 29 tydzień. .. sama juz sie pogubilam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Niestabilna
Czas edycji: 2014-06-18 o 14:19
Niestabilna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:17   #277
Krumcia
Raczkowanie

Bry!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46935194]
kotlety sojowe jadłam raz w życiu, nie pamiętam u kogo, i smakowały jak styropian to może mieć jakiś smak?[/QUOTE]
Pewnie zależy od tego, jak kto doprawi Ja jadłam tylko sklepowe kotlety sojowe o smaku kurczaka, więc się nie znam.

Dziewczyny, kupujecie już staniki do karmienia? Bo niedługo będę robić zakupy na allegro i się nad tym zastanawiam... ale w sumie nie wiem, jaki we wrześniu będę miała rozmiar, więc dlatego pytam.
Chciałam też kupić osłonki na piersi, ale widzę, że tam jakieś rozmiary są S, L... i w końcu nie wiem, jakie wybrać
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 14:25   #278
ircha06
Raczkowanie

Cytat:

Ojjj ale najważniejsze, że jesteś pod kontrolą i mają Cię/Was na oku. Kurde, co te nasze dziewuszki tak wsypuje do szpitali, aż się o siebie boję. Ja w razie coś w szafie mam zawsze w jednym miejscu spakowane rzeczy awaryjnie do szpitala: piżamy, kapcie, gacie, skarpetki...
Narobiłyście smaku tymi ciastami Kupiłam dziś śmietanę 30% i jest plan ukręcić 3bita, bo mam większość produktów, ale to pieruństwo smacze, lecz bardzo słodkie wychodzi, a mnie teraz tak niekoniecznie do tego ciągnie. Choć dziś wciągnęłam połwę czekoaldy Kiedyś kupiłam mniejsza blaszkę od tej standardowej, taką bardziej w kwadracie, to jak robię coś dla nas dwoje to najwyżej wyższe wychodzi, ale mniej. Zazwyczaj jednak i tak mąż część wyniesie do pracy, bo sami nie dajemy rady.
Natalko, miłego wypoczynku u mamusi
Mecia, niezły kolo z synka Ci rośnie
jenny, gratki III trymestru jak ten czas się posuwa....
martynko, super, że wszystko w porządku na wizycie a zaleceń może warto posłuchać. Ja niby jestem w grupie ryzyka przedwczesnego porodu.
karola, ja nigdy jakoś za mięsem nie szalałam, ale zawsze gdzieś było, a teraz jestem taka jakaś owocowo-warzywna Nawet na Wielkanoc mamusie kręciły cuda pyszne, a ja i tak najbardziej zajadałam się sałatką jarzynową Miłego popołudnia
Paulina, gratuluję kolejnego tygodnia

U mnie właśnie się gotują ziemniaczki i zrobiłam zraziki ze schabu. Podsmażyłam, potem podlałam wodą i się podduszały. Tak sobie myślałam, że mogłam je dłużej posmażyć, bardziej zrumienić, ale jak już podlałam woda to diiiupa. Tymczasem siedzę w pokoju, czuję jakąś delikatną spaleniznę. Okazało się, że woda zdążyła już wyparować jak tu Was podczytywałam i mi się zraziki ładnie podpiekły na rumiano Podlałam jeszcze wodą i dochodzą do siebie. Mam nadzieję, ze wyjdą smaczniutkie
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:27   #279
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

Oj kurczaki to coraz wiecej nas w tych szpitalach , ja mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze ,tez w domu mam ksiazkowe a u lekarza zawsze wyzsze i mnie wkurza jak moja gin mnei wyzywa za to Trzymaj sie cieplutko , szkoda tylko ze tak dlugo tam masz byc nie mogli ci zalozyc holtera na dobę ? mieli by pewność że w domu masz odpowiednie cisnienie .

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46935013]hehe ciąża i chorobowe robią z nas innych ludzi Ja posadziłam w ciąży koperek i pietruszkę choć nie znosze ani jednego ni drugiego Ale wszyscy sadzili więc ja też posadziłam, a co, dla męża
A ciasto wygląda super, jak w tym przepisie który rano wstawiłaś

Super, brawa dla chłopaka

Niestabilna no za takie pyszności to powinni się konkretnie odwdzięczać Grunt, że wszyscy zadowoleni
A ciacho Twoje tez wygląda bosko, mam nadzieję że przepis nieskomplikowany bo mam na nie chętkę, a ja na zbyt długie przepisy się nie nadaję

Wróciłam z pracy, fajnie było ich odwiedzić, nawet szef był znośny Ale nikt mi nie powiedział, że ładnie wyglądam Nosz co za bezguście [/QUOTE]
TO z zazdrośći

Cytat:
Trzymaj się cieplutko w tym szpitalu Odpoczywaj i niczym się nie martw
Dobrze, że lekarz zwrócił na to uwagę, bo lepiej sprawdzić czy wszystko jest dobrze
Ja się dzisiaj dowiedziałam jeszcze, że mam za niskie ciśnienie, zawsze mam prawie takie samo i nigdy nic nie mówi, a dzisiaj się czepiła. 105/60 to chyba takie normalne, nie?
Jak ja bym miała takie niskie ciśnienie to znaczy ze bym umierała włąsnie ale duzo dziewczyn tu ma takie i czuje sie dobrze ewidentnie miala zły dzien ta twoja gin
Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Bry!

Pewnie zależy od tego, jak kto doprawi Ja jadłam tylko sklepowe kotlety sojowe o smaku kurczaka, więc się nie znam.

Dziewczyny, kupujecie już staniki do karmienia? Bo niedługo będę robić zakupy na allegro i się nad tym zastanawiam... ale w sumie nie wiem, jaki we wrześniu będę miała rozmiar, więc dlatego pytam.
Chciałam też kupić osłonki na piersi, ale widzę, że tam jakieś rozmiary są S, L... i w końcu nie wiem, jakie wybrać
Ja nie mam pojecia o co chodzi z tymi nakładkami , po co one są tak w ogóle ?
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:27   #280
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Dziewczyny-dziękuję za rady dotyczące kuriera,może faktycznie spróbuję się z nim jakoś ustawić
simran-dobrze,że Cię obserwują,na pewno szybko wrócisz do domu
allcarolla-fajnie wygląda to ciasto
Ta historia z Rybnika zmroziłam i krew w żyłach
Spotkanie z koleżanka(druga jednak nie mogła)udało się i powspominałyśmy stare,podwórkowe czasy
Po powrocie poszlam jesazcze na zakupy, ugotowałam pomidorówkę, a na drugie ryż z suszonymi pomidorami i tuńczykiem po meksykańsku z puszki,przypruszone świeża pietruszką i szczypiorkiem-calkiem okChilę odpocznę i wychodzę na dwór z córcią-nie ma zmiłuj
Dzwoniłam dziś do ginka i pytalam czy już są wyniki,dostalam odpowiedz,że tak i któryś z nich wymaga konsultacji,ale nie mogą powiedzieć przez telefon który:/Założe się, że mam ,tak jak w poprzedniej ciąży,za wysoki cukierNo nic, dowiem się na wizycie 23 czerwca.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:33   #281
ZygaEffka
Zadomowienie

Młoda miała czkawkę akurat jak mi siedziała na pęcherzu , wyobraźcie sobie co właśnie przeszłam hahaha
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 14:36   #282
Simran86
Raczkowanie

Co ja bym bez Was zrobiła mam mieć 4 razy ktg na dobę więc pewnie dlatego muszę tu leżeć... Milenka fika cały dzień kupiłam jakieś odmoźdzające gazety i leże i czytam i oczywiście czytam Was bo bez Was to już bym się naprawdę zanudziła;-) buziaki:-*

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:38   #283
Krumcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Ja nie mam pojecia o co chodzi z tymi nakładkami , po co one są tak w ogóle ?
Takie silikonowe, żeby chronić obolałe i popękane sutki podczas karmienia. Nie wiem, co prawda, czy to się przyda czy nie, ale kosztują jakieś 10 zł, więc co tam
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:09   #284
aa2
Zakorzenienie

dzien dobry
my z rana małe zakupy, potem wyprawiłam meza do pracy i poszłam z młodym na dwór , no i super połazilismy ze 3 godziny troche piasku , plac zabaw itd teraz czas cos wszamac wiec przyszliśmy opróżniac lodówkę hehe

Niestabilna ja tez chce wpaść
Simran współczuje szpitala ale jak mus to mus, lekarz ma racje z ejak ci tak skacze ciśnienie to trzeba poobserwowac z ciśnieniem niestety nie ma zartów, ale bedzie dobrze zobaczysz, polezys zpoobserwuja was i pójdziesz spokojniejsza do domku

kurcze dziewczyny matrtwie sie o Asie nikt z nią nei miał jakiegoś kontaktu prywatnego czy cos?

piekne ciachoooooooo nigdy nie jadłam bananowca i chyba po fotce sie wezme i zrobie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:11   #285
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Witam się w nowym wątku i w 30tc. Teraz to już bliżej jak dalej u nas narazie wszystko ok i mam nadzieję że tak zostanie. Dosyć należałam się w szpitalu w poprzedniej ciąży i dziękuję za taki "odpoczynek".
Tak często się udzielam że pewnie i tak mnie nie kojarzycie :/

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:21   #286
etusiaaa
Wtajemniczenie

gratuluje udanych wizyt

co do kosmetyków dla dzidziusia to ja chyba zaczne tez od babydream i poczatek od pamersów tych prawdziwych a potem sie okaze

Ja juz po wizycie, z malutką wszystko w porzadku ma juz 1,1 kg czyli kawal babeczki, u mnie po upadku z tych nieszczesnych schodow wszystko oki, natomiast troszke za duzo przytyłam od ostatniej wizytymam sie ograniczyc

a i po raz pierwszy dzis w sklepie miesnym pani eksepientka oposciala wszystkich dziadkow stojacych przedemna i mowi ze ona mnie obsluzy bo jestem w ciazy, az milo mi sie zrobilo bo to po raz pierwszy taka sytuacja mnie spokala

Nareszcie przyszla moja posciel do lozeczka az chyba jutro lozeczko zlozymy z mezem a teraz zabieram sie za jakas prace bo nic nie zrobione

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:28   #287
Aliszcze
Zakorzenienie

ja w tym tygodniu zakupię na allegro koszulę i szlafroczek jakiś, do szpitala. wolę być przygotowana, gdyby mieli mnie wziać na obserwacje lub by podać leki dla młodej. Wolę być przygotowana, tym bardziej, że widzę, że coraz więcej z nas jest hospitalizowanych. Zawsze lepiej o raz za dużo pojechać do szpitala niż żeby miało się co stać.

a jak czytam wagi Waszych dzieciątek, to moja z 800 g to naprawdę drobinka. Choć wiem, że nie powinnam porównywać, no i usg myli się często co do wagi i najważniejsze teraz to wymiar brzuszka dziecka. No ale jak se kobieta w ciąży coś wkręci to masakra

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-06-18 o 15:29
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:30   #288
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki
Najważniejsze,że z malutką i z Tobą wszystko oki : ) A faktycznie ginka może była nie w humorze Albo po prostu jest założenia,że seks czy nasienie przyspiesza poród Jak jest dobrze z ciążą to można uprawiać seks nawet 3 razy dziennie

Cytat:

Noo.. to już niedługo będziesz się martwić czy nie pokupciasz się na porodówce

Masakra byłam w aptece,ludzi tłum,bo przecież jutro święto. NIKT mnie nie wpuścił mimo,że ledwo stałam i zdycham przez tą anginę A do tego każdy widział,że mam brzuszek przed sobą,ale prosić się nie będę. Następnie poszłam do Biedronki,4 kasy otwarte, ludzi od kasy do mrożonek i tak samo nikt mnie nie wpuścił... Masakra,jeden dzień sklepy zamknięte a ludzie się obkupują jakby zamykali chociaż na tydzień i to niektórzy mają całą górę zakupów w wózku Nie rozumiem tej polskiej mentalności W piątek tak samo ruszą pewnie do sklepu,bo już pewnie wszystko zeżrą..

Nie jestem z tych co będą prosić się o pierwszeństwo,ale na Boga. Ludzie 20+,nastolatki widzą kobietę w ciąży,która jest blada jak ściana i stoi wpółzgięta,bo krzyż zaczął boleć i nikt nawet nie zareaguje,nawet z grzeczności nikt nie zapyta czy chcę iść przed niego...Już nie wspomnę,że czasem tego kultura nakazuje. I najlepsze,że przede mną stali ludzie z pełnymi wózkami a ja tylko z soczkiem i chusteczkami...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:47   #289
aa2
Zakorzenienie

ja tak na raty oczywiscie bo z młodym ciagle cos porabiamy hehe
dziewczyny brawo za wizyty
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 15:53   #290
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że jesteś pod obserwacją pisz nam dużo i często

Milenka piękną wagę juz osiągnęła
Trzymajcie się Dziewczynki nasze

Cytat:
Hej dziewczynki

Kochany ten mój Tatuś
Smacznego i gratuluję udanej wizyty i ponad kilogramowej Lenki

Ja miałam koleżankę i jej mamę na make up bo dziś jadą na wesele, dostalysmy pyszne czekoladki, ale zostwie je na czarną godzinę
Mąż całkowicie mnie rozstroil, także dziś prawie cały dzień kimalam razem z nim, żadnych zakupów nic nie zrobiłam na jutro. Ludze się,.ze wyskocze do sklepu jak pojedzie do pracy..
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:12   #291
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Bry!

ja nie kupuje bo nie mam zielonego pojęcia jaki rozmiar przeciez pokarm sie pojawi po porodzie i wtedy moge miec cyce jak donice bądź nie... wiec nie mam pojecia jaki stanik mam kupic?
Zreszta zakupy dla siebie typu koszule,staniki,podkłady zostawiam na sam koniec...gdzieś na sierpien
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
gratuluje udanych wizyt

co do kosmetyków dla dzidziusia to ja chyba zaczne tez od babydream i poczatek od pamersów tych prawdziwych a potem sie okaze

Ja juz po wizycie, z malutką wszystko w porzadku ma juz 1,1 kg czyli kawal babeczki, u mnie po upadku z tych nieszczesnych schodow wszystko oki, natomiast troszke za duzo przytyłam od ostatniej wizytymam sie ograniczyc

a i po raz pierwszy dzis w sklepie miesnym pani eksepientka oposciala wszystkich dziadkow stojacych przedemna i mowi ze ona mnie obsluzy bo jestem w ciazy, az milo mi sie zrobilo bo to po raz pierwszy taka sytuacja mnie spokala

Nareszcie przyszla moja posciel do lozeczka az chyba jutro lozeczko zlozymy z mezem a teraz zabieram sie za jakas prace bo nic nie zrobione
to duza coreczka
kurde jak mnie lekarz dziś zważy to pewnie padnie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Najważniejsze,że z malutką i z Tobą wszystko oki : ) A faktycznie ginka może była nie w humorze Albo po prostu jest założenia,że seks czy nasienie przyspiesza poród Jak jest dobrze z ciążą to można uprawiać seks nawet 3 razy dziennie

Noo.. to już niedługo będziesz się martwić czy nie pokupciasz się na porodówce

Masakra byłam w aptece,ludzi tłum,bo przecież jutro święto. NIKT mnie nie wpuścił mimo,że ledwo stałam i zdycham przez tą anginę A do tego każdy widział,że mam brzuszek przed sobą,ale prosić się nie będę. Następnie poszłam do Biedronki,4 kasy otwarte, ludzi od kasy do mrożonek i tak samo nikt mnie nie wpuścił... Masakra,jeden dzień sklepy zamknięte a ludzie się obkupują jakby zamykali chociaż na tydzień i to niektórzy mają całą górę zakupów w wózku Nie rozumiem tej polskiej mentalności W piątek tak samo ruszą pewnie do sklepu,bo już pewnie wszystko zeżrą..

Nie jestem z tych co będą prosić się o pierwszeństwo,ale na Boga. Ludzie 20+,nastolatki widzą kobietę w ciąży,która jest blada jak ściana i stoi wpółzgięta,bo krzyż zaczął boleć i nikt nawet nie zareaguje,nawet z grzeczności nikt nie zapyta czy chcę iść przed niego...Już nie wspomnę,że czasem tego kultura nakazuje. I najlepsze,że przede mną stali ludzie z pełnymi wózkami a ja tylko z soczkiem i chusteczkami...
haha chyba jednak mam więcej innych obaw niz akurat to

No nic lecę się kąpać i też na wizyte jadę a mam kawał drogi...

Meta ja też się nie proszę ale fakt ze ludzie nie chcą ustępować miejsca dla mnie to jest paranoja jak nie ustępują w autobusach itd, a ja komunikacją miejską jeżdze niemalże codziennie... na szczescie z reguly jak wsiadam to jest w miare pusto a dopiero później się robi tłoczno jak ja juz sobie spokojnie siedze

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-06-18 o 16:15
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:25   #292
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

to duza coreczka
kurde jak mnie lekarz dziś zważy to pewnie padnie

h

oj duza, to trzymamy kciuki za wizyte,
a z ta waga to podobnie jak u mnie, troche juz za duzo wskazuje

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:30   #293
201610121609
Konto usunięte

To był juz 9 miesiąc u tej kobiety...nie ogarniam co sie stało

http://www.tvn24.pl/mialam-wrazenie-...,440907,s.html

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:55   #294
agnes 20
Zadomowienie

Któraś szukała tu dziś chyba pościeli marynarskiej,pr zy okazji natknęłam się na aukcję http://allegro.pl/amy-komplet-poscie...324027252.html może się przyda.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:02   #295
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Dla wszystkich fanek kotów... Jak widac dogadują sie z dziećmi

http://m.youtube.com/watch?feature=p...&v=Bf6XNULPf5Y

Stary 2014-06-18, 17:06   #296
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Któraś szukała tu dziś chyba pościeli marynarskiej,pr zy okazji natknęłam się na aukcję http://allegro.pl/amy-komplet-poscie...324027252.html może się przyda.
Dziekuje
Stary 2014-06-18, 17:19   #297
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

nic mi nie mów, zdenerwowałam się tym dzisiaj.

a w ogóle to ostatnio wpadły mi w ręce (właściwie w oczy) artykuły mówiące, że ssanie smoczka może być jednym z czynników, które zapobiegają tzw. "śmierci łóżeczkowej" niemowląt.

któraś pytała, ile podkładów porodowych itp kupić. Ja miałam majtki siateczkowe ale niewiele (ale się przydały w szpitalu), nie więcej chyba niż 5 sztuk. Miałam jedno opakowanie podpasek tych gigantycznych ( w szpitalu dawali własne, wiec nie musiałam z własnych zapasów korzystać, w domu zużyłam paczkę), a jak kładłam się spać do łóżka w domu, to ręcznik pod pupę sobie wsadzałam, by krwią nie pobrudzić pościeli. Ja tak czasem robię też jak mam obfitą miesiączkę. No ale to zależy jak duże będzie krwawienie po porodzie. Ja miałam duże, naprawdę spore, zwykła podpaska na początku by nie dała rady. Natomiast dość szybko, po kilku dniach ustąpiło na tyle, że bez przeszkód mogłam zwykłą podpaskę mieć. Jak leżałam w domu wieczorem i młoda spała tak ze 2 godziny zanim obudziła się na karmienie, to zwykle leżałam tylko na ręczniku, bez majtek, by powietrze dochodziło w miejsce intymne, bo lepiej się goi. I koniecznie zakupić Octenisept, psikałam sobie okolice intymne, by się goiło, do pępka młodej też używałam. Naprawdę super środek.
Trudno mi powiedzieć, jak jest z tą pielęgnacją po cc, ja rodziłam sn. Po cc jest rana pooperacyjna i tu nie wiem, jak trzeba o nią zadbać i czy krwawienie jest mniejsze po cc niż po sn.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-06-18 o 17:22
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:20   #298
201610121609
Konto usunięte

Dziewczyny...wiem, ze niektóre z Was planują brzuszkowa sesje natknęłam sie na piękne zdjęcia takze gdyby któraś potrzebowała pomysłu/inspiracji to radzę zajrzeć

http://loridorman.smallfolio.com/#ga...ernity-gallery

A tak poza tym okazuje sie, ze firma w której pracuje mój tz tutaj w De kończy działalność swojego oddziału w tym mieście ale nie załamujemy sie bo powinien dosc szybko znalezc tutaj cos nowego...w najgorszym wypadku będzie chwile na bezrobotnym a zasiłek tutaj w De naprawdę pozwoli dobrze żyć jakiś czas...zobaczymy... Nie denerwuje sie bo grunt to pozytywne myślenie

Stary 2014-06-18, 17:21   #299
Simran86
Raczkowanie

Już ciśnienie mam super-124/78 już jesteśmy po kolacji i czekam na mojego Małza bo wraca już z pracy Milenka dzisiaj to ma mega imprezę w brzuszku;-) cały dzień brzuch faluje:-D daje chyba znać"Mamo, mamo wszystko jest dobrze"
Ja oczywiście jak lekarz powiedział, że daje skierowanie do szpitala i jakie mogą być tego konsekwencje to poryczałam się jak głupia:-P chociaż wiedziałam, że z tym ciśnieniem to mam tak, że na wizytach mam duże, a w domu mam idealne:-P co te hormony z nami robią;-) odwiedziła mnie moja Teściowa i przez tel. poprosiłam, żeby tylko jabłka kupiła- oczywiście przyszła z całą reklamówka owoców i innych rzeczy;-) ściskam:-*

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:37   #300
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Meta ja też się nie proszę ale fakt ze ludzie nie chcą ustępować miejsca dla mnie to jest paranoja jak nie ustępują w autobusach itd, a ja komunikacją miejską jeżdze niemalże codziennie... na szczescie z reguly jak wsiadam to jest w miare pusto a dopiero później się robi tłoczno jak ja juz sobie spokojnie siedze
Ja się cieszę,że u mnie w autobusie zazwyczaj rzadko trafiam na miejsca stojące... Ale w ludziach zero kultury jest i taka prawda.. Masz pierwszeństwo w czasie badania krwi a guzik prawda,bo jak dobrze trafisz to Cię przepuszczą a jak źle to jeszcze Cię zwyzywają...
Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

Polska... Hmm.. ile w ciągu paru miesięcy już tych przypadków było,nagłośnione w telewizji i... zamiecione pod dywan Szpitale powinni płacić taką karę za to,że baliby się tak olewać pacjentki.. Może to głupie ale mój Tż powiedział,że jak będę jeździć na ktg czy nawet na poród w szpitalu to będzie miał w pogotowiu kamerę w telefonie,żeby nagrać jak coś będzie nie tak i jak będą mnie zbywać albo odmawiać cc mimo,że będzie taka konieczność...

Cytat:
Już ciśnienie mam super-124/78 już jesteśmy po kolacji i czekam na mojego Małza bo wraca już z pracy Milenka dzisiaj to ma mega imprezę w brzuszku;-) cały dzień brzuch faluje:-D daje chyba znać"Mamo, mamo wszystko jest dobrze"
Ja oczywiście jak lekarz powiedział, że daje skierowanie do szpitala i jakie mogą być tego konsekwencje to poryczałam się jak głupia:-P chociaż wiedziałam, że z tym ciśnieniem to mam tak, że na wizytach mam duże, a w domu mam idealne:-P co te hormony z nami robią;-) odwiedziła mnie moja Teściowa i przez tel. poprosiłam, żeby tylko jabłka kupiła- oczywiście przyszła z całą reklamówka owoców i innych rzeczy;-) ściskam:-*

No to super,że mała tak szaleje Chociaż wiadomo,że wszystko z nią dobrze Odpoczywaj

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości