Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-19, 10:48   #271
margitta
Zakorzenienie

Dot.: stosunek w 6 dniu cyklu!Jest sie czego bać?

Nawet jak ci się teraz fuksnie, to prędzej czy później w ciąży będziesz. Jest XXI wiek. Antykoncepcja jest powszechnie dostępna, tak mi się przynajmniej wydawało.
Stary 2006-03-19, 11:01   #272
Castalamare
Raczkowanie

w sumie to ja nie mialam na mysli tych dni przed okresem, bo wiem ze w ciaze tak latwo sie nie zachodzi, fakt, ze to zalezy od organizmu,zawsze jest jakas szansa ale w dniach przed okresem raczej ponoc nikla, dlatego zczegolnie sie pytam o ten stosunek w 7 dniu cyklu... czyli test mam zrobic za ok 10 dni tak? tylko wlasnie nie wiem czy jest sens czy go robic, bo ponoc te dni zaraz po okresie tez sa nieplodne...
tak, licze od 1 dnia miesiaczki
wiem, ze nikt nie moze stwierdzic, czy jestem czy nie, bo to nienmozliwe i nie wymagam tego od was
jesli chodzi o wpadke, to nie bedzie to az taka katastrofa,ale wolalabym jeszcze poczekac...
i jeszcze jedno pytanie - zazywam kwas foliowy od ponad miesiaca (mam anemie ) - wiem ze kwas foliowy zazywaja kobiety ktore chca zajsc w ciaze - czy tylko po to, zeby nie bylo zadnych komplikacji z systemem nerwowym plodu czy jeszcze z jakis innych (np. kwas foliowy jakos pomga zajsc w ciaze?)
chcialabym, zebyscie mi doradzily, czy jest sens sie martwic i na ile procent moglo dojsc do zaplodnienia, czy uwazacie ze raczej jest taka mozliwosc...
przepraszam, ze sie tak dopytuje ale musze sie kogos doradzic a tu myle ze sa osoby ktore mi pomoga ...
dziekuje et-ka i primavera za odpowiedzi
ale czekam na wiecej....
jesli zrobie test za 10 dni to sie odezwe jaki wynik... pozdrawiam !
Castalamare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 11:04   #273
Castalamare
Raczkowanie

margitta wiem ze jest ogolnodostepna... i tu jest moja glupota... wybacz :-( ale stało się i teraz prosze was o rade... mam nadzieje ze mnie nie zawiedziecie... pozdrawiam.
Stary 2006-03-19, 11:32   #274
mar.....
Przyczajenie

Co ja ma zrobić???Prosze pomóżcie!!!

Mam wielki problem ponieważ jakieś 3 tygodnie temu Kochałam się ze swoim ch opakiem i nie wiem czy miałam wtedy dni płodne czy nie. Okres mam nierególarny no ale obliczając tak mniej więcej powinnam go dostać 9 marca.Jeszcze go nie mam.Nie wiem czy jest możliwośc że jestem w ciży.Zrobiłam ostatnio test ciążowi i wyszedł negatywnie.Lecz ty to możliwe że kłamał?A może za wcześnie go zrobiłam?Powinnam iść z tym do ginekologa???Proszę pomóżcie!!!
mar..... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 11:34   #275
lilithin
Wtajemniczenie

Dot.: Co ja ma zrobić???Prosze pomóżcie!!!

oczywiscie ze powinnas isc do ginekologa. i pomyslec o antykoncepcji zeby potem nie panikowac
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 11:35   #276
Fresa
Zakorzenienie

Jedyne co można ci poradzić,to żebyś zrobiła test i poszła do ginekologa.Skąd niby mamy wiedzieć kiedy miałaś dni płodne,skoro nawet ty tego nie wiesz .Przy nieregularnym miesiączkowaniu są większe szanse na to ,że jesteś w ciąży,jeśli tak to można ująć.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 11:38   #277
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

uspokuj sie.
zrob jeszcze jeden test i od razu w poniedzialek idz do ginekologa...
jedynie u niego bedziesz miala pewnosc czy jestes czy nie... pamietaj o zabraniu kalendarzyka
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-19, 12:07   #278
tootsie
Zakorzenienie

plemniczki moga przeżyć w drogach rodnych kilka dni więc resztę dopowiedz sobie sama.7+4=11 szklanej kuli nie mam ale uważam że szanse są duże

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 13:38   #279
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

najlepiej zrób test aby przestać się denerwować

asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 13:51   #280
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

Jeżeli miesiączka nie wystapiła a test jest negatywny idź do lekarza on na pewno zleci Ci badania ,które jednoznacznie wykluczą lub potwierdzą ciąże

asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 14:16   #281
marsenia
Raczkowanie

GG do marsenia

Spokojnie.Mozliwe ze jeszcze dostaniesz okres.Ale dla wlasnej pewnposci zrob test.
marsenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 14:28   #282
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castalamare
tylko wlasnie nie wiem czy jest sens czy go robic, bo ponoc te dni zaraz po okresie tez sa nieplodne...
Aby wiedzieć, czy te dni i ile z nich jest niepłodnych, powinnaś mieć wyniki pomiaru temperatury z ostatnich 6 miesięcy (ilość dni niepłodności względnej obliczasz na podstawie długości cykli i długości fazy niższej temperatury z ostatnich 6 m-cy)

Cytat:
zazywam kwas foliowy od ponad miesiaca (mam anemie ) - wiem ze kwas foliowy zazywaja kobiety ktore chca zajsc w ciaze - czy tylko po to, zeby nie bylo zadnych komplikacji z systemem nerwowym plodu czy jeszcze z jakis innych (np. kwas foliowy jakos pomga zajsc w ciaze?)
Kwas foliowy z pewnością nie pomaga zajsć w ciażę i nie zwiększa szansy na nią.

Cytat:
chcialabym, zebyscie mi doradzily, czy jest sens sie martwic i na ile procent moglo dojsc do zaplodnienia, czy uwazacie ze raczej jest taka mozliwosc...
No możliwosć jest; aczkolwiek procentowo się nie da tego stwierdzić (przynajmniej ja się nie podejmuję).
Na pocieszenie odam, że wcale nie tak łatwo "zaciążyć" i może się wam uda, ale lepiej na przyszłosć pomyślcie o jakimś zabezpieczeniu.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 15:40   #283
KA$IUNIA
Przyczajenie

czy mogę byc zaniepokojona???

cześć wam wszystkim mam problem!! na poczatku napisze ze mam 26 dniowy cykl!! współżyłam ze swoim chłoapkiem w 12,16,20,23,24 i 25 dniu cyklu bez zadnego zabezpieczenia!!! chciałabym sie dowiedziec jakie ejst prawdopodobieństwo zajścia w ciąże!! okres powinnam dostać 16 marca a do dnia dzisiejszego ani sladu po nim!! prosze o szybka odpowiedz!!!
KA$IUNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 15:46   #284
Kasiek1987
Zakorzenienie

Dot.: czy mogę byc zaniepokojona???

Pewnie Cię to nie pocieszy, ale prawdopodobieństwo jest bardzo duże... Połowa cyklu to dni płodne, a Ty się nie zabezpieczyłaś, więc najlepiej zrób test. Ale brak miesiączki jeszcze o niczym nie przesądza, być może to tylko wynik stresu.
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 15:48   #285
KA$IUNIA
Przyczajenie

tlyko ze ja w ogole sie nie stresuje!!! jesli zaszłam w ciaze to teraz bede mamusia bo decydujac sie na wspolzycie bez zabezpieczenia decydowalam sie tez na macierzynstwo!!1
KA$IUNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 17:15   #286
kasieńka:)
Rozeznanie

Angry Dot.: Co ja ma zrobić???Prosze pomóżcie!!!

Boże a skąd my mamy wiedzieć czy jesteś w ciazy Ty sama nie wiesz kiedy masz dni płodne a my jako wróżki mamy wiedzieć I jak to co masz zrobić... IDZ DO GINEKOLOGA!!!!!!!

MAM TAKIE PYTANKO OD SIEBIE... CZY KTOS WOGOLE CZYTA TU REGULAMIN??? PISZE TAM WYRAŹNIE ŻE NIKT TU CIĄŻY NIE ZDIAGNOZUJE
kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 17:20   #287
Pomadka
Zakorzenienie

Wink Dot.: czy mogę byc zaniepokojona???

Cytat:
Napisane przez KA$IUNIA
tlyko ze ja w ogole sie nie stresuje!!! jesli zaszłam w ciaze to teraz bede mamusia bo decydujac sie na wspolzycie bez zabezpieczenia decydowalam sie tez na macierzynstwo!!1
COs to nie do końca tak jest jak piszesz.

Tytuł wątku: "czy mogę byc zaniepokojona???"

To się niepokoisz czy nie?
Stary 2006-03-19, 17:24   #288
Rozeznanie

JESTEŚ W CIĄŻY... MONITOR MI SKACZE A TO JEST ZNAK...
A tak poważnie... Cholerka skad my to mamy wiedzieć??? Od stwierdzania ciąży jest ginekolog :|
Stary 2006-03-19, 17:27   #289
Momo
Zakorzenienie

Jak się nie stresujesz - to wszystko jest ok,bo naprawdę mogłaś zajść w ciążę.A widzę,że będziesz bardzo beztroską mamusią.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 17:32   #290
Castalamare
Raczkowanie

dziekuję Wam za odpowiedzi i szczerze mowiac po tych wypowiedziach zaczynam sie coraz bardziej bac chyba zrobie ten test za ok 10 dni...

A to ze pobolewa mnie teraz dol brzucha przewaznie po lewej stronie ma jakies znaczenie?

pozdrawiam
Stary 2006-03-19, 17:33   #291
Rozeznanie

Wink Dot.: stosunek w 6 dniu cyklu!Jest sie czego bać?

Pobolewający brzuch po lewej stronie to też objaw ciąży
Stary 2006-03-19, 17:34   #292
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KA$IUNIA
cześć wam wszystkim mam problem!! na poczatku napisze ze mam 26 dniowy cykl!! współżyłam ze swoim chłoapkiem w 12,16,20,23,24 i 25 dniu cyklu bez zadnego zabezpieczenia!!! chciałabym sie dowiedziec jakie ejst prawdopodobieństwo zajścia w ciąże!! okres powinnam dostać 16 marca a do dnia dzisiejszego ani sladu po nim!! prosze o szybka odpowiedz!!!
Szybka odpowiedz moze dac ci test ciazowy,potem lekarz.Sama dobrze wiesz,ze moglas zajsc w ciazeNikt z nas nie zajrzy w glab twojego ciala zeby dac ci odpowiedz,a snucie domyslow nie ma wiekszego sensu
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 17:41   #293
Castalamare
Raczkowanie

KASIEŃKA nie śmiej się... a jak mi WYKRACZESZ to co :P <nonono>

a tak na serio to ja nie prosze o stwierdzenie ciąży tylko o RADY i moze lekkie wsparcie...

i podtrzymuje pytanie z pobolewaniem brzucha....

pozdrawiam...
Stary 2006-03-19, 17:53   #294
Pomadka
Zakorzenienie

Wątek zostaje przesunięty na Ginekologię.

Lexie masz prezencik.
Stary 2006-03-19, 18:11   #295
Rozeznanie

Wink Dot.: stosunek w 6 dniu cyklu!Jest sie czego bać?

Nie smieje się Po prostu nikt z nas nie zdiagnozuje ciąży... A tak poważnie... Pierwsze objawy ciąży to: senność, mdłości, ciągłe uczucie zmęczenia i bóle przypominające te menstruacyjne
P.S Nie tylko te z lewej strony
Stary 2006-03-19, 18:14   #296
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KA$IUNIA
Więc czemu jesteś zaniepokojona? I czemu krzyczysz?

Rób test i już. Podziel się wynikiem
Stary 2006-03-19, 18:16   #297
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję Wam za odpowiedzi i szczerze mowiac po tych wypowiedziach zaczynam sie coraz bardziej bac chyba zrobie ten test za ok 10 dni...

Za 10 dni? Chcesz się wykończyć? Rób test najlepiej jutro.

A ten dół brzucha to nie jest znowu ten jajnik? Może zapalenie wróciło? Proponuje iśc jednak do lekarza.
Stary 2006-03-19, 18:25   #298
Biedroneczka17
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: czy mogę byc zaniepokojona???

Twoja wypowiedz mnie doslownie wbila w fotel.. albo to jakas prowokacja albo... no nie wiem...
wspolzylas 6 (!) razy bez zabezpieczenia i sie pytasz czy moglas zajsc w ciaze..dobrze wiesz czym to grozi! dla mnie to nie do pomyslenia zeby sie nie zabezpieczyc przynajmniej gumka..rozumiem zdazylo sie raz- chwila zapomnienia ale potem sa obawy i watpliwosci ale Ty to robilas kilka razy...to co wtedy nie myslalas co robisz?
dziwne to dla mnie dosc.. nie bede komentowala
odp. TAK mozesz byc ZANIEPOKOJONA
pozdrawiam
Biedroneczka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 18:25   #299
Rozeznanie

Wink Dot.: czy mogę byc zaniepokojona???

Rany Boskie... Przeglądam właśnie forum i wiecie co? Jestem na pierwszej stronie... I to jest chyba z 4 wątek pt. "Czy ja jestem w ciązy?", "Czy ja na prawde mogę być w ciąży?", "Czy mogę być zaniepokojona?", "Ratunku!!! Pomocy!!! Czy ja jestem w ciąży?"... Dziewczyny do cholerki tu nikt nie zrobi Wam testów ciążowych ani nie zajzy w głąb Waszego ciała!!! Prosze Was w swoim imieniu i innych wizażanek: PRZESTAŃCIE!!! Niektórzy tu szukają jakiś informacji, ale ich nie znajdują... Dlaczego? Bo jeśli ciągle trafiają na wątki w których znajdują się prośby o diagnoze ciązy. Istnieje ktoś taki jak GINEKOLOG od takich "spraw".

P.S. Tak jesteś w ciąży, będziesz mieć trojaczki... 1 płód to chłopiec- murzyn, 2 płód to dziewczynka- azjatka, a 3 płód to chłopiec- jest biały
Stary 2006-03-19, 18:38   #300
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasieńka:)
Rany Boskie... Przeglądam właśnie forum i wiecie co? Jestem na pierwszej stronie... I to jest chyba z 4 wątek pt. "Czy ja jestem w ciązy?", "Czy ja na prawde mogę być w ciąży?", "Czy mogę być zaniepokojona?", "Ratunku!!! Pomocy!!! Czy ja jestem w ciąży?"... Dziewczyny do cholerki tu nikt nie zrobi Wam testów ciążowych ani nie zajzy w głąb Waszego ciała!!! Prosze Was w swoim imieniu i innych wizażanek: PRZESTAŃCIE!!! Niektórzy tu szukają jakiś informacji, ale ich nie znajdują... Dlaczego? Bo jeśli ciągle trafiają na wątki w których znajdują się prośby o diagnoze ciązy. Istnieje ktoś taki jak GINEKOLOG od takich "spraw".

P.S. Tak jesteś w ciąży, będziesz mieć trojaczki... 1 płód to chłopiec- murzyn, 2 płód to dziewczynka- azjatka, a 3 płód to chłopiec- jest biały
Czy mogłabym mieć do Ciebie małą prośbę (myślę, że inne Wizażanki również...)? Mogłabyś zmienić czcionkę i kolor, którymi piszesz? Przyciąga wzrok, ale okropnie się to czyta, poza tym stwarza problemy przy wyszukiwarce, która zaznacza słowa właśnie na czerwono.
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości