pies-pająk i straszenie ludzi - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 13:55   #271
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Dot.: pies-pająk i straszenie ludzi

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Tylko że mówimy o żałosnych żartach. Jak ktoś ma taki gust że je lubi to niech się liczy z brakiem akceptacji takiego żałosnego gustu.
jeżeli uważasz, że ktoś jest gorszy, bo ma inny gust niż ty to brak mi słów.
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 13:56   #272
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
zresztą wiele z tych akcji (obejrzałem jeden film) naprawdę jest mocnych, wyobrażcie sobie otwieracie drzwi od klatki a tu wyłazi jakieś monstrum na was, człowiek o słabszych nerwach lub chory mógłby naprawdę źle skończyć.
I tu nie chodzi o wiedzę biologiczną jak ktoś pisał, że jak ktoś ma wiedzę biologiczną to się nie przestraszy bo wie że takie coś nie istnieje (swoją drogą uboga ta wiedza w genetykę, inżynierię genetyczną, biologię syntetyczną itp.).

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nawiedzonanarzeczona Pokaż wiadomość
jeżeli uważasz, że ktoś jest gorszy, bo ma inny gust niż ty to brak mi słów.
Nie pisałam czy ktoś jest gorszy tylko że nie akceptuję takiego poziomu żartów.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 13:56   #273
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:

uważam, że wyzywanie kogoś kto ma inny gust jest brakiem kultury i świadczy o braku tolerancji dla odmienności, ale pewnie nie spotkam się ze zrozumieniem
Reakcja organizmu nie jest kwestią gustu, tylko odruchem, na który człowiek nie ma wpływu. Jeżeli kogoś bawi to, co dla innego może skończyć się śmiercią lub poważnym uszczerbkiem na zdrowiu - jest pozbawiony empatii, inteligencji emocjonalnej i zdolności racjonalnego myślenia.

Ciekawe czy tak samo podobałyby się Wam te "żarty" gdyby ich ofiarą była wasza schorowana matka, siostra w ciąży, chłopak po operacji serca albo dziecko.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 13:57   #274
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Tylko że mówimy o żałosnych żartach. Jak ktoś ma taki gust że je lubi to niech się liczy z brakiem akceptacji takiego żałosnego gustu.
Bez przesady, ocenianie gustu jest żałosne . Mi te "żarty" się nie podobają, bo wiem jak ja bym przeżyła uczestnictwo w takim pranku. No i nie podobają mi się teksty o kiju w dupie . Nie ma jednego słusznego poczucia humoru, mnie Monty Python nie bawi, ale jak kogoś bawi to spoko.
Stary 2014-09-10, 14:00   #275
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Rozumiem. Ja nikogo nie wyzywam, szanuję Twoje zdanie. Po prostu mam zupełnie inne. Takie życie. Możemy tak dyskutować i dyskutować, do porozumienia i tak nie dojdziemy... Nie można też zrzucać odpowiedzialności, która ciąży na Wardędze, na ludzi, którzy to oglądają.
Dla mnie zachowanie Wardęgi jest może nie debilne, a nieodpowiedzialne. Zawsze krytykuję jedynie poglądy, zachowania, nigdy człowieka. Myślę, że to zdrowe podejście i cieszę się, że "druga strona" zachowuje się podobnie (poza małymi wyjątkami, jak zarzucanie komuś kija w d... i tym podobne).
Nie pisałam konkretnie o Tobie. Nie pamiętam kto wyzwał kogoś od głupka. Krytykuję każdą ze stron, która przegina. Ludzie ogarnijcie się! Komuś one mogą się podobać- jak widać są popularne, więc kogoś bawią, innych nie. Są gusta i guściki. Sądzę, że są ważniejsze problemy na świecie niż filmiki Wardęgi.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Reakcja organizmu nie jest kwestią gustu, tylko odruchem, na który człowiek nie ma wpływu. Jeżeli kogoś bawi to, co dla innego może skończyć się śmiercią lub poważnym uszczerbkiem na zdrowiu - jest pozbawiony empatii, inteligencji emocjonalnej i zdolności racjonalnego myślenia.

Ciekawe czy tak samo podobałyby się Wam te "żarty" gdyby ich ofiarą była wasza schorowana matka, siostra w ciąży, chłopak po operacji serca albo dziecko.
popadacie ze skrajności w skrajność...
Stary 2014-09-10, 14:00   #276
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Nie pisałam konkretnie o Tobie. Nie pamiętam kto wyzwał kogoś od głupka. Krytykuję każdą ze stron, która przegina. Ludzie ogarnijcie się! Komuś one mogą się podobać- jak widać są popularne, więc kogoś bawią, innych nie. Są gusta i guściki. Sądzę, że są ważniejsze problemy na świecie niż filmiki Wardęgi.
W tym momencie już zaczęły się same ataki personalne... Ludzie, no, niby tacy empatyczni i inteligentni, a w dyskusji poziomu zaprezentować się nie da
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 14:02   #277
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

popadacie ze skrajności w skrajność...
Nie popadamy - po prostu pisałam wyżej o reakcjach na sytuacje stresowe jakie sama widziałam i jak to się kończyło. Żadna to skrajność że ktoś się rzuca do ucieczki i uderza w ścianę głową. Widziałam to osobiście, a też miały to być żarty.
Stary 2014-09-10, 14:03   #278
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Najbardziej śmieszne są te argumenty o kiju w dupie. Bo zazwyczaj wysuwają je osoby które sie tak bronią bo same sie z tego śmieją i są to dla nich mega ekstra super za.☠☠☠iste żarty a tutaj ktoś śmie twierdzić ze to gimbaza i głupota. To ja nie wiem komu w takim wypadku utknął w tyłku kijek
Czytając dyskusję widzę tak:

- przeciwnicy Wardęgi: nie przewiduje ewentualnych problemów, nie pomyśli że ktoś może mieć fobię itd., nie pomyśli że ktoś w szoku ucieknie i wpadnie pod samochód albo zaatakuje tego psa

- obrońcy Wardęgi: jesteście sztywniakami, wyjmijcie kije z dupy a depresja czy tam nerwica to wymysł mentalnych kalek

Tak to podsumowując wygląda.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Bez przesady, ocenianie gustu jest żałosne . Mi te "żarty" się nie podobają, bo wiem jak ja bym przeżyła uczestnictwo w takim pranku. No i nie podobają mi się teksty o kiju w dupie . Nie ma jednego słusznego poczucia humoru, mnie Monty Python nie bawi, ale jak kogoś bawi to spoko.
Ale tutaj w grę wchodzi:
- krzywdzenie i straszenie innych
- zarabianie czyimś kosztem

Dla mnie to jest, niezależnie od gustu nie do zaakceptowania.
Stary 2014-09-10, 14:03   #279
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Nie pisałam czy ktoś jest gorszy tylko że nie akceptuję takiego poziomu żartów.
o ile czytam ze zrozumieniem napisałaś, że ktoś komu podobają się takie żarty ma żałosny gust

Cytat:
jak widać nie dość, że wyznaczasz trendy to jeszcze masz problemy z pamięcią...
Stary 2014-09-10, 14:05   #280
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:

- przeciwnicy Wardęgi: nie przewiduje ewentualnych problemów, nie pomyśli że ktoś może mieć fobię itd., nie pomyśli że ktoś w szoku ucieknie i wpadnie pod samochód albo zaatakuje tego psa

- obrońcy Wardęgi: jesteście sztywniakami, wyjmijcie kije z dupy a depresja czy tam nerwica to wymysł mentalnych kalek

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Ale tutaj w grę wchodzi:

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
o ile czytam ze zrozumieniem napisałaś, że ktoś komu podobają się takie żarty ma żałosny gust
To nie jest kwestia gustu tylko racjonalnego myślenia. Jak się komuś to podoba - jego sprawa. Są i tacy, którzy się śmieją jak ktoś się przewróci - ot, taki gust. Ale w obu przypadkach trzeba brać pod uwagę że to co jednego bawi, dla drugiego jest sytuacją stresową/powodującą uszczerbek na zdrowiu.
Stary 2014-09-10, 14:09   #281
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Twarze są zamazane, więc o jakich konsekwencjach mówisz?
A to człowiek to sama twarz tylko? Wiadomo że lokalnie (w konkretnej miejscowości) ludzie i tak poznają co to za osoba. Zresztą nawet jeśli nie to koleś się bogaci na straszeniu innych więc jakby miał odrobinę honoru to by tym ludziom płacił jakiś % tego co zarobi na tych filmikach.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:

jak widać nie dość, że wyznaczasz trendy to jeszcze masz problemy z pamięcią...
Ok, niech Ci będzie - jeśli czyiś gust opiera się na tym, że podoba mu się krzywdzenie innych, to tak - nie akceptuję jego gustu. Dla Ciebie mogę być zacofana, nietolerancyjna i niekulturalna. Ja uważam, że są rzeczy których nie należy tolerować i to jest jedną z tego typu rzeczy.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Argh, nie znoszę tego, kiedy admini przesuwają mi temat do plotkowego i nigdy nie wiem, wedle jakiej to jest reguły. Na intymnym są wątki o pracy, dzieciach, nacjonalizmie, poglądach, związkach, seksie etc.
Wątki polityczne i obyczajowe chyba zawsze są przenoszone do plotkowego. Brakuje działu ''Polityka i społeczeństwo'' czy coś takiego. Nawet pisałam do Adminów w tej sprawie ale mnie olali...
Stary 2014-09-10, 14:12   #282
201607111028
Konto usunięte

Cytat:

Ale tutaj w grę wchodzi:

Tak, to jest mój pogląd. Zauważcie tylko, dziewczyny, że odpowiedzialność ciąży naprawdę na WARDĘDZE, nie na osobach, które to oglądają. Ludzie ci nie śmieją się przecież z ewentualnych strasznych konsekwencji, a z przedstawionych FILMIKÓW i tylko z tych kilku osób, które zostały nagrane. Na filmie przedstawione są te reakcje, które nie miały żadnych przykrych skutków. Nikt przecież nie kibicuje Wardędze DLATEGO, że to takie ryzykowne i komuś coś może się stać. Śmieszy ich tylko ten konkretny filmik. To jest właśnie to popadanie ze skrajności w skrajność - jeżeli ktoś zaśmiał się z filmiku Wardęgi, musi być bu*em bez empatii, inteligencji emocjonalnej i w ogóle prezentuje poziom gimbazy. Nie o to tutaj chodzi. Za swoje poczynania odpowiedzialny jest SAM Wardęga.
Stary 2014-09-10, 14:19   #283
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
takasobie: ten kto sie bronil, w Polsce kazdy przekracza granice obrony koniecznej
Ale to że mamy jakieś chore prawo m.in. pod kątem obrony koniecznej to już inna sprawa, zupełnie inny temat.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Tak, to jest mój pogląd. Zauważcie tylko, dziewczyny, że odpowiedzialność ciąży naprawdę na WARDĘDZE, nie na osobach, które to oglądają. Ludzie ci nie śmieją się przecież z ewentualnych strasznych konsekwencji, a z przedstawionych FILMIKÓW i tylko z tych kilku osób, które zostały nagrane. Na filmie przedstawione są te reakcje, które nie miały żadnych przykrych skutków. Nikt przecież nie kibicuje Wardędze DLATEGO, że to takie ryzykowne i komuś coś może się stać. Śmieszy ich tylko ten konkretny filmik. To jest właśnie to popadanie ze skrajności w skrajność - jeżeli ktoś zaśmiał się z filmiku Wardęgi, musi być bu*em bez empatii, inteligencji emocjonalnej i w ogóle prezentuje poziom gimbazy. Nie o to tutaj chodzi. Za swoje poczynania odpowiedzialny jest SAM Wardęga.
Nie pisałam, że jak ktoś się zaśmiał to jest dupkiem bez empatii, sama się zaśmiałam, oglądając to. Chodzi mi o osoby popierające czy broniące takie głupie żarty, a nie osoby, które obejrzały i się zaśmiały.
Stary 2014-09-10, 14:19   #284
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:

Ale tutaj w grę wchodzi:

Rozumiem co chcesz przekazać i z większością twoich słów się zgadzam, ale zazwyczaj używasz zbyt ostrych słów i w efekcie robi się bałagan i powstaje kłótnia.

Cytat:

Wątki polityczne i obyczajowe chyba zawsze są przenoszone do plotkowego. Brakuje działu ''Polityka i społeczeństwo'' czy coś takiego. Nawet pisałam do Adminów w tej sprawie ale mnie olali...
A to jest dobry pomysł .

Tak btw nie rozumiem jak można nie rozumieć, że reakcje na strach są różne, leżą w naturze człowieka od tysięcy lat i nie da się nad nimi do końca zapanować.
Stary 2014-09-10, 14:19   #285
_Mia
Zakorzenienie

Ja przyznam, że się uśmiałam, pomysł oryginalny, nie oznacza to jednak, że uważam to za dobre i fajne. Zobaczyłam gdzieś przypadkiem na fb i pierwsze co pomyślałam, to że ja bym swojego psa do takiej zabawy nie użyła. Bałabym się, że może się trafić jakiś odważny, który wyjdzie naprzeciw zagrożeniu
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 14:20   #286
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Ale to że mamy jakieś chore prawo m.in. pod kątem obrony koniecznej to już inna sprawa, zupełnie inny temat.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Nie pisałam, że jak ktoś się zaśmiał to jest dupkiem bez empatii, sama się zaśmiałam, oglądając to. Chodzi mi o osoby popierające czy broniące takie głupie żarty, a nie osoby, które obejrzały i się zaśmiały.
No, bronią, popierają, wiem. Mam od nich zupełnie inne zdanie, ale przecież nie znam tych ludzi, nie wiem, jak się zachowują, jakie doświadczenia mają za sobą, więc po co od razu wyjeżdżać z gimbazą i brakiem inteligencji emocjonalnej?
Stary 2014-09-10, 14:25   #287
michal100
Zadomowienie

Dla mnie to było śmieszne choć gdybym sam spotkał takiego pso-pająka to pewnie serce byłoby w gardle i w długą
Stary 2014-09-10, 14:28   #288
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
No, bronią, popierają, wiem. Mam od nich zupełnie inne zdanie, ale przecież nie znam tych ludzi, nie wiem, jak się zachowują, jakie doświadczenia mają za sobą, więc po co od razu wyjeżdżać z gimbazą i brakiem inteligencji emocjonalnej?
Oceniam po tym co wiem, a nie po tym co nie wiem, więc nie powiem ''no prawdopodobnie zachowujesz się jak ktoś o mentalności gimnazjalisty ale nie znam się dobrze i nie wiem jakie masz doświadczenia więc się nie wypowiem''. Ktoś się zachował jak gimnazjalista to się zachował, fakt jest faktem i stwierdzenie go nie jest niczym niekulturalnym. A o inteligencji emocjonalnej to nie ja pisałam chociaż w gruncie rzeczy ta osoba miała rację.
Stary 2014-09-10, 14:30   #289
coffee
and cigarettes

Zbyt wysoki poziom abstrakcji. "Gimbaza, żałosne, głupie i patologiczne żarty, ale jak oglądałam filmiki, to się uśmiałam, fajne to było".
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 14:30   #290
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Tak btw nie rozumiem jak można nie rozumieć, że reakcje na strach są różne, leżą w naturze człowieka od tysięcy lat i nie da się nad nimi do końca zapanować.
No właśnie, moja krytyka poza popieraniem takich filmików i wyzywaniem tych którym się nie podoba, że mają kija w dupie, dotyczyła też tych tekstów, że jak by ktoś zaatakował zamiast uciekać to znaczy że jest chory psychicznie. Totalna bzdura. Instynktownie, w szoku, w ramach obrony każdy zwierz, w tym człowiek, albo atakuje albo ucieka. Człowiek nie jest wyłączony spod tej reguły - również bardzo często reaguje instynktownie a w sytuacji zagrożenia, szoku itp. to już zwłaszcza.
Stary 2014-09-10, 14:31   #291
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
bo są ludzie, którzy nie akceptują innych gustów
Stary 2014-09-10, 14:34   #292
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Zbyt wysoki poziom abstrakcji. "Gimbaza, żałosne, głupie i patologiczne żarty, ale jak oglądałam filmiki, to się uśmiałam, fajne to było".
A Ty czytasz co piszę czy jak zwykle wpadasz by mnie wyśmiać i sprowokować? Teksty o żałosnym zachowaniu odnosiły się do popierania takich filmików. Poza tym nigdzie nie pisałam, że się uśmiałam, tylko przez chwilę pojawił mi się uśmiech w jednej z tych sytuacji z filmików. Odczep się ode mnie skończ kłamać na mój temat.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
bo są ludzie, którzy nie akceptują innych gustów
Powiem Ci to gdy ktoś uzna, że dla niego żartem w dobrym guście będzie np. porwanie Ci dziecka. No jak to tego nie akceptujesz? Przecież to tylko inny gust! Czytasz w ogóle kobieto co Ty wypisujesz? Nie należy tolerować wszystkiego jak leci bo ''inny gust''. Spoko jak ktoś ma słaby czy tandetny gust to jego biznes, ale jak ktoś ma taki gust że podoba mu się krzywdzenie czy wyśmiewanie innych to nie należy akceptować jego gustu. A Ty piszesz tak jakby należało akceptować każdy gust, każde zachowanie, niezależnie od wszystkiego.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-09-10 o 14:35
Stary 2014-09-10, 14:34   #293
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
A Ty czytasz co piszę czy jak zwykle wpadasz by mnie wyśmiać i sprowokować? Teksty o żałosnym zachowaniu odnosiły się do popierania takich filmików. Poza tym nigdzie nie pisałam, że się uśmiałam, tylko przez chwilę pojawił mi się uśmiech w jednej z tych sytuacji z filmików. Odczep się ode mnie skończ kłamać na mój temat.
Takasobie, zrozum jedno.
Krytyka czyichś poglądów to nie to samo, co krytyka CZŁOWIEKA.
Ja nie popieram wcale obrony tych żartów.
Natomiast jeżeli już zdarza mi się oceniać drugiego człowieka (a zdarza się, wiadomo, jesteśmy tylko ludźmi) - tj. twierdzić, jaki poziom moralny prezentuje, co posiada/czego mu brak, to robię to wtedy, kiedy wiem o nim ZNACZNIE więcej niż to, czy popiera Sylwestra Wardęgę

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2014-09-10 o 14:40
Stary 2014-09-10, 14:38   #294
coffee
and cigarettes

Cytat:
Przecież ja piszę ogólnie. Nic o Tobie, ani słowa o Tobie. Nie popadaj w paranoję.
Nie wiem czemu czujesz się wyśmiana, skoro nie piszę o Tobie, a ogólnie o postawie: nie akceptuję czegoś, oburza mnie to, ale się z tego śmieję.
Wiesz, tak ogółem, generalizując, nie o Tobie.

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2014-09-10 o 14:39
Stary 2014-09-10, 14:38   #295
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Bo na tym między innymi ona polega że człowiek rozumie że ludzie są różni i różnie reagują na rozmaite sytuacje, również te, które pozornie wydają się zabawne - jeżeli wiążą się z reakcjami organizmu, na które człowiek nie ma wpływu.
Stary 2014-09-10, 14:40   #296
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Bo na tym między innymi ona polega że człowiek rozumie że ludzie są różni i różnie reagują na rozmaite sytuacje, również te, które pozornie wydają się zabawne - jeżeli wiążą się z reakcjami organizmu, na które człowiek nie ma wpływu.
No właśnie, MIĘDZY INNYMI, słowo klucz
Przeczytaj mój powyższy post.
Stary 2014-09-10, 14:40   #297
201605161006
Konto usunięte

Ta dyskusja z tymi tekstami o nietolerancji gustów, czy wmawianiu że się ''uśmiałam'' jakby to jakaś świetna komedia była, to już jest absurd i groteska.
Stary 2014-09-10, 14:44   #298
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Ta dyskusja z tymi tekstami o nietolerancji gustów, czy wmawianiu że się ''uśmiałam'' jakby to jakaś świetna komedia była, to już jest absurd i groteska.
Tak bardzo nie lubisz być oceniana, a tak uwielbiasz OCENIAĆ - to jest absurd
Stary 2014-09-10, 14:46   #299
coffee
and cigarettes

Cytat:
Ta dyskusja z tymi tekstami o nietolerancji gustów (...) to już jest absurd i groteska.
Hm... A któż to napisał coś takiego:
Cytat:
Cytat:
czy wmawianiu że się ''uśmiałam'' jakby to jakaś świetna komedia była
Nie wiem, kto Ci coś wmawia. Możesz zacytować? Bo walisz oskarżeniami, gdy nikt słowem niczego Ci nie wmawia.
Stary 2014-09-10, 14:46   #300
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Powiem Ci to gdy ktoś uzna, że dla niego żartem w dobrym guście będzie np. porwanie Ci dziecka. No jak to tego nie akceptujesz? Przecież to tylko inny gust! Czytasz w ogóle kobieto co Ty wypisujesz? Nie należy tolerować wszystkiego jak leci bo ''inny gust''. Spoko jak ktoś ma słaby czy tandetny gust to jego biznes, ale jak ktoś ma taki gust że podoba mu się krzywdzenie czy wyśmiewanie innych to nie należy akceptować jego gustu. A Ty piszesz tak jakby należało akceptować każdy gust, każde zachowanie, niezależnie od wszystkiego.
Ogarnij się.
Po pierwsze porwanie dziecka to przestępstwo, a robienie żartów - nawet w tym stylu nie. Dostrzegasz różnicę?
Po drugie nigdy nie śmiałaś się z "wpadki" innego człowieka? To czemu na TVP1 wiele lat temu był mega popularny program "Śmiechu warte"? Już wtedy śmieszyły one innych ludzi?
Jest różnica pomiędzy tolerancją i akceptacją odmiennego gustu, a wyzwiskami. Jeśli tego nie rozumiesz to nie widzę sensu dalszej dyskusji z tobą. Dyskusja polega na wymianie poglądów, a ty wyzywasz ludzi.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości