![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: pies-pająk i straszenie ludzi
jeżeli uważasz, że ktoś jest gorszy, bo ma inny gust niż ty to brak mi słów.
![]() |
#272 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Nie pisałam czy ktoś jest gorszy tylko że nie akceptuję takiego poziomu żartów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy tak samo podobałyby się Wam te "żarty" gdyby ich ofiarą była wasza schorowana matka, siostra w ciąży, chłopak po operacji serca albo dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#276 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
- przeciwnicy Wardęgi: nie przewiduje ewentualnych problemów, nie pomyśli że ktoś może mieć fobię itd., nie pomyśli że ktoś w szoku ucieknie i wpadnie pod samochód albo zaatakuje tego psa - obrońcy Wardęgi: jesteście sztywniakami, wyjmijcie kije z dupy a depresja czy tam nerwica to wymysł mentalnych kalek Tak to podsumowując wygląda. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
- krzywdzenie i straszenie innych - zarabianie czyimś kosztem Dla mnie to jest, niezależnie od gustu nie do zaakceptowania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak widać nie dość, że wyznaczasz trendy to jeszcze masz problemy z pamięcią...
![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- To nie jest kwestia gustu tylko racjonalnego myślenia. Jak się komuś to podoba - jego sprawa. Są i tacy, którzy się śmieją jak ktoś się przewróci - ot, taki gust. Ale w obu przypadkach trzeba brać pod uwagę że to co jednego bawi, dla drugiego jest sytuacją stresową/powodującą uszczerbek na zdrowiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Konto usunięte
|
A to człowiek to sama twarz tylko? Wiadomo że lokalnie (w konkretnej miejscowości) ludzie i tak poznają co to za osoba. Zresztą nawet jeśli nie to koleś się bogaci na straszeniu innych więc jakby miał odrobinę honoru to by tym ludziom płacił jakiś % tego co zarobi na tych filmikach.
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Wątki polityczne i obyczajowe chyba zawsze są przenoszone do plotkowego. Brakuje działu ''Polityka i społeczeństwo'' czy coś takiego. Nawet pisałam do Adminów w tej sprawie ale mnie olali... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||
wasza koleżanka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak btw nie rozumiem jak można nie rozumieć, że reakcje na strach są różne, leżą w naturze człowieka od tysięcy lat i nie da się nad nimi do końca zapanować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Ja przyznam, że się uśmiałam, pomysł oryginalny, nie oznacza to jednak, że uważam to za dobre i fajne. Zobaczyłam gdzieś przypadkiem na fb i pierwsze co pomyślałam, to że ja bym swojego psa do takiej zabawy nie użyła. Bałabym się, że może się trafić jakiś odważny, który wyjdzie naprzeciw zagrożeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to było śmieszne choć gdybym sam spotkał takiego pso-pająka to pewnie serce byłoby w gardle i w długą
![]()
![]() |
#288 |
Konto usunięte
|
Oceniam po tym co wiem, a nie po tym co nie wiem, więc nie powiem ''no prawdopodobnie zachowujesz się jak ktoś o mentalności gimnazjalisty ale nie znam się dobrze i nie wiem jakie masz doświadczenia więc się nie wypowiem''. Ktoś się zachował jak gimnazjalista to się zachował, fakt jest faktem i stwierdzenie go nie jest niczym niekulturalnym. A o inteligencji emocjonalnej to nie ja pisałam chociaż w gruncie rzeczy ta osoba miała rację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
and cigarettes
|
Zbyt wysoki poziom abstrakcji.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Konto usunięte
|
No właśnie, moja krytyka poza popieraniem takich filmików i wyzywaniem tych którym się nie podoba, że mają kija w dupie, dotyczyła też tych tekstów, że jak by ktoś zaatakował zamiast uciekać to znaczy że jest chory psychicznie. Totalna bzdura. Instynktownie, w szoku, w ramach obrony każdy zwierz, w tym człowiek, albo atakuje albo ucieka. Człowiek nie jest wyłączony spod tej reguły - również bardzo często reaguje instynktownie a w sytuacji zagrożenia, szoku itp. to już zwłaszcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#292 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Powiem Ci to gdy ktoś uzna, że dla niego żartem w dobrym guście będzie np. porwanie Ci dziecka. No jak to tego nie akceptujesz? Przecież to tylko inny gust! Czytasz w ogóle kobieto co Ty wypisujesz? Nie należy tolerować wszystkiego jak leci bo ''inny gust''. Spoko jak ktoś ma słaby czy tandetny gust to jego biznes, ale jak ktoś ma taki gust że podoba mu się krzywdzenie czy wyśmiewanie innych to nie należy akceptować jego gustu. A Ty piszesz tak jakby należało akceptować każdy gust, każde zachowanie, niezależnie od wszystkiego. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-09-10 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Krytyka czyichś poglądów to nie to samo, co krytyka CZŁOWIEKA. Ja nie popieram wcale obrony tych żartów. Natomiast jeżeli już zdarza mi się oceniać drugiego człowieka (a zdarza się, wiadomo, jesteśmy tylko ludźmi) - tj. twierdzić, jaki poziom moralny prezentuje, co posiada/czego mu brak, to robię to wtedy, kiedy wiem o nim ZNACZNIE więcej niż to, czy popiera Sylwestra Wardęgę ![]() Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2014-09-10 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Nie wiem czemu czujesz się wyśmiana, skoro nie piszę o Tobie, a ogólnie o postawie: nie akceptuję czegoś, oburza mnie to, ale się z tego śmieję. ![]() Wiesz, tak ogółem, generalizując, nie o Tobie. Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-09-10 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Bo na tym między innymi ona polega że człowiek rozumie że ludzie są różni i różnie reagują na rozmaite sytuacje, również te, które pozornie wydają się zabawne - jeżeli wiążą się z reakcjami organizmu, na które człowiek nie ma wpływu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przeczytaj mój powyższy post. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
Ta dyskusja z tymi tekstami o nietolerancji gustów, czy wmawianiu że się ''uśmiałam'' jakby to jakaś świetna komedia była, to już jest absurd i groteska.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |||
and cigarettes
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwsze porwanie dziecka to przestępstwo, a robienie żartów - nawet w tym stylu nie. Dostrzegasz różnicę? Po drugie nigdy nie śmiałaś się z "wpadki" innego człowieka? To czemu na TVP1 wiele lat temu był mega popularny program "Śmiechu warte"? Już wtedy śmieszyły one innych ludzi? Jest różnica pomiędzy tolerancją i akceptacją odmiennego gustu, a wyzwiskami. Jeśli tego nie rozumiesz to nie widzę sensu dalszej dyskusji z tobą. Dyskusja polega na wymianie poglądów, a ty wyzywasz ludzi.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.