|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#271 | |
Kazar Lady
Wiadomo¶ci: 22 900
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
![]() w³oski mi sie przerzedzi³y, o ile mo¿na bardziej, nie zetnê ich bo tylko z d³ugimi czujê siê dobrze i tak ³o ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Dziewczyny, co zrobiæ, zeby wlosy z ty³u g³owy nie by³y tak oklapniete i ¿eby bardziej sie krecily. Przód jest ok, kreci sie jak nale¿y, tylko ten ty³... ;×
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
U¿ywa³a która¶ z was aloesowego ¿elu w miejsce lnianego?? Jak wygladaja proporcje tzn. Duzo mniej niz lnianego nak³adaæ??
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Hej dziewoje!
W sobotê mam imprezê, na której mi naprawdê zale¿y i ca³y czas siê gryzê co z tymi w³osami zrobiæ. Skróci³am je o 3-4cm, a co za tym idzie po bootsie mam istnego barana na g³owie. Znacie jakie¶ jednorazowe sposoby, na uzyskanie ³agodnych fal? Cytat:
![]() Ile tu nowych twarzy :O Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-10-02 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 116
|
kochane, mo¿e to ma³y offtop ale chcia³am bardziej rozkrêciæ temat pielêgnacji w³osów – jak je uchronic przed zniszczeniem, je¶li krêcê lokówk± kilka razy w tygodniu przy temperaturze 200stopni ? zale¿y mi na lokach ale nie chcê sobie spaliæ w³osów L s± chyba jakies preparaty które chroni± w³osy przed tak± temperatur±?
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Moderator
|
Cytat:
helenkabe - ¿aden preparat nie chroni w³osów w 100%. o w³oski trzeba dbaæ i je nawil¿aæ, wtedy lepiej bêd± to znosiæ no spaliæ to nie spalisz, ale mog± bez pielêgnacji pozostaæ bardzo suche i rozdwajaæ siê. warto wtedy mieæ solidne maski które w³osy od¿ywi±, a po myciu je dobrze zabezpieczyæ silikonowym serum. s± te¿ fajne metody krêcenia bez u¿ycia ciep³a i wtedy w³osy nie zostaj± tak uszkodzone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i uwa¿aj a puch ![]() Ja do porcji aloesowego dodawa³am kapkê oleju, ale i tak lubi³ mnie spuszyæ. Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#280 | ||
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 116
|
Cytat:
na wa³ki z kol ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Moderator
|
Tu chodzi o konkretne maski z konkretnymi sk³adami. Loreal to jeden wielki silikonowy badziew wg mnie oblepiaj±cy w³osy i nie daj±cy od¿ywienia. Polecam trochê poczytaæ o pielêgnacji, takie najbardziej podstawowe rzeczy, to du¿o daje.
Chwalê siê, ¿e ostatni tydzieñ moje kud³y wygl±da³y dobrze. Dzi¶ trochê ¼le bo ostatnio u¿y³am sezamu i ju¿ mi nie pasuje chyba bo jakie¶ nastroszone... kupiê dzisiaj ampu³ki radical, mo¿e na wypadanie zaradz±. |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz na chwile przesta³am u¿ywaæ kozieradki i zaczê³y wypadaæ. Mo¿e nie tak jak wcze¶niej ale jednak. Normalnie jak czeszê to na grzebieniu mam 2-3 w³osy, a tu by³o z 10-15 choæ to i tak ma³o. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Moderator
|
Cytat:
Chyba do lekarza muszê siê wybraæ, gard³o mam ¶ci¶niête i czasem mnie boli i nie wiem o co chodzi. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przejd¼ siê, lepiej chuchaæ na zimne. D³ugo ju¿ tak masz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() No trochê, z miesiac oko³o.. my¶lê czy to nie migda³ki bo nie chorujê ale gard³o mnie nie drapie tylko boli po prostu i du¿o takiej wydzieliny ale kataru nie mam, czasami mówiæ mi ciê¿ko przez to czy le¿eæ na plecach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A platyna jest straszna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() mam do was pytanie. Chodzi za mn± jaka¶ zmiana i zastawiam siê, aby ¶ci±æ w³osy, nie na ca³kiem krótko tylko tak wy¿ej ramion. My¶lcie, ¿e skrêt mi siê podniesie? W za³±czniku zdjêcie w³osów? Porad¼cie mi co¶ ![]() ![]() Jest tu kto¶ z Ma³opolski z okolic Tarnowa, znacie jakiego¶ dobrego fryzjera? |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 587
|
Cytat:
Mo¿e siê podnie¶æ ale tak naprawdê nie musi ![]() Jak ju¿ chcesz ¶ci±æ to spróbuj mo¿e na pocz±tek do ³opatek? ![]()
![]() |
#291 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 020
|
Macie szampon Hipp w Rossmanach? Nie mogê go nigdzie dostaæ, obesz³am ju¿ kilka drogerii. Z Joa¶k± mro¿±c± te¿ mia³am ten problem, na szczê¶cie w wiêkszym centrum uda³o mi siê j± dostaæ. Ja nie wiem czy oni wycofuj± te kosmetyki czy o co chodzi... Nied³ugo nic mi nie zostanie z tego co u¿ywam
![]() Co mo¿ecie poleciæ na zabezpieczenie koñcówek? Mo¿e byæ z silikonami. Do tej pory u¿ywa³am Bioelixir Argan Oil, jest ok, pasuje mi, ale moje w³osy szybko siê przyzwyczaj±, wiêc wolê tymczasowo go na co¶ zamieniæ ![]() I jakie ciekawe maski b±d¼ od¿ywki z silikonami warte uwagi znacie? Zastanawiam siê nad wypróbowaniem takiego produktu, gdy¿ moje koñce w³osów fajnie reaguj± na wspomniany wcze¶niej Bioelixir, który owe silikony zawiera ![]() Czy która¶ z was równie¿ wraz z pielêgnacj± straci³a na skrêcie k³acz±t? Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2014-10-03 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Du¿o dobrego s³ysza³am o serum z A + E z L'biotica. Obecnie u¿ywam oleju z Isany. Piêkny sk³ad, mimo silikonów. Cyclopentasiloxane, Cyclomethicone, Dimethiconol, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, pPrfum, Argania Spinosa Kernel Oil, lLmonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcochol, Alpha- iIomethyl Ionone, Geraniol, Citral. A co do masek to przyjrzyj siê Kallosom bo np. keratin ma bardzo fajny sk³ad i silikony. Co do skrêtu to wrêcz przeciwnie, ale mo¿e tu nie chodzi o pielêgnacje ale o d³ugo¶æ? Mo¿e s± z tych co czym d³u¿sze tym prostsze? Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-03 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#294 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 020
|
Cytat:
Mam próbkê tego serum L'Bioticy, dosta³am j± podczas kupowania maski, tak¿e wypróbujê ![]() Owego olejku u¿ywasz do zabezpieczenia w³osów, tak? O, kallosy, maj± do¶æ niskie ceny w sumie ![]() ![]() Sama nie wiem z t± d³ugo¶ci±, w³osy siêgaj± mi trochê poza biust. Jak by³y krótsze to skrêtu lepszego wcale nie mia³am w sumie. Ten w±tek umiera czy mam tylko takie wra¿enie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Moderator
|
Nieszka - ja ju¿ zachwala³am od¿ywki cien z lidla, s± super. dzisiaj idê na zakupy to kupiê wersjê volume bo jest mocno humektantowa to bêdzie pod olej. dobre, tanie i ³adnie pachnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Hej dziewczyny,komp.mam w naprawie,iphone rowniez popsuty,czekam na nowy tel.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja uzywam,dla mnie super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Odkry³am,ze prostowanie zelazkiem moich w³osow trwale pogarsza skrêt! Ostatnio prostowalam miesiac temu jak robilam odrost i kurcze od tego czasu nie s± takie jakie byly i to chyba jest przyczyna! ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-04 o 10:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do w±tku to jest pocz±tek roku akademickiego i szkolnego, ka¿dy ma mnóstwo wa¿niejszych spraw na g³owie ni¿ w³osy. Co roku jest to samo i w±tpiê by mia³o to zwiastowaæ zanik w±tku. To przej¶ciowe. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Kupilam dzis granatowy gliss kur odzywka w piance bez splukowania. Zadziwila mnie napisem "chroni wlosy przed zimnem" wiec stwierdzilam ze przetestuje zima.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.