Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 12:59   #271
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

przeraza mnie jak czytam na forach, ze niektore kobiety wyzywaja swoich mezow.... Rozumiem ze bol jest niesamowity i nie do wytrzymania, ale zeby wyzywac z tego powodu?
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:01   #272
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
przeraza mnie jak czytam na forach, ze niektore kobiety wyzywaja swoich mezow.... Rozumiem ze bol jest niesamowity i nie do wytrzymania, ale zeby wyzywac z tego powodu?
no to jest straszne , natura tak nas stworzyła że musimy urodzić więc się da

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:02   #273
smv
Zakorzenienie

Ja łącze oliwke z żelem pod prysznic a potem jak się oplukam to oliwke znów na siebie leje a potem wzielam i wybieram się ręcznikiem... Takie masło maślane ale skórkę mam milusią.

Bylam z psem masakra jak zomno;( założyłam buty zimowe i kurtkę narciarska pierdziele i marznac nie będę. Oj a zaraz znów muszę jexhac;( tak mi się dzisiaj nie chce ble
Stary 2014-10-23, 13:03   #274
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja mam zrobić na przyszłą wizytę glukozę
Ja też, a to będzie 23t1d, czyli muszę zrobić w 23 tygodniu, niby wcześniej niż wytyczne, ale tak mi lekarka kazała

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze są kobiety, które miło wspominają swój poród (jako niezbyt bolesny) moze u Ciebie tez tak bedzie
:
Ja należę do tej grupy, choć oczywiście nie twierdzę, że to było spa i nic nie bolało, ale że spokojnie da się przezyć, a jaka później jest duma, że się dało radę

Crystal zdjęcia kliniki super Naprawdę robią wrażenie. Ja rodziłam w szpitalu starym i niewyremontowanym i ogólnie wygląd odstraszał, ale za to opieka była bardzo dobra. Zresztą uważam, że wbrew temu, co się wydaje przed porodem, większość rzeczy nie ma wtedy znaczenia, czy porodówka ładna, położna miła, czy dobrze wyglądamy czy źle, itp. O ile jest ktoś z nami życzliwy do pomocy, to reszta się nie liczy, bo to jest jednak i ból i wysiłek ekstremalny i całą resztę ma się w doopce przynajmniej ja miałam, Do tego stopnia, że jak się gdzieś w międzyczasie rozebrałam z koszuli, żeby iść pod prysznic, a potem przed partymi położna kazała mi się ubrać, to powiedziałam, że nie chcę, nie mam mocy i mi obojętne kto mnie będzie oglądał, ale mnie zmusiła, bo powiedziała, że od razu po porodzie robi się bardzo zimno i miała rację

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Też wybrałam szpital tam gdzie pracuje mój lekarz. Wiem że przy porodzie pewnie na niego nie trafię, ale inaczej tez każdy będzie mnie traktował. Pierwsze dziecko rodziłam w innym szpitalu niż teraz, mam do niego bliżej. I o ile poród i położne były ok, to opieka po beznadziejna. Zero wsparcia i pomocy, wręcz opryskliwość.
Popieram całkowicie. Ja rodziłam w szpitalu, gdzie pracuje moja ginka, akurat byłam na urlopie, ale i tak wszystcy widzieli, że jestem jej pacjentką i myślę, że to miało znaczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

To można sobie od tak wybrać szpital? Nie bierzecie pod uwagę np. naglej akcji i do tego w nocy? Wtedy wybierać to już się nie da, tylko tam gdzie przyjmują akurat tego dnia i mają dyżur.
Przecież do każdego szpitala, który ma porodówkę, można jechać. Nie ma żadnych dyżurów z tego co wiem, nie ważne, czy w dzień czy w nocy. Tylko kwestia czy zdążysz dojechać, ale przy pierwszym porodzie raczej każda zdąży
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Otoż to. A jeszcze weźcie pod uwagę, że niektóre rodzące wyobrażają sobie, że są w SPA Niestety dużo zależy od oczekiwań rodzącej, a nie od samego szpitala... Wiadomo, że wpływ też ma ile jest rodzących w danym momencie. Jeśli rodzi 5 kobiet to opiekę muszą rozłożyć na każdą z nich Według mnie nie wszystko można tłumaczyć złym nastrojem położnej/lekarza, czasem trzeba się przyglądnąć samej postawie kobiety rodzącej
zgadzam się w 100%. trzeba się przed porodem skupić na sobie, tym, że jest robota do wykonania, na koniec czeka nagroda i to my musimy ją wykonać, a nie personel szpitala, choć oczywiście odrobina empatii nie zaszkodzi, ale lepiej się nie nastawiać

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:03   #275
niunia_ona
Zakorzenienie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:05   #276
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
mustela? koleżanka stosowała i rozstępy aż bordo, a cena dość wygórowana, ale ona raczej nie należy do osób systematycznych, więc może dlatego, i do tego te geny. Ja osobiście smaruje się narazie raz dziennie dokładnie i "na grubo", dlatego tak szybko się kończy i zastanawiam się czy nie kupić tym razem czegoś innego ale w rozsądnej cenie, może coś podpowiecie kochane brzuchatki?
Czytalam duzo pozytywnych komentarzy o mustelli, prawda jest taka, ze jak maja wyjsc i tak nam wyjda, nawet przy smarowaniu 5 razy dziennie Tylko lepiej i tak zapobiegac, niz miec ich byc moze duzo wiecej
Nie wiem czy to robi roznice, ale ja podczas kapieli uzywam peelingu na piersi brzuch uda i pupe a pozniej klade na siebie krem

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
dziekuje
Stary 2014-10-23, 13:05   #277
Alunia79
Wtajemniczenie

Mia5am was poczytać ale to musi poczekać? Miałam właśnie telefon z genetyki i... WYNIK JEST PRAWIDŁOWY! koniec moich męczarni! Znów rycze jak rano po obejrzeniu tych porodów!
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 13:06   #278
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Mia5am was poczytać ale to musi poczekać? Miałam właśnie telefon z genetyki i... WYNIK JEST PRAWIDŁOWY! koniec moich męczarni! Znów rycze jak rano po obejrzeniu tych porodów!
I co teraz po dupsku musisz dostać A zamartwianie sie gratuluję i cieszymy się razem z Tobą pipciucho jedna
Stary 2014-10-23, 13:10   #279
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
A zwracasz uwagę na konserwanty? Ja zaczęłam i wychodzi na to, że najlepiej używać oliwy (np. z winogron).
Na Palmersa też bym uważała.
Jakoś szczególne na konserwanty nie zwracam uwagi, bo bym chyba oszalała, zwłaszcza zagłębiając się w skład niektórych przetworzonych rzeczy, które nazywane jest potocznie JEDZENIEM. Zwykła oliwa? Jakoś do mnie nie przemawia żebym miała się tym wysmarować a później cokolwiek na siebie włożyć, bo ten tłuszcz wrr. Konserwanty? Bardziej obawiam się tego, czego nie widać i o czym się mówi, chociażby usg 3d 4d czy ile tam "D" występuje i te wielgachne natężenie ultradźwięków. A ultradźwięki są np w mikrofalówkach i jak usłyszałam od lekarki porównania "że to tak jakby włożyło sie dziecko do mikrofalówki" to ogarnął mnie strach a później sto pytań dlaczego nikt nic takiego nie mówi, że niby to takie nieinwazyje i bądź tu człowieku ostożny
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:12   #280
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję Ci z całego serca Wszystkie trzymałyśmy kciuki i wiedziałyśmy, że będzie dobrze! To teraz życzymy Ci spokojnej ciąży już do końca
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:13   #281
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja też, a to będzie 23t1d, czyli muszę zrobić w 23 tygodniu, niby wcześniej niż wytyczne, ale tak mi lekarka kazała

Ja należę do tej grupy, choć oczywiście nie twierdzę, że to było spa i nic nie bolało, ale że spokojnie da się przezyć, a jaka później jest duma, że się dało radę

Crystal zdjęcia kliniki super Naprawdę robią wrażenie. Ja rodziłam w szpitalu starym i niewyremontowanym i ogólnie wygląd odstraszał, ale za to opieka była bardzo dobra. Zresztą uważam, że wbrew temu, co się wydaje przed porodem, większość rzeczy nie ma wtedy znaczenia, czy porodówka ładna, położna miła, czy dobrze wyglądamy czy źle, itp. O ile jest ktoś z nami życzliwy do pomocy, to reszta się nie liczy, bo to jest jednak i ból i wysiłek ekstremalny i całą resztę ma się w doopce przynajmniej ja miałam, Do tego stopnia, że jak się gdzieś w międzyczasie rozebrałam z koszuli, żeby iść pod prysznic, a potem przed partymi położna kazała mi się ubrać, to powiedziałam, że nie chcę, nie mam mocy i mi obojętne kto mnie będzie oglądał, ale mnie zmusiła, bo powiedziała, że od razu po porodzie robi się bardzo zimno i miała rację

Popieram całkowicie. Ja rodziłam w szpitalu, gdzie pracuje moja ginka, akurat byłam na urlopie, ale i tak wszystcy widzieli, że jestem jej pacjentką i myślę, że to miało znaczenie

Przecież do każdego szpitala, który ma porodówkę, można jechać. Nie ma żadnych dyżurów z tego co wiem, nie ważne, czy w dzień czy w nocy. Tylko kwestia czy zdążysz dojechać, ale przy pierwszym porodzie raczej każda zdąży

zgadzam się w 100%. trzeba się przed porodem skupić na sobie, tym, że jest robota do wykonania, na koniec czeka nagroda i to my musimy ją wykonać, a nie personel szpitala, choć oczywiście odrobina empatii nie zaszkodzi, ale lepiej się nie nastawiać

Wydaje mi sie ze duzo zalezy od nastawienia z jakim sie jedzie rodzic ale to sie okaze, moje jest nie mozliwe, bo nie czuje strachu, jedyne o czym mysle to ze nie moge doczekac sie mojego maluszka jak go poczuje i o tym bede myslala caly czas, nawet jak dostane super odlotowych boli przy 7 cm Z reszta jestesmy twarde babki! damy rade
Moj TZ bedzie przy mnie caly czas, a to tez duzo mi pomoze, jego wsparcie jest dla mnie bardzo wazne Wiem, ze wspiera mnie z calych sil, jak ja placze to jemu tez chce sie plakac i nie umie sie powstrzymac a to znaczy ze czuje moj bol.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 13:14   #282
papalinka83
Zakorzenienie

Alunia wielkie gratulacje

A poza tym - śliczne macie brzuszki dziewczyny

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:15   #283
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Super a za zamartwianie sie
Stary 2014-10-23, 13:15   #284
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Nietstety w tematach i szpitalach, a dokładniej oddziałach gin-położniczych jestem kompletnie zielona, jeśli kogoś pytam to wybierają prywatne kliniki, które i tak nie każdego zadawalają, bo mamuści bywają wybredne i wybredniejsze i bardzo wymagające, o czym pisałyście. Ja to chyba się zdam na los i gdzie zawiosą tam urodzę, chyba że zaskoczy mnie jakaś lawina nowych wiadomości odnośnie szpitali

Alunia79 teraz wszystko już musi być dobrze

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-10-23 o 13:18
Stary 2014-10-23, 13:27   #285
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana to super że wszystko ok, gratuluje

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Odnoście tego darcia się na swoich facetów powiem wam tak ja po długich, bolesnych i wyczerpujących skurczach wydarłam się na męża, że to przez niego tak cierpię, ale zaraz się opamiętałam i wzięłam się w garść i urodziłam córkę, a mojemu mężowi jestem wdzięczna że pomimo iż nie byłam zbyt przyjemna to cały czas był przy mnie i mnie wspierał jak tylko mógł, teraz wiem co mnie czeka, ale mam nadzieję że jest to prawdą że drugi poród przebiega szybciej.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 13:31   #286
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Ja rowniez uzywam palmersa ale skoncze go i chcialabym kupic mustelle I musze sie wziasc za siebie i smarowac dwa trzy razy dziennie a nie w kratke

Ja wybralam najblizszy obok mnie 5 minut samochodem i jestem na miejscu
Możecie sobie dać spokoj z drozszymi kosmetykami w ciazy- swojej siostrze kupilam na jej pierwsza ciaze mustelle najdrozdza, jaka tylko mozna bylo. Siostrze jednak nie pasowala konsystencja i ogolnie cos jej sie nie spodobalo, wiec nie uzywala. Nie wiedziala ile to "cudko" kosztuje, wiec wrzucila do szafy i papa. Ja nie moglam tego przezyc i wysmarowalam z pol opakowania na siebie, chociaz w ciazy nie bylam Ona przez cala ciaze smarowala sie tylko oliwka dla dzieci i po rozstepach jakichkolwiek ani sladu.
Ja nauczona tym doswiadczeniem kupilam oliwkę dla kobiet 3w ciąży w Rossmanie i raz, dwa razy dziennie się nią smaruję. I jest extra

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:40   #287
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Ja nauczona tym doswiadczeniem kupilam oliwkę dla kobiet 3w ciąży w Rossmanie i raz, dwa razy dziennie się nią smaruję. I jest extra
czyżby Babydream fur Mama? jak się ona wchłania? mi zawsze brakuje czasu, więc chodzenie po domu i czekanie aż się wchłonie niestety nie wchodzi niestety w gre a z checią bym sobie poczmychała na golaska po domku, bo wszystkie gumki gumeczki coraz bardziej irytują
Stary 2014-10-23, 13:43   #288
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
czyżby Babydream fur Mama? jak się ona wchłania? mi zawsze brakuje czasu, więc chodzenie po domu i czekanie aż się wchłonie niestety nie wchodzi niestety w gre a z checią bym sobie poczmychała na golaska po domku, bo wszystkie gumki gumeczki coraz bardziej irytują
wlasnie ja tez ostatnio nie mialam czasu a teraz przy dziecku nie mam jak a lubie tak pochodzic bez ubran bo to wszystko fajnie wsiaknie, i ubrania nie sa pokremowane pozniej
Stary 2014-10-23, 13:48   #289
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Tak właśnie ta oliwka.

Trzeba poczekać z 30 min, aż się wchłonie, ale jak nie mam na to czasu, po jakiś 5 minutach ścieram wierzchnią warstwę delikatnie ręcznikiem. Gdybym się ubrała zaraz po wysmarowaniu, miałabym niezłe smugi. Kiedyś się tak załatwiłam z brązowymi leginsami i dopiero na mieście zauważyłam, że mam zebrę na nogach ale wtedy byłam przez cały dzień roztrzepana.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:50   #290
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Super bardzo sie ciesze teraz możesz spokojnie cieszyć sie ciążą

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

A ja byłam z synkiem u lekarza i na szczescie osluchowo jest czysty ze spokojem możemy jutro jechać na nasz weekend

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 13:52   #291
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Tak właśnie ta oliwka.
Trzeba poczekać z 30 min, aż się wchłonie
I chyba ją kupie, będzie na wieczór bo z rana to jednak wole pospać pół godzinki dłużej więc zostane przy balsamie

Przypomniało mi się, zakładajcie dziewczyny karte rossnę w Rossmanie, mi już zniżkowe procenty rosną zawsze to coś, nawet i te 5% zniżki

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-10-23 o 13:55
Stary 2014-10-23, 13:56   #292
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
SUPER SUPER SUPER!!!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 14:01   #293
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Najbardziej boli to ze mówi że lekarzom lub pielęgniarki że boli coś albo coś cię niepokoi to oni czasami machina ręką na nasze stekanie.
Pamiętam jak kiedys ok. 4 nad ranem mnie pogotowie zabrało bo mam tachykardie i ciągle się źle czułam pocilam się i trzeslam i tlumaczylan lekarzowi że mi lomocze w klatce w moim odczuciu i huczy w głowie to ten do mnie "to w końcu huczy czy lomocze?"... Nóż ku#$&@ ręce opadają ;/

Boję się jednego ze jak nie będę rozumiała co to przec znaczy albo dziecka nie będę umiała do piersi dostawic to będzie na mnie krzyk a ja niestety szybko reaguje płaczem na większości negatywnych emocji i sytuacji
Wszystko się zmieni, zobaczysz. Przechodzą te słabości i robisz się "twardsza" masz świadomość że to dla dzidzi.
Cytat:
Super a za zamartwianie sie
Łatwo powiedzieć. Sma na te nerwy się nie skazałam.

Co do szpitali, po części zależy od tego jak się nastawimy a po części od personelu.

Co do bolących sutków, spróbujcie użyć wkładek laktacyjnych, one mają tą "ceratkę" i nie przepuszczą zimna.

Ja jakaś dziwna chyba jestem, bo smaruję się tylko czasem olejkiem arganowym i neutrogeną na zmianę.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Dziękuję dziewczyny
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 14:21   #294
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja jakaś dziwna chyba jestem, bo smaruję się tylko czasem olejkiem arganowym i neutrogeną na zmianę.
Ja smaruje się regularnie, bo jak jest tak zimno to lubie sobie wciągnąć czekoladke na gorąco i rosnęęę więc pozostało tylko smarowanie i wklepywanie żeby śladów nie było widać
Stary 2014-10-23, 14:36   #295
zielone_oko
Zakorzenienie

Wink Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A oto ja w 18tc (17+5)
Piękny

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Śliczna nasza brzusio piekny

ps. zmień sobie podpis :P z 16 tygodnia na 18 :P

a i dodam, ze mam chcice na POMIDORÓWKĘ Z RYŻEM !!! dzisiaj będzie na obiadek
a z Tż, od wczoraj cisza.... nie gadamy wielce obrażony to i ja :p zadrę jeszcze nosa
Co Wy się tak ostatnio obrażacie?

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
chwale się I ja
Cytat:
no to i my tydzień 22
dokładnie 21tydzień 3 dni

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja będę rodziła w najbliższym od mojego miejsca zamieszkania szpitalu. Jest to powiatowa porodówka. Mam kilka opinii i wszystkie dziewczyny były zadowolone. 4 miesiące temu rodziła tam z rodziny ode mnie dziewczyna drugie dziecko. Pierwsze rodziło się w szpitalu w Warszawie, gdzie pracował pan doktor prowadzący. Jak się okazało, bywa tam 4 razy w miesiącu. Więc go nawet nie było. Ale to nie problem. Gorsze były pielęgniarki, które chciały za byle g...o pieniądze. Dlatego, pomimo że do Warszawy mam rzut beretem i tak na prawdę mogłabym sobie pozwolić, żeby dojechać tam do szpitala. Decyduję się na nasz mały.

Wrzucam obiecane fotki

Cudny kocyk , a brzuszek

Cytat:
Znalazlam na stronie mojej kliniki, wyglad pokojow, i sali przygotowan do narodzin, Jestem ciekawa jak pojdziemy z Tz na spotkanie z anestezjologiem, czy tak faktycznie bedzie to wygladac,
Pozniej postaram sie wrzucic zdiecie mojego brzuszka tylko jeszcze jestem nie ogarnieta, z kubkiem herbaty

Luksus
Cytat:
To jest klinika, ale wydaje mi sie ze w szpitalu, juz tak pieknie nie jest u nas napewno nie jak na zdieciach,i nie ma osobnych pokoi tylko wspolne

Wstawiam swojego paczusia tylko na szybko sama robilam, a to nie to samo jakby TZ sie wzial za fotografowanie, ale on w pracy
Piękny

Cytat:

Co do szpitala to ja mam u siebie jeden i w nim będę rodzić Mój lekarz jest ordynatorem, teściowa położną więc mam nadzieję, że mnie lepiej potraktują

Dzisiaj w końcu będę układać ciuchy w szafie i od razu robić porządek bo mam 5 kartonów ciuchów a w połowie większej nie chodzę, po ciąży raczej też już nie ubiorę..
Stary 2014-10-23, 14:51   #296
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
rozumiem co czujesz strasznie one daleko moje tylko 8 godzin ode mnie sa, a tez nie raz placze TZ mojemu ze tesknie za nimi.....odwiedzacie sie chociaz raz do roku? Brakuje ci TZ pewnie niedlugo bedzie Moj czesto jak pracuje to wraca kiedy jest wieczor. A zdarza sie ze w soboty tez jezdzi do pracy i wtedy zostaje sama, i nawet nie mam do kogo sie odezwac , juz nie wspomne ze brakuje mi rozmow w moim jezyku

Brakuje ... Ostatni raz widziałam sie z nimi w styczniu na naszym ślubie - kolejny pewnie w marcu bo mama chce przylecieć jak sie dzidzius urodzi - siostra pewnie tez o ile jej praca pozwoli. Straszne to jest - niby jest skype i czeste rozmowy ale to nie to samo. Cały czas przebywam tylko wsród rodziny TZ bo u mnie jak mama wyjechała to kontakty sie urwały . Wiem ze rodzina TŻ to tez juz moja ale to nie to samo. Myślałam ze w wakacje polecimy do mojej mamy bo jeszcze nie byłam ale trafiła sie nasza mała kruszynka w brzuszku< love> Nie moge doczekać sie jak przyjdzie na swiat - wypełni mi pewna pustkę która mam w serduszku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Choć ja już ponad 10 lat po ślubie to właśnie też o HappyMum pomyślałam, czytając Twoje pytanie

Meganka O widzisz, mój tato (a wcześniej i brat też) też mieszka w CA. Południe czy północ? Często je widujesz?

Mamuśka29 Cieszę się, że z Maluchem wszystko ok Ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Sporo czekałam, ale i tak cieszę się, że już czuję ruchy

Mam pytanie do mam stosujących Luteinę/Duphaston- czy stan skóry mocno się Wam pogorszył? Oczywiście wiem, że to kwestia progesteronu i taki skutek uboczny może wystąpić. Zastanawiam się tylko czy jest sens walczyć z tymi niespodziankami i czego ew. używacie?

Środkowa California - blisko Sacramento ( częstotliwość ok. 1 raz w roku )

meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 15:06   #297
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
czasem nie wiesz co robisz z bolu ,uwierz

Alunia79 superowo!!

Ja was szukam a wy juz nowy watek???? Ładnie..Kurde mam stresa... Dzis Nataniel miał sesje w szkole a pozniej od 15-16(czyli odrazu po zajeciach)dyskoteke maja. Zaraz wlasnie wchodze po niego i sie stresuje czy dobrze sie przebrał w przebranie bo kurde angielskie dzieci jakies bardziej samodzielne. Oby dał rade i sie dobrze bawił....
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 15:12   #298
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Wspaniała wiadomość nie mogło być inaczej tyle na Naszym forum dobrej energii
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 15:18   #299
emily863
Zadomowienie

Cytat:
mustela? koleżanka stosowała i rozstępy aż bordo, a cena dość wygórowana, ale ona raczej nie należy do osób systematycznych, więc może dlatego, i do tego te geny. Ja osobiście smaruje się narazie raz dziennie dokładnie i "na grubo", dlatego tak szybko się kończy i zastanawiam się czy nie kupić tym razem czegoś innego ale w rozsądnej cenie, może coś podpowiecie kochane brzuchatki?
Ja używam Elancylu, a żeby mi się za szybko nie skończył to na przemian stosuję masło Hipp Mamasanft. Jest bardzo gęste i ma śliczny zapach.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
To super

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
I chyba ją kupie, będzie na wieczór bo z rana to jednak wole pospać pół godzinki dłużej więc zostane przy balsamie

Przypomniało mi się, zakładajcie dziewczyny karte rossnę w Rossmanie, mi już zniżkowe procenty rosną zawsze to coś, nawet i te 5% zniżki
Od 3% się startuje, ale zawsze coś. A jak będzie dziecko to i do 10% dobijemy.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 15:24   #300
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

Uff super !!! Nie mogło być inaczej - bardzo sie cieszę ))

meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości