![]() |
#271 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Cytat:
Biedna Dotka ![]()
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
pannaatopowa czy mogłabym prosić o ten przepis na kurczaka?
#273 |
Zadomowienie
|
Dotka, łączę się z Tobą w bólu, ja mam zapalenie ucha i już mnie boli gardło ...
#274 |
Rozeznanie
|
pozdrawiam z łoża śmierci - choroba mnie dobija, byłam wczoraj w szpitalu. Cały czas Was czytam, nie mam tylko sił żeby pisać. Smak straciłam kompletnie, apetyt tak samo (pierwszy raz w życiu), ale pilnuję się i jem 5 razy dziennie, choć równie dobrze mógłby to być styropian. Trzymam za Was kciuki, odezwę się jak trochę się wykuruję.
Jesteście wielkie duchem, a coraz mniejsze na ciele. Brawo Kochane. ![]()
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Melonade, ciao_ewa i Dotka trzymajcie się biedulki
![]() Podobno marzec to najbardziej infekcyjny miesiąc w roku i chyba faktycznie. U nas też szpital, 3/4 rodziny chora
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2015-03-16 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Wow, Ewa, a co się stało, że aż w szpitalu?
Ja na 100% mam ropne zapalenie spojówki, całe oko czerwone, ropa płynie litrami, ledwo widzę. Weszłam na moment na kompa i zaraz się kładę, żeby oczu nie męczyć. U mnie to niestety chyba przez @ - organizm jest wtedy narażony na wszelkie paskudztwa, stąd @, zapalenie krtani i spojówki. Jakoś 2 lata temu moja mama miała identyczne kombo, z tym że zamiast krtani miała ogólne przeziębienie. Także naprawdę uroczo jest, zwłaszcza że L4 nie bardzo mi na rękę, a ja 99% czasu w pracy spędzam przy kompie i nie mam możliwości robić czegoś innego (bo ilez mogę dokumenty układać). |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Dotka jak Ci tak ropa leci to na pewno masz infekcje bakteryjna. Potrzebne sa krople z antybiotykiem, np Ofloxin albo Biodacyna- u moich maluchow juz kilka razy sie zdarzyly takie infekcje i takie kropelki dostalysmy. Na szczescie szybko pomagaja, po 1 dniu juz powinno byc znacznie lepiej. Szkoda ze nie mozesz wziac zwolnienia, bo nie powinnas teraz męczyc wzroku...
#281 |
Zakorzenienie
|
Ależ oczywiście
Na jedną porcję: około 100 g kurczaka łyżeczka oliwy 2 łyżki soku z pomarańczy łyżeczka miodu łyżeczka tartego imbiru (około 3g) przyprawa do kurczaka. Ja używam papryki i jakichś ziół (prowansalskie, bazylia, majeranek...) sól, pieprz Wrzucamy do marynaty kurczaka co najmniej godzinę przed pieczeniem, potem pieczemy z 20-30 min na 170 stopniach. I już. pycha Dotka: współczuję Ci bardzo. Mnie zapalenie gardła i krtani dopada raz - dwa razy w roku i wiem co to jest. Zdrowiej kochana.
![]() |
#282 | |||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kuruj sie kochana ![]() ja dzis myslalam, ze umre w pracy, nie moglam chodzic. Wcisneli mnie jako support na pol dnia, zebym mogla cokolwiek robic ( a chcialam, bo nie moge sobie pozwolic na kolejne nieplatne wolne z powodow finansowych ![]() Jutro mam wolne, zamienialm sobie zmiany i bede je musiala kiedys odrobic, ale jestem pewna, ze nie dam rady... juz nie mowiac o cwiczeniach, nie wiem kiedy wroce do nich, a tak bardzo bym chciala. Waga mi szaleje pomimo trzymania diety, dzis jakims cudem zobaczylam 83,5 na wadze i myslalam, ze sie poplacze. 3kg? no ☠☠☠☠a*sz jakim cudem, dziwne, ze az tyle wody ![]() Jadlospis na jutro 1. owsianka z 1/2 jablka, orzechy nerkowca, suszona zurawina, mleko 2 % + kawa 2. placuszek z jajka i banana z serkiem wiejskim ( duzy, na cala jedna patelnie) + do tego paryka i pomdior 3. kurczak grillowany w przyprawach + salatka ( salata, papryka, pomdior, ogorek, cukinia i lyzka jogurtu), 2 male ziemniaki robione w piekarniku 4. pasta z wedzonej makreli, jajka, sera bialego pol tlustego i salatka jak w obiedzie
|||
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Nie no, dziewczyny L4 na bank, bo jest dramat. Obudziłam się rano, prawe oko całe napuchnięte i zaklejone ropą tak, że dopiero pod ciepłą wodą mogłam je rozkleić jako tako. Za duzo sie nie otworzylo, bo opuchlizna i tak.
Lewe tez juz widze, ze ma ropę, także powodzenia. Nie dam rady nawet autem jechać, bo z tego prawego mi sie ciagle saczy i nie ma szans na jazde. TŻ mnie zawiezie do pracy, bo musze dokumenty ogarnac i zabrać laptopa 'w razie wu' i tyle. Ja do lekarza, a potem do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
pannaatopowa dziękuję ślicznie za przepis
![]() ![]() Dotka strasznie Ci wspolczuje, mialam kiedys tez takie zapalenie ze nie moglam rozkleic powieki, straszne to jest i wiem jak sie czujesz w tej chwili ![]() Unex no to myslacy ludzie sa u Ciebie w pracy, skoro zapewnili Ci "taka" zamiane obowiazkow..., a Ty musisz cierpiec. Dobrze ze dzisiaj masz wolne, to moze troche Ci odpocznie ten kregoslup. A takim przyrostem wagi sie nie przejmuj, zaraz na pewno Ci zejdzie ta woda co sie zatrzymala ![]() ![]() Wracajcie do zdrowia wszystkie chore dziewczyny i nie przejmujcie sie chwilowym brakiem cwiczen, najwazniejsze teraz zeby odpoczywac i sie regenerowac. Mnie tez dzisiaj drapie w gardle i bola troche zatoki przynosowe ![]() A jak sie czuje reszta? ciao_ewa? Melonade? Buziaki dla Was! ![]()
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2015-03-17 o 06:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja już straciłam głoa. ![]() Dramat normalnie, wszyscy wokół chorują, ja się tak dobrze trzymałam, a tu przyszły dwie nieprzespane noce z rzędu i bum, poszło wszystko. Dotce, Unex i Ewie życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a reszcie - nie dajcie się i nie chorujcie! ![]() ![]()
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Wszystkim chorowitym - szybkiego powrotu do zdrowia !
![]() A ja na dzisiaj mam : 1. owsianka z siemieniem lnianym,suszoną żurawiną i jagodami goji 2. sałatka z serka wiejskiego, jajka, rzodkiewki i szczypiorku 3. ser mozzarella z pomidorami, rzodkiewkami, natką pietruszki 4. jajecznica z 2 jaj z pomidorami i szczypiorkiem A na jutro na obiad robię dietetyczną wersję kotlecików jajecznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Mój Tż też je uwielbia
![]() A więc, oryginalny przepis brzmi tak : - 4 jajka - posiekana pietruszka (ile kto lubi) - 3 łyżki otrębów - 2 łyżki sera białego chudego - sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Trzy jajka gotujemy na twardo 2. gotowe jajka dokładnie rozduszamy widelce, dodajemy ser, pietruszkę 3. przyprawiamy do smaku 4. dodajemy surowe jajko i otręby 5. czekamy chwilę aż otręby stężeją 6. w tym czasie rozgrzewamy teflonową patelnię 7. smażymy kotleciki pod przykrywką z każdej strony przez około 2-3 minuty 8. możemy podawać z twarożkiem na wierzchu. Ja osobiście zamieniam pietruszkę na szczypiorek, no i robię większe proporcje bo i dla siebie i dla Tż-ta ![]() A i jeszcze, ja je zamiast obtaczać w bułce tartej, to obtaczam w płatkach owsianych, albo otrębach ![]() Edytowane przez victoria9876 Czas edycji: 2015-03-17 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Dzis sie jeszcze nie wazylam, zobacze za chwile, dzieki ![]() Dotka, ja nigdy nie mialma zapalenia spojowki, wspolczuje, z opisu brzmi okropnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- na wadze 82,5. czyli teraz 2 kg nadprogramowo, super. Na bank bedzie wzrost w piatek ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
I nie bój się. Wzrostu nie będzie. Ładna pogoda jest. Idź na spacer i odstresuj się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Uła... U was też taka cudownie piękna pogoda? Ja podjęłam decyzję że rezygnuję z siłowni - to nie dla mnie. Chciałabym stopniowo zacząć biegać i jak coś to ćwiczenia w domu, bo to można zrobić zawsze, godzina czasu plus prysznic i jest ok. A na siłownię to muszę mieć ze 2-3 godziny czasu razem z przebieraniem, myciem, sauną, suszeniem głowy itp. Jeszcze mam karnet do końca marca ale rzadko tam chodzę.
A przy takiej pogodzie to aż chce się wrócić do biegania <3 z moją wagą to narazie ciężko, ale dzisiaj się wybiorę na jakiś marsz plus kilka truchcikow na rozruszanie ![]()
#292 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() ok, dzis mi te placki wyszly wreszcie tak jak powinny ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, oczywiscie krople z antybiotykiem juz mam, niestety poszlo juz na oboje oczu, wiec chwilami praktycznie nic nie widze. Wlazlam tu tylko na chwile, bo idzie oszalec - czytac nie, komp nie, ogladac nie, tylko spać mozna, a i to nie abrdzo, bo sie oko zakleja, poza tym boli jak jasny gwint.
Koszmar, najgorszemu wrogowi nie zycze... |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Bieganie jest fajne, ale zeby fajnie sie biegalo to juz trzeba miec ta kondycje lepsza, bo na poczatku to bieg przez lzy jak dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() Kuruj sie Dotka ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może rower na początek? ![]()
![]() |
#296 | |
bez kija nie podchodz
|
ale tu cisza dzis
![]() Ja wlasnie zjadlam obiadek, pyszny byl ![]() Internet mi dzis rozlacza caly dzien, w ciagu 30 sec potrafi sie 2x podlaczyc i 2x rozlaczyc. Pisalam wczesniej dlugiego posta i wszystko szlag trafil. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ładna pogoda to wszyscy biegają? ![]() A reszta leży chora w domu. ![]()
![]() |
#298 | ||
bez kija nie podchodz
|
Bella znasz sie na kosmetykach ?
bo mowilas kiedys cos o pedzlach z zoevy ![]() Czy polecisz palete Death by chocolate z makeup revolution? Moze testowalas cos podobnego? Bo zakochalam sie w niej, nie jest az taka droga, a zawiera wszystkie kolory jakie mi odpowiadaja i tak sie zastanawiam nad nia, albo nad Sleek'iem ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() Ale to chyba z czystych nudow, mam ochote cos podjadac, nie mowie nawet o slodyczach, ale o normalnym dietetycznym posilku chocby. Dziwne, chyba powinn byc odwrotnie ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
u mnie dieta dziś leży z powodu dentysty... niezbyt to dla mnie normalne, że po wyjściu z gabinetu zrobiony ząb boli mnie bardziej niż przed zrobieniem (pobolewał mnie lekko od kilku dni z przerwami, a teraz mnie NAP****LA odkąd wyszłam z gabinetu (już prawie 2 godziny)... lekarz stwierdził, że może mnie pobolewać przez kilka dni w zetknięciu z gorącym lub zimnym - ale nie że będzie mnie aż tak męczyć bez przerwy mimo, że nic nie jadłam ani nie piłam...
![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Już widzę pierwsze oznaki wiosny. Oczy mnie niemiłosiernie pieką. Ach jaka ta pora roku piękna...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.