Pierwsza wizyta - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 19:42   #271
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dot.: Pierwsza wizyta

Ależ autorka może utrzymywać, że nie jestem dzieckiem i inne rzeczy też może pisać. Co nie zmienia obiektywnych faktów, że ma 15 lat, wydaje jej się, że jest dojrzała, a tak naprawdę jest dopiero na początku drogi do dojrzałości.
Stary 2015-04-15, 19:45   #272
kiciun
Rozeznanie

Ta jasne, bo w sytuacji stresującej każdy myśli trzeźwo i racjonalnie i nie słucha autorytetów (lekarz, matka). Szczególnie młoda dziewczyna. Ludzie troche zrozumienia.
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 19:45   #273
berenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Nie, nie rozumiem twojego totalnego braku zrozumienia tematu dojrzewania.
Jesli kierujesz te slowa do mnie, to powtorze po raz kolejny.
Ja ją rozumiem doskonale, rozumiem dlaczego sie tak zachowala i jej bardzo wspolczuje (o czym napisalam za pierwszym razem), bo mama nie powinna jej tego zrobic.

Tylko,ze dziewczyna twierdzi, ze jest dojrzala. A to zmienia postac rzeczy,
bo skoro tak, to powinna (jako osoba dojrzala) wyjsc stamtad, chociazby nie wiem co.

A nie zrobila tego, wiec bezsensem jest pisac,ze jest dorosla, skoro jest dzieckiem. I o to sie rozchodzi.
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 19:45   #274
Lunola
Raczkowanie

Idę bo ten wątek od początku nie miał sensu. Jeśli seks nastolatka jest tłumaczony jego huśtawką nastroju to brak słów bo również jak nastolatek zacznie ćpać i upijać się to też można to tłumaczyć okresem dojrzewania. To że nastolatek ma wahania nastroju przez hormony oznacza, że może robić wszystko a rodzic ma go chronić i dbać o jego komfort bo przecież dojrzewa i ma do tego prawo. Chociaż podejrzewam że picie i ćpanie będzie brane pod inną kategorię choć moim zdaniem wychodzi na to samo chęć spróbowania świata itp ...
Stary 2015-04-15, 19:46   #275
zakonna
Naczelna Nastolatka

Twierdzi, że jest dojrzała bo ma 15 lat. Już jestem zmęczona tłumaczenie tych oczywistości.
Stary 2015-04-15, 19:50   #276
berenka
Zadomowienie

ale tu sie tylko rozchodzi o nazywanie rzeczy po imieniu. Oczywiscie,ze jest dzieckiem. I trzeba wspolczuc, bo sprawa przykra jak nie wiem co. A skoro udaje dorosla, to uslyszala, ze sama do sprawy reke przylozyla, skoro nie wyszla. A te slowa sa po to,aby zaczaila,ze pomimo wsio jednak jest tym dzieckiem.
Stary 2015-04-15, 19:54   #277
201704110957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez berenka Pokaż wiadomość
ale tu sie tylko rozchodzi o nazywanie rzeczy po imieniu. Oczywiscie,ze jest dzieckiem. I trzeba wspolczuc, bo sprawa przykra jak nie wiem co. A skoro udaje dorosla, to uslyszala, ze sama do sprawy reke przylozyla, skoro nie wyszla. A te slowa sa po to,aby zaczaila,ze pomimo wsio jednak jest tym dzieckiem.
Nie, dziewczyna uważa, że jest dorosła, ale jak zajdzie np. w nieplanowaną ciąże znowu będzie dzieckiem i będzie czekać na pomoc tej właśnie mamy. Wątek poszedł totalnie w absurd.
Ja nadal obstawiam, że dziewczyna podkoloryzowała całą sytuację, nastolatki tak już mają (sama byłam i wiem jak z igły się robi widły).
201704110957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 19:55   #278
201607111003
Konto usunięte

Cytat:
Naprawdę nie potrafisz sobie wyobrazić zdenerwowania, stresu, niepewności w takiej sytuacji? I nie umiesz zrozumieć, że uprawianie seksu nie sprawia magicznie, że człowiek dojrzewa mentalnie? i nie wiesz, że w nastoletnim wieku człowiek jest na huśtawce od poczucia, że się jest dorosłym do poczucia zagubienia?

Gotowość do seksu pojawia się wcześniej niż ta mityczna dojrzałość.
Nawet dorośli ludzi zachowują się nieodpowiedzialnie (a może nawet przede wszystkim. Przecież wpadki zdarzają się częściej dorosłym niz 16 - latkom!). Rola rodzica, szkoły, pedagogów łotewa to przeprowadzić dzieciaka bezkolizyjnie do momentu kiedy będzie juz dojrzałym psychicznie, daj bogini i społecznie człowiekiem. Seks też w to wchodzi.
No, i nie ma innej opcji niż pogodzić się z tym, że to normalny wiek na "takie rzezy" i jako rodzic trzeba zadbać o to, żeby wszytko przebiegło bezkolizyjnie. Ginekolog tak, ale rozmowa jeszcze bardziej. Dzieciak który nie che, ale czuje presje to tez rozbitek bez kapoka.
Droga pt. upokorzę cię i odbiorę radość z własnej seksualności to nie jest dobra droga.
Matka zamiast dać dziecku pozytywny przekaz, sprawdzić czy wszytko ok, zbudować seks-pozytywny przekaz w co wchodzi rozmowa też o emocjonalnych aspektach (serio!) to upokorzyła córkę, załatwiła tabletki i zostawiła zdezorientowaną sama sobie, która w dodatku jeszcze ma teraz uraz do matki, a ginekolog kojarzy się jej z poniżeniem. Well done!
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 19:58   #279
kiciun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyDeMadeline Pokaż wiadomość
Nie, dziewczyna uważa, że jest dorosła, ale jak zajdzie np. w nieplanowaną ciąże znowu będzie dzieckiem i będzie czekać na pomoc tej właśnie mamy. Wątek poszedł totalnie w absurd.
Ja nadal obstawiam, że dziewczyna podkoloryzowała całą sytuację, nastolatki tak już mają (sama byłam i wiem jak z igły się robi widły).
Yhym i jak przyjdzie do Ciebie córka i powie, że ktoś ją molestował, to też powiesz, że pewnie podkolorowuje? Takie przypadki się zdarzają.
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 20:08   #280
ankaankaankaanka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez berenka Pokaż wiadomość
Dla ciebie to jest takie proste. Jakbym wyszła tobym nie miała tabletek, a bez tabletek miałabym ciągle jazdę w domu, że zajdę w ciążę, nie pozwoliłaby mi spotykać się z chłopakiem.
Lekarza zapytałam i poznałam jego zdanie, mama też się krzykiem wypowiedziała, i mogłam właśnie zachować się jak smarkula i tupać nóżkami robiąc awanturę i prosząc aby mama stanęła przy drzwiach skoro lekarz jej nie pozwolił wyjść, a znając ją, to ustąpiłaby na chwile, i poszła pod te drzwi, a jak doszłoby już do badania, to zapewne wróciłaby na swoje miejsce, myśląc i co gówniaro, i czyje na wierzchu?
Znam mamę i pewnie tak by było. Więc wolałam zachować się poważnie, i w domu powiedzieć jej co myślę o jej zachowaniu.
ankaankaankaanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 20:10   #281
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Robi mi się słabo jak czytam ten wątek....
Normalnie perełka 2015 tym razem w rolach głównych wizażanki.
Cytat:
I znowu to samo, a Ty jak zajdziesz, to nie będziesz biegła do mamusi i prosiła ją o pomoc? A nie przepraszam, wszystkie tutaj niezależne ze świetną pracą i własnym domem. Tak, autorka to kłamczucha, fe niedobra.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 20:21   #282
201704110957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiciun Pokaż wiadomość
Yhym i jak przyjdzie do Ciebie córka i powie, że ktoś ją molestował, to też powiesz, że pewnie podkolorowuje? Takie przypadki się zdarzają.
Wypraszam sobie takie uwagi. Widać jesteś przykładem osoby, która stara się udowodnić jakieś swoje rację za pomocą dość wulgarnych przykładów. Ja odnoszę się tylko do tej sytuacji. Bo dziewczyna sama zmienia wersję, na początku mama patrzy centralnie w krocze, potem kilka postów później piszę, że mama siedzi bokiem przy biurku i rozgląda się po gabinecie. Stąd moje wnioski, że prawda leży po środku!
Dziewczyna jest urażona bo jej mama została w gabinecie podczas badania i tyle. Tak naprawdę w całej tej dyskusji nie ma chłopaka, który też powinien myśleć o zdrowiu i zabezpieczeniu dziewczyny. W tym wieku prezerwatywa to za mało. Sorry, za młodzi, gumka pęknie i będzie dziecko. Matka oczywiście ta zła, zła i zła. Kobieta postąpiła niewłaściwie, albo sama nie widziała jak postąpić. I tak chwała jej za to, że zabrała ją do tego ginekologa, bo gdyby nie nakrycie ich to młoda by się tam nie wybrała zbadać dla swojego zdrowia - i to jest rzekomo dorosłe i odpowiedzialne. Troszkę mam dość słuchania i czytania o dorosłych nastolatkach bo życie pokazuje nam co innego (tak wiem są i kiepscy ludzie dorośli i ułożeni 16 latkowie, ale to wyjątki).
Wiele moich koleżanek w tym wieku też poszło do ginekologa z mamą, mama była obecna przy badaniu i nawet nie mają żadnej traumy do tej pory. Nie zapomnę jak koleżanka opowiadała mi, że zabrali ja do szpitala, bo nie wiedzieli co jej jest (ból brzucha - wyrostek) i nawet miała badanie ginekologiczne w wieku 14 lat. Mówiła, jak dobrze, że przy wszystkich badaniach była jej mama - bo czuła się bezpiecznie. Więc nie zawsze dzieje się wielka krzywda i rzutuje to na seksualność. Nie przesadzajmy, bo z wątku wyszło co najmniej molestowanie przez matkę.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Normalnie perełka 2015 tym razem w rolach głównych wizażanki.

I znowu to samo, a Ty jak zajdziesz, to nie będziesz biegła do mamusi i prosiła ją o pomoc? A nie przepraszam, wszystkie tutaj niezależne ze świetną pracą i własnym domem. Tak, autorka to kłamczucha, fe niedobra.
Mam 26 lat, swoje obowiązki, domu nie zamierzam stawiać. Jak z chłopakiem zajdę w ciąże to ja po pierwsze ponoszę za to odpowiedzialność, nie moi rodzice. I nie mogę wymagać od nich 100% finansowania mojego dziecka. O przepraszam należy mi się

Edytowane przez 201704110957
Czas edycji: 2015-04-15 o 20:24
Stary 2015-04-15, 20:23   #283
Leszy
Zakorzenienie

Ten wątek to jakieś kuriozum z obu stron.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 20:24   #284
Luba
Zakorzenienie

A autorka nie czula sie dobrze i bezpiecznie z mama obecna podczas badania. Przeciez mowimy tu o tej wlasnie, okreslonej osobie i sytuacji.
To, ze ktos tam czul sie dobrze w takiej samej sytuacji niczego tu nie wnosi i nie wplynie na odczucia autorki.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 20:37   #285
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Wypraszam sobie takie uwagi. Widać jesteś przykładem osoby, która stara się udowodnić jakieś swoje rację za pomocą dość wulgarnych przykładów. Ja odnoszę się tylko do tej sytuacji. Bo dziewczyna sama zmienia wersję, na początku mama patrzy centralnie w krocze, potem kilka postów później piszę, że mama siedzi bokiem przy biurku i rozgląda się po gabinecie. Stąd moje wnioski, że prawda leży po środku!
Dziewczyna jest urażona bo mam jej została w gabinecie podczas badania i tyle. Tak naprawdę w całej tej dyskusji nie ma chłopaka, który też powinien myśleć o zdrowi i zabezpieczeniu dziewczyny. W tym wieku prezerwatywa to za mało. Sorry, za młodzi, gumka pęknie i będzie dziecko. Matka oczywiście ta zła, zła i zła. Kobieta postąpiła niewłaściwie, albo sama nie widziała jak postąpić. I tak chwała jej za to, że za brała ją do tego ginekologa, bo gdyby nie nakrycie ich to młoda by się tam nie wybrała zbadać dla swojego zdrowia - i to jest rzekomo dorosłe i odpowiedzialne. Troszkę mam dość słuchania i czytania o dorosłych nastolatkach bo życie pokazuje nam co innego (tak wiem są i kiepscy ludzie dorośli i ułożeniu 16 latkowie, ale to wyjątki).
Wiele moich koleżanek w tym wieku też poszło do ginekologa z mamą, mama była obecna przy badaniu i nawet nie mają żadnej traumy do tej pory. Nie zapomnę jak koleżanka opowiadała mi, że zabrali ja do szpitala, bo nie wiedzieli co jej jest (ból brzucha - wyrostek) i nawet miała badanie ginekologiczne w wieku 14 lat. Mówiła, jak dobrze, że przy wszystkich badaniach była jej mama - bo czuła się bezpiecznie. Więc nie zawsze dzieje się wielka krzywda i rzutuje to na seksualność. Nie przesadzajmy, bo z wątku wyszło co najmniej molestowanie przez matkę.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Mam 26 lat, swoje obowiązki, domu nie zamierzam stawiać. Jak z chłopakiem zajdę w ciąże to ja po pierwsze ponoszę za to odpowiedzialność, nie moi rodzice. I nie mogę wymagać od nich 100% finansowania mojego dziecka. O przepraszam należy mi się
Autorka, również poniesie za to odpowiedzialność, tak samo jak Ty. A skąd wiesz jak będzie? może zostaniesz sama z dzieckiem, bez pracy, chłopaka i co wtedy? Rozumiem, że rodziców o wsparcie nie poprosisz, bo jesteś dojrzała.
Wiele osób używa samych prezerwatyw i jakoś dzieci nie mają, cud jakiś czy co? Przez 10 stron wałkowane, dlaczego matka autorki zachowała się źle, a i tak jak grochem o ścianę.
Stary 2015-04-15, 20:44   #286
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Ten wątek to jakieś kuriozum z obu stron.
Nie da się ukryć. Autorka już się nie wypowie, niestety wydało się w końcu, że trollowała, ale wątku chyba nie będę zamykać, bo jakby na to nie patrzeć, temat jest dość realny i wypowiedzi jakie tutaj można znaleźć są...ciekawe.
Stary 2015-04-15, 20:51   #287
201704110957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Autorka, również poniesie za to odpowiedzialność, tak samo jak Ty. A skąd wiesz jak będzie? może zostaniesz sama z dzieckiem, bez pracy, chłopaka i co wtedy? Rozumiem, że rodziców o wsparcie nie poprosisz, bo jesteś dojrzała.
Wiele osób używa samych prezerwatyw i jakoś dzieci nie mają, cud jakiś czy co? Przez 10 stron wałkowane, dlaczego matka autorki zachowała się źle, a i tak jak grochem o ścianę.
Dziękuje, że źle mi życzysz (ja taka wredna nie jestem i nawet tobie życzę powodzenia). Myślę, że to całe podsumowanie. Do wątku już nie zamierzam zaglądać, bo jest najazd na osoby, które mają odmienne zdanie. Dziękuje za mile spędzony czas.
Stary 2015-04-15, 21:03   #288
klauduchcha
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie da się ukryć. Autorka już się nie wypowie, niestety wydało się w końcu, że trollowała, ale wątku chyba nie będę zamykać, bo jakby na to nie patrzeć, temat jest dość realny i wypowiedzi jakie tutaj można znaleźć są...ciekawe.
Skąd wiadomo że trollowała?

Ja autorkę znam z internetu z innego portalu/forum. Poznałam ją po nicku bo miała taki sam i zapytałam czy jej wątek jest na wizażu to potwierdziła. Wiem że ma tyle lat co tu pisała i wiem że była u ginekologa i zażywa tabletki bo pytała czy nie są szkodliwe. Podobno przytyło się jej po nich 2 kg. Ma jeszcze rodzeństwo. Może ktoś z nich namieszał jej z IP?

Edytowane przez klauduchcha
Czas edycji: 2015-04-15 o 21:28
klauduchcha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 21:07   #289
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje, że źle mi życzysz (ja taka wredna nie jestem i nawet tobie życzę powodzenia). Myślę, że to całe podsumowanie. Do wątku już nie zamierzam zaglądać, bo jest najazd na osoby, które mają odmienne zdanie. Dziękuje za mile spędzony czas.
To nie były żadne życzenia, tylko gdybanie, takie samo jak Ty robiłaś w stronę autorki. Jej też na pewno było bardzo miło czytać te wszystkie wredne wpisy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 01:59   #290
berenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaankaankaanka Pokaż wiadomość
Dla ciebie to jest takie proste. Jakbym wyszła tobym nie miała tabletek, a bez tabletek miałabym ciągle jazdę w domu, że zajdę w ciążę, nie pozwoliłaby mi spotykać się z chłopakiem.
Lekarza zapytałam i poznałam jego zdanie, mama też się krzykiem wypowiedziała, i mogłam właśnie zachować się jak smarkula i tupać nóżkami robiąc awanturę i prosząc aby mama stanęła przy drzwiach skoro lekarz jej nie pozwolił wyjść, a znając ją, to ustąpiłaby na chwile, i poszła pod te drzwi, a jak doszłoby już do badania, to zapewne wróciłaby na swoje miejsce, myśląc i co gówniaro, i czyje na wierzchu?
Znam mamę i pewnie tak by było. Więc wolałam zachować się poważnie, i w domu powiedzieć jej co myślę o jej zachowaniu.

Szczerze przyznaje,iz po tej Twej wypowiedzi mozna sie totalnie zadziwic.
Skoro to nie byl taki problem,aby ona jednak za ten parawan poszla, to dlaczego jej tam nie wyslalas, bo przeciez o to masz najwieksze pretensje. (jakby faktycznie wyszla, to bys to badanie kazala przerwac i juz).
Ciagle mowisz,ze jestes dojrzala, a masz pretensje do mamy o cos,co sama moglas zalatwic za pomoca kilku slow.
I zeby byla jasnosc, ja Cie rozumiem i wspolczuje,ale zachowalas sie jak dzieciak (jednoczesnie wymagajac traktowania jak dorosly) i fakt, iz pretensje kierujesz tylko do matki (zamiast do matki i do siebie) o tym ewidentnie swiadczy.

A gdybys faktycznie byla madrzejsza, to nie zgodzilabys sie na to badanie, po czym odczekala pare miesiecy i poszla sama do ginekologa po tabletki,ale nie - Tobie chodzilo o pseudospokoj i tabletki za darmo, a wszystko zrzucasz na pogwalcenie swej godnosci, ktorej sama nie chcesz obronic, bo tabletki wazniejsze, no to sorry.

Edytowane przez berenka
Czas edycji: 2015-04-16 o 02:37
Stary 2015-04-17, 23:49   #291
Hultaj
BAN stały

Mama powinna zachować się lepiej.
Może po prostu czuje się bezsilna w stosunku do Ciebie, a może nie uważała, że to ważne, dla kogoś kto nie patrzy na Ciebie pod kątem atrakcyjności płciowej mało to istotne, gdy Cię zobaczy nago, szczególnie, gdy mowa o matce.

Ale skoro w wieku 15 lat nie liczysz się z jej zdaniem (i tak będziesz uprawiać seks olewając jej ewentualne zakazy), uważasz się za kulturalną i właściwą tego by jej kultury uczyć i smiało się z nią wykłócasz to wizualizujesz się jako nieco rozpieszczona i faktycznie pyskata dziewczyna, więc trudno mieć Cię za ofiarę Bóg wie czego.

Ta historia mogla się skonczyc dla ciebie dużo mniej wygodnie, mogłaś mieć szlaban, obciętą tygodniówkę, wizytę u rodziców chłopaka itp., koniec konców dokonałaś zupełnie dorosłej decyzji kalkulując co Ci się bardziej opłaci - mogłaś przecież z wizyty zrezygnować.

Nie dziwię się Tobie, że się poczułaś upokorzona i nie dziwię się matce, że nie uznała, że jest z czego w gabinecie robić wielkie mecyje. Może nie ma do Ciebie cierpliwości, a może dla niej to byłby po prostu abstrakt, że miałabyś się wstydzić jej, kobiety, która cię urodziła, no większej intymności to już chyba nie ma , a byle chłoptaś może robić co chcę no bo wielka love story.
Skoro faktycznie to niby było takie kino to dziwię się tylko, że lekarce to niby nie przeszkadzało, że mamusia miałaby mieć taki doskonały ogląd sytuacji.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2015-04-17 o 23:56
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-18, 11:55   #292
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
A autorka nie czula sie dobrze i bezpiecznie z mama obecna podczas badania. Przeciez mowimy tu o tej wlasnie, okreslonej osobie i sytuacji.
To, ze ktos tam czul sie dobrze w takiej samej sytuacji niczego tu nie wnosi i nie wplynie na odczucia autorki.
Też bym się nie czuła. I ktoś rzucił głupi argument, że przed facetem się nie wstydziła, a przed mamą tak.
A to przecież zupełnie inna relacja. Jestem prawie 3 razy starsza od autorki, a nie wyobrażam sobie stanąć nago prze matką, że nie wspomnę o pokazywaniu intymnych części mojego ciała.
Autorce współczuję sytuacji i nietaktownej matki. Normalna - sama by wyszła, by córki nie krępować. Dowiedzieć by się mogła wszystkiego o lekarza, ale gapienie się w takiej sytuacji w rozkraczone nogi szesnastolatki było obleśne, moim zdaniem.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-19, 07:19   #293
wiosenna55
BAN stały

Sądzę, że to wszystko zależy od indywidualnego podejścia. Dla jednej dziewczyny rozebranie się przed matką będzie jak bułka z masłem, dla drugiej niewyobrażalne. Właśnie często ludzie się najbardziej wstydzą się nagości przed rodziną, znajomymi. Wyobrażacie sobie przejść z łazienki do pokoju nago przy bracie albo ojcu? Także nie jest na miejscu pisanie, że przy chłopaku pokazuje się nago a przy matce się wstydzi, wy także chłopakom pokazujecie się nago, a ojcu byście pokazały się? raczej nie.
wiosenna55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 21:00   #294
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości