|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o zabiegu OLAPLEX
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez yolca Czas edycji: 2016-03-17 o 07:42 |
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
abstrahując od powyższego chciałam ostrzec wszystkich przed używaniem odżywek z siarczanami po olaplexie. nie przywiązywałam do tego większej wagi bo... bo odżywka, którą stosowałam po zabiegu widocznie była bez siarczanów i wszystko było cacy. skończyła się więc sięgałam po kolejną z łazienkowej półeczki i jakie było moje zdziwienie kiedy po 2 myciach włosy wróciły do stanu sprzed kuracji. tak mnie to zdziwiło, że przeczytałam skład odżywki i okazało się, że zawiera siarczany może ktoś polecić jakieś odżywki bez siarczanów?
|
|
|
|
|
|
#275 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że powyżej napisane było żeby nie stosować produktów z siarczanami bo wypłukują olaplex. chyba nikt się jednak nie pokusił o przetestowanie tego. poza mną
dlatego chciałam potwierdzić, że tak się niestety dzieje . ciekawe ile mi teraz zejdzie na dobraniu odżywki i szamponu bez siarczanów
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy mogłabyś mi na PW przesłać gdzie można oryginał kupic ? Mnie chodzi głownie o przeparaty do pielęgnacji w domu bo olaplex będę miała przy farbie w salonie
|
|
|
#278 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
BAN stały
|
W takim razie niepotrzebnie udzieliłam Ci pełnej odpowiedzi na poprzedniej stronie na pytanie, na które odpowiedź możesz znaleźć w ciągu sekund chociażby na forum. Szczególnie, że kolejne pytania i tak dotyczą tego, co można znaleźć kilka postów wyżej.
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ml no2 potrzebuje na włosy do łopatek?
|
|
#282 |
|
Przyczajenie
|
Hej
mam dwa pytania, mam nadzieję, że będzie któraś z Was na tyle uprzejma, żeby mi to rozjaśnić :1. chcę sobie zrobić lekkie ombre domowym sposobem + nie chcę niszczyć zbyt mocno moich i tak już sponiewieranych prostowaniem włosów - czy dodawała już któraś z Was olaplex do farb loreala wild ombres? myślicie, że może to się udać? 2. ktoś wyżej wysłał link do no.1 olaplex i no.2 za ok.400 zł. ja właśnie obadałam sprawę na allegro i cały zestaw 3 olaplex (11,25 m, 22,5 ml, 20 ml) kosztuje 109 zł. Ok, mimo, że jestem zielona w temacie - przeczytałam kilka Waszych wypowiedzi i rozumiem, że na allegro to niebezpiecznie. Ale firma ma niby same pozytywy i gwarantuje 100% oryginał. Może ktoś ma jednak dobre doświadczenia z zamawianiem olaplex z allegro? ![]() mam nadzieję, że nie urażę nikogo swoim nieprofesjonalizmem w temacie
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na szybko, nie mają ich chociażby Kallosy ani maski Biovax. Co do szamponów, to można pomyśleć np. o Babydream czy Hipp. Przy czym mogą być one nieodpowiednie dla Twojej skóry głowy, a jeśli będziesz nimi szorować włosy na długości to myślę, że też mogą wypłukiwać Olaplex. Prędzej bym stosowała metodę OMO (odżywka-mycie-odżywka lub olej-mycie-odżywka, czy tam zamiast odżywki maska), bez mycia szamponem włosów na długości. Co do szamponów bez siarczanów, to firmy fryzjerskie też mają często linię produktów bez siarczanów (chociaż czasami mają równie mocne, ale mniej znane zamienniki) i soli.
|
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sobotę pognałam do supherfarm i bez problemu kupiłam 2 odżywki i 2 maski bez siarczanów. Któraś musi się sprawdzić . Szampon Babydream też mam
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Trafiłaś w sedno, dziewczyny mylnie rozumieją że to magicznie da im włosy jak z okładki a to nie do końca tak jest, wiadomo naprawi i zabezpieczy przed dalszymi uszkodzeniami w miarę możliwości ale z dnia na dzień z puchatego barana nie zrobi pięknej tafli, do tego trzeba odpowiednio zbilansowanej pielęgnacji szczególnie nawilżania bo sam olaplex nie nawilża w żaden sposów, no i powtarzania zabiegu aż do osiągnięcia satysfakcjonująych efektów, mi dużo dała też maska living proof taka mocno regenerująca bodajże z hair2go jeśli chodzi o nawilżenie po olaplexie dała sobie radę na 5 z plusem
|
|
|
|
|
#286 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-03-21 o 12:30 |
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie pomoze?
![]() Mam 30 ml olaplex no2 i nie jestem pewna czy taka ilosc wystarczy mi na wlosy do lopatek....
|
|
#288 |
|
Przyczajenie
|
Jak myślicie lepiej dokonać zabieg na włosy rozjasnianie i pozniej zafarbowac, czy rozjasniacz bez olaplex i farbowanie z?
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
Starczy ci! ja zuzyłam 10ml a tez mam dlugie i geste włosy. z
|
|
|
#290 |
|
Przyczajenie
|
sama dwójka jest bezsensu, nie ma pewności, że zadziała.
15ml no1 i 30ml no2 taką ilość napisali w instrukcji, mam włosy trochę za łopatki i mi starczyło, tylko pamiętaj o metodzie z mojego wcześniejszego posta, żeby nic się nie zmarnowało
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 15ml no 1 i 30 no2. 1 mi na pewno starczy,nie byłam pewna tylko co do ilości no2,ale jak mowicie ze wystarczy to ok
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
W piątek idę na farbowanie metodą olaplex. Czy po zabiegu powinnam stosować jakichś specjalnych odżywek i preparatów? Jak mam je po tym farbowaniu pielęgnować żeby były zadbane? Ktoś udzieli wskazówek?
|
|
#293 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kamasal Czas edycji: 2016-03-24 o 02:59 |
||
|
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
ja z kolei i przed olaplex i teraz po używam odżywki Joico K-pak, wcześniej była ok, teraz tez jest super
|
|
|
|
|
#297 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny dziękuję Wam za ten wątek, od kilku dni zastanawiam sie nad zabiegiem olaplex, dzieki Wam juz wszystko wiem - wprawdzie prześledzenie wątku zajęło mi troche czasu, ale dowiedziałam się w końcu, co jak itd
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
Wątek jest dość wyczerpujący
Ale dziewczyny ja ze swojej strony polecam Wam zabieg Cureplex Miałam robiony i Olaplex i Cureplex i włosy zdecydowane są lepsze po tym drugim. Oczywiście na pewno jest to kwestia indywidualna i zależy od rodzaju włosów. Ale zdecydowanie polecam Cureplex zwłaszcza, że jest o wiele tańszy [COLOR="Silver"]
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiście pracuję na Olaplexie od dnia premiery w europie i jestem zachwycony. Przepraszam jeżeli się powtórzę, ale wróciłem niespodziewanie na Wizaż po 3 latach Bana tak więc witam serdecznie tych którzy mogą mnie pamiętać jak i nowe użytkowniczki. Co do podobnych produktów do Olaplexu, używałem Fiber Complex z QOD i jest moim zdaniem identyczny w działaniu praktycznie, natomiast nie stosowałem innych produktów. Nie jestem w stanie ocenić czy sa gorsze czy lepsze, jednak Olaplex nie bez powodu wypromował się na tyle by być na czele i chyba dlatego zostanę przy nim. Ma opatentowany składnik który działa jak powinien. Podobno inne produkty są oparte na sylikonach lub olejach (nie wiem, mozliwe). Ale polecam próbować i porównywać produkty ze sobą! Tylko proszę pamiętajcie ze nic nie jest magiczną różdżką i nie zrobi cudu. Olaplex daje większe możliwości ale nie jest tak, że nagle mając jego możemy wszystko! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaka szkoda ze nie mieszkasz bliżej :-D |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

dlatego chciałam potwierdzić, że tak się niestety dzieje .