![]() |
#271 |
BAN stały
|
Dot.: Feminizm a problemy w związkach damsko-męskich.
Właśnie nie pamiętam ale zaraz poszukam. W każdym razie najpierw był w Marines, później zmienił płeć i zaczął startować w zawodach dla kobiet.
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Fallon Fox |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
jestę wieszczę
|
mój przykład o zakazie wstępu na uczelnie artystyczne odnosił się do Korwin-Mikkego i tego, że kobiety nie powinny mieć czynnego prawa wyborczego. Teraz jaśniej?
![]() I czekam na odpowiedź, czemu byłbyś upokorzony, jakby zgwałcili Ci siostrę.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego tak ważne jest to, by traktował gwałt jako krzywdę ofiary, a nie jej potencjalnych bliskich. To, że byłoby Ci przykro, że ktoś skrzywdził osobę dla Ciebie ważną i ona cierpi, to jest normalne. To, że odczucia i dobro kobiet przekłada się poniżej "honoru" (zniszczył moją własność, a więc upokorzył mnie), to jest problem. I DLATEGO gwałt działa jako mechanizm wojenny. Bo zgwałcona jest dla większości mniej warta. Przestaje być osobą, praktycznie.
![]() |
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
Tyene obawiam się, że nic nie wskórasz. To przypadek beznadziejny mizogin i rasista w klimacie USA przed "zwycięstwem" African-American Civil Rights Movement.
Nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi, ale jest tak głęboko przekonany, o tych obrzydliwościach które opowiada, że nawet najbardziej trwożny przykład nic nie zmieni. I dlaczego gwałt porównuje do kradzieży, a nie morderstwa? No właśnie, bo gwałt jest jak kradzież. W końcu ktoś kradnie siostrzyce cnotę i braciszek się czuje upokorzony, że musi z brudną szmata w jednym domu mieszkać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
BAN stały
|
Cytat:
Women have always been the primary victims of war. Women lose their husbands, their fathers, their sons in combat. Women often have to flee from the only homes they have ever known. Women are often the refugees from conflict and sometimes, more frequently in today’s warfare, victims. Women are often left with the responsibility, alone, of raising the children. -Hillary Clinton https://en.wikiquote.org/wiki/Hillary_Clinton |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dość zabawne, w gruncie rzeczy, jest pisanie, że gwałt wojenny nie ma nic wspólnego z systemową dyskryminacją kobiet, kiedy jasno, otwartym tekstem, sadzi się, że gwałt na kobiecie to jeden ze sposobów na upokorzenie mężczyzny - pali mu się dom i gwałci kobietę albo zabija psa. Jaka dysfunkcja powoduje, że nie dostrzega się uprzedmiotowienia, jakiemu się w tej logice poddaje kobietę? Kobieta w tej logice jest rzeczą. Nawet jak jest karana za to, że została zgwałcona, jest rzeczą. Gwałty wojenne działają tym lepiej, im większa sankcja czeka zgwałcone kobiety ze strony ich własnej społeczności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Tak się zapytam. Celowo tak zaniżacie poziom rozmowy czy to może przez mężczyzn ? Pewnie wszyscy nauczyciele to faceci i nie nauczyli kultury rozmowy... Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-07-19 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Celowo starasz się nie myśleć czy samo ci to wychodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
BAN stały
|
Czemu mi wkładasz do ust coś czego nawet nie zasugerowałem ?
A te docinki możesz sobie zachować dla osób które sobie na to pozwalają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
Pisanie o cywilizacji białego człowieka i powielanie rasistowskich klisz, które są związane z okresem najgorszych prześladowań czarnych w USA (notabene również gwałtów, również na dzieciach) to jest brak kultury.
Seksizm to brak kultury, no ale jako istota mniej inteligentna mogę się mylić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Ale to wymaga zgłębienia problemu, zastanowienia się, a nie patrzenia zero-jedynkowo na świat... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
BAN stały
|
I co z tego ? Było, mineło a pisząc o cywilizacji białego człowieka nie kłamię. Tak samo jakbym pisał o cywilizacji żółtego człowieka. Ogrom chińskich wynalazków, jaka kultura i tradycje.
Nie moja wina, że czarni się nie popisali ale to nie odbiera innym ludziom prawa z cieszenia się ze swojej historii. Równie dobrze możesz mi napisać, że jestem rasistą bo jestem białym facetem. A nie, zapomniałem. Obecnie w Ameryce ataki Czarnych na białych i odwrotnie są 5:1. Największą ilość morderstw i gwałtów popełniają czarni a kawałek dalej są araby. Przez to, że przedstawiam takie fakty też nazwiesz mnie rasistą ? Naprawdę marnujesz mój czas sącząc ten jad. Curie- Skłodowska zrobiłaby dokładnie taką minę gdyby zobaczyła co wypisujesz. Prawdopodobnie nie wiesz ale Szkoci i Irlandczycy też byli niewolnikami w Ameryce. "Moim głównym celem w tej walce jest zachowanie Unii, a nie uratowanie, bądź zniszczenie niewolnictwa. Gdybym mógł zachować Unię nie uwalniając, ani jednego niewolnika, zrobiłbym to. Gdybym mógł ją zachować uwalniając wszystkich niewolników, zrobiłbym to. Gdybym mógł ją zachować uwalniając część niewolników, a część pozostawiając, zrobiłbym to także. To co robię w kwestii niewolników i kolorowej rasy, robię ponieważ wierzę, że to pomoże zachować Unię, a to czego nie robię, nie robię dlatego ponieważ nie wierzę, że to pomoże zachować Unię." Abraham Lincoln Tak samo jakby zabronić gadać o starożytnym Rzymie czy Egipcie bo przecież mieli niewolników. Na szczęście jeszcze nikt nie wpadł na taki absurdalny pomysł. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
I po co chcesz zamieniać ? Nie potrafie tego pojąć...Brzmi to tak. Crossem też można jeździć po torze ale nigdy nie zrobi tak dobrego czasu jak ścigacz ze slikami to tego stworzony. A tak na marginesie. Przez jakiś czas miałem lalkę ale zrezygnowałem na rzecz Dragon Balla i klocków lego. Gdybyś pomyślała to byś wiedziała, że umiejętność rozwiązywania teścików nie jest jedyną składową tej mitycznej "mądrości". Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-07-19 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
Dyskryminacja kobiet wynika z wielu różnych przyczyn, a więc
- patriarchalnego porządku świata cywilizacji której żyjemy (tu mam na myśli konserwatywne wzorce wychowawcze w rodzinie, socjalizację, szkołę, religię,media i rozrywkę, politykę, gospodarkę - ogólnie cały społeczny świat); - przekonania większości kobiet, że są gorsze i nie mają prawa walczyć o swoje, więc podświadomie lub świadomie wybierają takie kierunki kształcenia a potem pracę, które często jest związana ze służeniem/pomaganiem innym, a mniej samorozwojem i osiągnięciem sukcesu; - kobiety są bardziej obciążone macierzyństwem (biologicznie, społecznie, psychicznie)) i to one siłą rzeczy, prawie zawsze muszą rezygnować (choćby w minimalnym stopniu, ale jednak) z realizacji swych marzeń, pragnień na rzecz dzieciorództwa i opieki nad innymi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
plum plum
|
Women know your limits!
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.