![]() |
#271 | |
plum plum
|
Dot.: Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w
Cytat:
Drogi UżytkownikuBeta - cóż z tego, że jak kobieta się Tobą interesowała, to czułeś szybsze bicie serca i bardziej Ci się chciało żyć - jak nie poukładasz sobie samego siebie, nie polubisz siebie i nie docenisz tego, kim jesteś, to cóż, to opadnie. Powietrze zejdzie z opony, a Ty będziesz nieszczęśliwy, tylko z kimś u boku. Kwestia postrzegania samotności siedzi w Twojej głowie, skoro uważasz się za samotnego przegrywa to trudno, by ktoś dostrzegł w Tobie coś więcej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na różnych forach pełno jest wątków pozakładanych przez facetów typu: "Czy dziewczynie nie będzie przeszkadzać, że... jestem niski / noszę okulary /mam rude włosy / mam aparat na zębach" itp. I ktoś kiedyś mądrze odpowiedział: "Dziewczynie nie powinno to przeszkadzać, ale pod warunkiem, że Tobie samemu nie będzie to przeszkadzać".
![]() |
![]() |
#273 | ||
BAN stały
|
Cytat:
odpowiedziałem na wszytskie, ale nie ogarniam tego cytowania, wszystko zlało się w jedno, odpowiedzi są kolorowe między Twoimi teoriami. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Tak, to zrozumiałe, że lata złych doświadczeń spowodowały frustrację, którą teraz wylewasz, ale to Ci nic nie da. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-09-29 o 12:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
plum plum
|
Cytat:
Przyszedłeś się poużalać nad sobą, spoko. Ale dostałeś jasne rady: jak chcesz jednak coś zmienić w swoim życiu, to przestań to robić. Powiem tak - mam kilku kumpli w swoim wieku, też samotni. I nie wyobrażam sobie, co by się miało stać, bym się nimi zainteresowała. Właśnie z powodów ich jęków i marudzenia. Efekt jest taki, że spotykam się z młodszymi. Bo oni nie mają takiego ciśnienia, nie sabotują wszystkiego podświadomie i nie czuć od nich desperacji i obniżonego poczucia własnej wartości. Naprawdę myślisz, że nie da się wyczuć tego, jakie masz nastawienie do tematu? I to jeszcze przez kobiety?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
BAN stały
|
Cytat:
Znajomy z pracy, starszy o 10 lat, znalazł sobie partnerkę, z którą ma czysty układ. Wynajmuje jej mieszkanie, ona jest jego kobietą. Nie wiem czemu ze mnie ironizujesz skoro wczesniej sama sprowokowałaś. Kolega kibol nie ma hajsu, ale jestem samcem alfa, dominuje charakterem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Nie jestem żadną zrzędą na co dzień, umiem odróżnić marudzenie nad uchem kobiety od żartów, flirtu i przyjemnej rozmowy o błahostkach. Nie wiem jakich masz kolegów, może zdziadziałych pierdzieli oglądających trudne sprawy, więc taki obraz przedstawia Ci się w głowie każdego samotnego faceta, który narzeka tylko na to, że jest samotny. Mam swoje lata, biologii nie oszukam, mogę nawet tańczyć na Księżycu, ale potrzeba bliskości jest u mnie teraz najmocniejsza. Też nie miałbym parcia tak jak twoi młodsi adoratorzy, gdyby interesowały się mną kobiety. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wyszukujesz w swoim otoczeniu takie przykłady, którym nie sprostasz, abyś mógł się łatwiej usprawiedliwić. Podejrzewam, że daleko Ci wyglądem i osobowością do typowego kibola, więc już znalazłeś wytłumaczenie, żeby jojczyć na świat. A jakiegoś przeciętnego, normalnego kolegi z ładną kobietą u boku to nie masz? Dlaczego z niego nie próbujesz brać przykładu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czego tu szukam? Chyba niczego, chcę przetrwać jakoś ten okres No własnie nie mam takich znajomych. Wszyscy, którzy są "normalniejsi" z charakteru od tego kibola są albo przystojni, albo mają taką pracę, w której są non stop z kobietami, więc ich poziom obycia z nimi jest naprawdę wysoki, albo są przystojni. Jeden jest całkiem normalny, ale jego poziom inteligencji jest tak wysoki jak Kuby Wojewódzkiego, więc tym może nadrobić. Ja taki bystry nie jestem. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Jakie widzisz rozwiązanie na pozbycie się tej desperacji? Odpuszczenie? Tylko że całe życie było naznaczone niepowodzeniem u kobiet, a Ty byś chciała, żeby ktoś nie był zdesperowany? To tylko kastrat wchodzi w grę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
To co z tą operacją plastyczną? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
plum plum
|
A czy jesteś w stanie zapomnieć o tych niepowodzeniach i uznać, że zaczynasz z czystą kartą? Jesteś w stanie wybaczyć sobie brak pozytywnych doświadczeń i jednak wypracować w sobie przekonanie, że zasługujesz na lepsze?
Jak pozbyć się desperacji? Nie patrzeć na każdą potencjalną dziewczynę, jak na partnerkę, nie obserwować jej, czy spełnia warunki czy nie. Po prostu nastawić się na miłe spędzenie czasu, na to, że masz kontakt z żywym człowiekiem. Widzieć w kobietach najpierw właśnie człowieka, a dopiero potem potencjalną żonę.
![]() |
![]() |
#284 | ||
BAN stały
|
"No właśnie, takiej jak Ty nie chcesz, tylko lepszą. Niby jak masz ją zdobyć? Ludzie dobierają się na podobnym poziomie atrakcyjności.
"Nie chciałbym najnowszego Lamborghini. Wystarczy dobry Mercedes." Póki co na Poloneza Cię nie stać." Jak to się ma do teorii Twoich koleżanek z tego forum? Przecież to facet jest większym wzrokowcem, a kobiety są takie czułe i w ogóle ach i och, więc wnętrzem można nadrobić. "Skąd wiesz?" Od koleżanek i kolegów, na przywitanie bardzo często mnie wąchają i pytają czym tak ładnie pachnę. Cera idealna, ani jednego pryszcza, gładka, może zbyt delikatna, nie mam grubej męskiej, twardej skóry. "Nigdy o tym nie słyszałam. Idź do innego chirurga." Od kogo miałaś słyszeć? Jesteś ekspertem chirurgii? Byłem u doktora Bieleckiego z Poznania, przejdę się być może do innego, ale dopiero jak rozwiążę problem z moją chorobą. "To cofnięte uzębienie też brzmi słabo. Rozmawiałeś o tym z lekarzem? Są jakieś szyny do noszenia, ale to chyba na wysuniętą szczękę, nie wiem dokładnie, ale coś się na pewno da z tym zrobić." Dziś mam wizytę. Mam problem ze stawem skroniowo-żuchwowym, którego ból nasila się na tle nerwowym, więc wizyta wręcz konieczna. "To czego oczekujesz?" Podbicia samooceny, tak jak dziewczyny wstawiają ekshibicjonistyczne zdjęcia na instagramy, żeby każdy mówił jaka to ona "słitasna", tak ja chciałem chociaż porozmawiać. "Co masz przez to na myśli?" Nie kipię testosteronem samca alfa, nie jestem hałaśliwym typem, nie umiem nawijać bezmyslnego makaronu na uszy tylko po to, żeby spróbowac sie dobrać do majtek. Widzę jak zachowują się moi niektórzy znajomi, dla mnie to żenada, ale jak widzę przynosi to im efekt, ale oni mają męską szczękę, regularne surowe rysy, wygląd ponad przeciętny. "Zdradzasz się tym. Były tu już trolle narzekające na tę książkę i jak to ona nas niby odmieniła. Bo przedtem nigdy nam to nie przyszło do głowy. Może chociaż nie mów tego kobietom, z którymi się spotykasz, bo zerowe pojęcie o seksie i frustracja jego brakiem będzie bić z Twoich teorii." Mój przyjaciel o tym rozmawia ze swoimi koleżankami, nie zgadzają się z nim w paru kwestiach tak jak i Ty, ale jakoś jemu ta "frustracja" nie jest przypisywana, bo jest bardzo przystojny i praktycznie w ogóle nie musi zaczynać rozmowy, opowiadać o swoich pasjach, ani o nie pytać, bo dziewczyny robią to za niego. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Nie lubię ironii, sam tego nie stosuję i miło by było, gdybyś również tego nie robiła. Co do operacji, to jest dla mnie kwestia otwarta. Nie rozumiem o czym mówisz w kwestii idoli. Przeszkadza Ci inteligencja Kuby W. ? Sam go nie lubię, jego poglądów, nastawienia i zachowania, ale umysł ma niesamowicie giętki ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Przez lata pracowałem nad sobą, zmieniałem się, moje ciało i umysł ewoulowały. Wiesz co mnie jeszcze boli od środka? SMSy od banków, sieci komórkowych, a nigdy żadnej wiadomośći od jakiejkolwiek dziewczyny , np.: "co u Ciebie? Może skoczymy razem coś zjeść?" Wolały bajerować z "niegrzecznymi", bo z nimi są emocje. Ze mną jest co najwyżej fajnie i można pogadać. Nawet dziś jestem wujkiem dobrą radą jak komuś coś doradzić trzeba, to każdy z chęcią do mnie. Pomogłem moim kumplom ułożyć życie z kobietami, a sobie nie potrafie, o ironio. Edytowane przez UzytkownikBeta Czas edycji: 2015-09-29 o 14:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie mi oceniać czy jestem paszczurem, ale o tym czy jestem przystojny to z nikim nie rozmawiałem. Jak chcesz to podeslę Tobie fotki mojej twarzy. Co do operacji chodziło mi o nos, kwestia żuchwy jest innym przypadkiem, odczuwam dyskomfort i muszę działać. Mam w dupie pua poradniki, czuję się psychicznie wyżej niż buractwo odgrywające teatr by poznać dziewczynę. Ale są ludzie w tym temacie, którzy mają inne podejscie niż Ci się wydaje, stawiający na rozwój, dopiero potem na uwodzenie, bez sztucznych tekstów i wierszyków z rękawa. O życiu, seksie, żartuje, dotyka,żartuje, nie mówi nic, o jedzeniu, spaniu, dotyka znowu, żartuje, nie mówi nic. Jest sobą, interesują się nim ludzie. Ja postrzegam inaczej, nie każdy widzi to samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I naprawdę odnoszą sukcesy? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie mówię, że tylko buraki. Buraki to są wyhodowani w tej pseudospołeczności, wiekszosc facetów jest normalna, ale są przystojni. Nieprzystojni tez mają dziewczyny, ale mają super charakter. Odnoszą sukcesy, bo zmienili swoje życie. To nie polega na sztucznym teatrzyku przy kobiecie, a na tym by być jak najlepszą, normalną wersją siebie. Moich dwóch kolegów odnalazło się w tym temacie, znaleźli "wspólny język" z kobietami. Nie ma to nic wspolnego z ich wykorzystywaniem, a radością z obcowania z nimi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
plum plum
|
Cytat:
Ale, oh wait, nie umiem czytać ze zrozumieniem i źle wszystko odbieram.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
BAN stały
|
Cytat:
Super charakter możesz wyrobić. Jeśli to działa, to idź na te kursy czy co oni tam robią. Tylko czy Ty widziałeś ich sukcesy czy oni się tylko tym chwalą? Może głupio się przyznać, że wyrzucili pieniądze w błoto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
plum plum
|
super charakter to kwestia dopasowania, nie ma, że są cechy uniwersalne, które każdemu podpasują. Każdy osobnik mniej więcej czuje, jakie cechy ma idealny partner, intuicyjnie.
![]() |
![]() |
#292 | |
PIP.
|
Cytat:
Wiec moze zamiast wydawać kasę na operacje, najpierw zajmij sie swoją psychika, bo tam jest problem, a nie np w nosie. Do tego powiedzmy, ze zrobisz operacje. Kobiety jako wielbicielki mini nosków beda sie ustawiały w kolejce. Ta, ktora wybierzesz przyprowadzisz do domu i co - schowasz stare zdjęcia, przyznasz sie czy poczekasz az geny wielkiego nosa ujawnia sie w Waszym dziecku i dla połowy rodziny i znajomych (z jej strony) bedzie wielka (...) niespodzianka? Zastanawia mnie jeszcze - tyle kasy zaoszczędziłeś nie wydając jej na dziewczyny z Playboya a szkoda Ci paru zł na konto na sympatii? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
BAN stały
|
Y. Nie ogarniam. Wszystko z Tobą w porządku. Nosa nie operuj, bo masz rzymski i wielu osobom się takie podobają. Cerę rzeczywiście masz idealną. Jak to robisz? Cofnięta szczęka ledwo zauważalna, żadna wada.
To ja nie wiem, co jest nie tak. Chyba tylko Twoje przekonanie o tym. W ogóle podejście: Cytat:
Ile masz wzrostu? Co zamieściłeś w opisie? Masz za sobą jakieś związki/relacje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak dorosła osoba ma problem, to raczej psycholog, terapeuta by się nadawał do takich rozmów. Bo to, że jest się nieśmiałym i zahukanym to właśnie wina wychowania, więc rodzice to zły adres na uzyskanie rady.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie zrób sobie kurs nauczycielski lub wychowania przedszkolnego, ewentualnie pielęgniarza/salowego. Będziesz się obracał w sfeminizowanym środowisku i samo pójdzie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
UzytkownikBeta straszny z ciebie maruder...
Jesteśmy na podobnej pozycji ale Twojego jęczenia po prostu nie da się czytać ale to nie tylko jęczenie to też dyskredytacja, a wręcz obrażanie innych ... Nie masz 15 lat i musisz mieć świadomość ,że nie jesteś pępkiem świata ,musisz zaakceptować fakt,że świata nie zmienisz, pracuj nad sobą tak by stać się atrakcyjny. Atrakcyjny nie przez operacje plastyczne ale przez przebojowość, charyzmę, poczucie humoru (tylko nie pisz że te wszystkie cechy masz...) Możesz też zyskać na atrakcyjności poprzez inne aktywności jak taniec czy siłownia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Żeby znaleźć dziewczynę wcale nie trzeba być przebojowym, ani charyzmatycznym. Jest masa nieśmiałych chłopaków nawet z problemami, którzy mają dziewczyny. Edytowane przez gamblenka Czas edycji: 2015-09-29 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
Oj, znam kilku takich. Jest też masa szarych myszek dziewczyn, które mają facetów. To naprawdę nie ma nic do rzeczy. Jak ktoś jest z natury samotnikiem, który wielu ludzi nie potrzebuje i imprez nie lubi, to nie znaczy, że jest skazany na samotność. Autor może niekoniecznie jest tego typu samotnikiem, ale zmieniać się w króla towarzystwa nie musi. Ja w okresie, kiedy bałam się ludzi miałam chłopaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.