|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#272 | |
Idealna Źona; )
|
Dot.: Gruszki, sliwki do koszyka a wrzesniowkom czas umyka! Wrzesien 2016
Cytat:
![]() ![]() My bd robić zawieszki na alko albo naklejki i nad winietkami się zastanawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
BAN stały
|
Nasz ślub 24 września
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Idealna Źona; )
|
ja rozdaje w maju/czerwcu
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
ja 90â TŻ 87â, Podkarpacie. Za próbny makijaż płacę 70 zl za właściwy ślubny 80 zl myślę że ceny ok
![]() Edytowane przez SingleLady1990 Czas edycji: 2016-01-15 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hmm nie zastanawiałam się jeszcze nad tym ale myślałam że tak z 3 miesiące przed czyli tak gdzieś koniec maja początek czerwca mysle ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Co tu taka ciszaaa?
![]()
![]() |
#278 |
Idealna Źona; )
|
wlasnie nie wiem...
szukam tej sukienki i szukam...juz nawet kolezanka z UK chce mi kupic ja na ebayu wieksza i najwyzej sie sie zmniejszy...a jak cos to sie sprzeda..sa sukienk na polskie do 500zl |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, wracam do Was po dłuższej nieobecności. My w weekend podpisaliśmy umowę na kamerzystę i fotografa. W sobotę jestem umówiona w salonie sukien ślubnych a w przyszłym tygodniu chcemy zamawiać zaproszenia.
Powiedzcie mi, jeżeli któraś z was sama musi zamówić ciasta i tort to kiedy planuje jechać do cukierni? Ja nie mam pojęcia czy teraz to j est zdecydowanie za wcześnie i babka mnie wyśmieje, po co przyjechałam albo jest jak z terminami na makijażystkę - ciężko mi będzie panią upchnąć, ale ok przyjadę o 5 rano ![]() ![]()
Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać, I aby żyć siebie samego trzeba dać. Odliczanie do ślubu... 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65 - 64.2 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Można się dołączyć? ![]() Ślub zaplanowany na 17.09.2016. Mam nadzieję, że wrzesień w tym roku będzie tak piękny jak w poprzednim ![]() Mamy już salę, zespół, fotografa, kamerzystę, zaklepaną fryzjerkę i kosmetyczkę, zamówione pudełka na obrączki i koperty. Wczoraj byliśmy u księdza zaklepać termin i godzinę - następna wizyta dopiero w czerwcu. Mamy wybraną cukiernię gdzie zamówimy tort (50% taniej niż normalnie bo siostra narzeczonego tam pracuje), ciasta będzie piekła zaprzyjaźniona kucharka. Wybrane też już są upominki dla gości, prezenty dla rodziców, wybrana kwiaciarnia. Wódkę kupujemy po karnawale - wtedy w hurtowni w mieście są przeceny, jakoś w lutym idę się rozglądać za suknią ślubną, obrączki jakoś chcemy iść kupić jakoś w maju. Wszystko mamy w pełni rozplanowane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj usiedlismy do zaproszeń i mamy parę wybranych, ustaliliśmy kolor przewodni wystroju sali wiec chce niedlugo zamowic elementy dekoracyjne. Do zalatwienia jeszcze spotkanie ze znajoma ktora nam bedzie robic bukiety bo moze uda sie sprowadzic kwiaty z holandii a nie kupowac na gieldzie. Musze teraz rozglądać się za sukienka na obiad niedzielny bo nie robimy poprawin. Ja myślę że jeśli chodzi o ciasta itp to najlepiej podejść do konkretnej cukierni i zapytać kiedy musiałabys składać zamowienie- każda cukiernia może mieć inny czas realizacji, większy ruch itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |||
Zakorzenienie
|
cześć czołem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() masz ślub tego dnia co ja ![]() ja fryzjerkę zaklepałam w sobotę na 11 i tak myślę i myślę czy nie przełożyć jej na 10 bo sie boję się się nie wyrobię ze wszystkim .. a jaką robicie kolejność ? bo ja zamierzam fryzjer potem kosmetyczka, ale czy to dobrzeto nie wiem heheh Dziś pojechałam na zakupy i ejstem szczęśliwa, bo kupiłam kieliszki do szampana które zamierzam ozdobić, pudełeczko na obrączki i do tego lakierobejce żeby je pomalować, zrobię poduszeczkę z napisem i włożę do pudełeczka, pudełko na koperty, tzn, muszę je przerobić bo narazie jest tylko takie kolorowe pudełko, także cos tam już trochę mam ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- aaaa i u nas też nie będzie takich typowych poprawin, raczej gril czy coś u jednych bądź u drugich rodziców, ale chciałabym jakąś ładną białą kiecuszkę kupić żeby też się trochę wyróżnic ![]()
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Ja zacznę od fryzjera bo w razie najgorszego scenariusza mogą mnie malować z walkami na głowie i tak też było jak byłam świadkowa na ślubie. Czas się skurczył strasznie wiec fryzjer nakręcił mi włosy na walki, ja pojechałam w nich na makijaz i prosto z makijażu z powrotem do fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, sporo tematów od mojego ostatniego wpisu, więc tak:
- co do makijażystki - wstępnie zamówiłam, ale tak antypatycznej osoby dawno nie spotkałam, więc pewnie zrezygnuję (Pani twierdzi, że ma kurs wizażu, ale jest kosmetyczką), nie chce by ktoś negatywnie mnie nastrajał w dniu ślubu, a jakoś nie wierzę w "gorszy dzień", pewnie taki typ osoby. - zamówiłam fryzjera (dla siebie i dla listy 10 innych osób, które chcą się czesać w miejscu ślubu) - co do "metryczek" - ja rocznik 90', Tż 88'. Ślub i wesele poza miejscem aktualnego zamieszkania, a w Polsce Centralnej (miejsce mojego życia przez 18 lat, a obecnie i miejsce zamieszkania rodziców) - my sporo rzeczy robimy sami, dla tych, którym pokończyły się pomysły - polecam wizażowy wątek ślubnego DIY (śledzę od daaawna, masa inspiracji) - tort pewnie zamówimy w okolicy maja, czerwca - kwiaciarkę pewnie wkrótce - zaproszenia stoją w miejscu, obrączki chwilowo też Konkretnej godziny makijażu (wstępnie) i fryzjera jeszcze nie mam. Ślub o 17, więc fryzjer... hm... pewnie k. 10? makijaż na 12? Chyba wystarczająco?
#287 |
Zakorzenienie
|
Stokrotek, im później makijaz tym lepiej- mniejsza szansa ze spłynie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Muszę dojechać do fryzjera 25 km więc na godzinę 8 razem ze świadkową. Myślę, że tak o 11 skończy nas czesać i o 11.30 spowrotem 25 km na makijaż (kosmetyczka specjalnie nie otwiea swojego salonu w ten dzień, żebyśmy nie robiły dodatkowych km). Najpierw świadkowa do malowania bo jak skończy to jedzie do siebie się przebrać, zobaczyć czy TŻ jest dobrze ubrany (ubieramy się w naszych domach rodzinnych) a potem zabiera kamerzystę i fotografa i przyjeżdża ubierać mnie. Tak jest w planach a jak będzie w praktyce to się okaże
![]() ![]() My chcieliśmy też robić sami wszystko żeby było taniej, jednak żadne z nas nie ma talentów manualnych i cierpliwości do takich rzeczy, więc wolimy kupić gotowe ale za rozsądną cenę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam dużo rzeczy robić sama- dekoracje, zaproszenia itp. Ale powiem tak: pieniądze i czas które poświęcę aby wykonać to co chce wyjdą mnie tyle ile kupienie wszystkiego gotowego. Na szczęście nie musze płacić za robocizne nikomu. W piątek pojadę w ciągu dnia na salę i tylko sprawdzę czy wszystko jest tak jak to sobie zaplanowalam (tym bardziej ze z mojego mieszkania na salę mam 10 minut drogi wiec nie zejdzie mi na to pół dnia) natomiast w sobotę juz osoba odpowiedzialna za ułożenie bukietów i winietek ma wysłać mi mmsy żebym ani ja ani nikt z mojej rodziny nie musiał jeździć na salę. Marzy mi się tak żebym rano mogła jeszcze spokojnie zjeść śniadanie i napić się kawy z rodzicami a potem zacząć się szykować, żeby nie było takiej chorej gonitwy
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
U mnie niestety ze względu na odległość do miasta trzeba już wstać o 7
![]() Za dekorację sali odpowiada manager, ma kobieta talent więc w zupełności jej ufam. Jedyne co zrobię sama to chyba plan rozsadzenia gości co mnie po prostu przeraża. |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Ja kościół mam 5 minut jazdy od domu (rodzinnego) natomiast sale mam na drugim końcu miasta wiec dojazd zajmie nam min pół godziny. Mój narzeczony będzie jechał z domu rodzinnego który z kolei jest blisko sali ale daleko od kościoła :P
Szukam właśnie pieśni do kościoła żeby podesłać śpiewaczce. Nie polecam słuchać tego w trakcie okresu bo rycze masakrycznie ze wzruszenia. Jak nie daj Boże będę miała okres w dniu ślubu to pozamiatane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Hm... zaręczyny były w lutym, w lutym takze minie nam 3 latka
![]() ![]() Znaliśmy się ze szkoły, ale bliższe kontakty nastąpiły znacznie później ![]() Jesteśmy z tej samej miejscowości; widziałam,że o rocznikach też coś pisałyście, ja '88 , narzeczony 87 Mam pytanko do Was, z racji,ze jestem nowicjuszką, możecie mi wyjaśnić skrót Tż? ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Towarzysz życia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy do kościoła 5 min drogi, fryzjer jest w innym mieście 25 min drogi, a sala +/- 30 min drogi z kościoła ale w innym mieście niż fryzjer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Powiem wam ze zorganizowanie własnego ślubu i wesela to gigantyczne przedsięwzięcie logistyczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
WOW! W Życiu bym nie wpadła na to! na Towarzysza życia....
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
ZAZDROSZCZĘ! powiedzmy, że u mnie za to wziął się tata.... ale to raczej tworzy wielkie zdenerwowanie u innych zainteresowanych ![]() ![]() A sama boję się,ze coś będzie za późno, lub nie takie jakie być powinno, a w ogóle nie mam weny twórczej na organizacje itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
U mnie nikt się nie wtrąca, nikt się nie dopytuje. Oczywiście wiem, że gdybym poprosiła o pomoc w czymś to by mi pomogli ale sami sie nie wtrącają. I mnie to cieszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() ![]() widze ze ejstes z Pomorskiego...ja poszukuje na sesje foto nad morzem fotografa mozesz mi kogos polecic? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
U nas zamiast poprawin obiad w gronie rodziny w jakiejś restauracji
![]() Kurcze chyba musze sobie zacząć zapisywać co jeszcze jest do zrobienia bo właśnie Lady Audrey mi uświadomiła ze warto by zastanowić się nad upominkami dla gości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.