|
|
#271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
ciesze sie, ze cie tak rozbawilam. tak sie zastanawiam, czy nie podsunac w pracy pomyslu na "formularz truskawkowy". zrobia w sezonie konkurs i moze mi sie "znowu" uda a co do snow o porodach, tego bedzie wiecej ja pamietam, ze na poprzednim mamusiowym jak zaczelysmy wiecej o porodach pisac i jedna sie tak przejmowala troszke, to mi sie przysnilo, ze rodzilysmy razem i jej powiedzialam "to wez mi daj, ja za ciebie urodze, ok?" i jakos tak bylo, ze urodzilam mojego, a potem w magiczny sposob urodzilam tez za nia jej coreczke i wszyscy byli szczesliwi poki co zapowiada sie na tym watku na to, ze urodze za Justyne ![]() Cytat:
sciskam mocno. pamietaj, ze takie rzeczy sie zdarzaja czesto, bo natura jest bezwzgledna. ale w twoim przypadku jest juz inna sprawa, medycyna jest w stanie pomoc twojemu organizmowi donosic zdrowego dzidziusia. i tego sie trzymaj myslac o sobie. Cytat:
no tak mowi sie o 23tc... ale glownie chodzi o wage. lekarze sa zobowiazani ratowac dzidzi, jak ma przynajmniej 500g. a tyle osiaga dzieciaczek jakos niedlugo po "polowinkach". jednak ciezko jest z takimi malenstwami. zywienie tylko dozylne, a wez znajdz odpowiednio duza zyle. wszystkie organy niedorozwiniete... ryzyko ogromne, ale zdarzaja sie coraz czesciej juz sukcesy... nadrabiam was dalej
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
To widzę ze wesele super udane:-D, ale jak to mówią co kraj to obyczaj.
Jeśli chodzi o ruchy to ja też nie czuję codziennie. Najczęściej to jak się położę albo usiade, wtedy czuję takie Ale nie są to jeszcze kopniaki. Na to jeszcze za wcześnie tak myślę.
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#274 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wspomnienie o kebabieCytat:
![]() Cytat:
tak pokaż im
|
||||
|
|
|
#275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsza ciąża...ruchy takie delikatne bardzo z dwa tyg temu...to na pewno nie byly jelita:p tylko takie smyranie
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Margueri ja myslalam ze czuje cos, ale jednak nie, na pewno to nie byly ruchy
a jutro juz 5 mc...ale poki co sie ne denerwuje bo lozysko na przedniej scianie...Justyna...ten opis identyko jak z opowiadan mojej kuzynki z IRL ![]() ![]() ![]()
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Jeszcze ja jestem
. Dawno mnie nie było ale nie miałam czasu :-(.W środę idę do gin, trzymajcie kciuki żeby mój maluszek pokazał co tam ma. Bo już się nie mogę doczekać. |
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
justyna_fli nie szkodzi Kochana, opis wynagrodził mi brak kartki hehehe , aż przeczytałam mężowi
niewiarygodne! Naprawdę !! Hihi Ale ALE! przynajmniej nie wydają 20-50 tysięcy jak u nas! :| Na moje wesele poszło tyle kasy, że matko! Gdyby nie to, że rodzice chcieli je organizować "bo ich rodzice organizowali ich" itp. itd. to byśmy w życiu nie zrobili takiego szał ciał. velika pewnie! zakładaj seksi kiece i idź na obiad a i dziękuję za tą wypowiedź pocieszająca moje drogie Panie nadszedł czas dla mojego laptopa na Format.... Także żegnam się na pewien czas bo muszę go przygotować do "operacji" i potem po formacie po instalować wszystko ![]() Normalnie działa jak jakiś stary grat! Już od dawna mu się zbierało na formata, ale mi się nie chciało PS: a z tym żegnam oczywiście żartuje
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Linaewen wiem ze trzeba przytyć ale narazie ciesze się ze nie ma mnie więcej choć się bałam bo brzuch mam wielki. To taka radosc pol zartem oczywiście :-P choć nawet gin zaskoczona ze mi tak brzuch wyskoczył a ja waga w dół.
ale przy takich wymiotami jakie miałam to nie ma się co dziwić. Teraz będę nadrabiać pewnie ale już bliżej półmetku to może nie będzie tak źle:-P A z mężem dziś na ścieżce wojennej heh. .. wczoraj miałam na badaniu niskie dość ciśnienie za to dziś mi je podniósł niesamowicie. Wrr...
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj bardzo śpiąco :/ nie chce mi nic się
|
|
|
|
#282 | ||
|
Mama Land
|
Cytat:
A u nas z okazji tak pięknego święta wybuchł bojler. 5 hydraulików nam powiedziało, że dziś nic nie zrobią. No w sumie skądś trzeba wytrzasnąć nowy kocioł.Więc od 8 rano biegaliśmy po łazience ze szmatami dobrze, że sikam tak często, bo mam przynajmniej orientację kiedy się to mogło zacząć.Co do ruchów to też nie czułam ani jednego ale u nie termin na 23.04, więc mam czas ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
AsiaPo tak zdecydowanie pomógł hah :-P to mu dobrze wychodzi
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama mi ze Szwecji zawsze wozi mnóstwo smaków vanilia z brzoskwinia, agrest, owoce leśne, wiśnia i inne
|
|
#285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ludzie przychodzą, siedzą pół nocy (nie wiem czy oni się tam do rana bawią?), to chcieliby coś zjeść. No i dziwne to dla mnie, że zapraszam ludzi, oni mi dają prezenty/kasę, a jak chcą na tej mojej imprezie zjeść albo się napić, to sobie muszą kupić Co kraj to obyczaj...Cytat:
tak trzymaj I pokaż się w tej kiecce![]() Dziewczyny w 2 ciąży- wszystkie czujecie już ruchy? Ja w pierwszej czułam w 20, ale byłam grubsza. Teraz jestem szczupła, więc powinnam czuć wcześniej i w dodatku to druga ciąża, więc tym bardziej, a tu 18tc i cisza
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Justyna- padlam, jak przeczytalam opis wesela
a ile nylo osob? I nich to takie standardy? Ja wymyslilam sobie slub w czerwcu/lipcu w ogrodzie z zaproszeniem urzednika stanu cywilnego ( nie koscielny), sukienka asymetryczna z dluzszym tylem i krotkim przodem takie przyjecia dla rodziny do 40-50 osob, ale raczej z ograniczeniem kosztow. To bedzie skromna uroczystosc, ale ma byc lasnie, cieplo i ma byc duzo kwiatow no i dzieciatko bedzie juz na swiecie, wiec nie zrobimy imprezy do bialego rana tylko tak do 22-23. ( bo potem bedzie juz zimno i komary:P) Wiecie, ja czytalam ze ruchy to po skoncznym pierwszym miesiacu takze spokojnie, mamy czas Skurcze - wczoraj caly wieczor, o dziwo jak polozylam sie wxpozycji calkiem lezacej ( a nie pol lezacej) to bylo lepiej, widocznie jest mniejszy nacisk na macice. I wzielam jeszcze jeden magnez i pomoglo od reki. Takze wiecie, witam Sie w gronie tabletkujacych. ![]() Dotarl do mnie tez adapter do pasow be safe - ktos uzywa? Nie wiem, jak to zalozyc :P i potem wypiore, wyprasuje ciuszki dla dziecia, to wstawie foty, tylko napiszcie jak to zrobic z ipada )---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- A co do ruchow to oczywiscie chodzilo mi o piaty miesiac a bie o pierwszy kalafior
|
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Witam kwietniowe mamusie
Nazywam się Milena i mam termin na 8 kwietnia,będzie to moja druga dzidzia.
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Sysiulka12 witaj mamuśka
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy podobny ślub, tylko we wrześniu. W górach, w ogrodzie przy pensjonacie, cywilny. Przy rzeczce Potem impreza do rana, nocleg, na drugi dzień śniadanie w ogrodzie i obiad w chacie grillowej Ale było cudnie, polecam taką formę gorąco. Chociaż miejsce do tanich nie należało plus wszystkim fundowaliśmy nocleg, więc akurat kasy nie oszczędziliśmy jakoś szałowo wiele Mimo załatwiania wszystkiego po znajomości...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w jakim miesiacu robiliscie slub? Podeslesz mi na priv wiecej info o usrednionych kosztach takiej uroczystosci?
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie mówię od 3 tygodni
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Kalpana u mnie w piątek wybije 18 tydzień i gdzieś od 2 dni czuję sporadycznie lekkie gilgotki
|
|
|
|
#298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Linaewen super mieliście wesele! Witam nową mamę ![]() Wybrałyście już imię??? U mnie dziś to nr 1 wybrałam chyba z 5, ale do każdego mam jakieś ale i nie wiem co wybrać, każdy podrzuca inną propozycję a tak naprawdę nic mi się nie podoba...Od kilku godzin drga mi oko, a magnez jem, denerwujące to uczucie
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak ponarzekam na forum, to się może szybciej dzidzia odezwie![]() W jakim wieku masz dzieciątko? Napisz coś więcej o sobie
|
|
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
Linaewen super ślub, piękna sceneria
Justyna natomiast angielskie wesela to jakaś porażka, pracowałam kiedyś w Anglii w restauracji hotelowej i mieliśmy wesela w każdy piątek i sobotę, to się nagapiłam na te wspaniałe przyjęcia i szerokie panny młode jedyne co to mi się kapelusze podobały, Angielki często zakładają różniaste kapelusze na śluby mam nadzieje, ze jak wróciliście do domu to zjadłaś coś porządnego ![]() Beth oby drugie to była księżniczka, tez trzymam kciuki... Ale jak będzie chłopak to tez fajnie, bedą się chłopcy trzymać razem i bedą najlepszymi kumplami, a dziewczynkę pózniej urodzisz ![]() Ruchy jestem w 17t2d i nic raz może jakieś bąbelki czułam, a tak bardzo bym chciała poczuć już Synka ![]() Wózek dziś w kościele cała mszę gapiłam się na parę, co przyszła z dzidzią i mieli baby design Comfort lupo, szturchałam TŻ żeby patrzył i mega nam się spodobał jedziemy go konkretnie oglądać do Smyka Miłej niedzieli Mamusie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

ciesze sie, ze cie tak rozbawilam. tak sie zastanawiam, czy nie podsunac w pracy pomyslu na "formularz truskawkowy". zrobia w sezonie konkurs i moze mi sie "znowu" uda
ja pamietam, ze na poprzednim mamusiowym jak zaczelysmy wiecej o porodach pisac i jedna sie tak przejmowala troszke, to mi sie przysnilo, ze rodzilysmy razem i jej powiedzialam "to wez mi daj, ja za ciebie urodze, ok?" i jakos tak bylo, ze urodzilam mojego, a potem w magiczny sposob urodzilam tez za nia jej coreczke i wszyscy byli szczesliwi
16 tydzień!!! A jeszcze we wtorek miałyśmy usg i widziała swojego synka, wszystko było w porządku

za wspomnienie o kebabie
Takze wrocilam do domu glodna i zla. Ogolnie to nawet jak na angielskie standardy przegieli, bo chociaz normalny obiad powinnien byc. A my kasy na prezent nie pozalowalismy
Ale i tak sie zmylismy o 23
tak pokaż im 
a jutro juz 5 mc...ale poki co sie ne denerwuje bo lozysko na przedniej scianie...

Co kraj to obyczaj...
Jak tak ponarzekam na forum, to się może szybciej dzidzia odezwie