|
|
#271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Cytat:
Tylko to mnie jakoś uspokoiło jak widziałam, że się zmiena zakres z 1-2, na 2-3 a potem 3+. Ale po 3+ już wyżej nie ma więc już nic nie wymyślę
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też jestem z tych co to wszystko chcą wiedzieć, więc mnie szlag trafia trochę, no ale pozostaje tylko iść zgodnie z systemem
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony, co można powiedzieć tak wcześnie? Do 8 tygodnia, czy nawet później to USG może ewentualnie potwierdzić ciążę, a dopiero w późniejszym etapie można coś więcej powiedzieć. Chociaż ja się cieszę, że miałam możliwość pójść wcześniej na USG bo ze względu na nieregularne cykle sama już nie wiedziałam w którym tygodniu jestem i mnie zżerało od środka żeby się jak najszybciej dowiedzieć. Poza tym, mi po głowie jeszcze chodziły czarne myśli, że może to nie ciąża tylko jakiś rak, bo betaHCG jest przecież markerem nowotworowym. Tak bardzo nie umiałam w tę ciążę uwierzyć. Dobrze mieć chociaż tę świadomość na jakim się jest etapie. Ale ja myślałam, że to tylko ja tak się wszystkim zamartwiam, że ze mnie wariatka jakaś jest, a tu się okazuje że niekoniecznie, bo większość przyszłych mam zadaje sobie wiele podobnych pytań, jak się czyta po forach. |
|
|
|
|
#275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam takie same odczucia jak i Ty. Zżera mnie po prostu czy wszystko jest ok, bo póki co to objawy prawie żadne a w poprzedniej ciąży już były. Wiem, że nie powinno się porównywać, ale same rozumiecie :P Ja tym razem mimo stymulacji nie miałam monitoringu, sama się monitorowałam mierząc temperaturę i robiąc testy owu, więc chociaż tyle wiem, że owulacja była późno i pewnie z USG wyjdzie ciąża młodsza o tydzień. I dobrze, że wiem bo pewnie bym się martwiła. Dlatego ja uważam, że dobrze jest mieć możliwość sprawdzenia i tego "wiedzenia". Ja milion razy wolę wiedzieć niż być czegoś niepewną. |
|
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez to biore na spokojnie i nie swiruje. Ba nawet nie swirowalam z pierwszym i teraz mysle, ze bede jeszcze bardziej spokojna ![]() Zawsze moze byc puste jajo, wiec wole sie nie rozczarowac. Cytat:
czuje sie jak wypluta, a syn ma dzis wscieklizne. Wlssnie pisxczy z wanny |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam dziś na pierwszym USG. Widać pęcherzyk 6,5 mm. Appka na telefonie pokazuje, ze jestem w 5 tyg 3d. Czytalam wczesniejsze posty i niby dziewczyny miały duzo wiekszy pecherzyk w tym samym czasie. Hm.. moze u mnie jajeczko pozniej sie zagniezdzilo. Fajnie wiedziec, ze Fasolinka siedzi we mnie. Dostalam Clexane (zastrzyki z heparyna, ze wzgledu na moja mutacje MTHFR). Lekarz zwiekszyl mi kwas foliowy do 15 mg na dobe plus Femibion i Inofolic (2x) i Duphaston (2x). dostalam jeszcze skierowanie na badania i L4 do 17.12. Takze do pracy juz chyba nie wroce az do rozwiazania. Jutro idę jeszcze do Lux medu, moze bede mogla część badań wykonać w pakiecie. |
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Hawrodytka u mnie w tym samym dniu 5tydz i 3 dzień mam 16mm pęcherzyk, ale u mnie zagnieździł się 1.11 (miałam plamienie i tak obstawiam).
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mialam owu 23-24.10. 30 pazdziernika poczulam dosc silny bol w podbrzuszu, wiec mysle, ze wtedy bylo zagniezdzenie. Cholera.
Moja appka pokazuje, ze zarodek w 6 tyg ma 4 mm. Poszukalam na necie info o tym i wielkosc pecherzyka w tym tyg waha sie od 5mm do 11 mm. Takze chyba jest ok A Twoj jest mega duzy. Moze szybciej sie zagniezdzil, a plamienie przyszlo pozniej?
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
ja w sumie owu miałam podobnie...nie wiem Dziewczyny nie chce się martwić, bo dla mnie to mało normalne, żeby było 16mm skoro to 5 tydz, ale nie przeczytałam nic, że większy pęcherzyk to źle.
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wazne ze rosnie i gdy uslyszysz serduszko to sie uspokoisz
|
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
ciesz się, że mały łobuziak szybko rośnie
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Mój narzeczony ma prawie 2m
to może faktycznie jakiś King Kong rośnie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
minimalnie sie uspokoiłam, następna wizytę mam wyznaczona na 09.12, do tego czasu mam zrobic szereg badań ![]() Także wydaje mi sie ze jeżeli Twój zarodek ma 6,5mm w 5t to wszystko jest prawidłowo
|
|
|
|
|
#287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hehe, a u Gusi to rzeczywiście chyba duży bobas się szykuje. Kolejna wizytę planuje 30.11. To juz wtedy chyba bedzie serducho |
||
|
|
|
#288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam dziś 6t1d wg usg u mój zarodek ma 4mm ale myślę że tu każdy dzień gra rolę przy wzroście naszych fasolek i mam nadzieję że moja będzie za tydzień juz dwa razy większa
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Jesteś Kattoo chroniona od pierwszego dnia ciąży, za wyjątkiem sytuacji, w której umowa kończy Ci się w miesiącu poinformowania pracodawcy o ciąży i jesteś przed 12 tyg
|
|
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja malutka dość grzeczna ja leżę, a ona chodzi i bawi się koło mnie i nawet ostatnio daje mi pospać w nocy i robi maks. 2 pobudki masakra U mnie brzuch był niebotycznych rozmiarów przytyłam w ciąży 20 kg - waga wyjściowa 50, a skończyłam na 70 wyglądałam jak wieloryb ale ogólnie jestem dość drobna, rozmiar 34/36 także może przez to, że ten brzuch taki wielki musiał być to moja macica mi teraz w kość nie daje a bóle krzyżowe to miałam w pierwszej ciąży, ale już pod koniec jak ciężki ten brzuch się zrobił teraz nic a nic
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczescie zasypia o 19 i spi do 7.30 bez pobudek No ale dzien to plac boju
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz objadałaś się czy jadlas stosunkowo normalnie a kg szły w górę? Ja mam na razie -1,5kg w porównaniu do tego co było przed ciążą, ale apetyt mam bardzo słaby do tego silne poranne mdłości. Chociaż ja ani z tych bardzo szczupłych ani z tych grubych, także jakby udało mi się zmieścić przez całą ciążę w +12kg to będę zadowolona
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mozna jesc zdrowo i przytyc 20kg nawet. Zalezy od organizmu i ilosci zatrzymanej wody. Ja bykam cala spuchnieta w te upaly |
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczęłam ciążę z wagą 65kg.
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Ja urodzilam w 34tc, wiec mysle ze do konca gdybym dotrzymala to bylo by ok 12-14 kg. Mialam bardzo duzo wody w organizmie bo 3 tyg ze mnie schodzila, dziennie szly 3 pizamy.
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
a urodziłam w 30tc przytyłam do tego czasu 8 kg a tydzień po porodzie schudłam -10
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to zajelo ok 2 tyg by wygladac jak przed porodem. Nic wiecej niz ciazowe kg nie zeszlo, a karmilam do 9mc
Marcelkowa przytulam
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziś odebrałam wyniki laboratoryjne i jutro mam wizytę u swojej endokrynolożki. Mam za małą dawkę euthyroxu (aktualnie biorę 100 i 125), bo TSH mam 3,6
, za wysokie jak na pierwszy trymestr. Mam nadzieję, że szybko da się obniżyć. Wyszły mi też bakterie w moczu, ale mój gin mówi, że jak nie ma białka i leukocytów, to nie ma zapalenia i nie trzeba się przejmować. Żelaza też mam dolną normę, ale przy mojej niedokrwistości gin, mówi, że bał się, że będzie gorzej i na razie i tak nie może mi nic dać. Cieszę się, że jednak w Polsce nasi lekarze tak przejmują się ciążą od pierwszych dni, bo można od razu działać jak coś jest nie tak, a przecież te pierwsze miesiące są najważniejsze. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Tylko to mnie jakoś uspokoiło jak widziałam, że się zmiena zakres z 1-2, na 2-3 a potem 3+. Ale po 3+ już wyżej nie ma więc już nic nie wymyślę 

Wazne ze rosnie i gdy uslyszysz serduszko to sie uspokoisz
przytyłam w ciąży 20 kg - waga wyjściowa 50, a skończyłam na 70
wyglądałam jak wieloryb