Lipcowe Mamusie 2016 :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-18, 15:25   #271
kaunokainen
Raczkowanie

Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Już kiedyś słyszałam że opieka nad ciężarnymi u nas w Polsce jest bardzo dobra, owszem możemy narzekać, że na NFZ nie jest idealnie, że często trzeba się decydować na prywatne prowadzenie ciąży ale ogólnie chyba nie mamy na co aż tak narzekać, bo gdybym mieszkała np. w UK to chyba bym z niepokoju spać po nocach nie mogła..
Nawet mi nie mów... Ja o ciąży się dowiedziałam przeostatniego dnia pobytu w Polsce na krótkim urlopie. Poleciałam do labu na betę w 10 DPO - wyszłą 25. A potem już nie miałam możliwości jej powtórzyć. Tutaj też zrobienie bety graniczy z cudem. Więc co mi zostało? Testy elektroniczne clearblue z informacją o długości ciąży Tylko to mnie jakoś uspokoiło jak widziałam, że się zmiena zakres z 1-2, na 2-3 a potem 3+. Ale po 3+ już wyżej nie ma więc już nic nie wymyślę
kaunokainen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 15:31   #272
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaunokainen Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mów... Ja o ciąży się dowiedziałam przeostatniego dnia pobytu w Polsce na krótkim urlopie. Poleciałam do labu na betę w 10 DPO - wyszłą 25. A potem już nie miałam możliwości jej powtórzyć. Tutaj też zrobienie bety graniczy z cudem. Więc co mi zostało? Testy elektroniczne clearblue z informacją o długości ciąży Tylko to mnie jakoś uspokoiło jak widziałam, że się zmiena zakres z 1-2, na 2-3 a potem 3+. Ale po 3+ już wyżej nie ma więc już nic nie wymyślę
Ciekawa jestem z czego to wynika czy Brytyjki mają tak lekkie podejście do ciąży, podchodzą do tego na zasadzie co ma być to będzie? Skąd takie olewcze podejście służby zdrowia w UK i brak (dla nas) podstawowych badań? Może inna mentalność, kurde nie wiem, przecież w Polsce niemal każda kobieta emocjonuje się poczatkami ciąży, leci na betę i usg żeby sprawdzić czy z ciążą ok
Stary 2015-11-18, 15:40   #273
kaunokainen
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawa jestem z czego to wynika czy Brytyjki mają tak lekkie podejście do ciąży, podchodzą do tego na zasadzie co ma być to będzie? Skąd takie olewcze podejście służby zdrowia w UK i brak (dla nas) podstawowych badań? Może inna mentalność, kurde nie wiem, przecież w Polsce niemal każda kobieta emocjonuje się poczatkami ciąży, leci na betę i usg żeby sprawdzić czy z ciążą ok
Z tego co zauważyłam, to po prostu kobiety nie dociekają, nie doszukują się niczego, ani też nie myślą, że coś może być nie tak. Tutaj do wizyty u położnej, najwcześniej po 8 tygodniu, kiedy to potwierdza ciążę testem sikanym i zleca dopiero pakiet badań, dopiero wtedy uważa się, że kobieta jest w ciąży. Do 12 tygodnia w żaden sposób nie pomagają, dają działać naturze. Tak samo w innych krajach, na wizycie położna pobiera krew, pyta jak się czujesz, mówisz ok, a ona na to "no to do zobaczenia za 4 tygodnie". A wyników swoich nawet na oczy nie widzisz tylko Ci mówią, czy wszystko ok czy np. żelazo musisz brać.

Ja też jestem z tych co to wszystko chcą wiedzieć, więc mnie szlag trafia trochę, no ale pozostaje tylko iść zgodnie z systemem
Stary 2015-11-18, 16:02   #274
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co zauważyłam, to po prostu kobiety nie dociekają, nie doszukują się niczego, ani też nie myślą, że coś może być nie tak. Tutaj do wizyty u położnej, najwcześniej po 8 tygodniu, kiedy to potwierdza ciążę testem sikanym i zleca dopiero pakiet badań, dopiero wtedy uważa się, że kobieta jest w ciąży. Do 12 tygodnia w żaden sposób nie pomagają, dają działać naturze. Tak samo w innych krajach, na wizycie położna pobiera krew, pyta jak się czujesz, mówisz ok, a ona na to "no to do zobaczenia za 4 tygodnie". A wyników swoich nawet na oczy nie widzisz tylko Ci mówią, czy wszystko ok czy np. żelazo musisz brać.

Ja też jestem z tych co to wszystko chcą wiedzieć, więc mnie szlag trafia trochę, no ale pozostaje tylko iść zgodnie z systemem
Kurka nie miałam pojęcia, że poza Polską jest tak słabo z opieką nad ciężarnymi. A ciekawe swoją drogą, jak jest w Niemczech. Raczej bym się spodziewała, że tam na ciężarówki chuchają i dmuchają. Czy któraś z Was coś może na ten temat wie?

Ale z drugiej strony, co można powiedzieć tak wcześnie? Do 8 tygodnia, czy nawet później to USG może ewentualnie potwierdzić ciążę, a dopiero w późniejszym etapie można coś więcej powiedzieć. Chociaż ja się cieszę, że miałam możliwość pójść wcześniej na USG bo ze względu na nieregularne cykle sama już nie wiedziałam w którym tygodniu jestem i mnie zżerało od środka żeby się jak najszybciej dowiedzieć. Poza tym, mi po głowie jeszcze chodziły czarne myśli, że może to nie ciąża tylko jakiś rak, bo betaHCG jest przecież markerem nowotworowym. Tak bardzo nie umiałam w tę ciążę uwierzyć. Dobrze mieć chociaż tę świadomość na jakim się jest etapie. Ale ja myślałam, że to tylko ja tak się wszystkim zamartwiam, że ze mnie wariatka jakaś jest, a tu się okazuje że niekoniecznie, bo większość przyszłych mam zadaje sobie wiele podobnych pytań, jak się czyta po forach.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:13   #275
kaunokainen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Kurka nie miałam pojęcia, że poza Polską jest tak słabo z opieką nad ciężarnymi. A ciekawe swoją drogą, jak jest w Niemczech. Raczej bym się spodziewała, że tam na ciężarówki chuchają i dmuchają. Czy któraś z Was coś może na ten temat wie?

Ale z drugiej strony, co można powiedzieć tak wcześnie? Do 8 tygodnia, czy nawet później to USG może ewentualnie potwierdzić ciążę, a dopiero w późniejszym etapie można coś więcej powiedzieć. Chociaż ja się cieszę, że miałam możliwość pójść wcześniej na USG bo ze względu na nieregularne cykle sama już nie wiedziałam w którym tygodniu jestem i mnie zżerało od środka żeby się jak najszybciej dowiedzieć. Poza tym, mi po głowie jeszcze chodziły czarne myśli, że może to nie ciąża tylko jakiś rak, bo betaHCG jest przecież markerem nowotworowym. Tak bardzo nie umiałam w tę ciążę uwierzyć. Dobrze mieć chociaż tę świadomość na jakim się jest etapie. Ale ja myślałam, że to tylko ja tak się wszystkim zamartwiam, że ze mnie wariatka jakaś jest, a tu się okazuje że niekoniecznie, bo większość przyszłych mam zadaje sobie wiele podobnych pytań, jak się czyta po forach.

Mam takie same odczucia jak i Ty. Zżera mnie po prostu czy wszystko jest ok, bo póki co to objawy prawie żadne a w poprzedniej ciąży już były. Wiem, że nie powinno się porównywać, ale same rozumiecie :P
Ja tym razem mimo stymulacji nie miałam monitoringu, sama się monitorowałam mierząc temperaturę i robiąc testy owu, więc chociaż tyle wiem, że owulacja była późno i pewnie z USG wyjdzie ciąża młodsza o tydzień. I dobrze, że wiem bo pewnie bym się martwiła. Dlatego ja uważam, że dobrze jest mieć możliwość sprawdzenia i tego "wiedzenia". Ja milion razy wolę wiedzieć niż być czegoś niepewną.
Stary 2015-11-18, 16:25   #276
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Mam takie same odczucia jak i Ty. Zżera mnie po prostu czy wszystko jest ok, bo póki co to objawy prawie żadne a w poprzedniej ciąży już były. Wiem, że nie powinno się porównywać, ale same rozumiecie :P
Ja tym razem mimo stymulacji nie miałam monitoringu, sama się monitorowałam mierząc temperaturę i robiąc testy owu, więc chociaż tyle wiem, że owulacja była późno i pewnie z USG wyjdzie ciąża młodsza o tydzień. I dobrze, że wiem bo pewnie bym się martwiła. Dlatego ja uważam, że dobrze jest mieć możliwość sprawdzenia i tego "wiedzenia". Ja milion razy wolę wiedzieć niż być czegoś niepewną.
Ty się ciesz że nie masz objawów!
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:20   #277
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Za to ja slyszalam od znajomych z zagranicy, ze Polki sa bardzo agresywne i przewrazliwione w ciazy

Ja tez to biore na spokojnie i nie swiruje. Ba nawet nie swirowalam z pierwszym i teraz mysle, ze bede jeszcze bardziej spokojna
Zawsze moze byc puste jajo, wiec wole sie nie rozczarowac.

Cytat:

Dwie znajome Polki z de jezdzily do pl do ginekologow wiec mysle, ze jest podobnie jak w UK. Progesteron chyba stosuje tylko u nas, bo braly go i kupowaly w PL.

czuje sie jak wypluta, a syn ma dzis wscieklizne. Wlssnie pisxczy z wanny
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 17:21   #278
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Ja chodzę prywatnie do ginka, koleżanki które są w drugiej ciąży odradzają kontakt z nfz, a szkoda..

Czy któraś z Was jest może z wrocławia??
Ja jestem spod Wroclawia, ale do lekarza chodzę we Wro.

Byłam dziś na pierwszym USG. Widać pęcherzyk 6,5 mm. Appka na telefonie pokazuje, ze jestem w 5 tyg 3d. Czytalam wczesniejsze posty i niby dziewczyny miały duzo wiekszy pecherzyk w tym samym czasie. Hm.. moze u mnie jajeczko pozniej sie zagniezdzilo.
Fajnie wiedziec, ze Fasolinka siedzi we mnie.

Dostalam Clexane (zastrzyki z heparyna, ze wzgledu na moja mutacje MTHFR). Lekarz zwiekszyl mi kwas foliowy do 15 mg na dobe plus Femibion i Inofolic (2x) i Duphaston (2x).
dostalam jeszcze skierowanie na badania i L4 do 17.12. Takze do pracy juz chyba nie wroce az do rozwiazania.

Jutro idę jeszcze do Lux medu, moze bede mogla część badań wykonać w pakiecie.
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 18:08   #279
gusia2011
Raczkowanie

Hawrodytka u mnie w tym samym dniu 5tydz i 3 dzień mam 16mm pęcherzyk, ale u mnie zagnieździł się 1.11 (miałam plamienie i tak obstawiam).
Stary 2015-11-18, 18:20   #280
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Ja mialam owu 23-24.10. 30 pazdziernika poczulam dosc silny bol w podbrzuszu, wiec mysle, ze wtedy bylo zagniezdzenie. Cholera.

Moja appka pokazuje, ze zarodek w 6 tyg ma 4 mm. Poszukalam na necie info o tym i wielkosc pecherzyka w tym tyg waha sie od 5mm do 11 mm. Takze chyba jest ok A Twoj jest mega duzy. Moze szybciej sie zagniezdzil, a plamienie przyszlo pozniej?
Stary 2015-11-18, 18:22   #281
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość
Ja mialam owu 23-24.10. 30 pazdziernika poczulam dosc silny bol w podbrzuszu, wiec mysle, ze wtedy bylo zagniezdzenie. Cholera.

Moja appka pokazuje, ze zarodek w 6 tyg ma 4 mm. Poszukalam na necie info o tym i wielkosc pecherzyka w tym tyg waha sie od 5mm do 11 mm. Takze chyba jest ok A Twoj jest mega duzy. Moze szybciej sie zagniezdzil, a plamienie przyszlo pozniej?
Plamienie chyba przychodzi kilka dni pozniej, bo zanim dotrze na zewnatrz to minie troche czasu. Tym bardziej jak plamienie jest brazowe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 18:26   #282
gusia2011
Raczkowanie

ja w sumie owu miałam podobnie...nie wiem Dziewczyny nie chce się martwić, bo dla mnie to mało normalne, żeby było 16mm skoro to 5 tydz, ale nie przeczytałam nic, że większy pęcherzyk to źle.
Stary 2015-11-18, 18:30   #283
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusia2011 Pokaż wiadomość
ja w sumie owu miałam podobnie...nie wiem Dziewczyny nie chce się martwić, bo dla mnie to mało normalne, żeby było 16mm skoro to 5 tydz, ale nie przeczytałam nic, że większy pęcherzyk to źle.
Moze blizniaki? Nie przejmuj sie. Wazne ze rosnie i gdy uslyszysz serduszko to sie uspokoisz
Stary 2015-11-18, 18:42   #284
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

ciesz się, że mały łobuziak szybko rośnie
Stary 2015-11-18, 18:47   #285
gusia2011
Raczkowanie

Mój narzeczony ma prawie 2m to może faktycznie jakiś King Kong rośnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 18:50   #286
maaalena
Raczkowanie

Cytat:

Byłam dzisiaj rownież u ginekologa, moj groszek rozwija sie prawidłowo, według ostatniej miesiączki to 7t1d według wymiarów to 6t3d, zarodek ma 6,5mm minimalnie sie uspokoiłam, następna wizytę mam wyznaczona na 09.12, do tego czasu mam zrobic szereg badań
Także wydaje mi sie ze jeżeli Twój zarodek ma 6,5mm w 5t to wszystko jest prawidłowo
maaalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 19:02   #287
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:
Napisane przez gusia2011 Pokaż wiadomość
Mój narzeczony ma prawie 2m to może faktycznie jakiś King Kong rośnie
Cytat:
Napisane przez maaalena Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj rownież u ginekologa, moj groszek rozwija sie prawidłowo, według ostatniej miesiączki to 7t1d według wymiarów to 6t3d, zarodek ma 6,5mm minimalnie sie uspokoiłam, następna wizytę mam wyznaczona na 09.12, do tego czasu mam zrobic szereg badań
Także wydaje mi sie ze jeżeli Twój zarodek ma 6,5mm w 5t to wszystko jest prawidłowo
oo Dzięki! Uspokoilaś mnie.

Hehe, a u Gusi to rzeczywiście chyba duży bobas się szykuje.

Kolejna wizytę planuje 30.11. To juz wtedy chyba bedzie serducho
Stary 2015-11-18, 19:14   #288
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem spod Wroclawia, ale do lekarza chodzę we Wro.

Byłam dziś na pierwszym USG. Widać pęcherzyk 6,5 mm. Appka na telefonie pokazuje, ze jestem w 5 tyg 3d. Czytalam wczesniejsze posty i niby dziewczyny miały duzo wiekszy pecherzyk w tym samym czasie. Hm.. moze u mnie jajeczko pozniej sie zagniezdzilo.
Fajnie wiedziec, ze Fasolinka siedzi we mnie.

Dostalam Clexane (zastrzyki z heparyna, ze wzgledu na moja mutacje MTHFR). Lekarz zwiekszyl mi kwas foliowy do 15 mg na dobe plus Femibion i Inofolic (2x) i Duphaston (2x).
dostalam jeszcze skierowanie na badania i L4 do 17.12. Takze do pracy juz chyba nie wroce az do rozwiazania.

Jutro idę jeszcze do Lux medu, moze bede mogla część badań wykonać w pakiecie.
Jeśli gin nic nie mówił, że coś jest nie tak to myślę że nie masz się czym martwić, na następnym usg na pewno będzie piękny zarodek z serduszkiem
Cytat:
Czyli serduszko już było? ja mam dziś 6t1d wg usg u mój zarodek ma 4mm ale myślę że tu każdy dzień gra rolę przy wzroście naszych fasolek i mam nadzieję że moja będzie za tydzień juz dwa razy większa
Stary 2015-11-18, 20:04   #289
Wesola_Ania
Zadomowienie

Jesteś Kattoo chroniona od pierwszego dnia ciąży, za wyjątkiem sytuacji, w której umowa kończy Ci się w miesiącu poinformowania pracodawcy o ciąży i jesteś przed 12 tyg
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 20:10   #290
maaalena
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli gin nic nie mówił, że coś jest nie tak to myślę że nie masz się czym martwić, na następnym usg na pewno będzie piękny zarodek z serduszkiem

Czyli serduszko już było? ja mam dziś 6t1d wg usg u mój zarodek ma 4mm ale myślę że tu każdy dzień gra rolę przy wzroście naszych fasolek i mam nadzieję że moja będzie za tydzień juz dwa razy większa
Tak, serduszko juz było 117 uderzeń na minutę, i co podkreślił wyraźnie moj lekarz były to uderzenia równe
maaalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 20:14   #291
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, serduszko juz było 117 uderzeń na minutę, i co podkreślił wyraźnie moj lekarz były to uderzenia równe
To super ja nie wiem ile było uderzeń, nie mówił nic o tym
Stary 2015-11-18, 20:35   #292
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Elfka jak dajesz rade z malutką i dolegliwościami?

Btw tylko ja nie robie bety?

U Ciebie pewnie tak jest. Ja mialam cc a syn to wcześniak także u mnie nic nie zdążyło sie wszydtko az tak rozciagnac, dochodzi jeszcze blizna... nie doprecyzowalam, bo mnie boli brzuch, ale mam bóle krzyżowe wiec plecy bolą mnie bardziej
Też nie robię bety

A moja malutka dość grzeczna ja leżę, a ona chodzi i bawi się koło mnie i nawet ostatnio daje mi pospać w nocy i robi maks. 2 pobudki gorzej, bo najbardziej mnie mdli jak poczuję zapach jej kaszki masakra

U mnie brzuch był niebotycznych rozmiarów przytyłam w ciąży 20 kg - waga wyjściowa 50, a skończyłam na 70 wyglądałam jak wieloryb ale ogólnie jestem dość drobna, rozmiar 34/36 także może przez to, że ten brzuch taki wielki musiał być to moja macica mi teraz w kość nie daje a bóle krzyżowe to miałam w pierwszej ciąży, ale już pod koniec jak ciężki ten brzuch się zrobił teraz nic a nic
Stary 2015-11-18, 20:45   #293
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Też nie robię bety

A moja malutka dość grzeczna ja leżę, a ona chodzi i bawi się koło mnie i nawet ostatnio daje mi pospać w nocy i robi maks. 2 pobudki gorzej, bo najbardziej mnie mdli jak poczuję zapach jej kaszki masakra

U mnie brzuch był niebotycznych rozmiarów przytyłam w ciąży 20 kg - waga wyjściowa 50, a skończyłam na 70 wyglądałam jak wieloryb ale ogólnie jestem dość drobna, rozmiar 34/36 także może przez to, że ten brzuch taki wielki musiał być to moja macica mi teraz w kość nie daje a bóle krzyżowe to miałam w pierwszej ciąży, ale już pod koniec jak ciężki ten brzuch się zrobił teraz nic a nic
Moj syn to daje niezle popalic. Czasem nieogarniam i chce uciec Na szczescie zasypia o 19 i spi do 7.30 bez pobudek No ale dzien to plac boju

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 20:54   #294
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Też nie robię bety

Jak zaczynałaś z wagi 50 kg to te +20kg nie wydaje się aż tak dużo A powiedz objadałaś się czy jadlas stosunkowo normalnie a kg szły w górę?
Ja mam na razie -1,5kg w porównaniu do tego co było przed ciążą, ale apetyt mam bardzo słaby do tego silne poranne mdłości. Chociaż ja ani z tych bardzo szczupłych ani z tych grubych, także jakby udało mi się zmieścić przez całą ciążę w +12kg to będę zadowolona
Stary 2015-11-18, 20:58   #295
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zaczynałaś z wagi 50 kg to te +20kg nie wydaje się aż tak dużo A powiedz objadałaś się czy jadlas stosunkowo normalnie a kg szły w górę?
Ja mam na razie -1,5kg w porównaniu do tego co było przed ciążą, ale apetyt mam bardzo słaby do tego silne poranne mdłości. Chociaż ja ani z tych bardzo szczupłych ani z tych grubych, także jakby udało mi się zmieścić przez całą ciążę w +12kg to będę zadowolona
Ja przytylam 9km w ciazy i do 6mc nie przytylam grama, a wrecz bylo -6 kg. Zaczynalam z waga 60kg

Mozna jesc zdrowo i przytyc 20kg nawet. Zalezy od organizmu i ilosci zatrzymanej wody. Ja bykam cala spuchnieta w te upaly
Stary 2015-11-18, 21:06   #296
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Ja przytylam 9km w ciazy i do 6mc nie przytylam grama, a wrecz bylo -6 kg. Zaczynalam z waga 60kg

Mozna jesc zdrowo i przytyc 20kg nawet. Zalezy od organizmu i ilosci zatrzymanej wody. Ja bykam cala spuchnieta w te upaly
Tego właśnie obawiam się najbardziej, że mimo tego, że będę się pilnować to kg i tak będą leciały później na łeb na szyję.. Ale Twój wynik 9kg super też bym tak chciała ja zaczęłam ciążę z wagą 65kg.
Stary 2015-11-18, 21:19   #297
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Tego właśnie obawiam się najbardziej, że mimo tego, że będę się pilnować to kg i tak będą leciały później na łeb na szyję.. Ale Twój wynik 9kg super też bym tak chciała ja zaczęłam ciążę z wagą 65kg.
Ja urodzilam w 34tc, wiec mysle ze do konca gdybym dotrzymala to bylo by ok 12-14 kg. Mialam bardzo duzo wody w organizmie bo 3 tyg ze mnie schodzila, dziennie szly 3 pizamy.

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 21:29   #298
MarcelkowaMama
Raczkowanie

a urodziłam w 30tc przytyłam do tego czasu 8 kg a tydzień po porodzie schudłam -10
MarcelkowaMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 21:36   #299
kattoo
Zakorzenienie

Mi to zajelo ok 2 tyg by wygladac jak przed porodem. Nic wiecej niz ciazowe kg nie zeszlo, a karmilam do 9mc

Marcelkowa przytulam
Stary 2015-11-18, 21:53   #300
pszczolinka
Raczkowanie

Hej, dziś odebrałam wyniki laboratoryjne i jutro mam wizytę u swojej endokrynolożki. Mam za małą dawkę euthyroxu (aktualnie biorę 100 i 125), bo TSH mam 3,6, za wysokie jak na pierwszy trymestr. Mam nadzieję, że szybko da się obniżyć. Wyszły mi też bakterie w moczu, ale mój gin mówi, że jak nie ma białka i leukocytów, to nie ma zapalenia i nie trzeba się przejmować. Żelaza też mam dolną normę, ale przy mojej niedokrwistości gin, mówi, że bał się, że będzie gorzej i na razie i tak nie może mi nic dać.
Cieszę się, że jednak w Polsce nasi lekarze tak przejmują się ciążą od pierwszych dni, bo można od razu działać jak coś jest nie tak, a przecież te pierwsze miesiące są najważniejsze.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości