Testy ciążowe/Beta HCG - wątek zbiorczy! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-31, 09:58   #271
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Dot.: Test ciążowy-źle odczytany wynik?

Według mnie jesteś w ciąży mi ost się okres spóźniał 7 dni hmm albo 6 jakoś tak to zrobiłam test rano i dwie kreski ; o na drugi dzień miałam iść do gin, a tu patrze rano okres i dlatego tak brzuch bolał w nocy ;D co mnie cieszy bo na razie nie chce dzidzi ;D
Okres mam już 4 dzień, ale jak TŻ ma ochote wczoraj i mnie sprytnie zbajerował to idę do toalety "obczajam sytuacje" i akurat jak mamy się kochać to okresu jest mało na tamponie a potem tylko tyci wyleci i jakoś dajemy rade ;D a teraz wgl nic nie leci.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia

Edytowane przez Smerfetka696969
Czas edycji: 2014-08-31 o 09:59
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-31, 09:59   #272
figa84
Zakorzenienie

Dot.: niejasny wynik testu ciążowego

Cytat:
Napisane przez natala0107 Pokaż wiadomość
Hej
Tak sobie czytam to forum i sama postanowilam do was napisac bo tez mam podobny problem.
Moze zaczne od poczatku. A wiec okres spoznia mi sie juz 4 miesiac...Wiem moze to dziwne ze jeszcze nie poszlam do lekarza ale nie odczuwalam takiej potrzeby. Jednak dzisiaj rano zrobilam sobie test ciazowy. Jego wynik wyszedl z dwoma kreskami z tym ze ta jedna jest blada. Nie wiem co mam o tym myslec poniewaz wychodziloby ze jestem w czwartym miesiacu ciazy a ja nie mam zadnych objawow. Nie mdleje, nie wymiotuje, nie tyje, nie mam tez zachcianek czy jak niektore z was pisza bolu piersi. Jedyne co mi dolega to bol podbrzusza aaa raczej jajnikow i mam w tym miejscu troche powiekszony brzuch. Nic po za tym.
Czekam na jakas wasza odpowiedz...
- dziwne to mało powiedziane, o zdrowie trzeba dbać, a zatrzymanie miesiączki na 4 miesiące powinno zaniepokoić
- nie każda mdleje, wymiotuje, tyje, ma zachcianki itd, itp, każda ciąża jest inna
- zakladasz 4 miesiąc więc rozumiem, że od ostatniej miesiączki współżyłaś tylko zaraz po niej i później już nie? jeśli współżyłaś później, to równie dobrze mogłaś zajść w ciąże później
- test ciążowy może być pozytywny również w innych sytuacjach

Reasumując: idź jutro do lekarza.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-31, 17:24   #273
Niutka25
Raczkowanie

Oj Kochana, dzidzia juz chyba mieszka w Twoim brzuszku... ja w pierwszej ciąży gdyby nie rosnacy od 5 miesiaca brzuch nie mialam absolutnie zadnych objawow... leć jak najszybciej do lekarza!
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-31, 21:15   #274
natala0107
Przyczajenie

ale musze tez dodac ze w styczniu mialam problemy z nerkami...aaa czytalam ze przez to wynik testu tez moze wyjsc pozytywny...
natala0107 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-31, 21:28   #275
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
ale musze tez dodac ze w styczniu mialam problemy z nerkami...aaa czytalam ze przez to wynik testu tez moze wyjsc pozytywny...
Nie wierzę, że nie zainteresowałaś się przez 4 miesiące brakiem okresu... To bardzo nieodpowiedzialne. Lepiej idź do lekarza, zrób test z krwi, w ciążę mogłaś zajść później niż 4 miesiące temu. Masakra jak dla mnie :P. Skoro wyszła cieniutka różowa kreska to albo test był wadliwy, albo faktycznie jesteś preggo.
Zrobiłaś test ponownie?
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 06:50   #276
aKatia
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Tak sobie czytam to forum i sama postanowilam do was napisac bo tez mam podobny problem.
Moze zaczne od poczatku. A wiec okres spoznia mi sie juz 4 miesiac...Wiem moze to dziwne ze jeszcze nie poszlam do lekarza ale nie odczuwalam takiej potrzeby. Jednak dzisiaj rano zrobilam sobie test ciazowy. Jego wynik wyszedl z dwoma kreskami z tym ze ta jedna jest blada. Nie wiem co mam o tym myslec poniewaz wychodziloby ze jestem w czwartym miesiacu ciazy a ja nie mam zadnych objawow. Nie mdleje, nie wymiotuje, nie tyje, nie mam tez zachcianek czy jak niektore z was pisza bolu piersi. Jedyne co mi dolega to bol podbrzusza aaa raczej jajnikow i mam w tym miejscu troche powiekszony brzuch. Nic po za tym.

Serio przez 4 miesiące bez okresu nie pomyślałaś żeby zrobić test?

I owszem, powinnaś iść do lekarza, może nie czujesz potrzeby ale to jest właśnie sytuacja ewidentnie wymagająca wizyty u lekarza. Koniecznie i jak najszybciej. Na twoim miejscu nie czekałabym nawet na wolny termin tylko poszłabym do przychodni i powiedziała że potrzebuję wizyty pilnie, najlepiej dziś. Może jesteś w ciąży ale możesz tez być poważnie chora i nic nie wiesz.

Kobieto, zachowaj się odpowiedzialnie i idź do ginekologa natychmiast. Możesz być w ciąży, pomyśl o dziecku, powinnaś o nie zadbać i zrobić badania.
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 09:55   #277
dzwiedzica
Raczkowanie

Cytat:
Hej
Twój posta wzbudził zainteresowanie i oburzenie i nie dziwię się...
Moja ciąża przez pierwsze miesiace była niemal bezobjawowa, wiec brak objawów nie jest argumentem. Zreszta tak jak dziewczyny piszą mogą to być problemu zdrowotne - moja kolezanka przez kilka miesiecy nie ma okresu, bo ma problemy z jajnikami... Ruszaj do lekarza!
dzwiedzica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 09:09   #278
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Blada druga kreseczka- niejasny wynik testu ciążowego

Cytat:
Hej
Mogę się tylko dołączyć do oburzonych - brak okresu przez 4 miesiące to albo:
1) ciąża - brak opieki lekarskiej może się skończyć tragicznie. Zaraz na początku 4 miesiąca robi się usg, które wykrywa wiele poważnych wad płodu. Teraz jest już za późno. W ciągu tych 4 miesięcy robi się wiele badań (krew, mocz na każdą wizytę, plus inne), które powtarzasz po to, by potem lekarz mógł porównać, gdy coś wyjdzie "nie tak", i mógł znaleźć przyczynę.
2) choroba - a w takim wypadku brak wizyty to czysta głupota.
3) zaburzenia hormonalne - też potrzeba pomocy lekarza i wielu badań.

Poza tym, gdybyś była w 4/5 miesiącu ciąży, to kreska powinna być wyraźna, bo poziom hormonu, który testy wykrywają, w połowie ciąży jest bardzo wysoki.
Podsumowując - ręce opadają.

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Według mnie jesteś w ciąży mi ost się okres spóźniał 7 dni hmm albo 6 jakoś tak to zrobiłam test rano i dwie kreski ; o na drugi dzień miałam iść do gin, a tu patrze rano okres i dlatego tak brzuch bolał w nocy ;D co mnie cieszy bo na razie nie chce dzidzi ;D
Okres mam już 4 dzień, ale jak TŻ ma ochote wczoraj i mnie sprytnie zbajerował to idę do toalety "obczajam sytuacje" i akurat jak mamy się kochać to okresu jest mało na tamponie a potem tylko tyci wyleci i jakoś dajemy rade ;D a teraz wgl nic nie leci.

W ciąży mogłaś być, ale następnego dnia poroniłaś, stąd "okres". Bardzo często tak się zdarza, że kobieta myśli, że jej się okres spóźnił o kilka dni, a tymczasem właśnie doszło do poronienia.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-12, 17:03   #279
Rozalinda888
Przyczajenie

Witam,
wczoraj zrobiłam test ciążowy. Według moich wyliczeń i tego co podpowiada kalendarzyk w necie, 10.09 powinno dojść do zagnieżdżenia.
Niby wyszły 2 kreski, ale w dość dziwnej konfiguracji i nie wiem jak to interpretować. Może któraś z Was miała podobnie?

Edytowane przez Rozalinda888
Czas edycji: 2014-09-12 o 19:06
Rozalinda888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-12, 21:52   #280
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozalinda888 Pokaż wiadomość
Witam,
wczoraj zrobiłam test ciążowy. Według moich wyliczeń i tego co podpowiada kalendarzyk w necie, 10.09 powinno dojść do zagnieżdżenia.
Niby wyszły 2 kreski, ale w dość dziwnej konfiguracji i nie wiem jak to interpretować. Może któraś z Was miała podobnie?

Co to znaczy dziwna konfiguracja?
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 19:14   #281
karolinkakrs
Przyczajenie

Czesc dziewczyny Od dzisiaj dołączam do Waszego grona od 2 miesięcy staramy sie z mężem o dzidziusia Stosuje obserwacje dni plodnych poprzez testy i pomiar temperatury. W tamtym miesiącu sie nie udało . Dzisiaj jest 23 dc przy 30 dc. Ja bestia niecierpliwa zrobiłam test !!! tak , wiem ze za wcześnie . Teraz bede czekać . Przyznam sie , ze po kilku godzinach wyglądał tak , ze druga kreska jest widoczna ale taka nijaka. Musze sie wstrzymać raczej do miesiączki i jeśli sie nie pojawi to powtórzę.
karolinkakrs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 20:40   #282
iza2079
Przyczajenie

Witajcie
Proszę o pomoc w wyjaśnieniu wyników dwóch testów ciążowych NOVA TEST (bardzo blada kreska prawie niewidoczna) i PINK TEST (troszkę wyraźniejsza ale też blada kreska). Testy zrobiłam dzisiaj rano. Okres spóźnia mi się dopiero 2 dni. Są to moje pierwsze testy i od razu taka niewiadoma :/ Co myślicie o wynikach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150113_002.jpg (36,2 KB, 143 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150113_005.jpg (35,1 KB, 167 załadowań)
iza2079 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-13, 21:25   #283
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Drugie zdjęcie widać kreskę, jak najbardziej pozytywny. Gratulacje.
Zrób betę albo kolejny test za kilka dni to będzie lepiej widać. Jakby co u ginekologa na USG na razie nic nie będzie widać. Idź za jakieś 3 tygodnie - tak żeby był już 7tc.
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-13, 21:40   #284
201609270959
Konto usunięte

Także widzę 2gą kreskę . Zrób betę.
201609270959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-14, 07:04   #285
quench
Are you talking to me?!

Gratulacje Bez wątpienia widać dwie kreseczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 08:23   #286
iza2079
Przyczajenie

Wyniki z krwi postaram się zrobić jak najszybciej w pracy ciężko z wolnym nawet na godzinkę, dlatego zwróciłam się do Was dzięki za pomoc byłabym bardzo szczęśliwa jeśli potwierdzi się, że jestem w ciąży
Stary 2015-01-15, 15:07   #287
iza2079
Przyczajenie

Witajcie ponownie dzisiaj robiłam betę. Wyniki w załączniku potwierdzicie mi to samo że jest to ciąża?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg beta.jpg (39,9 KB, 148 załadowań)
Stary 2015-01-15, 15:27   #288
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Cytat:
Napisane przez iza2079 Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie dzisiaj robiłam betę. Wyniki w załączniku potwierdzicie mi to samo że jest to ciąża?
Jak najbardziej ciąża, ładny wyniki. Nudnych 8 miesięcy życzę
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-15, 16:20   #289
201609270959
Konto usunięte

Ciąża jak nic .
201609270959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 16:36   #290
LaLaRe87
Rozeznanie

dziś zrobiłam test - od tak.. po prostu (koło 12.00), wyszła mi blada druga kreska co oczywiście dało nadzieję... @ powinna nadejść dziś, najpóźniej jutro.. także chyba jutro okaże się więcej... staramy się z mężem od czerwca, lewy jajnik 'nie działa', mogę liczyć tylko na prawy...teraz dwa cykle z rzędu owulację miałam w prawym ... także po cichu liczę na to,że będzie dobrze, z drugiej strony nie nakręcam się powiedzcie,że wszystko będzie ok..chyba potrzebuję babskiego wsparcia..

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 16:44   #291
Maja00007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adzia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mam pytanie. Okres spóźnia mi się już 5 dzień i obawiam się, że jestem w ciąży. Moje piersi zaczęły mnie boleć, zwłaszcza sutki, które sterczą. Ale zrobiłam test Quick Vue. Najpierw cały obszar testu zrobił się różowy, więć przeraziłam się, że tak bardzo jestem w ciąży, że nie pojawił się paseczek tylko całość . Ale potem się wyklarowało i test wyszedł negatywny. No właśnie, test szlag trafił, czy ja źle odczytałam i ta wszechobecna różowość na początku to jednak pozytywny? Do gineologa wybiorę się dopiero po nowym roku. Robić jeszcze jeden za pare dni? Może ten test aż tak się mylić? ech. niepewność mnie zabije
Druga kreska nieważne, że blada oznacza ciąże. Możesz za kilka dni powtórzyć test, ale one zazwyczaj jak się mylą to w drugą stronę.
Maja00007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 09:36   #292
LaLaRe87
Rozeznanie

bobo-test robiony z godzinę temu... wczoraj i dzisiaj z rana (innej firmy) wyszły b. podobnie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150118_100056.jpg (24,6 KB, 124 załadowań)

Moja Marcelinka
Stary 2015-01-18, 09:44   #293
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
bobo-test robiony z godzinę temu... wczoraj i dzisiaj z rana (innej firmy) wyszły b. podobnie...
Widać drugą kreseczkę. Za parę dni będzie wyraźniejsza Gratuluję!
Stary 2015-01-18, 10:15   #294
LaLaRe87
Rozeznanie

nie chcę jeszcze zapeszać i się cieszyć, ale mam nadzieję, że to fasolka czekamy tyle miesięcy...

Moja Marcelinka
Stary 2015-01-18, 13:32   #295
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
nie chcę jeszcze zapeszać i się cieszyć, ale mam nadzieję, że to fasolka czekamy tyle miesięcy...
Po co czekać "tyle miesięcy" na fasolę, jakbyś w sklepie nie mogła kupić
Nie, nie mogłam xd
Zafasolkować, did, didek, fasolka, bobo hahahaha

polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki!
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 14:27   #296
LaLaRe87
Rozeznanie

no popatrz,że też o tym nie pomyślałam a tak w ogóle wszystko w porządku?

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2015-01-18 o 18:04
Stary 2015-01-22, 12:36   #297
Martinka28
Przyczajenie

Dziś zrobiłam test i ja, kreseczka jest bardzo bledziutka, taki jakby cień i teraz nie wiem czy to błąd testu czy ciąża, napiszcie co myślicie, bo ja już sama nie wiem, niby z mężem uważamy, ale...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7763.jpg (62,7 KB, 159 załadowań)
Martinka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 13:52   #298
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Po co czekać "tyle miesięcy" na fasolę, jakbyś w sklepie nie mogła kupić
Nie, nie mogłam xd
Zafasolkować, did, didek, fasolka, bobo hahahaha

polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki!
Tinker, naprawdę, nudzi ci się...

Cytat:
Napisane przez Martinka28 Pokaż wiadomość
Dziś zrobiłam test i ja, kreseczka jest bardzo bledziutka, taki jakby cień i teraz nie wiem czy to błąd testu czy ciąża, napiszcie co myślicie, bo ja już sama nie wiem, niby z mężem uważamy, ale...
Jest tam cień cienia, powtórz na następny dzień
Moim zdaniem to bardzo wczesna ciąża

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2015-01-22 o 13:53
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-24, 21:00   #299
Pszolka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martinka28 Pokaż wiadomość
Ja miałam podobną i to była ciąża, dla pewności możesz zrobić badania krwi, one są zawsze pewniejsze

Edytowane przez Pszolka
Czas edycji: 2015-01-24 o 21:02
Pszolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 08:40   #300
martaem1990
martaem

Moja druga kreseczka też była tylko cieniem , i był to poczatek 6 tygodnia.

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości