|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psy - cz. V
Cytat:
No nie wytrzymam z nimi, doprowadzają mnie do szału czasami Gnojki małe mają zabawę życia a ja się później cały dzień męczę. Dzisiaj wszystko sobie musiałam odwołać, bo ten Cezar mnie do rozpaczy doprowadził. Jakbym mu tego nie ogarnęła to by mu się skóra ugotowała pod tym ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Napisz o nim coś więcej i w ogóle zdawaj nam relacje jak idzie przyzwyczajanie di nowego miejsca
|
||
|
|
|
#272 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Wykąp ich ponownie, ale niestety, jak mi Elmo wytarzał się w padlinie, to nie było siły, śmierdział jeszcze z tydzień najmarniej, kąpanie nie dawało rady tego usunąć. Musiał wywietrzeć. Słodziaśny! Wygląda na bardzo radosnego i zadowolonego, chyba się nie zestresował bardzo zmianą miejsca
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie piszczał nic a nic, po przyjeździe do domu zaczął się bawić zabawkami, które dostaliśmy od poprzedniej właścicielki. Bardzo przytulaśny Pierwsze spacery zaliczone
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Scooby jest cudny!
Dziewczyny wspolczuje przejsc z psami, takie smierdziele potrafia wykonczyc. A niby nos przyzwyczaja sie do zapachu w 7 sekund
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
O matko jaki cudny.
![]() ![]() Dawno mnie tutaj nie było, więc wrzucam zdjęcia dziewczyn i ich psich znajomych. Naprawdę, takie codzienne spotkania z nimi bardzo dobrze im robią. |
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, Scooby się rozkręca
Tylko położyliśmy się z partnerem do łóżka, zgasiliśmy światło, telewizor był włączony i skubany Scooby tup tup tup i hop do łóżeczka, pomiędzy nas i awantura wielka, że jak to...zejść albo się posunąć? To samo przy śniadaniu, czuł się rozczarowany, że nic z naszych kanapek nie dostał. Poprzedni właściciele chyba na wszystko mu pozwalali
|
|
|
|
#277 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No to teraz musicie wy ustalić, jakie u was będą zasady. ja osobiście śpię z psami i dziele się jedzeniem. Ale na moich zasadach. Czyli jak pies ma zejść z łóżka to schodzi, nie ma żadnego wymuszenia jedzenia. Psy siedzą i czekają, nie ma szczekanie, wyrywanie z ręki, piszczenia.
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo bym nie chciała, żeby żebrał piskami o coś z talerza. Zobaczymy jak nam pójdzie wpojenie zasad ![]() ale i tak jestem z niego dumna bo nie psoci, buty, meble i inne rzeczy w domu go nie interesują (póki co ) - tylko zabawki i my. Energii ma tyle, że chyba maratony będziemy z nim biegać, żeby się wyszalał
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
Psy - cz. V
Ja mojego ignorowałam jak piszczał i sie oduczył. Teraz grzecznie siedzi i czeka i śledzi każdy moj ruch jak jem
![]() Śpi ze mną w łożku ale jak czasem sie zbyt rozpycha to na komendę "zejdź" grzecznie przechodzi na fotel No i jak chcesz go wychowywać to od razu od małego, bo potem ciężej |
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Milo czasami dla przypomnienia łapą pacnie jedzącego.
U nas chyba jest alergia na trawy. Je cały czas to samo, nic się nie zmieniło oprócz pory roku. W tym tygodniu znów sobie ucho rozdrapał i oko zaczyna trzeć Także już się przeprosiłam znów z tabletkami i maścią i czekam na późną jesień i zimę, żeby nie było pylącej trawy |
|
|
|
#281 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciekawy etap przed wam, poznawanie się... ![]() Cytat:
Ale fajnie macie! Czasami w weekend jak rano idę z moim to też natykamy się na znajome stadko i wtedy psiurki dokazują, ganiają, umęczone ale szczęśliwe Cytat:
Typowe grzeszki naszych psiaków ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Ja pozwalałam psiakowi na spanie w łóżku ale na kołdrze i w nogach, teraz jak śpię to się w ogóle już nie pcha do łóżka ale chyba przez to że sporo urósł więc pewnie mu nie wygodnie. Jak siedzę na łóżku to wskakuje, czasami go zapraszam, ale nie mam problemu żeby też z łóżka zszedł. Co do jedzenia....za szczeniaka żebrał ale nigdy mi nie kradł z talerza, jak miał zapędy to go słownie karciłam, efekt jest taki że rzadko asystuje mi gdy coś jem z ręki, a jak jest zainteresowany to grzecznie siedzi i czeka, nie skomli ale robi "maślane" oczy które "mówią" wszystko czasami mu daję jak to jest coś co uwielbia.Wydaje mi się że trzeba sobie wypracować takie relacje z psem, co nam pasuje to pozwalać mu a co nie pasuje to oduczyć psa, cierpliwie i systematycznie dążyć do celu
|
|||
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja staram się robić takie, gdzie nie widać jakie to spasione. A o tak już zrzuciła dużo.
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Widzieliście? Ja jestem przerażona prostactwem tej kobiety (właścicielki psa). Dla mnie totalny horror - nic dziwnego, że właściciele psów postrzegani są jako agresywne buraki.
http://warszawawpigulce.pl/pies-post...e-go-wideo-18/ |
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
My już po spacerze
ImageUploadedByWizaz Forum1465129816.652878.jpgImageUploadedByWizaz Forum1465129838.386203.jpgImageUploadedByWizaz Forum1465129863.038959.jpg
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;61343626]Ciekawy etap przed wam, poznawanie się...
![]() Ale fajnie macie! Czasami w weekend jak rano idę z moim to też natykamy się na znajome stadko i wtedy psiurki dokazują, ganiają, umęczone ale szczęśliwe Typowe grzeszki naszych psiaków ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Ja pozwalałam psiakowi na spanie w łóżku ale na kołdrze i w nogach, teraz jak śpię to się w ogóle już nie pcha do łóżka ale chyba przez to że sporo urósł więc pewnie mu nie wygodnie. Jak siedzę na łóżku to wskakuje, czasami go zapraszam, ale nie mam problemu żeby też z łóżka zszedł. Co do jedzenia....za szczeniaka żebrał ale nigdy mi nie kradł z talerza, jak miał zapędy to go słownie karciłam, efekt jest taki że rzadko asystuje mi gdy coś jem z ręki, a jak jest zainteresowany to grzecznie siedzi i czeka, nie skomli ale robi "maślane" oczy które "mówią" wszystko czasami mu daję jak to jest coś co uwielbia.Wydaje mi się że trzeba sobie wypracować takie relacje z psem, co nam pasuje to pozwalać mu a co nie pasuje to oduczyć psa, cierpliwie i systematycznie dążyć do celu [/QUOTE]Olga, to całkiem normalne, on po prostu sprawdza na ile może sobie pozwolić. Jak jemy coś, moje siedzą koło naszych nóg i czekają może akurat coś spadnie. Śpią z nami w łóżku i jak za bardzo się rozwalą, to mówię im żeby przesunęły dupę i zawsze ta komenda działa.![]() Dzięki Kasiu, strasznie cię ciesze, że udało mi się poznać tych ludzi. Cytat:
My niestety też mamy tutaj taką jedną wariatkę, młoda siksa, a tylko szuka zadymy.Malgo, cudny jest. |
|
|
|
|
#286 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co za baba.... masakra Cytat:
Fajnie! My już też po ale niestety w strugach deszczu i burzy, dwa razy się chowaliśmy żeby nie zmoknąć, słonko i deszcz na zmianę |
||
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, boję się, że Scooby mnie znielubi na zawsze
Jest strasznie rozpuszczony i dziś cały dzień na coś mu nie pozwalam i jestem bardzo konsekwentna. Z łóżka ściągałam go dzisiaj milion razy i teraz leży obok taki smutny. Oczywiście za dobre i porządane zachowania dostaje super głaski i za komendy jakiś smakołyk ale i tak mi smutno..
Edytowane przez olgaes Czas edycji: 2016-06-05 o 23:13 |
|
|
|
#288 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie martw się, przywyknie do nowych zasad. Daj mu trochę czasu
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nie urok to ..... z nią . Dzisiaj bylismy rano u weta bo se poduszkę rozwalila. A ja wieczorem patrze a oba dupsko zaklejone i rany takie fujj... pytam się jak i skąd ... Nawet porządnie jej tej dupy umyć nie mogę bo ta lapa rozwalona. . Uhhh Macie jakiś pomysł co z tym? Na dniach do weta oxzywiscie ![]() notatnik |
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
O matko, jutro do weta
|
|
|
|
#292 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
U nas tak na psie wychodziła alergia.
|
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
No jakieś badania zrób moze, ale wet powinien zobaczyć
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u was nie to miejsce to może rzeczywiście jakaś alergia? Albo coś ją tak pogryzło. Najlepiej to wet oceni
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
notatnik Edytowane przez diabliczka66 Czas edycji: 2016-06-06 o 06:30 |
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
A te ranki moze sa po kleszczach? Moj ma chyba lekkie uczulenie ne kleszcze, bo ma zgrubienie i mala ranke w jednym miejscu, wlasnie po kleszczu. Tez popsikalam octeniseptem, zeby sie nie slimaczylo i pomoglo.
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
notatnik |
|
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
A teraz nic nie dostaje na pchły?
|
|
|
|
#300 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie dostaje, bo wg diabliczki nie potrzeba.
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

No nie wytrzymam z nimi, doprowadzają mnie do szału czasami
Gnojki małe mają zabawę życia a ja się później cały dzień męczę.
ale jest totalnie niefotogeniczny, na żywo wygląda dużo ciekawiej
Napisz o nim coś więcej i w ogóle zdawaj nam relacje jak idzie przyzwyczajanie di nowego miejsca 

Ale jednak dużo prawdy jest w tym, że zwierz upodabnia się do właściciela ;x