Psy - cz. V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-04, 22:16   #271
inga21
Zakorzenienie

Dot.: Psy - cz. V

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ale super, ale super Scooby. Jaka grzywa. Przepiękny. I z twarzy wydaje się szalony
Inga, wiem co czujesz. Gruby cuchnal rybami jeszcze przez tydzień po kąpieli. Miał nawet w uszach, w środku ten zapach.
Jutro musisz zrobi pranie psa jeszcze raz. Ale powiem szczerze, że jak wdepnelam klapkiem w padline, to pomogło dopiero mycie octem i środkiem z chlorem do toalet. Wiec ten tego.... nastaw się na aromaty przez najbliższe kilka dni.
Ale dwa psy No nie wytrzymam z nimi, doprowadzają mnie do szału czasami Gnojki małe mają zabawę życia a ja się później cały dzień męczę.
Dzisiaj wszystko sobie musiałam odwołać, bo ten Cezar mnie do rozpaczy doprowadził. Jakbym mu tego nie ogarnęła to by mu się skóra ugotowała pod tym

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez olgaes Pokaż wiadomość
Fajny, fajny! ale jest totalnie niefotogeniczny, na żywo wygląda dużo ciekawiej
Nie widzę zdjęć bo jestem na telefonie, ale gratuluję! Napisz o nim coś więcej i w ogóle zdawaj nam relacje jak idzie przyzwyczajanie di nowego miejsca
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 22:51   #272
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez inga21 Pokaż wiadomość
Ale mi moje dzisiaj numer wywinęły Czarek - DONek postanowił wykąpać się w błocie, z samego rana. Jak go zobaczyłam było za późno. Cała sierść sfilcowana i nie da się nic zrobić. 5 godzin go kąpałam, obcinałam i czesałam. Skończyłam padnięta a i tak to dopiero połowa psa. Mało brakowało a zabrałabym go do weta na golenie do zera.

Tyle co u niego skończyłam, a Coffe przyleciała, że chce na spacer. Zabieram szelki, podchodzę 2m od młodej i aż mnie cofnęło. Tak waliła rozkładającym się zwierzęciem i oczywiście cała sierść tłusta i brudna od tej właśnie padliny. Po dokładnym przetrzepaniu ogrodu, a nie było łatwo znalazłam w krzakach coś, co kiedyś było kretem i prawdopodobnie zostało zabite przez Coffe. Teraz było szczątkami na sierści Coffe.
Za jakieś 10min jak przygotowywałam rękawiczki, maseczkę i cały sprzęt do czyszczenia Coffe okazało się, że musiała i wnętrzności spróbować , bo biegunka pierwsza jej w życiu.
Na Cezarka zużyłam cały najładniej pachnący szampon, więc ją półtorej godziny szorowałam jakimś o paskudnym zapachu za prawie 100zł dla Sońki (ale nie miałam wyjścia ) i oczywiście zużyłam cały, a dalej śmierdzi.
Jutro powtórka z rozrywki, pojadę po następny szampon i od początku kąpanie, mycie zębów i pyska
Nie mam już siły dzisiaj do nich. Zostaw psy same na chwilę na ogrodzie, bo chcesz poczytać w spokoju a drzwi na ogród otwarte żeby pieseczki mogły biegać. To się pobawiły.
Łooo, współczuję!
Wykąp ich ponownie, ale niestety, jak mi Elmo wytarzał się w padlinie, to nie było siły, śmierdział jeszcze z tydzień najmarniej, kąpanie nie dawało rady tego usunąć. Musiał wywietrzeć.

Cytat:
Cześć koleżanki i koledzy, jestem Scooby!
Słodziaśny!
Wygląda na bardzo radosnego i zadowolonego, chyba się nie zestresował bardzo zmianą miejsca
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 22:57   #273
olgaes
Zadomowienie

Cytat:
Nie widzę zdjęć bo jestem na telefonie, ale gratuluję! Napisz o nim coś więcej i w ogóle zdawaj nam relacje jak idzie przyzwyczajanie di nowego miejsca
Psiak jest bardzo grzeczny Nie piszczał nic a nic, po przyjeździe do domu zaczął się bawić zabawkami, które dostaliśmy od poprzedniej właścicielki. Bardzo przytulaśny
Pierwsze spacery zaliczone Zaobserwowałam, że ciekawią go inne psy - wiadomo - ale dużych okazów się boi. Nie szczeka na nie, tylko albo ucieka albo się kładzie na ziemi i patrzy. No i poznajemy się dalej...
olgaes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 23:00   #274
Luba
Zakorzenienie

Scooby jest cudny! Te oczka jak koraliki czarne

Dziewczyny wspolczuje przejsc z psami, takie smierdziele potrafia wykonczyc.
A niby nos przyzwyczaja sie do zapachu w 7 sekund

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 23:36   #275
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć koleżanki i koledzy, jestem Scooby!
O matko jaki cudny. Jeszcze się rozkręci.
Dawno mnie tutaj nie było, więc wrzucam zdjęcia dziewczyn i ich psich znajomych. Naprawdę, takie codzienne spotkania z nimi bardzo dobrze im robią.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13224164_1015155598537680_905644020_o.jpg (341,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13234641_1015155525204354_1039826063_o.jpg (443,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13220152_1013515972034976_667121675_n.jpg (264,1 KB, 10 załadowań)
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 08:05   #276
olgaes
Zadomowienie

Dziewczyny, Scooby się rozkręca Tylko położyliśmy się z partnerem do łóżka, zgasiliśmy światło, telewizor był włączony i skubany Scooby tup tup tup i hop do łóżeczka, pomiędzy nas i awantura wielka, że jak to...zejść albo się posunąć? To samo przy śniadaniu, czuł się rozczarowany, że nic z naszych kanapek nie dostał. Poprzedni właściciele chyba na wszystko mu pozwalali
Stary 2016-06-05, 08:18   #277
zakonna
Naczelna Nastolatka

No to teraz musicie wy ustalić, jakie u was będą zasady. ja osobiście śpię z psami i dziele się jedzeniem. Ale na moich zasadach. Czyli jak pies ma zejść z łóżka to schodzi, nie ma żadnego wymuszenia jedzenia. Psy siedzą i czekają, nie ma szczekanie, wyrywanie z ręki, piszczenia.
Stary 2016-06-05, 08:28   #278
olgaes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
No to teraz musicie wy ustalić, jakie u was będą zasady. ja osobiście śpię z psami i dziele się jedzeniem. Ale na moich zasadach. Czyli jak pies ma zejść z łóżka to schodzi, nie ma żadnego wymuszenia jedzenia. Psy siedzą i czekają, nie ma szczekanie, wyrywanie z ręki, piszczenia.
Właśnie o to chodzi. Nie mamy problemu, żeby na to łóżko wchodził, ale nie koniecznie chcemy, żeby wpychał się w lukę, między nasze głowy Bardzo bym nie chciała, żeby żebrał piskami o coś z talerza. Zobaczymy jak nam pójdzie wpojenie zasad
ale i tak jestem z niego dumna bo nie psoci, buty, meble i inne rzeczy w domu go nie interesują (póki co ) - tylko zabawki i my. Energii ma tyle, że chyba maratony będziemy z nim biegać, żeby się wyszalał
Stary 2016-06-05, 09:18   #279
malgo96
Zadomowienie

Psy - cz. V

Ja mojego ignorowałam jak piszczał i sie oduczył. Teraz grzecznie siedzi i czeka i śledzi każdy moj ruch jak jem
Śpi ze mną w łożku ale jak czasem sie zbyt rozpycha to na komendę "zejdź" grzecznie przechodzi na fotel
No i jak chcesz go wychowywać to od razu od małego, bo potem ciężej
malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 10:50   #280
anlejka
Zakorzenienie

Milo czasami dla przypomnienia łapą pacnie jedzącego.

U nas chyba jest alergia na trawy. Je cały czas to samo, nic się nie zmieniło oprócz pory roku. W tym tygodniu znów sobie ucho rozdrapał i oko zaczyna trzeć Także już się przeprosiłam znów z tabletkami i maścią i czekam na późną jesień i zimę, żeby nie było pylącej trawy
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 12:18   #281
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Psiak jest bardzo grzeczny Nie piszczał nic a nic, po przyjeździe do domu zaczął się bawić zabawkami, które dostaliśmy od poprzedniej właścicielki. Bardzo przytulaśny
Pierwsze spacery zaliczone Zaobserwowałam, że ciekawią go inne psy - wiadomo - ale dużych okazów się boi. Nie szczeka na nie, tylko albo ucieka albo się kładzie na ziemi i patrzy. No i poznajemy się dalej...

Ciekawy etap przed wam, poznawanie się...

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
O matko jaki cudny. Jeszcze się rozkręci.
Dawno mnie tutaj nie było, więc wrzucam zdjęcia dziewczyn i ich psich znajomych. Naprawdę, takie codzienne spotkania z nimi bardzo dobrze im robią.

Ale fajnie macie!
Czasami w weekend jak rano idę z moim to też natykamy się na znajome stadko i wtedy psiurki dokazują, ganiają, umęczone ale szczęśliwe

Cytat:
Dziewczyny, Scooby się rozkręca Tylko położyliśmy się z partnerem do łóżka, zgasiliśmy światło, telewizor był włączony i skubany Scooby tup tup tup i hop do łóżeczka, pomiędzy nas i awantura wielka, że jak to...zejść albo się posunąć? To samo przy śniadaniu, czuł się rozczarowany, że nic z naszych kanapek nie dostał. Poprzedni właściciele chyba na wszystko mu pozwalali

Typowe grzeszki naszych psiaków

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Ja pozwalałam psiakowi na spanie w łóżku ale na kołdrze i w nogach, teraz jak śpię to się w ogóle już nie pcha do łóżka ale chyba przez to że sporo urósł więc pewnie mu nie wygodnie. Jak siedzę na łóżku to wskakuje, czasami go zapraszam, ale nie mam problemu żeby też z łóżka zszedł.
Co do jedzenia....za szczeniaka żebrał ale nigdy mi nie kradł z talerza, jak miał zapędy to go słownie karciłam, efekt jest taki że rzadko asystuje mi gdy coś jem z ręki, a jak jest zainteresowany to grzecznie siedzi i czeka, nie skomli ale robi "maślane" oczy które "mówią" wszystko czasami mu daję jak to jest coś co uwielbia.
Wydaje mi się że trzeba sobie wypracować takie relacje z psem, co nam pasuje to pozwalać mu a co nie pasuje to oduczyć psa, cierpliwie i systematycznie dążyć do celu
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 13:12   #282
inga21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
No przestań! Nie jest gruba! Ja Milowemu już nawet zdjęć nie robię, bo mi wstyd Ale jednak dużo prawdy jest w tym, że zwierz upodabnia się do właściciela ;x
Takie zdjęcie, zobacz na te A ja staram się robić takie, gdzie nie widać jakie to spasione. A o tak już zrzuciła dużo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465125061647.jpg (97,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1465125073050.jpg (98,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1465125083876.jpg (95,7 KB, 15 załadowań)
Stary 2016-06-05, 13:22   #283
sugarfreeee
Zakorzenienie

Widzieliście? Ja jestem przerażona prostactwem tej kobiety (właścicielki psa). Dla mnie totalny horror - nic dziwnego, że właściciele psów postrzegani są jako agresywne buraki.

http://warszawawpigulce.pl/pies-post...e-go-wideo-18/

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 14:31   #284
malgo96
Zadomowienie

My już po spacerze ImageUploadedByWizaz Forum1465129816.652878.jpgImageUploadedByWizaz Forum1465129838.386203.jpgImageUploadedByWizaz Forum1465129863.038959.jpg
Stary 2016-06-05, 15:03   #285
Merys
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;61343626]Ciekawy etap przed wam, poznawanie się...

Ale fajnie macie!
Czasami w weekend jak rano idę z moim to też natykamy się na znajome stadko i wtedy psiurki dokazują, ganiają, umęczone ale szczęśliwe

Typowe grzeszki naszych psiaków

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Ja pozwalałam psiakowi na spanie w łóżku ale na kołdrze i w nogach, teraz jak śpię to się w ogóle już nie pcha do łóżka ale chyba przez to że sporo urósł więc pewnie mu nie wygodnie. Jak siedzę na łóżku to wskakuje, czasami go zapraszam, ale nie mam problemu żeby też z łóżka zszedł.
Co do jedzenia....za szczeniaka żebrał ale nigdy mi nie kradł z talerza, jak miał zapędy to go słownie karciłam, efekt jest taki że rzadko asystuje mi gdy coś jem z ręki, a jak jest zainteresowany to grzecznie siedzi i czeka, nie skomli ale robi "maślane" oczy które "mówią" wszystko czasami mu daję jak to jest coś co uwielbia.
Wydaje mi się że trzeba sobie wypracować takie relacje z psem, co nam pasuje to pozwalać mu a co nie pasuje to oduczyć psa, cierpliwie i systematycznie dążyć do celu [/QUOTE]
Olga, to całkiem normalne, on po prostu sprawdza na ile może sobie pozwolić. Jak jemy coś, moje siedzą koło naszych nóg i czekają może akurat coś spadnie. Śpią z nami w łóżku i jak za bardzo się rozwalą, to mówię im żeby przesunęły dupę i zawsze ta komenda działa.
Dzięki Kasiu, strasznie cię ciesze, że udało mi się poznać tych ludzi. Spotykamy się tak codziennie rano. Co do pogrubionego, amen.
Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Widzieliście? Ja jestem przerażona prostactwem tej kobiety (właścicielki psa). Dla mnie totalny horror - nic dziwnego, że właściciele psów postrzegani są jako agresywne buraki.

Masakra, co Ci ludzie mają w głowach. My niestety też mamy tutaj taką jedną wariatkę, młoda siksa, a tylko szuka zadymy.
Malgo, cudny jest.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 15:57   #286
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość

Co za baba.... masakra

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość

Fajnie!
My już też po ale niestety w strugach deszczu i burzy, dwa razy się chowaliśmy żeby nie zmoknąć, słonko i deszcz na zmianę
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 23:12   #287
olgaes
Zadomowienie

Dziewczyny, boję się, że Scooby mnie znielubi na zawsze Jest strasznie rozpuszczony i dziś cały dzień na coś mu nie pozwalam i jestem bardzo konsekwentna. Z łóżka ściągałam go dzisiaj milion razy i teraz leży obok taki smutny. Oczywiście za dobre i porządane zachowania dostaje super głaski i za komendy jakiś smakołyk ale i tak mi smutno..

Edytowane przez olgaes
Czas edycji: 2016-06-05 o 23:13
Stary 2016-06-05, 23:16   #288
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nie martw się, przywyknie do nowych zasad. Daj mu trochę czasu
Stary 2016-06-05, 23:21   #289
olgaes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lexie Pokaż wiadomość
Nie martw się, przywyknie do nowych zasad. Daj mu trochę czasu
Mam nadzieję, że będzie szczęśliwy
Stary 2016-06-05, 23:29   #290
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
NIE WIERZĘ! Wychodzi Sonia do pokoju, kładzie się koło mnie i tak od niej też wali tym kretem nie mam do nich mocy dzisiaj. Nie chce ich któraś na tydzień? Wyślę je na wakacje z workiem karmy i odbiore jak już odpocznę.
A Sonia dzisiaj śpi w korytarzu i czeka do jutra na kąpanie. Ręce opadają.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Tak będę musiała jutro zrobić
Heh wiem co czujesz ... mam posokowca. To jest mistrzyni w zmianie zapachu. Wszystko co śmierdzi jest mniam, trzeba się wytazac. Potrafi świeżo po praniu polecieć i się wyswinic. Jak młoda chodziła w oieluchach to posokowka potrafiła jej zdjąć spodnie i pieluche z kupa ściągnąć . Ten pies chodzi z wiecznie ufajdanymi uszami i jest gorsza niż male dziecko.
Jak nie urok to ..... z nią .
Dzisiaj bylismy rano u weta bo se poduszkę rozwalila. A ja wieczorem patrze a oba dupsko zaklejone i rany takie fujj... pytam się jak i skąd ... Nawet porządnie jej tej dupy umyć nie mogę bo ta lapa rozwalona. . Uhhh

Macie jakiś pomysł co z tym? Na dniach do weta oxzywiscie

notatnik
diabliczka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 23:41   #291
malgo96
Zadomowienie

O matko, jutro do weta
Stary 2016-06-05, 23:53   #292
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

U nas tak na psie wychodziła alergia.
Stary 2016-06-05, 23:58   #293
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lexie Pokaż wiadomość
U nas tak na psie wychodziła alergia.
To jest tylko w jednym miejscu. Nic ostatnio nowego nie dostawała. Rano tego jeszcze nie było. Jutro ja wykąpie a najbliżej we wtorek do weta bo mieszkamy na zadupiu a nie mam kierowcy

notatnik
Stary 2016-06-06, 00:08   #294
malgo96
Zadomowienie

No jakieś badania zrób moze, ale wet powinien zobaczyć
Stary 2016-06-06, 00:58   #295
inga21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabliczka66 Pokaż wiadomość
Heh wiem co czujesz ... mam posokowca. To jest mistrzyni w zmianie zapachu. Wszystko co śmierdzi jest mniam, trzeba się wytazac. Potrafi świeżo po praniu polecieć i się wyswinic. Jak młoda chodziła w oieluchach to posokowka potrafiła jej zdjąć spodnie i pieluche z kupa ściągnąć . Ten pies chodzi z wiecznie ufajdanymi uszami i jest gorsza niż male dziecko.
Jak nie urok to ..... z nią .
Dzisiaj bylismy rano u weta bo se poduszkę rozwalila. A ja wieczorem patrze a oba dupsko zaklejone i rany takie fujj... pytam się jak i skąd ... Nawet porządnie jej tej dupy umyć nie mogę bo ta lapa rozwalona. . Uhhh

Macie jakiś pomysł co z tym? Na dniach do weta oxzywiscie

notatnik
U mojej tak przetoki wychodziły, aż mnie trzęsie na samą myśl
Ale u was nie to miejsce to może rzeczywiście jakaś alergia? Albo coś ją tak pogryzło.
Najlepiej to wet oceni
Stary 2016-06-06, 06:28   #296
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
U mojej tak przetoki wychodziły, aż mnie trzęsie na samą myśl
Ale u was nie to miejsce to może rzeczywiście jakaś alergia? Albo coś ją tak pogryzło.
Najlepiej to wet oceni
No właśnie juz sama niewiem co to się porobiło. Bo nic nowego nie jadła ( chyba że dzieci ja czymś nakarmily :/) . Przy porannym mizianiu okazało się ze pomiędzy łopatkami ma kilka takich sporych strupow. Hmm dam se wszystkie palce uciąć ze wczoraj tam tego nie było. Nie ma zadnych objawow oprócz tych strupow w kilku miejscach. No nic od dzisiaj pies przechodzi na dietę. Kąpiel z penthanolem złagodzi trochę ? Do jutra jakoś musimy przetrzymać ;p te ranki przy tyłku popsikalam octeniseptem.

notatnik

Edytowane przez diabliczka66
Czas edycji: 2016-06-06 o 06:30
Stary 2016-06-06, 08:13   #297
Luba
Zakorzenienie

A te ranki moze sa po kleszczach? Moj ma chyba lekkie uczulenie ne kleszcze, bo ma zgrubienie i mala ranke w jednym miejscu, wlasnie po kleszczu. Tez popsikalam octeniseptem, zeby sie nie slimaczylo i pomoglo.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:18   #298
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
A te ranki moze sa po kleszczach? Moj ma chyba lekkie uczulenie ne kleszcze, bo ma zgrubienie i mala ranke w jednym miejscu, wlasnie po kleszczu. Tez popsikalam octeniseptem, zeby sie nie slimaczylo i pomoglo.
Ona to ma w kilku miejscach. Tez 0omiedzy łopatkami kilka takich stupkow. Mam podejrzenie ze może być uczulenie na pchły . Ni chyba że wiejskie pchly stają się tak agresywne przy obrozkach przeciwpchelnych ( kiedyś miała taką samą obroże i nic jej nie bylo)

notatnik
Stary 2016-06-06, 09:36   #299
malgo96
Zadomowienie

A teraz nic nie dostaje na pchły?
Stary 2016-06-06, 09:45   #300
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nie dostaje, bo wg diabliczki nie potrzeba.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości