|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
Już się martwilam, że coś się dzieje tak długo Cie nie było. Odpoczywaj ile wlezie
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Confused ja myślę że wagi nikt by nie naciągnął tyko po prostu pewnie za drugim razem lepiej dokonał pomiarów. Co do różnicy to dwa tygodnie są w normie Ale waga nie jest za dużą i mnie by martwiło to że przez 3 tygodnie taki jest mały przyrost wagi skoro wcześniej proporcjonalnie rósł.
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jeszcze musiałam pizze zjeść z tego wszystkiego :p
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, że nie ma czym się martwić
|
#275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W odwrócił się mały? Cytat:
Deksterowa czekamy na info, mam naszieję, że wszystko ok! Edit. Wlasnie doczytałam, że ok. No to super Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-06-02 o 19:43 |
||
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
KAMILA, oby tak było :-* z rozwarciem to po prostu efekt niewydolności szyjki macicy, mam cały czas dużo leżeć i brać leki, mam pessar i nic więcej nie da się poradzić, trzeba być dobrej myśli, żeby jeszcze te 2-3 tyg wytrzymać..
OLUTKA, sama nie wiem, w szpitalu miałam podobną sytuację, najpierw mi zmierzyli małego i wyszła wg mnie za mała waga i po mojej reakcji i powtórnym zmierzeniu wyszło nagle prawie 200g więcej, więc sama nie wiem.. Ale mam nadzieję, że jest tak jak piszesz i ten drugi pomiar był dokładniejszy po prostu i mały ma te 2kg... CWK, ciąża na pewno nie jest młodsza, bo wiem dokładnie kiedy mały został spłodzony I akurat owulkę miałam dosyć szybko i wszystkie usg do zdaje się 24-26 tyg potwierdziały to i mały rósł tak jak wskazywał to termin OM. Dopiero od ostatnich dwóch usg tak zwolnił ze wzrostem... A kość udowa i brzuszek wychodzą Ci dużo młodsze niż powinny być wg daty OM?
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Gratuluję udanych wizyt i dziękuję za kciuki. U mnie ok Mały 2400g. Dr powiedział: dziecko nie będzie za duże około 3kg ale niech pani się nie martwi wszystko jest w normie. Jak to powiedziałam koleżance to się śmiała że on jest starej daty i dla niego 4 kg to norma :-P (lekarz koło 70 lat :-D) Zbadał mnie na samolocie tak jak Aride - bolało :-/ I pobrał gbs. Czuje się fatalnie cały dzień. Nie wiem czy po tym badaniu czy o co chodzi. Na ktg nie miałam skurczy... Cały dzień boli mnie brzuch i twardy :-( nawet mi się nie chce wstać jedzenia robić Edit: no i oczywiście nie pokazał mi małego nawet na sekundę :-/ Edytowane przez aglo_mammy Czas edycji: 2016-06-02 o 19:44 |
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Deksterowa, uuuuffff!!
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Gratuluję dobrych wieści i współczuję samopoczucia
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
DEKSTEROWA, dobrze, że wszystko ok i jesteś spokojniejsza, teraz ładnie odpoczywaj
MISIA, dokładnie, dotychczas rósł bardzo proporcjonalnie, nawet był troszkę 'do przodu ' ze wzrostem, dlatego teraz jestem zdziwiona, że nagle wychodzi na to, że jednak będzie taki malutki i YOUSTHYNA, mały się nie obrócił, siedzi cały czas na dupce uparty! Czytałam ze dzieci pośladkowo ułożone trudniej zmierzyć i dobrze oszacować wagę ale nie wiem na ile ma to akurat miejsce w moim przypadku... I też zastanawiam się nad wizytą u innego gina, muszę chyba pogadać z TŻ i może umowię się jeszcze na wizytę w przyszłym tygodniu... A dziś to tak, inny gin mnie przyjął ale wydaje mi się, że bardzo dokładnie wykonywał usg ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- AGLO, fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze i mały ładnie rośnie mówiłaś ginowi o tym brzuszku, że boli i twardy? Nie bierzesz nic rozkurczowego?---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- AGLO, jaki masz w końcu TP?? Który masz teraz tydzień i dzień ciąży?
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Yousthyna;61242771]
Nie miałam pojęcia. Czyli jesli moj lekarz w 31 tc wypisał mi receptę na 2 opakowania (wystarcza mi na 4 tygodnie) to moze miec problem? Hm...dokładnie nie wiem jak to wygląda, ale pewnie zależy od tego jakie dawkowanie Ci wpisał w kartę. Chyba prawidłowo powinno być w karcie, żeby te 2 opakowanie wystarczyły Ci do 32tc, wtedy mogą być na nfz. A faktycznie możesz sobie przyjmować mniejsze dawki dzienne i starczy Ci na 4 tygodnie i tym sposobem masz taniej na dłużej. No ale lekarz powinien wiedzieć najlepiej co może a co nie
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
33+6 wg usg połówkowego, 35+3 wg om. Teraz pomiary odpowiadają na 36tc. Także już nie wiadomo czego się trzymać. Wg om 30.06 mam rodzić.
Chyba wezmę nospe, chociaż już mi trochę przeszło. Właśnie jakoś dobrze się czułam u niego i zapomniałam spytać o ten twardy brzuch... Jakiś mam humor zrypany. I nie wiem czemu w sumie. Te hormony mnie dobijają ryczec mi się chce choć nie mam powodu... |
|
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
AGLO, ale to pomieszane u Ciebie
CWK, u mnie kość udowa o dwa tygodnie mniejsza a brzuszek nawet 3tygodnie..
|
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
Confused czy ja dobrze doczytałam że twoja dzidzia też posladkowo siedzi??? Bo moja mała też, kończymy już 35 tydz i się zastanawiam czy się odwróci i czy coś Ci mówili o cc czy jak będziesz rodzic? Ja mam Wizytę za tydzień i sama nie wiem czego się spodziewać :-( czuje ze mała nadal się nie odwrócila i Siedzi sobie na moim łonie.
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Deksterowa dobrze ze to nic powaznego. Najwidoczniej mlody wypina girki i Cie to boli
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Deksterowa super że jednak wszystko ok że wszystko skontrolowali jak trzeba a tymczasem leżę i odpoczywaj.
Confused ja bym na Twoim miejscu sprawdziła to gdzie indziej Jeszce. Tym bardziej ze hipotrofia dopiero po 30 tygodniu wychodzi. Oczywiście nie chce Cię straszyć Ale ja z tych co to wola wszystko dokładnie sprawdzić. Aglo świetne że wizyta udana aczkolwiek szkoda że bolesna.
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wagi hmmm, może gdzieś jeszcze bym to sprawdziła, ale ja z tych co wola na zapas sprawdzić żeby się nie martwić |
|
|
|
|
#289 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dosłownie prawie wszystko robie smażone albo pieczone, z duszonych to tylko potrawki. Musze dobrze zgłębić temat jak zmienić potrawy Katoo jak ladnie [/QUOTE] Super fryzurka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oszczędzaj się przez te 2 tygodnie na maxa, ciekawe co powiedzą za 2 tygdonie w kwestii masy młodego. Jakby wskazywało ewidentnie na hipo, to myślę że dostałabyś skierowanie do szpitala na obserwację i poprawę przepływów
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Ciąża zmienia człowieka. Wybrałam pakiet tv i jako gift wybrałam piłkę nożną a nie bon do Sephory, wyobrażacie sobie??
|
|
|
|
#291 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję wizyty, piękna waga i cudowne zdjęcie Cytat:
Ja piore wszystko w 50 stopniach. Cytat:
Waga się nie przejmuj, ja też już pewnie mam z 13. A z terminem z usg to różnie to bywa... Jeśli by się sprawdziło to zostaniesz na polu bitwy ze mną Cytat:
Juz 6,5?? Co ja mam powiedzieć jak u mnie podwojnie: Cytat:
Arida super wiesci!!!! A waga..... Piękna, masz już prawdziwego noworodka Cytat:
Cytat:
całe szczęście że jest ok. mój gin mi mówił że prawidłowo szyjka się skraca od 35 tyg. Więc teraz nie możemy się już dziwić że jej coraz mniej Cytat:
))Zjedz coś dobrego na poprawę humoru ![]() Ja już padam na plecy. Zrobiłam nastepne pranie, poprasowalam wczorajsze, zrobiłam kopytka, tz wziął mnie na spacer, obzarlam się i nie chce mi się iść pod prysznic Doszłam do wniosku że moje dziecko lubi piwo bezalkoholowe Jak tylko biorę lyka to czuję weza dziewczynie chce się pić w tą pogodę
|
||||||||
|
|
|
#292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieprawda. Już kiedyś słyszałam takie coś i się wystraszyłam, zapytałam ginekologa i powiedział że to bzdura... Ja biorę 4 luteiny dziennie i gdybym miała bulić tak 100 % to ja dziękuje... Jestem w 33 tygodniu i wczoraj dostałam od gina receptę normalnie na ryczałt Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh musiałam pousuwac wszystkie usmiechy że swoich wypowiedzi bo Szanowny wizaż uznał że jest ich za dużo jak na jeden post
|
|
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
Deksterowa dobrze, że wszystko jest w porządku odpoczywaj dużo
![]() będę się teraz chwalić nie miejcie mi tego za złe.. wysyłam zdjęcia skręconych mebli ( na razie to tak wygląda, ale jeszcze dodatki dojdą), przedwczoraj byłam u moich dzieciaków w przedszkolu z okazji Dnia Dziecka,a dziś dostałam od nich takie kartki, aż się wzruszyłam i jeszcze moje łupy ciucholandowe wszystko po 2 zł z nexta i cartersa[ATTACH]6459496[/ATTACH[ATTACH]6459501[/ATTACH3.jpg4.jpg5.jpg
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#296 |
|
Wtajemniczenie
|
Alloffkowa takie info mam od moje gin, chyba kobieta żyje w nieświadomości. A może zależy od wskazania? Chociaż w ciąży to chyba jedno wskazanie?
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Nospe max to mogę wziąć połowę tabletki czy nie bardzo?
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super! Te króliczkowe śpiochy boskie ![]() A łóżeczko bardzo dobrze mi znane ![]() Cytat:
Zastanowiłabym się chwilkę dłużej
|
||
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

z pierwszego usg mam na 13.07
jestem juz. Zrobili mi KTG i badanie na fotelu plus usg dowcipne. Na ktg położna mnie nastraszyla ze jakies splaszczone czy coś, ale lekarka powiedziała, że jest dobre jej zdaniem. Skurczy brak. Chociaż podczas leżenia na ktg na lewym boku tak mnie bolał ten brzuch ze myślałam że zejde... W badaniu wyszło, że szyjka się skraca, ale ma 2,5 cm i jest zamknięta, więc raczej jeszcze nie rodzę. Zalecila mi 3x2 no spy i 3x2 magnez plus polegiwanie. Juz jestem w domu i poleguje
ale niestety na plecach, bo na boku boli.
Wzięliśmy ślub 26-09-2015
Szyjka się nie skróciła ale rozwarcie się nieznacznie powiększyło i już jest na jeden palec. I co gorsza dziecko dużo nie urosło, najpierw zrobił usg i wyszło 1880g, potem widząc moją reakcję i zdziwienie zrobił usg jeszcze raz i niby wyszło mu to 2kg ale mam wrażenie, że się zasugerował moją reakcją i trochę 'naciągnął' wagę za drugim razem. Także przez 3tyg synek przybrał jakieś 300g tylko... Niby przepływy ok, ilość wód w normie, ale coś mówił, że to wskazuje na hipotrofię i do kontroli za 2tygodnie. Sama nie wiem co o tym myśleć 

ja dosłownie prawie wszystko robie smażone albo pieczone, z duszonych to tylko potrawki.
[/QUOTE] Super fryzurka
U mnie na 8 lipca
Tylko, że leżenie w łóżku męczy cholernie