|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Cytat:
Ja też poluje a jak upoluję to mi ktoś sprzed nosa kupuje. Tylko nie chciałam zbyt drogiej bo koszty przesyłki jeszcze. Nowy kosztuje 350 wiec za uzywany chciałam góra 170 dać a chodzą po 200-300. |
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Trute ja z Rzeszowa.. Tylko chwilowo jeszcze Bialystok.
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
Jestem zmuszona oglądać mecz i wcinam chipsy popijając colą. Nie ma to jak zdrowa przekąska.
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w kinie, chwila by usiąść na doooopie. Z racji tego ze Polacy grają go kino puste jestem tylko ja i synek Przy okazji odebrałam zamowienie ze smyka i totalnie rozjechałam sie z rozmiarami! wszystko za duże wiec dalej jestem w czarnej doooopie w kwestii wyprawki bo mam większość chyba na wiosnę a dla newborna niewiele.
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem zmuszona uczyć się na sobotni egzamin, będzie opisowy, więc niestety trzeba wykuć :/ a najgorsze jest to, że nic mi nie wchodzi do głowy
|
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja płakałam ze pojechał i będzie jezdzil i tylko na chwilę wracał, a on wrócił po 2 dniach poklocil się z szefem, tydzień siedział na wolnym i teraz pracuje na miejscu i na razie nigdzie nie jedzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
O to super. !
Ja sie cieszę, ze auto mi zostawił haha bo jakby je zabrał ze sobą to bym umarła. ale byle do piątku, byle do piątku. Jak byłam w ciazy to wyjechał na 3 miesiące :/
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie taki z mamas&papas, ma już materacyk, kocyk, kołderke, prześcieradło itd. i jest bujany, ale mąż zrobi jakieś zabezpieczenia, że np. jak pójde do wc, albo małego gdzieś damy do spokojnego kąta żeby się nie huśtnął.. nie wiem jak takie dzieciaczki działają, ale wolę mieć coś do podłożenia pod kołyske
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko zleci, już koniec wtorku ![]() nie oglądam już meczu, bo skończyłam prasować, ale sąsiedzi oznajmili gol, bo nagle całe osiedle z wszystkich okien i balkonów "jjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeess sssssssssttttttttttt"
|
|
#280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wiem o co Ci chodzi u nas tez się zapowiadało na dłuższy wyjazd i nie umiałam sobie tego wyobrazić... więc szczerze podziwiam !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahahha cherie wiesz, ze czasem o tym zapominam
Butterfly ale fajny ten kosz Strasznie mi sie podobają takie cuda wiklinowe
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa i tak, bo ciągle Wam zapominam o tym napisać..
od kilku tygodni mam tą kreske na brzuchu.. ale idzie tylko od dołu do pępka i jest fest jasna, więc spoko no i zaczynam sobie zdawać sprawę z tego, że zaczynam przestawać być tak sprawna jak byłam.. nie umiem już bez potu, zadyszki itd. no i bez BÓLU robić większości rzeczy.. ostatnio zmywałam naczynia i gadałam przez telefon z mamą, a ona się pyta czy ja ćwicze, bo dysze jakbym biegała jak prasuje bolą mnie żebra z przodu i z tyłu po prawej stronie (za każdym razem), jak siedze boli mnie kość ogonowa, jak leże i mam wstać boli mnie wszystko, spojenie boli mnie non stop, a jak chodze w sensie spacerów to boli mnie całe podbrzusze.. o to chyba tyle z moich obserwacji.. teraz proszę o info, że nie jestem w tym sama i że to normalne ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
to polecam olx
|
|
#283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko ja pożeram nektarynki i popijam wodą. A cola stoi obok i woła. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chcę coś takiego http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6125368663 |
|
|
|
|
#285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to już jakiś full wypas
|
|
#287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do linii - linea nigra - normalne, związane z produkcja melaniny. Od tygodnia u mnie jest te od pępka w gore
39 / 40 pierwsza dzidzia Lidzia Edytowane przez Ashley_88 Czas edycji: 2016-06-21 o 19:28 Powód: Literowka |
|
|
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio mam nawet problem z tym żeby leżeć jak w nocy próbuje się obrócić z boku na bok to nawet nie powiem Ci co mnie wtedy boli bo chyba wszystko na spojenie nie zwracam juz uwagi, przyzwyczaiłam się miednice mi rozrywa, najczęściej nocą a jak próbuje wstać z lezaka to jak kaleka A tak poza tym to spoko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
nooo i od razu mi lepiej
![]() no jak mogłam zapomnieć o butach! jak ostatnio zapinałam sandały myślałam, że umre.. na wdechu normalnie
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze jak widzę facetów oglądających i komentujących mecz, mam przed oczami ten obrazek
http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142...HwMqzelN5M.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#293 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wystarczy odpowiednia wyprawka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#294 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej ciężarówki
Chwile poza domem, a tu już nowy wątek i 10 stron do nadrobienia, nie macie litości ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt i współczuję tych gorszych wiadomości ![]() Byłam dzisiaj na wizycie u gina, mała waży 1080 g Powiedział, że ogólnie jest drobniutka, więc urodzi mi się modelka Póki co, szacunkowa waga przy porodzie to 3200 Jak zwykle zasłaniała buzię, więc będzie wstydziochem ![]() Cytat:
![]() gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Więc przez moją fobię do robali, bałabym się Pani w sklepie powiedziała, że lateks dobry, ale niektóre dzieci mają uczulenie, więc wzięłam jaki wzięłam, najwyżej kiedyś się zmieni ![]() Cytat:
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
ja też czuję się jak niepełnosprawna powoli
masakra, buty mam na wkładanie więc luz, ale często sapie i dyszę haha po sesjach jestem cała mokra, i do pralki idą ciuchy a ja pod prysznic. to co kiedyś robiłam szybko, teraz zajmuje mi masę czasu. ciężkoooooooooo.
|
#296 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Materac polecam lateksowy.Cytat:
![]() Cytat:
A co tam, zdarza się Któraś tu o pracę dzwoniła, chyba Beti ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
A wiesz, że ja właśnie dzisiaj teściowej powiedziałam, że czuję się trochę jak inwalida ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Gratuluję wizyty ![]() I wiecie co, właśnie mi się przypomniało, że jutro mam urodziny. Jak można zapomnieć o swoich urodzinach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#297 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Bylam dzis w ramach SR na oddziale w szpitalu praskim. Po remoncie, czysto, pojedyncze sale porodowe, dwuosobowe poporodowe. Wszystkie maluszki byly z mamami. Jedyny minus to to, ze otwarcie mowia, ze nie mozna rodzic inaczej niz lezac na lozku (chodzi juz o sam porod, wczesniej mozna robic co sie chce). Podobno nie maja do tego przeszkolonego personelu. W sali prysznic, worek, pilka i lina.
Nie maja tez takiego oblozenia jak Zelazna i bardzo rzadko odsylaja porody fizjologiczne. Ktoras z dziewczyn tutaj chyba rozwazala Miedzylesie, proponuje przemyśleć Praski
|
|
|
|
#300 |
|
Czerwcówka&Wrześniówka :)
|
Hej
![]() Ja już po wizycie. Kacperek waży ok 1600 g, co jest na górnej granicy normy. Także chłop jak dąb. Tylko śmiałam się do dżina, że nie wiem kto tego kloca będzie rodził :P Natomiast ja przytyłam uwaga TYLKO 400 g GBSa gin pobierze na następnej wizycie, czyli to będzie 34 tydzień. Wchodząc do gabinetu złapałam się z brzuch, bo Mały kopał. A gin od razu czy wszytko ok, czemu trzymam za brzuch, więc szybko na fotel. Szyjka długa, zamknięta, ale zrobił jeszcze USG dowcipne i szyjka prawie 5cm długa, dokładnie 4,76 czy coś takiego, więc wszystko w jak najlepszym porządku. Mąż (bo był ze mną drugi raz podejrzeć dzidziola) dostał zdjęcia, za cierpliwość do ciężarnej :P Także same pozytywne wiadomości, oby tak pozostało do samego końca ![]() Ooo Natka, mój mężulek też ma jutro urodziny
13.06.2015 - Żona 09.09.2015 - Mama Edytowane przez Shanti9087 Czas edycji: 2016-06-21 o 21:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

do piątku niedaleko
wszystko za duże wiec dalej jestem w czarnej doooopie w kwestii wyprawki bo mam większość chyba na wiosnę a dla newborna niewiele.
ale byle do piątku, byle do piątku. 

18.09.2015
jak w nocy próbuje się obrócić z boku na bok to nawet nie powiem Ci co mnie wtedy boli bo chyba wszystko 

Pani w sklepie powiedziała, że lateks dobry, ale niektóre dzieci mają uczulenie, więc wzięłam jaki wzięłam, najwyżej kiedyś się zmieni