|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)
w zasadzie myślałam tylko o edytorstwie jak do tej pory, ale przemysle to jeszcze
chociaż w sumie nie zalezy mi jakoś bardzo bardzo bardzo na UJ, mam nadzieję ze uda mi się dostać na edytorstwo na UP, dzieki bardzo za info pozdrawiam
|
|
|
|
#272 |
|
BAN stały
|
ja co prawda będę mature zdawać za rok, ale na administrację trzeba mieć rozszerzony polski i wos czy tylko może być sam wos?
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
a nie wiecie ile na administracje, stosunki i filologie polska ? był najmniejszy pułap bo ja mam takie wyniki, że to woła o pomste do nieba ... gdyby mi nie pasowało na adm i stos. to bym sobie dała na filologie bo nie wiem czy wos rozsz na 34% to mnie przyjmną ... jak myślicie zamienić sobie tą administracje i stosunki zrezygnować i dać na fil. polską z 54% ?
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
a co powiecie o 63 % z podst polskiego, 60 % z rozszerzonego ang i 38 % z rozsz wosu . jest sens skladac na jakikolwiek kierunek na ap ?
na filologie angielska mnie zapewne nie przyjmą, chciałam tez na włoską, ale tez ciężko. wiec na co ja mogę złożyć żeby tam studiowac eh ?
|
|
|
|
#275 |
|
Przyczajenie
|
widze ze wszystkim nie za badzo poszlo na maturze;( ale mam nadzieje ze i progi przez to nie bd wysokie:P zobaczymy....ale z podstawami chyba nie ma sie co wybierac....
|
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a sens jest zawsze..a nóż.
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
W tamtym roku było dość łatwo dostać się na bibliotekoznawstwo i informację naukową (tam są chyba 2 specjalizacje: nauczycielska i bodajże archiwistyka). Nie za wysokie progi ma też politologia. Można też próbować na filozofię, różne pedagogiki, pracę socjalną... Tam wszędzie nie trzeba mieć jakiś bardzo wysokich wyników. Na UP prawie na każdym kierunku mam koleżanki, bo jakoś się tak złożyło, że moja klasa hurtowo tam polazła, tylko kierunki nam się nie zgrały XD
|
|
|
|
#278 |
|
Przyczajenie
|
A myślicie, że z moimi marnymi wynikami- 77% z polskiego, 79% z historii i 79% angielskiego (wszystko podstawa)- mam szansę dostać się na politologię?
|
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[ ironia ] składaj. raz kozie śmierć. ja dalej nie wiem czy zostawic te stosunki i administracje czy zamienić to na filologię polska ale to chyba zostawie..chociaż..kuźwa z takimi wynikami to mnie wyśmieja ![]()
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hmm no jasne zawsze warto probowac..ale lepiej chyba zostan na administ i SM bo jakos ciezko widze filologie polska i 54%..ale to tylko moje zdanie sama zdecyduj:P
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nic tylko pod most
|
|
|
|
|
#282 |
|
Przyczajenie
|
Witam, chciałabym się dostać na filologię polską, specjalizacja nauczycielka, wiecie może jakie były rok temu progi?
Zawsze poważnie marzyłam o UW, ewentualnie UJ, ale wyniki rozwiały moje marzenia. Powiedzcie mi proszę jakie mam szanse na dostanie się, mając 72 % z polskiego rozszerzonego? |
|
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście lepiej byłoby gdybyś te wyniki miała na rozszerzeniu, ale mało osób zdawało w tym roku R, więc myślę, że spokojnie się dostaniesz, chociaż możesz zrobić sobie alternatywę składając na zaoczne, albo na inny kierunek/uczelnię. A nie lepiej Ci poszukać kierunku gdzie nie chcą Wosu, skro to Twój najgorszy wynik? tak jak politologia np? NA filologię polską lepiej chyba na nauczycielską, bo komunikacja i edytorstwo zawsze mają wyższe progi. |
|
|
|
|
#284 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Złożę papiery na tę politologię...chociaż słyszałam, że w tamtym roku przyjmowali od ok. 176 punktów, także szanse mam marne (156 pkt), ale na pewno większe niż jak nie złóżę tych papierów w ogóle ![]() Dziewczyny, a słyszałyście coś o szkole Ignatianum? |
|
|
|
|
#285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() godziak - ponoć nienajgorsza, zwłaszcza jak na szkołę prywatną. No i słyszałam, że dość tania, ale głowy sobie ciachnąc za to nie dam. |
|
|
|
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wynik egzaminu maturalnego z języka polskiego (poziom podstawowy lub rozszerzony - część pisemna) oraz języka obcego nowożytnego (poziom podstawowy lub rozszerzony - część pisemna). policzyłam sobie punkty i wychodzi niecała połowa z tych 300 możliwych .. więc niby jest szansa ale <bezradny> Edytowane przez Vivi12399 Czas edycji: 2009-06-30 o 19:29 |
|
|
|
|
#287 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I trochę przeraża mnie fakt, że jest to szkoła katolicka, prowadzona przez jezuitów. Mam nadzieję, że nie będą chcieli mnie tam nawracać...No i że przyjmują osoby, które nie chodziły na religię
|
|
|
|
|
#288 |
|
Przyczajenie
|
a jednak nie był to najgorszy dzień w moim życiu, wręcz przeciwnie, zobaczymy co będzie po 10.lipca
u mnie w szkole jeśli chodzi o maturę z ang. i pol. rozszerzonego to wypadły bardzo bardzo dobrze, z tego co słyszę wśród znajomych i wywnioskowałam z zestawienia wyników OKE... wśród moich znajomych (z tych, co wiem) nikt nie miał poniżej 80, większość wychodziła pod 90, byli i tacy, co mieli ponad, a o angielskim nie wspomnę... więc nie wiem, jak to będzie... POZDRAWIAM WSZYSTKICH MATURZYSTóW jeden stres mamy już za sobą
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
eh... podłamałam się... polski (rozszerz.) 58%, ang. (podstawy) 93%, WOS (rozszerz. 68%).. a tak chciałam polonistykę z logopedią albo edytorstwo... Składać??
ale może spróbuje na romanistykę, która zawsze była dla mnie troche abstrakcyjną lecz cicho pożądaną ![]() No i na pewno złoże na pedagogikę specjalną.. Ale ten polski to mnie rozłożył na łopatki. Wrrrrr! |
|
|
|
#290 | |
|
Przyczajenie
|
Mam nadzieje, że to moje 72% zdziała cuda, a i swoją drogą miło mi Ciebie poznać, Monika jestem.
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#291 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dobrze dla Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To drugie było do godziaka o Ignacjanum
|
|||
|
|
|
#292 |
|
Przyczajenie
|
Ja chcę iść na UP także na polonistykę. Mam 80% z rozszerzonego polskiego więc myślę, że mi się uda. Tylko zastanawiam się, czy składać na wszelki wypadek na inny kierunek. Jak myślicie? Pozdrawiam
.
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#295 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#296 |
|
Przyczajenie
|
słyszałam, że w tamtym roku na logopedię było na tyle chętnych, że w końcu na 30 miejsc, uczelnia zdecydowała się przyjąć 60 osób:P
Mam plan! jeśli nie dostane na nic w Krakowie, to idę na filologię indyjską i kulturę Indii we Wro. Przepiekny kierunek. tylko że to Wro... no i kierunek otwierają przy minimalnej liczbie osób- 12:P Tylko co ja po tym będę robiła?;P |
|
|
|
#297 |
|
Przyczajenie
|
A moze wiecie czy trudno jest na Biologi?? czy trudno jest tam sie dostaC?
Jakie tam sa przedmioty? i takie same ptyanie jesli chodzi o Ochrone Środowiska. i Czy mam szanse jesli zdawałam podst. biol... Bardzo prosze o odpowied, Pozdrawiam |
|
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
Jak miło było znaleźć ten wątek
mogę i ja poprosić o "rekrutację"? ![]() myślę o kierunkach (a czasu już zbyt wiele nie zostało ) :-pedagogika specjalna -> pol PP 86 -turystyka i rekreacja -> średnia z wszystkich matur, czyli pol PP 86, ang PP 91, geo PR 70 x2 [105,7] I jak? Bo hiszpański to już sobie odpuszczę ![]() PS i witam serdecznie, bo się tak bez słowa wprosiłam
|
|
|
|
#299 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

chociaż w sumie nie zalezy mi jakoś bardzo bardzo bardzo na UJ, mam nadzieję ze uda mi się dostać na edytorstwo na UP, dzieki bardzo za info

.

Bo hiszpański to już sobie odpuszczę