Akademia Pedagogiczna Kraków :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-30, 15:21   #271
80kasia80
Przyczajenie

Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)

w zasadzie myślałam tylko o edytorstwie jak do tej pory, ale przemysle to jeszczechociaż w sumie nie zalezy mi jakoś bardzo bardzo bardzo na UJ, mam nadzieję ze uda mi się dostać na edytorstwo na UP, dzieki bardzo za info pozdrawiam
80kasia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 15:37   #272
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

ja co prawda będę mature zdawać za rok, ale na administrację trzeba mieć rozszerzony polski i wos czy tylko może być sam wos?
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 15:55   #273
Vivi12399
Raczkowanie

a nie wiecie ile na administracje, stosunki i filologie polska ? był najmniejszy pułap bo ja mam takie wyniki, że to woła o pomste do nieba ... gdyby mi nie pasowało na adm i stos. to bym sobie dała na filologie bo nie wiem czy wos rozsz na 34% to mnie przyjmną ... jak myślicie zamienić sobie tą administracje i stosunki zrezygnować i dać na fil. polską z 54% ?
Vivi12399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 16:24   #274
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

a co powiecie o 63 % z podst polskiego, 60 % z rozszerzonego ang i 38 % z rozsz wosu . jest sens skladac na jakikolwiek kierunek na ap ?
na filologie angielska mnie zapewne nie przyjmą, chciałam tez na włoską, ale tez ciężko.
wiec na co ja mogę złożyć żeby tam studiowac eh ?
nikotynkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 16:31   #275
Masia322
Przyczajenie

GG do Masia322

widze ze wszystkim nie za badzo poszlo na maturze;( ale mam nadzieje ze i progi przez to nie bd wysokie:P zobaczymy....ale z podstawami chyba nie ma sie co wybierac....
Masia322 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 16:37   #276
Vivi12399
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikotynkaaa Pokaż wiadomość
a co powiecie o 63 % z podst polskiego, 60 % z rozszerzonego ang i 38 % z rozsz wosu . jest sens skladac na jakikolwiek kierunek na ap ?
na filologie angielska mnie zapewne nie przyjmą, chciałam tez na włoską, ale tez ciężko.
wiec na co ja mogę złożyć żeby tam studiowac eh ?
widzę , że nie tylko ja mam tak mało z wosu .. i się też właśnie zastanawiam i czekam na szybką odpowiedź bo jutro idę płacić a nie wiem co z tym zrobić Oo

a sens jest zawsze..a nóż.
Stary 2009-06-30, 16:56   #277
ulf
Raczkowanie

W tamtym roku było dość łatwo dostać się na bibliotekoznawstwo i informację naukową (tam są chyba 2 specjalizacje: nauczycielska i bodajże archiwistyka). Nie za wysokie progi ma też politologia. Można też próbować na filozofię, różne pedagogiki, pracę socjalną... Tam wszędzie nie trzeba mieć jakiś bardzo wysokich wyników. Na UP prawie na każdym kierunku mam koleżanki, bo jakoś się tak złożyło, że moja klasa hurtowo tam polazła, tylko kierunki nam się nie zgrały XD
ulf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 18:14   #278
pulpfiction
Przyczajenie

A myślicie, że z moimi marnymi wynikami- 77% z polskiego, 79% z historii i 79% angielskiego (wszystko podstawa)- mam szansę dostać się na politologię?
pulpfiction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 18:27   #279
Vivi12399
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pulpfiction Pokaż wiadomość
A myślicie, że z moimi marnymi wynikami- 77% z polskiego, 79% z historii i 79% angielskiego (wszystko podstawa)- mam szansę dostać się na politologię?
no faktycznie masz marne [ ironia ] składaj. raz kozie śmierć. ja dalej nie wiem czy zostawic te stosunki i administracje czy zamienić to na filologię polska ale to chyba zostawie..chociaż..kuźwa z takimi wynikami to mnie wyśmieja
Stary 2009-06-30, 18:33   #280
Masia322
Przyczajenie

GG do Masia322

Cytat:
Napisane przez Vivi12399 Pokaż wiadomość
no faktycznie masz marne [ ironia ] składaj. raz kozie śmierć. ja dalej nie wiem czy zostawic te stosunki i administracje czy zamienić to na filologię polska ale to chyba zostawie..chociaż..kuźwa z takimi wynikami to mnie wyśmieja

hmm no jasne zawsze warto probowac..ale lepiej chyba zostan na administ i SM bo jakos ciezko widze filologie polska i 54%..ale to tylko moje zdanie sama zdecyduj:P
Masia322 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 18:44   #281
Vivi12399
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Masia322 Pokaż wiadomość
hmm no jasne zawsze warto probowac..ale lepiej chyba zostan na administ i SM bo jakos ciezko widze filologie polska i 54%..ale to tylko moje zdanie sama zdecyduj:P
no właśnie no właśnie, fakt faktem rozszerzona ale ... :| angielski mi też nie poszedł super bo niecałe 50% podstawa więc chyba i tak będzie du pa i tak ;] nic tylko pod most
Stary 2009-06-30, 18:49   #282
godziak
Przyczajenie

Witam, chciałabym się dostać na filologię polską, specjalizacja nauczycielka, wiecie może jakie były rok temu progi?
Zawsze poważnie marzyłam o UW, ewentualnie UJ, ale wyniki rozwiały moje marzenia. Powiedzcie mi proszę jakie mam szanse na dostanie się, mając 72 % z polskiego rozszerzonego?
godziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 18:51   #283
ulf
Raczkowanie

Cytat:
myślę, że da się zrobić. liczy się polski plus historia lub język obcy, więc w Twoim przypadku wszystko jedno
Oczywiście lepiej byłoby gdybyś te wyniki miała na rozszerzeniu, ale mało osób zdawało w tym roku R, więc myślę, że spokojnie się dostaniesz, chociaż możesz zrobić sobie alternatywę składając na zaoczne, albo na inny kierunek/uczelnię.

Cytat:
A nie lepiej Ci poszukać kierunku gdzie nie chcą Wosu, skro to Twój najgorszy wynik? tak jak politologia np? NA filologię polską lepiej chyba na nauczycielską, bo komunikacja i edytorstwo zawsze mają wyższe progi.
Stary 2009-06-30, 19:12   #284
pulpfiction
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez godziak Pokaż wiadomość
Witam, chciałabym się dostać na filologię polską, specjalizacja nauczycielka, wiecie może jakie były rok temu progi?
Zawsze poważnie marzyłam o UW, ewentualnie UJ, ale wyniki rozwiały moje marzenia. Powiedzcie mi proszę jakie mam szanse na dostanie się, mając 72 % z polskiego rozszerzonego?
Myślę, że spokojnie się dostaniesz
Złożę papiery na tę politologię...chociaż słyszałam, że w tamtym roku przyjmowali od ok. 176 punktów, także szanse mam marne (156 pkt), ale na pewno większe niż jak nie złóżę tych papierów w ogóle
Dziewczyny, a słyszałyście coś o szkole Ignatianum?
Stary 2009-06-30, 19:18   #285
ulf
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że na nauczycielską nie będzie problemu. Może się tam spotkamy

godziak - ponoć nienajgorsza, zwłaszcza jak na szkołę prywatną. No i słyszałam, że dość tania, ale głowy sobie ciachnąc za to nie dam.
Stary 2009-06-30, 19:23   #286
Vivi12399
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulf Pokaż wiadomość

A nie lepiej Ci poszukać kierunku gdzie nie chcą Wosu, skro to Twój najgorszy wynik? tak jak politologia np? NA filologię polską lepiej chyba na nauczycielską, bo komunikacja i edytorstwo zawsze mają wyższe progi.
no ale właśnie chcą tylko polski i obcy język z tego co widziałam .

wynik egzaminu maturalnego z języka polskiego (poziom podstawowy lub rozszerzony - część pisemna)
oraz
języka obcego nowożytnego (poziom podstawowy lub rozszerzony - część pisemna).

policzyłam sobie punkty i wychodzi niecała połowa z tych 300 możliwych .. więc niby jest szansa ale <bezradny>

Edytowane przez Vivi12399
Czas edycji: 2009-06-30 o 19:29
Stary 2009-06-30, 19:28   #287
pulpfiction
Przyczajenie

Cytat:
ponoć nienajgorsza, zwłaszcza jak na szkołę prywatną. No i słyszałam, że dość tania, ale głowy sobie ciachnąc za to nie dam.
Podobno uzyskali jakieś prawa szkoły publicznej, czy coś takiego. Słyszałam, że semestr na dziennych kosztuje tylko 100 zł, a kierunki mają (jak dla mnie) ciekawe! Ale nie wiem, czy łatwo tam się dostać...
I trochę przeraża mnie fakt, że jest to szkoła katolicka, prowadzona przez jezuitów. Mam nadzieję, że nie będą chcieli mnie tam nawracać...No i że przyjmują osoby, które nie chodziły na religię
Stary 2009-06-30, 19:29   #288
struga deszczu
Przyczajenie

a jednak nie był to najgorszy dzień w moim życiu, wręcz przeciwnie, zobaczymy co będzie po 10.lipca
u mnie w szkole jeśli chodzi o maturę z ang. i pol. rozszerzonego to wypadły bardzo bardzo dobrze, z tego co słyszę wśród znajomych i wywnioskowałam z zestawienia wyników OKE... wśród moich znajomych (z tych, co wiem) nikt nie miał poniżej 80, większość wychodziła pod 90, byli i tacy, co mieli ponad, a o angielskim nie wspomnę... więc nie wiem, jak to będzie...
POZDRAWIAM WSZYSTKICH MATURZYSTóW jeden stres mamy już za sobą

Ben Harper <33
struga deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:33   #289
W_eronika
Przyczajenie

eh... podłamałam się... polski (rozszerz.) 58%, ang. (podstawy) 93%, WOS (rozszerz. 68%).. a tak chciałam polonistykę z logopedią albo edytorstwo... Składać??
ale może spróbuje na romanistykę, która zawsze była dla mnie troche abstrakcyjną lecz cicho pożądaną

No i na pewno złoże na pedagogikę specjalną..

Ale ten polski to mnie rozłożył na łopatki. Wrrrrr!
W_eronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:36   #290
godziak
Przyczajenie

Cytat:
Myślę, że na nauczycielską nie będzie problemu. Może się tam spotkamy
Mam nadzieje, że to moje 72% zdziała cuda, a i swoją drogą miło mi Ciebie poznać, Monika jestem.

Cytat:
godziak - ponoć nienajgorsza, zwłaszcza jak na szkołę prywatną. No i słyszałam, że dość tania, ale głowy sobie ciachnąc za to nie dam.
Nie rozumiem .
godziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:47   #291
ulf
Raczkowanie

Cytat:
no ale właśnie chcą tylko polski i obcy język z tego co widziałam .

wynik egzaminu maturalnego z języka polskiego (poziom podstawowy lub rozszerzony - część pisemna)
oraz
języka obcego nowożytnego (poziom podstawowy lub rozszerzony - część pisemna).

policzyłam sobie punkty i wychodzi niecała połowa z tych 300 możliwych .. więc niby jest szansa ale <bezradny>
O?! No tak, tylko UP może nie brać na STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE WOSu... Ale dobrze dla Ciebie

Cytat:
Podobno uzyskali jakieś prawa szkoły publicznej, czy coś takiego. Słyszałam, że semestr na dziennych kosztuje tylko 100 zł, a kierunki mają (jak dla mnie) ciekawe! Ale nie wiem, czy łatwo tam się dostać...
I trochę przeraża mnie fakt, że jest to szkoła katolicka, prowadzona przez jezuitów. Mam nadzieję, że nie będą chcieli mnie tam nawracać...No i że przyjmują osoby, które nie chodziły na religię
No nawracać na siłę pewnie nie, ale na uczleniach katolickich zawsze są jakieś nawiązania do Kościoła, bo trudno, żeby nie.

Cytat:
Mam nadzieje, że to moje 72% zdziała cuda, a i swoją drogą miło mi Ciebie poznać, Monika jestem.

Nie rozumiem .
Różnież mi miło, Edyta jestem
To drugie było do godziaka o Ignacjanum
Stary 2009-06-30, 19:47   #292
liguria
Przyczajenie

Ja chcę iść na UP także na polonistykę. Mam 80% z rozszerzonego polskiego więc myślę, że mi się uda. Tylko zastanawiam się, czy składać na wszelki wypadek na inny kierunek. Jak myślicie? Pozdrawiam .
liguria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:53   #293
ulf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liguria Pokaż wiadomość
Ja chcę iść na UP także na polonistykę. Mam 80% z rozszerzonego polskiego więc myślę, że mi się uda. Tylko zastanawiam się, czy składać na wszelki wypadek na inny kierunek. Jak myślicie? Pozdrawiam .
Myślę, że spokojnie się dostaniesz. Na jaką specjalność składasz?
Stary 2009-06-30, 20:25   #294
Vivi12399
Raczkowanie

Cytat:
O?! No tak, tylko UP może nie brać na STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE WOSu... Ale dobrze dla Ciebie
LOLnieskończoność .. no.. to je dobre ... mam nadzieję, że się dostane bo nie będzie śmiesznie ;/ a nie wiecie ile punktow miały osoby które sie dostały tak.. najniższy pułap ?
Stary 2009-06-30, 20:29   #295
liguria
Przyczajenie

Cytat:
Myślę, że spokojnie się dostaniesz. Na jaką specjalność składasz?
Składam na logopedię. Właśnie dlatego się boję, bo jest tylko 30 miejsc. .
liguria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 20:40   #296
W_eronika
Przyczajenie

słyszałam, że w tamtym roku na logopedię było na tyle chętnych, że w końcu na 30 miejsc, uczelnia zdecydowała się przyjąć 60 osób:P

Mam plan! jeśli nie dostane na nic w Krakowie, to idę na filologię indyjską i kulturę Indii we Wro. Przepiekny kierunek. tylko że to Wro... no i kierunek otwierają przy minimalnej liczbie osób- 12:P
Tylko co ja po tym będę robiła?;P
W_eronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 20:44   #297
Kitty90
Przyczajenie

A moze wiecie czy trudno jest na Biologi?? czy trudno jest tam sie dostaC?
Jakie tam sa przedmioty?

i takie same ptyanie jesli chodzi o Ochrone Środowiska.

i Czy mam szanse jesli zdawałam podst. biol...

Bardzo prosze o odpowied,
Pozdrawiam
Kitty90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 22:31   #298
esperando
Przyczajenie

Jak miło było znaleźć ten wątek mogę i ja poprosić o "rekrutację"?
myślę o kierunkach (a czasu już zbyt wiele nie zostało) :
-pedagogika specjalna -> pol PP 86
-turystyka i rekreacja -> średnia z wszystkich matur, czyli pol PP 86, ang PP 91, geo PR 70 x2 [105,7]
I jak? Bo hiszpański to już sobie odpuszczę

PS i witam serdecznie, bo się tak bez słowa wprosiłam
esperando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 22:48   #299
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

Cytat:
Napisane przez kolezankaa Pokaż wiadomość
ja co prawda będę mature zdawać za rok, ale na administrację trzeba mieć rozszerzony polski i wos czy tylko może być sam wos?
powie mi któraś?
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 22:54   #300
Vivi12399
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolezankaa Pokaż wiadomość
powie mi któraś?
pisałam już wcześniej w moim pytaniu, że na administrację, politologię tudzież stosunki międzynarodowe trzeba polski i j. obcy nowożytny przy czym rozsz liczone jest razy 1,5 .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości