![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Akademia Pedagogiczna Kraków :)
Mam pytanko-czy jakies wizazanki studiuja na tej akademii badz wybieraja sie?Moze mozecie udzielic jakichs rad i czy warto ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)
siostra TŻa tam studiuje biologie. jesli chcesz byc nauczycielka to pewno warto... ale raczej nic innego (konkretnego) po tej uczelni robic sie nie da :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja wlasnie nie palnuje byc nauczycielka.A wybieram sie na kierunek politologia badz filologia polska z edytorstwem i komunikacja medialna-specjalnosc nienauczycielska.Zastanaw iam sie ...Moze inne wizazanki doradza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja jestem na IIr. pedagogiki społeczno-opiekuńczej
![]() a ciebie jaki kierunek interesuje bo na AP jest mnóstwo róznych kierunków |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jeżeli nie planujesz być nauczycielką rozejrzyj się za inną uczelnią.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A ja jestem pietro wyzej nad politologią, jak wchodze po schodach to mam zawsze nadzieje , ze to juz moje pietro...a to dopiero politologia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze nie musisz zostac nauczycielka, ale ciezko ci bedzie zostac kims innym. wezmy taka politologie - AP nie jest najlepsza uczelnia, na ktorej sie ja wyklada, wiec jesli pracodawca (inny niz dyrektor szkoly) ma do wyboru absolwenta UJ i Ciebie po AP wiadomo kogo wezmie... na AP ucza cie dodatkowo tego pedagogicznego podejscia, prowadzenia lekcji - przynajmniej takie zajecia miala siostra TŻa (nie od parady taka nazwa uczelni), wiec wiadomo na jaki zawod jestes ukierunkowana. z reszta wiekszosc praktyk jakie sie odbywa na AP maja miejsce w szkole.
wiec oczywiscie mozesz isc na AP, tylko ze potem bedzie ciezko znalezc prace w zawodzie innym niz nauczyciel lub inny pracownik instytucji szkolnych (choc nie mowie, ze to niewykonalne, dla chcacego nic trudnego ponoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wznawiam wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
up!
ja jestem również zainteresowana kierunkiem filologia polska spec. edytorstwo i komunikacja medialna wie ktoś coś więcej na ten temat?
#10 |
Zadomowienie
|
Skończyłam w tym roku AP na kierunku pedagogika. Jestem bardzo zadowolona z uczelni i uważam, że jest jedną z najlepszych szkół pedagogicznych w Polsce. Jeśli ktoś jest zainteresowany moim kierunkiem chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
![]() ![]() Przeczytalam troche opinii i nawet sie posmialam ![]() ![]() Politologia na AP jest dobrze oceniania, wystarczy sprawdzic np w corocznych rankingach Polityki, a ze nie bardzo jest co po tym robic..to juz nie kwestia uczelni, ale kierunku i zapotrzebowania na bardziej 'konkretne' zawody na rynku pracy. Co bardzo sobie cenie w AP to swietna atmosfera, indywidualne podejscie wykladowcow,ktorzy traktuja Cie jak czlowieka, anie jak numerw indeksie(czego innym uczelniom troche brak:/) .Ja jestem zakochana w tej uczelni ![]() ![]() ![]() Jezeli ktoras z Was bedzie miala jeszcze jakies pytania co do AP piszcie tutaj lub na pw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
P.S.Biologia-to typowo nauczycielski kierunek wszedzie. kuzynka studiowala biologie na UJ i od ktoregos roku zaczynaja sie tam praktyki wlasnie w szkole. Nazwa AP ma zostac (od nastepnego roku chyba) zmieniona na UK(Uniwersytet Krakowski) :P Edytorstwo i Komunikacja Medialna w polaczeniu np . z 2letnim kursem pomagistrackim z dziennikarstwa swietnie przygotowuja do pracy w gazecie, wydawnictiwe itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
wybieralam się tam, poźniej uznalam,ze mam za daleko do krakowa, w kocuy studiuję w innym miejscu i ...nie żałuję
ale z tego co slyszałam krakowska AP to bardzo dobra uczelnia,wiele osob z czystym sumieniem ją poleca ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tym juz dawno trabili, ze AP ma ochote nabrac statusu uniwersytetu i sa to wiadomosci potwierdzone (z reszta AGH tez ma takie marzenie). ale nie slyszalam, ze chca sie nazywac Uniwersytetem Krakowskim ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2006-09-10 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Byłoby super gdyby był Uniwersytet, bo to rzeczywiście większy prestiż, a uczelnia jest dobra, więc na to miano zasługuje.
Ja skończyłam tę uczelnię w tym roku, a nic o zmianie nie słyszałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Jak powiedziala lain jest to kwestia prestizu.Ale mnie wydaje sie takze,ze pozytywnie mobilizujaca- kiedy uczelnia dostanie tytul uniwersytetu,musi wciaz ulepszac kadre, wprowadzac innowacje w sytstemie nauczania itp.Rozwijac sie.A to badzo dobrze. ![]() Oczywiscie jedyna protestujaca strona jest UJ, ktory chcialby zachowac jako jedyny tytul Uniwersytetu w Krakowie. A prawda jest taka,ze ,nie umniejszajac wieloletniej tradycji i wysokiemu poziomowi nauczania, UJ ma dosc skostnialy,przesyarzaly system, troche nieprzystosowany do nowych czasow i przez to troche latwiej go dogonic. P.S. Wogole te niesnaski i zawisci miedzy uczelniami mnie dobijaja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Ci Dziewczyno z perłą za wyczerpującą odpowiedź
![]() UJ boi się konkurencji ![]() Ja trzymam mocno kciuki żeby AP stała się Uniwersytetem jak najszybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Nie ma za co
![]() Ja tez trzymam kciuki.Zawsze to ladniej bedzie powiedziec ,ze sie skonczylo UK , a nie AP ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
A ile trzeba miec więcej pkt z matury,zeby sie dostac?Wybieram się na FP,albo socjologię albo administracje na AP....ale strasnzie sie boje,ze matura mi nie pojdzie..a moje marzenia o studiach w Krk prysną...
![]() ![]() ![]()
Jestem przeciez wirtualna. Jak anioł. Anioly też sa wirtualne. Zawsze takie były. Nawet na tysiac lat przed Internetem. Ale w moim przypadku to kłamstwo. Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja jestem po semestrze politologii na AP i coz... boze bron, nigdy wiecej
![]() i odniose sie do stwierdzenia, ze UJ skostanialy. no mzoe i tak, latka swoje robia. ale mam porownanie: politologia na AP i na UJ. na AP to bardziej kurs politologiczny z przygotowaniem nauczycielskim: hsitoria, wos, ewentualnie elementy przedsiebiorczosci [ale oni tam wszedzie tas przedsiebiorczosc wciskaja ![]() i jeszcze zmiana nazwy: nie prestiz i chec doskonalenia sie a wymog unijny ![]()
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko na UJ się chyba "troszkę" trudniej dostać:/ Jabym się z AP cieszyla ![]() ![]()
Jestem przeciez wirtualna. Jak anioł. Anioly też sa wirtualne. Zawsze takie były. Nawet na tysiac lat przed Internetem. Ale w moim przypadku to kłamstwo. Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdybym wczesniej wiedziala, jak to na AP wyglada nie zdecydowalabym sie na ta uczelnie. ale bylam skonfliktowana z dziadkiem i na zasadzie 'na zlosc dziadkowi odmroze sobie uszy' poszlam na AP, ale ten semestr to byla katorga: ludzie nie ci, kierunek nie ten i w ogole strasznie. wiadomo, teraz nie ma egzaminow wstepnych [ja jeszcze na dwoch ujotowych kierunkach mialam ale z tego co wiem teraz juz nie ma nigdzie, nawet na prawie...] wiec bywa ciezej, ale tez dostalam sie na drugi kierunek bez tych egzaminow [poprawilam tylko amture i od poczatku przeszlam proces rekrutacji] i skonczylo sie to dla mnie szczesliwie. probowac trzeba, a nuż sie uda ![]()
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
A czy jest na tym forum ktoś, kto studiuje język hiszpański albo włoski na AP w Krakowie? Chodzi mi o te 3-letnie studia zawodowe.
Edytowane przez dfb67d59fe02cb7dc07a2fb358fdf78097360a38_670aff76c5a80 Czas edycji: 2008-06-08 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | ||
Raczkowanie
|
Obudziłaś demona
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
jestem na AP, filologia polska, spec. komunikacja spoleczna
![]() jak tylko macie jakies pytania co do studiow to zapraszam na pw, bardzo chetnie udziele informacji (jesli tylko bede umiala pomoc) ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ja mimo wielu złych opini chcialabym dostać się na AP
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Misiu Koala masz racje, z ta pedagogika sie pospieszylam, ale po prostu ja, jako ze sie wyraze - glodna wiedzy i majaca starszego polbrata [uwielbiam to slowo - polbrat
![]() ![]() ![]() i pytasz czego chcialam sie dowiedziec i uczyc na kierunku politologia? jako mloda i glupia [i naiwna pewnie tez] myslalam, ze to beda takie moje studia, polityczne scisle, takie, ktore beda rozwijac te moje 'koniki'. wiadomo, ze pierwszy rok na wielu kierunkach humanistycznych wyglada tak samo: ekonomia, psychologia, socjologia, filozofia i wtedy sie cholernie rozczarowalam bo z tej mojej polityki nie bylo ani jednego przedmiotu ![]() ![]() w moim przypadku tak to wygladalo. no po prostu AP mi nie 'podeszla' ![]() bardzo smieszy mnie ta wojna akademicka 'uj kontra reszta uczelni krakowskich' bo przecviez studenci sa wszedzie tacy sami ![]() ![]() dr. Slezak, imie Tadeusz... wyklady z nim sa bardzo fa... sa bardzo fascynujace. pamietam pierwszy, z wyzej juz wspominanej ekonomii, na ktorym siedzialam jak zahipnotyzowana z otwarta buzia [musialam wygladac jak przyglup ![]() ![]()
#30 |
Wtajemniczenie
|
Ja studiuję na AP edytorstwo i komunikację medialną. Średnio jestem zadowolona, ale ja studiuję zaocznie więc mogą być pewne różnice. Jestem na IV roku i jak do tej pory studia opierają się głównie na literaturze itp. Mało (albo wcale) praktycznych rzeczy. Generalnie trochę uczelnia za bardzo się chwali tym kierunkiem, a nie do końca jest do niego przygotowana. Choć mam nadzieję, że na niższych roznikach jest już lepiej.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.