![]() |
#271 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biura Podróży
Cytat:
![]() ![]() Cynizm jest wskazany w umiarkowanych dawkach - w Tobie jest go chyba więcej ![]()
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam do ludzi, którzy oczekują moim zdanie Bóg wie czego za dwa tysiące złotych. Ja zawsze podróżowałam z biurami podróży (i nadal będę), jednak za każdym razem liczę na tyle na ile można mieć zdrowego rozsądku za daną kwotę :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Ok. Zrozumiałam
![]()
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Jedna rzecz...2000zł za egzotyczną wyspę to absurd, ale 2000zł w skromnym hotelu ( albo i w całkiem porządnym w przypadku krajów arabskich)bez wyzywienia w Grecji, Turcji, Tunezji, Egipcie, Włoszech, Bułgarii, Chorwacji, Czarnogórze, w przypadku dużego szczęścia też Hiszpanii (mówię o imprezach samolotowych) to całkiem realna cena. Ja właśnie tyle zapłaciłam ( dokładnie 1900zł za osobę za 2 tyg BB) i nie rozumiem, dlaczego mam zaakceptować fakt, że jeden klient za te same pieniądze spał w czystym, schludnym i sympatycznym pokoju a ja musiałam się o tę usługę prosić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny poczytałam troszkę ten wątek i się pogubiłam
![]() Planuje wyjazd <we dwoje> ![]() I tak przy okazji mam pytanko: Jakie biura mają w swojej ofercie wyjazdy weekendowe i czy w ogóle warto wyjeżdżać na takie wycieczki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
W kilku biurach już byłam ale przejde sie jeszcze raz ... dziś nastąpiła mała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Wycieczki weekendowe organizuje Rainbow Tours.
A co do ciepłych krajów, to może jedź z Exim Tours? ![]() Poszperaj po katalogach w biurach podróży czy na stronach internetowych. Czasem są fajne ceny last minute. Możesz też na stronach biur podróży zasubskrybować newsletter o promocjach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta wypowiedź była do Angel. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Goniu1
![]() ![]() ![]() Ach tak przez to buszowanie po biurach nastroiło mnie wakacyjnie ![]() ![]() Mam jeszcze maluśkie pytanko: Które miasto byście poleciły w Tunezji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Wolała bym chyba hotel z dala od miasta... ale tak żebyśmy sie nie zanudzili złoty środek
![]() Co sądzicie o biurze Sun Fun? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Sądzę, że to trafiony wybór
![]()
![]() |
#287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuje wam Bardzo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
BAN stały
|
Mam pytanko : Co to jest system timeshare? może ktoś mi to łopatologicznie wtłumaczyć? Czy się opłaca? I czy ten system nie jest przypadkiem szemrany? Ostatnio szukam pracy i odpowiedziałam na ogłoszenie o sekretarkę ale Pani mnie namawiała na stanowisko sprzedawcy (lepsza kasa) ale ja pierszy raz słyszę o czymś takim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
timesharing oznacza więc nabycie prawa do nieruchomości, którą dzielimy się z innymi użytkownikami. Forma bardzo popularna zagranicą (USA, EUROPA ZACH) u nas dopiero od paru lat wchodzi, choć nie jets bardzo popularna ![]()
![]() |
![]() |
#291 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki. Trochę wczoraj posiedziałam w necie i wiem już troszeczkę wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
BAN stały
|
Lublin-biura podróży-co polecacie?
Witam.
Kiedys mialam zle doswiadczenia z jednym biurem podrozy i teraz boje sie ze znowu tak sie zdarzy,albo ze wybiore jakis wyjazd i bedzie on bardzo odbiegac od obietnic w ofercie.... interesuje mnie wyjazd do tunezji albo cos w tym stylu wiec nie chcialabym wydawac kasy bez sensu.CZY ZNACIE JAKIES DOBRE/PEWNE /TANIE biura podrozy w Lublinie???? Bylabym wdziewczna za wszelkie info,nazwy,adresy..... pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Wie ktos moze jak to jest z wycieczkami rezerwowanymi przez internet. Wymyslilismy sobie z TZ swiateczny wyjazd do Hiszpani na Last Minute, (z niemieckiego biura podrozy). Jest to moja pierwsza wycieczka. Co powinnam dostac po rezerwacji i wplaceniu pieniedzy i jak wyglada to wszystko od rezerwacji do wyjazdu?
![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno powinnaś otrzymać jakiekolwiek potwierdzenie rezerwacji i pokwitowanie wpłaty (nawet mailem). Sądzę, że biuro przyśle Ci również wszystkie informacje dotyczące programu podróży (godziny odlotów itp.).
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
To ja mogę polecić biuro Alfa Star. Jedziemy właśnie z nimi do Egiptu. Wześniej siostra pojechała na CYpr i mówiłą, że obsłóga była bardzo dobra. Zobaczymy po powrocie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Dociekliwym podróżnikom proponuję odwiedzić stronę: turystyka.crz.mg.gov.pl (bez www!), gdzie można sprawdzić, czy organizator wypoczynku posiada zezwolenie, czy też je mu cofnięto (w drugim przypadku jest napisane czerwonym drukiem, że zezwolenie cofnięte przez np. Wojewodę Mazowieckiego).
Ponieważ sama pracuję w biurze podrózy, radzę zwracac uwagę na: - kto jest ORGANIZATOREM - często kupujemy wyjazd od agenta, czyli pośrednika, a powinno sie wiedzieć do kogo w razie co złożyć reklamację - NIGDY nie powinno Wam wystarczać ustne zapewnienie typu: Tak, w dniu wyjazdu będzie zorganizowany pokój, gdzie mozna będzie złożyć bagaże i się odświeżyć. Jesli tak Was zapewniają, proście o wpisanie tego do umowy i o to, aby zapewniająca osoba podpisała się. Inaczej po powrocie nie dojdziecie, kto Wam udzielił złej informacji. - czytajcie dokładnie umowe oraz informacje zawarte w katalogu. Jesli w umowie jest zapis, że świadczenia sa zgodne z ofertą katalogową, a w katalgu drobnym druczkiem napisane jest, że biuro nie ponosi odpowiedzialności, jesli hotel nie wywiąże się z zapewnionych świadczeń (taka informacja znalazła się w tegorocznym katalogu Eximu na lato 2007), to może się okazać, że spędzicie 2 tygodnie w Tunezji w hotelu bez klimatyzacji, a biuro się na Was albo wypnie, albo zaproponuje w drodze łaski 100 zlotych rekompensaty. - małe biura są o wiele lepsze, jesli chodzi o dbanie o klienta. W biurach-gigantach często było tak, że dzwoniłam w jakiejs sprawie do osoby zajmującej sie np. Egiptem. Tej osoby akurat nie było, przełączano mnie więc do pierwszej lepszej osoby. Osoba ta nie potrafiła udzielić informacji, obiecywała, że sie dowie i oddzwoni. Nie oddzwaniała, a kiedy ja dzwoniłam, to ta osoba albo wiecznie rozmawiała przez telefon, albo juz wyszła, albo jeszcze coś. W duzych biurach panuje niestety bajzel, natomiasy w małych, gdzie pracuja 2-4 osoby jest zwykle mniej ofert i lepsza komunikacja. Wiele razy byłam w stanie zastapić nieobecna koleżankę w związku z prowadzona przez nią imprezą - orientowałam się po prostu, co to za impreza, kto na nia jedzie, dokąd, w jakim terminie, itp., a dokładniejsze informacje miałam w jej notatkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
Tak se siedzę kilka minutek i czytam to Wasze wszystkie wypowiedzi i jestem pod wrażeniem. Superowo że powstała taka skarbnica wiedzy o biurach podróży. Tak sobie myślę, moża i ja bym z rodzicami pojechała gdzieś za granicę
![]() A więc mam kilka pytań: 1. Czy mogłybyście mi napisać tak mniej więcej, które biura podróży zajmują się RZETELNIE jakim krajem, tzn. że np. Triada dobrze zajmuje się turystamy w Hiszpanii, TUI turystami w Egipcie, a np. Neckermann turystami we Włoszech, czy mozę to nie ma różnicy według krajów? ![]() 2. Jaki kraj byście polecały trzyosobowej rodzince, chodzi mi głównie o Morze Śródziemne, Morze Czarne i może też być północna Afryka 3. Jakiś hotelik i miejsce polecenia, jeśli można to żeby nie był na jakimś odludziu, tylko przy plaży i jakimiś sklepami, barami i tawernami 4. I ile tak mniej więcej wyniesie cena?? Jesteśmy gotowi przeznaczyć 5500 - 6000 zł, podróż naturalnie samolotem i raczej w sierpniu Wiem, że jest jeszcze duuuużo czasu, ale chyba już teraz trzeba się po mału interesować wakacjami :P P.S. Bardzo przepraszam za tak wiele pytań, ale jeszcze nigdy nie byłam za granicą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Tak se siedzę kilka minutek i czytam to Wasze wszystkie wypowiedzi i jestem pod wrażeniem. Superowo że powstała taka skarbnica wiedzy o biurach podróży. Tak sobie myślę, moża i ja bym z rodzicami pojechała gdzieś za granicę
![]() No tak moze sie znudzic ![]() ![]() ![]() A więc mam kilka pytań: 1. Czy mogłybyście mi napisać tak mniej więcej, które biura podróży zajmują się RZETELNIE jakim krajem, tzn. że np. Triada dobrze zajmuje się turystamy w Hiszpanii, TUI turystami w Egipcie, a np. Neckermann turystami we Włoszech, czy mozę to nie ma różnicy według krajów? ![]() Na to pytanie to raczej nikt nie odpowie . Duze biura właściwie nie mają specjalizacji .Kluczowa sprawą jest sprawdzenie opinii o hotelu ![]() ![]() 2. Jaki kraj byście polecały trzyosobowej rodzince, chodzi mi głównie o Morze Śródziemne, Morze Czarne i może też być północna Afryka Grecja , Egipt , Tunezja 3. Jakiś hotelik i miejsce polecenia, jeśli można to żeby nie był na jakimś odludziu, tylko przy plaży i jakimiś sklepami, barami i tawernami . 4. I ile tak mniej więcej wyniesie cena?? Jesteśmy gotowi przeznaczyć 5500 - 6000 zł, podróż naturalnie samolotem i raczej w sierpniu Wiem, że jest jeszcze duuuużo czasu, ale chyba już teraz trzeba się po mału interesować wakacjami :P Najlepiej zarezerwowac sobie pobyt juz w styczniu mozna zaoszczedzic nawet 1/3 ceny ![]() ![]() ![]() ![]() P.s. Właściwie to nie czytałem całego wątku i pewnie to juz ktos wczesniej napisał ![]()
![]() |
#300 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Mysle, ze tak, choc z czescia Twojej jakze rozwinietej wypowiedzi mozna sie zgodzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.