Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-17, 07:32   #271
kamaO
Wtajemniczenie

Dot.: Biura Podróży

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ta wypowiedź jest tylko i wyłącznie przejawem cynizmu i braku wiary w poprawę. Chyba po prostu jedyne w co wierzę to uczciwość w związku, a wszystkim innym "dziedzinom" życia niezbyt ufam...:/
To nie korzystaj z usług biur podróży - Tak jak Marilyn Będzie Ci o wiele lepiej - bez nerwów, z poczuciem władzy nad własnym wypoczynkiem
Cynizm jest wskazany w umiarkowanych dawkach - w Tobie jest go chyba więcej
Stary 2006-10-17, 08:40   #272
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez kamaO Pokaż wiadomość
To nie korzystaj z usług biur podróży - Tak jak Marilyn Będzie Ci o wiele lepiej - bez nerwów, z poczuciem władzy nad własnym wypoczynkiem
Cynizm jest wskazany w umiarkowanych dawkach - w Tobie jest go chyba więcej
nadinterpretacja.
Napisałam do ludzi, którzy oczekują moim zdanie Bóg wie czego za dwa tysiące złotych.
Ja zawsze podróżowałam z biurami podróży (i nadal będę), jednak za każdym razem liczę na tyle na ile można mieć zdrowego rozsądku za daną kwotę :/
Stary 2006-10-17, 09:00   #273
kamaO
Wtajemniczenie

Ok. Zrozumiałam
Stary 2006-10-17, 22:02   #274
Marilyn
Wtajemniczenie

Jedna rzecz...2000zł za egzotyczną wyspę to absurd, ale 2000zł w skromnym hotelu ( albo i w całkiem porządnym w przypadku krajów arabskich)bez wyzywienia w Grecji, Turcji, Tunezji, Egipcie, Włoszech, Bułgarii, Chorwacji, Czarnogórze, w przypadku dużego szczęścia też Hiszpanii (mówię o imprezach samolotowych) to całkiem realna cena. Ja właśnie tyle zapłaciłam ( dokładnie 1900zł za osobę za 2 tyg BB) i nie rozumiem, dlaczego mam zaakceptować fakt, że jeden klient za te same pieniądze spał w czystym, schludnym i sympatycznym pokoju a ja musiałam się o tę usługę prosić.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-17, 23:25   #275
>Angel<
Rozeznanie

GG do >Angel<

Dziewczyny poczytałam troszkę ten wątek i się pogubiłam Które biura podróży były by najlepsze??

Planuje wyjazd <we dwoje> na sylwestra albo po sylwestrze w styczniu <lutym> najchętniej nie opuszczała bym Europy.

I tak przy okazji mam pytanko: Jakie biura mają w swojej ofercie wyjazdy weekendowe i czy w ogóle warto wyjeżdżać na takie wycieczki?

>Angel< jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-18, 00:29   #276
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez >Angel< Pokaż wiadomość
Dziewczyny poczytałam troszkę ten wątek i się pogubiłam Które biura podróży były by najlepsze??

Planuje wyjazd <we dwoje> na sylwestra albo po sylwestrze w styczniu <lutym> najchętniej nie opuszczała bym Europy.

I tak przy okazji mam pytanko: Jakie biura mają w swojej ofercie wyjazdy weekendowe i czy w ogóle warto wyjeżdżać na takie wycieczki?
A nie mozesz sobie kupic biletu taniej linii i wynajc na kilka dni apartament albo pokoj w hostelu? Serwisów oferujących tego typu usługi jest mnóstwo.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-18, 00:37   #277
>Angel<
Rozeznanie

GG do >Angel<

Cytat:
Napisane przez Marilyn Pokaż wiadomość
A nie mozesz sobie kupic biletu taniej linii i wynajc na kilka dni apartament albo pokoj w hostelu? Serwisów oferujących tego typu usługi jest mnóstwo.
Jeszcze sobie poszperam co do weekendowych wycieczek . Może zafunduje sobie kiedyś taki chwilowy wypoczynek .... W tej chwili szukam czegoś na dłuższy okres, tydzień może dwa A pytam gdyż pierwszy raz wyjeżdżam za granicę... i taka troszke zagubiona jestem

Stary 2006-10-18, 06:33   #278
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:

to ja mimo wszystko polecam biura podróży. zależy za jaką kwotę szukasz wakacji. Najlepiej udać się do agencji i nabrać katalogów, powiedzieć co cię interesuje itd i potem powiedzieć nam co ci się spodobało, a my jeśli będziemy znały firmę i oferty powiemy czy warto
Stary 2006-10-18, 07:10   #279
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Najlepiej udać się do agencji i nabrać katalogów, powiedzieć co cię interesuje itd i potem powiedzieć nam co ci się spodobało, a my jeśli będziemy znały firmę i oferty powiemy czy warto
Dokładnie tak
Stary 2006-10-18, 22:29   #280
>Angel<
Rozeznanie

GG do >Angel<

W kilku biurach już byłam ale przejde sie jeszcze raz ... dziś nastąpiła mała zmiana planów gdzyż moje Kochanie postanowiło nie marznąć, wydać więcej i pojechać hemm... gdzieś gdzie jest ciepło a mówią że to kobieta zmienną jest

Buziaki dla was Wizażanki

Stary 2006-10-20, 12:53   #281
Gonia1
Zakorzenienie

Wycieczki weekendowe organizuje Rainbow Tours.

A co do ciepłych krajów, to może jedź z Exim Tours? Ja byłam z nimi 2 razy i się nie zawiodłam, choć denerwują mnie opóźnienia samolotów (latają liniami Fischer Air).

Poszperaj po katalogach w biurach podróży czy na stronach internetowych. Czasem są fajne ceny last minute. Możesz też na stronach biur podróży zasubskrybować newsletter o promocjach.
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-20, 12:54   #282
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia1 Pokaż wiadomość
Wycieczki weekendowe organizuje Rainbow Tours.

A co do ciepłych krajów, to może jedź z Exim Tours? Ja byłam z nimi 2 razy i się nie zawiodłam, choć denerwują mnie opóźnienia samolotów (latają liniami Fischer Air).

Poszperaj po katalogach w biurach podróży czy na stronach internetowych. Czasem są fajne ceny last minute. Możesz też na stronach biur podróży zasubskrybować newsletter o promocjach.

Ta wypowiedź była do Angel.
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-21, 22:32   #283
>Angel<
Rozeznanie

GG do >Angel<

Dziękuję Goniu1

Ach tak przez to buszowanie po biurach nastroiło mnie wakacyjnie ...

Mam jeszcze maluśkie pytanko: Które miasto byście poleciły w Tunezji Może macie jakieś sprawdzone miejsca i hotele?

Stary 2006-10-23, 07:07   #284
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Goniu1

Ach tak przez to buszowanie po biurach nastroiło mnie wakacyjnie ...

Mam jeszcze maluśkie pytanko: Które miasto byście poleciły w Tunezji Może macie jakieś sprawdzone miejsca i hotele?
A chcesz mieszkać blisko centrum, czy w hotelu z pięknym ogrodem?
Stary 2006-10-23, 22:22   #285
>Angel<
Rozeznanie

GG do >Angel<

Cytat:
A chcesz mieszkać blisko centrum, czy w hotelu z pięknym ogrodem?
Wolała bym chyba hotel z dala od miasta... ale tak żebyśmy sie nie zanudzili złoty środek
Co sądzicie o biurze Sun Fun? http://sunfun.pl/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-24, 07:01   #286
kamaO
Wtajemniczenie

Sądzę, że to trafiony wybór Moja siostra była z nimi w hotelu Corniche w Bizercie - było super!
Stary 2006-10-24, 23:10   #287
>Angel<
Rozeznanie

GG do >Angel<

Cytat:
Sądzę, że to trafiony wybór Moja siostra była z nimi w hotelu Corniche w Bizercie - było super!
W takim razie ciesze sie bardzo . I już co nieco wiem. Będe teraz czekała na jakieś interesujące last minute w pasującym mi terminie

Dziękuje wam Bardzo Buziaki

Stary 2006-10-30, 09:34   #288
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Buenos dias

Właśnie wróciłam z Hiszpanii z Lloret de mar i wrażenia z pobytu są wręcz nie do pisania .......

.....

Całusy dla KamaO i MadziaS oraz dla wszystkch wizażanek które pomogły mi wybrać tę ciekawą ofertę
Ciesze sie, ze podroz byla udana Sama chetnie wybralabym sie do Hiszpani w przyszlym roku i juz zaczynam przekopywac Brytyjskie oferty BP. Co za szczescie, ze tu katalogi na kolejny rok pojawiaja sie juz w sierpniu

Cytat:
Pojechałam, odpoczęłam, zwiedziłam i wróciłam Czemu urlop nie może trwać wiecznie???
Zazdroszcze wypoczynku. Urlop wiecznie trwac nie moze, ale za to mozesz juz zaczac myslec, gdzie pojedziesz w przyszlym roku

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 16:19   #289
Niuniaczek
BAN stały

Mam pytanko : Co to jest system timeshare? może ktoś mi to łopatologicznie wtłumaczyć? Czy się opłaca? I czy ten system nie jest przypadkiem szemrany? Ostatnio szukam pracy i odpowiedziałam na ogłoszenie o sekretarkę ale Pani mnie namawiała na stanowisko sprzedawcy (lepsza kasa) ale ja pierszy raz słyszę o czymś takim
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-02, 23:01   #290
Kaisandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Mam pytanko : Co to jest system timeshare? może ktoś mi to łopatologicznie wtłumaczyć? Czy się opłaca? I czy ten system nie jest przypadkiem szemrany? Ostatnio szukam pracy i odpowiedziałam na ogłoszenie o sekretarkę ale Pani mnie namawiała na stanowisko sprzedawcy (lepsza kasa) ale ja pierszy raz słyszę o czymś takim
Timeshare to prawo do korzystania z nieruchomości wakacyjnej (najczęściej jest to apartament w hotelu) przez tydzień lub kilka tygodni w roku, przez określoną liczbę lat. Płaci się za faktycznie spędzony czas, wybierasz sobie okres w roku, który najbardziej Ci odpowiadania (także rodzaj zakwaterowania). Istnieja rózne organizacje za pośrednictwem których można wymienić swój tydzień z innymi wynajmującymi w różnych miejsach na świecie

timesharing oznacza więc nabycie prawa do nieruchomości, którą dzielimy się z innymi użytkownikami.

Forma bardzo popularna zagranicą (USA, EUROPA ZACH) u nas dopiero od paru lat wchodzi, choć nie jets bardzo popularna
Stary 2006-11-03, 07:43   #291
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kaisandra Pokaż wiadomość
Timeshare to prawo do korzystania z nieruchomości wakacyjnej (najczęściej jest to apartament w hotelu) przez tydzień lub kilka tygodni w roku, przez określoną liczbę lat. Płaci się za faktycznie spędzony czas, wybierasz sobie okres w roku, który najbardziej Ci odpowiadania (także rodzaj zakwaterowania). Istnieja rózne organizacje za pośrednictwem których można wymienić swój tydzień z innymi wynajmującymi w różnych miejsach na świecie

timesharing oznacza więc nabycie prawa do nieruchomości, którą dzielimy się z innymi użytkownikami.

Forma bardzo popularna zagranicą (USA, EUROPA ZACH) u nas dopiero od paru lat wchodzi, choć nie jets bardzo popularna

Dzięki. Trochę wczoraj posiedziałam w necie i wiem już troszeczkę wiecej
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-07, 11:16   #292
Smile_Smile
BAN stały

Lublin-biura podróży-co polecacie?

Witam.
Kiedys mialam zle doswiadczenia z jednym biurem podrozy i teraz boje sie ze znowu tak sie zdarzy,albo ze wybiore jakis wyjazd i bedzie on bardzo odbiegac od obietnic w ofercie.... interesuje mnie wyjazd do tunezji albo cos w tym stylu wiec nie chcialabym wydawac kasy bez sensu.CZY ZNACIE JAKIES DOBRE/PEWNE /TANIE biura podrozy w Lublinie???? Bylabym wdziewczna za wszelkie info,nazwy,adresy..... pozdrawiam
Smile_Smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-14, 06:31   #293
Justa 78
Raczkowanie

Wie ktos moze jak to jest z wycieczkami rezerwowanymi przez internet. Wymyslilismy sobie z TZ swiateczny wyjazd do Hiszpani na Last Minute, (z niemieckiego biura podrozy). Jest to moja pierwsza wycieczka. Co powinnam dostac po rezerwacji i wplaceniu pieniedzy i jak wyglada to wszystko od rezerwacji do wyjazdu?
Stary 2006-12-14, 08:42   #294
kamaO
Wtajemniczenie

Na pewno powinnaś otrzymać jakiekolwiek potwierdzenie rezerwacji i pokwitowanie wpłaty (nawet mailem). Sądzę, że biuro przyśle Ci również wszystkie informacje dotyczące programu podróży (godziny odlotów itp.).
Stary 2006-12-15, 11:04   #295
terra
Przyczajenie

To ja mogę polecić biuro Alfa Star. Jedziemy właśnie z nimi do Egiptu. Wześniej siostra pojechała na CYpr i mówiłą, że obsłóga była bardzo dobra. Zobaczymy po powrocie
terra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 22:54   #296
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Dociekliwym podróżnikom proponuję odwiedzić stronę: turystyka.crz.mg.gov.pl (bez www!), gdzie można sprawdzić, czy organizator wypoczynku posiada zezwolenie, czy też je mu cofnięto (w drugim przypadku jest napisane czerwonym drukiem, że zezwolenie cofnięte przez np. Wojewodę Mazowieckiego).

Ponieważ sama pracuję w biurze podrózy, radzę zwracac uwagę na:

- kto jest ORGANIZATOREM - często kupujemy wyjazd od agenta, czyli pośrednika, a powinno sie wiedzieć do kogo w razie co złożyć reklamację
- NIGDY nie powinno Wam wystarczać ustne zapewnienie typu: Tak, w dniu wyjazdu będzie zorganizowany pokój, gdzie mozna będzie złożyć bagaże i się odświeżyć. Jesli tak Was zapewniają, proście o wpisanie tego do umowy i o to, aby zapewniająca osoba podpisała się. Inaczej po powrocie nie dojdziecie, kto Wam udzielił złej informacji.
- czytajcie dokładnie umowe oraz informacje zawarte w katalogu. Jesli w umowie jest zapis, że świadczenia sa zgodne z ofertą katalogową, a w katalgu drobnym druczkiem napisane jest, że biuro nie ponosi odpowiedzialności, jesli hotel nie wywiąże się z zapewnionych świadczeń (taka informacja znalazła się w tegorocznym katalogu Eximu na lato 2007), to może się okazać, że spędzicie 2 tygodnie w Tunezji w hotelu bez klimatyzacji, a biuro się na Was albo wypnie, albo zaproponuje w drodze łaski 100 zlotych rekompensaty.
- małe biura są o wiele lepsze, jesli chodzi o dbanie o klienta. W biurach-gigantach często było tak, że dzwoniłam w jakiejs sprawie do osoby zajmującej sie np. Egiptem. Tej osoby akurat nie było, przełączano mnie więc do pierwszej lepszej osoby. Osoba ta nie potrafiła udzielić informacji, obiecywała, że sie dowie i oddzwoni. Nie oddzwaniała, a kiedy ja dzwoniłam, to ta osoba albo wiecznie rozmawiała przez telefon, albo juz wyszła, albo jeszcze coś. W duzych biurach panuje niestety bajzel, natomiasy w małych, gdzie pracuja 2-4 osoby jest zwykle mniej ofert i lepsza komunikacja. Wiele razy byłam w stanie zastapić nieobecna koleżankę w związku z prowadzona przez nią imprezą - orientowałam się po prostu, co to za impreza, kto na nia jedzie, dokąd, w jakim terminie, itp., a dokładniejsze informacje miałam w jej notatkach.
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 07:43   #297
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Dociekliwym podróżnikom proponuję odwiedzić stronę: turystyka.crz.mg.gov.pl (bez www!), gdzie można sprawdzić, czy organizator wypoczynku posiada zezwolenie, czy też je mu cofnięto (w drugim przypadku jest napisane czerwonym drukiem, że zezwolenie cofnięte przez np. Wojewodę Mazowieckiego).

Ponieważ sama pracuję w biurze podrózy, radzę zwracac uwagę na:

- kto jest ORGANIZATOREM - często kupujemy wyjazd od agenta, czyli pośrednika, a powinno sie wiedzieć do kogo w razie co złożyć reklamację
- NIGDY nie powinno Wam wystarczać ustne zapewnienie typu: Tak, w dniu wyjazdu będzie zorganizowany pokój, gdzie mozna będzie złożyć bagaże i się odświeżyć. Jesli tak Was zapewniają, proście o wpisanie tego do umowy i o to, aby zapewniająca osoba podpisała się. Inaczej po powrocie nie dojdziecie, kto Wam udzielił złej informacji.
- czytajcie dokładnie umowe oraz informacje zawarte w katalogu. Jesli w umowie jest zapis, że świadczenia sa zgodne z ofertą katalogową, a w katalgu drobnym druczkiem napisane jest, że biuro nie ponosi odpowiedzialności, jesli hotel nie wywiąże się z zapewnionych świadczeń (taka informacja znalazła się w tegorocznym katalogu Eximu na lato 2007), to może się okazać, że spędzicie 2 tygodnie w Tunezji w hotelu bez klimatyzacji, a biuro się na Was albo wypnie, albo zaproponuje w drodze łaski 100 zlotych rekompensaty.
- małe biura są o wiele lepsze, jesli chodzi o dbanie o klienta. W biurach-gigantach często było tak, że dzwoniłam w jakiejs sprawie do osoby zajmującej sie np. Egiptem. Tej osoby akurat nie było, przełączano mnie więc do pierwszej lepszej osoby. Osoba ta nie potrafiła udzielić informacji, obiecywała, że sie dowie i oddzwoni. Nie oddzwaniała, a kiedy ja dzwoniłam, to ta osoba albo wiecznie rozmawiała przez telefon, albo juz wyszła, albo jeszcze coś. W duzych biurach panuje niestety bajzel, natomiasy w małych, gdzie pracuja 2-4 osoby jest zwykle mniej ofert i lepsza komunikacja. Wiele razy byłam w stanie zastapić nieobecna koleżankę w związku z prowadzona przez nią imprezą - orientowałam się po prostu, co to za impreza, kto na nia jedzie, dokąd, w jakim terminie, itp., a dokładniejsze informacje miałam w jej notatkach.
Dokładnie tak Widzę, że zasady postępowania się nie zmieniły. Pozdrawiam koleżankę z branży
Stary 2007-01-30, 16:25   #298
ania17wawa
Przyczajenie

Tak se siedzę kilka minutek i czytam to Wasze wszystkie wypowiedzi i jestem pod wrażeniem. Superowo że powstała taka skarbnica wiedzy o biurach podróży. Tak sobie myślę, moża i ja bym z rodzicami pojechała gdzieś za granicę . Jeździmy nad nasz Bałtyk już od 11 lat i powiem szczerze, że troszeczkę mi się już znudził.

A więc mam kilka pytań:
1. Czy mogłybyście mi napisać tak mniej więcej, które biura podróży zajmują się RZETELNIE jakim krajem, tzn. że np. Triada dobrze zajmuje się turystamy w Hiszpanii, TUI turystami w Egipcie, a np. Neckermann turystami we Włoszech, czy mozę to nie ma różnicy według krajów?
2. Jaki kraj byście polecały trzyosobowej rodzince, chodzi mi głównie o Morze Śródziemne, Morze Czarne i może też być północna Afryka
3. Jakiś hotelik i miejsce polecenia, jeśli można to żeby nie był na jakimś odludziu, tylko przy plaży i jakimiś sklepami, barami i tawernami
4. I ile tak mniej więcej wyniesie cena?? Jesteśmy gotowi przeznaczyć 5500 - 6000 zł, podróż naturalnie samolotem i raczej w sierpniu

Wiem, że jest jeszcze duuuużo czasu, ale chyba już teraz trzeba się po mału interesować wakacjami :P

P.S.
Bardzo przepraszam za tak wiele pytań, ale jeszcze nigdy nie byłam za granicą . Z góry dizękuję Wam za pomoc
ania17wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 20:09   #299
arek***
Zadomowienie

Tak se siedzę kilka minutek i czytam to Wasze wszystkie wypowiedzi i jestem pod wrażeniem. Superowo że powstała taka skarbnica wiedzy o biurach podróży. Tak sobie myślę, moża i ja bym z rodzicami pojechała gdzieś za granicę . Jeździmy nad nasz Bałtyk już od 11 lat i powiem szczerze, że troszeczkę mi się już znudził.

No tak moze sie znudzic ale..swoją drogą niewiem czy wiesz ale Bałtyk ma tez swoje plusy . Zobaczysz co znaczy zasolona woda i kamieniste dno to zatesknisz do Bałtyku

A więc mam kilka pytań:
1. Czy mogłybyście mi napisać tak mniej więcej, które biura podróży zajmują się RZETELNIE jakim krajem, tzn. że np. Triada dobrze zajmuje się turystamy w Hiszpanii, TUI turystami w Egipcie, a np. Neckermann turystami we Włoszech, czy mozę to nie ma różnicy według krajów?

Na to pytanie to raczej nikt nie odpowie . Duze biura właściwie nie mają specjalizacji .Kluczowa sprawą jest sprawdzenie opinii o hotelu . W katalogu każdy wygląda pięknie , a pani z biura snuje legendy o jego wspaniałości byleby sprzedać wycieczke . Poczytaj opinnie na forum gazeta.pl i wakacje.pl .

2. Jaki kraj byście polecały trzyosobowej rodzince, chodzi mi głównie o Morze Śródziemne, Morze Czarne i może też być północna Afryka

Grecja , Egipt , Tunezja

3. Jakiś hotelik i miejsce polecenia, jeśli można to żeby nie był na jakimś odludziu, tylko przy plaży i jakimiś sklepami, barami i tawernami .

4. I ile tak mniej więcej wyniesie cena?? Jesteśmy gotowi przeznaczyć 5500 - 6000 zł, podróż naturalnie samolotem i raczej w sierpniu
Wiem, że jest jeszcze duuuużo czasu, ale chyba już teraz trzeba się po mału interesować wakacjami :P

Najlepiej zarezerwowac sobie pobyt juz w styczniu mozna zaoszczedzic nawet 1/3 ceny . Oferty last minute to tylko chwyt marketingowy , ceny podają np. bez opłat lotniskowych albo miejsca w hotelach gdznie nikt nie chce jezdzic .Ale... zapłacić za pobyt to jedno a drugie to wydatki na zwiedzanie , zabawe , pamiatki itp .

P.s. Właściwie to nie czytałem całego wątku i pewnie to juz ktos wczesniej napisał
Stary 2007-01-30, 20:34   #300
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez arek*** Pokaż wiadomość

No tak moze sie znudzic ale..swoją drogą niewiem czy wiesz ale Bałtyk ma tez swoje plusy . Zobaczysz co znaczy zasolona woda i kamieniste dno to zatesknisz do Bałtyku

A więc mam kilka pytań:

Na to pytanie to raczej nikt nie odpowie . Duze biura właściwie nie mają specjalizacji .Kluczowa sprawą jest sprawdzenie opinii o hotelu . W katalogu każdy wygląda pięknie , a pani z biura snuje legendy o jego wspaniałości byleby sprzedać wycieczke . Poczytaj opinnie na forum gazeta.pl i wakacje.pl .

Grecja , Egipt , Tunezja

3. Jakiś hotelik i miejsce polecenia, jeśli można to żeby nie był na jakimś odludziu, tylko przy plaży i jakimiś sklepami, barami i tawernami .

Najlepiej zarezerwowac sobie pobyt juz w styczniu mozna zaoszczedzic nawet 1/3 ceny . Oferty last minute to tylko chwyt marketingowy , ceny podają np. bez opłat lotniskowych albo miejsca w hotelach gdznie nikt nie chce jezdzic .Ale... zapłacić za pobyt to jedno a drugie to wydatki na zwiedzanie , zabawe , pamiatki itp .

P.s. Właściwie to nie czytałem całego wątku i pewnie to juz ktos wczesniej napisał
Czy to sarkazm ?
Mysle, ze tak, choc z czescia Twojej jakze rozwinietej wypowiedzi mozna sie zgodzic

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości