![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Super się czyta o Twoich dziewczynkach ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Dobrze, dobrze, chcemy więcej! ![]() Ani rozprawa została przełożona, bo sędzia się rozchorował... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
Kinia waży jakieś 7,8 kg przy 75 cm
![]() ![]() Zullugula córka od jakiś 3 tygodni siada. Wczoraj trochę te nóżki jej wyciagalam i nawet samą jedną wyciagala. A jak ma dwie wyciągnięte to nawet siedzi stabilnie.
#2974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jeszcze apropo wspólnego jedzenia - super też jest to, że dziecko jest juz na tym etapie traktowane tak jak członek rodziny - w trakcie posiłku siedzi z nami przy stole i je to co my (albo chociaż podobne, bo jak ostatnio robiłam zapiekankę z makaronem, szpinakiem pieczarkami i jeszcze parę innych dodatkow, to Krzys dostał tylko makaron i szpinak). W niedzielę była u nas koleżanka na obiedzie i Krzyś siedział z nami bardzo grzecznie, jadł swoje kluseczki. Już teraz nie wyobrażam sobie żeby było inaczej ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-03-15 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Ja Kinię karmie łyżeczką, ale jak jej dam do rączki coś w kawałku to wie co z tym zrobić i zje. Fajne jest blw, ale jakoś nie ciągnie mnie do tego, aby wprowadzić. Nie wiem czemu nie pytajcie :P A co do jedzenia przy Kini to na szczęście nie ma z tym problemu, bo my jemy a ona sie bawi
![]()
#2976 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() M zrobila mi pobudkę o 2:40 i zasnela dopiero po 4 ![]() ![]() MariaF ale postępy dziewczyny zrobiły ![]() ![]() Agusia ja bym dala jeszcze Kini czas na samodzielne rozkminienie jak się siada. Marcelka na poczatku tez tak nóżki układała, potem zostawala jej jedna w tyle a teraz już sama sobie poprawia jak siada ![]() Marcelina też z nami zawsze jest przy stole. Staram się podawac jej jedzenie wtedy kiedy i my jemy. Nie jest dla mnie jakimś problemem dac jej łyzeczkę zupy i siorbnąc swojej łyzkę ![]() ![]()
#2977 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Maks od czwartku na antybiotyku. Jednak nie symulował i coś się w uszku zadziało. A od wczoraj jest kichający, a dzisiaj 38 i widać , że go choróbsko rozkłada. Muszę go szybko i intensywnie kurować bo w piątek chcemy jechać na paradę z okazji dnia św. Patryka Jakoś nie mogę się ogarnąć od weekendu |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Rozeznanie
|
My też Wstalismy o 6:20
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Ania
|
Nadrobie później teraz pisze póki pamiętam!
Australia- mogę prosić o powrót na pierwszą stronę??🙏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem bez kompa do końca tygodnia, a na telefonie to ciężko pierwszego posta ogarnąć... Ale jak wrócę do Wrocławia, to dopiszę kogo trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Rozeznanie
|
Australia przyznaj się ze bierzesz na przetrzymanie żeby zobaczyć czy nadal będą się udzielały: D
Hehe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2984 |
Rozeznanie
|
Haneczko pięknie napisałaś o miłości do coreczki
![]() Maria to masz wesoło, tzn współczuję bo teraz oczy nawet w dupcie musisz mieć bo dziewczyny takie żywotne, ale pewnie niesamowicie to wygląda jak się bawią ![]() Miszka, zdrowia ![]() ![]()
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
#2987 | ||||||
Ania
|
Witam wieczorkiem
![]() Jestem zachwycona moim dzieckiem- w dwa dni nauczyła się siadać, raczkować, piszczeć ![]() Dzisiaj doszło sporo nowych sylab. I wydaje mi się, że wiele sylab jest świadomych np. nie ma. Rośnie to moje dziecko ![]() Młoda_mm- świetne wieści od lekarza! ![]() Sporo 6 lat. Ale najważniejsze, że się udało. I rozumiem, że masz fioła- byle takiego "zdrowego" fioła ![]() E no i nie zrobiło się na facebooku nudno, nie nie ![]() Tam dużo zdjęć jest ![]() Cytat:
A tak a propo buziaka- mam z Hanią taki wieczorny rytuał- po jedzeniu, biorę ją w pozycję do odbicia i ona się kładzie na ramieniu i tak wtulone siedzimy chwilę. I wczoraj tak zrobiłyśmy i ona nagle podnosi głowę, otwiera buźkę(tak daje buzi, jak jej się chce) i daje mi całusa ![]() Cytat:
Szczerze?? podziwiam, że tyle sama nie wychodziłaś, ja bym zwariowała! ![]() Cytat:
![]() Czytałam coś i teraz nie wiem, czy to to?? czy jeszcze jakaś inna. Tam było coś o wróżce, że jak chcesz się stać wróżką wypowiedz jakieś tam słowa i w nocy, jak nikt nie będzie słyszał idź do kuchni i odkręć gaz, połóż się spać. Aż strach pomyśleć, co jeszcze może ktoś wymyślić??? ![]() Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla Maksa!! no i sił dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Jestem zmęczona. Pomimo, że wstałyśmy o 8 to Kinia mnie nieźle wymęczyła :P czas zaraz spać.
Ile drzemek w ciągu dnia mają Wasze szkraby i jak długo? U nas są dwie drzemki i zazwyczaj trwają tylko godzinę eh :P ale dobra nie narzekam :P przesypiam prawie całą noc, bo jest tylko jedna pobudka ![]()
#2989 |
Rozeznanie
|
Franek zwykle wstaje po 7, ma dwie drzemki ok godziny i idzie spać o 20, w nocy wstaje raz lub dwa. A dziś wstał o 6, spał od 8:40 do 11, później od 17 do 18 I o 20:30 usnął
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tak samo, w kaftanie chyba bym teraz siedziała ![]() No ba! Najpierw uciekają, a potem chcą tak o sobie wrócić na pierwszą stronę! Nie ma tak dobrze ![]() Cytat:
![]() W ciągu dnia u nas tak samo - dwie drzemki, w sumie ok.2 godziny śpi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas to niewykonalne ze względu na niechęć do łyżeczki wkładanej do buzi przez kogoś. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- MariaF ciągle zapominam Ci podziękować za przepis na schab w 5min. Dziękuję! Próbowałaś to może robić z innym mięsem? australia dzieki za info o Ani. To w sądzie nie mają zastępstw? Żałosne to jakoś... A jak Marysia u dziadków? Podoba jej się?
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2017-03-15 o 20:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Konto usunięte
|
Dobry wieczór! Wreszcie wieczór
![]() Dzisiaj Ignaś miał jakiś dziwny dzień. Wstał wcześniej niż zwykle bo o 6., a poszedł spać później, bo o 12. I to jeszcze walczyłam z nim żeby usnął strasznie długo. Ryku było co nie miara. Może był aż przemęczony i temu tak płakał ![]() ![]() Myślałam, że uśnie podczas drogi powrotnej ale skądże. Wrzeszczał że aż miał problem z miarowym oddychaniem. W domu chciałam go położyć i znowu te same problemy. Jak go karmiłam to niby oczy zamknięte ale warczał przy tym, machał rękami, nogami, wyrywał się. rękami takie ruchy wykonywał jakby chciał sobie palce wyrwać . Usnął znowu po długiej walce. Mam nadzieję, że jutro już będzie normalnie... australia jak tam u rodziców? luzy masz? miszka zdrówka dla Maksa. Kubuś już wyzdrowiał? Jak tam sprawa jedzeniowa u Was? haneczko ta gra to coś innego. Gra się w nią 50 dni i każdego dnia dostaje się od jakiegoś szefa zadanie do wykonania. Początkowo są to proste zadania polegające na myśleniu o czymś smutnym, oglądanie horrorów, potem pobudki w nocy o którejś tam godzinie, potem cięcie się żyletką (na wzór wieloryba) i ostatnim zadaniem było samobójstwo! I faktycznie doprowadziło to w wielu przypadkach do tragedii. Jakimś psychopatą musi być ten kto to wymyślił ![]() Słodkie te Wasze rytuały ![]() Ignaś też mi czasem daje przytulaska twarz do twarzy czy buziaka z języczkiem ale raczej tak niespodziewanie ![]() ![]() Lena i jak tam poszukiwania mieszkania? Pojawiło się coś? agusia zazwyczaj Ignaś wstaje około 7.-8. Pierwsza drzemka od około 10:30-11:00, druga różnie, w zależności od tego jak długo trwała ta pierwsza. Najczęściej od około 14:30-15.00. czas trwania różny- zwykle około godzinki ale czasem zdarza się nawet 2,5 godziny, a czasem 20 minut. Wieczorem spanko około 20:30. |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Marysia u dziadków super, nie licząc tego, że dzień tutaj zaczyna o 6.50
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Luzu za bardzo nie odczuwam, bo moja mama dźwigać nie może, a mój tata coś sobie z ręką ostatnio zrobił, więc też nie do końca jest dyspozycyjny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | ||||||
Zakorzenienie
|
Mam trochę zaległości więc nadrabiam
![]() gratulacje! zdolna mamuśka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że drugie dziecko w obecnej sytuacji to nie jest dobry pomysł. Myślę, ze najpierw powinniście sobie uporządkować Wasze sprawy a potem myśleć o rodzeństwie dla Frania A co do kp, nie wiem czy można na nowo rozkręcić laktację, próbuj Cytat:
![]() Przepraszam, kupiłam 3 puszki na herbatę, kawę i cukier Ale za tydzień chyba zrobimy powtórkę więc może wtedy ![]() Ucho nie boli ale Maksa rozłożyło choróbsko podczas brania antybiotyku. I jeszcze skarży się na ból brzucha. Byli dzisiaj u lekarza i mówił, że w ostatnim czasie już kilkoro dzieci skarzyło się na ból brzucha więc może coś wisi w powietrzu. Kuba w końcu też wyzdrowiał, ale skoro starszak chory to pewnie za chwilę będzie powtórka z rozrywki, buuu ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() a co do zaznaczonego... to najczęściej odbywa się w zaciszu domowym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() juz nie moge się doczekać moich doniczek z kwiatami |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawo dla dziewczynek za nowe umiejetności ![]() Ciekawe czy bedzie tak, że będą patrzyły jedna na drugą i będą szybko uczyły się nowych rzeczy od siebie ![]() Zdradź coś więcej o tym prezencie... to Twoje hobby? bo dośc nietypowe ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
Mam wrazenie, że za duzo sobie dopowiadasz w moich wypowiedziach. To, że mam inne zdanie nie oznacza, że się "burzę" czy kłócę jak zasugerowałaś w temacie jedzenia... Wiesz, nie kązdy zaprasza na chrzciny 20 osób i nie wszyscy goście pytaja co kupić. U mnie, mimo, że robiliśmy je w PL nikt nie pytał co chcemy dostać a przede wszystkim na chrzcie byli tylko dziadkowie i chrzestni. A byłoby mi po prostu głupio wychodzić przed szereg i prosić od gości kasę bo mam na oku wydatek. No ale może tak powinnam była zrobić ![]() A co do jedzenia sztućcami... Mój starszak karmiony przeze mnie, z czasem jak już widziałam, ze coś trafia do brzuszka to dostawał również do rączki jedzenie i też bardzo szybko nauczył się jeść sztućcami ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
![]() JUż wcześniej odpowiedziałam Majkeli, ze Kubusiek zdrowy. Ale Maks chory więc pewnie za chwilę i Kuba bedzie smarkał ![]() Co do jedzenia to chyba choroba duzo namieszała bo teraz jak samopoczucie lepsze to ku mojej radości je lepiej ![]() tzn. zaczęliśmy jeść obiady i placki różnego rodzaju rządzą. Na razie nie robię jakiś wymyślnych ale zjada chętnie. Dzisiaj zrobiłam kluski leniwe żeby Maks coś zjadł przy tej chorobie, to tak wciągnęli, że mi niewiele zostało, haha Teraz boję sie dać jakąś papkę czy inny słoiczek żeby mu nie namieszać. Ale z kolei nie mam jakoś pomysłów na placki zwłaszcza, że mam braki w spożywce bo dopiero w sobotę na duze zakupy pojedziemy. Na razie jakieś kulki itp. nie wchodzą w grę bo jak położę na tacce to raczej zmiata wszystko na podłogę. Moze ze dwa razy włozył kęski do buzi. No i moge piec chleb i bułki bo pieczywo zamiast kaszki śniadaniowej też chętnie zaczął jeść. Nie wiem, czy ta forma kawałków nie spodobała mu sie aż za bardzo bo zawsze lubiany kleik kukurydziany na kolację, teraz zjadany jest z płaczem. Tzn. je ale jakąs awanturkę robi i nie mamy pojęcia o co chodzi ![]() Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2017-03-15 o 23:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Majkela od tego powinnam była zacząć. Gratulacje dla Frania!
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas są jakieś dziwaczne ćwiczenia a ja tak czekam na zumbe Pierwszy raz wyszłaś? O kurczaczki! To nawet ja z tej mojej wichury już jakiś czas temu się wyrwałam. No a poza tym wybywam w poniedziałki i czwartki wieczorem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż 6 lat czekaliście na dzieciątko? Bardzo długo, ale najważniejsze, że jest z Wami ![]() FIAZO U Tomcia też dobrze, to najważniejsze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Przyczajenie
|
Australia przy porodzie ważyła 3550 i miała 53 cm aż zerknęłam do książeczki jak miała 5 miesięcy to ważyła 7kg
![]() ![]() ![]() Śliweczko u nas wychodzą parami więc może szybciej pójdzie ![]() Paulina ![]() Agusia to ja z Martyną też tak mam jak coś dostanie do rączki to wie gdzie i w jakiej ilości się zmieści ![]() ![]() Miszka oby choróbsko szybko sobie poszło w cholerę ![]() Lena ja zawsze dosypiam z młodą ![]() Australia a czy ja też mogę trafić na pierwszą stronę? ![]() ![]() Haneczko,Miszka oj tak to prawda trochę długo kazała na siebie czekać przez to tak naprawdę cała rodzina ma fioła na jej punkcie ![]() ![]() a z fb to się zastanawiam czy grupa w której ja jestem to ta grupa czy inna grupa z dzieciaczkami z czerwca ![]() ![]() Agusia u nas są dwie po 1-2 godziny w zależności jak się księżniczka ułoży ![]() ![]() ![]() ![]() Alee tak ją wczoraj przetrzymałam że obudziła się tylko raz na jedzenie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie, nie każę Ci zapraszać więcej gości i mówić im, co mają kupić skoro nie pytają. Piszę tylko, ze jak ktoś ma dużą rodzinę albo i małą, ale pytają, to czemu nie chcieć kasy i nie kupic wspominanego fotelika jeżeli nie chcemy jakiś dużych zabawek np. I ja np. zapraszam ok 20 osób, bo mamy spore rodziny. I to będą tylko dziadkowie, prababcie, chrzestni i nasze pozostałe rodzeństwo, bo za bardzo nie widzę innej opcji. Czasem chciałabym robić jakies urodziny na kilka osób, tu Ci akurat zazdroszczę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.