Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-31, 15:59   #2971
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Dziekuje za mile przyjecie
Jeszcze sie troche krepuje pisac na tym forum, ale trzymam za Was kciuki juz od dluzszego czasu (teraz zwlaszcza za jukolka - zeby wszystko bylo dobrze).
Zastanawiam sie jeszcze jak to jest z tymi staraniami? Bo widze ze czekacie na dni plodne, a jak to jest z Waszymi TZ-ami? Czy zawsze macie ochote na seks w tych dniach (albo tak na polecenie lekarza)? Czy po prostu traktujecie ten czas jako taki ktorego nie mozna zmarnowac i juz. A jak z TZami?
Sorki, za glupie pytania, mam nadzieje ze nie bede musiala poznac na wlasnej skorze jak to jest... Na razie poki jeszcze nie zaczelismy wierze ze pojdzie gladko
buzka

Aha - siostra mojego TZa wlasnie jest w drugiej ciazy. Moze jakies fluidy przenikna mnie i Was rowniez
Ja przestałam liczyc ze sa płodne dni to mamy sie kochac, bo bardzo sie wtedy stresowalismy i nic nie wychodziło, teraz kochamy sie wtedy kiedy mamy ochote nie zważając czy sa płodne czy nie a co ma byc to będzie, zreszta mąz jest w trakcie robienia badan wiec nie wiadomo jak to jest z nim ja podobno wporządku jestem ale we wtorek bede miec pewnosc jak USG mi doktor zrobi zobaczymy co z owulka czy była czy nie
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 18:11   #2972
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Hej kochane wlasnie wrocilam z badania wyniki beda jutro o 14 To moja chwila prawdyyy Zaplacilam 20 zl.Dzis TZ nawet dopilnowal abym wstala chyba ochrzan sie oplacil hihihi

jukolku trzymam kciuki
Stary 2007-01-31, 18:14   #2973
*misia*
Zakorzenienie

Jukolku trzymamy kciuki i czekamy na wyniki mam nadzieję że pozytywne
Celko wiesz dopiero gdy teraz się "wyluzowałaś" i nie przejmujesz już się tak praca to dopiero teraz Twój instynkt odezwał się na dobre. życzę Ci oby Twoje starania nie były tak długie jak większości z nas
Yoolio to teraz nie powinnaś w ogóle z łóżka wychodzić tylko się starać starać i jeszcze raz starać
A ja no cóż dziś mam 22d.c i już prawie się pogodziłam z tym cyklem, chociaż może któraś z Was jeśli zna się na tym lepiej może zajrzała by do mojego cyklu i powiedziała mi co i jak bo to dopiero mój pierwszy cykl http://28dni.pl/demonik/wykresy/2007-01-10
Stary 2007-01-31, 18:20   #2974
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Yoolio to teraz nie powinnaś w ogóle z łóżka wychodzić tylko się starać starać i jeszcze raz starać
jestem jak najbardziej za tylko jeszcze w pracy siedze
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 18:26   #2975
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Jukolku trzymamy kciuki i czekamy na wyniki mam nadzieję że pozytywne
Celko wiesz dopiero gdy teraz się "wyluzowałaś" i nie przejmujesz już się tak praca to dopiero teraz Twój instynkt odezwał się na dobre. życzę Ci oby Twoje starania nie były tak długie jak większości z nas
A ja no cóż dziś mam 22d.c i już prawie się pogodziłam z tym cyklem, chociaż może któraś z Was jeśli zna się na tym lepiej może zajrzała by do mojego cyklu i powiedziała mi co i jak bo to dopiero mój pierwszy cykl http://28dni.pl/demonik/wykresy/2007-01-10
misia no nienajciekawszy ten twój wykres ta ciagła linia nie ciekawa, ale nie załamuj sie. Ja mierze juz od października moje pierwsze wykresy nie były ciekawe drugi wykres juz lepszy trzeci podobno z owulka a teraz nie wiem.http://www.fertilityfriend.com/home/1848fa
Stary 2007-01-31, 19:02   #2976
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Hej dziewczyny,
krótko i na temat...jutro 31 dc, @ brak.
Stary 2007-01-31, 19:07   #2977
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
oj czyzby czyzby........... u mnie 40dc i brak @

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-31, 19:09   #2978
frida26
Rozeznanie

Próbować do skutku!!!!!!!

Dziewczyny dzieki Wam poszłam dzisiaj do stomatologa Mam zdrtowe ząbki(miałam 2 małe ubytki) ale niestety nadal krzywe. No cóż taki mój urok. Na aparat mnie nie stać koszt 1200zł jedego aparatu a dwa to już 2400 Spora sumka , ale co tam ważne ,że zdrowe A tak wogóle to wszystkiego NAj z okazji 100 strony!!!!!!

Magdalena fajne fotki,wiesz jezeli cos moge powiedziec,to jestescie podobni do siebie,zwlaszcza na tej fotce z urlopu.
To samo zauważyłam Dobrana z Was para

Cytat:
kochane wyniki dopiero jutro o 14 beda.A ja je wybiore ok 17 bo wczesniej nie moge
Trzymamy kciuki Jakos wytrzymam do wieczora żeby się dowiedzieć co tam słychać. Tylko proszę napisz nam tu jak najprędzej.
frida26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 19:25   #2979
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

dziewczyny, trzymam za was kciuki
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 19:44   #2980
celka2000
Zakorzenienie

Amilamija - ja tez trzymam kciuki!!
A coz to za strona www.28dni.pl? Ja korzystam od roku z fertilityfriend - zachecila mnie pani ginelokog jak pierwszy raz powiedzialam ze moze bede sie starac o dziecko. Potem pani w poradni rodzinnej o tym mowila (choc ona to mnie niezle zniechecila ). Ale mierze sobie temperature juz 13 cykl (mialam kilka cykli przerwy -slub, itp.). Na moich wykresach pojawia sie owulacja w okolicy 16-18 dzien. Cykl trwa srednio 28dni (max 30 dni). Jestem ciekawa czy faktycznie te pomiary sie zgadzaja...Bo generalnie spodobala mi sie obserwacja samej siebie Zaobserwowalam na przyklad ze jak temperatura spada ponizej "cover line" to dostaje miesiaczke. A do tej pory zawsze mnie miesiaczka zaskakiwala A tak przynajmniej wiem czy to juz czy nie Fajnie ze sie to wciagnelam - wlasciwie szybciej nawet niz naprawde chcialam zajsc w ciaze. Przy okazji odkrylam fajny termometr elektroniczny Brauna (pomiar w 10sek) buzka
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 19:55   #2981
jukol
Zakorzenienie

musze tez sie zaopatrzyc wkoncu w termometr.
Tak strasznie zachcialo mi sie piwka TZ mi nie pozwolil ale udalo sie zrobilam lyka i juz nie mam ochoty

Olinek

Paulinka
Stary 2007-01-31, 20:07   #2982
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
musze tez sie zaopatrzyc wkoncu w termometr.
Tak strasznie zachcialo mi sie piwka TZ mi nie pozwolil ale udalo sie zrobilam lyka i juz nie mam ochoty
ja też musze sobie zakupić termometr i zacząć w końcu mierzyć tempkę a tak w ogóle to jednak miałam racje,moje przypuszczenia się potwierdzają, prawdopodobie moja niemożność zajścia w ciąze jest spowodowana brakiem owu drugi cykl jej nie dostałam, także dobrze zrobiłam że zapisałam się do tej kliniki, ciekawe co powie Pani Doktor, juz nie mogę doczekać się wizyty żeby dowiedzieć się czegoś więcej.

idę zaraz na A zamówic termometr.

Jukolku, zamówiłaś ten brylok z A?
Stary 2007-01-31, 21:14   #2983
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Trzymam kciuki,zeby to bylo wlasnie to

Cytat:
oj czyzby czyzby........... u mnie 40dc i brak @
Jutro wyniki masz- wiec calym sercem zycze pozytywnych
Stary 2007-01-31, 22:15   #2984
AMILAMIJA
Zadomowienie

Dziewczyny,
nie po..., żeby nie zapeszyć. Niepoprawna optymistka ze mnie, bo mimo rozsądku jednak tli się we mnie ta iskierka nadziei (gdyby nie ona, to dawno bym miała to wszystko w d...).

Co do termometrow.
Ja od początku mam elektroniczny, sprawdza się idealnie, kilka-kilkanaście sekund i jest pomiar (ale warunek - jeśli w ustach, to musi być mierzona możliwie w tym samym miejscu za każdym razem, np. prawa strona pod językiem blisko środka; to daje możliwe prawdziwą temperaturę, bo w różnych miejscach ust są różne temperatury, warto tego pilnować). Wiele dziewczyn mierzy w pochwie.
Ja mam termometr MICROLIFE, sa polecane na forach o staraniach.

Pozdr.
Stary 2007-01-31, 22:21   #2985
fredziunia
Rozeznanie

jukolku : trzymam kciuki (mimo ciaglej pracy) bardzo mocno
fredziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 23:02   #2986
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
Magdusiu, jak to zrobiliście ???? bo ja wczoraj siedziałam do 1.00 i nawet nie udało mi się ich zgrać na twardy dysk
Poradzilam sobie sama z nimi dzis jeszcze troche je przerobilam i probowalam kolejny raz no i sie udalo a tak wogole to dzis wszystko mi tu o wiele sprawniej chodzilo niz wczoraj, a moze to tez serwerw wina byla przeciazony czy co

Dziweczyny trzymam kciuki!!!
podniecona jestem jakby to mi sie okres spoznial
Jutro mam gosci ale napewno wskocze zobaczyc wasze wyniki

Ja ten miesiac mam juz z glowy i raczej z niego nic niebedzie bo mezu codzienne nocki pracuje no a pozniej cos do zalatwiania a to do banku a to znajomi wpadna no i przytulanko rzadko bylo
Jedyna dobra nowina to ze 16 odbieramy klucze do mieszkania no i remoncik czas zaczac

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-02-01 o 08:57
"Magdalena" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 07:14   #2987
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobry objaw... Mi też bardzo na początku chciało się piwa, a kiedy poczułam zapach, to wywracało mi żołądek na drugą stronę .
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 07:39   #2988
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

witam was dziewczyny.
Jukolku trzymamy kciuki i czekamy na wiadomość z niecierpliwością.
Ja mierze tempke od października elektronicznym termometrem, a wykresy robie na ff. Moje wykresy pierwsze były nieciekawe i tez wskazywały na brak owulki ale to można stwierdzic na monitoringu a nie po wykresach, po wykresach mogą być tylko przypuszczenia. Miłęgo dnia wam zycze.

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
Dziweczyny trzymam kciuki!!!
podniecona jestem jakby to mi sie okres spoznial
Jutro mam gosci ale napewno wskocze zobaczyc wasze wyniki

Ja ten miesiac mam juz z glowy i raczej z niego nic niebedzie bo mezu codzienne nocki pracuje no a pozniej cos do zalatwiania a to do banku a to znajomi wpadna no i przytulanko rzadko bylo
Jedyna dobra nowina to ze 16 odbieramy klucze do mieszkania no i remoncik czas zaczac
To super ze odbieracie klucze a remoncik zrobicie i bedziecie miec swoje super mieszkanko.

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-02-01 o 08:58
Stary 2007-02-01, 09:08   #2989
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny.
Jukolku trzymamy kciuki i czekamy na wiadomość z niecierpliwością.
Ja mierze tempke od października elektronicznym termometrem, a wykresy robie na ff. Moje wykresy pierwsze były nieciekawe i tez wskazywały na brak owulki ale to można stwierdzic na monitoringu a nie po wykresach, po wykresach mogą być tylko przypuszczenia. Miłęgo dnia wam zycze.
Ja swój brak owu stwierdziłam po przez robienie testów owu co drugi dzień a około połowy cyklu robiłam je codziennie, także myślę żw wynik jesty wiarygodny.

Właśnie przed chwilą dzwoniłam do klinki i potwierdziłam jutrzejszą wizytę u gina a wczoraj byłam u ortodonty i na koniec zapytałam się czy jest sens zakładać aparat jak się planuje ciąże no bo wiele kobiet skarży się że w ciąży psują im się zęby, lekarka powiedział mi że najlepszym okresem do noszenia aparatu jest właśnie ciąża ponieważ podczas jej, niespotykanie szybko się prostują zęby, także 16.02 wybieram się na analizę i ustalenie palnu leczenia tylko żeby udało mi się jeszcze zajść w ciąże marzenie ściętej głowy.
Stary 2007-02-01, 09:32   #2990
jukol
Zakorzenienie

Oj i dzis wyniki ... jakios tak nie bardzo wierze ze to fasolka to mozliwe abym zadnych objaw nie miala ... a co do piwka wczoraj to mogl byc przypadek ... ehh mam metlik w glowie

Olinek

Paulinka
Stary 2007-02-01, 09:36   #2991
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Oj i dzis wyniki ... jakios tak nie bardzo wierze ze to fasolka to mozliwe abym zadnych objaw nie miala ... a co do piwka wczoraj to mogl byc przypadek ... ehh mam metlik w glowie
jukolku, ja za ciebie i Amilamiję cały czas trzymam mocno kciuki
Stary 2007-02-01, 10:18   #2992
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
jukolku, ja za ciebie i Amilamiję cały czas trzymam mocno kciuki
Ja też dziewczyny cały czas liczę na to że dołączycie do wątku wrześniowo-paźdz..... ale nie zapeszajmy... czekamy cierpliwie z zaciśniętymi kciukami

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 10:39   #2993
schmetterling
Raczkowanie

Jukolku,napewno sie bardzo denerwujesz,wiec sciskam cie mocniarno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-01, 11:05   #2994
AMILAMIJA
Zadomowienie

Dziewuszki,
jednak podziękuję za wsparcie, bo to miłe z waszej strony, dodaje otuchy i głupio by było tak sobie za darmoche korzystać
31 dc, @ nadal brak.
Paskudny miałam dziś poranek. Obudziałam sie około 7 rano i nie mogłam zasnąć. Strasznie mnie biust swędział (?), czułam delikatne napięcie w brzuchu...znów pomyślałam, że może to @ nadchodzi. Ale nie...
Takie bardzo delikatne napięcie czuję z resztą od kilku dni...
Zastanawiam się, czy wstawić swój wykres, bo nie wiem, co jest grane...
Nie ważne. Nie chcę o tym myśleć!

Jukol, trzymam kciuki!

Ostatnio sobie pomyslałam, że na pewno będziecie jednymi z pierwszych osób, ktore dowiedzą się, jak mi się uda...Ale z drugiej strony...
Każda z nas bardzo czeka na tą chwilę i będzie mi głupio, że ja sie tak cieszę, że mi się udalo...a wy czekacie. Mam opory...
Ale co ja tu gadam, najpierw trzeba mieć tą nowinę, potem się będę zastanawiać. I mam nadzieję, żw w swoje urodziny już będę miała fasolkę...

Miłego dnia!
Stary 2007-02-01, 11:16   #2995
jukol
Zakorzenienie

Ami a ja za Ciebie trzymam kciuki
ehh stresuje sie tymi wynikami ... kurcze nie opuszcza mnie mysl ze nie mam w sobie fasolki

Olinek

Paulinka
Stary 2007-02-01, 11:33   #2996
sonia1981
Raczkowanie

Cytat:
Ami a ja za Ciebie trzymam kciuki
ehh stresuje sie tymi wynikami ... kurcze nie opuszcza mnie mysl ze nie mam w sobie fasolki
Ami i Jukolku a czy macie może bóle brzucha takie jak przed okresem!! Ja mam dostać jakoś okres na dniach i pobolewa mnie brzuch. Nie wiem czy to oznaka, że napewno nie jestemn w ciąży czy jeszcze mam jakąs malutką nadzieję. Byłam pewna, zę w tym cyklu się uda, a to znowu nic
buuuuuuuuuu
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 11:39   #2997
jukol
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
Ami i Jukolku a czy macie może bóle brzucha takie jak przed okresem!! Ja mam dostać jakoś okres na dniach i pobolewa mnie brzuch. Nie wiem czy to oznaka, że napewno nie jestemn w ciąży czy jeszcze mam jakąs malutką nadzieję. Byłam pewna, zę w tym cyklu się uda, a to znowu nic
buuuuuuuuuu
wlasnie mialam bole i piersi i brzucha ale teraz nic kompletnie nic mi nie jest

Olinek

Paulinka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-01, 11:47   #2998
sonia1981
Raczkowanie

Cytat:
wlasnie mialam bole i piersi i brzucha ale teraz nic kompletnie nic mi nie jest
No mnie boli jedna pierś (druga jakoś nie ) i brzuch mnie boli typowo na okres więc chyba nic z tego , ale życzę Tobie, żeby była w Tobie fasolka i ta paskudna @ niech nie przychodzi!!
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 11:49   #2999
adatka
Zakorzenienie

Jukolku juz nie moge sie doczekac twojego wyniku mocna trzymam...

Amilamija za ciebie tez trzymam mocno kciuki ,moze wkoncu dobre wiesci obsypia nasz bociani watek

Czekam na dobre nowiny

pozdrawiam pa
Stary 2007-02-01, 11:51   #3000
jukol
Zakorzenienie

sonia sloneczko zycze Ci aby to tez byla fasolinda
Wlasnie ogladam wesela innych na youtube i skesknilam sie za TZ ...

Olinek

Paulinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości