Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-26, 09:44   #2971
martka83
Zadomowienie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

Witam mamusie

Wiecie to niesamowite jest jak dziecko przyzwyczaja się do swoich sufitów
Wczoraj byliśmy u teściowej na imieninach i mały płakał, wyginał się, nie chciał ani na ręce ani na leżaczek.
Myślałam że może jest śpiący, troszkę go uziuzialiśmy a jak wróciliśmy do siebie i położyliśmy go na łózko to uśmiech pełną gębą i rozmówki do sufitu . Coś niesamowitego.

Ja też jestem bardzo ostrożna co do nowych pokarmów.
Mały skończy 4 miechy za tydzień i pije tylko mleczko.
Herbatek nie tyka
Jak pojadę w kwietniu na szczepienie to zapytam lekarki co mogę mu podać.
Ale za tą ogórkową to podziwiam (ale też nie rozumiem) bo w życiu nie miałabym tyle odwagi.
Co do siadania czy ząbkowanie jakoś mi się do tego nie spieszy.
Na wszystko przyjdzie czas
Mały czwyta swoje stópki na przewijaku ale nie wiedziałam że to ma jakiś związek z siadaniem.
I tylko szału dostaje na łóżku albo w leżaczku bo próbuje się podnieść a cienko mu idzie. Złośnik z niego.

Fotki wszystkich maluchów miodaśne

Yoolia ja też lubię karmić piersią i jak czasem gdzieś wychodzimy z butlą to wyzywam tak mi niewygodnie.

Edit
Ann pytanko o ciacho czekoladowe bo się przymierzam do niego.
Czy szklanka roztopionego tłuszczu to akurat taka kostka 250 g?
Na jakiej dużej blaszcze pieczesz i jaki krem dajesz do środka??
No to w sumie 3 pytanka były ;-)

Celko a z małego pływak rewelacyjny.
I dużo zdrówka dla niego.
Stary 2008-03-26, 10:02   #2972
celka2000
Zakorzenienie

Musze wtracic kilka slow co do lapania stopek u niemowlaka. To jest tak, ze 4-miesieczniak powinien chwytac sie za uda, 5 - miesieczniak za kolana, 6-miesieczniak za kostki, 7-miesieczniak za stopy i 7,5-miesieczniak wkladac stopy do buzi. A poniewaz z reguly 6-7 miesieczne dziecko jest gotowe do siedzenia/siadania to zbiega sie to w czasie z lapaniem stopek. Nie sadze (wrecz watpie) zeby 4-miesieczne dziecko moglo juz siedziec nawet jesli trzyma sie za stopy... koniec wykladu ....
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 10:06   #2973
InKa29
Joanna Małgorzata

witam ślicznotki

Tulis
tak wapno takie dla dorosłych bezsmakowe
Szper ja daje mu coś nowego i przez 3 dni czeka na reakcję i dopiero po tygodniu daje nowe cuś do jedzonka jak na razie miałam problemy z nan1 i nan1 Ha a na marcheweczkę czy odrobinkę soczku jabłkowego zero reakcji teraz czekam co będzie po zupce jarzynowej

a u alergologa
było tak jak myślałam mam bebilon pepti i nic innego nie podawać z mlek i z dodatkowym jedzonkiem ostrożnie nie wszytko na raz i odczekac tak jak czekam W sumie mam juz szkołę przy norbisiu Mam podawać wapno i klerastinum w razie awarii Czyli poszłam by potwierdzic to co i tak już robię ale zawsze to lekarz specjalista potwierdzi
Stary 2008-03-26, 10:13   #2974
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Dzień dobry

Tak na powitanie zapytam czy u was też taka zima jak u mnie? Bo u mnie jest właśnie zawieja śnieżna Ciemno i zimno i do d...py... ech...

Łukaszek już ochrzczony i zdaję relację: zasnął w drodze do kościoła
Obudził sie jak go wodą polewali i cały czas był grzeczny pomijając chwile w których tonął w śpiworku i nie było go widać wtedy płakał ale zdarzyło sie to dwa razy więc jestem dumna z mojego dziecka Potem byli goście i było wesoło. Ja byłam tak padnięta, że ledwo sie na nogach trzymałam. Nikt mi nie pomagał - musiałam posprzątać i upiec i ugotować. Teściowa tylko drugie danie zrobiła i chyba tylko dlatego, że jej mój TŻ coś powiedział bo już nie mógł patrzyć jak sie urabiam po pachy... Jak siedział cały dzień w pracy to mi nie wiele mógł pomóc ale zawsze coś

A wczoraj byliśmy u lekarza i na szczepieniu - znowu coś mało przytył 300g.... Nie wiem czy ja go mało karmię czy co?...
Szczepienie - super!! Był z nami TŻ i mały nic nie płakał ale za to w nocy odchorował - nie mógł spać i miał gorączkę i taki biduś jest - uśpiłam go teraz może mu sie troszkę poprawi..

Wszystkiego najlepszego dla Adasia Celki
5 miesięcy skończone!

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 10:17   #2975
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

świetny pływak z Adasia
mnie też kusi basen, szczególnie, że ostatnio Gosia kapała się w dużej wannie i strasznie jej się podobało.

jeszcze wam napisze jak to z moimi swiątecznymi ciastami było
miałam piec ciasto czekoladowe Lei, tartę z waniliowym kremem i muffinki z budyniem i czekoladą, no i upiekłam
z tego wszystkiego wyszły mi tylko muffinki, nawet formę do nich w koncu kupiłam wyszły pyszne
natomiast ciasto czekoladowe wlałam do za dużej formy i wyszło cienkie i takie suche, na brzegach niczym gąbka do układania kwiatów
a tarta też poszła do śmietnika, bo krem waniliowy jakiś za rzadki wyszedł i wcale nie chciał zgęstnieć
ale muffinki za to rewelacja

Sławeczko super że wszystko się udało , teściową sie nie przejmuj najważniejsze że sama sobie poradzilaś dzielna kobita z Ciebie
a po szczepionce to tak może być niestety, może będzie lepiej jak Łukaszek się wyśpi

Dla Twojego Łukaszka i Celkowego Adasia gorące buziaki
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 11:17   #2976
InKa29
Joanna Małgorzata

och ja gapa dla Adasia i łukaszka wielkie buziolki:cmok :
Stary 2008-03-26, 11:42   #2977
annLee
Zakorzenienie

chciałam się Wam pochwalić,że o 12 położyłam Zu do wyra,nakryłam pieluszką,przykryłam kocykiem i śpi
mam nadzieję,że to nie jednorazowy wybryk

wiecie to jest niesamowite jak dziecko z dnia na dzień się zmienia i robi postępy
wczoraj skończyła 4mce a dzisiaj już wydaje mi się zupełnie inna-taka dorosła

Zu robi różne akrobacje-ale głównie pełza do tyłu,robi mostki,przewrotki na boki i podnosi głowę na brzuchuco musiałyśmy sobie niedawno przypomniećkwestia kilku dni i już z powrotem umie-to niesamowite

Misiu-zięciunio przystojniak,że hoho
jak mogłabym o nim zapomnieć

nie ukrywam przecież,że ZU ma dwóch adoratorów
ale zdrowa konkurencja jak najbardziej wskazana

Sławko-dzielna z Ciebie kobieta i Łukaszek jak się pięknie odwdzięczył

normalnie chłopaki już takie męskie się robią

Celko-dobrze,że się wymądrzasz,bo już się zaczęłam zastanawiać czy ZU się chwyta ale chyba nie-woli swoje pięści namiętnie do buzi pakować
sto lat Adaśkowi

sto lat Łukaszkowi

Yoolia-fajowy wózeczek i Gosia już taka kobieca się zrobiła
do muffinek się przymierzam i na pewno zrobię niebawem
tylko muszę się w końcu zdecydować na jakiś przepis

nie wiem czy WY też tak macie ale ja nie mogę się nadziwić,że te nasze brzdące tak szybko rosną i się zmieniają
to niesamowite

my też już uruchomiliśmy spacerówkę
teraz Zu może sobie machać rękami i nogami i jest zadowolona
oczywiście w pozycji leżacej
tylko niech ta zima w końcu sobie pójdzie

Martko-nie robiłam ciasta Lei,bo nie miałąm czasutylko szybko 2 serniki machnęłam
popytaj może w jesiennych mamach?
ja bym robiła w normalnej blaszce i niczym nie przekładala tylko wrzuciła orzechów włoskich-taki mam plan
a kostka masła to szklanka +reszta do wysmarowania blachytak dziewczyny pisaly

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 11:44   #2978
annLee
Zakorzenienie

przepraszam,że drugi post,ale tamten taki długaśny się zrobił,że nie chcę przeginać

Sławko-a może łukaszek się więcej rusza to i mniej przybiera?czytałam ostatnio,że tak może być póki nie jest to stała tendencja

o ZU się obudziła
i tak długo spała

No2

"
Stary 2008-03-26, 12:14   #2979
*misia*
Zakorzenienie

Adaś, Łukaszek wszystkiego naj naj naj
Sławko cieszę się, że chrzciny Ci się udały i jesteś bardzo dzielna, że przygotowałaś wszystko sama. Ja miałam do pomocy obie mamy i chrzciny robiliśmy u teściów więc głownie w domu działała teściowa.
Ann oj bardzo szybko rosną te nasze dzieci ja też z dnia na dzień widzę zmiany i jak mój mały mężczyzna dorośleje.
Inka Mati nie jest alergikiem a robię tak jak Ty 3 dni i obserwuję. I tak jak wcześniej pisałam dopiero teraz dwa razy mamy produkty wieloskładnikowe dynia z ziemniakami i zupka jarzynowa. Takto wszystko i obiadki i deserki jednoskładnikowe. Lepiej dmuchać na zimne.
Pochwalę się jeszcze w imieniu syna jednym z jego prezentów
A i dziękujemy za wszystkie komplementy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1222.JPG (60,2 KB, 21 załadowań)
Stary 2008-03-26, 12:27   #2980
celka2000
Zakorzenienie

dziekujemy za zyczenia To juz faktycznie 5 miesiecy... Ale ten czas leci...

Buziaki i zyczenia zdrowka dla Lukaszka!

No i poszlismy na szczepienie i ... szczepienia nie bylo. Pediatra zbadala malego i mu cos charczy w oskrzelach - na razie to chyba tylko katar splywajacy. Kurde, chyba sie jednak zarazil A ta dziewczynka (kuzynka Adasia) sie okazalo ze ma dzis 39,5 st... No to ladnie...A jeszcze dziadkowie trzymali dzieciaczki blisko siebie, przekladali zabawki od jednego do drugiego
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 12:32   #2981
szperrr
Zakorzenienie

Sto lat chlopaki!!
Buziak Adasiowi i buziak Lukaszkowi

Kusi mnie, zeby jednak Hani dac jakas marchewke.. mialam dzis isc do przychodni, ale jednak w piatek.. zapytamy wtedy co pani doktor na to.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 12:44   #2982
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość

Coś afiliks nie daje znać, co tam u nich? Czyżby problemy z netem?

A u mnie biało...
A z innej beczki - myślicie coś o wakacjach już?
Tez o niej myslalam ostatnio ze sie nie odzywa

Na wakacje lecimy do Hiszpanii troche sie obawiam upalow i jak to Hubis zniesie, ale nie my pierwsi nie ostatni

Hubis kiedys mial silny chwyt a teraz jak mu daje palce zeby delikatnie go podnosc to chwyta delikatnie. Ja jestem w goracej wodze kapana wrrr ale chcialabym zeby juz tyle umial w koncu jest 2 na liscie )) Lekarz mi mowil ze bedzie troszke slabszy tzn o ten miesiac ktory powinien byc w brzuszku, ale wiecie....
U nas za oknem znowu typowo jesienna pogoda

Slawko bardzo sie ciesze ze chrciny sie udaly i gartuluje Lukaszkowi
Dla solenizantow 1000 calusow od Hubcia i ode mnie
Zdrowka dla Adasia niech sie ta pogoda juz skonczy i przyjdzie lato moze te przeziebienia tez miną

Ann wlasnie wczoraj jak Hubert spal tak na niego patrzylam i przypominalam sobie jaki byl malusi. Ja go zabralam do domu jak mial niecale 2 kg to byla taka kruszynka, a teraz.... Najlepiej widac jak rosna po ubrankach co chwile robie porzadki w szufladach malego i chowam polowe ciuszkow.
Yoolia zdjecia super
a ja zmykam bo sie synek budzi
Stary 2008-03-26, 12:48   #2983
Kancia
Zakorzenienie

dobrze wrocławianki to się umówimy konkretnie jak sie pogoda ustatkuje bo juz mnie te ciagle zmiany w depreche wprowadzaja

to tyle off topa
Stary 2008-03-26, 13:19   #2984
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

dlaczego Wrocław jest na drugim koncu Polski buuuu, tez chce na spotkanie
ja w tym Lublinie sama, samiutenka

dziękuje w imieniu Gosi za komplementy
jeszcze wamkiedyś wkleje pare fotek w sukieneczkach
może wkoncu znajdzie jakiegos kawalera

Aniu trzymam kciuki żeby Zuzia częściej tak spała

misia fajne krzesełko, my też wkrótce musimy o czyms takim pomysleć

moja Gosia tez zapomina czynnosci, któryc sie kiedys nauczyła, teraz np nie guga, tylko pokasłuje, choc nie ma kaszlu, wcześniej odstawiła guganie na rzecz pisków, teraz już nie piszczy tylko własnie pokasłuje

u mnie przed chwilką słonko slicznie swieciło a teraz zadymka, że nic przez okno nie widać

Primciu pytałaś o plany wakacyjne. My jeszcze nie wiemy. Mi się mażą góry nie muszą być od razu Tatry, może być jakiś nizszy Beskid ewentualnie jak nie góry to nasze Roztocze.
Mamy tez zaproszenie na weekend majowy do Olsztyna do naszych przyjaciół ale troszkę się boję. To jednak ok 400 km w jedną stronę, czyli jakieś 5-6 godzin jazdy jak nie dłużej biorąc pod uwagę fakt, że bedziemy jechać z Gosią.
Nasz Golfik jest dobrym autkiem nawet dość pojemnym ale obawiam się ,że na taki wypad będzie za mały i trzeba bedzie pożyczyć od tescia busa, a w nim strasznie śmierdzi Poza tym obawiam się, że moj mąż bedzie sobie imprezował w najlepsze a Gosią ja sie bedę zajmowała.
Chyba sobie odpuszczę ten wyjazd, może za rok jak Gosia będzie starsza.
Stary 2008-03-26, 13:20   #2985
szperrr
Zakorzenienie

Dziewczyny, probuje wlasnie czesciowo sie spakowac na wyjazd, tzn. sprawdzic ile czego nam sie zmiesci itd. zeby wiedziec jesli cos jeszcze trzeba kupic przed wyjazdem.

I tak wlasnie sie zastanawialam - po drodze z lotniska bedzie troche sklepow typu Real, Ikea , Tesco itp. Pozniej to juz tylko Biedronka, Rossman i Kaufland. W co i gdzie powinnam sie zaopatrzyc?? Gdzie najlepiej kupowac pampersy, chusteczki? Czy ktores z tych sklepow sprzedaja jakies hity, ktorych nie ma nigdzie wiecej lub sa kilka razy drozsze? Moze to glupie pytanie, ale nie mieszkam w Polsce juz od 5 lat prawie.. a przyjezdzajac w odwiedziny tez nigdy nie zwracalam uwagi na artykuly dzieciece.

I jeszcze jedno.. W niedziele gadalam z tesciowa, pytala mnie kiedfy zaczelam chodzic, bo moj Tz zaczal, jak mial 7 miesiecy Ja mialam 9 miesiecy i myslalam, ze to tak w normie, a nawet wczesnie.. Zapytalam ja czy nie bala sie, ze to za wczesnie i ze cos sobie zrobi, to kobieta nie rozumiala o co mi chodzi Na szczescie z Hania postepuja oboje bardzo ostroznie np. z miesiac temu, wiedzac, ze nie chcemy zeby siedziala, tylko co najwyzej pol-siedziala i nie miala za co sie podniesc dalej, w pelni dostosowali sie do regul.
Stary 2008-03-26, 13:28   #2986
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
dlaczego Wrocław jest na drugim koncu Polski buuuu, tez chce na spotkanie
ja w tym Lublinie sama, samiutenka

dziękuje w imieniu Gosi za komplementy
jeszcze wamkiedyś wkleje pare fotek w sukieneczkach
może wkoncu znajdzie jakiegos kawalera

Aniu trzymam kciuki żeby Zuzia częściej tak spała

misia fajne krzesełko, my też wkrótce musimy o czyms takim pomysleć

moja Gosia tez zapomina czynnosci, któryc sie kiedys nauczyła, teraz np nie guga, tylko pokasłuje, choc nie ma kaszlu, wcześniej odstawiła guganie na rzecz pisków, teraz już nie piszczy tylko własnie pokasłuje

u mnie przed chwilką słonko slicznie swieciło a teraz zadymka, że nic przez okno nie widać

Primciu pytałaś o plany wakacyjne. My jeszcze nie wiemy. Mi się mażą góry nie muszą być od razu Tatry, może być jakiś nizszy Beskid ewentualnie jak nie góry to nasze Roztocze.
Mamy tez zaproszenie na weekend majowy do Olsztyna do naszych przyjaciół ale troszkę się boję. To jednak ok 400 km w jedną stronę, czyli jakieś 5-6 godzin jazdy jak nie dłużej biorąc pod uwagę fakt, że bedziemy jechać z Gosią.
Nasz Golfik jest dobrym autkiem nawet dość pojemnym ale obawiam się ,że na taki wypad będzie za mały i trzeba bedzie pożyczyć od tescia busa, a w nim strasznie śmierdzi Poza tym obawiam się, że moj mąż bedzie sobie imprezował w najlepsze a Gosią ja sie bedę zajmowała.
Chyba sobie odpuszczę ten wyjazd, może za rok jak Gosia będzie starsza.
Yolia u nas jest dokladnie tak samo, mati mało gada za to piszczy jak najęty. Też zazdroszczę dziewczynom spotkania bo nikogo z Łodzi czy okolic nie ma

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Dziewczyny, probuje wlasnie czesciowo sie spakowac na wyjazd, tzn. sprawdzic ile czego nam sie zmiesci itd. zeby wiedziec jesli cos jeszcze trzeba kupic przed wyjazdem.

I tak wlasnie sie zastanawialam - po drodze z lotniska bedzie troche sklepow typu Real, Ikea , Tesco itp. Pozniej to juz tylko Biedronka, Rossman i Kaufland. W co i gdzie powinnam sie zaopatrzyc?? Gdzie najlepiej kupowac pampersy, chusteczki? Czy ktores z tych sklepow sprzedaja jakies hity, ktorych nie ma nigdzie wiecej lub sa kilka razy drozsze? Moze to glupie pytanie, ale nie mieszkam w Polsce juz od 5 lat prawie.. a przyjezdzajac w odwiedziny tez nigdy nie zwracalam uwagi na artykuly dzieciece.

I jeszcze jedno.. W niedziele gadalam z tesciowa, pytala mnie kiedfy zaczelam chodzic, bo moj Tz zaczal, jak mial 7 miesiecy Ja mialam 9 miesiecy i myslalam, ze to tak w normie, a nawet wczesnie.. Zapytalam ja czy nie bala sie, ze to za wczesnie i ze cos sobie zrobi, to kobieta nie rozumiala o co mi chodzi Na szczescie z Hania postepuja oboje bardzo ostroznie np. z miesiac temu, wiedzac, ze nie chcemy zeby siedziala, tylko co najwyzej pol-siedziala i nie miala za co sie podniesc dalej, w pelni dostosowali sie do regul.
Wydaje mi się, że ceny są porównywalne w sklepach tesco i real, choć aż głupio się przyznać ale nigdy nie patrzyłam aż tak na ceny. Zarówno w tesco, realu i rossmanie kupisz i papmpersy i chusteczki a nawet gdybyś zechciała to słoiczki A co do teściowej dobrze że stosuje się do Waszych reguł bez gadania.
U nas też co chwila śnieżyca lub słońce. Czekam aż mąż wroci z pracy i idziemy do foto zobaczyć probki zdjęć i może jeszcze jakieś cyknąć Uszkowi bo pod koniec sesji zrobił się głodny i śpiący i darowaliśmy sobie by nie blokować kolejki.
Stary 2008-03-26, 13:29   #2987
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

szperr ja się zaopatruje głównie w rossmanie albo Biedronce, choć w Rossmanie wiekszy wybór, bo są pampersy i kosmetyki rożnych firm ale ja i tak wybieram serię babydream, np chusteczki-opakowanie 80szt kosztuje 4,29, a w wiekszych zestawach wychodzi jeszcze taniej, oliwka też jest ok, ostatnio kupiłam też płyn do kapieli i krem do pupy, wszystkie kosmetyki mają podobny bardzo ładny zapach. Pampersy rozmiar 3 kosztuja 29,99 za 62 sztuki, w biedrone cena taka sama ale nie pamiętam ile sztuk w opakowaniu i biedronkowe chusteczki też fajne, szczególnie te Sensitive dobrze nawilżone, bo tenormalne w zielonym opakowaniu to prawie suche i maja wytłoczone jakieś wzorki, cenowo jaos ok 5 zł za 72 sztuki. Poza kosmetykami to jeszcze kaszki i słoiczki i tu i tu mozna kupić.
W wiekszych sklepach typu real czy tesco kupisz produktu róznych firm, tesco ma swoją serię, podobno pieluszki są nawet ok, ja niestety nie próbowałam.
Stary 2008-03-26, 13:33   #2988
szperrr
Zakorzenienie

Yoolia, super zdjecia! a w wakacje tez bym chetnie w gory pojechala.. moze chociaz do Walii.. poza tym to niewielkie szanse na wyjazd

Misiu, czekamy na fotki!!!!

My wlasnie konczymy jedzonko i na spacer

Ps.
Dzieki za odpowiedz Tutaj ceny potrafia byc bardzo rozne.. poza tym ciagle gdzies jakies promocje. Dlatego sie upewniam gdzie najlepiej
Stary 2008-03-26, 13:39   #2989
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
W wiekszych sklepach typu real czy tesco kupisz produktu róznych firm, tesco ma swoją serię, podobno pieluszki są nawet ok, ja niestety nie próbowałam.
My używamy pieluszek tesco fioletowych i wg mnie są lepsze od huggies a porównywalne z pampersami.
A ja bym pojechała nad morze, nasze polskie morze. Niestety są pewne ale... Nie mamy prawa jazdy ani samochodu, ja się wybieram na prawko tylko dojśc nie mogę I albo czekałaby nas bardzo długa podróż pociągiem, albo trzeba by bylo kogoś angażować by nas zawiózł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 13:55   #2990
annLee
Zakorzenienie

Szperrr-w promocjach niestety nie pomogę,bo pieluchy póki co dziadkowie kupująa kosmetyki Hippa kupiłam w Rossmanie
zapakuj trochę ciuchów zimowych i letnich bo jak widać u nas nigdy nic nie wiadomo

uśpiłam Zu po raz drugi
nie chce prośbą to sposobem
trochę pobeczała,ale w sumie nienajgorzej
ważne,że śpi
bo niestety to jej niespanie i mnie i jej na dobre nie wychodzi

a na wakacje w tym roku pojedziemy z dziadkami nad nasze morze
w czerwcu albo we wrześniu-nie chcę w sezonie
chcieliśmy chorwację zaliczyć ale to może w przyszłym roku
jak Zu będzie większa

Misia-widzę,ze Mati już gotowy na poznanie nowych smaków
Zu też również prezent chrzcinowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (56,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (46,9 KB, 22 załadowań)

No2

"
Stary 2008-03-26, 14:01   #2991
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

brawo dal Zuzi
a Ty Aniu odpoczywaj w tym czasie

o Chorwacji to i ja marzę ale chyba poczekam jeszcze dłużej niż do przyszłego roku

Gosia też smacznie sobie śpi, ja obiadek zjadłam w międzyczasie i pogrzebałam w fotkach. Oto Gosia w swoich kreacjach :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010219.JPG (35,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010209.JPG (34,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010212.JPG (31,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000990.JPG (33,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000868.JPG (34,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000865.JPG (39,4 KB, 17 załadowań)
Stary 2008-03-26, 14:03   #2992
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

i jeszcze , ostatnie na przewijaku w ubrankach na 6-9 m-cy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000678.JPG (33,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000728.JPG (40,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010152.JPG (30,5 KB, 24 załadowań)
Stary 2008-03-26, 14:04   #2993
primavera
Zakorzenienie

Sto lat dla Adasia i Łukaszaka

mam nadzieję, że Adasiowi katarzysko szybko przejdzie; odciągaj mi Celko zeby nie spływało do oskrzeli.

Szperrr - ja polecam biedronkowe pieluchy i chusteczki, mleko też tam jest (nawet taniej niż gdzie indziej) NAN

Pytałam o wakacje - bo ja zaczynam o nich rozmyślać, zeby jakiejś deprechy nie zapalać przez te pogodę

Pomyślałam sobie, ze moze byśmy się gdzieś wybrali w cieplejsze rejony (poza sezonem już, oczywiście) o za Huberta nic nie trzeba by było płacić - no ale tŻ mówi, ze on za malutki, że i tak nie zapamięta i takie tam...
Zastanawiam się też nad naszym morzem, bo bardzo je lubię - tylko obawiam się, aby pogoda nie była taka, jak w zeszłym roku...

A z drugiej strony to zdecydowałam o nie=wracaniu do pracy, więc moze się skończyć tak, ze kasy nie starczy i pojedziemy co najwyżej...palcem po mapie, zwłaszcza że TŻ cos chce jeszcze samochód zmienic...
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 14:10   #2994
annLee
Zakorzenienie

Yoolia-Gosia prześliczna
chłopaki -za długo to Wy się nie zastanawiajcie

my dopiero wyskoczyłyśmy z ubranek 0-3
ale praktycznie z dnia na dzieńwszystko się skurczyło

śpi-nie ma innego wyjścia
mam nadzieję,że szybko się nauczy i będzie bez krzyku niedługo
ja oczywiście zamiast odpoczywać to latam jak opętana i sama nie wiem co najpierw
oczywiście wizaż

jak wejdzie jej to w krew to zdążę wszystko zrobić
może nawet poćwiczyć

No2

"
Stary 2008-03-26, 14:18   #2995
primavera
Zakorzenienie

Dziewczyny przepiękne modelki i bezwstydne - gdzie te spodnice zadzierają? )

Czy widziała któraś z was krzesełko do karmienia takie plastikowe, ale żeby miało taki stolik jak takie: http://www.allegro.pl/item331459699_...m_nowe_fv.html

A moja wsza mi dziś wylazła z leżaczka - gotowaliśmy obiad i nie przypięłam go, a on mostki ćwiczy. Patrzę - a on juz cały zjechał, tylko głowa jeszcze na leżaczku była (na szczęście na dywanie, a jest gruby i miękki, więc nie walnąłby się )
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 14:29   #2996
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Pooglądałam fotki i muszę powiedzieć, że

Gosia cudo prawdziwa dama w tych sukieneczkach no słodziutka aż mi sie zachciało rodzeństwa dla Łukaszka

Zuzia z tymi oczkami i ustami faktycznie jak któraś wcześniej pisała Angelia Joli i basta

Hania na avatarku przecudo oczka błękitne policzki rumiane synowa jak nic tylko widz, że sie już z nią Nathaniel zaprzyjaźnił i chyba Łukaszek nie ma nawet o czym marzyć

Adaś super nurkuje Aż sie sama nie mogę doczekać kiedy z moim maleństwem pójdę Ma już 3 miesiące więc trzeba będzie coś zdziałać

Chyba kogoś pominęłam.... Zaraz to sprawdzę...

I dziewczyny powiedzcie mi jedno:
Dlaczego żadna z was nie mieszka w Krakowie?... No dlaczego?...

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 15:02   #2997
martka83
Zadomowienie

O matko przepadłam
koniec ze mną
Marcelek zrezygnował z cycucha jak Gosię oglądałam
wpatruje sie w monitor i cyca nie chce

już woli dziewczyny zamiast matki!!!!!!!!!!!
Stary 2008-03-26, 15:45   #2998
tulis
Raczkowanie

GG do tulis

Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
I dziewczyny powiedzcie mi jedno:
Dlaczego żadna z was nie mieszka w Krakowie?... No dlaczego?...
Ja nie mieszkam w Krakowie,ale mieszkalam przez 5 lat w czasie studiów i rok po studiach. Bardzo mi teraz brakuje Krakowa,tymbardziej,ze znajomi tam zostali, a teraz to nei bardzo jest jak sie wybrac,ale napewno jak Oliwia bedzie ciut starsza,to odiwedze nie raz Kraków. Moze wtedy sie spotkamy?
Stary 2008-03-26, 16:57   #2999
szperrr
Zakorzenienie

Fiuuu... Gosia to mala modelka

Wlasnie wrocilysmy ze spaceru.. wszystko przemoczone. Cos mi sie pokickalo i z 15 minut nakladalam folie na wozek, szybciej pewnie doszlabym do domu, ale uparlam sie, ze musze to nalozyc i zmoklam ja, zakupy i czesciowo wozek. Hanka nawet oka nie otworzyla..
Stary 2008-03-26, 17:07   #3000
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Musze wtracic kilka slow co do lapania stopek u niemowlaka. To jest tak, ze 4-miesieczniak powinien chwytac sie za uda, 5 - miesieczniak za kolana, 6-miesieczniak za kostki, 7-miesieczniak za stopy i 7,5-miesieczniak wkladac stopy do buzi. A poniewaz z reguly 6-7 miesieczne dziecko jest gotowe do siedzenia/siadania to zbiega sie to w czasie z lapaniem stopek. Nie sadze (wrecz watpie) zeby 4-miesieczne dziecko moglo juz siedziec nawet jesli trzyma sie za stopy... koniec wykladu ....
własnie przed chwilką złapałm jak Gosia chwyta się za kolanka i zadziera do góry portki
w sumie lepiej że portki niż kiecki

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Misia-widzę,ze Mati już gotowy na poznanie nowych smaków
Zu też również prezent chrzcinowy
bardzo fajny ten fotelik, co to za model?

a to akrobacje Gosi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010266.JPG (22,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010267.JPG (36,7 KB, 28 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości