![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Witam mamusie
Wiecie to niesamowite jest jak dziecko przyzwyczaja się do swoich sufitów ![]() Wczoraj byliśmy u teściowej na imieninach i mały płakał, wyginał się, nie chciał ani na ręce ani na leżaczek. Myślałam że może jest śpiący, troszkę go uziuzialiśmy a jak wróciliśmy do siebie i położyliśmy go na łózko to uśmiech pełną gębą i rozmówki do sufitu ![]() Ja też jestem bardzo ostrożna co do nowych pokarmów. Mały skończy 4 miechy za tydzień i pije tylko mleczko. Herbatek nie tyka ![]() Jak pojadę w kwietniu na szczepienie to zapytam lekarki co mogę mu podać. Ale za tą ogórkową to podziwiam (ale też nie rozumiem) bo w życiu nie miałabym tyle odwagi. Co do siadania czy ząbkowanie jakoś mi się do tego nie spieszy. Na wszystko przyjdzie czas ![]() Mały czwyta swoje stópki na przewijaku ale nie wiedziałam że to ma jakiś związek z siadaniem. I tylko szału dostaje na łóżku albo w leżaczku bo próbuje się podnieść a cienko mu idzie. Złośnik z niego. Fotki wszystkich maluchów miodaśne ![]() Yoolia ja też lubię karmić piersią i jak czasem gdzieś wychodzimy z butlą to wyzywam tak mi niewygodnie. Edit Ann pytanko o ciacho czekoladowe bo się przymierzam do niego. Czy szklanka roztopionego tłuszczu to akurat taka kostka 250 g? Na jakiej dużej blaszcze pieczesz i jaki krem dajesz do środka?? No to w sumie 3 pytanka były ;-) Celko a z małego pływak rewelacyjny. I dużo zdrówka dla niego.
#2972 |
Zakorzenienie
|
Musze wtracic kilka slow co do lapania stopek u niemowlaka. To jest tak, ze 4-miesieczniak powinien chwytac sie za uda, 5 - miesieczniak za kolana, 6-miesieczniak za kostki, 7-miesieczniak za stopy i 7,5-miesieczniak wkladac stopy do buzi. A poniewaz z reguly 6-7 miesieczne dziecko jest gotowe do siedzenia/siadania to zbiega sie to w czasie z lapaniem stopek. Nie sadze (wrecz watpie) zeby 4-miesieczne dziecko moglo juz siedziec nawet jesli trzyma sie za stopy... koniec wykladu ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Joanna Małgorzata
|
witam ślicznotki
Tulis tak wapno takie dla dorosłych bezsmakowe Szper ja daje mu coś nowego i przez 3 dni czeka na reakcję i dopiero po tygodniu daje nowe cuś do jedzonka jak na razie miałam problemy z nan1 i nan1 Ha a na marcheweczkę czy odrobinkę soczku jabłkowego zero reakcji teraz czekam co będzie po zupce jarzynowej a u alergologa było tak jak myślałam mam bebilon pepti i nic innego nie podawać z mlek i z dodatkowym jedzonkiem ostrożnie nie wszytko na raz i odczekac tak jak czekam ![]() ![]()
#2974 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Tak na powitanie zapytam czy u was też taka zima jak u mnie? Bo u mnie jest właśnie zawieja śnieżna ![]() Łukaszek już ochrzczony i zdaję relację: zasnął w drodze do kościoła ![]() Obudził sie jak go wodą polewali ![]() ![]() ![]() ![]() A wczoraj byliśmy u lekarza i na szczepieniu - znowu coś mało przytył 300g.... Nie wiem czy ja go mało karmię czy co?... Szczepienie - super!! Był z nami TŻ i mały nic nie płakał ale za to w nocy odchorował - nie mógł spać i miał gorączkę i taki biduś jest - uśpiłam go teraz może mu sie troszkę poprawi.. Wszystkiego najlepszego dla Adasia Celki ![]() 5 miesięcy skończone! ![]() ![]() ![]()
#2975 |
Zakorzenienie
|
świetny pływak z Adasia
![]() mnie też kusi basen, szczególnie, że ostatnio Gosia kapała się w dużej wannie i strasznie jej się podobało. jeszcze wam napisze jak to z moimi swiątecznymi ciastami było ![]() miałam piec ciasto czekoladowe Lei, tartę z waniliowym kremem i muffinki z budyniem i czekoladą, no i upiekłam ![]() z tego wszystkiego wyszły mi tylko muffinki, nawet formę do nich w koncu kupiłam ![]() ![]() natomiast ciasto czekoladowe wlałam do za dużej formy i wyszło cienkie i takie suche, na brzegach niczym gąbka do układania kwiatów ![]() a tarta też poszła do śmietnika, bo krem waniliowy jakiś za rzadki wyszedł i wcale nie chciał zgęstnieć ![]() ale muffinki za to rewelacja ![]() Sławeczko super że wszystko się udało ![]() ![]() ![]() a po szczepionce to tak może być niestety, może będzie lepiej jak Łukaszek się wyśpi ![]() Dla Twojego Łukaszka i Celkowego Adasia gorące buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Joanna Małgorzata
|
och ja gapa dla Adasia i łukaszka wielkie buziolki
![]() ![]()
#2977 |
Zakorzenienie
|
chciałam się Wam pochwalić,że o 12 położyłam Zu do wyra,nakryłam pieluszką,przykryłam kocykiem i śpi
![]() ![]() ![]() mam nadzieję,że to nie jednorazowy wybryk ![]() wiecie to jest niesamowite jak dziecko z dnia na dzień się zmienia i robi postępy wczoraj skończyła 4mce a dzisiaj już wydaje mi się zupełnie inna-taka dorosła ![]() Zu robi różne akrobacje-ale głównie pełza do tyłu,robi mostki,przewrotki na boki i podnosi głowę na brzuchu ![]() ![]() Misiu-zięciunio przystojniak,że hoho ![]() jak mogłabym o nim zapomnieć ![]() nie ukrywam przecież,że ZU ma dwóch adoratorów ale zdrowa konkurencja jak najbardziej wskazana ![]() Sławko-dzielna z Ciebie kobieta ![]() ![]() normalnie chłopaki już takie męskie się robią ![]() Celko-dobrze,że się wymądrzasz,bo już się zaczęłam zastanawiać czy ZU się chwyta ![]() ![]() ![]() sto lat Adaśkowi ![]() ![]() sto lat Łukaszkowi ![]() ![]() Yoolia-fajowy wózeczek ![]() ![]() do muffinek się przymierzam i na pewno zrobię niebawem ![]() tylko muszę się w końcu zdecydować na jakiś przepis ![]() nie wiem czy WY też tak macie ale ja nie mogę się nadziwić,że te nasze brzdące tak szybko rosną i się zmieniają to niesamowite ![]() ![]() my też już uruchomiliśmy spacerówkę ![]() teraz Zu może sobie machać rękami i nogami i jest zadowolona oczywiście w pozycji leżacej ![]() tylko niech ta zima w końcu sobie pójdzie ![]() Martko-nie robiłam ciasta Lei,bo nie miałąm czasu ![]() popytaj może w jesiennych mamach? ![]() ja bym robiła w normalnej blaszce i niczym nie przekładala tylko wrzuciła orzechów włoskich-taki mam plan a kostka masła to szklanka +reszta do wysmarowania blachy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
przepraszam,że drugi post,ale tamten taki długaśny się zrobił,że nie chcę przeginać
![]() Sławko-a może łukaszek się więcej rusza to i mniej przybiera?czytałam ostatnio,że tak może być ![]() o ZU się obudziła i tak długo spała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Adaś, Łukaszek wszystkiego naj naj naj
![]() Sławko cieszę się, że chrzciny Ci się udały i jesteś bardzo dzielna, że przygotowałaś wszystko sama. Ja miałam do pomocy obie mamy i chrzciny robiliśmy u teściów więc głownie w domu działała teściowa. Ann oj bardzo szybko rosną te nasze dzieci ja też z dnia na dzień widzę zmiany i jak mój mały mężczyzna dorośleje. Inka Mati nie jest alergikiem a robię tak jak Ty 3 dni i obserwuję. I tak jak wcześniej pisałam dopiero teraz dwa razy mamy produkty wieloskładnikowe dynia z ziemniakami i zupka jarzynowa. Takto wszystko i obiadki i deserki jednoskładnikowe. Lepiej dmuchać na zimne. Pochwalę się jeszcze w imieniu syna jednym z jego prezentów ![]() A i dziękujemy za wszystkie komplementy
#2980 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy za zyczenia
![]() ![]() ![]() Buziaki i zyczenia zdrowka dla Lukaszka! No i poszlismy na szczepienie i ... szczepienia nie bylo. Pediatra zbadala malego i mu cos charczy w oskrzelach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Sto lat chlopaki!!
![]() Buziak Adasiowi ![]() ![]() Kusi mnie, zeby jednak Hani dac jakas marchewke.. mialam dzis isc do przychodni, ale jednak w piatek.. zapytamy wtedy co pani doktor na to.
#2982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na wakacje lecimy do Hiszpanii troche sie obawiam upalow i jak to Hubis zniesie, ale nie my pierwsi nie ostatni ![]() Hubis kiedys mial silny chwyt a teraz jak mu daje palce zeby delikatnie go podnosc to chwyta delikatnie. Ja jestem w goracej wodze kapana wrrr ale chcialabym zeby juz tyle umial w koncu jest 2 na liscie ![]() U nas za oknem znowu typowo jesienna pogoda Slawko bardzo sie ciesze ze chrciny sie udaly i gartuluje Lukaszkowi ![]() Dla solenizantow 1000 calusow od Hubcia i ode mnie ![]() Zdrowka dla Adasia niech sie ta pogoda juz skonczy i przyjdzie lato moze te przeziebienia tez miną Ann wlasnie wczoraj jak Hubert spal tak na niego patrzylam i przypominalam sobie jaki byl malusi. Ja go zabralam do domu jak mial niecale 2 kg to byla taka kruszynka, a teraz.... Najlepiej widac jak rosna po ubrankach co chwile robie porzadki w szufladach malego i chowam polowe ciuszkow. Yoolia zdjecia super a ja zmykam bo sie synek budzi
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
dobrze wrocławianki to się umówimy konkretnie jak sie pogoda ustatkuje bo juz mnie te ciagle zmiany w depreche wprowadzaja
![]() to tyle off topa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
dlaczego Wrocław jest na drugim koncu Polski buuuu, tez chce na spotkanie
![]() ja w tym Lublinie sama, samiutenka ![]() dziękuje w imieniu Gosi za komplementy ![]() jeszcze wamkiedyś wkleje pare fotek w sukieneczkach ![]() może wkoncu znajdzie jakiegos kawalera ![]() Aniu trzymam kciuki żeby Zuzia częściej tak spała ![]() misia fajne krzesełko, my też wkrótce musimy o czyms takim pomysleć ![]() moja Gosia tez zapomina czynnosci, któryc sie kiedys nauczyła, teraz np nie guga, tylko pokasłuje, choc nie ma kaszlu, wcześniej odstawiła guganie na rzecz pisków, teraz już nie piszczy tylko własnie pokasłuje ![]() u mnie przed chwilką słonko slicznie swieciło a teraz zadymka, że nic przez okno nie widać ![]() Primciu pytałaś o plany wakacyjne. My jeszcze nie wiemy. Mi się mażą góry ![]() ![]() Mamy tez zaproszenie na weekend majowy do Olsztyna do naszych przyjaciół ale troszkę się boję. To jednak ok 400 km w jedną stronę, czyli jakieś 5-6 godzin jazdy jak nie dłużej biorąc pod uwagę fakt, że bedziemy jechać z Gosią. Nasz Golfik jest dobrym autkiem nawet dość pojemnym ale obawiam się ,że na taki wypad będzie za mały i trzeba bedzie pożyczyć od tescia busa, a w nim strasznie śmierdzi ![]() ![]() Chyba sobie odpuszczę ten wyjazd, może za rok jak Gosia będzie starsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, probuje wlasnie czesciowo sie spakowac na wyjazd, tzn. sprawdzic ile czego nam sie zmiesci itd. zeby wiedziec jesli cos jeszcze trzeba kupic przed wyjazdem.
I tak wlasnie sie zastanawialam - po drodze z lotniska bedzie troche sklepow typu Real, Ikea ![]() I jeszcze jedno.. W niedziele gadalam z tesciowa, pytala mnie kiedfy zaczelam chodzic, bo moj Tz zaczal, jak mial 7 miesiecy ![]() ![]() ![]()
#2986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też co chwila śnieżyca lub słońce. Czekam aż mąż wroci z pracy i idziemy do foto zobaczyć probki zdjęć i może jeszcze jakieś cyknąć Uszkowi bo pod koniec sesji zrobił się głodny i śpiący i darowaliśmy sobie by nie blokować kolejki.
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
szperr ja się zaopatruje głównie w rossmanie albo Biedronce, choć w Rossmanie wiekszy wybór, bo są pampersy i kosmetyki rożnych firm ale ja i tak wybieram serię babydream, np chusteczki-opakowanie 80szt kosztuje 4,29, a w wiekszych zestawach wychodzi jeszcze taniej, oliwka też jest ok, ostatnio kupiłam też płyn do kapieli i krem do pupy, wszystkie kosmetyki mają podobny bardzo ładny zapach. Pampersy rozmiar 3 kosztuja 29,99 za 62 sztuki, w biedrone cena taka sama ale nie pamiętam ile sztuk w opakowaniu i biedronkowe chusteczki też fajne, szczególnie te Sensitive dobrze nawilżone, bo tenormalne w zielonym opakowaniu to prawie suche i maja wytłoczone jakieś wzorki, cenowo jaos ok 5 zł za 72 sztuki. Poza kosmetykami to jeszcze kaszki i słoiczki i tu i tu mozna kupić.
W wiekszych sklepach typu real czy tesco kupisz produktu róznych firm, tesco ma swoją serię, podobno pieluszki są nawet ok, ja niestety nie próbowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Yoolia, super zdjecia! a w wakacje tez bym chetnie w gory pojechala.. moze chociaz do Walii.. poza tym to niewielkie szanse na wyjazd
Misiu, czekamy na fotki!!!! My wlasnie konczymy jedzonko i na spacer ![]() Ps. Dzieki za odpowiedz ![]() ![]()
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym pojechała nad morze, nasze polskie morze. Niestety są pewne ale... Nie mamy prawa jazdy ani samochodu, ja się wybieram na prawko tylko dojśc nie mogę ![]() ![]()
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Szperrr-w promocjach niestety nie pomogę,bo pieluchy póki co dziadkowie kupują
![]() zapakuj trochę ciuchów zimowych i letnich bo jak widać u nas nigdy nic nie wiadomo ![]() uśpiłam Zu po raz drugi ![]() nie chce prośbą to sposobem ![]() trochę pobeczała,ale w sumie nienajgorzej ważne,że śpi bo niestety to jej niespanie i mnie i jej na dobre nie wychodzi ![]() a na wakacje w tym roku pojedziemy z dziadkami nad nasze morze w czerwcu albo we wrześniu-nie chcę w sezonie ![]() chcieliśmy chorwację zaliczyć ale to może w przyszłym roku jak Zu będzie większa Misia-widzę,ze Mati już gotowy na poznanie nowych smaków ![]() Zu też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
brawo dal Zuzi
![]() a Ty Aniu odpoczywaj w tym czasie ![]() o Chorwacji to i ja marzę ale chyba poczekam jeszcze dłużej niż do przyszłego roku Gosia też smacznie sobie śpi, ja obiadek zjadłam w międzyczasie i pogrzebałam w fotkach. Oto Gosia w swoich kreacjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Adasia i Łukaszaka
![]() mam nadzieję, że Adasiowi katarzysko szybko przejdzie; odciągaj mi Celko zeby nie spływało do oskrzeli. Szperrr - ja polecam biedronkowe pieluchy i chusteczki, mleko też tam jest (nawet taniej niż gdzie indziej) NAN Pytałam o wakacje - bo ja zaczynam o nich rozmyślać, zeby jakiejś deprechy nie zapalać przez te pogodę ![]() Pomyślałam sobie, ze moze byśmy się gdzieś wybrali w cieplejsze rejony (poza sezonem już, oczywiście) o za Huberta nic nie trzeba by było płacić - no ale tŻ mówi, ze on za malutki, że i tak nie zapamięta i takie tam... Zastanawiam się też nad naszym morzem, bo bardzo je lubię - tylko obawiam się, aby pogoda nie była taka, jak w zeszłym roku... A z drugiej strony to zdecydowałam o nie=wracaniu do pracy, więc moze się skończyć tak, ze kasy nie starczy i pojedziemy co najwyżej...palcem po mapie, zwłaszcza że TŻ cos chce jeszcze samochód zmienic... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Yoolia-Gosia prześliczna
![]() chłopaki -za długo to Wy się nie zastanawiajcie ![]() my dopiero wyskoczyłyśmy z ubranek 0-3 ![]() ale praktycznie z dnia na dzień ![]() śpi-nie ma innego wyjścia ![]() mam nadzieję,że szybko się nauczy i będzie bez krzyku niedługo ja oczywiście zamiast odpoczywać to latam jak opętana i sama nie wiem co najpierw ![]() oczywiście wizaż ![]() jak wejdzie jej to w krew to zdążę wszystko zrobić może nawet poćwiczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepiękne modelki i bezwstydne - gdzie te spodnice zadzierają?
![]() Czy widziała któraś z was krzesełko do karmienia takie plastikowe, ale żeby miało taki stolik jak takie: http://www.allegro.pl/item331459699_...m_nowe_fv.html A moja wsza mi dziś wylazła z leżaczka - gotowaliśmy obiad i nie przypięłam go, a on mostki ćwiczy. Patrzę - a on juz cały zjechał, tylko głowa jeszcze na leżaczku była ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Wtajemniczenie
|
Pooglądałam fotki i muszę powiedzieć, że
Gosia cudo ![]() ![]() Zuzia z tymi oczkami i ustami faktycznie jak któraś wcześniej pisała Angelia Joli i basta Hania na avatarku przecudo oczka błękitne policzki rumiane synowa jak nic tylko widz, że sie już z nią Nathaniel zaprzyjaźnił i chyba Łukaszek nie ma nawet o czym marzyć ![]() Adaś super nurkuje ![]() ![]() ![]() Chyba kogoś pominęłam.... ![]() I dziewczyny powiedzcie mi jedno: Dlaczego żadna z was nie mieszka w Krakowie?... No dlaczego?...
#2997 |
Zadomowienie
|
O matko przepadłam
koniec ze mną Marcelek zrezygnował z cycucha jak Gosię oglądałam wpatruje sie w monitor i cyca nie chce już woli dziewczyny zamiast matki!!!!!!!!!!!
#2998 |
Raczkowanie
|
Ja nie mieszkam w Krakowie,ale mieszkalam przez 5 lat w czasie studiów i rok po studiach. Bardzo mi teraz brakuje Krakowa,tymbardziej,ze znajomi tam zostali, a teraz to nei bardzo jest jak sie wybrac,ale napewno jak Oliwia bedzie ciut starsza,to odiwedze nie raz Kraków. Moze wtedy sie spotkamy?
#2999 |
Zakorzenienie
|
Fiuuu... Gosia to mala modelka
![]() Wlasnie wrocilysmy ze spaceru.. wszystko przemoczone. Cos mi sie pokickalo i z 15 minut nakladalam folie na wozek, szybciej pewnie doszlabym do domu, ale uparlam sie, ze musze to nalozyc ![]()
#3000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie lepiej że portki niż kiecki ![]() Cytat:
a to akrobacje Gosi |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.